• 100 ml vleesbouillon
• 1 klein blik tomaten, in stukjes gesne-
den (circa 400 g)
• oregano, tijm, zout en peper
Ingrediënten voor de béchamelsaus:
• 75 g boter
• 50 gr. bloem
• 500 ml melk
• zout, peper en nootmuskaat
Samenvoegen met:
• 3 eetlepels boter
• 250 gr. groene lasagnebladen
• 50 g parmezaanse kaas, geraspt
• 50 g Emmentaler, geraspt
Bereidingswijze:
Het spek met een scherp mes van zwoerd
en kraakbeen ontdoen en in blokjes snij-
den. De ui en de wortel schillen, de selde-
rij schoonmaken, alle groente in kleine
blokjes snijden.
De olie in een stoofpan verhitten, de
spekblokjes en de groente daarin roer-
bakken.
Het gehakt beetje bij beetje toevoegen,
los bakken en blussen met wat bouillon.
De vleessaus op smaak brengen met to-
matenpuree, de kruiden, zout en peper
en afgedekt op een laag pitje ongeveer
30 minuten in laten koken.
Ondertussen de Bechamelsaus klaarma-
ken: Laat de boter smelten in een pan,
voeg de bloem toe en blijf roeren. Beetje
bij beetje onder voortdurend roeren de
melk erbij gieten. De saus op smaak bren-
gen met zout, peper en nootmuskaat en
zonder deksel ongeveer 10 minuten laten
inkoken.
Een grote rechthoekige ovenschaal invet-
ten met 1 eetlepel boter. Afwisselend een
laag pastabladen, vleessaus, Bechamel-
saus en geraspte kaas in de schaal leg-
gen. De bovenste laag moet een met
kaas bestrooide laag Bechamelsaus zijn.
De rest van de boter in kleine stukjes op
het gerecht leggen.
– Bereidingstijd in de oven: 55 minuten
– Ovenniveau: 1
– Voor stoomovens: voeg 300 ml water
toe aan de waterlade.
Cannelloni
Ingrediënten voor de vulling:
• 50 g uien, in blokjes gesneden
• 30 g boter
• 350 g bladspinazie, in stukjes gesneden
• 100 g verse room
• 200 g verse zalm, in blokjes
• 200 g nijlbaars, in blokjes
• 150 g garnalen
• 150 g mosselvlees
• zout, peper
• 50 g parmezaanse kaas, geraspt
• 150 gr. Emmentaler, geraspt
Ingrediënten voor de béchamelsaus:
• 75 g boter
• 50 gr. bloem
•500 ml melk
• zout, peper en nootmuskaat
Samenvoegen met:
• 1 pakje cannelloni
• 50 g parmezaanse kaas, geraspt
• 150 gr. Emmentaler, geraspt
Bereidingswijze:
Doe de uien en de boter in een pan en
bak tot de uien glazig zijn. Voeg de blad-
spinazie toe en laat het zachtjes koken.
Voeg de crème fraiche toe, mix en laat af-
koelen.
Ondertussen de béchamelsaus klaarma-
ken: Laat de boter smelten in een pan,
voeg de bloem toe en blijf roeren. Beetje
bij beetje onder voortdurend roeren de
melk erbij gieten. De saus op smaak bren-
gen met zout, peper en nootmuskaat en
zonder deksel ongeveer 10 minuten laten
inkoken.
Voeg zalm, baars, garnalen en mossel-
vlees toe aan de spinazie en roer door
elkaar.
Een grote rechthoekige ovenschaal invet-
ten met 1 eetlepel boter.
Vul de cannelloni met het spinaziemeng-
sel en plaats in een ovenschaal. Leg tus-
sen elke rij cannelloni een laagje bécha-
melsaus . De bovenste laag moet een met
kaas bestrooide laag béchamelsaus zijn.
De rest van de boter in kleine stukjes op
het gerecht leggen.
– Bereidingstijd in de oven: 55 minuten
– Ovenniveau: 1
– Voor stoomovens: voeg 300 ml water
toe aan de waterlade.
NEDERLANDS
21