Electrolux EVY8740AAX Recipe book

Type
Recipe book
.................................................. ...............................................
NL STOMER RECEPTENBOEK
AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S
Programmanummer Programmanaam
1 GEVULDE KIPPENBORST
2 VISPANNETJE
3 CARAMELFLAN
4 CHOCOLADEROOM
5 GEVULDE SLA
6 ASPERGEFLAN
7 MEDITERANE GROENTEN
8 GEKOOKTE AARDAPPELEN
9 RIJST
1 - GEVULDE KIPPENBORST
Ingrediënten:
Voor 6 personen
400 g spinaziebladeren, geblancheerd
Een snufje zout
100 g volvette roomkaas met groene pa-
prika
Versgemalen zwarte peper
6 kipfilets
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel mosterd
100 ml witte wijn
150 ml light kippenbouillon
1 bosje saffraan
150 ml volle room
1 / 2 eetlepel citroensap
Bereidingswijze:
Houd 20 - 24 grote spinaziebladeren ach-
ter. Knijp de resterende blaadjes voorzich-
tig samen en hak ze grof met het wiege-
mes. Mix de blaadjes dan met de room-
kaas en voeg naar smaak zout en peper
toe. Snij de kipfilets in de lengte door zodat
er een soort envelop ontstaat. Vul de kipfi-
let met de spinaziemix en sluit af met cock-
tailprikkers.
Sprenkel het citroensap over de kip en wrijf
de mosterd erin. Dan licht kruiden met zout
en peper. Wikkel de kipfilets ten slotte in de
spinazieblaadjes die u eerder apart had ge-
legd. Plaats de kipfilets in de geperforeerde
schaal en stoom het geheel met de functie
Stomen. Reduceer de witte wijn en de
bouillon in een pan tot ongeveer 100 ml.
Voeg dan de saffraan en roomkaas toe.
Kruid de saus met citroensap en voeg zo
nodig zout en peper toe. Haal de cocktail-
prikkers uit de kipfilets. Snijd de kipfilet in
plakjes. Giet wat saus op het bord en leg
de stukjes kipfilet erop.
–Hoeveelheid water in waterschuiflade:
600 ml
Bereidingstijd in de stomer: 35 minuten
–Plaathoogte: 1
2 - VISPANNETJE
Ingrediënten:
Voor 8 personen
200 g gerookte zalm
400 g zalmfilet
3 eetlepels citroensap
•1 eiwit
250 g room
1 bosje dille
•Zout
•Peper
Bereidingswijze:
Sprenkel twee eetlepels citroensap over de
gerookte zalm en kruid met zout en peper.
Bedek de terrinevorm met de plakjes ge-
rookte zalm. De plakjes moeten over de zij-
kant van de terrine hangen. Pureer de
zalmfilets fijn met 1 eetlepel citroensap en
het eiwit. Meng de room met de het gepu-
reerde zalmmengsel totdat u een crèmige
massa hebt bereikt. Kruiden met peper en
2
www.electrolux.com
zout. Giet de helft van het mengsel in de
voorbereide terrinevorm. Voeg de gehakte
dille aan de rest van het mengsel toe en
giet dit in de vorm. Bedek de terrine met de
plakjes zalm die over de zijkanten hingen.
–Hoeveelheid water in waterschuiflade:
400 ml
Bereidingstijd in de stomer: 40 minuten
–Plaathoogte: 1
3 - CARAMELFLAN
Ingrediënten:
100 g suiker
•100 ml water
500 ml melk
1 vanillestokje
100 g suiker
2 eieren
4 eierdooiers
Overig:
6 souffléschaaltjes
Bereidingswijze:
Doe 100 gram suiker in een steelpan, voeg
het water toe en breng het aan de kook.
Kook het mengsel tot een lichtbruine
stroop en dan tot lichtbruine karamel. Giet
dan onmiddellijk in 6 souffléschaaltjes, zo-
dat de bodem met karamel wordt bedekt.
Giet de melk en een half vanillestokje in een
steelpan. Schraap de zaadjes met een mes
uit het vanillestokje en voeg dit aan de melk
toe. Verwarm de melk tot ongeveer 90 °C.
(Niet aan de kook brengen.) Meng de eier-
en en eierdooiers met 100 g suiker. (Niet
romig laten worden.) Voeg de warme melk
langzaam aan het ei-/suikermengsel toe.
Doe het in de schaaltjes.
–Hoeveelheid water in waterschuiflade:
400 ml
Bereidingstijd in de stomer: 30 minuten
–Plaathoogte: 1
4 - CHOCOLADEROOM
Ingrediënten:
Voor 4 personen
•1 ei
1 eetlepel suiker
•100 ml room
100 ml melk
70 g chocolade
Bereidingswijze:
Klop het ei goed op en voeg de suiker,
melk en room toe. Goed door elkaar roe-
ren. Breek de chocolade in kleine stukjes
en voeg dit aan het mengsel toe. In de
oven koken. Klop de room na het koken
