Electrolux EOC69400X Handleiding

Type
Handleiding
gebruiksaanwijzing
Oven
EOC69400
Electrolux. Thinking of you.
Ga voor meer van onze ideeën naar www.electrolux.com
INHOUD
Veiligheidsinformatie 2
Beschrijving van het product 5
Voor het eerste gebruik 5
Bedieningspaneel 6
Dagelijks gebruik 7
Klokfuncties 10
Automatische programma's 10
Gebruik van de accessoires 11
Extra functies 14
Nuttige aanwijzingen en tips 15
Onderhoud en reiniging 25
Problemen oplossen 28
Milieubescherming 29
NEDERLAND - Garantie/serviceafdeling
29
Wijzigingen voorbehouden
VEILIGHEIDSINFORMATIE
Lees deze handleiding zorgvuldig alvorens
het apparaat te installeren of te gebruiken:
Voor uw eigen veiligheid en de veiligheid
van uw eigendommen
Uit respect voor het milieu
Voor de correcte werking van het appa-
raat.
Bewaar deze instructies altijd bij het appa-
raat, ook wanneer u het verplaatst of ver-
koopt.
De fabrikant is niet verantwoordelijk voor
schade veroorzaakt door een foutieve instal-
latie of foutief gebruik.
Veiligheid van kinderen en kwetsbare
mensen
Dit apparaat kan worden gebruikt door
kinderen van 8 jaar en ouder en door men-
sen met beperkte lichamelijke, zintuiglijke
of verstandelijke vermogens of een ge-
brek aan ervaring en kennis, indien zij on-
der toezicht staan of instructies hebben
gekregen over het veilig gebruiken van
het apparaat en indien zij de eventuele ge-
varen begrijpen. Kinderen mogen niet
met het apparaat spelen.
Houd alle verpakkingsmaterialen uit de
buurt van kinderen. Gevaar voor verstik-
king of lichamelijk letsel.
Houd kinderen en dieren uit de buurt van
het apparaat als de deur openstaat of als
het apparaat in gebruik is. Gevaar voor let-
sel of ander permanent lichamelijk letsel.
Gebruik het kinderslot of de Key lock-func-
tie als het apparaat hiermee uitgerust is.
Dit voorkomt dat kinderen en dieren het
apparaat per ongeluk aanzetten.
Algemene veiligheid
Verander de specificaties van dit product
niet. Risico op letsel en beschadiging van
het apparaat.
Laat het apparaat tijdens het gebruik niet
onbeheerd achter.
Schakel het apparaat na elk gebruik uit.
Montage
Alleen een bevoegd elektriciën mag het
apparaat installeren en aansluiten. Neem
contact op met een erkend servicecen-
trum. Dit om lichamelijk letsel of structure-
le schade te voorkomen.
Controleer of het apparaat niet is bescha-
digd tijdens het transport Sluit geen be-
schadigd apparaat aan. Neem indien no-
dig contact op met de leverancier.
Verwijder al het verpakkingsmateriaal, stic-
kers en folie van het apparaat voordat u
het voor het eerst in gebruik neemt. Ver-
wijder niet het typeplaatje. Dit kan de ga-
rantie ongeldig maken.
Zorg ervoor dat de stekker van het appa-
raat uit het stopcontact is getrokken tij-
dens de installatie.
Wees voorzichtig bij het verplaatsen van
het apparaat. Het apparaat is zwaar. Ge-
bruik altijd veiligheidshandschoenen. Trek
het apparaat nooit omhoog aan de hand-
greep.
De elektrische installatie moet een isolatie-
apparaat bevatten waardoor het appa-
raat volledig van het lichtnet afgesloten
kan worden. Het isolatieapparaat moet
2 electrolux
een contactopening hebben met een mi-
nimale breedte van 3mm.
U dient te beschikken over de juiste isola-
tievoorzieningen: stroomonderbrekers,
zekeringen (schroefzekeringen moeten uit
de houder worden verwijderd), aardlek-
schakelaars en contactgevers.
Zorg dat de keukenkast de benodigde af-
metingen heeft voordat u met de installa-
tie begint.
Zorg ervoor dat het apparaat onder en
naast veilige installaties wordt geïnstal-
leerd.
Houd de minimumafstanden naar andere
apparaten en units in acht.
Het apparaat kan niet op een voetstuk
worden geplaatst.
Ingebouwde ovens en ingebouwde fornui-
zen worden bevestigd met een speciaal
aansluitsysteem. Om schade aan het ap-
paraat te voorkomen dient u alleen een
apparaat te gebruiken met apparaten van
dezelfde fabrikant.
Aansluiting op het elektriciteitsnet
Dit apparaat moet worden geaard.
Controleer of de elektrische gegevens op
het typeplaatje overeenkomen met de
stroomvoorziening in uw woning.
Informatie over het voltage vindt u op het
typeplaatje.
Gebruik altijd een correct geïnstalleerd,
schokbestendig stopcontact.
Gebruik geen meerwegstekkers, -aanslui-
tingen en verlengkabels. Er kan brand ont-
staan.
Vervang of verander het netsnoer niet
zelf. Neem contact op met het servicecen-
trum.
Zorg ervoor dat de stroomsnoeren (indien
van toepassing) en kabel niet knakken of
beschadigd raken achter het apparaat.
Trek niet aan het netsnoer om het appa-
raat los te koppelen. Trek altijd aan de
stekker - indien van toepassing.
Gebruik
Dit apparaat is uitsluitend bestemd voor
huishoudelijk gebruik. Gebruik het appa-
raat niet voor commerciële of industriële
doeleinden.
Dit apparaat is uitsluitend bedoeld voor
huishoudelijk gebruik. Zo voorkomt u li-
chamelijk letsel of schade aan eigendom-
men.
Het apparaat mag niet worden gebruikt
als werkblad of aanrecht.
De binnenkant van het apparaat en de ac-
cessoires worden heet tijdens gebruik. Er
kunnen brandwonden ontstaan. Gebruik
ovenhandschoenen wanneer u toebeho-
ren of pannen plaatst of verwijdert.
Wees voorzichtig bij het verwijderen of in-
stalleren van toebehoren om schade aan
de emaille van de oven te voorkomen.
Sta niet te dicht bij het apparaat als u de
deur van het apparaat opent als deze
aan staat. Er kan hete stoom ontsnap-
pen. Hierdoor kunnen brandwonden ont-
staan.
Om schade of verkleuring van het emaille
te voorkomen:
plaats geen voorwerpen direct op de
bodem van het apparaat en bedek het
niet met aluminiumfolie;
plaats heet water niet direct in het ap-
paraat;
haal vochtige schotels en eten uit het
apparaat als u klaar bent met koken.
Verkleuring van het emaille heeft geen on-
gewenst effect op de werking van het ap-
paraat
Oefen geen kracht uit op een geopende
deur.
De deur dient altijd gesloten te worden bij
het koken, ook tijdens het grillen.
Onderhoud en reiniging
Schakel het apparaat uit en trek de stek-
ker uit het stopcontact voordat u onder-
houdshandelingen verricht.
Zorg ervoor dat het apparaat is afgekoeld
voordat u onderhoud verricht. Er kunnen
brandwonden ontstaan. Er bestaat een ri-
sico dat de glasplaten kunnen breken.
Houd het apparaat altijd schoon. Opeen-
hopingen van vetten of andere voedsel-
resten kunnen brand veroorzaken.
Regelmatig reinigen voorkomt dat het op-
pervlaktemateriaal van de oven achteruit-
gaat.
Gebruik een diep bakblik voor vochtige
taarten om te voorkomen dat het fruitsap
permanente vlekken maakt.
Voor uw persoonlijke veiligheid en de vei-
ligheid van uw eigendommen dient u het
electrolux 3
apparaat alleen met water en zeep te rei-
nigen. Gebruik geen ontvlambare produc-
ten of bijtende producten.
Reinig het apparaat niet met stoomreini-
gers, hogedrukreinigers, scherpe voor-
werpen, schuurmiddelen, schuursponzen
en vlekverwijderaars
Volg de aanwijzingen van de ovenfabri-
kant op als u een ovenspray gebruikt.
Reinig de glazen ovendeur niet met schu-
rende reinigingsmiddelen of een metalen
schraper. Het hittebestendige oppervlak
van de binnenruit kan hierdoor breken en
versplinteren.
Als de glasplaten beschadigd raken, wor-
den ze zwak en kunnen ze breken. U
dient ze te vervangen. Neem contact op
met het servicecentrum.
Wees voorzichtig bij het verwijderen van
de deur uit het apparaat. De deur is zwaar!
Reinig het katalytisch emaille niet (indien
van toepassing).
Brandgevaar
Open de deur voorzichtig. Als u alcoholi-
sche toevoegingen gebruikt, kan er een
licht ontvlambaar alcohol-luchtmengsel
ontstaan. Er kan brand ontstaan.
Houd vonken of open vlammen uit de
buurt van het apparaat bij het openen
van de deur.
Plaats geen ontvlambare producten of
items die vochtig zijn door ontvlambare
producten, en/of onstekingsproducten
(gemaakt van plastic of aluminium) in, bij
of op het apparaat.
Pyrolytische reiniging
Laat het apparaat tijdens het Pyrolytisch
reinigen niet onbeheerd achter.
Probeer de deur niet te openen en scha-
kel de stroom niet uit tijdens de pyrolyti-
sche reiniging.
Houd kinderen uit de buurt tijdens de py-
rolytische reiniging. Het apparaat wordt
zeer heet Er kunnen brandwonden ont-
staan.
Tijdens de pyrolytische reiniging kan hard-
nekkig vuil het email verkleuren. Verkleu-
ring van het email heeft geen ongewenst
effect op de werking van het apparaat.
Ovenlampje
Haal de stekker van het apparaat uit het
stopcontact voordat u de ovenlamp ver-
vangt. Er bestaat risico op elektrische
schokken!
Service-afdeling
Alleen een bevoegd servicemonteur mag
dit apparaat repareren. Neem contact op
met de service-afdeling.
Gebruik alleen originele reserveonderde-
len.
Afvalverwerking van het apparaat
Om lichamelijk letsel of schade te voorko-
men
Trek de stekker uit het stopcontact.
Snijd het netsnoer door en gooi het weg.
Verwijder de deurvergrendeling. Dit
voorkomt dat kinderen of kleine huisdie-
ren in het apparaat opgesloten raken.
Er bestaat een gevaar voor verstikking.
