Aeg-Electrolux KS7404001M Recipe book

Type
Recipe book
NL
RECEPTENBOEK - STOOMOVEN GEBRUIKSAANWIJZING
VOOR PERFECTE RESULTATEN
Bedankt dat u voor dit AEG product heeft gekozen. Dit apparaat is ontworpen
om vele jaren uitstekend te presteren, met innovatieve technologieën die het
leven gemakkelijker helpen maken – functies die gewone apparaten wellicht niet
hebben. Neem een paar minuten de tijd om het door te lezen zodat u er optimaal
van kunt profiteren.
ACCESSOIRES EN VERBRUIKSARTIKELEN
In de AEG webshop vindt u alles wat u nodig heeft om al uw apparaten van AEG
mooi te houden en perfect te laten functioneren. Ook vindt u hier een groot
aantal accessoires die zijn ontworpen en gebouwd volgens de hoge
kwaliteitsnormen die u verwacht, van speciaal kookgerei tot bestekmandjes en
van flessenhouders tot waszakken…
Bezoek onze webshop op
www.aeg.com/shop
2
INHOUD
4 Nuttige aanwijzingen en tips
In deze gebruiksaanwijzing worden de
volgende symbolen gebruikt:
Belangrijke informatie over uw persoonlijke
veiligheid en informatie over het voorkomen
van schade aan het apparaat.
Algemene informatie en tips
Milieu-informatie
Wijzigingen voorbehouden.
Inhoud
3
NUTTIGE AANWIJZINGEN EN TIPS
WAARSCHUWING!
Zie het hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie'.
Binnenkant van de deur
Bij bepaalde modellen vindt u het volgende aan de binnenkant van de deur:
de nummers van de rekstanden (geselecteerde modellen)
informatie over de verwarmingsfuncties, aanbevolen rekstanden en temperaturen voor
karakteristieke gerechten (geselecteerde modellen).
De temperaturen en baktijden in de tabellen zijn slechts als richtlijn bedoeld. Deze zijn af-
hankelijk van de recepten en de kwaliteit en de hoeveelheid van de gebruikte ingrediënten.
Koken met stoom
Kookgerei voor stoomgaren
Gebruik alleen hitte- en corrosiebestendig kookgerei.
Chroomstalen gaarhouders zijn ook geschikt (meegeleverd bij sommige modellen).
Inzetniveaus
U vindt de correcte inzetniveaus in de onderstaande tabel. Telt de inzetniveaus van onder
naar boven.
Algemene opmerkingen
Als u langer dan 30 minuten kookt, of als u grote hoeveelheden voedsel kookt, voegt u zo
nodig water toe.
Plaats het voedsel in de juiste schalen en zet de schalen op de roosters. Bewaar afstand
tussen de roosters zodat de stoom elke schaal kan bereiken.
Na elk gebruik verwijdert u het water uit de waterschuiflade, de aansluitingsslangen en
de stomer. Zie het hoofdstuk "Onderhoud en reiniging".
Aanwijzingen bij de tabellen Stoomgaren
De tabellen geven de gegevens voor typische gerechten.
De temperatuur en de tijd dienen uitsluitend als leidraad en zijn afhankelijk van de sa-
menstelling, grootte, hoeveelheid voedsel en het kookgerei.
Gebruik een gelijksoortig recept als u de instellingen voor uw recept niet kunt vinden.
Start het koken in een koude oven als de gegevens in de tabellen niet anders aanbevelen.
Aangezien rijst veel water absorbeert, gebruikt u voor het koken van rijst een water-/
rijstverhouding van 1,5:1 - 2:1.
Tabel Stoomgaren
WAARSCHUWING!
Open de deur van het apparaat niet wanneer de functie is ingeschakeld. Gevaar voor brand-
wonden.
4 Nuttige aanwijzingen en tips
Deze functie is geschikt voor alle soorten voedsel - vers en ingevroren. Met deze functie
kunt u groente, vlees, vis, deegwaren, rijst, maïs, griesmeel en eieren bereiden, opwarmen,
ontdooien, pocheren of blancheren.
Menu’s bereiden: U kunt een volledig menu in een keer bereiden. Kies gerechten met ver-
gelijkbare kooktijden om te gare of ongare gerechten te vermijden. Gebruikt de grootse
hoeveelheid water voor de afzonderlijke ingrediënten. Plaats de gerechten op de ovenroos-
ters in geschikt kookgerei. Pas het gat tussen de gerechten aan zodat de stoom bij elk ge-
recht kan komen.
Sterilisatie
Met deze functie kunt u houders (bijv. babyflessen) steriliseren.
Plaats de schone houders in het midden van het rooster op het 1e niveau. Zorg dat de
opening omlaag is gericht.
Vul de lade met de maximale hoeveelheid water en stel een tijdsduur in van 40 min.
Groenten
Gerecht Temperatuur ºC
Hoeveelheid wa-
ter in ml
Tijd
1)
in min.
Rekstand
Artichoken 96 800 50 - 60 1
Aubergines 96 450 15 - 25 1
Bloemkool, heel 96 600 35 - 45 1
Bloemkool, roos-
jes
96 500 25 - 30 1
Broccoli, heel 96 550 30- 40 1
Broccoli, roosjes 96 400 20 - 25 1
Plakjes champig-
nons
96 400 15 - 20 1
Erwten 96 450 20 - 25 1
Venkel 96 600 35 - 45 1
Wortelen 96 600 35 - 45 1
Koolrabi, stren-
gen
96 550 30 - 40 1
Paprika, reepjes 96 400 15 - 20 1
Uien, ringen 96 500 25 - 35 1
Sperziebonen 96 550 35 - 45 1
Veldsla, plukjes 96 450 20 - 25 1
Spruitjes 96 550 30 - 40 1
Rode bietjes 96 800 + 400 70 - 90 1
Schorseneren 96 600 35 - 45 1
Selderij, blokjes 96 500 20 - 30 1
Asperges, groen 96 500 25 - 35 1
Nuttige aanwijzingen en tips 5
Gerecht Temperatuur ºC
Hoeveelheid wa-
ter in ml
Tijd
1)
in min.
Rekstand
Asperges, wit 96 600 35 - 45 1
Spinazie, vers 96 350 15 1
Gepelde tomaten 96 350 15 1
Witte bonen 96 500 25 - 35 1
Savooiekool 96 400 20 - 25 1
Courgette, plakjes 96 350 15 1
1) De tijden zijn uitsluitend richtlijnen.
Bijgerechten
Gerecht Temperatuur ºC
Hoeveelheid wa-
ter in ml
Tijd
1)
in min.
Rekstand
Deegballen 96 600 30 - 40 1
Aardappelballe-
tjes
96 600 35 - 45 1
Ongepelde toma-
ten, medium
96 750 45 - 55 1
Rijst (verhouding
water/rijst 1,5:1)
96 600 35 - 40 1
Gekookte aardap-
pelen, in vieren
96 600 35 - 40 1
Broodballetjes 96 600 35 - 45 1
Tagliatelle, vers 96 450 20 - 25 1
Polenta (vloei-
stof-/polentaver-
houding 3:1)
96 750 40 - 45 1
1) De tijden zijn uitsluitend richtlijnen.
Vis
Gerecht Temperatuur ºC
Hoeveelheid wa-
ter in ml
Tijd
1)
in min.
