Electrolux EVY9741AAX Recipe book

Type
Recipe book
.................................................. ...............................................
NL RECEPTENBOEK GEBRUIKSAANWIJZING
NUTTIGE AANWIJZINGEN EN TIPS
BINNENZIJDE VAN DE DEUR
Bij bepaalde modellen vindt u het
volgende aan de binnenkant van de
deur:
De nummers van de ovenniveaus
Informatie over de verwarmingsfuncties,
aanbevolen rekstanden en temperaturen
voor karakteristieke gerechten
De temperaturen en baktijden in de
tabellen zijn slechts als richtlijn be-
doeld. Deze zijn afhankelijk van de
recepten en de kwaliteit en de hoe-
veelheid van de gebruikte ingre-
diënten.
KOKEN MET STOOM
Kookgerei voor stoomgaren
Gebruik alleen hitte- en corrosiebesten-
dig kookgerei of chroomstalen schalen
(alleen sommige modellen).
Rekstanden
U vindt de correcte inzetniveaus in de
onderstaande tabel. Telt de inzetniveaus
van onder naar boven.
Algemene opmerkingen
Als u langer dan 30 minuten kookt, of als
u grote hoeveelheden voedsel kookt,
voegt u zo nodig water toe.
Plaats het voedsel in de juiste schalen en
zet de schalen op de roosters. Zorg voor
ruimte tussen de roosters zodat de lucht
rond de schalen kan circuleren.
Na elk gebruik verwijdert u het water uit
de waterschuiflade, de aansluitingsslan-
gen en de stomer. Zie het hoofdstuk
"Onderhoud en reiniging".
Aanwijzing in de tabellen voor
stoomgaren
De tabellen geven de gegevens voor ty-
pische gerechten.
De temperatuur en de tijd dienen uitslui-
tend als leidraad en zijn afhankelijk van
het type, de afmetingen en de hoeveel-
heid voedsel en het kookgerei.
Gebruik een recept dat bijna hetzelfde is
als u de instellingen voor uw recept niet
kunt vinden.
Start de procedure met een koude oven
als de gegevens in de tabellen anders
zijn.
Gebruik als u rijst kookt een verhouding
van 1,5:1 – 2:1 water op rijst want rijst
absorbeert water.
BEREIDINGSTABEL STOMEN
WAARSCHUWING!
Open de deur van het apparaat
niet wanneer de functie is inge-
schakeld. Gevaar voor brandwon-
den.
Deze functie is geschikt voor alle soorten
voedsel - vers en bevroren. Met deze func-
tie kunt u groente, vlees, vis, deegwaren,
rijst, maïs, griesmeel en eieren bereiden,
opwarmen, ontdooien, pocheren of blan-
cheren.
Menu’s bereiden: U kunt een volledig me-
nu in een keer bereiden. Kies gerechten
met vergelijkbare kooktijden om te gare of
ongare gerechten te vermijden. Gebruikt de
grootste hoeveelheid water voor de afzon-
derlijke ingrediënten. Plaats de gerechten
op de roosters in geschikt kookgerei. Pas
het gat tussen de gerechten aan zodat de
stoom bij elk gerecht kan komen.
Sterilisatie
Met deze functie kunt u houders (bijv.
babyflessen) steriliseren.
Plaats de schone houders in het midden
van het rooster op het 1e niveau. Zorg
dat de opening omlaag is gericht.
Vul de lade met de maximale hoeveel-
heid water en stel een tijdsduur in van 40
min.
2
www.electrolux.com
Groenten
Gerecht
Temperatuur
ºC
Hoeveelheid
water in ml
Tijd
1)
in min.
Plaathoogte
Artisjokken 96 800 50 - 60 1
Aubergines 96 450 15 - 25 1
Bloemkool,
heel
96 600 35 - 45 1
Bloemkool,
roosjes
96 500 25 - 30 1
Broccoli, heel 96 550 30- 40 1
Broccoli, roos-
jes
96 400 20 - 25 1
Plakjes cham-
pignons
96 400 15 - 20 1
Erwten 96 450 20 - 25 1
Venkel 96 600 35 - 45 1
Wortelen 96 600 35 - 45 1
Koolrabi,
strengen
96 550 30 - 40 1
Paprika, reep-
jes
96 400 15 - 20 1
Uien, ringen 96 500 25 - 35 1
Sperziebonen 96 550 35 - 45 1
Veldsla, pluk-
jes
96 450 20 - 25 1
Spruitjes 96 550 30 - 40 1
Rode bietjes 96 800 + 400 70 - 90 1
Schorseneren 96 600 35 - 45 1
Selderij, blok-
jes
96 500 20 - 30 1
Asperges,
groen
96 500 25 - 35 1
Asperges, wit 96 600 35 - 45 1
Spinazie, vers 96 350 15 1
Gepelde toma-
ten
96 350 15 1
Witte bonen 96 500 25 - 35 1
Savooiekool 96 400 20 - 25 1
Courgette,
plakjes
96 350 15 1
NEDERLANDS 3
1)
De tijden zijn uitsluitend richtlijnen.