4 electrolux
BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT
1
10
3
2
5
4
6
7
8
9
5
4
3
2
1
1 Elektronische tijdschakelklok
2 Geurfilter
3 Verwarmingselement
4 Ovenlampje
5 Vleesthermometeraansluiting
6 Draaispitholte
7 Verwarmingselement achterwand en
ventilator
8 Onderwarmte
9 Telescopische geleiders van ovenrek,
uitneembaar
10 Rekstanden
Ovenaccessoires
Ovenrek
Voor servies, bak- en braadvormen.
Vlakke bakplaat
Voor gebak en koekjes
Braadpan
Om te bakken en te braden of om vet op
te vangen.
Vleesthermometer
Gaarpunt van het vlees vaststellen.
Draaispit
Voor het braden van grotere stukken
vlees en gevogelte.
VOOR HET EERSTE GEBRUIK
Waarschuwing! Zie het hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie'.
Eerste reiniging
Verwijder alle onderdelen van het appa-
raat.
Reinig het apparaat voor het eerste ge-
bruik
Belangrijk! Zie het hoofdstuk "Onderhoud
en reiniging".
Eerste aansluiting
Wanneer u het apparaat op het stopcontact
aansluit of na een stroomstoring moet u de
taal, het contrast, de helderheid en de tijd in-
stellen. Gebruik shuttle om de waarde in te
stellen. Druk op OK om te bevestigen.
electrolux 5
Calibreren
Voor optimale resultaten bij Auto-Cooking
dient u het toestel te kalibreren. De kalibra-
tietijd is 4 uur.
Als u alleen handmatig koken gebruikt,
kunt u deze procedure negeren.
Voorwaarden:
De temperatuur in de keuken dient lager
te zijn dan 35°C.
Installeer het apparaat op zijn permanen-
te locatie.
Sluit het apparaat aan op de stroomvoor-
ziening en sluit het niet meer af.
Als u de locatie van het apparaat of de
elektrische verbinding wijzigt,dient u deze
stappen opnieuw uit te voeren.
Calibreren:
1. Schakel het apparaat in.
2. Selecteer Basis instellingen en druk op
OK .
3. Selecteer Calibreren en druk op OK .
Als u voor de eerste keer calibeert,
kunt u de categorie vanaf het bedie-
ningspaneel instellen of Auto-Cooking
vanaf het hoofdmenu om de procedure
te starten.
Let op! Zorg ervoor dat het toestel
helemaal is afgekoeld voordat u het
gebruikt.
BEDIENINGSPANEEL
Bedieningspaneel
Elektronische tijdschakelklok
1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
Gebruik de sensorvelden om het apparaat te bedienen.
Aan-
tal
Sen-
sor-
veld
Functie Opmerking
1
-
Display Toont de huidige instellingen van het ap-
paraat.
2
Aan / Uit Het apparaat in- en uitschakelen.
Houd ingedrukt.
3
-
Shuttle Voor keuze.
4
Tijd en aanvullende functies. Om verschillende functies in te stellen
als de ovenfunctie in werking is: Kook-
wekker , TOETSBLOKKERING , Duur /
Eindtijd , Vleesthermometer .
5
BAKKEN Categorie voor automatische program-
ma's.
6
BRADEN Categorie voor automatische program-
ma's.
6 electrolux
Aan-
tal
Sen-
sor-
veld
Functie Opmerking
7
Kant-en-klaar gerecht Categorie voor automatische program-
ma's.
8
Ovengerecht, specialiteit Categorie voor automatische program-
ma's.
9
Pizza Categorie voor automatische program-
ma's.
10
Ok Bevestigen.
Display
123
45
1 Ovenfunctie
2 Toont de tijd als de functie wordt beëin-
digd
3 Voorverwarmindicatie
4 Temperatuur
5 Toont de duur van een functie
Andere indicatoren van het scherm
Symbool Functie
Kookwekker De functie is actief.
DAGTIJD Het display geeft de huidige tijd aan.
Duur Toont de voor de bereidingscyclus benodigde tijdsduur.
Eindtijd Toont wanneer de bereidingscyclus beëindigd is.
Starttijd Geeft de tijd van de start van de verwarmingsfunctie.
Oventemperatuur Toont de oventemperatuur.
Berekening Berekent de bereidingstijd.
Voorverwarmindicatie Geeft het temperatuurpeil in de ovenruimte aan. Het display
geeft dit weer wanneer u het apparaat uitschakelt en de
ovenruimte nog warm is.
Controlelampje snel-
warmfunctie
Snel opwarmen is actief. Het verkort de opwarmtijd.
DAGELIJKS GEBRUIK
Waarschuwing! Zie het hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie'.
Een overzicht van de menu's
Hoofdmenu
Menuoptie Toepassing
Auto-Cooking
U activeert het kookprogramma als u op een ca-
tegoriesymbool drukt op het bedieningspaneel.
electrolux 7
Menuoptie Toepassing
Verwarmingsfuncties Bestaat uit een lijst met ovenverwarmingsfuncties.
Reinigen Reinigingsfuncties van het apparaat.
Basis instellingen
U kunt dit gebruiken om andere ovenfuncties in
te stellen.
Speciaal Aanvullende verwarmingsfuncties.
Submenu voor: Verwarmingsfuncties
Verwarmingsfuncties Toepassing
Multi hetelucht Voor het bakken op maximaal drie niveaus tege-
lijk. Stel de temperatuur van de oven 20 tot 40
°C lager in dan bij Boven + onderwarmte .
Boven + onderwarmte Voor het bakken en braden op één niveau.
Pizza hetelucht Voor het bakken op één niveau van gerechten
die een intensievere bruining en knapperigheid
van de bodem nodig hebben. Stel de tempera-
tuur van de oven 20 tot 40 °C lager in dan bij Bo-
ven + onderwarmte .
Circulatiegrill Om grote stukken vlees of gevogelte op één ni-
veau te braden. Deze functie is ook geschikt
voor gratineren en laten bruinen.
Circulatiegrill met draaispit Speciaal voor gevogelte, temperatuurinstelling
190-210°C.
Grill klein Voor het grillen van platte levensmiddelen die in
het midden van het rooster worden geplaatst en
om te roosteren.
Grill klein met draaispit Voor het grillen van kip of een kleine rollade.
Grill groot Voor het grillen van grotere hoeveelheden platte
levensmiddelen en om te roosteren.
Grill groot met draaispit Voor het grillen van twee kippen of een rollade.
Onderwarmte Voor het bakken van taarten met een knapperi-
ge bodem.
Lage temperatuur garen Voor het bereiden van bijzonder mals en sappig
braadvlees
Submenu's voor: Reinigen
Functie Toepassing
Pyrolyse Oven reinigen met gebruik van pyrolytische reini-
gen.
Reinigingsassistent Herinnert er op verschillende plaatsen aan waar-
mee rekening dient te worden gehouden voor Py-
rolyse. Kan worden in- of uitgeschakeld.
Reinigingsherinnering Herkent wanneer een Pyrolyse noodzakelijk is en
wijst hierop. Kan worden in- of uitgeschakeld.
Submenu's voor: Speciaal
Functie Toepassing
Ontdooien Voor het ontdooien van diepvriesvoedsel.
8 electrolux
Functie Toepassing
Drogen Voor het drogen van gesneden fruit zoals ap-
pels, pruimen, perziken en groenten zoals toma-
ten, courgette of champignons.
Warmhouden Om voedsel warm te houden.
Inmaken Om groenten zoals bijvoorbeeld gemengde pic-
kles in glas en vloeistof te bewaren.
Borden warmen Om lege borden voor het serveren te verwarmen.
Submenus voor: Basis instellingen
Opties Toepassing
Instellen dagtijd Stel de dagtijd in.
Contrast Aanpassing van de displayweergave.
Helderheid Aanpassing van de displayweergave.
Taal Wijzigt de taal.
Geluidsvolume Verandert het geluidsvolume.
Toetsvolume Toetstonen in- of uitschakelen.
Alarmtoon Alarm/foutsignalen in- of uitschakelen.
Geurfilter In- en uitschakelen.
Calibreren Aanpassing van de oven aan de keukenomge-
ving, bijv. na verhuizing.
Service Geeft de softwareversie, de configuratie en de ge-
bruiksduur weer.
Fabrieksinstelling Alle Basis instellingen terugzetten naar de stan-
daardinstellingen.
U kunt het apparaat gebruiken in:
handmatige modus -u stelt de ovenfunc-
tie, de temperatuur en de kooktijd hand-
matig in.
automatische programma's -voor het
bereiden van een gerecht als u geen ken-
nis of ervaring met koken hebt.
Navigeren in de menu's
Werking van de menu's:
1. Schakel het apparaat in.
2. Gebruik de shuttle naar rechts of naar
links om de menuoptie te selecteren.
3. Druk op OK om naar het submenu te
gaan of de instelling te accepteren.
Een verwarmingsfunctie activeren
1. Schakel het apparaat in.
2. Het menu Verwarmingsfuncties selecte-
ren. Druk op OK om te bevestigen.
3. Selecteer de verwarmingsfunctie. Druk
op OK om te bevestigen.
4.
Stel de temperatuur in. Druk op OK om
te bevestigen.
Nadat u de functie heeft ingesteld: In-
dien u een verwarmingsfunctie wilt wijzigen,
draait u de shuttle naar links en drukt u op
OK . Indien u de temperatuur wilt wijzigen,
draait u de shuttle naar rechts en drukt u op
OK .
Controlelampje bij voorverwarmen
Wanneer u een ovenfunctie inschakelt, gaat
het balkje op het display branden. De balk-
jes geven aan dat de oventemperatuur toe-
neemt.
Restwarmte-indicatie
Wanneer u het apparaat uitschakelt, geeft
het display de restwarmte aan. U kunt de
warmte gebruiken om het eten warm te hou-
den.
electrolux 9
KLOKFUNCTIES
Klokfuncties
Symbool Functie Beschrijving
Kookwekker
Een afteltijd instellen (max. 2 uur en 30 minuten). Deze functie
heeft geen invloed op de werking van het apparaat. U kunt het
ook activeren in de uit-stand. Gebruik de shuttle om de minuten
in te stellen en OK om te starten.
Duur
Instellen hoe lang het apparaat moet worden gebruikt (max. 23
uur en 59 minuten).
Eindtijd
Hier stelt u de tijd in wanneer de oven moet worden uitgescha-
keld (max. 23 uur en 59 minuten).
