Maak drie gelijke stukken deeg en maak er
reepjes van. Vlecht de repen met elkaar.
Dek het af en laat het een half uur staan.
Bedek het oppervlak van de vlechtkoek
met een mengsel van eigeel en melk en
doe het in de oven.
– Bereidingstijd in het apparaat: 50minuten
–Plaathoogte: 2
STOOFSCHOTELS
Lasagne
Ingrediënten voor de vleessaus:
• 100 gr. doorregen buikspek
•1 ui
•1 wortel
• 100 g selderij
• 2 eetlepels olijfolie
• 400 g gemengd gehakt (rundvlees en
varkensvlees)
• 100 ml vleesbouillon
• 1 klein blik tomaten, in stukjes gesneden
(circa 400 g)
• oregano, tijm, zout en peper
Ingrediënten voor de bechamelsaus:
• 75 g boter
• 50 g meel
• 600 ml melk
• zout, peper en nootmuskaat
Samenvoegen met:
• 3 eetlepels boter
• 250 gr. groene lasagnebladen
• 50 g parmezaanse kaas, geraspt
• 50 g milde kaas, geraspt
Bereidingswijze:
Het spek met een scherp mes van zwoerd
en kraakbeen ontdoen en in blokjes snij-
den. De ui en de wortel schillen, de selderij
schoonmaken, alle groente in kleine blokjes
snijden.
De olie in een stoofpan verhitten, de spek-
blokjes en de groente daarin roerbakken.
Het gehakt beetje bij beetje toevoegen, los
bakken en blussen met wat bouillon. De
vleessaus op smaak brengen met tomaten-
puree, de kruiden, zout en peper en afge-
dekt op een laag pitje ongeveer 30 minuten
in laten koken.
Ondertussen de bechamelsaus klaarma-
ken: Laat de boter smelten in een pan,
voeg de bloem toe en blijf roeren. Beetje bij
beetje onder voortdurend roeren de melk
erbij gieten. De saus op smaak brengen
met zout, peper en nootmuskaat en zonder
deksel ongeveer 10 minuten laten inkoken.
Een grote rechthoekige ovenschaal invet-
ten met een eetlepel boter. Afwisselend
een laag pastabladen, vleessaus, becha-
melsaus en geraspte kaas in de schaal leg-
gen. De bovenste laag moet een met kaas
bestrooide laag bechamelsaus zijn. De rest
van de boter in kleine stukjes op het ge-
recht leggen.
– Bereidingstijd in het apparaat: 55minuten
–Plaathoogte: 1
– Voeg 300 ml water toe aan de waterlade
Cannelloni
Ingrediënten voor de vulling:
• 50 g uien, in blokjes gesneden
• 30 g boter
• 350 g bladspinazie, in stukjes gesneden
• 100 g verse room
• 200 g verse zalm, in blokjes
• 200 g nijlbaars, in blokjes
• 150 g garnalen
• 150 g mosselvlees
•zout, peper
Ingrediënten voor de bechamelsaus:
• 75 g boter
• 50 g meel
•600 ml melk
• zout, peper en nootmuskaat
Samenvoegen met:
• 1 pakje cannelloni
• 50 g parmezaanse kaas, geraspt
• 150 g geraspte kaas
• 40 g boter
Bereidingswijze:
Doe de uien en de boter in een pan en bak
tot de uien glazig zijn. Voeg de bladspinazie
toe en laat het zachtjes koken. Voeg de
crème fraiche toe, mix en laat afkoelen.
Ondertussen de b?hamelsaus klaarmaken:
Laat de boter smelten in een pan, voeg de
bloem toe en blijf roeren. Beetje bij beetje
onder voortdurend roeren de melk erbij gie-
ten. De saus op smaak brengen met zout,
peper en nootmuskaat en zonder deksel
ongeveer 10 minuten laten inkoken.
Voeg zalm, baars, garnalen en mosselvlees
toe aan de spinazie en roer door elkaar.
22
www.electrolux.com