Bijgerechten
Gerecht
Temperatuur
ºC
Hoeveelheid
water in ml
Tijd
1)
in min.
Plaathoogte
Deegballen 96 600 30 - 40 1
Aardappelbal-
letjes
96 600 35 - 45 1
Ongepelde to-
maten, medi-
um
96 750 45 - 55 1
Rijst (verhou-
ding water/rijst
1,5:1)
96 600 35 - 40 1
Gekookte
aardappelen,
in vieren
96 600 35 - 40 1
Broodballetjes 96 600 35 - 45 1
Tagliatelle, vers 96 450 20 - 25 1
Polenta (vloei-
stof-/polenta-
verhouding
3:1)
96 750 40 - 45 1
1)
De tijden zijn uitsluitend richtlijnen.
Vis
Gerecht
Temperatuur
ºC
Hoeveelheid
water in ml
Tijd
1)
in min.
Plaathoogte
Forel, circa
250 g
85 550 30 - 40 1
Garnalen, vers 85 450 20 - 25 1
Garnalen, be-
vroren
85 550 30 - 40 1
Zalmfilets 85 500 25 - 35 1
Zalmforel, circa
1000 g
85 600 40 - 45 1
Mosselen 96 500 20 - 30 1
Platvisfilet 80 350 15 1
1)
De tijden zijn uitsluitend richtlijnen.
4
www.electrolux.com
Vlees
Gerecht
Temperatuur
ºC
Hoeveelheid
water in ml
Tijd
1)
in min.
Plaathoogte
Gekookte ham
1000 g
96 800 + 150 55 - 65 1
Kippenborst,
gepocheerd
90 500 25 - 35 1
Kip, gepo-
cheerd, 1000 -
1200 g
96 800 + 150 60 - 70 1
Kalfs-/varkens-
vlees zonder
bot, 800 -
1000 g
90 800 + 300 80 - 90 1
Casselerrib
(gerookte var-
kensrug), ge-
pocheerd
90 800 + 300 70 - 90 1
Tafelspitz (ge-
kookt rund-
vlees)
96 800 + 700 110 - 120 1
Chipolatawors-
tjes
80 400 15 - 20 1
1)
De tijden zijn uitsluitend richtlijnen.
Eieren
Gerecht
Temperatuur
ºC
Hoeveelheid
water in ml
Tijd
1)
in min.
Plaathoogte
Eieren, zacht
gekookt
96 400 10- 12 1
Eieren, medi-
um gekookt
96 450 13 - 16 1
Eieren, hard
gekookt
96 500 18 - 21 1
1)
De tijden zijn uitsluitend richtlijnen.
TABEL WATER STOMEN
Water in de waterlade in ml
Tijd
1)
in min.
300 15 - 20
600 30 - 40
800 50 - 60
1)
De tijden zijn uitsluitend richtlijnen
NEDERLANDS 5
COMBI PLUS STOMEN
Soort gerecht
Combi Plus stomen
(hoeveelheid water ongeveer 300 ml)
Temperatuur ºC Tijd in min. Plaathoogte
Pudding/flan in af-
zonderlijke porties
1)
90
40 - 45 1
Gebakken eieren
1)
90
35 - 45 1
Terrine
1)
90 40 - 50 1
Dunne visfilet 85 15 - 25 1
Dikke visfilet 90 25 - 35 1
Kleine vis tot 350 g 90 25 - 35 1
Hele vis tot 1000 g 90 35 - 45 1
Opnieuw verwarmen
Deegballen 110 20 - 30 1
Pasta 110 15 - 20 1
Rijst 110 15 - 20 1
Bordgerechten 110 15 - 20 1
1)
Ga gedurende een half uur verder met de deur gesloten
TABEL COMBI STOMEN
Soort gerecht
Combi stomen (hoeveelheid water ongeveer 300 ml)
Hoeveel-
heid
Temperatuur
ºC
Tijd
1)
in min.