U kunt Duur en Eindtijd tegelijkertijd ge-
bruiken, als u het apparaat automa-
tisch op een later tijdstip wilt in- en uit-
schakelen.
Als u de tijd voor een klokfunctie instelt, be-
gint het aftellen van de tijd na 5 seconden.
Als u de klokfuncties Duur en Eindtijd
gebruikt, schakelt het apparaat de
warmte-elementen na 90 % van de in-
gestelde tijd uit. Het apparaat gebruikt
de restwarmte om het kookproces
voor te zetten totdat de tijd is verstre-
ken (3-20 minuten).
De klokfuncties instellen
1. Een ovenfunctie en temperatuur instel-
len (nodig voor Duur en Einde ).
2.
Druk herhaaldelijk op
totdat het
display de benodigde klokfunctie en het
bijhorende symbool weergeeft.
3. Stel de benodigde tijd in met de shuttle.
Druk op OK om te bevestigen.
Na 90% van de ingestelde tijd klinkt er
een geluidssignaal. Het apparaat wordt
uitgeschakeld. Op het display verschijnt
een melding.
4. Raak een sensorveld aan of open de
deur om het geluidssignaal uit te schake-
len.
Met Duur en Eindtijd wordt het appa-
raat automatisch uitgeschakeld.
Als u Vleesthermometer gebruikt, wer-
ken Duur en Eindtijd niet.
Verlengen tijd
De Verlengen tijd zorgt dat de ovenfunctie
blijft werken, nadat de ingestelde tijd is afge-
lopen.
Van toepassing op alle ovenfuncties met
Duur of Automatisch wegen .
Niet van toepassing op ovenfuncties met
Vleesthermometer.
Inschakelen van de functie:
1. Wanneer de bereidingstijd is voltooid,
klinkt er een geluidssignaal. Raak een
sensorveld aan.
2. Het display toont het bericht voor Verlen-
gen tijd gedurende vijf minuten.
3.
Druk op
om in te schakelen.
4. Stel een periode in voor Verlengen tijd .
Druk op OK om te bevestigen.
AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S
Auto-cooking
Dit apparaat heeft automatische program-
ma's voor koken. U kiest categorieën op
het bedieningspaneel. Raadpleeg het apar-
te boekje (meegeleverd) voor overeenkom-
sten tussen kookcategorieën en voorbeelds-
chotels - gebruik het als een kookhulp. Au-
tomatische programma's gebruiken vooraf
ingestelde temperaturen, ovenfuncties en
tijd.
Belangrijk! Om automatische
programma's te gebruiken, dient u het
apparaat te calibreren.
Gebruik de aanbevolen accessoires.
Raadpleeg de tabellen en het hoofd-
stuk met tips.
10 electrolux
Auto-Cooking -categorieën
Symbool Categorie
BAKKEN
BRADEN
Kant-en-klaar gerecht
Ovengerecht, specialiteit
Pizza
Auto-cooking:
1. Schakel het apparaat in
2. Gebruik het aparte boekje om het ge-
recht en de categorie te vinden.
3. Druk op de categorie op het bedienings-
paneel. Gebruik de shuttle om de subca-
tegorie te kiezen.
4. Volg de informatie op het display.
GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES
Vleesthermometer
De vleesthermometer meet de kerntempera-
tuur van het voedsel. De oven wordt auto-
matisch uitgeschakeld als het vlees de inge-
stelde temperatuur heeft bereikt
Belangrijk! Gebruik alleen originele
onderdelen. Het garandeert de beste
kookresultaten.
Waarschuwing! De vleesthermometer
is heet! U kunt zich verbranden! Wees
voorzichtig bij het verwijderen van de
punt en stekker.
Om het te gebruiken dient u het volgende in
te stellen:
De temperatuur in het apparaat.
De kerntemperatuur van het voedsel
De vleesthermometer gebruiken:
1. Steek de punt van de vleesthermometer
in het midden van het vlees.
2. Schakel het apparaat in.
3. Steek de stekker van de vleesthermome-
ter in het stopcontact (raadpleeg het
overzicht van het apparaat).
4. Gebruik de shuttle in minder dan 5 se-
conden om de kerntemperatuur in te stel-
len. Het bereik van de thermometerthem-
peratuur begint bij 30°C.
5. Selecteer de ovenfunctie en, indien no-
dig, de oventemperatuur.
Het apparaat berekent een geschatte
eindtijd. De eindtijd is afhankelijk van de
hoeveelheid eten, de ingestelde oven-
temperatuur (minimum 120°C) en de be-
diening. Het apparaat berekent de eind-
tijd in ongeveer 30 minuten. De kerntem-
peratuur wordt weergegeven vanaf 30°C.
De vleesthermometer moet gedurende
het kookproces in het vlees blijven en
de stekker moet in het stopcontact blij-
ven.
6. Als de ingestelde temperatuur voor het
vlees is bereikt, klinkt er een geluidssig-
naal. Het apparaat wordt automatisch
uitgeschakeld.
Druk op een willekeurige toets om het
geluidssignaal uit te schakelen.
7. Stekker van de vleesthermometer uit het
stopcontact trekken en het gerecht uit
de oven nemen.
Om de kerntemperatuur te wijzigen,
drukt u opnieuw op
tot de vlees-
thermometertemperatuur verschijnt.
Gebruik de shuttle om de temperatuur
te wijzigen en OK om te bevestigen.
Ovenaccessoires plaatsen
Plaats de schuifaccessoires zo dat de dub-
bele zijranden zich achter in de oven bevin-
den en naar beneden wijzen. Druk de schuif-
accessoires tussen de geleidestangen van
een van de ovenniveaus.
electrolux 11
De diepe braadpan en het ovenrooster
hebben dubbele randen aan de zijkant.
Deze randen en de vorm van de gelei-
destangen bieden kantelbeveiliging
voor de ovenaccessoires.
Rooster en braadslede samen plaatsen
Leg het ovenrooster op de diepe braadpan.
Duw de diepe braadpan in de geleidestan-
gen van een van de ovenniveaus.
Het rooster in de oven plaatsen
Om de veiligheid te vergroten heeft het
rooster aan de rechter- en linkeronder-
kant een kleine inkeping.
Zorg ervoor dat deze inkeping zich aan de
achterkant van de oven bevindt. Deze inke-
ping is ook een anti-kantelmechanisme.
Plaats het rooster zodanig dat de pootjes
naar beneden wijzen.
Schuif het rooster tussen de geleidestangen
van het ovenniveau.
Door de verhoogde lijst die om het roos-
ter loopt zijn pannen beveiligd tegen
wegglijden.
Mechanische deurvergrendeling
Bij levering van het apparaat is de deurver-
grendeling uitgeschakeld.
De deurvergrendeling in- en
uitschakelen
1. Pak de deurafdekking (B) aan de boven-
kant van de deur aan beide kanten vast
en druk naar binnen om de klemsluiting
te ontgrendelen. Trek vervolgens de
deurafdekking naar boven weg.
2
B
1
2. Stap a voor inschakeling en stap b voor
uitschakeling.
a) Deurvergrendeling inschakelen :
maak de hendel (1) los, verplaats
hem 4mm naar links (2) en plaats
hem weer terug (3).
3
1
2
12 electrolux
b)
Deurvergrendeling uitschakelen :
Hendel losmaken: verwijder de hen-
del (1).
1
Verwijder de afdekking (2) van de on-
derkant van de deurafdekking (B) en
druk naar binnen (3).
3
2
3. Pak de deurafdekking (B) links en rechts
vast, plaats de afdekking tegen de bin-
nenkant van de deurrand en druk de
deurafdekking (B) op de bovenkant van
de deur vast.
B
Belangrijk! Aan de open zijde van de
deurafdekking (B) bevindt zich een
geleiderail (C). Deze rail moet tussen de
buitenste deurruit en de geleidehoek (D)
worden geschoven. De klemsluiting (E)
moet worden vastgeklikt.
D
E
C
De ovendeur openen
1. Houd de hendel ingedrukt.
2. Open de deur.
Ovendeur sluiten
Sluit de deur zonder de hendel in te drukken.
Deurvergrendeling uitschakelen
Om de deurvergrendeling uit te schakelen,
wordt de hendel weer naar rechts ver-
plaatst. Ga dan verder zoals hierboven is be-
schreven.
Belangrijk! Door het uitschakelen van het
apparaat wordt de mechanische
deurvergrendeling niet opgeheven.
Draaispit
Voedsel plaatsen op het draaispit:
Steek een vork op het draaispit.
Plaats dan het voedsel en een tweede
vork.
electrolux 13
Zorg ervoor dat het voedsel zich in het
midden van het draaispit bevindt.
Gebruik de schroeven om de vorken vast
te draaien.
Draaispit plaatsen:
Zet de bakplaat op het eerste inzetniveau
vanaf de bodem.
Plaats de draaispitsteun aan de voorkant
op de rechterkant in inzetpositie vijf vanaf
de bodem.
Opdat de greep stevig vastzit op het
draaispit, moet de beugel ingedrukt wor-
den gehouden.
Druk het uiteinde van het spit in de aan-
drijfbus aan de linkerzijde van de achter-
wand van de oven tot deze hoorbaar vast-
klikt op zijn plaats.
Plaats de groef voor de greep op de aan-
wezige inkeping in de steun voor het draai-
spit.
De handgreep verwijderen.
1
3
5
Kies de ovenfunctie voor het draaispit.
EXTRA FUNCTIES
TOETSBLOKKERING
De TOETSBLOKKERING voorkomt dat de
oveninstellingen per ongeluk worden gewij-
zigd.
TOETSBLOKKERING inschakelen
1. Schakel het apparaat in.
2. Stel de ovenfunctie in.
3.
Druk herhaaldelijk op
tot het dis-
play TOETSBLOKKERING toont.
4.
Druk op OK om te bevestigen.
De TOETSBLOKKERING is nu ingeschakeld.
TOETSBLOKKERING uitschakelen
1.
Druk op
.
2.
Druk op OK om te bevestigen.
De TOETSBLOKKERING is niet ingescha-
keld.
Als u het apparaat uit zet, wordt de
TOETSBLOKKERING uitgeschakeld.
KINDERSLOT
Het KINDERSLOT voorkomt dat het appa-
raat per ongeluk in werking wordt gesteld.
14 electrolux
Het KINDERSLOT activeren
1. Schakel het apparaat in. Stel geen oven-
functie of instelling in.
2.
