AEG KS7400521M Recipe book

Type
Recipe book
NL
RECEPTENBOEK - STOMER GEBRUIKSAANWIJZING
VOOR PERFECTE RESULTATEN
Bedankt dat u voor dit AEG product heeft gekozen. Dit apparaat is ontworpen
om vele jaren uitstekend te presteren, met innovatieve technologieën die het
leven gemakkelijker helpen maken – functies die gewone apparaten wellicht niet
hebben. Neem een paar minuten de tijd om het door te lezen zodat u er optimaal
van kunt profiteren.
ACCESSOIRES EN VERBRUIKSARTIKELEN
In de AEG webshop vindt u alles wat u nodig heeft om al uw apparaten van AEG
mooi te houden en perfect te laten functioneren. Ook vindt u hier een groot
aantal accessoires die zijn ontworpen en gebouwd volgens de hoge
kwaliteitsnormen die u verwacht, van speciaal kookgerei tot bestekmandjes en
van flessenhouders tot waszakken…
Bezoek onze webshop op
www.aeg.com/shop
2
INHOUD
4 Toepassingen, tabellen en tips
In deze gebruiksaanwijzing worden de
volgende symbolen gebruikt:
Belangrijke informatie over uw persoonlijke
veiligheid en informatie over het voorkomen
van schade aan het apparaat.
Algemene informatie en tips
Milieu-informatie
Wijzigingen voorbehouden.
Inhoud
3
TOEPASSINGEN, TABELLEN EN TIPS
WAARSCHUWING!
Zie het hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie'.
De temperaturen en baktijden in de tabellen zijn slechts als richtlijn bedoeld. Deze zijn af-
hankelijk van de recepten en de kwaliteit en de hoeveelheid van de gebruikte ingrediënten.
Koken met stoom
Kookgerei voor stoomgaren
Gebruik alleen hitte- en corrosiebestendig kookgerei.
Chroomstalen gaarhouders zijn ook geschikt (meegeleverd bij sommige modellen).
Inzetniveaus
U vindt de correcte inzetniveaus in de onderstaande tabel. Telt de inzetniveaus van onder
naar boven.
Algemene opmerkingen
Als u langer dan 30 minuten kookt, of als u grote hoeveelheden voedsel kookt, voegt u zo
nodig water toe.
Plaats het voedsel in de juiste schalen en zet de schalen op de roosters. Bewaar afstand
tussen de roosters zodat de stoom elke schaal kan bereiken.
Na elk gebruik verwijdert u het water uit de waterschuiflade, de aansluitingsslangen en
de stomer. Zie het hoofdstuk "Onderhoud en reiniging".
Aanwijzingen bij de tabellen Stoomgaren
De tabellen geven de gegevens voor typische gerechten.
De temperatuur en de tijd dienen uitsluitend als leidraad en zijn afhankelijk van de sa-
menstelling, grootte, hoeveelheid voedsel en het kookgerei.
Gebruik een gelijksoortig recept als u de instellingen voor uw recept niet kunt vinden.
Start het koken in een koude oven als de gegevens in de tabellen niet anders aanbevelen.
Aangezien rijst veel water absorbeert, gebruikt u voor het koken van rijst een water-/
rijstverhouding van 1,5:1 - 2:1.
Tabel Stoomgaren
WAARSCHUWING!
Open de deur van het apparaat niet wanneer de functie is ingeschakeld. Gevaar voor brand-
wonden.
Deze functie is geschikt voor alle soorten voedsel - vers en ingevroren. Met deze functie
kunt u groente, vlees, vis, deegwaren, rijst, maïs, griesmeel en eieren bereiden, opwarmen,
ontdooien, pocheren of blancheren.
Menu’s bereiden: U kunt een volledig menu in een keer bereiden. Kies gerechten met ver-
gelijkbare kooktijden om te gare of ongare gerechten te vermijden. Gebruikt de grootse
hoeveelheid water voor de afzonderlijke ingrediënten. Plaats de gerechten op de ovenroos-
ters in geschikt kookgerei. Pas het gat tussen de gerechten aan zodat de stoom bij elk ge-
recht kan komen.
4 Toepassingen, tabellen en tips
Sterilisatie
Met deze functie kunt u houders (bijv. babyflessen) steriliseren.
