AEG KS8400521M Recipe book

Type
Recipe book
NL STOMER RECEPTENBOEK
AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S
In het menu Kook- en bakassistent zijn de
gerechten over verschillende categorieën
verdeeld:
•Gevogelte
Vis/Vlees
Nagerecht
Stoofpotjes/terrines
Bijgerechten
Het menu Kook- en bakassistent gebruikt
vooraf bepaalde waarden voor een ge-
recht. Bereid het gerecht volgens het re-
cept van dit boek.
GEVOGELTE
Gevulde kippenborst met spinazie in
safraansaus
Ingrediënten:
Voor 6 personen
400 g spinaziebladeren, geblancheerd
Een snufje zout
100 g volvette roomkaas met groene
paprika
Versgemalen zwarte peper
6 kipfilets
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel mosterd
100 ml witte wijn
150 ml light kippenbouillon
1 bosje saffraan
150 ml volle room
1 / 2 eetlepel citroensap
Bereidingswijze:
Houd 20 - 24 grote spinaziebladeren ach-
ter. Knijp de resterende blaadjes voor-
zichtig samen en hak ze grof met het wie-
gemes. Mix de blaadjes dan met de
roomkaas en voeg naar smaak zout en pe-
per toe. Snij de kipfilets in de lengte door
zodat er een soort envelop ontstaat. Vul
de kipfilet met de spinaziemix en sluit af
met cocktailprikkers.
Sprenkel het citroensap over de kip en
wrijf de mosterd erin. Dan licht kruiden
met zout en peper. Wikkel de kipfilets ten
slotte in de spinazieblaadjes die u eerder
apart had gelegd. Plaats de kipfilets in de
geperforeerde schaal en stoom het ge-
heel met de functie Stomen. Reduceer de
witte wijn en de bouillon in een pan tot
ongeveer 100 ml. Voeg dan de saffraan
en roomkaas toe. Kruid de saus met ci-
troensap en voeg zo nodig zout en peper
toe. Haal de cocktailprikkers uit de kipfi-
lets. Snijd de kipfilet in plakjes. Giet wat
saus op het bord en leg de stukjes kipfilet
erop.
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
600 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 35 minu-
ten
Plaathoogte: 1
Gepocheerde kippeborst
Ingrediënten:
4 kipfilets
•Zout
Peper
•Paprikapoeder
Kerriepoeder
Bereidingswijze:
Kruid de kipfilets en plaats ze in een gla-
zen schaal in de oven.
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
400 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 35 minu-
ten
Plaathoogte: 1
VIS/VLEES
Vispannetje
Ingrediënten:
Voor 8 personen
200 g gerookte zalm
400 g zalmfilet
3 eetlepels citroensap
•1 eiwit
•250 g room
1 bosje dille
•Zout
Peper
Bereidingswijze:
Sprenkel twee eetlepels citroensap over
de gerookte zalm en kruid met zout en
peper. Bedek de terrinevorm met de plak-
jes gerookte zalm. De plakjes moeten
over de zijkant van de terrine hangen. Pu-
2
www.aeg.com
reer de zalmfilets fijn met 1 eetlepel ci-
troensap en het eiwit. Meng de room met
de het gepureerde zalmmengsel totdat u
een crèmige massa hebt bereikt. Kruiden
met peper en zout. Giet de helft van het
mengsel in de voorbereide terrinevorm.
Voeg de gehakte dille aan de rest van het
mengsel toe en giet dit in de vorm. Bedek
de terrine met de plakjes zalm die over de
zijkanten hingen.
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
400 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 40 minu-
ten
Plaathoogte: 1
Gepocheerde vis (forel)
Ingrediënten:
4 forellen, ongeveer 250 g
•Zout
•Peper
Citroensap
Bereidingswijze:
Was en droog de forel. Besprenkel ze aan
de binnen- en buitenkant met citroensap.
Laat de citroensap in de vis trekken en
breng de vis dan op smaak met zout en
peper. Leg de vis in een stoofschotel met
een geperforeerd inzetstuk.