Raak
en tegelijkertijd aan totdat
er een bericht op het display wordt weer-
gegeven.
Het KINDERSLOT uitschakelen
1. Voer de bovenstaande stappen nog-
maals uit.
Geurfilter
U kunt het Geurfilter activeren in het menu
Basis instellingen . Het werkt tijdens bakken
en braden.
Het Geurfilter gebruikt voor de werking
extra energie.
Geurfilter: Het reinigt automatisch
elke 100 uur. Zelfs als u het menu uit-
schakelt.
Het is altijd actief tijdens pyrolytisch rei-
nigen.
Automatische uitschakeling
Als de oven niet na een bepaalde tijd
wordt uitgeschakeld, of als de hitte-in-
stelling niet gewijzigd wordt, wordt de
oven automatisch uitgeschakeld.
De oven gaat uit bij een
oventemperatuur van:
30 - 120°C na 12,5 uur
120 - 200°C na 8,5 uur
200 - 250°C na 5,5 uur
250 - max ° C na 3 uur
Weer aanzetten na
veiligheidsuitschakeling
Druk op OK .
Koelventilator
Als de oven in werking is, wordt de koelven-
tilator automatisch ingeschakeld om de op-
pervlakken van het apparaat koel te hou-
den. Als u het apparaat uitschakelt, blijft de
koelventilator werken tot de oven is afge-
koeld.
NUTTIGE AANWIJZINGEN EN TIPS
Auto-Cooking
BAKKEN
Te bereiden voedsel Ovengerei Accessoires Opmerkingen
Cake, zacht Springvorm Rooster Boter met weinig of
geen vet
Cake, zacht : Platte
zachte taart, opgerolde
cake met jam
- - Boven + onderwarmte
Vlechtbrood - Bakplaat 1 stuk
Cake bakplaat - Bakplaat Bakplaat compleet ge-
vuld, geen braadslede
Cake bakblik Cake bakblik Rooster Diverse soorten gebak
die in een vorm wor-
den gebakken
Cake bakblik : Bo-
dems van zandtaart-
deeg
- - Boven + onderwarmte
Taart Tart tin
Springvorm
Rooster Taart met weinig vul-
ling, bijv. jam
electrolux 15
Te bereiden voedsel Ovengerei Accessoires Opmerkingen
Taart/Quiche Quiche-vorm
Springvorm
Tart tin
Rooster -
Strudel - Bakplaat 1 stuk
Vruchtencake Rechthoekig blik
Springvorm
Rooster Met gedroogd fruit
Vruchtentaartje
Zoet / Pikant
- voor gebak meerdere stuks
Brood : Bakblik Broodvorm Rooster 1 blik
Brood : Bakplaat - Bakplaat 1 blik
Pita - Bakplaat 1 of 2 stuks
(b.v. stokbroden)
Broodjes : Lux broodjes - Bakplaat meerdere kleine stukjes
Broodjes : Zoet - Bakplaat meerdere kleine stuks,
bijv. zoete broodjes
Cake specialiteit : Vic-
toria Sponge Cake
- - Engelse specialiteit
Belangrijk! Bak koekjes op de traditionele
manier!
BRADEN
Rundvlees/Wild/Lamsvlees
Type Ovengerei Accessoires Opmerkingen
Biefstuk Braadslede Vleesthermometer, die-
pe braadpan
Selecteer de gewenste
bereiding (rood, medi-
um of doorbakken)
Scandinavisch rund-
vlees
Braadslede Vleesthermometer, die-
pe braadpan
Selecteer de gewenste
bereiding (rood, medi-
um of doorbakken)
Rosbief Braadslede Braadpan Stel het gewicht in en
doe een deksel op de
pan
Lamsrug, medium Braadslede Vleesthermometer, die-
pe braadpan
-
Geroosterd lamsvlees Braadslede Braadpan Stel het gewicht in
Wild Braadslede Vleesthermometer, die-
pe braadpan
-
Geroosterd wild Braadslede Braadpan Stel het gewicht in en
doe een deksel op de
pan
Gevogelte/Vis
Type Ovengerei Accessoires Opmerkingen
Gevogelte, uitgebeend Braadslede Vleesthermometer, die-
pe braadpan
-
Hele kip Braadslede Braadpan Stel het gewicht in
Hele kalkoen Braadslede Braadpan Stel het gewicht in
Hele eend Braadslede Braadpan Stel het gewicht in
16 electrolux
Type Ovengerei Accessoires Opmerkingen
Hele gans Braadslede Braadpan Stel het gewicht in
Hele vis Braadslede Vleesthermometer, die-
pe braadpan
-
Varkensvlees/Kalfsvlees
Type Ovengerei Accessoires Opmerkingen
Varkensrug Braadslede Vleesthermometer, die-
pe braadpan
-
Geroosterd varkens-
vlees
Braadslede Braadpan Stel het gewicht in
Kalfsrug Braadslede Vleesthermometer, die-
pe braadpan
-
Geroosterd kalfsvlees Braadslede Braadpan Stel het gewicht in en
doe een deksel op de
pan
Kant-en-klaar gerecht
Type Ovengerei Accessoires Opmerkingen
Patat, bevroren - Bakplaat Verschillende kant-en-
klaar gerecht aardap-
pelproducten; friet,
aardappelkroketjes...
Gebak, bevroren
Zoet / Pikant
- Bakplaat meerdere kleine stukjes
Gebak, vers Zoet / Pi-
kant
- Bakplaat meerdere kleine stukjes
Broodjes/Stokbrood
Bevroren
- Bakplaat meerdere kleine stukjes
Broodjes/Stokbrood
Ongebakken
- Bakplaat -
Vis/Vlees, bevroren :
Gegratineerde vis
Hittebestendige schaal Rooster -
Vis/Vlees, bevroren :
Vis/Vlees, gepaneerd
- Bakplaat meerdere kleine stuk-
jes, bijv. vissticks, cor-
don bleu
Taart/Quiche, bevroren - Bakplaat -
Aardappel gerecht Be-
vroren / Vers
Hittebestendige schaal Rooster -
Pasta gerecht Bevro-
ren / Vers
Hittebestendige schaal Rooster -
Rijst gerecht Bevro-
ren / Vers
Hittebestendige schaal Rooster Voorgekookte rijst
Vegetarisch gerecht
Bevroren / Vers
Hittebestendige schaal Rooster -
Strudel, bevroren - Bakplaat 1 of 2 stuks
Snack - Bakplaat meerdere kleine stukjes
electrolux 17
Ovengerecht, specialiteit , zelfgemaakt
Type Ovengerei Accessoires Opmerkingen
Visstoofschotel : Stoof-
schotel, hoog
Hittebestendige schaal Rooster > 4 cm
Visstoofschotel Stoof-
schotel, laag
Hittebestendige schaal Rooster < 4 cm
Aardappel gerecht Hittebestendige schaal Rooster -
Pasta gerecht Hittebestendige schaal Rooster Aan het einde van de
bereidingstijd bestrooi-
en met Parmezaanse
kaas
Vegetarisch gerecht Hittebestendige schaal Rooster -
Rijst gerecht Hittebestendige schaal Rooster Voorgekookte rijst
Zoet gerecht Hittebestendige schaal Rooster -
Soufflé : Groot bakblik Hittebestendige schaal Rooster -
Soufflé : Klein bakblik In kleine vormpjes Rooster meerdere vormpjes
Gratineren Hittebestendige schaal Rooster Aan het einde van de
bereidingstijd bestrooi-
en met Parmezaanse
kaas
Pizza
Type Accessoires Opmerkingen
Pizza, vers Dik Bakplaat Dikke korst, veel garnering
(Amerikaanse stijl)
Pizza, vers Dun Bakplaat Dunne bodem, weinig garne-
ring (Italiaanse stijl)
Pizza, vers Calzone Bakplaat -
Pizza, bevroren Voorgebakken Bakplaat Pizzabasis, gedeeltelijk gebak-
ken, zonder extra garnering
Pizza, bevroren Ongebakken Bakplaat zonder extra garnering
Pizza, bevroren Calzone Bakplaat -
Pizza vers, voorgebakken Bakplaat -
Pizza snack Bakplaat -
De temperaturen en baktijden in de ta-
bellen zijn slechts als richtlijn bedoeld.
Deze zijn afhankelijk van de recepten
en de kwaliteit en de hoeveelheid van
de gebruikte ingrediënten.
Bakken
Algemene aanwijzingen
Uw nieuwe oven kan een andere bak-/
braadverhouding hebben dan het appa-
raat dat u tot nu toe gebruikt heeft. Pas
uw normale instellingen (temperatuur,
gaartijden) en de ovenniveaus aan de ta-
belwaarden aan.
Bij langere baktijden kunt u de oven ca.
10 minuten voor het einde van de baktijd
uitschakelen, om te profiteren van de rest-
warmte.
Wanneer u diepgevroren levensmidde-
len gebruikt, kunnen de platen in de
oven tijdens het bakken vervormen.
Wanneer de platen afkoelen, verdwijnt
de vervorming.
Aanwijzigen bij de baktabellen
Wij raden aan om de eerste keer de lage-
re temperatuur in te stellen.
18 electrolux
Als u geen concrete aanwijzingen kunt vin-
den voor uw eigen recept, kijkt u dan bij
een soortgelijk product.
Bij het bakken van gebak op meerdere ni-
veaus kan de baktijd ca. 10-15 minuten
langer zijn.
•Als het gebak niet overal even hoog is,
wordt het gebak in het begin van het bak-
proces niet overal even bruin. Verander in
dit geval de temperatuurinstelling niet. De
verschillen verminderen tijdens het bak-
proces.
Baktips
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De onderkant van de
cake is te licht van kleur.
Onjuist ovenniveau. Plaats de cake op een lager ovenniveau.
De cake zakt in (wordt
klef, klonterig, strepe-
rig).
Te hoge oventemperatuur Stel de temperatuur lager in
De cake zakt in (wordt
klef, klonterig, strepe-
rig).
Te korte baktijd. Baktijd verlengen.
Stel geen hogere temperaturen in voor
kortere baktijden
De cake zakt in (wordt
klef, klonterig, strepe-
rig).
Te veel vocht in het deeg. Minder vocht gebruiken. Houd de mixtij-
den aan, met name als u mixers gebruikt
De cake is te droog. Te lage oventemperatuur Stel een hogere oventemperatuur in.
De cake is te droog. Te lange baktijd. De baktijd verkorten.
