AEG KS7100000M Handleiding

Type
Handleiding
KS7100000
NL OVEN GEBRUIKSAANWIJZING
INHOUD
4 VEILIGHEIDSINFORMATIE
7 BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT
8 VOOR HET EERSTE GEBRUIK
9 BEDIENINGSPANEEL
11 DAGELIJKS GEBRUIK
13 KLOKFUNCTIES
14 AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S
15 GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES
16 EXTRA FUNCTIES
17 NUTTIGE AANWIJZINGEN EN TIPS
35 ONDERHOUD EN REINIGING
38 PROBLEMEN OPLOSSEN
38 TECHNISCHE INFORMATIE
39 MONTAGE
MILIEUBESCHERMING
Recycle de materialen met het symbool . Gooi de verpakking in een geschikte
verzamelcontainer om het te recyclen.
Help om het milieu en de volksgezondheid te beschermen en recycle het afval van
elektrische en elektronische apparaten. Gooi apparaten gemarkeerd met het symbool
niet weg met het huishoudelijk afval. Breng het product naar het milieustation bij u in de
buurt of neem contact op met de gemeente.
GA NAAR ONZE WEBSITE VOOR:
- Producten
- Brochures
- Gebruikershandleidingen
- Oplossen van problemen
- Service-informatie
www.aeg.com
LEGENDA
Waarschuwing - Belangrijke veiligheidsinformatie.
Algemene informatie en tips
Milieu-informatie
Wijzigingen voorbehouden.
2
www.aeg.com
VOOR PERFECTE RESULTATEN
Bedankt dat u voor dit AEG product heeft gekozen. Dit apparaat is ontworpen om
vele jaren uitstekend te presteren, met innovatieve technologieën die het leven
gemakkelijker helpen maken – functies die gewone apparaten wellicht niet hebben.
Neem een paar minuten de tijd om het door te lezen zodat u er optimaal van kunt
profiteren.
ACCESSOIRES EN VERBRUIKSARTIKELEN
In de AEG webshop vindt u alles wat u nodig heeft om al uw apparaten van AEG
mooi te houden en perfect te laten functioneren. Ook vindt u hier een groot aantal
accessoires die zijn ontworpen en gebouwd volgens de hoge kwaliteitsnormen die u
verwacht, van speciaal kookgerei tot bestekmandjes en van flessenhouders tot
waszakken…
Bezoek onze webshop op
www.aeg.com/shop
KLANTENSERVICE
Wij raden altijd het gebruik van originele onderdelen aan.
Wanneer u contact opneemt met de klantenservice dient u de volgende
gegevens bij de hand te hebben. Deze informatie treft u aan op het typeplaatje.
Model
Productnummer
Serienummer
NEDERLANDS
3
VEILIGHEIDSINFORMATIE
Lees zorgvuldig de meegeleverde instruc-
ties voor installatie en gebruik van het ap-
paraat. De fabrikant is niet verantwoorde-
lijk voor letsel en schade veroorzaakt door
een foutieve installatie. Bewaar de instruc-
ties van het apparaat voor toekomstig ge-
bruik.
VEILIGHEID VAN KINDEREN
EN KWETSBARE MENSEN
WAARSCHUWING!
Gevaar voor verstikking, letsel of
permanente invaliditeit.
Mensen, met inbegrip van kinderen,
met beperkte lichamelijke, zintuiglijke
of verstandelijke vermogens of gebrek
aan ervaring en kennis, mogen dit ap-
paraat niet bedienen. Zij moeten onder
toezicht staan of instructies krijgen over
het gebruik van dit apparaat van ie-
mand die verantwoordelijk is voor hun
veiligheid.
Laat kinderen niet met het apparaat
spelen.
Houd alle verpakkingsmaterialen uit de
buurt van kinderen.
Houd kinderen en huisdieren uit de
buurt van het apparaat als het in werk-
ing is of afkoelt. Het apparaat is heet.
Als het apparaat is uitgerust met een
kinderbeveiliging, raden wij aan dit te
activeren.
MONTAGE
WAARSCHUWING!
Alleen een erkende installatie-
technicus mag het apparaat instal-
leren.
Verwijder alle verpakkingsmaterialen.
Installeer en gebruik geen beschadigd
apparaat.
Volg de installatie-instructies op die zijn
meegeleverd met het apparaat.
Wees voorzichtig met het verplaatsen
van het apparaat, het is zwaar. Draag
altijd veiligheidshandschoenen.
Trek het apparaat nooit aan de hand-
greep van zijn plaats.
Houd de minimumafstand naar andere
apparaten en units in acht.
Zorg ervoor dat het apparaat onder en
naast veilige installaties wordt geïnstal-
leerd.
De zijkanten van het apparaat moeten
naast apparaten of units staan van de-
zelfde hoogte.
Aansluiting op het
elektriciteitsnet
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brand en elektrische
schokken.
Alle elektrische aansluitingen moeten
door een gediplomeerd elektromon-
teur worden gemaakt.
Dit apparaat moet worden aangesloten
op een geaard stopcontact.
Controleer of de elektrische informatie
op het typeplaatje overeenkomt met
de stroomvoorziening. Zo niet, neem
dan contact op met een elektromon-
teur.
Gebruik altijd een correct geïnstalleerd,
schokbestendig stopcontact.
Gebruik geen meerwegstekkers en ver-
lengsnoeren.
Zorg dat u de hoofdstekker en kabel
niet beschadigt. Neem contact op met
de service-afdeling of een elektromon-
teur om een beschadigde hoofdkabel
te vervangen.
Laat de stroomkabel niet in aanraking
komen met de deur van het apparaat,
met name niet als deze heet is.
De schokbescherming van delen onder
stroom en geïsoleerde delen moet op
zo'n manier worden bevestigd dat het
niet zonder gereedschap kan worden
verplaatst.
Steek de stekker pas in het stopcontact
als de installatie is voltooid. Zorg ervoor
dat het netsnoer na installatie bereik-
baar is.
Sluit de stroomstekker niet aan op een
losse stroomaansluiting.
4
www.aeg.com
Trek niet aan het netsnoer om het ap-
paraat los te koppelen. Trek altijd aan
de stekker.
Gebruik alleen de juiste isolatie-appara-
ten: stroomonderbrekers, zekeringen
(schroefzekeringen moeten uit de hou-
der worden verwijderd), aardlekschake-
laars en contactgevers.
De elektrische installatie moet een iso-
latieapparaat bevatten waardoor het
apparaat volledig van het lichtnet afge-
sloten kan worden. Het isolatieapparaat
moet een contactopening hebben met
een minimale breedte van 3 mm.
GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Gevaar op letsel, brandwonden,
elektrische schokken of een ex-
plosie.
Gebruik dit apparaat in een huishoude-
lijke omgeving.
De specificatie van het apparaat mag
niet worden veranderd.
Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen
niet geblokkeerd zijn.
Laat het apparaat tijdens het gebruik
niet onbeheerd achter.
Schakel het apparaat telkens na ge-
bruik uit.
Van binnen wordt het apparaat heet als
het in werking is. Raak de verwarmings-
elementen in het apparaat niet aan.
Gebruik altijd ovenhandschoenen om
accessoires of kookgerei te plaatsen of
verwijderen.
Wees voorzichtig met het openen van
de deur van het apparaat als het appa-
raat aan staat. Er kan hete lucht ont-
snappen.
Bedien het apparaat niet met natte
handen of als het contact maakt met
water.
Oefen geen kracht uit op een geopen-
de deur.
Het apparaat mag niet worden gebruikt
als werkblad of aanrecht.
Houd de deur van het apparaat altijd
dicht als het apparaat in werking is.
Open de deur van het apparaat voor-
zichtig. Als u alcoholische toevoegin-
gen gebruikt, kan er alcohol-lucht-
mengsel ontstaan.
Houd vonken of open vlammen uit de
buurt van het apparaat bij het openen
van de deur.
Plaats geen ontvlambare producten of
items die vochtig zijn door ontvlambare
producten in, bij of op het apparaat.
WAARSCHUWING!
Risico op schade aan het appa-
raat.
Om schade of verkleuring van het
emaille te voorkomen:
– Zeg geen kookgerei of andere voor-
werpen direct op de bodem van het
apparaat.
- Leg geen aluminiumfolie op de bo-
dem van het apparaat.
- Plaats geen water direct in het hete
apparaat.
- Haal vochtige schotels en eten uit het
apparaat als u klaar bent met koken.
- Wees voorzichtig bij het verwijderen
of bevestigen van accessoires.
Verkleuring van het emaille heeft geen
ongewenst effect op de werking van
het apparaat. Dit is geen defect dat
geldt voor het recht op garantie.
Gebruik een diepe braadpan voor
vochtige taarten. Fruitsappen kunnen
permanente vlekken maken.
Bereiding met stoom
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brandwonden en
schade aan het apparaat.
De deur van het apparaat niet openen
tijdens de bereiding met stoom. Er kan
stoom vrijkomen.
ONDERHOUD EN REINIGING
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel, brand en scha-
de aan het apparaat.
Schakel het apparaat uit en trek de
stekker uit het stopcontact voordat u
onderhoudshandelingen verricht.