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
400 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 30 minu-
ten
Plaathoogte: 1
Kleine deegballen in een saus van ci-
troen en thyme
Ingrediënten:
Voor 4 personen
Deegballen:
70 g witbrood met afgesneden korst
200 ml room
•1 ui
2 eetlepel boter
350 g snoekfilet
•1 ei
1 snufje nootmuskaat
•Zout
•Peper
Saus:
1 theelepel suiker
200 ml witte wijn
2 takjes wilde tijm
200 ml volle room
1½ eetlepel (afgemeten) maïzena (aard-
appelzetmeel)
1 citroen, wat citroenschil en ongeveer
2 eetlepels sap
•Zout
Peper
De ballen voorbereiden:
Snijd het witbrood in dobbelsteentjes,
laat de room erin trekken en zet het in de
koelkast. Snipper de ui en fruit de stukjes
in de boter totdat de ui doorschijnend is.
Meng de snoekfilet met de gesnipperde
ui, de broodblokjes en de room. Voeg het
ei en de kruiden toe en pureer het meng-
sel. Laat het een tijdje afkoelen. Draai het
vismengsel in (langwerpige) ballen met
behulp van een eetlepel dat u eerst in
heet water houdt, en kook de ballen in
het apparaat. Serveren met rijst of aard-
appelen.
De saus voorbereiden:
Karamelliseer de suiker, voeg de wijn en
wilde tijm toe en breng het aan de kook.
Roer de room en maïzena door elkaar.
Voeg dit aan het mengsel toe onder
voortdurend roeren en breng het aan de
kook. Voeg de citroenschil en het sap toe
en breng het geheel op smaak met zout
en peper. Verwijder de wilde tijm.
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
450 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 35 minu-
ten
Plaathoogte: 1
Wiener
Plaats de wiener op een stoomschotel.
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
350 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 25 minu-
ten
Plaathoogte: 1
NAGERECHT
Caramelflan
Ingrediënten:
100 g suiker
•100 ml water
•500 ml melk
NEDERLANDS
3
1 vanillestokje
•100 g suiker
2 eieren
4 eierdooiers
Overige:
6 souffléschaaltjes
Bereidingswijze:
Doe 100 gram suiker in een steelpan,
voeg het water toe en breng het aan de
kook. Kook het mengsel tot een lichtbrui-
ne stroop en dan tot lichtbruine karamel.
Giet dan onmiddellijk in 6 souffléschaal-
tjes, zodat de bodem met karamel wordt
bedekt. Giet de melk en een half vanilles-
tokje in een steelpan. Schraap de zaadjes
met een mes uit het vanillestokje en voeg
dit aan de melk toe. Verwarm de melk tot
ongeveer 90 °C. (Niet aan de kook bren-
gen.) Meng de eieren en eierdooiers met
100 g suiker. (Niet romig laten worden.)
Voeg de warme melk langzaam aan het
ei-/suikermengsel toe. Doe het in de
schaaltjes.
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
400 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 30 minu-
ten
Plaathoogte: 1
Kokospudding
Ingrediënten:
250 ml melk
370 g kokosmelk
6 eieren
•120 g suiker
1 blikje mango's, afgegoten en gepu-
reerd
Overige:
6 mini-puddingschaaltjes
Bereidingswijze:
Vermeng de melk met de kokosmelk.
Klop de eieren en de suiker lichtjes op en
voeg de kokosmelk toe. Vul de mini-pud-
dingschaaltjes met het mengsel. Haal de
pudding er na het bakken uit en versier
met de mango's.
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
400 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 30minu-
ten
Plaathoogte: 1
Vanilleroom
Ingrediënten:
Voor 4 personen
•1 ei
25 g suiker
•100 ml room
•100 ml melk
1 / 2 flesje vanille-extract
Pulp van 1 / 2 vanillestok
Bereidingswijze:
Klop het ei. Voeg de suiker, melk, room,
vanille-extract en vanillepulp toe. Meng
alle ingrediënten. Kook op het apparaat.
NA het koken, moet u de room goed
kloppen.
