Electrolux EVY9741AAX Recipe book

Type
Recipe book
.................................................. ...............................................
NL STOOMOVEN RECEPTENBOEK
AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S
Programmanummer Programmanaam
1 GROENTEN
2 AARDAPPELGRATIN
3 WITBROOD
4 GEPOCHEERDE VIS (FOREL)
5 BIEFSTUK
6 HELE KIP
7 PIZZA
8 MUFFINS
9 QUICHE LORRAINE
1 - GROENTEN
Kookgerei:
Elk soort kookgerei dat hittebestendig is
tot ten minste 100 °C kan worden ge-
bruikt.
Ingrediënten:
400 g bloemkool
•200 g worteltjes
200 g koolrabi
200 g gele en rode paprika
Bereidingswijze:
Spoel de bloemkool af en snijd de
bloemkool in roosjes. Schil de wortelen
en de koolrabi en snijd ze in kleine stuk-
jes. Was de paprika en snijd in reepjes.
Plaats alle groenten in een open schaal
en kook zonder water toe te voegen. Bij
deze bereidingswijze kunt u koken zon-
der zout en andere kruiden.
Bereidingstijd in de oven: 35 minuten
•Plaathoogte: 1
2 - AARDAPPELGRATIN
Ingrediënten:
1.000 g aardappelen
1 theelepel zout, peper en nootmuskaat
2 teentjes knoflook
200 g geraspte kaas
3 eieren
100 ml melk
•250 ml room
4 eetlepels boter
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen, snijd ze in dunne
plakken, droog ze af en breng ze op
smaak met zout en peper. Wrijf een
ovenbestendige bakschaal in met een
teentje knoflook en vet de schaal daarna
in met boter. Verspreid de helft van de
gezouten aardappelplakjes in de schaal
en strooi er wat geraspte kaas over. Leg
de overige aardappelschijfjes er bovenop
en strooi de rest van de kaas erover-
heen. Pers het tweede teentje knoflook
en vermeng dit met de eieren, melk,
room en de tijm. Giet het mengsel over
de aardappels en verspreid de rest van
de boter in kleine stukjes over de gratin.
Bereidingstijd in de oven: 65 minuten
•Plaathoogte: 1
3 - WITBROOD
Ingrediënten:
1000 g meel
40 g verse gist of 20 g gedroogde gist
•560 ml melk
15 g zout
15 g zout
Overig:
Bakplaat ingevet of belegd met bakpa-
pier
2
www.electrolux.com
Bereidingswijze:
Meel en zout in een grote kom doen. De
gist oplossen in lauwwarme melk en toe-
voegen aan het meel. Alle ingrediënten
tot een soepel deeg kneden. Afhankelijk
van de kwaliteit van het meel kan een
beetje meer melk nodig zijn om een
werkbaar deeg te krijgen. Laat het deeg
rijzen tot het verdubbelt in volume. Snijd
het deeg in twee stukken, maak lange
broden plaats deze op de bakplaat die is
ingevet of bedekt met bakpapier. Strooi
voor het bakken wat bloem over de bro-
den en maak met een scherp mes 3 - 4
keer een diagonale snede van minstens
1 cm diep.
Bereidingstijd in de oven: 55 minuten
•Plaathoogte: 1
Voeg 100 ml water toe aan de waterlade
4 - GEPOCHEERDE VIS (FOREL)
Ingrediënten:
4 forellen van elk 250 - 300 g
citroensap, peper, zout
Bereidingswijze:
Was de forel grondig van binnen en bui-
ten. Druppel het citroensap over de forel-
len, kruid de forellen en doe ze in een
roestvrijstalen schalen voorzien van een
zeef met twee forellen per schaal. Ser-
veer met geroosterde amandelschilfers.
Gestoomde forelvariatie: Voordat u de
forel in de roestvrijstalen schaal plaatst
met zeef, giet u er heet water en azijn
over.
