Het spek met een scherp mes van zwoerd en kraakbeen ontdoen en in blokjes snijden. De ui
en de wortel schillen, de selderij schoonmaken, alle groente in kleine blokjes snijden.
De olie in een stoofpan verhitten, de spekblokjes en de groente daarin roerbakken.
Het gehakt beetje bij beetje toevoegen, los bakken en blussen met wat bouillon. De vlees-
saus op smaak brengen met tomatenpuree, de kruiden, zout en peper en afgedekt op een
laag pitje ongeveer 30 minuten in laten koken.
Ondertussen de béchamelsaus klaarmaken: Laat de boter smelten in een pan, voeg de bloem
toe en blijf roeren. Beetje bij beetje onder voortdurend roeren de melk erbij gieten. De saus
op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat en zonder deksel ongeveer 10 minuten
laten inkoken.
Een grote rechthoekige ovenschaal invetten met een eetlepel boter. Afwisselend een laag
pastabladen, vleessaus, béchamelsaus en geraspte kaas in de schaal leggen. De bovenste
laag moet een met kaas bestrooide laag béchamelsaus zijn. De rest van de boter in kleine
stukjes op het gerecht leggen.
– Bereidingstijd in de oven: 55 minuten
– Ovenniveau: 1
Cannelloni
Ingrediënten voor de vulling:
• 50 g uien, in blokjes gesneden
• 30 g boter
• 350 g bladspinazie, in stukjes gesneden
• 100 g crème fraîche
• 200 g verse zalm, in blokjes
• 200 g nijlbaars, in blokjes
• 150 g garnalen
• 150 g mosselvlees
• zout, peper
• 50 g parmezaanse kaas, geraspt
• 150 g emmentaler, geraspt
Ingrediënten voor de béchamelsaus:
• 75 g boter
• 50 g bloem
• 500 ml melk
• zout, peper en nootmuskaat
Samenvoegen met:
• 1 pakje cannelloni
• 50 g parmezaanse kaas, geraspt
• 150 g emmentaler, geraspt
Bereidingswijze:
Doe de uien en de boter in een pan en bak tot de uien glazig zijn. Voeg de bladspinazie toe
en laat het zachtjes koken. Voeg de crème fraîche toe, mix en laat afkoelen.
58 Recepten met Kook- en bakassistent