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
400 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 30 minu-
ten
Plaathoogte: 1
Vanilleflan
Ingrediënten:
Voor 4 personen
•300 ml melk
•150 ml room
Zaadjes van 1 vanillestokje
4 eieren
1 eierdooier
75 g suiker
Grand Marnier-saus:
2 eetlepels vanille-ijs
1 eetlepel Grand Marnier
2 eetlepels opgeklopte room
De flan bereiden:
Roer de melk, room, vanillezaadjes, eier-
en, eigeel en suiker goed door elkaar.
Zeef de mengeling en giet deze in schaal-
tjes. Kook op het apparaat en laat afkoe-
len.
De saus voorbereiden:
Meng twee eetlepels vanille-ijs met een
eetlepel Grand Marnier. Voeg twee eetle-
pels opgeklopte room toe.
Rangschikking:
Neem de flans uit de schaaltjes en plaats
deze op de saus. Versier met fruit.
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
400 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 30 minu-
ten
4
www.aeg.com
Plaathoogte: 1
Chocoladeroom
Ingrediënten:
Voor 4 personen
•1 ei
1 eetlepel suiker
100 ml room
100 ml melk
70 g chocolade
Bereidingswijze:
Klop het ei goed op en voeg de suiker,
melk en room toe. Goed door elkaar roe-
ren. Breek de chocolade in kleine stukjes
en voeg dit aan het mengsel toe. In de
oven koken. Klop de room na het koken
grondig met een garde totdat de choco-
lade is opgelost.
Tip:
De garde mag niet dieper dan 5 cm in de
kom worden gehouden. Als u een dub-
bele hoeveelheid bereidt, gebruikt u een
bredere kom.
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
400 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 30 minu-
ten
Plaathoogte: 1
Espressoflan
Ingrediënten:
Voor 8 personen
300 ml melk
200 ml room
3 eetlepels espresso koffiepoeder (in-
stant)
2 eieren
4 eierdooiers
80 g suiker
Bereidingswijze:
Roer de melk, room, koffiepoeder, eieren,
eigeel en suiker goed door elkaar. Giet
de room in 8 schaaltjes of vormpjes en
plaats ze op een dradenkast. Pocheren en
minimaal drie uur laten afkoelen. Serveer
de flans in de vorm. U kunt desgewenst
een toefje slagroom toevoegen.
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
350 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 25 minu-
ten
Plaathoogte: 1
Cappuccinocake
Ingrediënten:
Voor het deeg:
100 g zachte boter
90 g suiker
2 eierdooiers
De zaadjes van een vanillestokje
2 eetlepels oploskoffie (opgelost in 50
ml heet water)
2 eiwitten
50 g meel
50 gr. zetmeel
1/2 theelepel bakpoeder
Voor de saus:
250 ml sinaasappelsap
50 g suiker
1 snufje kaneel
20 ml sinaasappellikeur
Voor de afwerking:
200 ml geklopte slagroom voor de ver-
siering
Overige:
4 - 6 kleine schaaltjes of vormpjes inge-
smeerd met boter
Bereidingswijze:
Meng de boter, suiker, eierdooiers en de
zaadjes van een vanillestokje en giet het
mengsel in de opgeloste koffie. Klop de
eiwitten. Zeef de bloem, zetmeel en bak-
poeder en voeg het in lagen aan het ei-
witmengsel toe. Spatel het door het
mengsel. Giet het mengsel in kleine
schaaltjes of vormpjes ingevet met boter.
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
500 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 30minu-
ten
Plaathoogte: 1
Na het bakken:
Giet sinaasappelsap, suiker, kaneel en si-
naasappellikeur in een melkpannetje en
laat het op ring reduceren totdat de saus
stroopachtig is. Stort de warme cakejes
op een serveerplaat en versier ze met de
saus en slagroom.