Bereidingstijd in de oven: 30 minuten
•Plaathoogte: 1
5 - BIEFSTUK
Instellingen:
Automatische vleesthermometer. Kerntem-
peratuur voor:
•Medium - 65 °C
Bereidingswijze:
Kruid het vlees naar smaak, steek de vlees-
thermometer in het vlees en doe het vlees
in een ovenschaal.
–Plaathoogte: 1
6 - HELE KIP
Instellingen:
Automatische programma's met ge-
wichtinvoer. Instelbereik voor het gewicht
tussen 900 en 2,100 g.
Bereidingswijze:
Doe de kip in een ovenschaal en voeg
naar smaak kruiden toe. Keer het gevo-
gelte na ca. 30 minuten om. Er verschijnt
een herinnering op het display.
–Plaathoogte: 1
7 - PIZZA
Ingrediënten voor het deeg:
14 g. gist
200 ml lauw water
•300 g meel
•3 g zout
1 eetlepel olie
Ingrediënten voor de garnering:
1/2 klein blik tomaten, in stukjes gesne-
den
200 g Emmentaler, geraspt
100 g salami
100 g gekookte ham
150 g champignons (in plakjes)
•150 g Fetakaas
•oregano
Bereidingswijze:
Gist in een kom verkruimelen en in lauw-
warm water oplossen. Het met het zout
en de olie gemengde meel toevoegen.
De ingrediënten zolang kneden, tot het
een soepel deeg is, dat loskomt van de
kom. Het deeg vervolgens laten rijzen op
een warme plaats, tot het twee maal zo-
veel geworden is. Rol het deeg uit en
plaats het op een ingevette bakplaat,
prik de bodem in met een vork. De ingre-
diënten voor de bovenkant achtereenvol-
gens op het deeg rangschikken.
Gebruik een ingevette bakplaat.
Bereidingstijd in de oven: 25 minuten
•Plaathoogte: 1
8 - MUFFINS
Ingrediënten:
NEDERLANDS 3
•150 g boter
150 g suiker
1 pakje vanillesuiker (ongeveer 8 g)
1 snufje zout
schil van een wasvrije citroen
2 eieren
•50 ml melk
25 g zetmeel
•225 g meel
10 g bakpoeder
1 pot zure kersen (375 g)
225 g chocoladesnippers
Overig:
Cakevormpjes, ongeveer 7 cm in door-
snee
Bereidingswijze:
Meng de boter, suiker, vanillesuiker, zout
en de schil van een wasvrije citroen. Voeg
de eieren toe en klop alles.
Meng de zetmeel, bloem en bakpoeder en
roer het door het mengsel met de melk.
Laat de zure kersen uitlekken en roer het
door het mengsel met de chocoladesnip-
pers.
Doe het mengsel in de papieren vormpjes,
plaats de vormpjes op een bakplaat en
plaats in de oven.
Bereidingstijd in de oven: 40 minuten
–Plaathoogte: 1
9 - QUICHE LORRAINE
Ingrediënten van het deeg:
•200 g meel
2 eieren
•100 g boter
1/2 theelepel zout
een beetje peper
1 snufje nootmuskaat
Ingrediënten voor de garnering:
150 g geraspte kaas
200 g gekookte ham of magere bacon
2 eieren
250 g zure room
zout, peper en nootmuskaat
Bereidingswijze:
Meng meel, boter, eieren en kruiden in
een mengkom en meng tot een soepel
deeg. Laat het deeg een paar uur rusten
in de koelkast. Rol het deeg uit en leg
het in een ingevet zwart bakblik. Prik de
bodem in met een vork. Verspreid de ba-
con over het deeg. Meng de eieren, de
zure room en de kruiden samen voor de
vulling. Voeg dan de kaas toe.
Ingevet zwart bakblik met een diameter
van 28 cm
Bereidingstijd in de oven: 40 minuten
•Plaathoogte: 1
4
www.electrolux.com
NEDERLANDS 5
6
www.electrolux.com
NEDERLANDS 7
www.electrolux.com/shop 892956529-A-342012
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

Electrolux EVY9741AAX Recipe book

Type
Recipe book