NUTTIGE AANWIJZINGEN EN TIPS
WAARSCHUWING!
Zie het hoofdstuk 'Veiligheidsin-
formatie'.
De temperaturen en baktijden in
de tabellen zijn slechts als richtlijn
bedoeld. Deze zijn afhankelijk van
de recepten en de kwaliteit en de
hoeveelheid van de gebruikte in-
grediënten.
NUTTIGE TIPS VOOR
SPECIALE OPWARMFUNCTIES
VAN DE OVEN
Warmhouden
Gebruik deze functie om voedsel warm te
houden.
De temperatuur wordt automatisch inge-
steld op 80°C.
Borden warmen
Voor het verwarmen van borden en scha-
len.
Verdeel de borden en schalen gelijkmatig
over het ovenrek. Verplaats de stapels
halverwege de verwarmingstijd (boven-
en onderkant omwisselen).
De automatische temperatuur is 70 °C.
Aanbevolen rekstand: 3.
Deeg laten rijzen
U kunt deze automatische functie gebrui-
ken voor elk gistdeeg. Het zorgt voor de
juiste atmosfeer om het te laten rijzen.
Plaats het deeg in een kom die groot ge-
noeg is voor het gerezen deeg en bedek
de kom met een natte keukenhanddoek
of plastic folie. Plaats een bakrooster op
niveau één en schuif de schaal erin. Sluit
de deur en stel de functie in op deeg rij-
zen. Stel de benodigde tijd in.
Voeg wat water toe aan de water-
lade.
KOKEN MET STOOM
Kookgerei voor stoomgaren
• Gebruik alleen hitte- en corrosiebesten-
dig kookgerei of chroomstalen schalen
(alleen sommige modellen).
Rekstanden
• U vindt de correcte inzetniveaus in de
onderstaande tabel. Telt de inzetni-
veaus van onder naar boven.
Algemene opmerkingen
• Als u langer dan 30 minuten kookt, of
als u grote hoeveelheden voedsel
kookt, voegt u zo nodig water toe.
• Plaats het voedsel in de juiste schalen
en zet de schalen op de roosters. Zorg
voor ruimte tussen de roosters zodat de
lucht rond de schalen kan circuleren.
• Na elk gebruik verwijdert u het water
uit de waterschuiflade, de aansluitings-
slangen en de stomer. Zie het hoofd-
stuk "Onderhoud en reiniging".
Aanwijzing in de tabellen voor
stoomgaren
• De tabellen geven de gegevens voor
typische gerechten.
• De temperatuur en de tijd dienen uit-
sluitend als leidraad en zijn afhankelijk
van het type, de afmetingen en de hoe-
veelheid voedsel en het kookgerei.
• Gebruik een recept dat bijna hetzelfde
is als u de instellingen voor uw recept
niet kunt vinden.
• Start de procedure met een koude
oven als de gegevens in de tabellen an-
ders zijn.
• Gebruik als u rijst kookt een verhouding
van 1,5:1 – 2:1 water op rijst want rijst
absorbeert water.
TABEL STOOMGAREN
WAARSCHUWING!
Open de deur van het apparaat
niet wanneer de functie is inge-
schakeld. Gevaar voor brandwon-
den.
Deze functie is geschikt voor alle soorten
voedsel - vers en bevroren. Met deze
functie kunt u groente, vlees, vis, deegwa-
ren, rijst, maïs, griesmeel en eieren berei-
den, opwarmen, ontdooien, pocheren of
blancheren.
Menu’s bereiden: U kunt een volledig
menu in een keer bereiden. Kies gerech-
ten met vergelijkbare kooktijden om te
2
www.aeg.com