Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De cake zakt in (wordt klef,
klonterig, streperig).
Te korte baktijd.
Baktijd verlengen. Baktijden
kunnen niet worden verkort
door hogere baktemperatu-
ren.
De cake zakt in (wordt klef,
klonterig, streperig).
Er zit te veel vloeistof in het
mengsel.
Minder vocht gebruiken. Let op
de kneedtijden, vooral bij het
gebruik van keukenmachines.
De cake is te droog. De oventemperatuur is te laag.
De volgen de keer dat u een
cake bakt, stelt u de baktempe-
ratuur hoger in.
De cake is te droog. Te lange baktijd.
De volgende keer dat u een ca-
ke bakt, gebruikt u een kortere
baktijd.
De cake wordt ongelijkmatig
bruin.
De oventemperatuur is te hoog
en de baktijd te kort.
De baktemperatuur lager in-
stellen en de baktijd verlengen.
De cake wordt ongelijkmatig
bruin.
Het deeg is niet gelijkmatig
verdeeld.
Verdeel het deeg gelijkmatig
over de bakplaat.
De cake wordt niet gaar binnen
de aangegeven baktijd.
De oventemperatuur is te laag.
De volgen de keer dat u een
cake bakt, stelt u de baktempe-
ratuur een beetje hoger in.
Braadtabel
Braadservies
Gebruik hittebestendig servies om te braden (lees de instructies van de fabrikant).
• Grote braadstukken kunt u direct in de diepe braadpan braden of op een rooster boven
een braadpan (indien aanwezig).
• Braad mager vlees in een braadpan met deksel. Op die manier blijft het vlees sappiger.
• Alle soorten vlees, die een korst moeten krijgen, kunt u in de braadschaal zonder deksel
braden.
Rundvlees
Soort vlees Hoeveel-
heid
Ovenfunctie Rekstand Temperatuur °C Tijd in min
Stoofvlees 1-1,5 kg Boven + onder-
warmte
1 230 120 - 150
Rosbief of os-
senhaas
rood per cm dikte Circulatiegrill 1
190 - 200
1)
5- 6 per cm
dikte
medium per cm dikte Circulatiegrill 1 180 - 190 6- 8 per cm
dikte
Nuttige aanwijzingen en tips 13