STOOFPOTJES/TERRINES
Gevulde sla
Ingrediënten:
Voor 4 personen
NEDERLANDS
5
16 – 20 slablaadjes (bindsla), geblan-
cheerd
Vulling:
75 g sla (bindsla)
•1 ui
1 eetlepel boter
•Zout
Gemalen peper
400 g kalfsgehakt
3 eetlepels paneermeel
•1 ei
•100 g geraspte kaas
Voor sudderen:
50 ml sterke bouillon
100 ml volle room
Bereidingswijze:
Snijd een derde deel aan de onderkant
van de middelnerf van de grote slablade-
ren. Snij de sla in dunne reepjes voor de
vulling. Bereid de uien voor en snipper ze
fijn. Verwarm de boter. Sudder de ui en
reepjes sla 2 tot 3 minuten, waarbij u
voortdurend blijft roeren. Laat de vloei-
stof helemaal verdampen. Kruiden met
peper en zout. Afkoelen.
Plaats de slablaadjes, kalfsgehakt, paneer-
meel en het ei in een kom. Voeg de kaas
toe. Meng het geheel en breng het op
smaak met zout en peper. Schep een eet-
lepel vulling op elk slablad en vouw er
een pakketje van. Plaats de pakketjes,
met de naad omlaag in een gratineer-
schotel. Giet de bouillon en room erover-
heen. Kook de gevulde sla met behulp
van de functie Stomen. Warm serveren.
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
600 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 40 minu-
ten
Plaathoogte: 1
Gevulde snijbiet
Ingrediënten:
Voor 4 personen
40 snijbietbladen of 16 - 20 snijbietste-
len, geblancheerd
Vulling:
•300 g meel
1 theelepel zout
3 eieren
•150 ml wei
1 bosje bieslook, gesneden
1 kleine ui, gesneden
50 g lardeerspek
100 g blokjes Zwitserse Salsiz of Landjä-
ger worst (of gedroogd vlees)
Voor sudderen:
1 eetlepel boter
100 ml groentebouillon
•100 ml room
Peper
Bereidingswijze:
Verwijder de ribben van de snijbietblade-
ren. Snijd de bladeren in de lengte, ver-
volgens dwars. Meng alle ingrediënten
voor de vulling en laat deze een half uur
staan. Smeer de vulling op de afzonderlij-
ke bladen en maak er pakjes van. Frituur
deze in hete boter. Giet de bouillon en
room eroverheen, en kruid. Stomen.
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
550 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 35 minu-
ten
Plaathoogte: 1
Bloemkoolflan
Ingrediënten:
Voor 4 personen
300 g bloemkool, verdeeld in roosjes
en gekookt
50 g Sbrinz (harde kaas), geraspt
2 eieren
50 ml room, mogelijk snufje zout, noot-
muskaat
Boter voor de schalen
Kervelsaus:
•100 ml room
2 bosjes kervel, fijngesneden
•Zout
Peper
Cayennepeper
8 tot 12 gekookte grote garnalen, ge-
peld
De bloemkoolflan voorbereiden:
Vermeng de bloemkool in de mixer. Voeg
de Sbrinz, eieren en room toe en breng
het geheel op smaak met zout en peper.
Giet het mengsel in vier schaaltjes die
goed met boter zijn ingevet.
De saus voorbereiden:
De room en kervel mixen, in een pan gie-
ten, verwarmen en op smaak brengen
met zout en peper. Verwarm de grote
garnalen in de saus. Keer de flan op voor-
6
www.aeg.com
verwarmde borden om en garneer met de
garnalen en saus.
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
400 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 35 minu-
ten
Plaathoogte: 1
Champignonterrine
Ingrediënten:
Voor 4 personen
100 g witbrood met afgesneden korst
100 ml melk
400 g gemengde paddenstoelen, ge-
sneden
30 g boter
100 g champignons, gesneden
•1 ei
•50 ml room
•Zout
•Peper
Bereidingswijze:
Snijd het brood en laat het weken in melk.
Smoor de gesneden paddenstoelen in de
helft van de boter en laat de vrijgekomen
sappen volledig verdampen. Pureer het
geweekte brood met de paddenstoelen.
Smoor de gesneden paddenstoelen in de
rest van de boter en laat alle vrijgekomen
sappen verdampen. Plaats enkele mooie
plakjes opzij. Meng de rest van de pad-
denstoelen met de paddenstoelenpuree.
Klop het ei en de room en voeg dit aan
de mengeling toe. Kruiden met zout en
peper.