Rekstand
Forel circa 250 g 85 550 30 - 40 1
Garnalen, vers 85 450 20 - 25 1
Garnalen, inge-
vroren
85 550 30 - 40 1
Zalmfilets 85 500 25 - 35 1
Zalmforel circa
1.000g
85 600 40 - 45 1
Mosselen 96 500 20 - 30 1
Platvisfilet 80 350 15 1
1) De tijden zijn uitsluitend richtlijnen.
6 Nuttige aanwijzingen en tips
Vlees
Gerecht Temperatuur ºC
Hoeveelheid wa-
ter in ml
Tijd
1)
in min.
Rekstand
Gekookte ham
1000 g
96 800 + 150 55 - 65 1
Kippenborst, ge-
pocheerd
90 500 25 - 35 1
Kip, gepocheerd,
1000 - 1200 g
96 800 + 150 60 - 70 1
Kalf/varkensvlees
zonder bot, 800 -
1000 g
90 800 + 300 80 - 90 1
Casselerrib (ge-
rookte frican-
deau) gepocheerd
90 800 + 300 70- 90 1
Tafelspitz (ge-
kookt rundvlees)
96 800 + 700 110 - 120 1
Chipolataworstjes 80 400 15 - 20 1
1) De tijden zijn uitsluitend richtlijnen.
Eieren
Gerecht Temperatuur ºC
Hoeveelheid wa-
ter in ml
Tijd
1)
in min.
Rekstand
Eieren, zachtge-
kookt
96 400 10- 12 1
Eieren, medium-
gekookt
96 450 13 - 16 1
Eieren, hardge-
kookt
96 500 18 - 21 1
1) De tijden zijn uitsluitend richtlijnen.
Watertabel stomen
Water in de waterlade in ml
Tijd
1)
in min.
300 15 - 20
600 30 - 40
800 50 - 60
1) De tijden zijn uitsluitend richtlijnen
Nuttige aanwijzingen en tips 7
Tabel Combi Plus stomen
Soort gerecht
Combi Plus stomen
(waterhoeveelheid ongeveer 300 ml)
Temperatuur ºC Tijd in min. Rekstand
Pudding/flan in afzon-
derlijke porties
1)
90
40 - 45 1
Gebakken eieren
1)
90
35 - 45 1
Terrine
1)
90 40 - 50 1
Dunne visfilet 85 15 - 25 1
Dikke visfilet 90 25 - 35 1
Kleine vis tot 350 g 90 25 - 35 1
Hele vis tot 1000 g 90 35 - 45 1
Opnieuw verwarmen
Deegballen 110 20 - 30 1
Pasta 110 15 - 20 1
Rijst 110 15 - 20 1
Bordgerechten 110 15 - 20 1
1) Ga gedurende een half uur verder met de deur gesloten
Tabel Combi stomen
Soort gerecht
Combi stomen (waterhoeveelheid ongeveer 300 ml)
Hoeveelheid Temperatuur ºC
Tijd
1)
in min.
Rekstand
Geroosterd varkens-
vlees
1 kg 160 - 180
90 - 100 1
Rosbief 1 kg 180 - 200 60 - 90 1
Geroosterd kalfs-
vlees
1 kg 180 80 - 90 1
Gehaktbrood, onge-
kookt
0,5 kg 180 30 - 40 1
Gerookte varkens-
rug (2 uur weken)
0,6 - 1 kg 160 - 180 60 - 70 1
Kip 1 kg 180 - 200 50 - 60 1
Eend 1,5 - 2 kg 180 70 - 90 1
Aardappelgratin - 160 - 170 50 - 60 1
Pastaschotel - 190 40 - 50 1
Lasagne - 180 45 - 55 1
8 Nuttige aanwijzingen en tips
Soort gerecht
Combi stomen (waterhoeveelheid ongeveer 300 ml)
Hoeveelheid Temperatuur ºC
Tijd
1)
in min.
Rekstand
Verschillende soor-
ten brood
0,5 - 1 kg 180 - 190 45 - 60 1
Broodjes 40 - 60 g 180 - 210 30 - 40 2
Afbakbroodjes - 200 20 - 30 2
Afbakstokbrood 40 - 50 g 200 20 - 30 2
Afbakstokbrood be-
vroren
40 - 50 g, 200 25 - 35 2
1) De tijden zijn uitsluitend richtlijnen.
Bakken
Algemene aanwijzingen
Uw nieuwe oven kan een andere bak-/braadverhouding hebben dan het apparaat dat u
tot nu toe gebruikt heeft. Pas uw normale instellingen (temperatuur, gaartijden) en de
ovenniveaus aan de tabelwaarden aan.
Bij langere baktijden kunt u de oven ca. 10 minuten voor het einde van de baktijd uit-
schakelen, om te profiteren van de restwarmte.
Wanneer u diepgevroren levensmiddelen gebruikt, kunnen de platen in de oven tijdens
het bakken vervormen. Wanneer de platen afkoelen, verdwijnt de vervorming.
Aanwijzigen bij de baktabellen
Wij raden aan om de eerste keer de lagere temperatuur in te stellen.
Als u geen concrete aanwijzingen kunt vinden voor uw eigen recept, kijkt u dan bij een
soortgelijk product.
Bij het bakken van gebak op meerdere niveaus kan de baktijd ca. 10-15 minuten langer
zijn.
Als het gebak niet overal even hoog is, wordt het gebak in het begin van het bakproces
niet overal even bruin. Verander in dit geval de temperatuurinstelling niet. De verschillen
verminderen tijdens het bakproces.
Multi hetelucht (vochtig)
Soort gerecht Temperatuur °C Tijd in min Ovenniveau
Pastaschotel 170 - 190 45 - 60 1
Lasagne 170-190 45 - 60 1
Aardappelgratin 180 - 200 50 - 60 1
Zoete gerechten 170 - 190 45 - 60 1
Tulband of brioche 150 - 160 50 - 70 1
Vlechtbrood/broodkrans 160 - 180 40 - 50 1
Kruimeltaart (droog) 150 - 160 20 - 30 2
Boter-/Suikerkoek
1)
180 - 200 20 - 30 2
Nuttige aanwijzingen en tips 9
Soort gerecht Temperatuur °C Tijd in min Ovenniveau
Klein gerezen gebak 150 - 160 20 - 40 2
1) Oven voorverwarmen
Bakken op één gebruiksniveau
Algemene aanwijzingen
Uw nieuwe oven kan een andere bak-/braadverhouding hebben dan het apparaat dat u
tot nu toe gebruikt heeft. Pas uw normale instellingen (temperatuur, gaartijden) en de
ovenniveaus aan de tabelwaarden aan.
Bij langere baktijden kunt u de oven ca. 10 minuten voor het einde van de baktijd uitscha-
kelen, om te profiteren van de restwarmte.
Wanneer u diepgevroren levensmiddelen gebruikt, kunnen de platen in de oven tijdens het
bakken vervormen. Wanneer de platen afkoelen, verdwijnt de tordering.
Aanwijzigen bij de baktabellen
Wij raden aan om de eerste keer de lagere temperatuur in te stellen.
Als u geen concrete aanwijzingen kunt vinden voor uw eigen recept, kijkt u dan bij een
soortgelijk product.
Bij het bakken van gebak op meerdere niveaus kan de baktijd ca. 10-15 minuten langer zijn.
Als het gebak niet overal even hoog is, wordt het gebak in het begin van het bakproces niet
overal even bruin. Verander in dit geval de temperatuurinstelling niet. De verschillen ver-
minderen tijdens het bakproces.