Plaathoogte
Geroosterd var-
kensvlees
1 kg 160 - 180
90 - 100 1
Biefstuk 1 kg 180 - 200 60 - 90 1
Geroosterd kalfs-
vlees
1 kg 180 80 - 90 1
Gehaktbrood,
ongekookt
0,5 kg 180 30 - 40 1
Gerookte var-
kensrug (2 uur
weken)
0,6 - 1 kg 160 - 180 60 - 70 1
Kip 1 kg 180 - 200 50 - 60 1
Eend 1,5 - 2 kg 180 70 - 90 1
Aardappelgratin - 160 - 170 50 - 60 1
Pastaschotel - 190 40 - 50 1
6
www.electrolux.com
Soort gerecht
Combi stomen (hoeveelheid water ongeveer 300 ml)
Hoeveel-
heid
Temperatuur
ºC
Tijd
1)
in min.
Plaathoogte
Lasagne - 180 45 - 55 1
Verschillende
soorten brood
0,5 - 1 kg 180 - 190 45 - 60 1
Broodjes 40 - 60 g 180 - 210 30 - 40 2
Afbakbroodjes - 200 20 - 30 2
Afbakstokbrood-
jes
40 - 50 g 200 20 - 30 2
Bevroren afbaks-
tokbroodjes
40 - 50 g 200 25 - 35 2
1)
De tijden zijn uitsluitend richtlijnen.
BAKKEN
Algemene aanwijzingen
Uw nieuwe oven kan een andere bak-/
braadverhouding hebben dan het appa-
raat dat u tot nu toe gebruikt heeft. Pas
uw normale instellingen (temperatuur,
gaartijden) en de rekstanden aan de ta-
belwaarden aan.
Bij langere baktijden kunt u de oven ca.
10 minuten voor het einde van de baktijd
uitschakelen en profiteren van de rest-
warmte
Wanneer u bevroren gerechten ge-
bruikt, kunnen de bakplaten in de oven
tijdens het bakken vervormen. Wan-
neer de bakplaten afkoelen, verdwijnt
de vervorming.
Aanwijzingen bij de baktabellen
De fabrikant raadt u aan de eerste keer
een lagere temperatuur in te stellen.
Als u geen concrete aanwijzingen kunt
vinden voor uw eigen recept, kijkt u dan
bij een soortgelijk product.
Bij het bereiden van cake op meerdere
niveaus kan de baktijd ca. 10 - 15 minu-
ten langer zijn.
Als het gebak niet overal even hoog is,
wordt het gebak in het begin van het
bakproces niet overal even bruin. Veran-
der in dit geval de temperatuurinstelling
niet. De verschillen verminderen tijdens
het bakproces.
Multi hetelucht (vochtig)
Soort gerecht Temperatuur °C Tijd in min Ovenniveau
Pastaschotel 170 - 190 45 - 60 1
Lasagne 170 - 190 45 - 60 1
Aardappelgratin 180 - 200 50 - 60 1
Zoet gerecht 170 - 190 45 - 60 1
Tulband of brioche 150 - 160 50 - 70 1
Vlechtbrood/brood-
krans
160 - 180 40 - 50 1
Kruimeltaart (droog) 150 - 160 20 - 30 2
Amandelcake/suiker-
taart
1)
180 - 200 20 - 30 2
NEDERLANDS 7
Soort gerecht Temperatuur °C Tijd in min Ovenniveau
Koekjes gemaakt
van gistdeeg
150 - 160 20 - 40 2
1)
Oven voorverwarmen
BAKKEN OP ÉÉN
GEBRUIKSNIVEAU
Algemene aanwijzingen
Uw nieuwe oven kan een andere bak-/
braadverhouding hebben dan het appa-
raat dat u tot nu toe gebruikt heeft. Pas
uw normale instellingen (temperatuur,
gaartijden) en de ovenniveaus aan de ta-
belwaarden aan.
Bij langere baktijden kunt u de oven ca. 10
minuten voor het einde van de baktijd uit-
schakelen, om te profiteren van de rest-
warmte.
Wanneer u diep bevroren gerechten ge-
bruikt, kunnen de platen in de oven tijdens
het bakken vervormen. Wanneer de platen
afkoelen, verdwijnt de vervorming.
Aanwijzingen bij de baktabellen
Wij raden aan om de eerste keer de la-
gere temperatuur in te stellen.
Als u geen concrete aanwijzingen kunt vin-
den voor een speciaal recept, kijkt u dan bij
een soortgelijk product.
Bij het bakken van cake op meerdere ni-
veaus kan de baktijd ca. 10 - 15 minuten
langer zijn.
Als de cake niet overal even hoog is, wordt
de cake in het begin van het bakproces
niet overal even bruin. Verander in dit geval
de temperatuurinstelling niet. De verschillen
verminderen tijdens het bakproces.
