TOEPASSINGEN, TABELLEN EN TIPS
WAARSCHUWING!
Zie het hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie'.
Binnenkant van de deur
Bij bepaalde modellen vindt u het volgende aan de binnenkant van de ovendeur:
• de nummers van de ovenniveaus (geselecteerde modellen)
• informatie over de ovenfuncties, aanbevolen niveaus en temperaturen voor karakteristie-
ke gerechten (geselecteerde modellen).
De temperaturen en baktijden in de tabellen zijn slechts als richtlijn bedoeld. Deze zijn af-
hankelijk van de recepten en de kwaliteit en de hoeveelheid van de gebruikte ingrediënten.
Nuttige tips voor speciale opwarmfuncties van de oven
Warmhouden
Gebruik deze functie om voedsel warm te houden.
De temperatuur wordt automatisch ingesteld op 80°C.
Borden warmen
Voor het verwarmen van borden en schalen.
Verdeel de borden en schalen gelijkmatig over het ovenrek. Verplaats de stapels halverwege
de verwarmingstijd (boven- en onderkant omwisselen).
De automatische temperatuur is 70 °C.
Aanbevolen ovenniveau: 3.
Deeg laten rijzen
U kunt deze automatische functie gebruiken voor elk gistdeeg. Het zorgt voor de juiste at-
mosfeer om het te laten rijzen. Plaats het deeg in een kom die groot genoeg is voor het
gerezen deeg en bedek de kom met een natte keukenhanddoek of plastic folie. Plaats een
rooster op niveau één en schuif de schaal erin. Sluit de deur en stel de functie in op deeg
rijzen. Stel de benodigde tijd in.
Bakken
Algemene aanwijzingen
• Uw nieuwe oven kan een andere bak-/braadverhouding hebben dan het apparaat dat u
tot nu toe gebruikt heeft. Pas uw normale instellingen (temperatuur, gaartijden) en de
ovenniveaus aan de tabelwaarden aan.
• Bij langere baktijden kunt u de oven ca. 10 minuten voor het einde van de baktijd uit-
schakelen, om te profiteren van de restwarmte.
Wanneer u diepgevroren levensmiddelen gebruikt, kunnen de platen in de oven tijdens
het bakken vervormen. Wanneer de platen afkoelen, verdwijnt de vervorming.
Aanwijzigen bij de baktabellen
• Wij raden aan om de eerste keer de lagere temperatuur in te stellen.
4 Toepassingen, tabellen en tips