Bakken in vormen
Verwarmingssoort Ovenfunctie Ovenni-
veau
Temperatuur °C Tijd in min
Tulband of brioche Multi hetelucht 1 150 - 160 50 - 70
Moskovisch gebak/vruch-
tencake
Multi hetelucht 1 140 - 160 70 - 90
Cake, zacht Multi hetelucht 1 140 - 150 35 - 50
Cake, zacht Convectionele
bereiding
1 160 35 - 50
Taartbodem van zand-
taartdeeg
1)
Multi hetelucht 2 170 - 180 10 - 25
Taartbodem - roerdeeg Multi hetelucht 2 150 - 170 20 - 25
Appeltaart (2 vormen Ø 20
cm, diagonaal geplaatst)
Multi hetelucht 2 160 70 - 90
Appeltaart (2 vormen Ø 20
cm, diagonaal geplaatst)
Convectionele
bereiding
1 180 70 - 90
Kwarktaart, bakplaat
2)
Convectionele
bereiding
2 160 - 170 70 - 90
1) Oven voorverwarmen
2) Gebruik de lekbak of braadslede
10 Nuttige aanwijzingen en tips
Gebak op bakplaat
Verwarmingssoort Ovenfunctie Ovenniveau Temperatuur °C Tijd in min
Vlechtbrood/broodkrans Convectionele
bereiding
1 170 - 190 30 - 40
Kerststol
1)
Convectionele
bereiding
1 160 - 180 50 - 70
Brood (roggebrood)
1)
Convectionele
bereiding
1
ten eerste 230 20
dan 160 - 180 30 - 60
Roomsoezen/tompoezen
1)
Convectionele
bereiding
2 190 - 210 20 - 35
Biscuitrol
1)
Convectionele
bereiding
2 180 - 200 10 - 20
Kruimeltaart (droog) Multi hetelucht 2 150 - 160 20 - 40
Boter-/Suikerkoek
1)
Convectionele
bereiding
2 190 - 210 20 - 30
Vruchtentaart (bereid met
gistdeeg/roerdeeg)
2)
Multi hetelucht 2 150 - 160 35 - 55
Vruchtentaart (bereid met
gistdeeg/roerdeeg)
2)
Convectionele
bereiding
170 35 - 55
Vruchtentaart met krui-
meldeeg
Multi hetelucht 2 160 - 170 40 - 80
Plaatkoek met kwetsbare
garnering (bijvoorbeeld
kwark, room, puddingvul-
ling)
1)
Convectionele
bereiding
2 160 - 180 40 - 80
1) Oven voorverwarmen
2) Gebruik de lekbak of braadslede
Koekjes
Gerecht Ovenfunctie Ovenniveau Temperatuur °C Tijd in min
Zandkoekjes Multi hetelucht 2 150 - 160 10 - 20
Zandtaartdeeg/ Deegreep-
jes
Multi hetelucht 2 140 20 - 35
Zandtaartdeeg/ Deegreep-
jes
1)
Convectionele
bereiding
2 160 20 - 30
Roerdeegkoekjes Multi hetelucht 2 150 - 160 15 - 20
Eiwitgebak, schuimgebak Multi hetelucht 80 - 100 120 - 150
Bitterkoekjes Multi hetelucht 2 100 - 120 30 - 50
Klein gerezen gebak Multi hetelucht 2 150 - 160 20 - 40
Nuttige aanwijzingen en tips 11
Gerecht Ovenfunctie Ovenniveau Temperatuur °C Tijd in min
Klein bladerdeeggebak
1)
Multi hetelucht 2 170 - 180 20 - 30
Broodjes
1)
Multi hetelucht 2 160 10 - 25
Broodjes
1)
Convectionele
bereiding
2 190 - 210 10 - 25
Kleine cakes
1)
Multi hetelucht 2 160 20 - 35
Kleine cakes
1)
Convectionele
bereiding
2 170 20 - 35
1) Oven voorverwarmen
Bakken op meerdere niveaus
Gebak op bakplaat
Verwarmingssoort Multi hetelucht
Inzetniveaus vanaf de bo-
dem
2 niveaus
Temperatuur °C Tijd in min
Roomsoezen /Éclairs
Zandkoekjes
1 / 4 160 - 180 25 - 45
Kruimeltaart 1 / 4 150 - 160 30 - 45
Gebak op bakplaat
Verwarmingssoort Multi hetelucht
Inzetniveaus vanaf de bo-
dem
2 niveaus
Temperatuur °C Tijd in min
Zandkoekjes 1 / 4 150 - 160 20 - 40
Zandtaartdeeg/ Dee-
greepjes
1 / 4 140 25 - 45
Roerdeegkoekjes 1 / 4 160 - 170 25 - 40
Eiwitgebak, schuimgebak 1 / 4 80 - 100 130 - 170
Bitterkoekjes 1 / 4 100 - 120 40 - 80
Klein gerezen gebak 1 / 4 160 - 170 30 - 60
Baktips
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De onderkant van de cake is te
licht van kleur.
Verkeerde rekstand. Plaats de cake lager.
De cake zakt in (wordt klef,
klonterig, streperig).
De oventemperatuur is te
hoog.
De volgen de keer dat u een
cake bakt, stelt u de baktempe-
ratuur lager in.
12 Nuttige aanwijzingen en tips
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De cake zakt in (wordt klef,
klonterig, streperig).
Te korte baktijd.
Baktijd verlengen. Baktijden
kunnen niet worden verkort
door hogere baktemperatu-
ren.
De cake zakt in (wordt klef,
klonterig, streperig).
Er zit te veel vloeistof in het
mengsel.
Minder vocht gebruiken. Let op
de kneedtijden, vooral bij het
gebruik van keukenmachines.
De cake is te droog. De oventemperatuur is te laag.
De volgen de keer dat u een
cake bakt, stelt u de baktempe-
ratuur hoger in.
De cake is te droog. Te lange baktijd.
De volgende keer dat u een ca-
ke bakt, gebruikt u een kortere
baktijd.
De cake wordt ongelijkmatig
bruin.
De oventemperatuur is te hoog
en de baktijd te kort.
De baktemperatuur lager in-
stellen en de baktijd verlengen.
De cake wordt ongelijkmatig
bruin.
Het deeg is niet gelijkmatig
verdeeld.
Verdeel het deeg gelijkmatig
over de bakplaat.
De cake wordt niet gaar binnen
de aangegeven baktijd.
De oventemperatuur is te laag.
De volgen de keer dat u een
cake bakt, stelt u de baktempe-
ratuur een beetje hoger in.
Braadtabel
Braadservies
Gebruik hittebestendig servies om te braden (lees de instructies van de fabrikant).
Grote braadstukken kunt u direct in de diepe braadpan braden of op een rooster boven
een braadpan (indien aanwezig).
Braad mager vlees in een braadpan met deksel. Op die manier blijft het vlees sappiger.
Alle soorten vlees, die een korst moeten krijgen, kunt u in de braadschaal zonder deksel
braden.