Bakken in vormen
Verwarmingssoort Ovenfunctie Ovenni-
veau
Temperatuur
°C
Tijd in min
Tulband of brioche Multi hete-
lucht
1 150 - 160 50 - 70
Moskovisch gebak/
vruchtencake
Multi hete-
lucht
1 140 - 160 70 - 90
Sponge cake Cake,
zacht
Multi hete-
lucht
1 140 - 150 35 - 50
Sponge cake Cake,
zacht
Boven + on-
derwarmte
1 160 35 - 50
Taartbodem van zand-
taartdeeg
1)
Multi hete-
lucht
2 170 - 180 10 - 25
Taartbodem - roer-
deeg
Multi hete-
lucht
2 150 - 170 20 - 25
Apple pie Appeltaart (2
vormen Ø 20 cm, dia-
gonaal geplaatst)
Multi hete-
lucht
2 160 70 - 90
Apple pie Appeltaart (2
vormen Ø 20 cm, dia-
gonaal geplaatst)
Boven + on-
derwarmte
1 180 70 - 90
Kwarktaart, bakplaat
2)
Boven + on-
derwarmte
2 160 - 170 70 - 90
1)
Oven voorverwarmen
2)
Gebruik de lekbak of braadslede
8
www.electrolux.com
Cake op bakplaat
Verwarmingssoort Ovenfunctie Ovenni-
veau
Temperatuur
°C
Tijd in min
Vlechtbrood/brood-
krans
Boven + on-
derwarmte
1 170 - 190 30 - 40
Kerststol
1)
Boven + on-
derwarmte
1 160 - 180 50 - 70
Brood (roggebrood)
1)
Boven + on-
derwarmte
1
ten eerste 230 20
dan 160 - 180 30 - 60
Roomsoezen/tompoe-
zen
1)
Boven + on-
derwarmte
2 190 - 210 20 - 35
Biscuitrol
1)
Boven + on-
derwarmte
2 180 - 200 10 - 20
Kruimeltaart (droog) Multi hete-
lucht
2 150 - 160 20 - 40
Amandelcake/suiker-
taart
1)
Boven + on-
derwarmte
2 190 - 210 20 - 30
Vruchtentaart (ge-
maakt van gistdeeg/
roerdeeg)
2)
Multi hete-
lucht
2 150 - 160 35 - 55
Vruchtentaart (ge-
maakt van gistdeeg/
roerdeeg)
2)
Boven + on-
derwarmte
170 35 - 55
Vruchtentaart met
kruimeldeeg
Multi hete-
lucht
2 160 - 170 40 - 80
Gistcake met delicate
garnering (bijvoorbeeld
kwark, room, pud-
dingvulling)
1)
Boven + on-
derwarmte
2 160 - 180 40 - 80
1)
Oven voorverwarmen
2)
Gebruik de lekbak of braadslede
Koekjes
Gerecht Ovenfunctie Ovenni-
veau
Temperatuur
°C
Tijd in min
Zandkoekjes Multi hete-
lucht
2 150 - 160 10 - 20
Short bread / Zand-
taartdeeg/ Geba-
kreepjes
Multi hete-
lucht
2 140 20 - 35
NEDERLANDS 9
Gerecht Ovenfunctie Ovenni-
veau
Temperatuur
°C
Tijd in min
Short bread / Zand-
taartdeeg/ Geba-
kreepjes
1)
Boven + on-
derwarmte
2 160 20 - 30
Roerdeegkoekjes Multi hete-
lucht
2 150 - 160 15 - 20
Eiwitgebak, schuimge-
bak
Multi hete-
lucht
80 - 100 120 - 150
Bitterkoekjes Multi hete-
lucht
2 100 - 120 30 - 50
Koekjes gemaakt van
gistdeeg
Multi hete-
lucht
2 150 - 160 20 - 40
Klein bladerdeegge-
bak
1)
Multi hete-
lucht
2 170 - 180 20 - 30
Broodjes
1)
Multi hete-
lucht
2 160 10 - 25
Broodjes
1)
Boven + on-
derwarmte
2 190 - 210 10 - 25
Small cakes Kleine ca-
kes
1)
Multi hete-
lucht
2 160 20 - 35
Small cakes Kleine ca-
kes
1)
Boven + on-
derwarmte
2 170 20 - 35
1)
Oven voorverwarmen
BAKKEN OP MEERDERE NIVEAUS
Cake op bakplaat
Verwarmingssoort Multi hetelucht
Inzetniveaus vanaf de
bodem
2 niveaus
Temperatuur °C Tijd in min
Roomsoezen/tom-
poezen
1)
1 / 4 160 - 180 25 - 45
Kruimeltaart 1 / 4 150 - 160 30 - 45
1)
Oven voorverwarmen
Cake op bakplaat
Verwarmingssoort Multi hetelucht
Inzetniveaus vanaf de
bodem
2 niveaus
Temperatuur °C Tijd in min
Zandkoekjes 1 / 4 150 - 160 20 - 40
10
www.electrolux.com
Verwarmingssoort Multi hetelucht
Inzetniveaus vanaf de
bodem
2 niveaus
Temperatuur °C Tijd in min
Short bread / Zand-
taartdeeg/ Geba-
kreepjes
1 / 4 140 25 - 45
Koekjes gemaakt van
roerdeeg
1 / 4 160 - 170 25 - 40
Eiwitgebak, schuim-
gebak
1 / 4 80 - 100 130 - 170
Bitterkoekjes 1 / 4 100 - 120 40 - 80
Koekjes gemaakt van
gistdeeg
1 / 4 160 - 170 30 - 60
BAKTIPS
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De onderkant van de cake
is niet voldoende ge-
bruind.