Plaats de schone houders in het midden van het rooster op het 1e niveau. Zorg dat de
opening omlaag is gericht.
Vul de lade met de maximale hoeveelheid water en stel een tijdsduur in van 40 min.
Groenten
Gerecht Temperatuur ºC
Hoeveelheid wa-
ter in ml
Tijd
1)
in min.
Rekstand
Artichoken 96 800 50 - 60 1
Aubergines 96 450 15 - 25 1
Bloemkool, heel 96 600 35 - 45 1
Bloemkool, roos-
jes
96 500 25 - 30 1
Broccoli, heel 96 550 30- 40 1
Broccoli, roosjes 96 400 20 - 25 1
Plakjes champig-
nons
96 400 15 - 20 1
Erwten 96 450 20 - 25 1
Venkel 96 600 35 - 45 1
Wortelen 96 600 35 - 45 1
Koolrabi, stren-
gen
96 550 30 - 40 1
Paprika, reepjes 96 400 15 - 20 1
Uien, ringen 96 500 25 - 35 1
Sperziebonen 96 550 35 - 45 1
Veldsla, plukjes 96 450 20 - 25 1
Spruitjes 96 550 30 - 40 1
Rode bietjes 96 800 + 400 70 - 90 1
Schorseneren 96 600 35 - 45 1
Selderij, blokjes 96 500 20 - 30 1
Asperges, groen 96 500 25 - 35 1
Asperges, wit 96 600 35 - 45 1
Spinazie, vers 96 350 15 1
Gepelde tomaten 96 350 15 1
Witte bonen 96 500 25 - 35 1
Savooiekool 96 400 20 - 25 1
Toepassingen, tabellen en tips 5
Gerecht Temperatuur ºC
Hoeveelheid wa-
ter in ml
Tijd
1)
in min.
Rekstand
Courgette, plakjes 96 350 15 1
1) De tijden zijn uitsluitend richtlijnen.
Bijgerechten
Gerecht Temperatuur ºC
Hoeveelheid wa-
ter in ml
Tijd
1)
in min.
Rekstand
Deegballen 96 600 30 - 40 1
Aardappelballe-
tjes
96 600 35 - 45 1
Ongepelde toma-
ten, medium
96 750 45 - 55 1
Rijst (verhouding
water/rijst 1,5:1)
96 600 35 - 40 1
Gekookte aardap-
pelen, in vieren
96 600 35 - 40 1
Broodballetjes 96 600 35 - 45 1
Tagliatelle, vers 96 450 20 - 25 1
Polenta (vloei-
stof-/polentaver-
houding 3:1)
96 750 40 - 45 1
1) De tijden zijn uitsluitend richtlijnen.
Vis
Gerecht Temperatuur ºC
Hoeveelheid wa-
ter in ml
Tijd
1)
in min.
Rekstand
Forel circa 250 g 85 550 30 - 40 1
Garnalen, vers 85 450 20 - 25 1
Garnalen, inge-
vroren
85 550 30 - 40 1
Zalmfilets 85 500 25 - 35 1
Zalmforel circa
1.000g
85 600 40 - 45 1
Mosselen 96 500 20 - 30 1
Platvisfilet 80 350 15 1
1) De tijden zijn uitsluitend richtlijnen.
Vlees
Gerecht Temperatuur ºC
Hoeveelheid wa-
ter in ml
Tijd
1)
in min.
Rekstand
Gekookte ham
1000 g
96 800 + 150 55 - 65 1
6 Toepassingen, tabellen en tips
Gerecht Temperatuur ºC
Hoeveelheid wa-
ter in ml
Tijd
1)
in min.
Rekstand
Kippenborst, ge-
pocheerd
90 500 25 - 35 1
Kip, gepocheerd,
1000 - 1200 g
96 800 + 150 60 - 70 1
Kalf/varkensvlees
zonder bot, 800 -
1000 g
90 800 + 300 80 - 90 1
Casselerrib (ge-
rookte frican-
deau) gepocheerd
90 800 + 300 70- 90 1
Tafelspitz (ge-
kookt rundvlees)
96 800 + 700 110 - 120 1
Chipolataworstjes 80 400 15 - 20 1
1) De tijden zijn uitsluitend richtlijnen.