NEDERLANDS
5
Zorg ervoor dat het apparaat is afge-
koeld. Er bestaat een risico dat de glas-
platen kunnen breken.
Vervang direct de glazen deurpanelen
als deze beschadigd zijn. Neem contact
op met de service-afdeling.
Wees voorzichtig bij het verwijderen
van de deur uit het apparaat. De deur is
zwaar!
Reinig het apparaat regelmatig om te
voorkomen dat het materiaal van het
oppervlak achteruitgaat.
Resterend vet of voedsel in het appa-
raat kan brand veroorzaken.
Maak het apparaat schoon met een
vochtige, zachte doek. Gebruik alleen
neutrale schoonmaakmiddelen. Ge-
bruik geen schuurmiddelen, schuur-
sponsjes, oplosmiddelen of metalen
voorwerpen.
Raadpleeg als u een ovenspray ge-
bruikt eerst de aanwijzingen op de ver-
pakking.
Reinig niet het katalytisch emaille (in-
dien van toepassing) met een schoon-
maakmiddel.
BINNENVERLICHTING
De gloeilampen of halogeenlampen in
dit apparaat zijn uitsluitend bedoeld
voor gebruik in huishoudelijke appara-
ten. Gebruik deze niet voor andere
doeleinden.
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrische schokken!
Voordat u het lampje vervangt, dient u
de stekker van het apparaat uit het
stopcontact te halen.
Gebruik alleen lampjes met dezelfde
specificaties.
VERWIJDERING
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel of verstikking.
Haal de stekker uit het stopcontact.
Snijd het netsnoer van het apparaat af
en gooi dit weg.
Verwijder de deurgreep om te voorko-
men dat kinderen en huisdieren opge-
sloten raken in het apparaat.
6
www.aeg.com
BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT
1 32
4
5
6
7
8
9
1
2
3
1
Bedieningspaneel
2
Waterreservoir
3
Elektronische tijdschakelklok
4
Grill en verwarmingselement
5
Ovenlampje
6
Ventilator- en verwarmingselement
7
Stoomgenerator
8
Verwijderbare inschuifrails
9
Rekstanden
OVENACCESSOIRES
Bakrooster
Voor kookgerei, bak- en braadvormen.
Bakplaat
Voor gebak en koekjes.
Spons
Voor het absorberen van restwater uit de
stomer.
NEDERLANDS
7
VOOR HET EERSTE GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Zie het hoofdstuk 'Veiligheidsin-
formatie'.
EERSTE REINIGING
Verwijder alle onderdelen van het ap-
paraat.
Reinig het apparaat voor het eerste ge-
bruik.
Zie het hoofdstuk "Onderhoud en
reiniging".
DAGTIJD INSTELLEN EN
WIJZIGEN
Het apparaat werkt pas als u de
tijd heeft ingesteld.
Als het apparaat wordt aangesloten op de
stroomtoevoer of na een stroomonder-
breking, gaat het symbool voor de tijd
knipperen. Raak of aan om de tijd
in te stellen.
Tijd veranderen:
1.
Blijf aanraken tot het symbool
knippert.
2.
Raak of aan om de tijd in te
stellen.
Het display geeft de tijd weer en het knip-
peren stopt na ongeveer 5 seconden.
U kunt alleen de tijd instellen
als:
het kinderslot is uitgeschakeld.
de kookwekker
is uitgescha-
keld.
de bereidingsduur
is uitge-
schakeld.
de eindtijd
is uitgeschakeld.
alle ovenfuncties zijn uitgescha-
keld.
8
www.aeg.com
BEDIENINGSPANEEL
ELEKTRONISCHE TIJDSCHAKELKLOK
2 3 4 5 6 7 8 9
1
Raak de sensorvelden aan om het appa-
raat te bedienen.
Tiptoets -functie Beschrijving
1
- PRINTPLAAT VAN
HET
Toont de huidige instellingen van het
apparaat.
2
AAN/UIT Aanraken om het apparaat in of uit te
schakelen.
3
OMLAAG Een ovenfunctie instellen.
4
OMHOOG Een ovenfunctie instellen.
5
AUTOMATISCH
PROGRAMMA
Raak aan om een automatisch program-
ma in te stellen.
6
SNEL OPWARMEN Raak aan om de opwarmtijd te verkor-
ten.
7
MIN Raak aan om de temperatuur of tijd in te
stellen.
8
PLUS Raak aan om de temperatuur of tijd in te
stellen.
9
KLOK Raak aan om een klokfunctie in te stel-
len.
NEDERLANDS
9
DISPLAY (WEERGAVE)
ABC D
EFG
A)
Geheugen: P
B)
Stoombedrijf
C)
Display van temperatuur/tijd
D)
Weergave van klokfuncties/klok
E)
Voorverwarmindicatie
F)
Automatische programma's
G)
Ovenfuncties
Algemene aanwijzingen
Wanneer u de functie instelt,
verschijnt de functie in het dis-
play en begint de temperatuur
te stijgen of wordt de tijd afge-
teld.
Als de ingestelde temperatuur
wordt bereikt, klinkt er een sig-
naal.
Wanneer u een functie instelt of
de ovendeur opent, gaat het
lampje aan.
De ovenlamp gaat na 10 minu-
ten uit wanneer de deur open
gaat en de oven niet in werking
is.
VOORVERWARMINDICATIE
Als u een ovenfunctie instelt, lichten de
balkjes in het symbool
een voor een op.
De balkjes geven aan dat de temperatuur
in het apparaat toe- of afneemt.
Wanneer het apparaat de ingestelde tem-
peratuur heeft bereikt, verdwijnt de voor-
verwarmindicatie van het display.
RESTWARMTE-INDICATIE
Na het koken toont het display de rest-
warmtetemperatuur als die hoger is dan
40°C.
10
www.aeg.com
DAGELIJKS GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Zie het hoofdstuk 'Veiligheidsin-
formatie'.
U kunt het apparaat gebruiken in:
De handmatige modus -u stelt de
ovenfunctie, de temperatuur en de
kooktijd handmatig in.
automatische programma's -voor het
bereiden van een gerecht als u geen
kennis of ervaring met koken hebt.
DE OVENFUNCTIE INSTELLEN
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Raak of aan om een oven-
functie in te stellen.
In het display verschijnt automatisch de
temperatuur. Als u deze temperatuur niet
wijzigt binnen ongeveer 5 seconden, be-
gint het apparaat te werken.
OVENFUNCTIES
Functies Gebruik
Bereiding met
stoom
Voor groente, aardappelen, rijst, deegwaren of
andere bijgerechten.
Interval bereiding
met stoom
Voor bakken, braden en opwarmen van gekoel-
de en bevroren gerechten.
Ventitherm ® Mul-
ti Hetelucht
Voor het braden en bakken op twee niveau's te-
gelijkertijd.
Rotitherm braden Voor het braden van grotere stukken vlees of
gevogelte op één niveau. Voor het maken van
een bruin korstje en gratineren.
Enkelvoudige zui-
nige grill
Voor het grillen van plat voedsel en brood.
Ontdooien/drogen Voor het ontdooien en drogen van kruiden, fruit
en groenten.
Op lage tempera-
tuur bereiden
Voor het bereiden van erg mals, sappig gebra-
den voedsel.
Multi hetelucht
(vochtig)
Voor het bakken en garen van droge gebak-
soorten in vormen op één niveau en het bespa-
ren van energie.
OVENTEMPERATUUR
WIJZIGEN
Raak of aan om de temperatuur in
stappen van 5 °C te verhogen of te verla-
gen.
SNEL OPWARMEN
De snelwarmfunctie verlaagt de opwarm-
tijd.
LET OP!
Leg geen voedsel in het apparaat
wanneer de snelwarmfunctie is in-
geschakeld.
1.
Stel de ovenfunctie in en wijzig indien
nodig de automatische temperatuur.
2.
Raak aan. Het symbool ver-
schijnt op de display. Als de functie
snel opwarmen aan staat, gaan de
balkjes van de opwarmindicatie één
voor één knipperen.
Als het apparaat de ingestelde tempera-
tuur heeft bereikt, gaan de balkjes van de
opwarmindicatie branden. Er klinkt een
geluidssignaal. Het symbool
gaat uit in
het display.
Nu werkt de ovenfunctie automatisch en
kunt u het eten in het apparaat doen.
NEDERLANDS
11
DE STOOMGAARFUNCTIES
Gebruik de stoomgaarfuncties altijd in
combinatie met de klokfuncties: Berei-
dingsduur
en Eindtijd (zie "Klok-
functies instellen").
Doe geen water in de stoomgenerator
maar in de waterlade in het bedienings-
paneel.
Gebruik alleen water als vloeistof.
Als er geen water in de waterlade zit,
klinkt er een geluidssignaal. Als u water
in de lade doet, wordt het geluidssig-
naal uitgeschakeld.
Voor een goed effect van de stoombe-
reiding moet de ingestelde tijd meer
dan 10 minuten bedragen. Dit omdat
de opwarmtijd ongeveer 2 minuten be-
draagt en de automatische stoomtoe-
voer ongeveer 5 minuten duurt.
BEREIDING MET STOOM
1.