De rekstand is incorrect.
Plaats de cake op een la-
gere rekstand.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
De oventemperatuur is te
hoog.
De volgende keer dat u
een cake bakt, stelt u de
baktemperatuur lager in.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
Te korte baktijd.
Baktijd verlengen. U kunt
de baktijd niet verlagen
door een hogere tem-
peratuur in te stellen.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
Er zit te veel vloeistof in
het mengsel.
Minder vocht gebruiken.
Let op de kneedtijden,
vooral bij het gebruik van
keukenmachines.
De cake is te droog.
De oventemperatuur is te
laag.
De volgende keer dat u
een cake bakt, stelt u de
baktemperatuur hoger in.
De cake is te droog. Te lange baktijd.
De volgende keer dat u
een cake bakt, gebruikt u
een kortere baktijd.
De cake wordt ongelijkma-
tig bruin.
De oventemperatuur is te
hoog en de baktijd te kort.
De baktemperatuur lager
instellen en de baktijd ver-
lengen.
De cake wordt ongelijkma-
tig bruin.
Het deeg is niet gelijkmatig
verdeeld.
Verdeel het deeg gelijkma-
tig over de bakplaat.
NEDERLANDS 11
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De cake wordt niet gaar
binnen de aangegeven
baktijd.
De oventemperatuur is te
laag.
De volgende keer dat u
een cake bakt, stelt u de
baktemperatuur een beet-
je hoger in.
BRAADTABEL
Braadservies
Gebruik hittebestendig servies om te bra-
den (lees de instructies van de fabrikant).
Grote braadstukken kunt u direct in de
diepe braadpan braden of op een bak-
rooster boven een braadpan (indien aan-
wezig).
Braad mager vlees in een braadpan met
deksel. Op die manier blijft het vlees sap-
piger.
Alle soorten vlees die een korst moeten
krijgen, kunt u in de braadschaal zonder
deksel braden.
Rundvlees
Soort
vlees
Hoeveel-
heid
Ovenfunctie Plaat-
hoogte
Temperatuur
°C
Tijd in min
Stoofvlees 1-1,5 kg Boven + on-
derwarmte
1 230 120 - 150
Biefstuk of
ossenhaas
rood per cm
dikte
Circulatiegrill 1
190 - 200
1)
5 - 6 per
cm dikte
medium per cm
dikte
Circulatiegrill 1 180 - 190 6 - 8 per
cm dikte
gaar per cm
dikte
Circulatiegrill 1 170 - 180 8 - 10 per
cm dikte
1)
Oven voorverwarmen
Varkensvlees
Soort
vlees
Hoe-
veelheid
Ovenfunctie Plaat-
hoogte
Temperatuur
°C
Tijd in
min
Schouder-
stuk, nek-
stuk, ham-
lap
1 - 1,5 kg Circulatiegrill 1 160 - 180 90 - 120
Kotelet, rib-
betje
1 - 1,5 kg Circulatiegrill 1 170 - 180 60 - 90
Gehakt-
brood
750 g - 1
kg
Circulatiegrill 1 160 - 170 50 - 60
Varkens-
schenkel
(voorge-
kookt)
750 g - 1
kg
Circulatiegrill 1 150 - 170 90 - 120
12
www.electrolux.com
Kalfsvlees
Soort
vlees
Hoeveel-
heid
Ovenfunctie Plaat-
hoogte
Temperatuur
°C
Tijd in min
Geroosterd
kalfsvlees
1 kg Circulatiegrill 1 160 - 180 150 - 120
Kalfsschen-
kel
1,5 - 2 kg Circulatiegrill 1 160 - 180 120 - 150
Lamsvlees
Soort vlees Hoe-
veel-
heid
Ovenfunc-
tie
Plaat-
hoogte
Temperatuur °C Tijd in
min
Lamsbout,
geroosterd
lamsvlees
1 - 1,5
kg
Circulatiegrill 1 150 - 180 100- 120
Lamsrug 1 - 1,5
kg
Circulatiegrill 1 160 - 180 40 - 60
Wild
Soort vlees Hoe-
veel-
heid
Ovenfunc-
tie
Plaat-
hoogte
Temperatuur °C Tijd in
min
Hazenrug,
hazenbout
1)
tot 1 kg Boven + on-
derwarmte
1 230 30 - 40
Reerug, her-
tenrug
1,5 - 2
kg
Boven + on-
derwarmte
1 210 - 220 35 - 40
Reebout,
hertenbout
1,5 - 2
kg
Boven + on-
derwarmte
1 180 - 200 60 - 90
1)
Oven voorverwarmen
Gevogelte
Soort vlees Hoe-
veelheid
Ovenfunc-
tie
Plaat-
hoogte
Temperatuur °C Tijd in
min
Kip 200 –
250 g
p.p.