Rundvlees
Soort vlees Hoeveel-
heid
Ovenfunctie Rekstand Temperatuur °C Tijd in min
Stoofvlees 1-1,5 kg Boven + onder-
warmte
1 230 120 - 150
Rosbief of os-
senhaas
rood per cm dikte Circulatiegrill 1
190 - 200
1)
5- 6 per cm
dikte
medium per cm dikte Circulatiegrill 1 180 - 190 6- 8 per cm
dikte
Nuttige aanwijzingen en tips 13
Soort vlees Hoeveel-
heid
Ovenfunctie Rekstand Temperatuur °C Tijd in min
gaar per cm dikte Circulatiegrill 1 170 - 180 8- 10 per cm
dikte
1) Oven voorverwarmen
Varkensvlees
Soort vlees Hoeveel-
heid
Ovenfunctie Rekstand Temperatuur °C Tijd in min
Schouderstuk,
nekstuk, ham-
lap
1-1,5 kg Circulatiegrill 1 160 - 180 90 - 120
Kotelet, ribbe-
tje
1-1,5 kg Circulatiegrill 1 170 - 180 60 - 90
Gehaktbrood 750 g -1
kg
Circulatiegrill 1 160 - 170 50 - 60
Varkensschen-
kel (voorge-
kookt)
750 g -1
kg
Circulatiegrill 1 150 - 170 90 - 120
Kalfsvlees
Soort vlees Hoeveel-
heid
Ovenfunctie Rekstand Temperatuur °C Tijd in min
Geroosterd
kalfsvlees
1 kg Circulatiegrill 1 160 - 180 150 - 120
Kalfsschenkel 1,5-2 kg Circulatiegrill 1 160 - 180 120 - 150
Lamsvlees
Soort vlees Hoeveel-
heid
Ovenfunctie Rekstand Temperatuur °C Tijd in min
Lamsbout, ge-
roosterd lams-
vlees
1-1,5 kg Circulatiegrill 1 150 - 180 100- 120
Lamsrug 1-1,5 kg Circulatiegrill 1 160 - 180 40 - 60
Game
Soort vlees Hoeveel-
heid
Ovenfunctie Rekstand Temperatuur °C Tijd in min
Hazenrug, ha-
zenbout
1)
tot 1 kg Boven + on-
derwarmte
1 230 30 - 40
Reerug, herten-
rug
1,5-2 kg Boven + on-
derwarmte
1 210 - 220 35 - 40
Reebout, her-
tenbout
1,5-2 kg Boven + on-
derwarmte
1 180 - 200 60 - 90
1) Oven voorverwarmen
14 Nuttige aanwijzingen en tips
Gevogelte
Soort vlees Hoeveel-
heid
Ovenfunctie Rekstand Temperatuur °C Tijd in min
Kip, piepkuiken 200-250g
elk
Circulatiegrill 1 200 - 220 30 - 50
Halve kip 400-500 g
elk
Circulatiegrill 1 190 - 210 35 - 50
Stukken gevo-
gelte
1-1,5 kg Circulatiegrill 1 190 - 210 50 - 70
Eend 1,5-2 kg Circulatiegrill 1 180 - 200 80 - 100
Vis (gestoomd)
Soort vlees Hoeveel-
heid
Ovenfunctie Rekstand Temperatuur °C Tijd in min
Hele vis 1-1,5 kg Boven + on-
derwarmte
1 210 - 220 45 - 60
Tabel kerntemperatuursensor
Rundvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur
Rosbief of ossenhaas
rood 45 - 50 °C
medium 60 - 65 °C
gaar 70 - 75 °C
Varkensvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur
Fricandeau, hamlap 80 - 82 °C
Tussenribstuk, kasselerrib 75 - 80 °C
Gehaktbrood 75 - 80 °C
Kalfsvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur
Geroosterd kalfsvlees 75 - 80 °C
Kalfsschenkel 85 - 90 °C
Schapenvlees / lamsvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur
Schapenbout 80 - 85 °C
Schapenrug 80 - 85 °C
Lamsbout, lamsbraadstuk 70 - 75 °C
Nuttige aanwijzingen en tips 15
Game
Gerecht Voedselkerntemperatuur
Hazerug 70 - 75 °C
Hazenpoot, hazenbout 70 - 75 °C
Gehele haas 70 - 75 °C
Reerug, hertenrug 70 - 75 °C
Ree- /hertenrug 70 - 75 °C
Vis
Gerecht Voedselkerntemperatuur
Zalm 65 - 70 °C
Forellen 65 - 70 °C
Tabel Lage temperatuur garen
Gebruik deze functie voor het bereiden van zachte, magere stukken vlees en vis. Zonder
deksel bereiden.
Het braadstuk in de pan heel heet aanbraden.
Plaats het vlees in een braadschaal of direct op het rooster. Zet de gril/braadplaat onder
het rooster om vet op te vangen.
Lage temperatuur garen tabel
Gerecht Gewicht Temperatuur (°C) Rekstand Tijd (min.)
Rosbief 1-1,5 kg 150 1 120 - 150
Runderbiefstuk 1 - 1,5 kg 150 1 90 - 110
Geroosterd kalfsvlees 1-1,5 kg 150 1 120 - 150
Steak 200 - 300 g 120 1 20 - 40
Kant-en-klaarmaaltijd
Haal het voedsel uit de verpakking. Doe het voedsel op een bord.
Gebruik voor het afdekken geen borden of schotels. Hierdoor kan de ontdooitijd worden
verlengd.
Gebruik het eerste inzetniveau. Het inzetniveau onderaan.
Bevroren gerechten
Kant-en-klaarmaaltijd Ovenniveau Temperatuur °C Tijd in min
Pizza, bevroren 2 200 - 220 15 - 25
American pizza, bevroren 2 190 - 210 20 - 25
Pizza, gekoeld 2 210 - 230 13 - 25
Pizza snacks, bevroren 2 180 - 200 15 - 30
Patat, dun 2 200 - 220 20 - 30
Patat, dik 200 - 220 25 - 35
16 Nuttige aanwijzingen en tips
Kant-en-klaarmaaltijd Ovenniveau Temperatuur °C Tijd in min
Aardappel partjes 2 220 - 230 20 - 35
Rösties 2 210 - 230 20 - 30
Lasagne/Cannelloni, vers 2 170 - 190 35 - 45
Pastaschotel, bevroren 2 160 - 180 40 - 60
Oven gegratineerde kaas 2 170 - 190 20 - 30
Kippenvleugels 2 190 - 210 20 - 30
Tabel voor diepvries- en kant-en-klaargerechten
Gerecht Ovenfuncties Rekstand Temperatuur °C Tijd
Pizza, bevroren Conventioneel 2 volgens aanwijzin-
gen van de fabri-
kant
volgens aanwijzin-
gen van de fabri-
kant
Patates frites
1)
(300 - 600 g)
Boven + onder-
warmte of Circula-
tiegrill
2 200 - 220 volgens aanwijzin-
gen van de fabri-
kant
Baguettes Conventioneel 2 volgens aanwijzin-
gen van de fabri-
kant
volgens aanwijzin-
gen van de fabri-
kant
Vruchtencake Conventioneel 2 volgens aanwijzin-
gen van de fabri-
kant
volgens aanwijzin-
gen van de fabri-
kant
1) Patat frites tijdens bakken 2 tot 3 keer omkeren
Pizza hetelucht
Verwarmingssoort Rekstand Temperatuur °C Tijd in min.
