• Bereidingstijd in het apparaat: 55 minu-
ten
•Plaathoogte: 1
8 - AARDAPPELGRATIN
Ingrediënten:
• 1000 g aardappelen
• 1 theelepel zout, peper en nootmuskaat
• 2 teentjes knoflook
• 200 g geraspte kaas
• 3 eieren
• 100 ml melk
•250 ml room
• 4 eetlepels boter
Bereidingswijze:
• Schil de aardappelen, snijd ze in dunne
plakken, droog ze af en breng ze op
smaak met zout en peper. Wrijf een
ovenbestendige bakschaal in met een
teentje knoflook en vet de schaal daarna
in met boter. Verspreid de helft van de
gezouten aardappelplakjes in de schaal
en strooi er wat geraspte kaas over. Leg
de overige aardappelschijfjes er bovenop
en strooi de rest van de kaas erover-
heen. Pers het tweede teentje knoflook
en vermeng dit met de eieren, melk,
room en de tijm. Giet het mengsel over
de aardappels en verspreid de rest van
de boter in kleine stukjes over de gratin.
• Bereidingstijd in het apparaat: 65 minu-
ten
•Plaathoogte: 1
9 - LASAGNE
Ingrediënten van de vleessaus:
• 100 gr. doorregen buikspek
•1 ui
•1 wortel
• 100 gr. selderij
• 2 eetlepels olijfolie
• 400 g gemengd gehakt (rundvlees en
varkensvlees)
• 100 ml vleesbouillon
• 1 klein blik tomaten, in stukjes gesneden
(circa 400 g)
• oregano, tijm, zout en peper
Ingrediënten voor de bechamelsaus:
• 75 g boter
• 50 g bloem
•500 ml melk
• zout, peper en nootmuskaat
Samenvoegen met:
• 3 eetlepels boter
• 250 gr. groene lasagnebladen
• 50 g parmezaanse kaas, geraspt
• 50 g Emmentaler, geraspt
Bereidingswijze:
• Het spek met een scherp mes van
zwoerd en kraakbeen ontdoen en in
blokjes snijden. De ui en de wortel schil-
len, de selderij schoonmaken, alle groen-
te in kleine blokjes snijden. De olie in een
stoofpan verhitten, de spekblokjes en de
groente daarin roerbakken, los bakken
en blussen met wat vleesbouillon. De
vleessaus op smaak brengen met toma-
tenpuree, de kruiden, zout en peper en
afgedekt op een laag pitje ongeveer 30
minuten in laten koken. Ondertussen de
bechamelsaus klaarmaken: Laat de bo-
ter smelten in een pan, voeg de bloem
toe en blijf roeren. Beetje bij beetje onder
voortdurend roeren de melk erbij gieten.
De saus op smaak brengen met zout,
peper en nootmuskaat en zonder deksel
ongeveer 10 minuten laten inkoken. Een
grote rechthoekige ovenschaal invetten
met een eetlepel boter. Afwisselend een
laag pastabladen, vleessaus, bechamel-
saus en geraspte kaas in de schaal leg-
gen. De bovenste laag moet een met
kaas bestrooide laag bechamelsaus zijn.
De rest van de boter in kleine stukjes op
het gerecht leggen.
– Bereidingstijd in het apparaat: 55 minu-
ten
–Plaathoogte: 1
4
www.electrolux.com