Circulatie-
grill
1 200 - 220 30 - 50
Halve kip 400 –
500 g
p.p.
Circulatie-
grill
1 190 - 210 35 - 50
Stukken ge-
vogelte
1 - 1,5
kg
Circulatie-
grill
1 190 - 210 50 - 70
Eend 1,5 - 2
kg
Circulatie-
grill
1 180 - 200 80 - 100
NEDERLANDS 13
Vis (gestoomd)
Soort vlees Hoe-
veel-
heid
Ovenfunc-
tie
Plaat-
hoogte
Temperatuur °C Tijd in
min
Hele vis 1 - 1,5
kg
Boven +
onderwarm-
te
1 210 - 220 45 - 60
TABEL VLEESTHERMOMETER
Rundvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur
Entrecote of ossenhaas
rood 45 - 50 °C
medium 60 - 65 °C
gaar 70 - 75 °C
Varkensvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur
Fricandeau, hamlap 80 - 82 °C
Tussenribstuk, kasselerrib 75 - 80 °C
Gehaktbrood 75 - 80 °C
Kalfsvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur
Geroosterd kalfsvlees 75 - 80 °C
Kalfsschenkel 85 - 90 °C
Schapenvlees / lamsvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur
Schapenbout 80 - 85 °C
Schapenrug 80 - 85 °C
Geroosterd lamsvlees, lamsbout 70 - 75 °C
Wild
Gerecht Voedselkerntemperatuur
Hazerug 70 - 75 °C
Hazenpoot, hazenbout 70 - 75 °C
Gehele haas 70 - 75 °C
Reerug, hertenrug 70 - 75 °C
14
www.electrolux.com
Gerecht Voedselkerntemperatuur
Ree- /hertenrug 70 - 75 °C
Vis
Gerecht Voedselkerntemperatuur
Zalm 65 - 70 °C
Forellen 65 - 70 °C
TABEL LAGE TEMPERATUUR
GAREN
Gebruik deze functie voor het bereiden
van zachte, magere stukken vlees en vis.
Zonder deksel bereiden.
Het braadstuk in de pan heel heet aan-
braden.
Plaats het vlees in een braadschaal of di-
rect op het bakrooster. Zet de grill/
braadplaat onder het rooster om vet op
te vangen.
Tabel Lage temperatuur garen
Gerecht Gewicht Temperatuur
(°C)
Plaat-
hoogte
Tijd (min)
Biefstuk 1 - 1,5 kg 150 1 120 - 150
Runderbiefstuk 1 - 1,5 kg 150 1 90 - 110
Geroosterd kalfsvlees 1 - 1,5 kg 150 1 120 - 150
Steak 200 - 300 g 120 1 20 - 40
KANT-EN-KLAAR GERECHT
Haal het voedsel uit de verpakking. Doe
het voedsel op een bord.
Gebruik voor het afdekken geen borden
of schotels. Hierdoor kan de ontdooitijd
worden verlengd.
Gebruik het eerste inzetniveau. Het inzet-
niveau onderaan.
