• 250 ml room
• 2 teentjes knoflook, geschild en uitgeperst
• verse rozemarijn en tijm
Bereidingswijze:
Snij met een scherp mes ruiten in het vel.
Kruiden met zout en peper en aan alle kanten
bruin laten worden met olijfolie in een braad-
slede op de ring, vervolgens verwijderen.
Doe de selderij en prei met een beetje olie in
een braadslede, voeg vervolgens de toma-
ten, room, knoflookteentjes, rozemarijn en
tijm toe, roeren en leg de varkensschouder
er bovenop. Doe het in de oven.
– Bereidingstijd in de oven: 130 minuten
– Ovenniveau: 1
Geroosterd kalfsvlees
Instellingen:
Automatisch wegen. Instelbereik voor het
gewicht tussen 1000 en 3000 g.
Bereidingswijze:
Kruid het vlees naar eigen smaak en leg het
vlees in een ovenschaal. Voeg water of een
andere vloeistof toe; de bodem moet bedekt
zijn met een laagje van 10-20 mm. Afdekken
met een deksel.
Kalfsschenkel
Ingrediënten:
• 1 kalfsschenkel 1500-2000 g
• 4 plakken gekookte ham
• 2 eetlepels olie
• 1 theelepel zout
• 1 theelepel paprikapoeder
• 1/2 theelepel basilicum
• 1 klein blikje gesneden champignons
• soepgroente (wortel, prei, selderij, peter-
selie)
• water
Bereidingswijze:
Maak 8 inkepingen in de lengte rondom de
kalfsschenkel. Snij vier plakjes gekookte ham
door de helft en plaats ze in de inkepingen.
Vermeng de olie, het zout, het paprikapoeder
en de basilicum met elkaar en verspreid het
over de kalfsschenkel. Doe de kalfsschenkel
in een braadslede en verspreid de champig-
nons erover. Voeg de soepgroente en het
water toe aan de kalfsschenkel; de bodem
moet bedekt zijn met een laagje van
10-15mm.
– Bereidingstijd in de oven: 160 minuten
– Ovenniveau: 1
Ossobuco
Ingrediënten:
• 4 eetlepels boter als braadvet
• 4 plakken kalfsschenkel, ongeveer 3-4 cm
dik (afgesneden langs het bot)
• 4 middelgrote wortels, in stukjes gesneden
• 4 stengels selderij, in stukjes gesneden
• 1 kg rijpe tomaten, zonder vel, door mid-
den, zonder pitten en in stukjes gesneden
• 1 bosje peterselie, gewassen en grof ge-
sneden
• 4 eetlepels boter
• 2 eetlepels bloem voor de paneerlaag
• 6 eetlepels olijfolie
• 250 ml witte wijn
• 250 ml vleesbouillon
• 3 middelgrote uien, geschild en fijn gesne-
den
• 3 teentjes knoflook, geschild en fijn gesne-
den
• 1/2 theelepel tijm en 1/2 theelepel oregano
• 2 laurierblaadjes
• 2 kruidnagels
• zout, versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze:
Smelt 4 eetlepels boter in een braadslede en
fruit de groenten erin aan. Neem de groenten
uit de braadslede.
Spoel het vlees af, dep het droog, kruid het
vlees en paneer het met de bloem. Laat het
teveel aan bloem eraf vallen. Verhit de olijfolie
en braad het vlees goudbruin aan op mid-
delhoog vuur. Neem het vlees uit de pan en
schenk het teveel aan olijfolie uit de braad-
slede.
Meng de vleesjus in de braadslede met 250
ml wijn, doe het in een sauspan en laat het
zachtjes pruttelen. Voeg 250 ml vleesbouil-
lon, peterselie, tijm, oregano en tomaatblok-
jes toe. Kruiden met peper en zout. Aan de
kook brengen.
Doe de groenten in de braadslede, leg het
vlees er bovenop en giet de saus er over-
heen. Dek de braadslede af met een deksel
en doe het in de oven.
– Bereidingstijd in de oven: 120 minuten
– Ovenniveau: 1
Gevulde kalfsborst
Ingrediënten:
• 1 broodje
•1 ei
• 200 g gehakt
16 electrolux