Pizza (dun)
1)
2 200 - 230 0:15-0:20
Pizza (met veel garne-
ring)
2)
2 180 - 200 0:20 -0:30
Taarten 1 180 - 200 0:40-0:55
Spinazietaart 1 160 -180 0:45 -1:00
Quiche Lorraine (harti-
ge taart)
1 170 - 190 0:45 -0:55
Zwitserse flan 1 170 - 190 0:45 -0:55
Kwarktaart 1 140-160 1:00-1:30
Appeltaart, bedekt 1 150 - 170 0:50-1:00
Groentetaart 1 160 - 180 0:50-1:00
Ongedesemd brood
1)
2 230 0:10 -0:20
Bladerdeegtaart
1)
2 160 - 180 0:45 -0:55
Nuttige aanwijzingen en tips 17
Verwarmingssoort Rekstand Temperatuur °C Tijd in min.
Flammekuchen
1)
2 230 0:12-0:20
Piroggen (Russische
variant op calzone)
1)
2 180 - 200 0:15-0:25
1) Oven voorverwarmen
2) Gebruik de lekbak of braadslede
Ontdooien
Haal het voedsel uit de verpakking. Doe het voedsel op een bord.
Gebruik voor het afdekken geen borden of schotels. Hierdoor kan de ontdooitijd worden
verlengd.
Gebruik het eerste inzetniveau. Het inzetniveau onderaan.
Ontdooitabel
Gerecht Hoeveelheid Ontdooitijd
in min.
Verdere ont-
dooitijd in
min.
Opmerking
Kip 1 kg 100-140 20-30 Kip op een omgedraaid schoteltje in
een groot bord leggen.
Halverwege omdraaien
Vlees 1 kg 100-140 20-30 Halverwege de bereidingstijd om-
draaien.
Vlees 0,5 kg 90-120 20-30 Halverwege de bereidingstijd om-
draaien.
Forel 150 g 25-35 10-15 ---
Aardbeien 300 g 30-40 10-20 ---
Boter 250 g 30-40 10-15 ---
Room 2 x 200 g 80-100 10-15 Klop de nog licht bevroren slagroom
Gateau 1,4 kg 60 60 ---
Grill
Grill alltijd met de maximale temperatuurinstelling.
LET OP!
Tijdens het grillen moet de ovendeur altijd gesloten zijn.
Lege oven met grilfuncties altijd 5 minuten voorverwarmen.
Rooster op inschuifhoogte plaatsen, zoals aangeraden in grilleertabel.
Altijd de pan plaatsen om vet op te vangen op de eerste inschuifhoogte.
Alleen platte stukken vlees of vis grillen.
18 Nuttige aanwijzingen en tips
Grill
Gerecht Temperatuur Ovenniveau
Grilltijd in min.
1e kant 2e kant
Rosbief, medium 210-230 1 0:30-0:40 0:30-0:40
Runderfilet, me-
dium
230 1 0:20-0:30 0:20-0:30
Varkensrug 210-230 1 0:30-0:40 0:30-0:40
Kalfsrug 210-230 1 0:30-0:40 0:30-0:40
Lamsrug 210-230 1 0:25-0:35 0:20-0:35
Hele vis, 500 -
1000 g
210-230 1 0:15-0:30 0:15-0:30
Grill intens
Gerecht
Ovenniveau
1)
Grilltijd uren:min.
1e kant 2e kant
Burgers
2)
3 9-13 min. 8-10 min.
Varkenshaas 3 10-12 min. 6-10 min.
Worstjes 3 10-12 min. 6-8 min.
Runderfilet, kalfsbief-
stukken
3 7-10 min. 6-8 min.
Geroosterd brood
2)
4 1-3 min. 1-3 min.
Brood met iets erop 3 6-8 min. -
1) altijd voorverwarmen
2) Oven voorverwarmen
Brood
Voeg 100 ml aan de lade toe. Voorverwarmen wordt niet aanbevolen.
Verwarmings-
soort
Ovenfunctie Ovenniveau Temperatuur °C
Tijd
Uren:min.
Witbrood Brood 2 180 - 200 40 - 60
Baguette Brood 2 200 - 220 35 - 45
Brioche Brood 2 180 - 200 40 - 60
Ciabatta Brood 2 200 - 220 35 - 45
Roggebrood Brood 2 190 - 210 50 - 70
Bruin brood Brood 2 180 - 200 50 - 70
Volkoren brood Brood 2 170 - 190 60 - 90
Inmaken/wecken
Gebruik alleen weckflessen van dezelfde afmetingen.
Gebruik geen wekglazen met een draai- of bajonetsluiting en metalen bakken.
Nuttige aanwijzingen en tips
19
Gebruik het eerste rek van de bodem van deze functie.
Zet niet meer dan zes wekflessen van één liter op het bakrooster.
Vul de flessen tot hetzelfde niveau en sluit ze af met een klem.
De flessen mogen elkaar niet raken.
Vul ca. 1/2 liter water op de plaat, zodat er voldoende vocht in de oven ontstaat.
Zodra de vloeistof in de eerste wekglazen begint te borrelen (na. ca. 35-60 minuten bij 1
liter glazen) de oven uitschakelen of de temperatuur verlagen tot 100°C (zie tabel).
Inmaaktabel - bessen
In te maken eetwaar Temperatuur
(°C)
Inmaken/wecken tot
het parelen begint
(min)
Bereidingstijd bij
100°C (min)
Aardbeien, bosbessen, frambo-
zen, rijpe kruisbessen
160-170 35-45 ---
Inmaaktabel - Steenvruchten
In te maken eetwaar Temperatuur
(°C)
Inmaken/wecken tot
het parelen begint
(min)
Bereidingstijd bij
100°C (min)
Peren, kweeperen, pruimen 160-170 35-45 10-15
Inmaaktabel - Groente
In te maken eetwaar Temperatuur
(°C)
Inmaken/wecken tot
het parelen begint
(min)
Bereidingstijd bij
100°C (min)
Wortels
1)
160-170 50-60 5-10
Komkommers 160-170 50-60 ---
Gemengde pickles 160-170 50-60 15
Koolrabi, erwten, asperges 160-170 50-60 15-20
1) In de oven bewaren nadat u de oven stopt
Drogen
Gerecht Temperatuur (°C) Rekstand Tijd (u)
Bonen 60-70 2 6-8
Paprika's 60-70 2 5-6
Soepgroenten 60-70 2 5-6
Paddestoelen 50-60 2 6-8
Kruiden 40-50 2 2-3
Pruimen 60-70 2 8-10
Abrikozen 60-70 2 8-10
Schijfjes appel 60-70 2 6-8
Peren 60-70 2 6-9
20 Nuttige aanwijzingen en tips
RECEPTEN
Het display toont ovenniveaus en vooraf ingestelde kooktijden voor elk automatisch recept.
Automatische programma's
Programmanummer Programmanaam
1 GROENTEN
2 AARDAPPELGRATIN
3 VOLKORENBROOD
4 BROODJES
5 VISFILET
6 GEPOCHEERDE VIS (FOREL)
7 PRUIMENKRAKELING
8 KALFSSCHENKEL
9 RIJST
10 LASAGNE
11 DEEG LATEN RIJZEN
12 ROSBIEF
13 GEROOSTERD VARKENSVLEES
14 GEROOSTERD KALFSVLEES
15 GEROOSTERD LAMSVLEES
16 GEROOSTERD WILD
17 HELE KIP
18 PIZZA
19 QUICHE LORRAINE
20 CITROENCAKE
21 KWARKTAART
22 CANNELLONI
23 KANT-EN-KLARE TAART
24 AFBAKPIZZA
25 KANT-EN-KLARE AARDAPPELGERECHTEN
1 - GROENTEN
Kookgerei:
Elk soort kookgerei dat hittebestendig is tot ten minste 100 °C kan worden gebruikt.