Bevroren gerechten
Kant-en-klaar ge-
recht
Ovenniveau Temperatuur
°C
Tijd in min
Pizza, bevroren 2 200 - 220 15 - 25
American pizza, be-
vroren
2 190 - 210 20 - 25
Pizza, gekoeld 2 210 - 230 13 - 25
Pizza snacks, bevro-
ren
2 180 - 200 15 - 30
Patat, dun 2 200 - 220 20 - 30
Patat, dik 200 - 220 25 - 35
Aardappel partjes 2 220 - 230 20 - 35
Rösties 2 210 - 230 20 - 30
Lasagne/Cannelloni,
vers
2 170 - 190 35 - 45
NEDERLANDS 15
Kant-en-klaar ge-
recht
Ovenniveau Temperatuur
°C
Tijd in min
Pastaschotel, bevro-
ren
2 160 - 180 40 - 60
Oven gegratineerde
kaas
2 170 - 190 20 - 30
Kippenvleugels 2 190 - 210 20 - 30
Tabel voor diepvries- en kant-en-klaargerechten
Gerecht Ovenfuncties Plaat-
hoogte
Temperatuur
°C
Tijd
Pizza, bevroren Boven + onder-
warmte
2 volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
Friet
1)
(300 -
600 g)
Boven + onder-
warmte of Circu-
latiegrill
2 200 - 220 volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
Baguettes Boven + onder-
warmte
2 volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
Vruchtencake Boven + onder-
warmte
2 volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
1)
Patates frites tussendoor 2 tot 3 keer keren
PIZZA
Verwarmingssoort Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min
Pizza (dunne korst)
1)
2 200 - 230 15 - 20
Pizza (met veel garne-
ring)
2)
2 180 - 200 20 - 30
Taarten 1 180 - 200 40 - 55
Spinazietaart 1 160 - 180 45 - 60
Quiche Lorraine (harti-
ge taart)
1 170 - 190 45 - 55
Zwitserse flan 2 170 - 190 45 - 55
Kwarktaart 1 140 - 160 60 - 90
Appeltaart, bedekt 1 150 - 170 50 - 60
Groentetaart 1 160 - 180 50 - 60
Ongedesemd brood
1)
2 230 - 250 10 - 20
Bladerdeegtaart
1)
2 160 - 180 45 - 55
Flammekuchen
1)
2 230 - 250 12- 20
16
www.electrolux.com
Verwarmingssoort Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min
Piroggen (Russische
variant op calzone)
1)
2 180 - 200 15 - 25
1)
Oven voorverwarmen
2)
Gebruik de lekbak of braadslede
ONTDOOIEN
Haal het voedsel uit de verpakking. Doe
het voedsel op een bord.
Gebruik voor het afdekken geen borden
of schotels. Hierdoor kan de ontdooitijd
worden verlengd.
Gebruik het eerste inzetniveau. Het inzet-
niveau onderaan.
Tabel Ontdooien
Ge-
recht
Hoeveel-
heid
Ontdooi-
tijd in min.
Verdere
ontdooitijd
in min.
Opmerking
Kip 1 kg 100 - 140 20 - 30 Kip op een omgedraaid schotel-
tje in een groot bord leggen.
Halverwege de bereidingstijd
omdraaien
Vlees 1 kg 100 - 140 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd
omdraaien
Vlees 0,5 kg 90 - 120 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd
omdraaien
Forel 150 g 25 - 35 10 - 15 ---
Aardbei-
en
300 g 30 - 40 10 - 20 ---
Boter 250 g 30 - 40 10 - 15 ---
Room 2 x 200 g 80 - 100 10 - 15 Klop de nog licht bevroren slag-
room
Taart 1,4 kg 60 60 ---
GRILL
Grill altijd met de maximale temperatuurin-
stelling.
LET OP!
Tijdens het grillen moet de oven-
deur altijd gesloten zijn.
Lege oven met grillfuncties altijd 5
minuten voorverwarmen.
Rooster op inschuifhoogte plaatsen,
zoals aangeraden in grilleertabel.
Altijd de schaal plaatsen om vet op te
vangen op de eerste inschuifhoogte.
Alleen platte stukken vlees of vis grillen.
Grill
Gerecht Temperatuur Ovenniveau
Grilltijd (min.)
1e kant 2e kant
Biefstuk, medi-
um
210 - 230 1 30 - 40 30 - 40
NEDERLANDS 17
Gerecht Temperatuur Ovenniveau
Grilltijd (min.)
1e kant 2e kant
Runderfilet,
medium
230 1 20 - 30 20 - 30
Varkensrug 210 - 230 1 30 - 40 30 - 40
Kalfsrug 210 - 230 1 30 - 40 30 - 40
Lamsrug 210 - 230 1 25 - 35 20 - 35
Hele vis, 500 -
1000 g
210 - 230 1 15 - 30 15 - 30
Grill intens
Gerecht
Ovenniveau
1)
Grilltijd (min.)