Doe het water (ongeveer 650
ml) in de waterlade in het be-
dieningspaneel.
De watervoorraad is toereikend voor
ca. 30 minuten.
2.
Schakel het apparaat in.
3.
Raak of aan om de stoombe-
reidingsfunctie in te stellen
.
4.
Raak indien nodig of aan om
de temperatuur in te stellen (tussen
50°C - 96°C).
5.
Raak aan om de functie Berei-
dingsduur of Einde in te stellen.
6.
Raak of aan om de tijd van de
functie Bereidingsduur of Einde in te
stellen.
De eerste stoom komt na ca. 2 minu-
ten. Er weerklinkt een geluidssignaal
als de temperatuur ongeveer 96°C is.
Aan het einde van de gaartijd, klinken
er drie geluidssignalen.
7.
Raak aan om het geluidssignaal en
het apparaat uit te schakelen.
Neem nadat de temperatuur in het appa-
raat is gezakt het resterende water van de
stoomgenerator op met een spons. Rei-
nig de stoomgenerator indien nodig met
azijn.
Laat het apparaat volledig uitdrogen met
de deur geopend.
INTERVAL BEREIDING MET
STOOM
Om de functie Interval bereiding met
stoom in te stellen, voert u de stappen uit
van de procedure voor Stoombereiding
maar met minder water (250 ml).
12
www.aeg.com
KLOKFUNCTIES
Klokfuncties
SYM-
BOOL
FUNCTIE BESCHRIJVING
KOOKWEKKER Gebruik de kookwekker voor het instellen van een
afteltijd. Wanneer de tijd is verstreken, klinkt er
een geluidssignaal. Deze functie is niet van invloed
op de werking van de oven.
DUUR Gebruik duur om In te stellen hoe lang de oven in
werking is.
EINDE Gebruik einde om in te stellen wanneer de oven
moet stoppen.
DAGTIJD Toont de tijd. Met deze functie kunt u de tijd in-
stellen, veranderen of opvragen. Zie 'De dagtijd in-
stellen en wijzigen'.
DE KLOKFUNCTIES
INSTELLEN
1.
Schakel het apparaat in en stel een
ovenfunctie en temperatuur in (niet
nodig voor kookwekker en dagtijd).
2.
Blijf drukken op totdat het display
de benodigde klokfunctie en het bij-
behorende symbool toont, bijv. kook-
wekker
.
3.
Raak of aan om de benodigde
tijd in te stellen.
Wanneer de ingestelde tijd is verlopen,
weerklinkt er gedurende twee minuten
een geluidssignaal. “00.00” gaat aan op
het display en de bijbehorende functiein-
dicator knippert. Het apparaat wordt au-
tomatisch uitgeschakeld. Raak een sen-
sorveld aan om het geluidssignaal uit te
schakelen.
Algemene aanwijzingen:
Als u een klokfunctie hebt inge-
steld, gaat het symbool knippe-
ren gedurende ongeveer 5 se-
conden. Gedurende deze 5 se-
conden moet u
of aanra-
ken om de tijd in te stellen.
Als u de tijd hebt ingesteld,
blijft het symbool knipperen ge-
durende ongeveer 5 seconden.
Na deze 5 seconden gaat het
symbool branden. De ingestel-
de tijd op de kookwekker be-
gint te verstrijken. Voor Berei-
dingsduur en Einde begint de
tijd af te lennen nadat de func-
tie start.
Als u het begin van de berei-
dingstijd wilt uitstellen, gebruik
dan de functie Einde
.
Als u de bereidingstijd eerder
wilt beëindigen (voor het eind
van de klokfuncties) gebruik
dan
.
NEDERLANDS
13
AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S
WAARSCHUWING!
Zie het hoofdstuk 'Veiligheidsin-
formatie'.
AUTOMATISCHE
PROGRAMMA'S
Gebruik voor een automatisch
programma de recepten uit de
sectie "Automatische program-
ma's".
Een programma instellen
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Gebruik voor toegang tot het me-
nu met automatische programma's.
3.
Gebruik of om een automa-
tisch programma in te stellen (P1 tot
P12).
Het symbool voor de functie ver-
schijnt op het display.
De bereidingstijd en
verschijnen
op het display.
Raak de klokbediening
aan.
Raak vervolgens
of aan om
de bereidingstijd in te stellen.
De oven gaat automatisch aan na
ongeveer 5 seconden.
Wanneer de ingestelde tijd is verlopen,
weerklinkt er gedurende twee minuten
een geluidssignaal.
knippert. De oven
stopt automatisch. Raak een toets aan om
het geluidssignaal uit te schakelen.
MEMORYFUNCTIE
Gebruik de geheugenfunctie om één fa-
voriete instelling op te slaan.
1.
Stel de ovenfunctie, temperatuur en
klokfuncties in: Bereidingsduur
en/
of Einde
.
2.
Houd het sensorveld voor Automati-
sche programma's
ongeveer 2 se-
conden ingedrukt tot een geluidssig-
naal klinkt. De instelling is opgesla-
gen.
De geheugenfunctie inschakelen
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Raak aan om de opgeslagen in-
stellingen in te stellen.
14
www.aeg.com
GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES
WAARSCHUWING!
Zie het hoofdstuk 'Veiligheidsin-
formatie'.
DE ACCESSOIRES INSTALLEREN
Bakplaat:
Schuif de bakplaat tussen de geleidestan-
gen van het ovenniveau
Bakrooster:
Schuif het rooster in de oven en zorg er-
voor dat de pootjes naar onder wijzen.
Schuif het rooster tussen de geleidestan-
gen van het ovenniveau.
Alle accessoires hebben een klei-
ne inkeping aan de rechteronder-
kant en de linkerrand om de vei-
ligheid te verhogen.
Zorg ervoor dat deze inkeping zich aan de
achterkant van het apparaat bevindt. De-
ze inkeping is ook een anti-kantelmecha-
nisme.
Door de verhoogde lijst die om
het rooster loopt zijn pannen be-
veiligd tegen wegglijden.
NEDERLANDS
15
EXTRA FUNCTIES
KOELVENTILATOR
Als het apparaat in werking is, wordt de
koelventilator automatisch ingeschakeld
om de oppervlakken van het apparaat
koel te houden. Na het uitschakelen van
het apparaat kan de ventilatie doorgaan
totdat het apparaat is afgekoeld.
KINDERBEVEILIGING
U kunt het apparaat niet inschakelen als
de kinderbeveiliging in werking is.
De kinderbeveiliging in-/uitschakelen:
1.
Schakel het apparaat uit. Stel
geen ovenfunctie in.
2.
Houd en tegelijkertijd inge-
drukt tot SAFE aan of uit gaat in het
display.
GELUIDSIGNAAL
Het geluidsignaal in-/uitschakelen:
1.
Schakel het apparaat
uit.
2.
Houd
en gelijktijdig ingedrukt
gedurende ongeveer 2 seconden tot
er een geluidssignaal klinkt.
AUTOMATISCHE
UITSCHAKELING
Om veiligheidsredenen wordt het
apparaat na een tijdje automatisch
uitgeschakeld:
Als een ovenfunctie in werking is.
Als u de oventemperatuur niet veran-
dert.
In het display knippert de laatst ingestel-
de temperatuur.
Oventemperatuur Uitschakeltijd
30 °C -120 °C 12,5 u.
120 °C - 200 °C 8,5 u.
200 °C -230 °C 5,5 u.
OFF verschijnt op het display.
De oven starten na een automatische
uitschakeling
Schakel de oven uit. Wanneer u het appa-
raat inschakelt, kunt u de oven weer ge-
bruiken.
16
www.aeg.com
NUTTIGE AANWIJZINGEN EN TIPS
De temperaturen en baktijden in
de tabellen zijn slechts als richtlijn
bedoeld. Deze zijn afhankelijk van
de recepten en de kwaliteit en de
hoeveelheid van de gebruikte in-
grediënten.
KOKEN MET STOOM
Kookgerei voor stoomgaren
Gebruik alleen hitte- en corrosiebesten-
dig kookgerei.
Chroomstalen gaarhouders zijn ook ge-
schikt (meegeleverd bij sommige mo-
dellen).
Inzetniveaus
U vindt de correcte inzetniveaus in de
onderstaande tabel. Telt de inzetni-
veaus van onder naar boven.
Algemene opmerkingen
Als u langer dan 30 minuten kookt, of
als u grote hoeveelheden voedsel
kookt, voegt u zo nodig water toe.
Plaats het voedsel in de juiste schalen
en zet de schalen op de roosters. Be-
waar afstand tussen de roosters zodat
de stoom elke schaal kan bereiken.
Na elk gebruik verwijdert u het water
uit de waterschuiflade, de aansluitings-
slangen en de stomer. Zie het hoofd-
stuk "Onderhoud en reiniging".
Aanwijzingen bij de tabellen
Stoomgaren
De tabellen geven de gegevens voor
typische gerechten.
De temperatuur en de tijd dienen uit-
sluitend als leidraad en zijn afhankelijk
van de samenstelling, grootte, hoeveel-
heid voedsel en het kookgerei.
Gebruik een gelijksoortig recept als u
de instellingen voor uw recept niet kunt
vinden.