Ingrediënten:
400 g bloemkool
Nuttige aanwijzingen en tips
21
200 g worteltjes
200 g koolrabi
200 g gele en rode paprika
Bereidingswijze:
Spoel de bloemkool af en snijd de bloemkool in roosjes. Schil de wortelen en de koolrabi
en snijd ze in kleine stukjes. Was de paprika en snijd in reepjes. Plaats alle groenten in
een open schaal en kook zonder water toe te voegen. Bij deze bereidingswijze kunt u ko-
ken zonder zout en andere kruiden.
Bereidingstijd in de oven: 35 minuten
Rekstand: 1
Hoeveelwater voor de waterlade: 600 ml
2 - AARDAPPELGRATIN
Ingrediënten:
1.000 g aardappelen
1 theelepel zout, peper en nootmuskaat
2 teentjes knoflook
200 g geraspte kaas
3 eieren
100 ml melk
250 ml room
4 eetlepels boter
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen, snijd ze in dunne plakken, droog ze af en breng ze op smaak met
zout en peper. Wrijf een ovenbestendige bakschaal in met een teentje knoflook en vet de
schaal daarna in met boter. Verspreid de helft van de gezouten aardappelplakjes in de
schaal en strooi er wat geraspte kaas over. Leg de overige aardappelschijfjes er bovenop
en strooi de rest van de kaas eroverheen. Pers het tweede teentje knoflook en vermeng
dit met de eieren, melk, room en de tijm. Giet het mengsel over de aardappels en ver-
spreid de rest van de boter in kleine stukjes over de gratin.
Bereidingstijd in de oven: 70 minuten
Rekstand: 1
Hoeveelwater voor de waterlade: 200 ml
3 - VOLKORENBROOD
Ingrediënten:
500 g tarwebloem
250 g roggemeel
15 g zout
1 klein pakje droge gist (ongeveer 8 g)
250 ml water
250 ml melk
22 Nuttige aanwijzingen en tips
15 g zout
Overig:
Bakplaat ingevet of belegd met bakpapier
Bereidingswijze:
Doe de tarwebloem, roggebloem en droge gist in een grote kom. Meng het water met de
melk en het zout bij de bloem. Alle ingrediënten tot een soepel deeg kneden. Laat het
deeg rijzen tot het verdubbelt in volume. Maak een lang brood en plaats het op de bak-
plaat die is ingevet of bedekt met bakpapier. Laat het brood nogmaals rijzen tot ze de
helft groter zijn. Voor het bakken bestrooien met een beetje bloem.
Bereidingstijd in de oven: 60 minuten
Rekstand: 1
Hoeveelwater voor de waterlade: 100 ml
4 - BROODJES
Ingrediënten:
500 g meel, type 405
20 gr. verse gist of 1 pakje droge gist (ongeveer 8 g)
300 ml water
10 g zout
Bereidingswijze:
Meel en zout in een grote kom doen. De gist oplossen in het water en toevoegen aan het
meel. Alle ingrediënten tot een soepel deeg kneden. Laat het deeg rijzen tot het verdub-
belt in volume. Snij het deeg in stukken, vorm er broodjes van en leg deze op de ingevet-
te bakplaat of de patisserie-bakplaat (extra accessoire). Broodjes nogmaals ongeveer 25
minuten laten rijzen. Voor het bakken de broodjes kruiselings insnijden. Naar keuze be-
strooien met maanzaad, komijn of sesamzaad.
Bereidingstijd in de oven: 25 minuten
Rekstand: 1
Hoeveelwater voor de waterlade: 100 ml
5 - VISFILET
Ingrediënten:
600-700 g snoekbaars, zalm of zeeforelfilet
150 g geraspte kaas
250 ml room
50 gr. paneermeel
1 theelepel dragon
Gehakte peterselie
Zout, peper
Citroen
Ovenbestendige schaal
Nuttige aanwijzingen en tips
23
Bereidingswijze:
Druppel het citroensap over de visfilet en laat het even intrekken. Dep daarna het over-
tollige sap met wat keukenpapier weg. Bestrooi de visfilets vervolgens aan beide zijden
met zout en peper. Leg de visfilets in de beboterde ovenbestendige schaal. Meng de ge-
raspte kaas, de fijngehakte peterselie, dragon, paneermeel en room samen. Verspreid het
mengsel direct over de visfilets en leg kleine stukjes boter op het mengsel.
Bereidingstijd in de oven: 35 minuten
Rekstand: 1
Hoeveelwater voor de waterlade: 200 ml
6 - GEPOCHEERDE VIS (FOREL)
Ingrediënten:
4 forellen van elk 250-300 g
citroensap, peper, zout
Bereidingswijze:
Was de forel grondig van binnen en buiten. Druppel het citroensap over de forellen, kruid
de forellen en doe ze in een roestvrijstalen schalen voorzien van een zeef met twee forel-
len per schaal. Serveer met geroosterde amandelschilfers. Gestoomde forelvariatie: Voor-
dat u de forel in de roestvrijstalen schaal plaatst met zeef, giet u er heet water en azijn
over.
Bereidingstijd in de oven: 30 minuten
Rekstand: 1
Hoeveelwater voor de waterlade: 500 ml
7 - PRUIMENKRAKELING
Voor het deeg (de ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn):
125 ml melk
20 g suiker
1 klein pakje droge gist (ongeveer 8 g)
300 g bloem
30 g suiker
30 g boter
1 eierdooier
1 heel ei
1 pakje vanillesuiker (ongeveer 8 g)
een klein beetje citroenschil
pruimenjam
Na het koken:
50 g boter
50 g gemalen maanzaad
suikerglazuur
24 Nuttige aanwijzingen en tips
Overig:
ingevette schaal
Bereidingswijze:
Plaats melk en suiker in een melkpannetje en verwarm het mengsel op een kookring.
Voeg droge gist toe en roer het mengsel. Laat het dan ongeveer 30 minuten staan. Doe
bloem, suiker, boter, eierdooier, ei, vanillesuiker en een klein beetje citroenschil in een
roerkom. Voeg de melk en gist toe en kneed het geheel tot een soepel deeg. Bedek het
deeg met een doek en laat het nog eens 45 minuten rijzen. Snij het deeg dan met behulp
van een lepel in balletjes (van ongeveer 80 g), druk de balletjes met de hand plat en vul
ze met een theelepel pruimenjam. Trek de randen van het deeg omhoog en bedek de jam
met deeg. Vorm het deeg dan in een bal. Leg de ballen op een ingevette schaal, bedek ze
en laat ze nog eens 45 minuten rijzen. Plaats de schaal dan in de oven.
Bereidingstijd in de oven: 30 minuten
Rekstand: 1
Hoeveelwater voor de waterlade: 500 ml
8 - KALFSSCHENKEL
Ingrediënten:
1 kalfsschenkel 1,5-2,0 kg
4 plakken gekookte ham
2 eetlepels olie
1 theelepel zout
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel basilicum
1 klein blikje gesneden champignons
soepgroente (wortel, prei, selderij, peterselie)
•water
Bereidingswijze:
Maak 8 inkepingen in de lengte rondom de kalfsschenkel. Snij vier plakjes gekookte ham
door de helft en plaats ze in de inkepingen. Vermeng de olie, het zout, het paprikapoeder
en de basilicum met elkaar en verspreid het over de kalfsschenkel. Doe de kalfsschenkel
in een braadslede en verspreid de champignons erover. Voeg de soepgroente en het wa-
ter toe aan de kalfsschenkel; de bodem moet bedekt zijn met een laagje van 10-15 mm.