Vet vier soufflé-schotels in met boter.
Neem de gesneden paddenstoelen, die u
eerder opzij hebt gezet, en leg deze over
de bodem van elke schotel, ter versiering.
Giet de paddenstoelmengeling en stoom.
Neem de terrines uit en plaats deze op
blaadjes sla. Dit recept gaat ook goed sa-
men met een saus van yoghurt en krui-
den.
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
450 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 40 minu-
ten
Plaathoogte: 1
Aspergeflan
Ingrediënten:
Voor 6 personen
6 grote, groene aspergestelen, gekookt
2 kleine tomaten, gepeld
6 eieren
•300 ml melk
300 ml volle room
•Zout
Gemalen peper
Nootmuskaat
Bereidingswijze:
Ontzaad de tomaten en snij ze in blokjes.
Klop de eieren met de room, zout, peper
en nootmuskaat op. Vet zes porseleinen
of glazen schaaltjes in met boter en ver-
spreid de asperges en tomaten erin. Giet
het ei-/melkmengsel eroverheen. Plaats
de schaaltjes op een draadrek in de bo-
venste helft van het apparaat. Pocheer de
flans totdat het mengsel is gestold. Ser-
veer ze in de schaal, lauw of koud.
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
450 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 40 minu-
ten
Plaathoogte: 1
Spinazieterrine
Ingrediënten:
Voor 4 tot 6 personen
•1 sjalot
Bakboter
150 g Boursin peper (roomkaas met pe-
per)
500 g bevroren spinazieblaadjes (250 g
uitgeknepen)
2 eierdooiers
2 eieren
2 eetlepels room
•Zout
Versgemalen peper
Nootmuskaat
Tijm
4 tot 6 plakjes parmaham
Truffelolie
Bereidingswijze:
Verkruimel de gepeperde Boursin en
meng dit in een kom met de eierdooiers,
eieren en room. Snipper het sjalotje, fruit
het in boter en laat het afkoelen. Knijp de
ontdooide spinazie goed uit en snijd het
met een groot mes in grove stukken.
Voeg de spinazie toe aan het eier-/kaas-
mengsel, samen met het gefruite sjalotje,
NEDERLANDS
7
en roer het goed door elkaar. Goed krui-
den.
Breng huishoudfolie aan de binnenkant
van een terrineschotel aan (met een capa-
citeit van ongeveer 7,5 dl) of vet zes souf-
fléschaaltjes goed met boter in en giet
het spinaziemengsel erin. Stomen. Snijd
de terrine in plakjes of keer de soufflé-
schaaltjes op borden om en besprenkel
de terrine licht met truffelolie. Serveren
met een plakje parmaham.
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
450 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 45 minu-
ten
Plaathoogte: 1
BIJGERECHTEN
Mediterane groenten
Ingrediënten:
200 g courgettes
1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
100 g champignons
•2 uien
150 g sperziebonen
Groene en zwarte olijven
Bereidingswijze:
Was de courgettes en snij ze in plakjes.
Was de paprika's en snij ze in reepjes.
Was de champignons en snij ze in plakjes.
Schil de uien en snij ze in smalle plakjes.
Was de sperziebonen, verwijder de
draadjes en snij ze in stukjes. Snij de olij-
ven in plakjes. Breng de groenten na het
koken op smaak met zout, peper, basili-
cum en oregano.
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
500 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 25 minu-
ten
Plaathoogte: 1
Groenten
Ingrediënten/bereidingswijze:
Combineer de volgende groenten naar
smaak, ongeveer 750 g in totaal.
Koolrabi, geschild en in reepjes gesne-
den
Wortel, geschild en in blokjes gesne-
den
Bloemkool, gewassen en in roosjes ver-
deeld
Uien, geschild en in plakken gesneden
Venkel, geschild en in plakken gesne-
den
Selderie, schoongemaakt en in plakjes
gesneden
Prei, schoongemaakt en in plakjes ge-
sneden
Na het koken:
50 g boter
Desgewenst zout en peper
Bereidingswijze:
Leg de groenten in een stoomschotel met
een geperforeerd inzetstuk. Giet na het
koken gesmolten boter over het gerecht
en voeg zo nodig zout en peper toe.