1e kant 2e kant
Burgers / Burgers
2)
3 9 - 13 8 - 10
Varkenshaas 3 10 - 12 6 - 10
Worstjes 3 10 - 12 6 - 8
Runderfilet, kalfs-
biefstukken
3 7 - 10 6 - 8
Toast / Geroosterd
brood
2)
4 1 - 3 1 - 3
Brood met iets er-
op
3 6 - 8 -
1)
De oven altijd voorverwarmen
2)
Oven voorverwarmen
BROOD
Voeg 100 ml water toe aan de waterlade.
Voorverwarmen wordt niet aanbevolen.
Verwar-
mingssoort
Ovenfunctie Plaathoogte
Temperatuur
°C
Tijd
signaal
Witbrood Brood 1 180 - 200 40 - 60
Baguette Brood 1 200 - 220 35 - 45
Brioche Brood 1 180 - 200 40 - 60
Ciabatta Brood 1 200 - 220 35 - 45
Roggebrood Brood 1 190 - 210 50 - 70
Bruin brood Brood 1 180 - 200 50 - 70
Volkoren
brood
Brood 1 170 - 190 60 - 90
18
www.electrolux.com
INMAKEN/WECKEN
Gebruik alleen weckpotten van dezelfde
afmetingen.
Gebruik geen wekglazen met een draai-
of bajonetsluiting en metalen bakken.
Gebruik het eerste rooster van de bo-
dem van deze functie.
Zet niet meer dan zes weckpotten van
één liter op de bakplaat.
Vul de flessen tot hetzelfde niveau en
sluit ze af met een klem.
De weckpotten mogen elkaar niet raken.
Vul ca. 1/2 liter water op de bakplaat,
zodat er voldoende vocht in de oven ont-
staat.
Zodra de vloeistof in de eerste weckpot-
ten begint te borrelen (na circa 35 - 60
minuten bij 1 liter-glazen), schakelt u de
oven uit of verlaagt u de temperatuur tot
100°C (zie tabel).
Tabel Inmaken - steenvruchten
In te maken eetwaar Tempera-
tuur (°C)
Inmaken/wecken
tot het parelen
begint (min)
Bereidingstijd
bij 100 °C (min)
Aardbeien, bosbessen,
frambozen, rijpe kruisbes-
sen
160 - 170 35 - 45 ---
Tabel Inmaken - steenvruchten
In te maken eetwaar Tempera-
tuur (°C)
Inmaken/wecken
tot het parelen
begint (min)
Bereidingstijd
bij 100 °C (min)
Peren, kweeperen, prui-
men
160 - 170 35 - 45 10 - 15
Tabel Inmaken - groente
In te maken eetwaar Tempera-
tuur (°C)
Inmaken/wecken
tot het parelen
begint (min)
Bereidingstijd
bij 100 °C (min)
Wortelen
1)
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Komkommers 160 - 170 50 - 60 ---
Gemengde pickles 160 - 170 50 - 60 15
Koolrabi, erwten, asperges 160 - 170 50 - 60 15 - 20
1)
In de oven laten staan nadat u de oven hebt uitgeschakeld
DROGEN
Gerecht Temperatuur (°C) Plaathoogte Tijd (u)
Bonen 60 - 70 2 6 - 8
Paprika's 60 - 70 2 5 - 6
Soepgroenten 60 - 70 2 5 - 6
Paddenstoelen 50 - 60 2 6 - 8
Kruiden 40 - 50 2 2 - 3
NEDERLANDS 19
Gerecht Temperatuur (°C) Plaathoogte Tijd (u)
Pruimen 60 - 70 2 8 - 10
Abrikozen 60 - 70 2 8 - 10
Schijfjes appel 60 - 70 2 6 - 8
Peren 60 - 70 2 6 - 9
RECEPTEN
Het display toont de rekstand en
de standaardkooktijden voor alle
automatische recepten.
AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S
Programmanummer Programmanaam
1 GROENTEN
2 AARDAPPELGRATIN
3 WITBROOD
4 GEVULDE VIS (FOREL)
5 BIEFSTUK, MEDIUM
6 HELE KIP
7 PIZZA
8 MUFFINS
9 QUICHE LORRAINE
Informatie over acrylamides
Belangrijk! Volgens recente
wetenschappelijke informatie kan het
intensief bruinen van levensmiddelen (met
name in producten die zetmeel bevatten),
een gezondheidsrisico vormen tengevolge
van acrylamides. Om die reden adviseren
wij levensmiddelen zoveel mogelijk bij lage
temperaturen gaar te laten worden en de
gerechten niet te veel te bruinen.
20
www.electrolux.com
NEDERLANDS 21
22
www.electrolux.com
NEDERLANDS 23
www.electrolux.com/shop 892951000-A-012012
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24

Electrolux EVY9741AAX Recipe book

Type
Recipe book