Bereidingstijd in de oven: 160 minuten
Rekstand: 1
9 - RIJST
Ingrediënten:
200 g langkorrelrijst
50 g wilde rijst
zout en peper
2 theelepels groentebouillon
Nuttige aanwijzingen en tips
25
600 ml water
1 kleine rode paprika
2 theelepels bruine suiker
2 theelepels tomatenpuree
400 ml runderbouillon
Ingrediënten:
200 g langkorrelrijst
50 g wilde rijst
zout en peper
2 theelepels groentebouillon
600 ml water
1 kleine rode paprika
2 theelepels bruine suiker
2 theelepels tomatenpuree
400 ml runderbouillon
Na het koken:
1 klein blikje maïs (150 g)
Giet de maïs af en voeg het aan de gekookte rijst toe.
Bereidingswijze:
Plaats de langkorrelrijst, wilde rijst, zout, peper en groentebouillon met water in een kom,
ongeveer een half uur voordat u met het koken gaat beginnen. Bereid de paprika voor,
snijd de paprika in kleine blokjes en voeg de blokjes aan de rijst toe. Kook de rijst.
Bereidingstijd in de oven: 40 minuten
Rekstand: 1
Hoeveelwater voor de waterlade: 600 ml
10 - LASAGNE
Ingrediënten van de vleessaus:
100 gr. doorregen buikspek
•1 ui
1 wortel
100 g selderij
2 eetlepels olijfolie
400 g gemengd gehakt (rundvlees en varkensvlees)
100 ml vleesbouillon
1 klein blik tomaten, in stukjes gesneden (circa 400 g)
oregano, tijm, zout en peper
Ingrediënten voor de béchamelsaus:
75 g boter
50 g bloem
26 Nuttige aanwijzingen en tips
500 ml melk
zout, peper en nootmuskaat
Samenvoegen met:
3 eetlepels boter
250 gr. groene lasagnebladen
50 g parmezaanse kaas, geraspt
50 g emmentaler, geraspt
Bereidingswijze:
Het spek met een scherp mes van zwoerd en kraakbeen ontdoen en in blokjes snijden. De
ui en de wortel schillen, de selderij schoonmaken, alle groente in kleine blokjes snijden.
De olie in een stoofpan verhitten, de spekblokjes en de groente daarin roerbakken, los
bakken en blussen met wat vleesbouillon. De vleessaus op smaak brengen met tomaten-
puree, de kruiden, zout en peper en afgedekt op een laag pitje ongeveer 30 minuten in
laten koken. Ondertussen de béchamelsaus klaarmaken: Laat de boter smelten in een pan,
voeg de bloem toe en blijf roeren. Beetje bij beetje onder voortdurend roeren de melk
erbij gieten. De saus op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat en zonder dek-
sel ongeveer 10 minuten laten inkoken. Een grote rechthoekige ovenschaal invetten met
een eetlepel boter. Afwisselend een laag pastabladen, vleessaus, béchamelsaus en gerasp-
te kaas in de schaal leggen. De bovenste laag moet een met kaas bestrooide laag bécha-
melsaus zijn. De rest van de boter in kleine stukjes op het gerecht leggen.
Bereidingstijd in de oven: 55 minuten
Rekstand: 1
Hoeveelwater voor de waterlade: 300 ml
11 - DEEG LATEN RIJZEN
U kunt deze automatische functie gebruiken voor elk gistdeeg. Het zorgt voor de juiste at-
mosfeer om het te laten rijzen.
Doe de deeg in een schaal die groot genoeg is. Plaats een bakrooster op niveau één en
schuif de schaal erin. Sluit de deur en stel de functie in op deeg rijzen. Stel de benodigde
tijd in.
Bereidingstijd in de oven: 20 minuten
Rekstand: 1
Hoeveelwater voor de waterlade: 100 ml
12 - ROSBIEF
Instellingen:
Automatische programma's met gewichtinvoer. Instelbereik voor het gewicht tussen
1000 en 3000 g.
Bereidingswijze:
Kruid het vlees naar eigen smaak en leg het vlees in een ovenschaal. Voeg water of een
andere vloeistof toe; de bodem moet bedekt zijn met een laagje van 10-20 mm. Afdek-
ken met een deksel.
Nuttige aanwijzingen en tips
27
Gebruik dit programma niet voor biefstuk en varkensrug.
Rekstand: 1
13 - GEROOSTERD VARKENSVLEES
Instellingen:
Automatische programma's met gewichtinvoer. Instelbereik voor het gewicht tussen
1000 en 3000 g.
Bereidingswijze:
Kruid het vlees naar eigen smaak en leg het vlees in een ovenschaal. Voeg water of een
andere vloeistof toe; de bodem moet bedekt zijn met een laagje van 20-40 mm.
Rekstand: 1
14 - GEROOSTERD KALFSVLEES
Instellingen:
Automatische programma's met gewichtinvoer. Instelbereik voor het gewicht tussen
1000 en 3000 g.
Bereidingswijze:
Kruid het vlees naar eigen smaak en leg het vlees in een ovenschaal. Voeg water of een
andere vloeistof toe; de bodem moet bedekt zijn met een laagje van 10-20 mm. Afdek-
ken met een deksel.
Rekstand: 1
15 - GEROOSTERD LAMSVLEES
Instellingen:
Automatische programma's met gewichtinvoer. Instelbereik voor het gewicht tussen
1000 en 3000 g.
Bereidingswijze:
Kruid het vlees naar eigen smaak en leg het vlees in een ovenschaal. Voeg water of een
andere vloeistof toe; de bodem moet bedekt zijn met een laagje van 10-30 mm. Afdek-
ken met een deksel.
Rekstand: 1
16 - GEROOSTERD WILD
Instellingen:
Automatische programma's met gewichtinvoer. Instelbereik voor het gewicht tussen
1000 en 3000 g.
Bereidingswijze:
Kruid het vlees naar eigen smaak en leg het vlees in een ovenschaal. Voeg water of een
andere vloeistof toe; de bodem moet bedekt zijn met een laagje van 10-20 mm. Afdek-
ken met een deksel.
Rekstand: 1
28 Nuttige aanwijzingen en tips
17 - HELE KIP
Instellingen:
Automatische programma's met gewichtinvoer. Instelbereik voor het gewicht tussen 900
en 2.100 g.
Bereidingswijze:
Doe de kip in een ovenschaal en voeg naar smaak kruiden toe. Keer het gevogelte na ca.
30 minuten om. Er wordt een herinnering weergegeven.
Rekstand: 1
18 - PIZZA
Ingrediënten voor het deeg:
14 g gist
200 ml lauw water
300 g bloem
3 g zout
1 eetlepel olie
Ingrediënten voor de garnering:
1/2 klein blik tomaten, in stukjes gesneden
200 g emmentaler, geraspt
100 g salami
100 g gekookte ham
150 g champignons (in plakjes)
150 g Fetakaas
oregano
Bereidingswijze:
Gist in een kom verkruimelen en in lauwwarm water oplossen. Het met het zout en de
olie gemengde meel toevoegen. De ingrediënten zolang kneden, tot het een soepel deeg
is, dat loskomt van de kom. Het deeg vervolgens laten rijzen op een warme plaats, tot het
twee maal zoveel geworden is. Rol het deeg uit en plaats het op een ingevette bakplaat,
prik de bodem in met een vork. De ingrediënten voor de bovenkant achtereenvolgens op
het deeg rangschikken.