De cake wordt niet ge-
lijkmatig bruin.
Te hoge oventemperatuur en
te korte baktijd
De oventemperatuur lager instellen en de
baktijd verlengen
De cake wordt niet ge-
lijkmatig bruin.
Geen gelijkmatig mengsel. Het deeg gelijkmatig over de bakplaat ver-
delen.
De cake wordt niet
gaar binnen de aange-
geven baktijd.
Te lage temperatuur. Stel de oventemperatuur iets hoger in
Bakken
Ovenniveaus
Bakken met Boven + onderwarmte is
slechts op één niveau mogelijk.
Bij het bakken met Multi hetelucht , kunt
u tot op 3 nivo's tegelijk bakken in de oven.
Baktabellen
Bakken in bakblikken (op één niveau)
Type van bakken Ovenfunctie Niveau Temperatuur
(°C)
Tijd (u:min)
Tulband of brioche Multi hetelucht 1 150 - 160 0:50 - 1:10
Moskovisch gebak/vruchten-
cake
Multi hetelucht 1 140 - 160 1:10 - 1:30
Cake, zacht Multi hetelucht 1 140 0:25 - 0:40
Cake, zacht Boven + onder-
warmte
1 160 0:25 - 0:40
Taartbodem van zandtaart-
deeg
1)
Multi hetelucht 3 170 - 180 0:10 - 0:25
Taartbodem - roerdeeg Multi hetelucht 3 150 - 170 0:20 - 0:25
Dichte appeltaart Boven + onder-
warmte
1 170 - 190 0:50 - 1:00
electrolux 19
Type van bakken Ovenfunctie Niveau Temperatuur
(°C)
Tijd (u:min)
Appeltaart (2 vormen Ø 20
cm, diagonaal geplaatst)
Multi hetelucht 1 160 1:10 - 1:30
Appeltaart (2 vormen Ø 20
cm, diagonaal geplaatst)
Boven + onder-
warmte
1 180 1:10 - 1:30
Hartige taarten (b.v. quiche) Multi hetelucht 1 160 - 180 0:30 - 1:10
Kwarktaart Boven + onder-
warmte
1 170 - 190 1:00 - 1:30
1) Oven voorverwarmen
Cakes/pastei/broden op bakblik (één niveau)
Type van bakken Ovenfunctie Niveau Temperatuur
(°C)
Tijd (u:min)
Vlechtbrood/gistkrans Boven + onder-
warmte
3 170 - 190 0:30 - 0:40
Kerststol
1)
Boven + onder-
warmte
3 160 - 180 0:40 -1:00
Brood (roggebrood)
1)
- Eerst
- Vervolgens
Boven + onder-
warmte
1 -
230
160 - 180
-
0:25
0:30 - 1:00
Roomsoezen/tompoezen
1)
Boven + onder-
warmte
3 160 - 170 0:15 - 0:30
Opgerolde cake met jam
1)
Boven + onder-
warmte
3 180 - 200 0:10 - 0:20
Kruimeltaart, droog Multi hetelucht 3 150 - 160 0:20 - 0:40
Boter-/Amandelcake/Suiker-
koek
1)
Boven + onder-
warmte
3 190 - 210 0:15 - 0:30
Vruchtentaart bereid met gist-
deeg/roerdeeg
2)
Multi hetelucht 3 150 0:35 - 0:50
Vruchtentaart bereid met gist-
deeg/roerdeeg
2)
Boven + onder-
warmte
3 170 0:35 - 0:50
Fruittaart met zandtaartdeeg Multi hetelucht 3 160 - 170 0:40 - 1:20
Plaatkoek met kwetsbare gar-
nering (bijvoorbeeld kwark,
room, puddingvulling)
1)
Boven + onder-
warmte
3 160 - 180 0:40 - 1:20
Pizza (met veel garnering)
1)2)
Multi hetelucht 1 180 - 200 0:30 - 1:00
Pizza (dun)
1)
Multi hetelucht 1 200 - 220 0:10 - 0:25
Ongedesemd brood Multi hetelucht 1 200 - 220 0:08 - 0:15
Muffins Multi hetelucht 1 180 - 200 0:35 - 0:50
1) Oven voorverwarmen
2) Opvangplaat of braadslede gebruiken
Biscuits (één niveau)
Type van bakken Ovenfunctie Niveau Temperatuur
(°C)
Tijd (u:min)
Koekjes Multi hetelucht 3 150 - 160 0:06 - 0:20
Spritsgebak Multi hetelucht 3 140 0:20 - 0:30
20 electrolux
Type van bakken Ovenfunctie Niveau Temperatuur
(°C)
Tijd (u:min)
Spritsgebak
1)
Boven + onder-
warmte
3 160 0:20 - 0:30
Roerdeegkoekjes Multi hetelucht 3 150 - 160 0:15 - 0:20
Eiwitgebak, schuimgebak Multi hetelucht 3 80 - 100 2:00 - 2:30
Bitterkoekjes Multi hetelucht 3 100 - 120 0:30 - 0:60
Klein gerezen gebak Multi hetelucht 3 150 - 160 0:20 - 0:40
Klein bladerdeeggebak
1)
Multi hetelucht 3 170 -180 0:20 - 0:30
Broodjes
1)
Multi hetelucht 3 160 0:20 - 0:35
Broodjes
1)
Boven + onder-
warmte
3 180 0:20 - 0:35
Kleine cakes (20 stuks/bak-
plaat)
1)
Multi hetelucht 3 140 0:20 - 0:30
Kleine cakes (20 stuks/bak-
plaat)
1)
Boven + onder-
warmte
3 170 0:20 - 0:30
1) Oven voorverwarmen
Baking op meerdere ovenniveaus met Multi hetelucht (Cakes/gebak/brood)
Type van bakken 2 niveaus 3 ni-
veaus
Temperatuur
(°C)
Tijd (u:min)
Roomsoezen/tompoezen
1)
1 / 4 --- 160 - 180 0:35 - 0:60
Kruimeltaart, droog 1 / 3 --- 140 - 160 0:30 - 0:60
Zandkoekjes 1 / 3 1 / 3 / 5 150 - 160 0:15 - 0:35
Spritsgebak 1 / 3 1 / 3 / 5 140 0:20 - 0:60
Roerdeegkoekjes 1 / 3 --- 160 - 170 0:25 - 0:40
Eiwitgebak, schuimgebak 1 / 3 --- 80 - 100 2:10 - 2:50
Bitterkoekjes 1 / 3 --- 100 - 120 0:40 - 1:20
Klein gerezen gebak 1 / 3 --- 160 - 170 0:30 - 0:60
Bladerdeeg 1 / 3 --- 170 - 180 0:30 - 0:50
Broodjes 1 / 4 --- 160 0:30 - 0:45
Kleine cakes (20 stuks/bak-
plaat)
1)
1 / 4 --- 140 0:25 - 0:40
1) Oven voorverwarmen
Braden
Braadservies
Gebruik hittebestendig servies om te bra-
den (lees de instructies van de fabrikant).
Grote braadstukken kunt u direct in de
diepe braadpan braden of op een rooster
met boven een braadpan. (Indien aanwe-
zig)
Braad mager vlees in een braadpan met
deksel. Op die manier blijft het vlees sap-
piger.
Alle soorten vlees, die een korst moeten
krijgen, kunt u in de braadschaal zonder
deksel braden.
De gegevens in de volgende tabel die-
nen slechts als richtlijn.
Aanwijzingen met betrekking tot de
braadtabel.
Braden van vlees en vis met een gewicht
van meer dan 1 kg.
electrolux 21
Giet een beetje water op de roosterplaat
om het inbranden van vrijkomende vlees-
sappen of vet te voorkomen.
Braadstukken naar behoefte (na 1/2 - 2/3
van de bereidingstijd) omkeren.
Voor een optimaal resultaat grote braad-
stukken en gevogelte tijdens de bereiding
meermaals met braadvocht begieten.
Zet de oven ca. 10 minuten voor het ein-
de van de baktijd uit, om te profiteren van
de restwarmte.
