• 4 plakken kalfsschenkel, ongeveer 3-4
cm dik (afgesneden langs het bot)
• 4 middelgrote wortels, in stukjes gesne-
den
• 4 stengels selderij, in stukjes gesneden
• 1 kg rijpe tomaten, zonder vel, gehal-
veerd, zonder pitten en in stukjes ge-
sneden
• 1 bosje peterselie, gewassen en grof
gesneden
• 4 eetlepels boter
• 2 eetlepels bloem voor de paneerlaag
• 6 eetlepels olijfolie
• 250 ml witte wijn
• 250 ml vleesbouillon
• 3 middelgrote uien, geschild en fijn ge-
sneden
• 3 teentjes knoflook, geschild en fijn ge-
sneden
• 1/2 theelepel tijm en 1/2 theelepel ore-
gano
• 2 laurierblaadjes
• 2 kruidnagels
• zout, versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze:
Smelt 4 eetlepels boter in een braadslede
en fruit de groente erin aan. Neem de
groenten uit de braadslede.
Spoel het vlees af, dep het droog, kruid
het vlees en paneer het met de bloem.
Laat het teveel aan bloem eraf vallen. Ver-
hit de olijfolie en braad het vlees goud-
bruin aan op middelhoog vuur. Neem het
vlees uit de pan en schenk het teveel aan
olijfolie uit de braadslede.
Blus de vleesjus in de braadslede af met
250 ml wijn, doe het in een sauspan en
laat het zachtjes pruttelen. Voeg 250 ml
vleesbouillon, peterselie, tijm, oregano en
tomaatblokjes toe. Kruiden met peper en
zout. Aan de kook brengen.
Doe de groenten in de braadslede, leg
het vlees er bovenop en giet de saus er
overheen. Dek de braadslede af met een
deksel en doe het in de oven.
– Bereidingstijd in de oven: 120 minuten
– Ovenniveau: 1
Witlof met kruiden
Ingrediënten voor 4 porties:
• stukjes brood zacht maken met een
beetje warm water
• 1 ui, fijngesnipperd en aanstoven in een
beetje boter
• 1 teentje knoflook, gekneusd
• 250 g rundsgehakt
• 250 g varkensgehakt
• 100 g gebraden kalfsvlees
•1 ei
• 1 theelepel zout
•peper
•paprika
• 1 eetlepel gehakte peterselie
• 1 theelepel fijngehakte rosemarijn
• 1 theelepel thijm
• 4 plakjes spek, om af te dekken
Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten goed, vorm ze tot
een gehaktbrood en plaats in een magne-
tronbestendige schotel. Afdekken met de
plakjes spek.
– Bereidingstijd in de oven: 40 minuten
– Ovenniveau: 1
RUNDVLEES/WILD/
LAMSVLEES
Gebraden vlees
Gebruik dit programma niet voor
biefstuk en lendebiefstuk.
Instellingen:
Automatisch wegen. Instelbereik voor het
gewicht tussen 1000 en 3000 g.
Bereidingswijze:
Kruid het vlees naar eigen smaak en leg
het vlees in een ovenschaal. Voeg water
of een andere vloeistof toe; de bodem
moet bedekt zijn met een laagje van 10 -
20 mm. Afdekken met een deksel.
– Ovenniveau: 1
Geroosterd wild
Instellingen:
Automatisch wegen. Instelbereik voor het
gewicht tussen 1000 en 3000 g.
Bereidingswijze:
Kruid het vlees naar eigen smaak en leg
het vlees in een ovenschaal. Voeg water
of een andere vloeistof toe; de bodem
moet bedekt zijn met een laagje van 10 -
20 mm. Afdekken met een deksel.
20
www.aeg.com