• 150 g Emmentaler, geraspt
Ingrediënten van de Béchamelsaus:
•75 g boter
• 50 g bloem
• 500 ml melk
• zout, peper en nootmuskaat
Samenvoegen met:
• 1 pakje cannelloni
• 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
• 150 g Emmentaler, geraspt
Bereidingswijze:
Doe de uien en de boter in een pan en bak
tot de uien glazig zijn. Voeg de bladspinazie
toe en laat het zachtjes koken. Voeg de crè-
me fraîche toe, mix en laat afkoelen.
Ondertussen de bechamelsaus klaarmaken:
Laat de boter smelten in een pan, voeg de
bloem toe en blijf roeren. Beetje bij beetje
onder voortdurend roeren de melk erbij gie-
ten. De saus op smaak brengen met zout,
peper en nootmuskaat en zonder deksel on-
geveer 10 minuten laten inkoken.
Voeg zalm, baars, garnalen en mosselvlees
toe aan de spinazie en roer door elkaar.
Een grote rechthoekige ovenschaal invetten
met een eetlepel boter.
Vul de cannelloni met het spinaziemengsel
en plaats in een ovenschaal. Leg tussen elke
rij cannelloni een laagje bechamelsaus. De
bovenste laag moet een met kaas bestrooide
laag bechamelsaus zijn. De rest van de boter
in kleine stukjes op het gerecht leggen.
– Bereidingstijd in de oven: 55 minuten
– Ovenniveau: 1
Aardappelgratin
Ingrediënten:
• 1000 g aardappelen
• 1 theelepe zout, peper en nootmuskaat
• 2 teentjes knoflook
• 200 g geraspte kaas
• 3 eieren
• 100 ml melk
• 250 ml room
• 4 eetlepels boter
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen, snijd ze in dunne plak-
ken, droog ze af en doe er zout op.
Wrijf een ovenbestendige bakschaal in met
een teentje knoflook en vet de schaal daarna
in met boter.
Verspreid de helft van de gezouten aardap-
pelplakjes in de schaal en strooi er wat ge-
raspte kaas over. Leg de overige aardappel-
schijfjes er bovenop en strooi de rest van de
kaas eroverheen.
Pers het tweede teentje knoflook en vermeng
dit met de eieren, melk, room en de tijm. Giet
het mengsel over de aardappels en verspreid
de rest van de boter in kleine stukjes over de
gratin.
– Bereidingstijd in de oven: 65 minuten
– Ovenniveau: 1
Moussaka
Ingrediënten:
• 1 ui, gesneden
• olijfolie
• 1,5 kg gehakt
• 1 blikje tomaten, in stukjes gesneden
• 50 g Emmentaler, geraspt
• 4 theelepels broodkruimels
• zout en peper
• kaneel
• 1 kg aardappelen
•1,5 kg aubergines
•bakboter
Ingrediënten van de Béchamelsaus:
• 75 g boter
• 50 g bloem
• 500 ml melk
• zout, peper en nootmuskaat
Samenvoegen met:
• 150 g Emmentaler, geraspt
• 4 eetlepels broodkruimels
• 50 g boter
Bereidingswijze:
Fruit de ui aan in een beetje olijfolie en voeg
het gehakt al roerend toe.
Voeg de tomatenblokjes, geraspte Emmen-
taler en broodkruimels toe, roer goed en
breng het aan de kook. Op smaak brengen
met zout, peper en kaneel en van het vuur
halen.
Schil de aardappelen en snij ze in plakjes van
1 cm dik, was de aubergines en snij ze ook
in plakken van 1 cm dik.
Dep de plakken droog met keukenpapier.
Aanbakken met veel boter.
Ondertussen de bechamelsaus klaarmaken:
Laat de boter smelten in een pan, voeg de
bloem toe en blijf roeren. Beetje bij beetje
onder voortdurend roeren de melk erbij gie-
ten. De saus op smaak brengen met zout,
peper en nootmuskaat en zonder deksel on-
geveer 10 minuten laten inkoken.
Leg de aardappelschijfjes op de bodem van
een ingevette ovenschotel en strooi er een
28 electrolux