Eieren
Gerecht Temperatuur ºC
Hoeveelheid wa-
ter in ml
Tijd
1)
in min.
Rekstand
Eieren, zachtge-
kookt
96 400 10- 12 1
Eieren, medium-
gekookt
96 450 13 - 16 1
Eieren, hardge-
kookt
96 500 18 - 21 1
1) De tijden zijn uitsluitend richtlijnen.
RECEPTEN
Het display toont ovenniveaus en vooraf ingestelde kooktijden voor elk automatisch recept.
Automatische programma's
Programmanummer Programmanaam
1 GEVULDE KIPPENBORST
2 GEPOCHEERDE KIPPENBORST
3 ZALMTERRINE
4 GEPOCHEERDE VIS (FOREL)
5 SNOEKBALLETJES
6 CARAMELFLAN
7 KOKOSPUDDING
8 CRÈME DE CACAO
Toepassingen, tabellen en tips 7
Programmanummer Programmanaam
9 DRONKEN ESPRESSO
10 GEVULDE SLABLADEREN
11 BLOEMKOOLFLAN
12 ASPERGEFLAN
13 SPINAZIETERRINE
14 MEDITERANE GROENTEN
15 GROENTEN, TRADITIONEEL
16 GEVULDE TOMATEN
17 AARDAPPELEN IN HUN JASJE
18 GEKOOKTE AARDAPPELEN
19 RIJST
20 GNOCCHI
1 - GEVULDE KIPPENBORST
Ingrediënten:
Voor 6 personen
400 g spinaziebladeren, geblancheerd
Een snufje zout
100 g volvette roomkaas met groene paprika
Versgemalen zwarte peper
6 kipfilets
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel mosterd
100 ml witte wijn
150 ml light kippenbouillon
1 bosje saffraan
150 ml volle room
½ theelepel citroensap
Bereidingswijze:
Houd 20 - 24 grote spinaziebladeren achter. Knijp de resterende blaadjes voorzichtig samen
en hak ze grof met het wiegemes. Mix de blaadjes dan met de roomkaas en voeg naar
smaak zout en peper toe. Snij de kipfilets in de lengte door zodat er een soort envelop ont-
staat. Vul de kipfilet met de spinaziemix en sluit af met cocktailprikkers.
Sprenkel het citroensap over de kip en wrijf de mosterd erin. Dan licht kruiden met zout en
peper. Wikkel de kipfilets ten slotte in de spinazieblaadjes die u eerder apart had gelegd.
Plaats de kipfilets in de geperforeerde schaal en stoom het geheel met de functie Stomen.
Reduceer de witte wijn en de bouillon in een pan tot ongeveer 100 ml. Voeg dan de saf-
fraan en roomkaas toe. Kruid de saus met citroensap en voeg zo nodig zout en peper toe.
8 Toepassingen, tabellen en tips
Haal de cocktailprikkers uit de kipfilets. Snijd de kipfilet in plakjes. Giet wat saus op het bord
en leg de stukjes kipfilet erop.
Hoeveelheid water in waterschuiflade: 600 ml
Bereidingstijd in de stomer: 35 minuten
Rekstand: 1
2 - GEPOCHEERDE KIPPENBORST
Ingrediënten:
4 kipfilets
Zout
•Peper
Paprikapoeder
Kerriepoeder
Bereidingswijze:
Kruid de kipfilets en plaats ze in een glazen schaal in de oven.
Hoeveelheid water in waterschuiflade: 400 ml
Bereidingstijd in de stomer: 35 minuten
Plaathoogte: 1
3 - VISTERRINE
Ingrediënten:
Voor 8 personen
200 g gerookte zalm
400 g zalmfilet
3 eetlepels citroensap
•1 eiwit
250 g room
1 bosje dille
Zout
•Peper
Bereidingswijze:
Sprenkel twee eetlepels citroensap over de gerookte zalm en kruid met zout en peper. Bedek
de terrinevorm met de plakjes gerookte zalm. De plakjes moeten over de zijkant van de ter-
rine hangen. Pureer de zalmfilets fijn met 1 eetlepel citroensap en het eiwit. Meng de room
met de het gepureerde zalmmengsel totdat u een crèmige massa hebt bereikt. Kruiden met
peper en zout. Giet de helft van het mengsel in de voorbereide terrinevorm. Voeg de gehak-
te dille aan de rest van het mengsel toe en giet dit in de vorm. Bedek de terrine met de
plakjes zalm die over de zijkanten hingen.
