Electrolux EVY5741AAX Recipe book

Type
Recipe book
.................................................. ...............................................
NL OVEN RECEPTENBOEK
AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S
Programmanummer Programmanaam
1 BIEFSTUK
2 GEROOSTERD VARKENSVLEES
3 HELE KIP
4 PIZZA
5 MUFFINS
6 QUICHE LORRAINE
7 WITBROOD
8 AARDAPPELGRATIN
9 LASAGNE
1 - BIEFSTUK
Instellingen:
Automatische kernthermometer. Kerntem-
peratuur voor:
•Medium - 65 °C
Bereidingswijze:
Kruid het vlees naar smaak, steek de kern-
thermometer in het vlees en doe het vlees
in een ovenschaal.
–Plaathoogte: 1
2 - GEROOSTERD VARKENSVLEES
Instellingen:
Automatische programma's met ge-
wichtinvoer. Instelbereik voor het gewicht
tussen 1000 en 3000 g.
Bereidingswijze:
Kruid het vlees naar eigen smaak en leg
het vlees in een ovenschaal. Voeg water
of een andere vloeistof toe. De bodem
moet 20 - 40 mm bedekt zijn.
–Plaathoogte: 1
3 - HELE KIP
Instellingen:
Automatische programma's met ge-
wichtinvoer. Instelbereik voor het gewicht
tussen 900 en 2100 g.
Bereidingswijze:
Doe de kip in een ovenschaal en voeg
naar smaak kruiden toe. Keer het gevo-
gelte na ca. 30 minuten om. Op het dis-
play verschijnt een herinnering.
–Plaathoogte: 1
4 - PIZZA
Ingrediënten voor het deeg:
14 gr. gist
200 ml lauw water
300 g bloem
•3 g zout
1 eetlepel olie
Ingrediënten voor de garnering:
1/2 klein blik tomaten, in stukjes gesne-
den
200 g Emmentaler, geraspt
100 g salami
100 g gekookte ham
150 g champignons (in plakjes)
•150 g Fetakaas
•oregano
Bereidingswijze:
Gist in een kom verkruimelen en in lauw-
warm water oplossen. Het met het zout
en de olie gemengde meel toevoegen.
De ingrediënten zolang kneden, tot het
een soepel deeg is, dat loskomt van de
kom. Het deeg vervolgens laten rijzen op
een warme plaats, tot het twee maal zo-
2
www.electrolux.com
veel geworden is. Rol het deeg uit en
plaats het op een ingevette bakplaat,
prik de bodem in met een vork. De ingre-
di?ten voor de garnering achtereenvol-
gens op het deeg rangschikken.
Gebruik een ingevette bakplaat.
Bereidingstijd in het apparaat: 25 minu-
ten
•Plaathoogte: 1
5 - MUFFINS
Ingrediënten:
•150 g boter
150 g suiker
1 pakje vanillesuiker (ongeveer 8 g)
1 snufje zout
schil van een wasvrije citroen
2 eieren
•50 ml melk
25 gr. zetmeel
225 g bloem
10 g bakpoeder
1 pot zure kersen (375 g)
225 g chocoladesnippers
Overige:
Cakevormpjes, ongeveer 7 cm in door-
snee
Bereidingswijze:
Meng de boter, suiker, vanillesuiker, zout
en de schil van een wasvrije citroen. Voeg
de eieren toe en klop alles.
Meng de zetmeel, bloem en bakpoeder en
roer het door het mengsel met de melk.
Laat de zure kersen uitlekken en roer het
door het mengsel met de chocoladesnip-
pers.
Doe het mengsel in de papieren vormpjes,
plaats de vormpjes op een bakplaat en
plaats in het apparaat.
Bereidingstijd in het apparaat: 40 minu-
ten
–Plaathoogte: 2
6 - QUICHE LORRAINE
Ingrediënten van het deeg:
200 g bloem
2 eieren
•100 g boter
1/2 theelepel zout
een beetje peper
1 snufje nootmuskaat
Ingrediënten voor de garnering:
150 g geraspte kaas
200 g gekookte ham of magere bacon
2 eieren
250 g zure room
zout, peper en nootmuskaat
Bereidingswijze:
Meng meel, boter, eieren en kruiden in
een mengkom en meng tot een soepel
deeg. Laat het deeg een paar uur rusten
in de koelkast. Rol het deeg uit en leg
het in een ingevet zwart bakblik. Prik de
bodem in met een vork. Verspreid de ba-
con over het deeg. Meng de eieren, de
zure room en de kruiden samen voor de
vulling. Voeg dan de kaas toe.
Ingevet zwart bakblik met een diameter