Start het koken in een koude oven als
de gegevens in de tabellen niet anders
aanbevelen.
Aangezien rijst veel water absorbeert,
gebruikt u voor het koken van rijst een
water-/rijstverhouding van 1,5:1 - 2:1.
Tabel Stoomgaren
Gerecht Water in de
waterlade
(ml)
Tempera-
tuur (°C)
Rekstand Tijd
(min.)
Risotto 400 96 2 25-30
Rijst (met vloeistof 1: 1) 650 96 2 35-40
Maïs (polenta, met vloei-
stof 1: 3)
550 96 2 35-40
Aardappelen in de schil,
middelgroot
650 96 2 50-60
Gekookte aardappelen 550 96 2 35-40
Ratatouille 400 96 2 25-30
Spruitjes 550 96 2 30-35
Broccoli in roosjes 550 96 2 25-30
Bloemkool, heel 650 96 2 40-45
Bloemkool in roosjes 600 96 2 30-35
Zuurkool 650 96 2 50-60
Tomaten, heel 250 96 2 15-20
NEDERLANDS
17
Gerecht Water in de
waterlade
(ml)
Tempera-
tuur (°C)
Rekstand Tijd
(min.)
Rode bieten, heel 550 96 2 60-70
Koolrabi/selderij/venkel,
gesneden
550 96 2 35-40
Courgettes, gesneden 400 96 2 20-25
Wortelen, gesneden 550 96 2 35-40
Groente ontdooien 550 96 2 35
Groente ontdooien en ga-
ren
650 60 2 35-40
Groente blancheren 250 96 2 12-15
Bonen blancheren 250 96 2 20-22
Bonen TK 650 96 2 30-40
Kip (borst) 500 96 2 30-40
Ham 'Prosciutto-stijl' 1.000
g
650 96 2 50-75
Gerookte varkenshaas 600
-1000 g
650 96 2 45-55
Gevulde paprika 500 96 2 30-40
Weense worstjes/witte
worsten
250 85 2 15-20
Plakken vlees opwarmen
van 1 cm
400 96 2 20-25
Visfilet ca 1.000 g 650 96 2 35-40
Platvisfilet ca 300 g 300 80 2 15-20
Visfilet, bevroren 500-800 g 650 96 2 30-40
Forel 170-300 g 400 85 2 15-25
Pudding/flan in afzonderlij-
ke porties
500 96 2 25-35
Roerei 500 96 2 25-35
Gestoomde meelballen 500 96 2 30-35
Eieren, zachtgekookt 200 96 2 8-10
Eieren, middelhard 200 96 2 10-12
Eieren, hardgekookt 200 96 2 15-20
18
www.aeg.com
VENTITHERM ® MULTI
HETELUCHT
AND
STOOMGAREN
GECOMBINEERD
U kunt vlees, gronte en bijgerechten be-
reiden met de combinatie van Ventitherm
® Multi Hetelucht met circulaire verwar-
mingselementen en Stoomgaren, na elk-
aar. U kunt het eten tegelijkertijd opdie-
nen.
Braad uw eten met Ventitherm ® Multi
Hetelucht.
Plaats de voorbereide groente en bij-
gerechten op hittebestendig kookgerei
bij het braadstuk in de oven.
Start het stoomgaren en bereid al het
eten samen.
Start het stoomgaren als de tem-
peratuur naar ongeveer 80°C is
gedaald. Zie de temperatuur in
het display. Open de ovendeur
om de temperatuur sneller te la-
ten dalen.
Tabel Ventitherm ® Multi Hetelucht en Stoomgaren gecombineerd
Gerecht Ventitherm ® Multi
Hetelucht
Stoomgaren (max. 650 ml wa-
ter toevoegen)
Temp.
(°C)
Tijd (min.) Vlees en toebe-
horen - tijd (min)
Rekstand
Runderbraadstuk 1
kg
Spruitjes, Polenta
180 60-70 30-35 1
3
Gebraden varkens-
vlees 1 kg
aardappelen, groen-
ten
jus
180 60-70 30-35 1
3
Gebraden kalfsvlees
1 kg
rijst, groenten
180 50-60 30-35 1
3
De gegevens in de volgende tabel dienen
slechts als richtlijn. De gegevens zijn af-
hankelijk van de grootte en hoeveelheid.
Stel de kerntemperatuur van het vlees in
tussen 60-63°C voordat u het stoomgaren
start.
INTERVAL BEREIDING MET
STOOM
Interval bereiding met stoom is geschikt
voor grote stukken vlees en voor het ont-
dooien of opwarmen van voedsel dat al
eerder is bereid.
Snij het vlees voordat u het opwarmt.
NEDERLANDS
19
Tabel Interval stoomgaren
Garen op meerdere gebruiksniveaus
Gerecht Interval Stoomgaren (max. 250 ml water)
Temperatuur
(°C)
Tijd (min.) Rekstand
Opwarmen van eten, 6 borden, 24
cm in diameter
110 15-20 2 en 3
Gebraden varkensvlees 1000 g 180 90-100 2
Runderbraadstuk 1000 g 180 90-100 2
Gebraden kalfsvlees 1000 g 180 80-90 2
Leverkaas, rauw 500 g 180 30-40 2
Weense worstjes/witte worsten 85 15-20 2
Gerookte varkensrug 600-1000 g (2
uur in water leggen)
180 60-70 2
Kip 1000 g 200 45-55 2
Eend 1500-2000 g 180 60-75 2
Gans 3000 g 170 130-170 1
Visfilets 90 20-30 2
Aardappelgratin, aardappelgratin
met bieslook
190 40-50 2
Pastaschotel 180 35-45 2
Lasagne 180 45-50 2
Gemengde broodjes 500-1.000 g 180-190 50-60 2
Broodjes 40-60 g 210-220 20-25 3
Vers gebakken broodjes 30-40 g 220 10-15 3
Vers gebakken broodjes 30-40 g
TK
220 10-15 3
Vers gebakken baguettes 40-50 g 200 10-15 3
Vers gebakken baguettes 40-50 g
TK
200 10-15 3
BAKKEN
Algemene aanwijzingen
Uw nieuwe oven kan een andere bak-/
braadverhouding hebben dan het ap-
paraat dat u tot nu toe gebruikt heeft.
Pas uw normale instellingen (tempera-
tuur, gaartijden) en de rekstanden aan
de tabelwaarden aan.
Bij langere baktijden kunt u de oven ca.
10 minuten voor het einde van de bak-
tijd uitschakelen, om te profiteren van
de restwarmte.
Wanneer u diepgevroren levensmidde-
len gebruikt, kunnen de platen in de
oven tijdens het bakken vervormen.
Wanneer de platen afkoelen, verdwijnt
de vervorming.
Aanwijzigen bij de baktabellen
Wij raden aan om de eerste keer de la-
gere temperatuur in te stellen.
Als u geen concrete aanwijzingen kunt
vinden voor uw eigen recept, kijkt u
dan bij een soortgelijk product.
20
www.aeg.com
Bij het bakken van cake op meerdere
niveaus kan de baktijd ca. 10 - 15 minu-
ten langer zijn.
Als het gebak niet overal even hoog is,
wordt het gebak in het begin van het
bakproces niet overal even bruin. Ver-
ander in dit geval de temperatuurinstel-
ling niet. De verschillen verminderen tij-
dens het bakproces.
BAKKEN OP ÉÉN GEBRUIKSNIVEAU
Bakken in vormen
Gerecht Ovenfunctie Rek-
stand
Tempe-
ratuur
(°C)
Tijd
(min.)
Tulband of brioche Ventitherm ®
Multi Hetelucht
1 160-170 50-60
Moskovisch gebak/
vruchtencake
Ventitherm ®
Multi Hetelucht
1 150-170 60-90
Cake, zacht Ventitherm ®
Multi Hetelucht
1 160-180 25-40
Taartbodem van zand-
taartdeeg
Multi hetelucht
(vochtig)
2 170-190
1)
10-25
Taartbodem - roerdeeg Multi hetelucht
(vochtig)
2 150-170 20-25
Dichte appeltaart Ventitherm ®
Multi Hetelucht
1 160-180 50-60
Appeltaart (2 vormen Ø
20 cm, diagonaal ge-
plaatst)
Ventitherm ®
Multi Hetelucht
1 180-190 65-80
Hartige taart (bijv. qui-
che lorraine)
Ventitherm ®
Multi Hetelucht
2 170-190 30-70
Kwarktaart Ventitherm ®
Multi Hetelucht
1 160-180 60-90
1)
Oven voorverwarmen
Cakes/pasteitjes/gebak op bakblik
Gerecht Ovenfunctie Rek-
stand
Tempe-
ratuur
(°C)
Tijd
(min.)
Vlechtbrood/brood-
krans
Multi hetelucht
(vochtig)
1 160-180 30-40
Kerststol Ventitherm ®
Multi Hetelucht
1 160-180 40-60
Brood (roggebrood) Ventitherm ®
Multi Hetelucht
1 180-200 45-60
Roomsoezen/tompoe-
zen
Ventitherm ®
Multi Hetelucht
2 170-190 :30-40
NEDERLANDS
21
Gerecht Ovenfunctie Rek-
stand
Tempe-
ratuur
(°C)
Tijd
(min.)