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
600 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 35 minu-
ten
Plaathoogte: 1
Groenten blancheren
Leg de groenten in een stoomschotel met
een geperforeerd inzetstuk.
NA het blancheren, de groenten afkoelen
met ijskoud water.
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
400 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 15 minu-
ten
Plaathoogte: 1
Gepelde tomaten
Bereidingswijze:
Snijd een kruis op de bovenkant van de
tomaten, plaats de tomaten in een oven-
schaal met geperforeerd inzetstuk en
plaats dit in de oven.
Laat de tomaten aan het einde van de
kooktijd afkoelen in ijskoud water en ver-
wijder het velletje.
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
300 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 10minu-
ten
Plaathoogte: 1
Aardappelen in de schil
Ingrediënten:
1000 g middelgrote aardappelen
Bereidingswijze:
8
www.aeg.com
Was de aardappelen en plaats ze in een
glazen kom.
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
650 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 50 minu-
ten
Plaathoogte: 1
Gekookte aardappelen
Ingrediënten:
1000 g aardappelen
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en snij ze in 4 gelij-
ke stukken. Plaats de aardappelen in een
stoomschaal met geperforeerd inzetstuk
en breng op smaak met zout en peper.
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
650 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 40 minu-
ten
Plaathoogte: 1
Rijst
Ingrediënten:
200 g langkorrelrijst
50 g wilde rijst
1 kleine rode paprika
350 ml bouillon
•Zout
•Peper
Na het koken:
1 klein blikje maïs
Bereidingswijze:
Plaats de langkorrelrijst, wilde rijst, zout,
peper en groentebouillon met water in
een kom, ongeveer een half uur voordat u
met het koken gaat beginnen. Bereid de
paprika voor, snijd hem in blokjes en voeg
de blokjes aan de rijst toe. Dan koken.
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
650 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 40 minu-
ten
Plaathoogte: 2
Na het koken:
Giet de ma? af en voeg het aan de ge-
kookte rijst toe.
Bouillon met stukjes ei
Ingrediënten:
3 eieren
100 ml melk
•50 ml room
•Zout
Peper
Nootmuskaat
Peterselie, gehakt
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
300 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 20minu-
ten
Plaathoogte: 1
Gnocchi
Ingrediënten:
Voor 4 personen
500 g gekookte aardappelen, afge-
koeld
160 g fijngemalen tarwebloem
30 g geraspte Parmezaanse kaas
1 eierdooier
•Zout
Saus:
40 g boter
80 g uien, in blokjes gesneden
100 ml witte wijn
•100 ml room
Een paar salieblaadjes, fijngesneden
Citroensap
•Zout
Witte peper
60 g Parmezaanse kaas (apart geser-
veerd)
Garnering:
1 schijfje citroen en 2 salieblaadjes voor
elke portie
Het deeg voor de gnocchi voorberei-
den:
Pureer de aardappelen en kneed het
mengsel samen met de aangegeven in-
grediënten tot een stevig deeg. Laat het
deeg 5 minuten staan en kneed dan flink
door om te voorkomen dat het aardap-
peldeeg te zacht wordt. Verdeel het aard-
appeldeeg in kleine porties en maak er
worstvormige rolletjes van, ter grootte
van uw duim. Ze kunnen in kleine stukjes
worden gesneden. Stomen. Bereid tijdens
het stomen de saus voor.
De saus voorbereiden:
Fruit de gesnipperde uien in gesmolten
boter totdat ze goudgeel zijn en voeg
dan witte wijn toe. Giet de room erbij. Iets
laten inkoken. Voeg de gesneden salie-
NEDERLANDS
9
blaadjes en kruiden toe. Als de saus te dik
wordt, kunt u het verdunnen met een
klein beetje groentebouillon en room.
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
500 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 25 minu-
ten
Plaathoogte: 1
10
www.aeg.com
NEDERLANDS
11
www.aeg.com/shop 892938558-A-402012
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

AEG KS8400521M Recipe book

Type
Recipe book