NUTTIGE AANWIJZINGEN EN TIPS
WAARSCHUWING!
Zie het hoofdstuk 'Veiligheidsin-
formatie'.
BINNENKANT VAN DE DEUR
Bij bepaalde modellen vindt u het
volgende aan de binnenkant van de
deur:
• de nummers van de rekstanden (gese-
lecteerde modellen)
• informatie over de verwarmingsfunc-
ties, aanbevolen rekstanden en tempe-
raturen voor karakteristieke gerechten
(geselecteerde modellen).
De temperaturen en baktijden in
de tabellen zijn slechts als richtlijn
bedoeld. Deze zijn afhankelijk van
de recepten en de kwaliteit en de
hoeveelheid van de gebruikte in-
grediënten.
NUTTIGE TIPS VOOR
SPECIALE OPWARMFUNCTIES
VAN DE OVEN
Warmhouden
Gebruik deze functie om voedsel warm te
houden.
De temperatuur wordt automatisch inge-
steld op 80°C.
Borden warmen
Voor het verwarmen van borden en scha-
len.
Verdeel de borden en schalen gelijkmatig
over het ovenrek. Verplaats de stapels
halverwege de verwarmingstijd (boven-
en onderkant omwisselen).
De automatische temperatuur is 70 °C.
Aanbevolen rekstand: 3.
Deeg laten rijzen
U kunt deze automatische functie gebrui-
ken voor elk gistdeeg. Het zorgt voor de
juiste atmosfeer om het te laten rijzen.
Plaats het deeg in een kom die groot ge-
noeg is voor het gerezen deeg en bedek
de kom met een natte keukenhanddoek
of plastic folie. Plaats een rooster op ni-
veau één en schuif de schaal erin. Sluit de
deur en stel de functie in op deeg rijzen.
Stel de benodigde tijd in.
KOKEN MET STOOM
Kookgerei voor stoomgaren
• Gebruik alleen hitte- en corrosiebesten-
dig kookgerei.
• Chroomstalen gaarhouders zijn ook ge-
schikt (meegeleverd bij sommige mo-
dellen).
Inzetniveaus
• U vindt de correcte inzetniveaus in de
onderstaande tabel. Telt de inzetni-
veaus van onder naar boven.
Algemene opmerkingen
• Als u langer dan 30 minuten kookt, of
als u grote hoeveelheden voedsel
kookt, voegt u zo nodig water toe.
• Plaats het voedsel in de juiste schalen
en zet de schalen op de roosters. Be-
waar afstand tussen de roosters zodat
de stoom elke schaal kan bereiken.
• Na elk gebruik verwijdert u het water
uit de waterschuiflade, de aansluitings-
slangen en de stomer. Zie het hoofd-
stuk "Onderhoud en reiniging".
Aanwijzingen bij de tabellen
Stoomgaren
• De tabellen geven de gegevens voor
typische gerechten.
• De temperatuur en de tijd dienen uit-
sluitend als leidraad en zijn afhankelijk
van de samenstelling, grootte, hoeveel-
heid voedsel en het kookgerei.
• Gebruik een gelijksoortig recept als u
de instellingen voor uw recept niet kunt
vinden.
• Start het koken in een koude oven als
de gegevens in de tabellen niet anders
aanbevelen.
• Aangezien rijst veel water absorbeert,
gebruikt u voor het koken van rijst een
water-/rijstverhouding van 1,5:1 - 2:1.
2
www.aeg.com