Biscuitrol Ventitherm ®
Multi Hetelucht
2 200-220
1)
8-15
Kruimeltaart (droog) Multi hetelucht
(vochtig)
2 160-180 20-40
Boter-/suikerkoek Multi hetelucht
(vochtig)
2 180-200
1)
15-30
Vruchtentaart (op gist-
deeg/roerdeeg)
Ventitherm ®
Multi Hetelucht
2 160-180 25-50
Vruchtentaart op zand-
taartdeeg
Ventitherm ®
Multi Hetelucht
2 170-190 40-80
Plaatkoek met kwetsba-
re garnering (bijvoor-
beeld kwark, room,
amandelvulling)
Ventitherm ®
Multi Hetelucht
2 150-170 40-80
Pizza (met veel garne-
ring)
Ventitherm ®
Multi Hetelucht
2 190-210
1)
20-40
Pizza (dunne korst) Ventitherm ®
Multi Hetelucht
2
230
1)
12-20
Turks brood Ventitherm ®
Multi Hetelucht
2
230
1)
10-20
Zwitsers fruitgebak Ventitherm ®
Multi Hetelucht
2 190-210 35-50
Koekjes
Gerecht Ovenfunctie Rek-
stand
Tempe-
ratuur
(°C)
Tijd
(min.)
Zandkoekjes Ventitherm ®
Multi Hetelucht
2 160-180 6-20
Spritsgebak Ventitherm ®
Multi Hetelucht
2 160 10-40
Roerdeegkoekjes Ventitherm ®
Multi Hetelucht
2 160-180 15-20
Eiwitgebak, schuimge-
bak
Ventitherm ®
Multi Hetelucht
2 80-100 120-150
Bitterkoekjes Ventitherm ®
Multi Hetelucht
2 100-120 30-60
Schuimgebakjes Multi hetelucht
(vochtig)
2 160-180 20-40
Bladerdeeg Ventitherm ®
Multi Hetelucht
2 180-200
1)
20-30
22
www.aeg.com
Gerecht Ovenfunctie Rek-
stand
Tempe-
ratuur
(°C)
Tijd
(min.)
Bolletjes Ventitherm ®
Multi Hetelucht
2 210-230 20-35
Kleine cakes (20 stuks/
bakplaat)
Ventitherm ®
Multi Hetelucht
2
170
1)
20-30
Bakken op meer dan één niveau - koekjes/kleine cakes/taartjes, pasteitjes/
broodjes
Gerecht Ventitherm ® Multi Hete-
lucht
2 niveaus
Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min.)
Zandkoekjes 2 / 3 160-180 15-35
Spritsgebak 2 / 3 160 20-60
Roerdeegkoekjes 2 / 3 160-180 25-40
Eiwitgebak, schuimge-
bak
2 / 3 80-100 130-170
Bitterkoekjes 2 / 3 100-120 40-80
Klein gistgebak 2 / 3 160-180 30-60
Bladerdeeg 2 / 3
180-200
1)
30-50
1)
Oven voorverwarmen
BAKTIPS
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De onderkant van de ca-
ke is te licht van kleur.
Verkeerde rekstand. Plaats de cake lager.
De cake zakt in (wordt
klef, klonterig, streperig).
De oventemperatuur is te
hoog.
De volgen de keer dat u
een cake bakt, stelt u de
baktemperatuur lager in.
De cake zakt in (wordt
klef, klonterig, streperig).
Te korte baktijd.
Baktijd verlengen. Baktij-
den kunnen niet worden
verkort door hogere
baktemperaturen.
De cake zakt in (wordt
klef, klonterig, streperig).
Er zit te veel vloeistof in
het mengsel.
Minder vocht gebruiken.
Let op de kneedtijden,
vooral bij het gebruik van
keukenmachines.
De cake is te droog.
De oventemperatuur is te
laag.
De volgen de keer dat u
een cake bakt, stelt u de
baktemperatuur hoger in.
De cake is te droog. Te lange baktijd.
De volgende keer dat u
een cake bakt, gebruikt u
een kortere baktijd.
NEDERLANDS
23
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De cake wordt ongelijk-
matig bruin.
De oventemperatuur is te
hoog en de baktijd te
kort.
De baktemperatuur lager
instellen en de baktijd
verlengen.
De cake wordt ongelijk-
matig bruin.
Het deeg is niet gelijkma-
tig verdeeld.
Verdeel het deeg gelijk-
matig over de bakplaat.
De cake wordt niet gaar
binnen de aangegeven
baktijd.
De oventemperatuur is te
laag.
De volgen de keer dat u
een cake bakt, stelt u de
baktemperatuur een
beetje hoger in.
TABEL VOOR SOUFFLÉS EN GEGRATINEERDE GERECHTEN
Gerecht Ovenfunctie Rek-
stand
Tempe-
ratuur
(°C)
Tijd
(min.)
Pastaschotel Multi hetelucht
(vochtig)
1 180-200 30-50
Lasagne Ventitherm ® Mul-
ti Hetelucht
1 180-200 25-40
Groentegratin
1)
Ventitherm ® Mul-
ti Hetelucht
1 160-170 15-30
Baguettes au gratin
1)
Ventitherm ® Mul-
ti Hetelucht
1 160-170 15-30
Zoete ovenschotels Multi hetelucht
(vochtig)
1 180-200 40-60
Visschotels Ventitherm ® Mul-
ti Hetelucht
1 180-200 30-60
Gevulde groente Ventitherm ® Mul-
ti Hetelucht
1 160-170 30-60
Aardappelgratin Multi hetelucht
(vochtig)
2 180-200 40-50
1)
Oven voorverwarmen
Tabel diepvriesproducten
Gerecht Ovenfunctie Rek-
stand
Temperatuur
(°C)
Tijdsinstelling
Diepvries-
pizza
Ventitherm ®
Multi Hetelucht
3 volgens aan-
wijzingen van
de fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
Patates fri-
tes
1)
(300-600 g)
Infratherm 3 200-220 volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
24
www.aeg.com
Gerecht Ovenfunctie Rek-
stand
Temperatuur
(°C)
Tijdsinstelling
Baguettes Ventitherm ®
Multi Hetelucht
3 volgens aan-
wijzingen van
de fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
Fruitcake Ventitherm ®
Multi Hetelucht
3 volgens aan-
wijzingen van
de fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
1)
Patat frites tijdens bakken 2 tot 3 keer omkeren
BRADEN
Braadservies
Gebruik hittebestendig servies om te
braden (lees de instructies van de fabri-
kant).
Grote braadstukken kunt u direct in de
diepe braadpan braden (indien aanwe-
zig) of op een rooster boven de braad-
pan.
Braad mager vlees in een braadpan
met deksel. Op die manier blijft het
vlees sappiger.
Alle soorten vlees, die een korst moe-
ten krijgen, kunt u in de braadschaal
zonder deksel braden.
TABEL BRAADSTUKKEN
Ovenfunctie: Ventitherm® Multi Hete-
lucht
Pork
Gerecht Rekstand Temperatuur
(°C)
Tijd (min.)
Schouderstuk, nekstuk, ham
(1000-1.500 g)
1 170-190 90-120
Karbonade, gerookte varkenslen-
de (1000-1500 g)
1 180-200 60-90
Gehakt (750-1.000 g) 1 180-200 45-60
Varkensschenkel, voorgekookt
(750-1.000 g)
1 170-190 90-120
Rundsvlees
Gerecht Rekstand Temperatuur
(°C)
Tijd (min.)
Stoofvlees (1000-1.500 g) 1 180-200 120-150
Rosbief of ossenhaas, per cm dik-
te
1
210-230
1)
0:06-0:09
per cm dikte
1)
Oven voorverwarmen
Kalfsvlees
Gerecht Rekstand Temperatuur
(°C)
Tijd (min.)
Stoofvlees (1000-1.500 g) 1 170-190 150-120
NEDERLANDS
25
Gerecht Rekstand Temperatuur
(°C)
Tijd (min.)
Kafsschenkel (1500-2000 g) 1 170-190 120-150
Lamsvlees
Gerecht Rekstand Temperatuur
(°C)
Tijd (min.)
Lamsbout (1000-1.500 g) 1 170-190 75-120
Lamsrug (1000-1.500 g) 1 180-200 60-90
Kort te braden stukken vlees op de bakplaat
Gerecht Rekstand Temperatuur
(°C)
Tijd (min.)
Worstje "Cordon bleu" 1
220-230
1)
5-8
Braadworst 1
220-230
1)
12-15
Schnitzel of karbonade, gepa-
neerd
1
220-230
1)
15-20
Rissoles 1
210-220
1)
15-20
Vis (stoven)
Gerecht Rekstand Temperatuur
(°C)
Tijd (min.)
Hele vissen (1000-1.500 g) 1 210-220 45-75
Gevogelte
Gerecht Rekstand Temperatuur
(°C)
Tijd (min.)
Kip (1000-1500 g) 1 190-210 45-75
Halve kip (per 400-500 g) 1 200-220 35-50
Stukken gevogelte (per 200-250 g) 1 200-220 35-50
Eend (1500-2000 g) 1 180-200 75-105
Game
Gerecht Rekstand Temperatuur
(°C)
Tijd (min.)