Tabel braadstukken
Rundsvlees
Soort vlees Hoe-
veelheid
Ovenfunctie Ni-
veau
Tempera-
tuur (°C)
Tijd (u:min)
Stoofvlees 1 – 1,5
kg
Boven + onder-
warmte
1 200 - 250 2:00 - 2:30
Rosbief of ossenhaas per cm dikte
- van binnen rood
1)
per cm
dikte
Circulatiegrill 1 190 - 200 0:05 - 0:06
- van binnen roze (medium) per cm
dikte
Circulatiegrill 1 180 - 190 0:06 - 0:08
- doorbakken (well done) per cm
dikte
Circulatiegrill 1 170 - 180 0:08 - 0:10
1) Oven voorverwarmen
Pork
Soort vlees Hoe-
veelheid
Ovenfunctie Ni-
veau
Tempera-
tuur (°C)
Tijd (u:min)
Schouderstuk, nekstuk,
ham
1 – 1,5
kg
Circulatiegrill 1 160 - 180 1:30 - 2:00
Varkenskarbonades 1 – 1,5
kg
Circulatiegrill 1 170 - 180 1:00 - 1:30
Gehaktbrood 750 g - 1
kg
Circulatiegrill 1 160 - 170 0:45 - 1:00
Varkenshaas (voorge-
kookt)
750 g - 1
kg
Circulatiegrill 1 150 - 170 1:30 - 2:00
Kalfsvlees
Soort vlees Hoe-
veelheid
Ovenfunctie Ni-
veau
Tempera-
tuur (°C)
Tijd (u:min)
Kalfsbraadstuk 1 kg Circulatiegrill 1 160 - 180 1:30 - 2:00
Kalfsbout 1,5 – 2
kg
Circulatiegrill 1 160 - 180 2:00 - 2:30
Lamsvlees
Soort vlees Hoe-
veelheid
Ovenfunctie Ni-
veau
Tempera-
tuur (°C)
Tijd (u:min)
Lamsbout, lamsbraadstuk 1 – 1,5
kg
Circulatiegrill 1 150 - 170 1:15 - 2:00
Lamsrug 1 – 1,5
kg
Circulatiegrill 1 160 - 180 1:00 - 1:30
22 electrolux
Game
Soort vlees Hoe-
veelheid
Ovenfunctie Ni-
veau
Tempera-
tuur (°C)
Tijd (u:min)
Hazenrug, hazenbout
1)
tot 1 kg Boven + onder-
warmte
3 220 - 250 0:25 - 0:40
Wildlendestuk 1,5-2 kg Boven + onder-
warmte
1 210 - 220 1:15 - 1:45
Wildpoot 1,5 – 2
kg
Boven + onder-
warmte
1 200 - 210 1:30 - 2:15
1) Oven voorverwarmen
Gevogelte
Soort vlees Hoe-
veelheid
Ovenfunctie Ni-
veau
Tempera-
tuur (°C)
Tijd (u:min)
Stukken gevogelte per
200-250
g
Circulatiegrill 1 200 - 220 0:35 - 0:50
Halve kip per
400-500
g
Circulatiegrill 1 190 - 210 0:35 - 0:50
Gevogelte 1 – 1,5
kg
Circulatiegrill 1 190 - 210 0:45 - 1:15
Eend 1,5 – 2
kg
Circulatiegrill 1 180 - 200 1:15 - 1:45
Gans 3,5 – 5
kg
Circulatiegrill 1 160 - 180 2:30 - 3:30
Kalkoen 2,5 – 3,5
kg
Circulatiegrill 1 160 - 180 1:45 - 2:30
Kalkoen 4 – 6 kg Circulatiegrill 1 140 - 160 2:30 - 4:00
Vis - gestoomd
Soort vlees Hoe-
veelheid
Ovenfunctie Ni-
veau
Tempera-
tuur (°C)
Tijd (u:min)
Vis, heel 1 – 1,5
kg
Boven + onder-
warmte
1 210 - 220 0:45 - 1:15
Tabellen voor vleesthermometer
Rundsvlees
Gerecht Kerntemperatuur
Biefstuk
- van binnen rood (rare) 45 – 50 °C
- van binnen roze (medium) 60 – 65 °C
- doorbakken (well done) 75 – 80 °C
Pork
Gerecht Kerntemperatuur
Fricandeau, hamlap 80 – 82 °C
Kotelet (rug) 75 – 80 °C
electrolux 23
Gerecht Kerntemperatuur
Gehaktbrood 75 – 80 °C
Kalfsvlees
Gerecht Kerntemperatuur
Kalfsbraadstuk 75 – 80 °C
Kalfsbout 85 – 90 °C
Schapenvlees/Lamsvlees
Gerecht Kerntemperatuur
Schapenbout 80 – 85 °C
Schapenrug 80 – 85 °C
Lamsbout, lamsbraadstuk 75 – 80 °C
Game
Gerecht Kerntemperatuur
Hazerug 70 – 75 °C
Hazenpoot, hazenbout 70 – 75 °C
Gehele haas 70 – 75 °C
Reerug, hertenrug 70 – 75 °C
Reebout, hertenbout 70 – 75 °C
Grillen
Gebruik de grilfunctie altijd met maxi-
male temperatuurinstelling
Belangrijk! Tijdens het grillen moet de
ovendeur altijd gesloten zijn
Lege oven met grilfuncties altijd 5 minu-
ten voorverwarmen.
Bakplaat op inzetniveau plaatsen,
zoals aangeraden in grilleertabel.
Altijd de pan plaatsen om vet op te
vangen op het eerste inzetniveau.
Alleen platte stukken vlees of vis gril-
len.
Grilltabel
Gerecht Niveau
Grilltijd
1e kant 2e kant
Gehaktballen 4 8 - 10 min. 6 - 8 min.
Varkenshaas 4 10 - 12 min. 6 - 10 min.
Worstjes 4 8 - 10 min. 6 - 8 min.
Runderfilet, kalfsbiefstukken 4 6 - 7 min. 5 - 6 min.
Ossenhaas, rosbief (ca. 1 kg) 3 10 - 12 min. 10 - 12 min.
Geroosterd brood
1)
3 4 - 6 min. 3 - 5 min.
Sandwiches 3 6 - 8 min. ---
1) zonder voorverwarmen
Draaispit
Schotel
Hoeveelheid
kg
Functie
Temperatuur
°C
Grilltijd
u:min
1 kip ong. 1 kg Grill klein met
draaispit
240 1:00 - 1:10
24 electrolux
Schotel
Hoeveelheid
kg
Functie
Temperatuur
°C
Grilltijd
u:min
2 kip per 1 kg Grill groot met
draaispit
240 1:15 - 1:20
1 eend 1,5 – 2 kg Grill klein met
draaispit
240 1:20 - 1:40
Varkensvleesrolla-
de
1 Grill klein met
draaispit
240 1:45 - 2:15
Varkensschenkel
(30 min. voorge-
kookt)
1 – 1,3 kg Grill klein met
draaispit
240 2:00 - 2:30
Lage temperatuur garen
Gebruik deze functie voor het bereiden van
zachte, magere stukken vlees en vis.
De oven bereikt de ingestelde temperatuur
en er klinkt een signaal. Daarna wordt de
oven automatisch omgeschakeld naar een
lagere temperatuur.
Altijd zonder deksel garen als u gebruik-
maakt van de functie Lage temperatuur
garen .
1. Het braadstuk in de pan heel heet aan-
braden.
2. Plaats het vlees in een braadschaal of di-
rect op het rooster. Zet de plaat onder
het rooster om vet op te vangen.
3. Stel de ovenfunctie Lage temperatuur ga-
ren in, wijzig de temperatuur indien no-
dig en laat gaar worden (zie tabel).
U kunt niet Lage temperatuur garen in
combinatie met de klokfuncties gebrui-
ken: Bereidingsduur en Einde.
Tabel Lage temperatuur garen .
Gerecht Hoeveelheid
(g)
Instelling Niveau Totale tijdsduur
(minuten)
Biefstuk 1000 - 1500 150 °C 1 90 - 110
Ossenhaas, lamsvlees 1000 - 1500 150 °C 3 90 - 110
Kalfsbraadstuk 1000 - 1500 150 °C 1 100 - 120
Steaks 200 - 300 120 °C 3 20 - 30
Informatie over acrylamides
Belangrijk! Volgens recente
wetenschappelijke informatie kan het
intensief bruinen van levensmiddelen (met
name in producten die zetmeel bevatten),
een gezondheidsrisico vormen tengevolge
van acrylamides. Om die reden adviseren
wij levensmiddelen zoveel mogelijk bij lage
temperaturen gaar te laten worden en de
gerechten niet te veel te bruinen.
ONDERHOUD EN REINIGING
Waarschuwing! Zie het hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie'.
Maak de voorkant van het apparaat
schoon met een zachte doek en een
warm sopje.
Gebruik voor de metalen oppervlakken
een universeel reinigingsmiddel.
Reinig de binnenkant van de oven na elk
gebruik. Verontreinigingen laten zich dan
het makkelijkst verwijderen en kunnen
dan niet aanbranden.
Verwijder hardnekkig vuil met een specia-
le ovenreiniger.
Maak alle oventoebehoren na elk gebruik
schoon met een zachte doek en een
warm sopje en een reinigingsmiddel en
laat ze drogen.
Toebehoren met antiaanbaklaag mogen
niet worden schoon gemaakt met een
electrolux 25
agressieve reinigingsmiddel, voorwerpen
met scherpe randen of afwasautomaat.
Hierdoor kan de antiaanbaklaag onherstel-
baar worden beschadigd!
Pyrolytische reiniging
Belangrijk! Verwijder alle onderdelen van
de oven.
De pyrolytische reinigingsprocedure kan
niet worden gestart:
Als u de inschuifrails of de telescopische
geleiders (indien aanwezig) niet verwijdert.
Als u de ovendeur niet juist sluit.
Als u de de stekker van de kerntempera-
tuursensor niet uit het stopcontact haalt.
Als de pyrolytische reiniging start,
wordt de deur van het apparaat vergren-
deld. Als de functie klaar is, wordt de
deur vergrendeld voor de afkoelfase.
Sommige apparaatfuncties zijn tijdens
de afkoelfase niet beschikbaar.
Waarschuwing! Als de pyrolytische
reiniging eindigt, is het apparaat erg
heet. Laat het apparaat afkoelen.
Gevaar voor brandwonden!
Pyrolytische reiniging:
1. Grof vuil dient handmatig verwijderd te
worden.
2. Activeer de Pyrolyse -functie in het hoofd-
menu.
3. De lengte van de procedure instellen:
Kort - 1uur voor een lage vuilgraad,
Normaal - 1uur en 30 minuten voor
een normale vuilgraad,
Intensief - 2 uur en 30 minuten voor
een hoge vuilgraad.
4. Druk op OK om te bevestigen.
Reinigingsassistent
Geeft nuttige informatie en richtlijnen voor
het reinigen start. Raadpleeg het menuover-
zicht.
Reinigingsherinnering
Herinnert u eraan dat u de oven moet
schoonmaken. Toont het bericht op het dis-
play nadat het apparaat enige uren in ge-
bruik is.
Inschuifrails
Verwijderen van de inschuifrails
1. Trek de rails aan de voorkant uit de zij-
wand.
2. Trek de rails aan de achterkant uit de zij-
wand en verwijder deze.
2
1
Installeren van de inschuifrails
Installeer de inschuifrails in omgekeerde
volgorde.
De afgeronde uiteinden van de inschuif-
rails moeten naar voren wijzen!
Ovenlampje
Waarschuwing! Gevaar voor
elektrische schokken!
Voordat u het ovenlampje vervangt:
Schakel de oven uit.
Verwijder de zekeringen in de zekeringen-
kast of schakel de stroomonderbreker uit.
Leg een doek op de bodem van de
oven om het ovenlampje en het afdek-
glaasje te beschermen.
Het ovenlampje vervangen
1. Het afdekglas van het lampje bevindt
zich in de achterkant van de ovenruimte.
26 electrolux
Draai het afdekglas van de lamp naar
rechts en verwijder het.
2. Reinig het afdekglas.
3. Vervang de ovenlamp met de relevante
tegen 300°C warmte bestendige oven-
lamp.
Belangrijk! Gebruik hetzelfde
ovenlamptype.
4. Plaats het afdekglas terug.
Het ovenlampje vervangen:
1. U kunt de afdekking van het lampglas
aan de linkerkant van de binnenruimte
vinden. Verwijder de inschuifrails aan de
linkerkant.
2. Haal het afdekglas met een smal, stomp
voorwerp (b.v. een theelepel) los en rei-
nig het.
3. Indien nodig: Vervang de ovenlamp met
de relevante tegen 300°C warmte be-
stendige ovenlamp.
Gebruik hetzelfde ovenlamptype.
