Deeg laten rijzen
U kunt deze automatische functie gebrui-
ken voor elk gistdeeg. Het zorgt voor de
juiste atmosfeer om het te laten rijzen.
Plaats het deeg in een kom die groot ge-
noeg is voor het gerezen deeg en bedek
de kom met een natte keukenhanddoek
of plastic folie. Plaats een bakrooster op
niveau één en schuif de schaal erin. Sluit
de deur en stel de functie in op deeg rij-
zen. Stel de benodigde tijd in.
11.3 Koken met stoom
Kookgerei voor stoomgaren
• Gebruik alleen hitte- en corrosiebesten-
dig kookgerei of chroomstalen schalen
(alleen sommige modellen).
Rekstanden
• U vindt de correcte inzetniveaus in de
onderstaande tabel. Telt de inzetni-
veaus van onder naar boven.
Algemene opmerkingen
• Als u langer dan 30 minuten kookt, of
als u grote hoeveelheden voedsel
kookt, voegt u zo nodig water toe.
• Plaats het voedsel in de juiste schalen
en zet de schalen op de roosters. Zorg
voor ruimte tussen de roosters zodat
de lucht rond de schalen kan circule-
ren.
• Na elk gebruik verwijdert u het water uit
de waterschuiflade, de aansluitingsslan-
gen en de stomer. Zie het hoofdstuk
'Onderhoud en reiniging'.
Aanwijzing in de tabellen voor
stoomgaren
• De tabellen geven de gegevens voor ty-
pische gerechten.
• De temperatuur en de tijd dienen uitslui-
tend als leidraad en zijn afhankelijk van
het type, de afmetingen en de hoeveel-
heid voedsel en het kookgerei.
• Gebruik een recept dat bijna hetzelfde
is als u de instellingen voor uw recept
niet kunt vinden.
• Start de procedure met een koud ap-
paraat tenzij de gegevens in de tabellen
anders zijn.
• Gebruik als u rijst kookt een verhouding
van 1,5:1 – 2:1 water op rijst want rijst
absorbeert water.
11.4 Watertabel stomen
Water in de waterlade (ml)
Tijd
1)
(min.)
400 15 - 25
600 25 - 40
800 40 - 50
1)
De tijden zijn uitsluitend richtlijnen.
11.5 Stomen/ECO stomen
WAARSCHUWING!
Open de deur van het apparaat
niet wanneer de functie is inge-
schakeld. Er bestaat gevaar voor
brandwonden.
Deze functie is geschikt voor alle soorten
voedsel - vers en ingevroren. Met deze
functie kunt u groente, vlees, vis, deegwa-
ren, rijst, maïs, griesmeel en eieren berei-
den, opwarmen, ontdooien, pocheren of
blancheren.
Menu’s bereiden: U kunt een volledig
menu in een keer bereiden. Om elk ge-
recht goed te bereiden gebruikt u kooktij-
den die bijna hetzelfde zijn. Voeg de
grootste hoeveelheid water toe voor één
van de gerechten in de bereiding. Doe de
gerechten in het juiste kookgerei en plaats
het op de ovenroosters. Zorg voor ruimte
tussen de gerechten zodat de stoom rond
de gerechten kan circuleren.
Sterilisatie
• Met deze functie kunt u houders (bijv.
babyflessen) steriliseren.
• Plaats de schone houders in het mid-
den van het rooster op de 1ste rooster-
stand. Zorg dat de opening omlaag is
gericht.
• Vul de lade met de maximale hoeveel-
heid water en stel een tijdsduur in van
40 min.
22
www.electrolux.com