Hoeveelheid water in waterschuiflade: 400 ml
Bereidingstijd in de stomer: 40 minuten
Plaathoogte: 1
Toepassingen, tabellen en tips
9
4 - GEPOCHEERDE VIS (FOREL)
Ingrediënten:
4 forellen, ongeveer 250 g
Zout
•Peper
Citroensap
Bereidingswijze:
Was en droog de forel. Besprenkel ze aan de binnen- en buitenkant met citroensap. Laat de
citroensap in de vis trekken en breng de vis dan op smaak met zout en peper. Leg de vis in
een stoofschotel met een geperforeerd inzetstuk.
Hoeveelheid water in waterschuiflade: 400 ml
Bereidingstijd in de stomer: 30 minuten
Plaathoogte: 1
5 - SNOEKBALLETJES
Ingrediënten:
Voor 4 personen
Deegballen:
70 g witbrood met afgesneden korst
200 ml room
•1 ui
2 eetlepels boter
350 g snoekfilet
•1 ei
1 snufje nootmuskaat
Zout
•Peper
Saus:
1 theelepel suiker
200 ml witte wijn
2 takjes wilde tijm
200 ml volle room
1½ eetlepel (afgemeten) maizena (aardappelzetmeel)
1 citroen, wat citroenschil en ongeveer 2 eetlepels sap
Zout
•Peper
De ballen voorbereiden:
Snijd het witbrood in dobbelsteentjes, laat de room erin trekken en zet het in de koelkast.
Snipper de ui en fruit de stukjes in de boter totdat de ui doorschijnend is. Meng de snoekfi-
let met de gesnipperde ui, de broodblokjes en de room. Voeg het ei en de kruiden toe en
pureer het mengsel. Laat het een tijdje afkoelen. Draai het vismengsel in (langwerpige) bal-
10 Toepassingen, tabellen en tips
len met behulp van een eetlepel dat u eerst in heet water houdt, en kook de ballen in de
stomer. Serveren met rijst of aardappelen.
De saus voorbereiden:
Karamelliseer de suiker, voeg de wijn en wilde tijm toe en breng het aan de kook. Roer de
room en maizena door elkaar. Voeg dit aan het mengsel toe onder voortdurend roeren en
breng het aan de kook. Voeg de citroenschil en het sap toe en breng het geheel op smaak
met zout en peper. Verwijder de wilde tijm.
Hoeveelheid water in waterschuiflade: 450 ml
Bereidingstijd in de stomer: 35 minuten
Plaathoogte: 1
6 - CARAMELFLAN
Ingrediënten:
100 g suiker
100 ml water
500 ml melk
1 vanillestokje
100 g suiker
2 eieren
4 eierdooiers
Overige:
6 souffléschaaltjes
Bereidingswijze:
Doe 100 gram suiker in een steelpan, voeg het water toe en breng het aan de kook. Kook
het mengsel tot een lichtbruine stroop en dan tot lichtbruine karamel. Giet dan onmiddellijk
in 6 souffléschaaltjes, zodat de bodem met karamel wordt bedekt. Giet de melk en een half
vanillestokje in een steelpan. Schraap de zaadjes met een mes uit het vanillestokje en voeg
dit aan de melk toe. Verwarm de melk tot ongeveer 90°C. (Niet aan de kook brengen.) Meng
de eieren en eierdooiers met 100 g suiker. (Niet romig laten worden.) Voeg de warme melk
langzaam aan het ei-/suikermengsel toe. Doe het in de schaaltjes.
Hoeveelheid water in waterschuiflade: 400 ml
Bereidingstijd in de stomer: 30 minuten
Plaathoogte: 1
7 - KOKOSPUDDING
Ingrediënten:
250 ml melk
370 g kokosmelk
6 eieren
120 g suiker
1 blikje mango's, afgegoten en gepureerd
Overige:
6 mini-puddingschaaltjes
Toepassingen, tabellen en tips
11
Bereidingswijze:
Vermeng de melk met de kokosmelk. Klop de eieren en de suiker lichtjes op en voeg de ko-
kosmelk toe. Vul de mini-puddingschaaltjes met het mengsel. Haal de pudding er na het
bakken uit en versier met de mango's.