4. Plaats het afdekglas terug.
5. Plaats de inschuifrails aan de linkerkant.
Ovendeur en glasplaten
Verwijder de ovendeur om deze te verwijde-
ren.
Let op! Wees voorzichtig bij het
verwijderen van de deur uit het
apparaat. De deur is zwaar!
Uitnemen van de ovendeur
1. Zet de ovendeur helemaal open.
2. Til de hendels (A) op de twee scharnie-
ren volledig omhoog.
A
A
3. Sluit de ovendeur in de eerste openings-
stand (ongeveer 45°).
45°
4. Pak de ovendeur aan de zijkanten met
beide handen vast en trek deze onder
een opwaartse hoek van de oven weg.
Plaats de ovendeur met de buitenkant
omlaag op een zachte en egale onder-
grond om krassen te voorkomen.
5. U kunt de binnenste ruiten nu verwijde-
ren om schoon te maken.
Om de deur te installeren volgt u de pro-
cedure in omgekeerde volgorde.
De ovendeur beschikt over 2, 3 of 4
glasplaten (afhankelijk van het model)
Verwijderen en reinigen van de deurglazen
1. Deurafdekking (B) aan de bovenkant
van de deur aan beide kanten vastpak-
ken en naar binnen drukken om de klem-
sluiting te ontgrendelen.
electrolux 27
2
B
1
2. Trek de deur naar voor om deze te ver-
wijderen.
3. Houd de glasplaten aan de bovenkant
vast en trek deze een voor een omhoog
uit de geleiding
4. Reinigen van de glasplaten.
Om de platen te installeren volgt u de
procedure in omgekeerde volgorde.
Plaats de kleinste glasplaat eerst, daar-
na de grotere glasplaten.
PROBLEMEN OPLOSSEN
Waarschuwing! Zie het hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie'.
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
De oven wordt niet warm De oven staat uit. Schakel de oven in.
De oven wordt niet warm De benodigde kookstanden zijn
niet ingesteld
Controleer de instellingen.
De oven wordt niet warm De zekering in de zekeringkast is
doorgebrand.
Controleer de zekering.
Als de zekering meer dan een keer
doorslaat, raadpleegt u een be-
voegde elektricien.
Op het display verschijnt
F11
De stekker van de vleesthermome-
ter is niet goed in de aansluiting ge-
stoken.
Steek de stekker van de vleesther-
mometer zover mogelijk naar bin-
nen.
Het ovenlampje brandt
niet
Het ovenlampje is kapot. Zie "Het ovenlampje vervangen".
Het draaispit draait niet Het draaispit is niet juist in de draai-
spitholte geplaatst
Zie "Draaispit"
Het display toont een
foutcode die niet in deze
lijst voorkomt
Er is een elektronicafout Schakel het apparaat uit via de
huiszekering of de veiligheids-
schakelaar in de zekeringkast
en schakel deze weer in
Neem contact op met de klan-
tenservice, wanneer de foutco-
de opnieuw wordt weergegeven
28 electrolux
Als u niet zelf het probleem kunt verhelpen,
neem dan contact op met uw verkoper of
de klantenservice.
De contactgegevens van het servicecen-
trum staan op het typeplaatje. Het typepla-
tje bevindt zich aan de voorkant van de bin-
nenkant van de oven.
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.) .........................................
Productnummer (PNC) .........................................
Serienummer (S.N.) .........................................
MILIEUBESCHERMING
Het symbool op het product of op de
verpakking wijst erop dat dit product niet
als huishoudafval mag worden behandeld,
maar moet worden afgegeven bij een
verzamelpunt waar elektrische en
elektronische apparatuur wordt gerecycled.
Als u ervoor zorgt dat dit product op de
juiste manier wordt verwijderd, voorkomt u
mogelijke negatieve gevolgen voor mens en
milieu die zich zouden kunnen voordoen in
geval van verkeerde afvalverwerking. Voor
gedetailleerdere informatie over het
recyclen van dit product, kunt u contact
opnemen met de gemeente, de
gemeentereiniging of de winkel waar u het
product hebt gekocht.
Verpakkingsmateriaal
Het verpakkingsmateriaal is milieuvrien-
delijk en geschikt voor hergebruik Kunst-
stofonderdelen worden aangeduid met
internationale afkortingen, zoals PE,
PS, etc. Gooi het verpakkingsmateriaal
weg in de daarvoor bestemde contai-
ners van uw vuilnisophaaldienst.
NL
NEDERLAND - GARANTIE/SERVICEAFDELING
Onze producten worden met de grootst mo-
gelijke zorgvuldigheid geproduceerd. Deson-
danks kan het voorkomen dat er een defect
optreedt. Onze servicedienst zal dit op ver-
zoek herstellen, zowel binnen als buiten de
garantietermijn. De levensduur van het pro-
duct wordt daardoor niet negatief beïn-
vloed. Onderstaande garantievoorwaarden
zijn gestoeld op de EU Richtlijn 99/44/EG
en het Burgerlijk Wetboek. De daaruit voort-
vloeiende rechten blijven onverlet. Ook de
garantieverplichtingen van de verkoper naar
de eindgebruiker blijven onaangetast.
Voor dit product verlenen wij garantie vol-
gens onderstaande voorwaarden:
1. Wij verhelpen kosteloos met inachtne-
ming van de voorwaarden 2 tot en met
15 gebreken aan het product die zich
openbaren binnen 24 maanden vanaf
de datum van levering aan de eindge-
bruiker. In geval van professioneel of
daarmee gelijk te stellen gebruik is de
garantie beperkt tot 12 maanden. Voor
tweedehands producten geldt even-
eens een termijn van 12 maanden.
2. De garantieprestatie houdt in dat het
product kosteloos wordt teruggebracht
in de toestand die het had voor het de-
fect optrad. Gebrekkige onderdelen
worden hersteld of vervangen. Koste-
loos vervangen onderdelen worden ons
eigendom.
3. Het gebrek moet terstond gemeld wor-
den om mogelijke verdere schade te
voorkomen. De garantieaanspraak ver-
valt indien het gebrek niet binnen twee
maanden na vaststelling is gemeld.
4. Voor een beroep op garantie dient het
aankoopbewijs met aankoop- en/of le-
veringsdatum te worden overlegd. Bij
ontbreken daarvan dient ander overtui-
gend bewijs te worden overlegd.
5. De garantie heeft geen betrekking op
schade aan kwetsbare onderdelen,
zoals (vitrokeramisch) glas, kunststof,
rubber, die ontstaan is door onzorgvul-
dig gebruik.
electrolux 29
6. De garantie heeft geen betrekking op
kleine afwijkingen van de gestelde kwa-
liteit die voor de waarde en deugdelijk-
heid van het product onbeduidend zijn.
7. De garantie geldt evenmin voor schade
veroorzaakt door:
chemische en elektrochemische in-
werking van water,
abnormale milieuomstandigheden in
het algemeen,
voor het product oneigenlijke bedrijfs-
omstandigheden,
contact met agressieve stoffen.
8. De garantie heeft geen betrekking op ge-
breken door transportschade die buiten
onze verantwoordelijkheid is ontstaan,
niet-vakkundige installatie of montage,
verkeerd gebruik, gebrekkig onder-
houd, of het niet in acht nemen van de
gebruiks- of montageaanwijzingen.
9. Het recht op garantie vervalt wanneer
het defect werd veroorzaakt door her-
stelling of ingrepen door derden die niet
bevoegd of niet deskundig zijn, of wan-
neer het product voorzien werd van toe-
behoren of onderdelen die niet origineel
zijn en daardoor een defect veroorzaken.
10. Producten die gemakkelijk kunnen wor-
den vervoerd dienen te worden overhan-
digd aan of gezonden naar onze servi-
cedienst. Herstelling ter plaatse kan
slechts worden gevraagd voor grote of
ingebouwde producten.
11. Indien het product zodanig is inge-
bouwd, ondergebouwd, opgehangen
of geplaatst dat de benodigde tijd voor
het in- en uitbouwen samen meer dan
30 minuten bedraagt, worden de hier-
door ontstane extra kosten aan de ge-
bruiker in rekening gebracht. Schade
die ontstaat door abnormale in- of uit-
bouw komt ten laste van de gebruiker.
12. Indien binnen de garantieperiode de her-
stelling van hetzelfde defect herhaalde-
lijk mislukt of de herstellingkosten dis-
proportioneel zijn wordt in overleg met
de gebruiker een gelijkwaardige vervan-
ging geleverd. In geval van vervanging
behouden we ons het recht voor om
een vergoeding te rekenen naar rato
van de verstreken gebruiksperiode.
13. Herstelling onder garantie heeft geen
verlenging van de garantietermijn noch
aanvang van een nieuwe garantieter-
mijn tot gevolg.
14. Op herstellingen geven wij een garantie
van 12 maanden, uitsluitend op hetzelf-
de gebrek.
15. Verdere of andere aanspraken, in het bij-
zonder vergoeding van schade ont-
staan buiten het product, zijn uitgeslo-
ten voor zover een aansprakelijkheid
niet wettelijk is vastgelegd.
16. In geval van aansprakelijkheid zal een
vergoeding de aankoopwaarde van het
product niet overtreffen, tenzij wettelijk
anders is bepaald.
Deze garantievoorwaarden gelden voor in
Nederland gekochte en/of in gebruik zijnde
producten. Indien een product naar het bui-
tenland wordt gebracht dient de gebruiker
na te gaan of het product voldoet aan de
technische voorwaarden ( o.a. spanning, fre-
quentie, installatievoorschriften, gassoort,
klimaatomstandigheden) in het betreffende
land. Voor in het buitenland aangeschafte
producten dient de gebruiker zich te verge-
wissen van de bepalingen in Nederland.
Noodzakelijke of gewenste aanpassingen
vallen niet onder de garantie, en kunnen
niet altijd worden aangebracht.
Ook na afloop van de garantietermijn staat
onze servicedienst u ter beschikking.
Adres Servicedienst: Electrolux Service,
Vennootsweg 1, 2404 CG ALPHEN AAN
DEN RIJN
Reparatievoorwaarden
Onze reparatievoorwaarden zijn conform de
afspraak tussen de Consumentenbond en
Vlehan*.
Art. 1 Aan de consument zal na een mel-
ding van een storing zo mogelijk direct,
doch uiterlijk binnen één werkdag worden
medegedeeld op welke dag het bezoek van
de technicus zal plaatsvinden. De reparatie
zal als regel binnen zeven werkdagen na de
melding zijn uitgevoerd.