Hazenrug, hazenbout (tot 1.000 g) 1
220-230
1)
25-40
Ree-/hertenrug (1500-2.000 g) 1 210-220 75-105
Ree-/hertenbout (1500-2.000 g) 1 200-210 90-135
26
www.aeg.com
OP LAGE TEMPERATUUR
BEREIDEN
Op lage temperatuur bereiden is ge-
schikt voor stukken mals, mager vlees
en vis om ze sappig te maken.
Gebruik op lage temperatuur bereiden
niet voor stoofgerechten of varkens-
braadstukken.
Met de ovenfunctie Bereiden op lage
temperatuur altijd zonder deksel garen.
Met de functie op lage temperatuur be-
reiden bereikt de oven de ingestelde
temperatuur en klinkt er een geluidssig-
naal. Daarna wordt de oven automa-
tisch omgeschakeld naar een lagere
temperatuur.
Koken met de functie Bereiden op lage
temperatuur:
1.
Het braadstuk in de pan heel heet
aanbraden.
2.
Plaats het vlees in een braadschaal of
direct op het rooster.
3.
Zet de plaat onder het rooster om vet
op te vangen.
4.
Plaats het rooster in de oven.
5.
Stel de functie Bereiden op lage tem-
peratuur in.
Wijzig indien nodig de temperatuur
en bereid tot het eten gaar is (zie de
tabel Bereiden op lage temperatuur).
Tabel bereidingen op lage temperatuur
Gerecht
1)
Gewicht (g) Temperatuur
(°C)
Rekstand Tijd (min.)
Rosbief 1000-1500 120 1 90-110
Runderbiefstuk 1000-1500 120 3 90-110
Kalfsbraadstuk 1000-1500 120 1 100-120
Steak 200 - 300 120 3 20-30
1)
Voor het garen in de pan aanbraden
ENKELVOUDIGE ZUINIGE
GRILL
Enkelvoudige zuinige grill met maxi-
male temperatuurinstelling
Gebruik de grill met de ovendeur
gesloten.
Gebruik het grillrooster met de bak-
plaat bij het grillen.
De grilltijd is slechts een richtlijn.
Grilltabel
Gerecht Rekstand Bereidingstijd (min.)
1e kant 2e kant
Geroosterd brood
1)
3 4-6 3-5
Brood met iets erop 2 8-10 ---
1)
Grillrooster zonder bakplaat gebruiken
ROTITHERM BRADEN
Ovenfunctie: Rotitherm braden
NEDERLANDS
27
Gerecht Temperatuur
(°C)
Bak-
plaat
Oven-
rek
Tijd
(min.)
draaien
na... mi-
nuten
Rekstand
Kip (900-1000 gr.) 180-200 1 2 50-60 25-30
Gevulde varkensrollade
(2000 gr.)
180-200 1 2 90-95 45
Pastaschotel 180 --- 2 30 ---
Aardappelgratin 200 --- 2 20-23 ---
Gnocchi, au gratin 180 --- 2 20-23 ---
Bloemkool met Hol-
landaise-saus
200 --- 2 15 ---
Alleen platte stukken vlees of vis grillen.
Ongeveer 3 minuten voorverwarmen
om platte stukken vlees of vis te grillen
via hetelucht-grillen zoals aanbevolen
in de tabel. Plaats een bakplaat met on-
geveer 1 - 1,5 cm water op niveau 1.
LET OP!
Doe de deur niet open om te
voorkomen dat de hete stoom
ontsnapt.
Gerecht Temperatuur
(°C)
Bak-
plaat
Oven-
rek
Tijd
(min.)
draaien
na... mi-
nuten
Rekstand
Rissoles 230 1 3 14-18 6-8
Varkenshaas 230 1 2 16-22 6-10
Worstjes 230 1 3 14-18 6-8
Runderfilet, kalfsbief-
stukken
230 1 3 11-13 5-6
Ossenhaas, rosbief (ca.
1 kg)
230 1 2 20-24 10-12
ONTDOOIEN
Ovenfunctie: Ontdooien/Drogen
(Temperatuurinstelling 30°C)
Pak het eten uit en leg het op een plaat
op het eerste rooster op de bodem.
Niet afdekken om de ontdooitijd te ver-
korten.
Ontdooitabel
Gerecht Tijd (min.) Nadooitijd
(min)
Opmerking
Kip 1.000 g 100-140 20-30 Kip op een omgedraaid schotel-
tje in een groot bord leggen.
Halverwege omdraaien
Vlees, 1000 g 100-140 20-30 Halverwege de bereidingstijd
omdraaien
Vlees, 500 g 90-120 20-30 Halverwege de bereidingstijd
omdraaien
28
www.aeg.com
Gerecht Tijd (min.) Nadooitijd
(min)
Opmerking
Forel, 150g 25-35 10-15 ---
Aardbeien, 300g 30-40 10-20 ---
Boter, 250g 30-40 10-15 ---
Room, 2 x 200 g 80-100 10-15 Klop de nog licht bevroren slag-
room
Taart, 1.400 g 60 60 ---
DROGEN
Ovenfunctie: Ontdooien/drogen
Gebruik hiervoor een met boterhampa-
pier of bakpapier belegde plaat
Stop de oven voor een beter resultaat
halverwege de droogtijd, open de deur
en laat het één nacht afkoelen om het
drogen te voltooien.
Droogtabel
Gerecht Temperatuur
(°C)
Rekstand Tijd (u)
1 stand 2 stand
Bonen 75 2 2 / 3 6-9
Paprikareepjes 75 2 2 / 3 5-8
Soepgroenten 75 2 2 / 3 5-6
Paddenstoelen 50 2 2 / 3 6-9
Zuurkool 40-50 2 2 / 3 2-4
Pruimen 75 2 2 / 3 8-12
Abrikozen 75 2 2 / 3 8-12
Schijfjes appel 75 2 2 / 3 6-9
Peren 75 2 2 / 3 9-13
INMAKEN/WECKEN
Ovenfuncties Ventitherm® Multi Hete-
lucht
Gebruik alleen weckflessen van dezelf-
de afmetingen.
Gebruik geen wekglazen met een
draai- of bajonetsluiting en metalen
bakken.
Gebruik het eerste rek van de bodem
van deze functie.
Zet niet meer dan zes wekflessen van
één liter op het bakrooster.
Vul de flessen tot hetzelfde niveau en
sluit ze af met een klem.
De flessen mogen elkaar niet raken.
Vul ca. 1/2 liter water op de plaat, zodat
er voldoende vocht in de oven ontstaat.
Zodra de vloeistof in de eerste wekgla-
zen begint te borrelen (na. ca. 35-60 mi-
nuten bij 1 liter glazen) de oven uitscha-
kelen of de temperatuur verlagen tot
100°C (zie tabel).
NEDERLANDS
29
Inmaaktabel - Bessen
In te maken eetwaar Tempera-
tuur (°C)
Inmaken/wecken
tot het parelen
begint (min)
Bereidingstijd
bij 100°C (min)
Aardbeien, bosbessen,
frambozen, rijpe kruisbes-
sen
160-170 35-45 ---
Onrijpe kruisbessen 160-170 35-45 10-15
Inmaaktabel - Steenvruchten
In te maken eetwaar Tempera-
tuur (°C)
Inmaken/wecken
tot het parelen
begint (min)
Bereidingstijd
bij 100°C (min)
Peren, kweeperen, prui-
men
160-170 35-45 10-15
Inmaaktabel - Groente
In te maken eetwaar Tempera-
tuur (°C)
Inmaken/wecken
tot het parelen
begint (min)
Bereidingstijd
bij 100°C (min)
Wortels
1)
160-170 50-60 5-10
Komkommers 160-170 50-60 ---
Gemengde pickles 160-170 50-60 15
Koolrabi, erwten, asper-
ges
160-170 50-60 15-20
1)
In de oven bewaren nadat u de oven stopt
AUTOMATISCHE
PROGRAMMA'S
Gebruik om een van de 12 automati-
sche programma's in te stellen:
P1 SCHOONMAKEN
P2 GROENTE 500-1000 (g)
P3 AARDAPPELGRATIN
P4 WIT BROOD 500-700 (g)
P5 BOLLETJES, 40 (gr.) per stuk
P6 VISFILET (gegratineerd)
P7 FOREL, 250-300 (g)
P8 PIZZA
P9 QUICHE LORRAINE
P10 KIP, 1000 (gr.)
P11 KALFSZADEL, 1000 (gr.)
30
www.aeg.com
P12 OPWARMEN
Reinigingsprogramma
1.
Vul de stoomgenerator met ongeveer
150 ml water en 1 eetlepel azijn.
2.
Stel het P 1 reinigingsprogramma in.
Start het programma met de toets
voor de programma's voor bakken en
braden.
Er klinkt drie keer een geluid als het
programma na 15 minuten is afgelo-
pen.
3.
Met de toets Aan/Uit het signaal en
de oven uitschakelen
4.
Maak de oven schoon met een zachte
doek.
WAARSCHUWING!
De oven moet koel zijn!