van 28 cm
Bereidingstijd in het apparaat: 40 minu-
ten
•Plaathoogte: 1
7 - WITBROOD
Ingrediënten:
1000 g bloem
40 g verse gist of 20 g gedroogde gist
•560 ml melk
15 g zout
Overige:
Bakplaat ingevet of belegd met bakpa-
pier
Bereidingswijze:
Meel en zout in een grote kom doen. De
gist oplossen in lauwwarme melk en toe-
voegen aan het meel. Alle ingrediënten
tot een soepel deeg kneden. Afhankelijk
van de kwaliteit van het meel kan een
beetje meer melk nodig zijn om een
werkbaar deeg te krijgen. Laat het deeg
rijzen tot het verdubbelt in volume. Snijd
het deeg in twee stukken, maak lange
broden plaats deze op de bakplaat die is
ingevet of bedekt met bakpapier. Strooi
voor het bakken wat bloem over de bro-
den en maak met een scherp mes 3 - 4
keer een diagonale snede van minstens
1 cm diep.
NEDERLANDS 3
Bereidingstijd in het apparaat: 55 minu-
ten
•Plaathoogte: 1
8 - AARDAPPELGRATIN
Ingrediënten:
1000 g aardappelen
1 theelepel zout, peper en nootmuskaat
2 teentjes knoflook
200 g geraspte kaas
3 eieren
100 ml melk
•250 ml room
4 eetlepels boter
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen, snijd ze in dunne
plakken, droog ze af en breng ze op
smaak met zout en peper. Wrijf een
ovenbestendige bakschaal in met een
teentje knoflook en vet de schaal daarna
in met boter. Verspreid de helft van de
gezouten aardappelplakjes in de schaal
en strooi er wat geraspte kaas over. Leg
de overige aardappelschijfjes er bovenop
en strooi de rest van de kaas erover-
heen. Pers het tweede teentje knoflook
en vermeng dit met de eieren, melk,
room en de tijm. Giet het mengsel over
de aardappels en verspreid de rest van
de boter in kleine stukjes over de gratin.
Bereidingstijd in het apparaat: 65 minu-
ten
•Plaathoogte: 1
9 - LASAGNE
Ingrediënten van de vleessaus:
100 gr. doorregen buikspek
•1 ui
•1 wortel
100 gr. selderij
2 eetlepels olijfolie
400 g gemengd gehakt (rundvlees en
varkensvlees)
100 ml vleesbouillon
1 klein blik tomaten, in stukjes gesneden
(circa 400 g)
oregano, tijm, zout en peper
Ingrediënten voor de bechamelsaus:
75 g boter
50 g bloem
•500 ml melk
zout, peper en nootmuskaat
Samenvoegen met:
3 eetlepels boter
250 gr. groene lasagnebladen
50 g parmezaanse kaas, geraspt
50 g Emmentaler, geraspt
Bereidingswijze:
Het spek met een scherp mes van
zwoerd en kraakbeen ontdoen en in
blokjes snijden. De ui en de wortel schil-
len, de selderij schoonmaken, alle groen-
te in kleine blokjes snijden. De olie in een
stoofpan verhitten, de spekblokjes en de
groente daarin roerbakken, los bakken
en blussen met wat vleesbouillon. De
vleessaus op smaak brengen met toma-
tenpuree, de kruiden, zout en peper en
afgedekt op een laag pitje ongeveer 30
minuten in laten koken. Ondertussen de
bechamelsaus klaarmaken: Laat de bo-
ter smelten in een pan, voeg de bloem
toe en blijf roeren. Beetje bij beetje onder
voortdurend roeren de melk erbij gieten.
De saus op smaak brengen met zout,
peper en nootmuskaat en zonder deksel
ongeveer 10 minuten laten inkoken. Een
grote rechthoekige ovenschaal invetten
met een eetlepel boter. Afwisselend een
laag pastabladen, vleessaus, bechamel-
saus en geraspte kaas in de schaal leg-
gen. De bovenste laag moet een met
kaas bestrooide laag bechamelsaus zijn.
De rest van de boter in kleine stukjes op
het gerecht leggen.
Bereidingstijd in het apparaat: 55 minu-
ten
–Plaathoogte: 1
4
www.electrolux.com
NEDERLANDS 5
6
www.electrolux.com
NEDERLANDS 7
www.electrolux.com/shop 892956550-A-402012
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

Electrolux EVY5741AAX Recipe book

Type
Recipe book