Steba SV 1 PRECISE Handleiding

Type
Handleiding
23
Sous-vide
Sous-vide is een methode om levensmiddelen in gevacuümeerde, met folie dichtge-
laste zakjes bij lage temperaturen gedurende een langere tijdspanne te koken. Het
stroomverbruik bij koud water, dat tot op 63°C opgewarmd en 24 uur lang gebruikt
wordt, bedraagt slechts 2,9 kWatt! Door de vacuümverpakking, de langzame kook-
methode en de warmteoverdracht rondom van het water op het levensmiddel wordt
de groei van bacteriën verminderd. De zouten, de eigen smaak en de sappigheid
blijven behouden!
Alleen vacuüm verpakt voedsel kan worden opgewarmd in
dit apparaat. Besteed aandacht aan een dikke lasnaad.
Algemeen
Dit toestel is alleen voor huishoudelijk gebruik bestemd en niet
voor handelsgebruik. Gelieve de gebruiksaanwijzing aandachtig
te lezen en deze zorgvuldig te bewaren. De gebruiksaanwijzing
dient samen met het toestel aan andere personen te worden
doorgegeven. Gebruik het toestel zoals in de gebruiksaanwijzing
wordt beschreven en neem de veiligheidsinstructies in acht. Wij
staan niet in voor schade en ongevallen, die ontstaan door het
niet opvolgen van de aanwijzingen in de handleiding.
Veiligheidsinstructies
Laat de temperatuur niet lager komen dan aangegeven in
de tabel.
Apparaat uitsluitend in overeenstemming met gegevens op het
typeaanduidingplaatje op een geaard stopcontact aansluiten
en gebruiken.
Uitsluitend gebruiken indien netaansluitingssnoer en apparaat
geen beschadigingen vertonen. Telkens vóór gebruik contro-
leren! Uitsluitend het daarvoor voorziene snoer gebruiken.
Het apparaat vóór gebruik met lauw water vullen, waarbij in de
hoogte nog voldoende plaats voor het levensmiddel moet zijn.
Geen water in de buitenste kan doen.
Het apparaat kan door kinderen vanaf 8 jaar en tevens
door personen met verminderde fysieke, zintuiglijke of
mentale capaciteiten of met een gebrek aan ervaring en/of
24
kennis gebruikt worden wanneer ze onder toezicht staan of
met betrekking tot een veilig gebruik van het apparaat onder-
richt werden en de daaruit voortvloeiende gevaren begrepen
hebben. Kinderen mogen niet met het apparaat spelen. Reini-
ging en gebruikersonderhoud mogen niet door kinderen door-
gevoerd worden, tenzij ze ouder dan 8 jaar zijn en onder toe-
zicht staan.
Kinderen jonger dan 8 jaar dienen op een veilige afstand tot
apparaat, aansluitleiding en verpakking gehouden te worden.
Het apparaat mag niet met een tijdschakelklok of met een
apart, op afstand bediend systeem bediend worden!
Telkens na gebruik of in geval van (een) fout(en) stekker uit-
trekken.
Ruk niet aan het netaansluitingssnoer. Laat dit niet tegen rand-
en schuren of knel het niet in.
Snoer op een veilige afstand van hete onderdelen houden.
Bewaar het apparaat niet in de open lucht of in een vochtige
ruimte.
Dompel het apparaat niet in water.
Om gevaren te vermijden mogen reparaties aan het apparaat
– bijv. het vervangen van een beschadigd aansluitsnoer – uitslu-
itend worden uitgevoerd door de klantenservice.
Opgepast! Apparaat wordt warm. Uitsluitend na afko-
eling transporteren. Tijdens de werking neemt de tem-
peratuur van de aanraakbare oppervlakken toe.
Wees voorzichtig voor vrijkomende damp tijdens het koken en
bij het openen van het deksel.
Trek de stekker uit wanneer het apparaat niet gebruikt wordt.
Bij gebruikmaking van een verlengsnoer erop letten dat kin-
deren er niet aan trekken of dat er een struikelval ontstaat.
Het deksel voorzichtig afnemen omdat er zich warm water aan
de binnenzijde van het deksel bevindt.
25
Reiniging en verzorging
Na het gebruik geen water in de bak achterlaten.
Vóór de reiniging altijd de netstekker uittrekken.
Apparaat tot op kamertemperatuur laten afkoelen.
Het elektrische gedeelte niet in water dompelen.
Pot voorzichtig uit het apparaat tillen.
Pot en deksel kunnen in het warme water door toevoeging van
in de handel verkrijgbare afwasmiddelen gereinigd worden. De
onderdelen daarna goed afdrogen en ervoor zorgen dat er zich
geen water in het deksel bevindt.
Geen agressieve of schurende reinigingsmiddelen gebruiken.
Verwarmingselement en oppervlak van de behuizing met een
vochtig doekje schoonvegen.
Na de reiniging het apparaat hermonteren.
Vóór het eerste gebruik:
Voordat er vloeistof ingegoten wordt, dient het apparaat in eerste instantie gron-
dig gereinigd te worden.
Reservoir met heet water en een beetje afwasmiddel grondig reinigen, naspoelen
en droog vegen.
Opgelet: elektrisch gedeelte niet in het water dompelen!
Binnenzijde van het deksel uitsluitend met een vochtig doekje schoonvegen en
nadrogen.