Hoeveelheid water in waterschuiflade: 400 ml
Bereidingstijd in de stomer: 30 minuten
Plaathoogte: 1
8 - CRÈME DE CACAO
Ingrediënten:
Voor 4 personen
•1 ei
1 eetlepel suiker
100 ml room
100 ml melk
70 g chocolade
Bereidingswijze:
Klop het ei goed op en voeg de suiker, melk en room toe. Goed door elkaar roeren. Breek de
chocolade in kleine stukjes en voeg dit aan het mengsel toe. In de oven koken. Klop de room
na het koken grondig met een garde totdat de chocolade is opgelost.
Tip:
De garde mag niet dieper dan 5 cm in de kom worden gehouden. Als u een dubbele hoe-
veelheid bereidt, gebruikt u een bredere kom.
Hoeveelheid water in waterschuiflade: 400 ml
Bereidingstijd in de stomer: 30 minuten
Plaathoogte: 1
9 - DRONKEN ESPRESSO
Ingrediënten:
Voor 8 personen
300 ml melk
200 ml room
3 eetlepels espresso koffiepoeder (instant)
2 eieren
4 eierdooiers
80 g suiker
Bereidingswijze:
Roer de melk, room, koffiepoeder, eieren, eigeel en suiker goed door elkaar. Giet de room in
8 schaaltjes of vormpjes en plaats ze op een ovenrek. Pocheren en minimaal drie uur laten
afkoelen. Serveer de flans in de vorm. U kunt desgewenst een toefje slagroom toevoegen.
Hoeveelheid water in waterschuiflade: 350 ml
Bereidingstijd in de stomer: 25 minuten
Plaathoogte: 1
12 Toepassingen, tabellen en tips
10 - GEVULDE SLABLADEREN
Ingrediënten:
Voor 4 personen
16 – 20 slablaadjes (bindsla), geblancheerd
Vulling:
75 g sla (bindsla)
•1 ui
1 eetlepel boter
Zout
Gemalen peper
400 g kalfsgehakt
3 eetlepels paneermeel
•1 ei
100 g geraspte kaas
Voor sudderen:
50 ml sterke bouillon
100 ml volle room
Bereidingswijze:
Snijd een derde deel aan de onderkant van de middelnerf van de grote slabladeren. Snij de
sla in dunne reepjes voor de vulling. Bereid de uien voor en snipper ze fijn. Verwarm de
boter. Sudder de ui en reepjes sla 2 tot 3 minuten, waarbij u voortdurend blijft roeren. Laat
de vloeistof helemaal verdampen. Kruiden met peper en zout. Afkoelen.
Plaats de slablaadjes, kalfsgehakt, paneermeel en het ei in een kom. Voeg de kaas toe. Meng
het geheel en breng het op smaak met zout en peper. Schep een eetlepel vulling op elk
slablad en vouw er een pakketje van. Plaats de pakketjes, met de naad omlaag in een grati-
neerschotel. Giet de bouillon en room eroverheen. Kook de gevulde sla met behulp van de
functie Stomen. Warm serveren.
Hoeveelheid water in waterschuiflade: 600 ml
Bereidingstijd in de stomer: 40 minuten
Plaathoogte: 1
11 - BLOEMKOOLFLAN
Ingrediënten:
Voor 4 personen
300 g bloemkool, verdeeld in roosjes en gekookt
50 g Sbrinz (harde kaas), geraspt
2 eieren
50 ml room, mogelijk snufje zout, nootmuskaat
Boter voor de schalen
Kervelsaus:
100 ml room
2 bosjes kervel, fijngesneden
Toepassingen, tabellen en tips
13
Zout
•Peper
Cayennepeper
8 tot 12 gekookte grote garnalen, gepeld
De bloemkoolflan voorbereiden:
Vermeng de bloemkool in de mixer. Voeg de Sbrinz, eieren en room toe en breng het geheel
op smaak met zout en peper. Giet het mengsel in vier schaaltjes die goed met boter zijn
ingevet.
