• 300 g bloemkool
• 200 g paprika
Ingrediënten voor cappuccinocake:
• 100 g zachte boter
• 90 g suiker
• 2 eierdooiers
• de zaadjes van een vanillestokje
• 2 eetlepels oploskoffie (opgelost in 50
ml heet water)
• 2 eiwitten
• 50 g bloem
• 50 g zetmeel
• 1/2 theelepel bakpoeder
Bereidingswijze:
Breng de varkensrug op smaak met zout,
peper, paprikapoeder en kerriepoeder.
Bruin goed aan alle kanten en doe het
vlees in een ovenbestendige schotel.
Plaats op het rek in het apparaat en start
het programma. Plaats rijst, een snufje
zout en water in een schotel. Bereid de
gestoomde cappuccinocake. Roer de bo-
ter en suiker door elkaar. Voeg hier eier-
dooiers, vanillezaadjes en koffie aan toe.
Klop het eiwit met twee snufjes zout tot
deze stijf zijn. Spatel vervolgens voorzich-
tig de bloem, het zetmeel, de bakpoeder
en de opgeklopte eiwitten door het bo-
termengsel. Plaats het mengsel in kleine
schaaltjes of vormpjes die met boter zijn
ingevet.
Bereid groenten voor. Maak de wortels
schoon en snijd ze in reepjes. Schil de
koolrabi en snijd dit in reepjes. Spoel de
bloemkool af en snijd de bloemkool in
roosjes. Was de paprika's, haal de zaad-
lijsten uit de paprika's en snij ze in reep-
jes. Doe alles bij elkaar in een stoom-
schaal.
Voorbereiding:
Voeg de voorbereide gerechten na 40 mi-
nuten aan het apparaat toe, samen met
de varkensrug en laat alles nog eens 40
minuten roosteren.
De vleessappen in het gerecht zijn
erg smakelijk voor het maken van
een heerlijke saus met crème fraî-
che of wijn.
– Voeg 800 + 600 ml water toe aan de
waterlade
Stoommenu 2
Gepocheerde kipfilet met groenterijst en
bloemkoolflan. Vanilleflan met aardbeien
als nagerecht.
Ingrediënten voor de gepocheerde kip-
peborst:
• 4 - 6 kipfilets, zonder bot
• zout, peper, paprika en kerriepoeder
Ingrediënten voor de bloemkoolflan:
• 300 g bloemkool
• 50 g harde kaas, geraspt
• 2 eieren
•50 ml room
• zout, nootmuskaat
• boter voor de gerechten
Ingrediënten voor de rijst:
• 200 g langkorrelrijst
• 50 g wilde rijst
• zout, peper
• 400 ml bouillon
• 1 kleine rode paprika
• 1 klein blikje maïs (150 g)
Ingrediënten voor vanilleflan met aard-
beien:
•200 ml melk
•200 ml room
• zaadjes van een vanillestokje
• 2 eierdooiers
• 3 eieren
• 50 g suiker
• 300 g aardbeien
• 2 eetlepels pistachenoten
Bereidingswijze:
Was en droog de kipfilets. Breng op
smaak met zout, peper, paprikapoeder en
kerriepoeder en plaats dan in een oven-
schotel. Verdeel de bloemkool in bloe-
men, stoom gedurende 25 minuten en
pureer de groenten dan in de mixer.
Voeg geraspte kaas, eieren en room toe
en breng op smaak met zout en nootmus-
kaat. Giet het bloemkoolmengsel in 6
kleine, goed met boter ingevette flanvor-
men. Bereid de rijst voor. Plaats de lang-
korrelrijst, wilde rijst, zout, peper en
groentebouillon met water in een kom,
ongeveer een half uur voordat u met het
koken gaat beginnen. Snijd ondertussen
de rode paprika in kleine blokjes en voeg
dit toe aan de rijst. Bereid de vanilleflan
met aardbeien voor. Meng de eierdooiers
en eieren met de suiker. Voeg zaadjes uit
het vanillestokje toe. Schenk de melk en
28
www.aeg.com