Art. 2
a) Alvorens de reparatie wordt verricht zal
de technicus een onderzoek uitvoeren
naar de vermoedelijke oorzaak van de
gemelde storing. Aan de hand hiervan
zal hij een zo nauwkeurig mogelijke, ge-
specificeerde begroting maken van de
totale reparatiekosten inclusief voorrij-
kosten en diagnose-kosten. Desge-
30 electrolux
vraagd zal deze begroting door de tech-
nicus schriftelijk worden vastgelegd.
b) Indien de consument met het begrote be-
drag niet akkoord gaat, zal op verzoek
het te repareren toestel worden terugge-
bracht in de staat waarin het aan de tech-
nicus werd aangeboden. Nadat dit is ge-
schied, zullen alleen de kosten van voor-
rijden en arbeidsloon in rekening worden
gebracht op basis van de werkelijke be-
stede tijd, danwel van een vooraf vastge-
steld tarief.
Art. 3 Indien tijdens het uitvoeren van de re-
paratie duidelijk wordt dat:
a) de oorspronkelijke reparatie door redelij-
kerwijs niet te voorziene omstandighe-
den niet tegen het begrote bedrag kan
worden uitgevoerd, of
b) ook andere dan in de begroting voorzie-
ne reparaties noodzakelijk zijn, zal over-
leg met de consument plaatsvinden en
een herziene kostenbegroting worden
gemaakt. In geval de consument daar-
mee alsnog niet akkoord gaat, geldt
eveneens het in artikel 2b bepaalde.
Art. 4 De reparatie zal zoveel mogelijk tij-
dens het eerste bezoek worden uitgevoerd.
Indien om het toestel in werkende staat te
brengen een tweede bezoek noodzakelijk
is, zal:
a) direct, doch uiterlijk binnen één werkdag
door de betreffende service-organisatie
of door de technicus met de consument
de datum voor een tweede bezoek wor-
den afgesproken.
b) een herhalingsbezoek zal als regel bin-
nen tien werkdagen na de melding
plaatsvinden.
c) voor een tweede of daaropvolgend be-
zoek zal geen voorrijtarief in rekening
worden gebracht, tenzij de noodzaak
voor een herhalingsbezoek aan de con-
sument is toe te schrijven.
Art. 5 De consument ontvangt een gespeci-
ficeerde rekening met vermelding van type
en serienummer van het apparaat, omschrij-
ving van de diagnose, toegepaste tarieven,
gebruikte onderdelen en materialen en een
korte omschrijving van de verrichte werk-
zaamheden. De betaling van de rekening
dient tegen afgifte van een reparatienota di-
rect contant of door middel van een gega-
randeerd betaalmiddel plaats te vinden.
Art. 6 Op elke uitgevoerde en betaalde repa-
ratie zal bij normaal huishoudelijk gebruik
een volledige garantie van minimaal 3 maan-
den worden gegeven. Deze garantie omvat
het kosteloos uitvoeren van een hernieuwde
reparatie. Op de uitgewisselde en betaalde
onderdelen geldt een garantietermijn van 12
maanden. Bij een beroep op garantie op de
reparatie dient de consument op verzoek
de gespecificeerde rekening van de voor-
gaande reparatie aan de technicus te over-
leggen.
Art. 7 Indien na driemaal uitvoeren van een-
zelfde reparatie hetzelfde defect bij normaal
huishoudelijk gebruik opnieuw optreedt bin-
nen de onder art. 6 bedoelde garantieter-
mijn en redelijkerwijs een afdoend resultaat
bij het opnieuw uitvoeren van de reparatie
niet verwacht kan worden, zal aan de con-
sument een nieuw exemplaar of soortgelijk
toestel van hetzelfde merk worden aangebo-
den tegen bijbetaling op basis van een per
product te bepalen jaarlijks afschrijvingsper-
centage.
Art. 8 Vervangen onderdelen stelt de techni-
cus weer ter beschikking van de consu-
ment, met uitzondering van de onder garan-
tie of tegen een gereduceerde prijs vervan-
gen onderdelen.
Art. 9 Een reparatie dient op zodanige wijze
te worden uitgevoerd, dat een toestel daar-
na weer volledig voldoet aan de veiligheids-
voorschriften, die op grond van een van fa-
briekswege aangebracht veiligheidskeur-
merk gelden, danwel bij het ontbreken daar-
van, aan de wettelijke vereisten terzake. Dit
houdt ondermeer in, dat reparaties moeten
worden uitgevoerd met originele en door de
fabrikant ook terzake van veiligheidskeur-
merken en -voorschriften gegarandeerde
onderdelen.
*) Vereniging Leveranciers van Huishoudelijke Appara-
ten in Nederland
Adres service-afdeling, Nederland
AEG fabrieksservice Postbus 120 2400 AC Alphen aan den Rijn
electrolux 31
Service-informatielijn (voor bezoek servicetechnicus en onderde-
len)
tel. 0172-468 300
Consumentenbelangen (voor algemene, product- of gebruiksin-
formatie)
tel. 0172-468 172
Vanzelfsprekend kunt u ook tijdens de lan-
ge levensduur van uw product op ons reke-
nen. Daarom nodigen wij u van harte uit uw
product kosteloos te registreren op onze in-
ternetsite www.mijnapparaten.nl. Wij kun-
nen u dan nog beter van dienst zijn met in-
formatie over producten,gebruiksaanwijzin-
gen, tips, innovaties, oplossingen voor on-
verhoopte storingen etc.
NL
Europese Garantie: Dit apparaat
wordt door Electrolux in elk van de achter in
deze handleiding genoemde landen gedu-
rende de in het bij het apparaat behorende
garantiebewijs genoemde periode of anders-
zins bij de wet gegarandeerd. Als u van een
van deze landen verhuist naar een ander
van de hieronder genoemde landen, ver-
huist de garantie op het apparaat met u
mee. De volgende beperkingen zijn hierop
van toepassing:
De garantie op het apparaat begint op de
datum van eerste aankoop van het appa-
raat. Deze datum dient te worden aange-
toond door overlegging van een geldig,
door de verkoper van het apparaat afge-
geven aankoopbewijs.
De garantie op het apparaat geldt voor de-
zelfde periode en in dezelfde mate voor ar-
beidsloon en onderdelen als van toepas-
sing in uw nieuwe land van vestiging op
dit specifieke model of deze specifieke se-
rie apparaten.
De garantie op het apparaat is persoon-
lijk, geldt dus voor de oorspronkelijke ko-
per van het apparaat en kan niet worden
overgedragen op een andere gebruiker.
Het apparaat wordt geïnstalleerd en ge-
bruikt in overeenstemming met de door
Electrolux afgegeven instructies en wordt
alleen in huis gebruikt, dat wil zeggen,
het apparaat wordt niet gebruikt voor
commerciële doeleinden.
Het apparaat wordt geïnstalleerd in over-
eenstemming met alle relevante voor-
schriften die in uw nieuwe land van vesti-
ging van kracht zijn.
De voorwaarden van deze Europese garan-
tie tasten geen van de aan u bij de wet ver-
leende rechten aan.
WWW.ELECTROLUX.COM
Albania +35 5 4 261 450 Rr. Pjeter Bogdani Nr. 7 Tirane
Belgique/België/Belgien +32 2 363 04 44 Bergensesteenweg 719, 1502 Lembeek
Česká republika +420 261302111 Budějovická 3, Praha 4, 140 21
Danmark +45 70 11 74 00 Sjællandsgade 2, 7000 Fredericia
Deutschland +49 180 32 26 622 Fürther Str. 246, 90429 Nürnberg
Eesti +37 2 66 50 030 Pärnu mnt. 153, 11624 Tallinn
España +34 902 11 63 88 Carretera M-300, Km. 29,900 Alcalá de
Henares Madrid
France 08 44 62 26 53 www.electrolux.fr
Great Britain +44 8445 616 616 Addington Way, Luton, Bedfordshire LU4
9QQ
Hellas +30 23 10 56 19 70 4, Limnou Str., 54627 Thessaloniki
Hrvatska +385 1 63 23 338 Slavonska avenija 3, 10000 Zagreb
Ireland +353 1 40 90 753 Long Mile Road Dublin 12
32 electrolux
Italia +39 (0) 434 558500 C.so Lino Zanussi, 26 - 33080 Porcia (PN)
Latvija +371 67313626 Kr. Barona iela 130/2, LV-1012, Riga
Lietuva +370 5 278 06 03 Ozo 10a, LT-08200 Vilnius
Luxembourg +352 42 431 301 Rue de Bitbourg, 7, L-1273 Hamm
Magyarország +36 1 252 1773 H-1142 Budapest XIV, Erzsébet királyné
útja 87
Nederland +31 17 24 68 300 Vennootsweg 1, 2404 CG - Alphen aan
den Rijn
Norge +47 81 5 30 222 Risløkkvn. 2 , 0508 Oslo
Österreich +43 18 66 400 Herziggasse 9, 1230 Wien
Polska +48 22 43 47 300 ul. Kolejowa 5/7, Warszawa
Portugal +35 12 14 40 39 39 Quinta da Fonte - Edificio Gonçalves Zar-
co - Q 35 -2774-518 Paço de Arcos
Romania +40 21 451 20 30 Str. Garii Progresului 2, S4, 040671 RO
Schweiz - Suisse - Svizzera +41 62 88 99 111 Industriestrasse 10, CH-5506 Mägenwil
Slovenija +38 61 24 25 731 Gerbičeva ulica 98, 1000 Ljubljana
Slovensko +421 (02) 32141334 Electrolux Slovakia s.r.o., Electrolux Dom-
áce spotrebiče SK, Seberíniho 1, 821 03
Bratislava
Suomi www.electrolux.fi
Sverige +46 (0)771 76 76 76 Electrolux Service, S:t Göransgatan 143,
S-105 45 Stockholm
Türkiye +90 21 22 93 10 25 Tarlabaşı caddesi no : 35 Taksim İstanbul
Россия +7 495 937 7837 129090 Москва, Олимпийский
проспект, 16, БЦ "Олимпик"
Україна +380 44 586 20 60 04074 Київ, вул.Автозаводська, 2а,
БЦ "Алкон"
electrolux 33
34 electrolux
electrolux 35
892946180-A-062010
www.electrolux.com/shop
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36

Electrolux EOC69400X Handleiding

Type
Handleiding