grondig met een garde totdat de chocola-
de is opgelost.
Tip:
De garde mag niet dieper dan 5 cm in de
kom worden gehouden. Als u een dubbele
hoeveelheid bereidt, gebruikt u een bredere
kom.
–Hoeveelheid water in waterschuiflade:
400 ml
Bereidingstijd in de stomer: 30 minuten
–Plaathoogte: 1
5 - GEVULDE SLA
Ingrediënten:
Voor 4 personen
16 – 20 slablaadjes (bindsla), geblan-
cheerd
Vulling:
75 g sla (bindsla)
•1 ui
1 eetlepel boter
•Zout
Gemalen peper
400 g kalfsgehakt
3 eetlepels broodkruimels
•1 ei
100 g geraspte kaas
Voor sudderen:
50 ml sterke bouillon
100 ml volle room
Bereidingswijze:
Snijd een derde deel aan de onderkant van
de middelnerf van de grote slabladeren.
Snij de sla in dunne reepjes voor de vulling.
Bereid de uien voor en snipper ze fijn. Ver-
warm de boter. Sudder de ui en reepjes sla
2 tot 3 minuten, waarbij u voortdurend blijft
roeren. Laat de vloeistof helemaal verdam-
pen. Kruiden met peper en zout. Afkoelen.
Plaats de slablaadjes, kalfsgehakt, paneer-
meel en het ei in een kom. Voeg de kaas
toe. Meng het geheel en breng het op
smaak met zout en peper. Schep een eet-
lepel vulling op elk slablad en vouw er een
pakketje van. Plaats de pakketjes, met de
NEDERLANDS 3
naad omlaag in een gratineerschotel. Giet
de bouillon en room eroverheen. Kook de
gevulde sla met behulp van de functie Sto-
men. Warm serveren.
–Hoeveelheid water in waterschuiflade:
600 ml
Bereidingstijd in de stomer: 40 minuten
–Plaathoogte: 1
6 - ASPERGEFLAN
Ingrediënten:
Voor 6 personen
6 grote, groene aspergestelen, gekookt
2 kleine tomaten, gepeld
6 eieren
300 ml melk
300 ml volle room
•Zout
Gemalen peper
Nootmuskaat
Bereidingswijze:
Ontzaad de tomaten en snij ze in blokjes.
Klop de eieren met de room, zout, peper
en nootmuskaat op. Vet zes porseleinen of
glazen schaaltjes in met boter en verspreid
de asperges en tomaten erin. Giet het ei-/
melkmengsel eroverheen. Plaats de schaal-
tjes op een rek in de bovenste helft van de
oven. Pocheer de flans totdat het mengsel
is gestold. Serveer ze in de schaal, lauw of
koud.
–Hoeveelheid water in waterschuiflade:
450 ml
Bereidingstijd in de stomer: 40 minuten
–Plaathoogte: 1
7 - MEDITERANE GROENTEN
Ingrediënten:
200 g courgettes
1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
100 g champignons
•2 uien
150 g sperziebonen
Groene en zwarte olijven
Bereidingswijze:
Was de courgettes en snij ze in plakjes.
Was de paprika's en snij ze in reepjes. Was
de champignons en snij ze in plakjes. Schil
de uien en snij ze in smalle plakjes. Was de
sperziebonen, verwijder de draadjes en snij
ze in stukjes. Snij de olijven in plakjes.
Breng de groenten na het koken op smaak
met zout, peper, basilicum en oregano.
–Hoeveelheid water in waterschuiflade:
500 ml
Bereidingstijd in de stomer: 25 minuten
–Plaathoogte: 1
8 - GEKOOKTE AARDAPPELEN
Ingrediënten:
1.000 g aardappelen
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en snij ze in 4 gelijke
stukken. Plaats de aardappelen in een
stoomschaal met geperforeerd inzetstuk en
breng op smaak met zout en peper.
–Hoeveelheid water in waterschuiflade:
650 ml
Bereidingstijd in de stomer: 40 minuten
–Plaathoogte: 1
9 - RIJST
Ingrediënten:
200 g langkorrelrijst
50 g wilde rijst
1 kleine rode paprika
350 ml bouillon
•Zout
•Peper
Na het koken:
1 klein blikje maïs
Bereidingswijze:
Plaats de langkorrelrijst, wilde rijst, zout,
peper en groentebouillon met water in een
kom, ongeveer een half uur voordat u met
het koken gaat beginnen. Bereid de papri-
ka voor, snijd hem in blokjes en voeg de
blokjes aan de rijst toe. Dan koken.
–Hoeveelheid water in waterschuiflade:
650 ml
Bereidingstijd in de stomer: 40 minuten
–Plaathoogte: 1
Na het koken:
Giet de mais af en voeg het aan de ge-
kookte rijst toe.
4
www.electrolux.com
NEDERLANDS 5
6
www.electrolux.com
NEDERLANDS 7
www.electrolux.com/shop 892956521-A-342012
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

Electrolux EVY8740AAX Recipe book

Type
Recipe book