5.
Verwijder al het water uit de stoom-
generator.
Doe de vochtige spons in de afge-
koelde stoomgenerator.
Verwijder de spons en knijp het water
eruit.
Laat de spons helemaal uitlekken.
6.
Laat de deur van de oven een uur
open staan zodat de oven volledig
kan drogen.
Instelling Rekstand Tijdsinstelling Water in de wa-
terlade
P 1 REINIGING --- 15 min. 150 ml
GROENTE 500-1000 g
(groenteschotel)
U kunt kookgerei gebruiken dat hittebe-
stendig is tot minimaal 100°C.
Ingrediënten:
400 g bloemkool
200 g worteltjes
200 g koolrabi
200 g gele en rode paprika
Voorbereiding:
Spoel de bloemkool af en snijd de bloem-
kool in roosjes. Schil de wortels en de
koolrabi. Snij ze in kleine stukjes. Maak de
paprika schoon. Snij de aprika in reepjes.
Plaats alle groenten in een open schaal en
kook zonder water toe te voegen. Voeg
geen zout of kruiden toe.
Instelling Rekstand Tijdsinstelling Water in de wa-
terlade
P 2 GROENTE 1 en 3 40 min. 650 ml
AARDAPPELGRATIN (4-5
porties)
Ingrediënten:
1000 gr. aardappelen
60 g geraspte kaas
200 ml room
200 ml melk
Zout, peper, nootmuskaat, knoflook
Voorbereiding:
Verdeel boter over een Pyrex-schaal (30 x
21 cm). Schil de aardappelen. Snij ze in
plakjes van 3 mm dik en leg ze in de
schaal. Kruiden met zout, peper, noot-
muskaat en knoflook. Meng de melk en
de room en giet het over de aardappels.
Verdeel de geraspte kaas over de boven-
kant.
Instelling Rekstand Tijdsinstelling Water in de wa-
terlade
P 3 AARDAPPEL-
GRATIN
2 50 min. 200 ml
WIT BROOD 500-700 gr.
Ingrediënten:
1000 gr. meel, type 405
1 blokje verse gist of 2 pakjes droge
gist
NEDERLANDS
31
600 ml melk
•15 gr. zout
Voorbereiding:
Meel en zout in een grote kom doen. De
gist oplossen in lauwwarme melk en toe-
voegen aan het meel. Alle ingrediënten
tot een gelijkmatig deeg kneden. Voeg
indien nodig meer melk toe. Controleer
de textuur van de bloem. Het deeg laten
rijzen. Het moet in grootte verdubbelen.
Maak twee broden van het deeg. Leg ze
op een ingevette bakplaat of een patisse-
rie-bakplaat (extra accessoire). Laat de
broden nogmaals rijzen tot ze de helft
groter zijn. Strooi wat bloem over de bro-
den voordat ze worden gebakken. Ge-
bruik een scherp mes om 3 diagonale
strepen te snijden van minimaal 1 cm
diep.
Instelling Rekstand Tijdsinstelling Water in de wa-
terlade
P 4 WIT BROOD 2 55 min. 200 ml
BOLLETJES, 40 gr. per stuk
Ingrediënten:
500 gr. meel, type 405
20 gr. verse gist of 1 pakje droge gist
•300 ml water
•10 gr. zout
Voorbereiding:
Meel en zout in een grote kom doen. Gist
in het water oplossen. Toevoegen aan de
bloem. Alle ingrediënten tot een gelijk-
matig deeg kneden. Het deeg laten rij-
zen. Het moet in grootte verdubbelen.
Snij het deeg in stukken, vorm er bolletjes
van en leg deze op de ingevette bakplaat
of de patisserie-bakplaat (extra accessoi-
re). Bolletjes nogmaals ongeveer 25 minu-
ten laten rijzen.
Snij een kruis in de bolletjes voordat u ze
bakt. Strooi maanzaad, komijn- of sesam-
zaadjes op de bolletjes.
Instelling Rekstand Tijdsinstelling Water in de wa-
terlade
P 5BOLLETJES 3 15 min. 200 ml
VISFILET 700 gr.
Ingrediënten:
700 gr. filet van snoekbaars of zalmfo-
rel, in blokjes
100 gr. Emmentaler, geraspt
200 ml room
50 gr. paneermeel
Zout, peper, citroensap
Peterselie, gehakt
40 gr. boter voor het invetten van de
vorm
Voorbereiding:
Sprenkel citroensap op de visfilet en laat
het een tijdje intrekken. Dep de plakken
droog met keukenpapier. Bestrooi de vis-
filets vervolgens aan beide zijden met
zout en peper. Leg ze daarna in een inge-
vette ovenschaal.
Maak een mengsel van de room, de ge-
raspte kaas, het paneermeel en de fijnge-
hakte peterselie en verdeel dit over de
visfilet.
Instelling Rekstand Tijdsinstelling Water in de wa-
terlade
P 6 VISFILET 2 25 min. 250 ml
FOREL, 250-300 g
Ingrediënten:
4 forellen van 250 - 300 g
citroensap, peper, zout
Voorbereiding:
Maak de forel van binnen en buiten
schoon. Doe er citroensap op. Kruid de
forel en doe ze in een roestvrij stalen
schaal met geperforeerd inzetstuk (extra
accessoire), met 2 forellen per schaal.
Serveer met geroosterde amandelschil-
fers.
Gestoomde forelvariatie:
32
www.aeg.com
Schenk heet water en azijn over de forel
voordat u de forel in de roestvrij stalen
schaal doet met geperforeerd inzetstuk.
Instelling Rekstand Tijdsinstelling Water in de wa-
terlade
P 7 FOREL 2 30 min. 400 ml
PIZZA (4 porties, ongeveer.
28cm in diameter)
Ingrediënten voor het deeg:
500 gr. meel, type 405
•250 ml water
20 gr. gist
•1 ei
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel zout
Voorbereiding van het deeg:
Los de gist op in het water en maak een
zacht deeg van de andere ingrediënten.
Laat het deeg ongeveer 30 minuten afge-
dekt staan. Tijdens deze periode drie keer
ontlasten.
Ingrediënten voor de tomatensaus:
2 blikjes ontvelde, in stukjes gesneden
tomaten (800 gr.)
100 g uien, in blokjes gesneden
2 teentjes knoflook, in kleine stukjes ge-
sneden
Zout, peper, oregano of pizzakruiden
Voorbereiden van de tomatensaus:
Meng de uien, knoflook, kruiden en het
zout en peper met de tomaten. Kook en
maak een dikke saus van de vloeistof. Laat
de saus afkoelen.
Ingrediënten voor de garnering:
600 g pizzakaas, grof geraspt
400 g ham, salami, champignons, spek-
blokjes, ansjovis
Afwerking:
Verdeel de deeg in 4 ronde stukken. Ge-
bruik de deegroller en veel bloem om ze
3-4 mm dik te maken. Bestrijk ze met de
afgekoelde tomatensaus. Laat ongeveer 1
cm vrij aan de rand. Beleggen met garne-
ring en kaas.
Oven voorverwarmen tot 230°C.
Instelling Rekstand Tijdsinstelling Water in de wa-
terlade
P 8 PIZZA 3 25 min. ---
QUICHE LORRAINE
Ingrediënten van het deeg:
250 gr. meel, type 405
125 gr. boter
60 ml water
1 theelepel zout
peper en nootmuskaat
Voorbereiding:
Meng bloem, boter en zout door elkaar.
Voeg het water toe en maak er deeg van.
Het deeg 1 uur in de koelkast laten.
Ingrediënten voor de garnering:
100 ml melk
150 ml zure room
2 eieren
150 gr. Gruyère of Emmentaler kaas,
geraspt
150 gr. magere spekblokjes
150 gr. uien, in blokjes gesneden
Peper, nootmuskaat
Voorbereiding:
Bak het spek en de uien. Roer de melk,
room, eieren en kruiden goed door elkaar
met een garde. Meng de kaas door het
geheel.
Afwerking:
Gebruik een deegrol om het deeg uit te
rollen. Plaats het deeg in een ingevet bak-
blik (diameter van 28 cm). Plaats het spek
en de uien gelijkmatig op het deeg. Giet
de saus over het deeg.
NEDERLANDS
33
Instelling Rekstand Tijdsinstelling Water in de wa-
terlade
P 9 QUICHE LOR-
RAINE
3 35 min. ---
KIP, 1200 gr.
Ingrediënten:
1 kip (1000 - 1200 gr.)
2 eetlepels notenolie
Zout, peper, paprika, kerriepoeder
Voorbereiding:
Maak de kip schoon en dep hem droog
met keukenpapier. Vermeng de kruiden
en olie. Breng dit mengsel aan de buiten-
en binnenkant van de kip aan. Plaats de
kip met de vleugels omlaag in de oven-
schaal met inzetstuk met gaatjes (extra ac-
cessoire).
Draai de kip na ongeveer 25 minuten.
Wanneer het eerste signaal klinkt (na on-
geveer 50 min.), controleert u of het vlees
gaar is. Rooster het vlees zo nodig totdat
het tweede signaal afgaat (na ongeveer
60 min.).