De saus voorbereiden:
De room en kervel mixen, in een pan gieten, verwarmen en op smaak brengen met zout en
peper. Verwarm de grote garnalen in de saus. Keer de flan op voorverwarmde borden om en
garneer met de garnalen en saus.
Hoeveelheid water in waterschuiflade: 400 ml
Bereidingstijd in de stomer: 35 minuten
Plaathoogte: 1
12 - ASPERGEFLAN
Ingrediënten:
Voor 6 personen
6 grote, groene aspergestelen, gekookt
2 kleine tomaten, gepeld
6 eieren
300 ml melk
300 ml volle room
Zout
Gemalen peper
Nootmuskaat
Bereidingswijze:
Ontzaad de tomaten en snij ze in blokjes. Klop de eieren met de room, zout, peper en noot-
muskaat op. Vet zes porseleinen of glazen schaaltjes in met boter en verspreid de asperges
en tomaten erin. Giet het ei-/melkmengsel eroverheen. Plaats de schaaltjes op een rek in de
bovenste helft van de oven. Pocheer de flans totdat het mengsel is gestold. Serveer ze in de
schaal, lauw of koud.
Hoeveelheid water in waterschuiflade: 450 ml
Bereidingstijd in de stomer: 40 minuten
Plaathoogte: 1
13 - SPINAZIETERRINE
Ingrediënten:
Voor 4 tot 6 personen
1 sjalot
•Bakboter
150 g Boursin peper (roomkaas met peper)
14 Toepassingen, tabellen en tips
500 g bevroren spinazieblaadjes (250 g uitgeknepen)
2 eierdooiers
2 eieren
2 eetlepels room
Zout
Versgemalen peper
Nootmuskaat
Tijm
4 tot 6 plakjes parmaham
Truffelolie
Bereidingswijze:
Verkruimel de gepeperde Boursin en meng dit in een kom met de eierdooiers, eieren en
room. Snipper het sjalotje, fruit het in boter en laat het afkoelen. Knijp de ontdooide spina-
zie goed uit en snijd het met een groot mes in grove stukken. Voeg de spinazie toe aan het
eier-/kaasmengsel, samen met het gefruite sjalotje, en roer het goed door elkaar. Goed krui-
den.
Breng huishoudfolie aan de binnenkant van een terrineschotel aan (met een capaciteit van
ongeveer 7,5 dl) of vet zes souffléschaaltjes goed met boter in en giet het spinaziemengsel
erin. Stomen. Snijd de terrine in plakjes of keer de souffléschaaltjes op borden om en be-
sprenkel de terrine licht met truffelolie. Serveren met een plakje parmaham.
Hoeveelheid water in waterschuiflade: 450 ml
Bereidingstijd in de stomer: 45 minuten
Plaathoogte: 1
14 - MEDITERANE GROENTEN
Ingrediënten:
200 g courgettes
1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
100 g champignons
•2 uien
150 g sperziebonen
Groene en zwarte olijven
Bereidingswijze:
Was de courgettes en snij ze in plakjes. Was de paprika's en snij ze in reepjes. Was de cham-
pignons en snij ze in plakjes. Schil de uien en snij ze in smalle plakjes. Was de sperziebonen,
verwijder de draadjes en snij ze in stukjes. Snij de olijven in plakjes. Breng de groenten na
het koken op smaak met zout, peper, basilicum en oregano.
Hoeveelheid water in waterschuiflade: 500 ml
Bereidingstijd in de stomer: 25 minuten
Plaathoogte: 1
Toepassingen, tabellen en tips
15
15 - GROENTEN, TRADITIONEEL
Ingrediënten/bereidingswijze:
Combineer de volgende groenten naar smaak, ongeveer 750 g in totaal.
Koolrabi, geschild en in reepjes gesneden
Wortel, geschild en in blokjes gesneden
Bloemkool, gewassen en in roosjes verdeeld
Uien, geschild en in plakken gesneden
Venkel, geschild en in plakken gesneden
Selderie, schoongemaakt en in plakjes gesneden
Prei, schoongemaakt en in plakjes gesneden
Na het koken:
50 g boter
Desgewenst zout en peper
Bereidingswijze:
Leg de groenten in een stoomschotel met een geperforeerd inzetstuk. Giet na het koken
gesmolten boter over het gerecht en voeg zo nodig zout en peper toe.