Gebruik een ingevette bakplaat.
Bereidingstijd in de oven: 25 minuten
Rekstand: 1
19 - QUICHE LORRAINE
Ingrediënten van het deeg:
200 g bloem
2 eieren
100 g boter
Nuttige aanwijzingen en tips
29
1/2 theelepel zout
een beetje peper
1 snufje nootmuskaat
Ingrediënten voor de garnering:
150 g geraspte kaas
200 g gekookte ham of magere bacon
2 eieren
250 g zure room
zout, peper en nootmuskaat
Bereidingswijze:
Meng meel, boter, eieren en kruiden in een mengkom en meng tot een soepel deeg. Laat
het deeg een paar uur rusten in de koelkast. Rol het deeg uit en leg het in een ingevet
zwart bakblik. Prik de bodem in met een vork. Verspreid de bacon over het deeg. Meng de
eieren, de zure room en de kruiden samen voor de vulling. Voeg dan de kaas toe.
Ingevet zwart bakblik met een diameter van 28 cm
Bereidingstijd in de oven: 40 minuten
Rekstand: 1
20 - CITROENCAKE
Ingrediënten voor het beslag:
250 gr. boter
200 g suiker
1 pakje vanillesuiker (ongeveer 8 g)
1 snufje zout
4 eieren
150 gr. bloem
150 gr. zetmeel
1 afgestreken theelepel bakpoeder
geraspte schil van 2 citroenen
Ingrediënten voor het glazuur:
125 ml citroensap
100 g poedersuiker
Overig:
Zwart langwerpig bakblik, 30 cm lang
Margarine voor het invetten
Paneermeel voor het bestrooien van het bakblik
Bereidingswijze:
Boter, suiker, citroenschil, vanillesuiker en zout in een mengkom doen en roeren tot een
schuimige massa ontstaat. Vervolgens de eieren een voor een toevoegen en nogmaals
roeren tot het een schuimige massa is geworden. Voeg het meel en de maizena ver-
30 Nuttige aanwijzingen en tips
mengd met het bakpoeder toe aan het schuimige mengsel en vouw het erin. Plaats het
deeg in een ingevette en met paneermeel bedekt bakblik, strijk het glad en plaats het in
de oven. Na het bakken het citroensap en de poedersuiker mengen. De gebakken taart op
een stuk aluminiumfolie storten. Het aluminiumfolie rond de taart omhoog vouwen, zo-
dat het glazuur niet weg kan vloeien. Met een houten prikker gaatjes in de taart maken
en het glazuur met een penseel aanbrengen. Daarna de taart even laten staan zodat het
glazuur kan worden opgenomen.
Bereidingstijd in de oven: 75 minuten
Rekstand: 1
21 - KWARKTAART
Ingrediënten voor de bodem:
150 gr. bloem
70 g suiker
1 pakje vanillesuiker (ongeveer 8 g)
•1 ei
70 g zachte boter
Ingrediënten voor de kwarkcrème:
•3 eiwitten
50 g rozijnen
2 theelepels rum
750 g magere kwark
3 eierdooiers
200 g suiker
sap van één citroen
200 g crème fraîche
1 pakje vanillepoeder (40 g of het equivalent voor pudding van 500 ml melk)
Overig:
Ingevette zwarte springvorm met een diameter van 26 cm
Bereidingswijze:
Zeef de bloem in een kom. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng het geheel met
een handmixer. Plaats het mengsel 2 uur in de koelkast. Bedek de ingevette bodem van
een springvorm met 2/3 van het mengsel en prik er verschillende keren in met een vork.
Vorm een rand van ongeveer 3 cm hoogte met de rest van het deeg. Klop de eiwitten
met de handmixer tot deze stijf zijn. Was de rozijnen, laat ze goed uitlekken, besprenkel
met ruim en laat dit intrekken. Doe de magere kwark, de eigelen, suiker, citroensap, crè-
me fraîche en de custardpoeder in een mengkom en mix het goed door elkaar. Spatel als
laatste voorzichtig de geklopte eiwitten en de rozijnen door het kwarkmengsel.
Bereidingstijd in de oven: 85 minuten
Rekstand: 1
22 - CANNELLONI
Nuttige aanwijzingen en tips 31
Ingrediënten voor de vulling:
50 g uien, in blokjes gesneden
30 g boter
350 g bladspinazie, in stukjes gesneden
100 g crème fraîche
200 g verse zalm, in blokjes
200 g nijlbaars, in blokjes
150 g garnalen
150 g mosselvlees
zout, peper
50 g parmezaanse kaas, geraspt
150 g emmentaler, geraspt
Ingrediënten voor de béchamelsaus:
75 g boter
50 g bloem
500 ml melk
zout, peper en nootmuskaat
Samenvoegen met:
1 pakje cannelloni
50 g parmezaanse kaas, geraspt
150 g emmentaler, geraspt
Bereidingswijze:
Doe de uien en de boter in een pan en bak tot de uien glazig zijn. Voeg de bladspinazie
toe en laat het zachtjes koken. Voeg de crème fraîche toe, mix en laat afkoelen. Onder-
tussen de béchamelsaus klaarmaken: Laat de boter smelten in een pan, voeg de bloem
toe en blijf roeren. Beetje bij beetje onder voortdurend roeren de melk erbij gieten. De
saus op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat en zonder deksel ongeveer 10
minuten laten inkoken. Voeg zalm, baars, garnalen en mosselvlees toe aan de spinazie en
roer door elkaar. Een grote rechthoekige ovenschaal invetten met een eetlepel boter. Vul
de cannelloni met het spinaziemengsel en plaats in een ovenschaal. Leg tussen elke rij
cannelloni een laagje béchamelsaus. De bovenste laag moet een met kaas bestrooide laag
béchamelsaus zijn. De rest van de boter in kleine stukjes op het gerecht leggen.
Bereidingstijd in de oven: 55 minuten
Rekstand: 1
Hoeveelwater voor de waterlade: 300 ml
23 - KANT-EN-KLARE TAART
De instructies voor tijd en temperatuur staan op de verpakking. Volg deze instructies van de
fabrikant.
24 - AFBAKPIZZA
32 Nuttige aanwijzingen en tips
De instructies voor tijd en temperatuur staan op de verpakking. Volg deze instructies van de
fabrikant.
25 - KANT-EN-KLARE AARDAPPELGERECHTEN
De instructies voor tijd en temperatuur staan op de verpakking. Volg deze instructies van de
fabrikant.
Informatie over acrylamides
Belangrijk! Volgens recente wetenschappelijke informatie kan het intensief bruinen van
levensmiddelen (met name in producten die zetmeel bevatten), een gezondheidsrisico
vormen tengevolge van acrylamides. Om die reden adviseren wij levensmiddelen zoveel
mogelijk bij lage temperaturen gaar te laten worden en de gerechten niet te veel te
bruinen.
33
34
35
www.aeg.com/shop 892947903-A-382011
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36

Aeg-Electrolux KS7404001M Recipe book

Type
Recipe book