Instelling Rekstand Tijdsinstelling Water in de wa-
terlade
P 10KIP 2 55 min. 200 ml
KALFSZADEL (4-6 porties)
Haal het vlees 1 uur voor u gaat koken uit
de koelkast.
Ingrediënten:
1000 gr. kalfszadel
2 eetlepels notenolie
Zout, peper, paprikapoeder en een
klein beetje mosterd
Voorbereiding:
Was het kalfsvlees en dep het droog met
keukenpapier. Vermeng de kruiden met
de notenolie. Bedek het vlees volledig
met dit mengsel.
Bak de kalfszadel 10 minuten op een ho-
ge stand in een koekenpan op het fornuis.
Plaats het vlees in het voorverwarmde
bakblik.
Instelling Rekstand Tijdsinstelling Water in de wa-
terlade
P 11 KALFSZADEL 2 80 min. 200 ml
OPWARMEN (4-6 schalen)
U kunt kookgerei gebruiken dat hittebe-
stendig is tot minimaal 110°C.
Voorbereiding:
Plaats het voedsel apart of samen in het
kookgerei. Plaats het in de oven. Niet af-
dekken. Gebruik maximaal 6 borden (dia-
meter 26 cm).
Instelling Rekstand Tijdsinstelling Water in de wa-
terlade
P 12OPWARMEN 1 en 3 20 min. 200 ml
Informatie over acrylamides
Belangrijk! Volgens recente
wetenschappelijke informatie kan het
intensief bruinen van levensmiddelen
(met name in producten die zetmeel
bevatten), een gezondheidsrisico vormen
tengevolge van acrylamides. Om die
reden adviseren wij levensmiddelen
zoveel mogelijk bij lage temperaturen
gaar te laten worden en de gerechten
niet te veel te bruinen.
34
www.aeg.com
ONDERHOUD EN REINIGING
WAARSCHUWING!
Zie het hoofdstuk 'Veiligheidsin-
formatie'.
Opmerkingen over schoonmaken:
Maak de voorkant van het apparaat
schoon met een zachte doek en een
warm sopje.
Gebruik voor metalen oppervlakken
een universeel reinigingsmiddel.
Reinig de binnenkant van het apparaat
na elk gebruik. Vuil laat zich dan het
makkelijkst verwijderen en kan niet aan-
branden.
Verwijder hardnekkig vuil met een spe-
ciale ovenreiniger.
Maak alle toebehoren na elk gebruik
schoon (met een zachte doek en een
warm sopje en een reinigingsmiddel)
en laat ze drogen.
Toebehoren met antiaanbaklaag mo-
gen niet worden schoon gemaakt met
een agressieve reinigingsmiddel, voor-
werpen met scherpe randen of afwas-
automaat. Dit kan de anti-aanbaklaag
beschadigen.
STOOMREINIGING
U kunt stoom gebruiken om de binnen-
kant van de oven te reinigen. Zie "Auto-
matische programma's" en het program-
ma P1 REINIGING.
INSCHUIFRAILS
U kunt de inschuifrails verwijderen om de
zijwanden te reinigen.
Verwijderen van de inschuifrails
1.
Geleider voorzichtig naar boven toe
uit de voorste ophanging trekken.
2.
De geleider bij de voorste ophan-
ging iets naar binnen zwenken.
NEDERLANDS
35
3.
Geleider uit de achterste ophanging
trekken.
De inschuifrails installeren
Installeer de inschuifrails in omgekeerde
volgorde.
STOMER
LET OP!
Droog de stomer na elk gebruik.
Water met de spons opnemen.
Eventuele kalkresten kunnen het
best met water en azijn worden
verwijderd.
LET OP!
Door gebruik te maken van che-
mische ontkalkingsmiddelen kan
het email van de oven beschadi-
gen. Volg de aanwijzingen van de
fabrikanten op.
De waterlade en de stomer reinigen:
1.
Doe het mengsel van water en azijn
(ca. 250 ml) in de stoomgenerator via
de waterlade.
Wacht ongeveer 10 minuten.
2.
Verwijder het azijnwater met de
spons.
3.
Doe leidingwater (100 - 200 ml) in de
waterlade om de stoomgenerator
schoon te spoelen.
4.
Water met de spons uit de stomer
verwijderen en droog wrijven.
5.
Laat de deur van het apparaat open
staan zodat de oven volledig kan dro-
gen.
OVENLAMPJE
WAARSCHUWING!
Er bestaat risico op elektrische
schokken.
De ovenlamp en het afdekglas
kunnen heet zijn.
Voordat u het ovenlampje vervangt:
Schakel het apparaat uit.
Verwijder de zekeringen in de zekerin-
genkast, of schakel de stroomonder-
breker uit.
LET OP!
Leg een doek op de bodem van
de binnenkant van het apparaat.
Dit voorkomt schade aan het af-
dekglas en de ovenruimte.
Het zijlampje vervangen:
1.
De linker inschuifrails verwijderen.
2.
Gebruik een schroevendraaier met
een aanhaalmoment van 20 om de af-
dekking te verwijderen.
3.
Verwijder en reinig het metalen frame
en de afdichting.
4.
Vervang de lamp door een geschikte
300°C hittebestendige lamp.
Gebruik hetzelfde ovenlamptype.
5.
Installeer het metalen frame en de
pakking. Draai de schroeven aan.
6.
De linkerinschuifrails installeren.
OVENDEUR
Verwijder de deur om de binnenkant van
het apparaat eenvoudiger te kunnen
schoonmaken.
36
www.aeg.com
Uitnemen van de ovendeur
3
4
2
1.
Open de deur zo ver mogelijk.
2.
Maak de deurscharnieren helemaal
los.
3.
Houd de deur vast aan twee kanten
en sluit de deur voor ongeveer 3/4,
ga verder dan het weerstandspunt.
WAARSCHUWING!
Deur van de oven wegtrekken. De
deur is zwaar.
LET OP!
Plaats de ovendeur met de bui-
tenkant omlaag op een zachte en
egale ondergrond.
De ovendeur monteren
3
4
4
60º
5
1.
Houd de deur aan twee kanten vast
onder een hoek van ongeveer 60°.
2.
De deurscharnieren gelijktijdig in de
beide uitsparingen rechts en links aan
de onderkant van de oven, zo ver mo-
gelijk naar binnen schuiven.
3.
Til de deur op tot u weerstand voelt
en open dan zo ver mogelijk.
4.
Maak de deurscharnieren helemaal
vast.
5.
Sluit u de ovendeur.
NEDERLANDS
37
PROBLEMEN OPLOSSEN
WAARSCHUWING!
Zie het hoofdstuk 'Veiligheidsin-
formatie'.
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
Het apparaat wordt niet
warm
Het apparaat is uitge-
schakeld
Schakel het apparaat in
Het apparaat wordt niet
warm
De dagtijd is niet inge-
steld
De dagtijd instellen. Zie
'De dagtijd instellen'.
Het apparaat wordt niet
warm
De benodigde kookstan-
den zijn niet ingesteld.
Zorg ervoor dat de instel-
lingen juist zijn
Het apparaat wordt niet
warm
De automatische uitscha-
keling is actief
Raadpleeg "Automatisch
uitschakelen"
Het apparaat wordt niet
warm
Het kinderslot is geacti-
veerd
Het kinderslot uitschake-
len
Het apparaat wordt niet
warm
De zekering is uitgescha-
keld.
Controleer of de zekering
de oorzaak van de storing
is. Als de zekering steeds
opnieuw wordt uitgescha-
keld, neem dan contact
op met een erkend elek-
tricien
Het ovenlampje brandt
niet.
Het ovenlampje is kapot. Vervang het ovenlampje.
"d" gaat op het display
branden en de oven ver-
warmt niet
De ventilator werkt niet
De testfunctie is inge-
schakeld
Schakel het apparaat uit.
Houd de toetsen
en
tegelijk ingedrukt, tot
er een signaal klinkt en
de weergave "d“ ver-
dwijnt
Als u niet zelf het probleem kunt verhel-
pen, neem dan contact op met uw verko-
per of de klantenservice.
De contactgegevens van het servicecen-
trum staan op het typeplaatje. Het type-
plaatje bevindt zich aan de voorkant van
de binnenkant van het apparaat.
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.) .........................................
Productnummer (PNC) .........................................
Serienummer (S.N.) .........................................
TECHNISCHE INFORMATIE
Spanning 230 - 240 V
Frequentie 50 Hz
38
www.aeg.com
MONTAGE
WAARSCHUWING!
Zie het hoofdstuk 'Veiligheidsin-
formatie'.
De stevigheid van de inbouwkast
moet voldoen aan de DIN 68930
norm
375
594
567
594
252
388
20
380-383
min.
550
min.
560
13
NEDERLANDS
39
375
min.
567
594
252
388
388
380-383
594
550
380
560
min.
20
13
40
www.aeg.com
375
13
375
380
380
380-383
375
388
388
388
567
594
252
594
20
min.
550
min. 560
NEDERLANDS
41
90°
42
www.aeg.com
13
20
2x3,5x25
NEDERLANDS
43
www.aeg.com/shop 892937536-C-102012
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44

AEG KS7100000M Handleiding

Type
Handleiding