• 400 ml melk
• 10 g suiker
• 15 g zout
•1 ei
• 100 g zachte boter
Ingrediënten voor de glazuur:
• 1 eierdooier
• een beetje melk
Bereidingswijze:
Zeef het meel in een mengkom, maak een
gat in het midden. Snijd de gist in stukjes,
plaats het in het gat met de melk en een
beetje meel en roer vanaf de rand, be-
sprenkel met meel en laat op een warme
plek rijzen tot het besprenkelde meel op
het mengsel scheuren vertoont.
Plaats de rest van de suiker, zout, ei en bo-
ter op de rand van het meel. Kneed alle in-
grediënten tot een soepel gistdeeg.
Laat het deeg op een warme plaats rijzen
tot het is verdubbeld in grootte.
Maak drie gelijke stukken deeg en maak er
reepjes van. Vlecht de repen met elkaar.
Dek het af en laat het een half uur staan.
Bedek het oppervlak van de vlechtkoek
met een mengsel van eigeel en melk en
doe het in de oven.
– Bereidingstijd in de oven: 50 minuten
–Plaathoogte: 3
STOOFSCHOTELS
Lasagne
Ingrediënten van de vleessaus:
• 100 gr. doorregen buikspek
•1 ui
•1 wortel
• 100 g selderij
• 2 eetlepels olijfolie
• 400 g gemengd gehakt (rundvlees en
varkensvlees)
• 100 ml vleesbouillon
• 1 klein blik tomaten, in stukjes gesneden
(circa 400 g)
• oregano, tijm, zout en peper
Ingrediënten voor de béchamelsaus:
• 75 g boter
• 50 g meel
• 600 ml melk
• zout, peper en nootmuskaat
Samenvoegen met:
• 3 eetlepels boter
• 250 gr. groene lasagnebladen
• 50 g parmezaanse kaas, geraspt
• 50 g milde kaas, geraspt
Bereidingswijze:
Het spek met een scherp mes van zwoerd
en kraakbeen ontdoen en in blokjes snij-
den. De ui en de wortel schillen, de selderij
schoonmaken, alle groente in kleine blokjes
snijden.
De olie in een stoofpan verhitten, de spek-
blokjes en de groente daarin roerbakken.
Het gehakt beetje bij beetje toevoegen, los
bakken en blussen met wat bouillon. De
vleessaus op smaak brengen met tomaten-
puree, de kruiden, zout en peper en afge-
dekt op een laag pitje ongeveer 30 minuten
in laten koken.
Ondertussen de b?hamelsaus klaarmaken:
Laat de boter smelten in een pan, voeg de
bloem toe en blijf roeren. Beetje bij beetje
onder voortdurend roeren de melk erbij gie-
ten. De saus op smaak brengen met zout,
peper en nootmuskaat en zonder deksel
ongeveer 10 minuten laten inkoken.
Een grote rechthoekige ovenschaal invet-
ten met een eetlepel boter. Afwisselend
een laag pastabladen, vleessaus, b?hamel-
saus en geraspte kaas in de schaal leggen.
De bovenste laag moet een met kaas be-
strooide laag b?hamelsaus zijn. De rest van
de boter in kleine stukjes op het gerecht
leggen.
– Bereidingstijd in het apparaat: 55 minu-
ten
–Plaathoogte: 1
– Voeg 300 ml water toe aan de waterlade
Cannelloni
Ingrediënten voor de vulling:
• 50 g uien, in blokjes gesneden
• 30 g boter
• 350 g bladspinazie, in stukjes gesneden
• 100 g crème fraîche
• 200 g verse zalm, in blokjes
• 200 g nijlbaars, in blokjes
• 150 g garnalen
• 150 g mosselvlees
•zout, peper
Ingrediënten voor de béchamelsaus:
• 75 g boter
22
www.electrolux.com