Hoeveelheid water in waterschuiflade: 600 ml
Bereidingstijd in de stomer: 35 minuten
Plaathoogte: 1
16 - GEVULDE TOMATEN
Bereidingswijze:
Snijd een kruis op de bovenkant van de tomaten, plaats de tomaten in een ovenschaal met
geperforeerd inzetstuk en plaats dit in de oven.
Laat de tomaten aan het einde van de kooktijd afkoelen in ijskoud water en verwijder het
velletje.
Hoeveelheid water in waterschuiflade: 300 ml
Bereidingstijd in de stomer: 1 minuten
Plaathoogte: 1
17 - AARDAPPELEN IN HUN JASJE
Ingrediënten:
1.000 g middelgrote aardappelen
Bereidingswijze:
Was de aardappelen en plaats ze in een glazen kom.
Hoeveelheid water in waterschuiflade: 650 ml
Bereidingstijd in de stomer: 50 minuten
Plaathoogte: 1
18 - GEKOOKTE AARDAPPELEN
Ingrediënten:
1000 g aardappelen
16 Toepassingen, tabellen en tips
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en snij ze in 4 gelijke stukken. Plaats de aardappelen in een stoom-
schaal met geperforeerd inzetstuk en breng op smaak met zout en peper.
Hoeveelheid water in waterschuiflade: 650 ml
Bereidingstijd in de stomer: 40 minuten
Plaathoogte: 1
19 - RIJST
Ingrediënten:
200 g langkorrelrijst
50 g wilde rijst
1 kleine rode paprika
350 ml bouillon
Zout
•Peper
Na het koken:
1 klein blikje maïs
Bereidingswijze:
Plaats de langkorrelrijst, wilde rijst, zout, peper en groentebouillon met water in een kom,
ongeveer een half uur voordat u met het koken gaat beginnen. Bereid de paprika voor, snijd
hem in blokjes en voeg de blokjes aan de rijst toe. Dan koken.
Hoeveelheid water in waterschuiflade: 650 ml
Bereidingstijd in de stomer: 40 minuten
Plaathoogte: 1
Na het koken:
Giet de maïs af en voeg het aan de gekookte rijst toe.
20- GNOCCHI
Ingrediënten:
Voor 4 personen
500 g gekookte aardappelen, afgekoeld
160 g fijngemalen tarwebloem
30 g geraspte parmezaanse kaas
1 eierdooier
Zout
Saus:
40 g boter
80 g uien, in blokjes gesneden
100 ml witte wijn
100 ml room
Een paar salieblaadjes, fijngesneden
Citroensap
Toepassingen, tabellen en tips
17
Zout
Witte peper
60 g parmezaanse kaas (apart geserveerd)
Garnering:
1 schijfje citroen en 2 salieblaadjes voor elke portie
Het deeg voor de gnocchi voorbereiden:
Pureer de aardappelen en kneed het mengsel samen met de aangegeven ingrediënten tot
een stevig deeg. Laat het deeg 5 minuten staan en kneed dan flink door om te voorkomen
dat het aardappeldeeg te zacht wordt. Verdeel het aardappeldeeg in kleine porties en maak
er worstvormige rolletjes van, ter grootte van uw duim. Ze kunnen in kleine stukjes worden
gesneden. Stomen. Bereid tijdens het stomen de saus voor.
De saus voorbereiden:
Fruit de gesnipperde uien in gesmolten boter totdat ze goudgeel zijn en voeg dan witte wijn
toe. Giet de room erbij. Iets laten inkoken. Voeg de gesneden salieblaadjes en kruiden toe.
Als de saus te dik wordt, kunt u het verdunnen met een klein beetje groentebouillon en
room.
Hoeveelheid water in waterschuiflade: 500 ml
Bereidingstijd in de stomer: 25 minuten
Plaathoogte: 1
18
19
www.aeg.com/shop 892947686-A-382011
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20

AEG KS7400521M Recipe book

Type
Recipe book