NUTTIGE AANWIJZINGEN EN TIPS
BINNENZIJDE VAN DE DEUR
Bij bepaalde modellen vindt u het
volgende aan de binnenkant van de
deur:
• De nummers van de ovenniveaus
• Informatie over de verwarmingsfuncties,
aanbevolen rekstanden en temperaturen
voor karakteristieke gerechten
De temperaturen en baktijden in de
tabellen zijn slechts als richtlijn be-
doeld. Deze zijn afhankelijk van de
recepten en de kwaliteit en de hoe-
veelheid van de gebruikte ingre-
diënten.
KOKEN MET STOOM
Kookgerei voor stoomgaren
• Gebruik alleen hitte- en corrosiebesten-
dig kookgerei of chroomstalen schalen
(alleen sommige modellen).
Rekstanden
• U vindt de correcte inzetniveaus in de
onderstaande tabel. Telt de inzetniveaus
van onder naar boven.
Algemene opmerkingen
• Als u langer dan 30 minuten kookt, of als
u grote hoeveelheden voedsel kookt,
voegt u zo nodig water toe.
• Plaats het voedsel in de juiste schalen en
zet de schalen op de roosters. Zorg voor
ruimte tussen de roosters zodat de lucht
rond de schalen kan circuleren.
• Na elk gebruik verwijdert u het water uit
de waterschuiflade, de aansluitingsslan-
gen en de stomer. Zie het hoofdstuk
"Onderhoud en reiniging".
Aanwijzing in de tabellen voor
stoomgaren
• De tabellen geven de gegevens voor ty-
pische gerechten.
• De temperatuur en de tijd dienen uitslui-
tend als leidraad en zijn afhankelijk van
het type, de afmetingen en de hoeveel-
heid voedsel en het kookgerei.
• Gebruik een recept dat bijna hetzelfde is
als u de instellingen voor uw recept niet
kunt vinden.
• Start de procedure met een koude oven
als de gegevens in de tabellen anders
zijn.
• Gebruik als u rijst kookt een verhouding
van 1,5:1 – 2:1 water op rijst want rijst
absorbeert water.
BEREIDINGSTABEL STOMEN
WAARSCHUWING!
Open de deur van het apparaat
niet wanneer de functie is inge-
schakeld. Gevaar voor brandwon-
den.
Deze functie is geschikt voor alle soorten
voedsel - vers en bevroren. Met deze func-
tie kunt u groente, vlees, vis, deegwaren,
rijst, maïs, griesmeel en eieren bereiden,
opwarmen, ontdooien, pocheren of blan-
cheren.
Menu’s bereiden: U kunt een volledig me-
nu in een keer bereiden. Kies gerechten
met vergelijkbare kooktijden om te gare of
ongare gerechten te vermijden. Gebruikt de
grootste hoeveelheid water voor de afzon-
derlijke ingrediënten. Plaats de gerechten
op de roosters in geschikt kookgerei. Pas
het gat tussen de gerechten aan zodat de
stoom bij elk gerecht kan komen.
Sterilisatie
• Met deze functie kunt u houders (bijv.
babyflessen) steriliseren.
• Plaats de schone houders in het midden
van het rooster op het 1e niveau. Zorg
dat de opening omlaag is gericht.
• Vul de lade met de maximale hoeveel-
heid water en stel een tijdsduur in van 40
min.
2
www.electrolux.com