Vacuümeren
Gebruik uitsluitend zakjes, die vacuümeerbaar zijn. Normale zakjes garanderen geen
correcte afsluiting. Let erop dat er zich geen kruiden in het bereik van de lasnaad
bevinden omdat in het andere geval een hermetische lasbewerking niet mogelijk is.
vacuum Sealer VK5: Art No 05-05-00 EAN: 4011833301819
folie zak: 22 x 30cm: Art No 93-30-00 EAN: 4011833400574
folie zak: 28 x 40cm: Art No 93-40-00 EAN: 4011833400581
folierol: 22 x 500cm: Art No 93-22-00 EAN: 4011833400550
folierol: 28 x 500cm: Art No 93-28-00 EAN: 4011833400567
26
Instelling van het apparaat
scale 1:1
Display
Temperatuur Tijd
Controlelampje Start / stopp
Aan / uit
Minstens 2 seconden lang op de toets “Aan/uit drukken. De toets is verlicht,
op het display brandt „0000“. Temperatuur toets 1x drukken, op het Display
verschijnt “40C”. Met de toets “+/-“ de gewenste temperatuur instellen. Tijdteets
indrukken , op het display verschijnt 00:01 uur, met de toests +/- de gewenste tijd
indrukken en met de toets Start/Stop starten. Toets even indrukken = stap van
1 minuut, toets langer indrukken = snelle werking. Maximale tijdinstelling is 24 uur.
Wanneer het apparaat in werking is, is het controlelampje verlicht.
Circa 2-3°C voordat de ingestelde watertemperatuur bereikt wordt, knippert het
lampje „Temperatuur“ totdat het kookproces beëindigd is.
Om uit te schakelen de toets “Aan/uit indrukken.
Hoeveelheid water
Doe niet teveel water in het apparaat opdat er voldoende plaats voor de levensmid-
delen is. Vul dan eventueel de hoeveelheid water tot 2 cm onder de rand aan (Max).
Het levensmiddel dient altijd met water bedekt te zijn. Als er opgewarmd water
gebruikt wordt, heeft de temperatuursensor een paar minuten nodig voordat hij zich
op de ingestelde temperatuur afgestemd heeft.
Kruiden
De levensmiddelen kan men vóór het vacuümeren kruiden of men kan de levensmid-
delen ook kruiden toevoegen. Gelieve bij het kruiden voorzichtig te zijn omdat de
eigen smaak bij de sous-vide bereiding behouden blijft.
27
Vlees:
Temperatuur 58°C – 62°C
Dikte Tijd
10 mm 30 minuten
20 mm 45 minuten
30 mm 95 minuten
40 mm 120 minuten
50 mm 180 minuten
60 mm 250 minuten
Gevogelte:
Temperatuur 63°C – 65°C
Dikte Tijd
10 mm 20 minuten
20 mm 40 minuten
30 mm 75 minuten
40 mm 90 minuten
Vis:
Temperatuur 55°C – 58°C
Dikte Tijd
10 mm 10 minuten
20 mm 20 minuten
30 mm 30 minuten
40 mm 40 minuten
50 mm 50 minuten
60 mm 60 minuten
Groente:
Temperatuur 80°C – 85°C
Soort Tijd
Asperge 25 minuten
Aardappelen 40 minuten
Wortelgewas 70 minuten
Laat de temperatuur niet lager komen dan aangegeven in
de tabel.
Algemeen
Door de sous-vide methode wordt bij exacte temperaturen het levensmiddel gepas-
teuriseerd en wordt daardoor de houdbaarheid verlengd. Na de pasteurisatie de
zakjes onmiddellijk in het ijswater laten afkoelen en in de koelkast bij een tempera-
tuur van minder dan 7°C bewaren, invriezen of onmiddellijk consumeren. De pasteu-
risatie geschiedt bij ca. 6C kerntemperatuur. Over het algemeen ontwikkelt het le-
vensmiddel zich het best bij temperaturen tussen 55 en 65°C. Temperaturen tot 65°C
hebben een plustolerantie van 1°C. Bij temperaturen van 70°C en meer, plus 2-3°C.
Met deze tolerantie dient bij de temperatuurinstelwaarden rekening gehouden te
worden (bv. 72°C instellen wanneer een temperatuur van 75°C gewenst wordt).
Kooktijd is afhankelijk van de dikte van het levensmiddel
Het apparaat functioneert alleen correct wanneer het deksel opgelegd is.
Bij diepgevroren producten wordt de tijd met minstens 20% verlengd.
Alle vooropgestelde tijden zijn richtwaarden en dienen volgens eigen smaak aan-
gepast te worden.
Bij taai vlees wordt de tijd dubbel zo lang.
28
Gelieve in acht te nemen dat de tijdaanduidingen in de gebruiksaanwijzing en in het
receptenboekje aanbevolen minimumtijden zijn wanneer het apparaat met warm
water vullen, het apparaat reeds met warm (leiding) water gevuld is. Bij
vulling met koud water worden de tijdaanduidingen met ca. 30 minuten verlengd.
Plaats de etenswaren in de Sous Vide en vul deze tot de Max-markering met water.
Hierdoor garandeer je dat de ingestelde temperatuur in de Sous Vide met bereik
tussen 65°C +/- 1°C kan worden gehandhaafd. Het gerecht kan in beide gevallen on-
middellijk na het vullen in de bain-marie gedaan worden en kan omwille van de sous-
vide techniek ook duidelijk boven de aangegeven minimumtijden uit in het water
blijven zonder dat de gewenste kerntemperatuur via de insteltemperatuur verhoogt.
Verdere verwerking
Verduurzaming: Na het pasteuriseren het vlees onmiddellijk in ijswater laten afkoe-
len. Daarna kan het in de koelkast meerdere dagen lang (C koelkasttemperatuur =
5 dagen, 5°C koelkasttemperatuur = 10 dagen) zonder kwaliteitsverlies bewaard of in
het diepvriesvak ingevroren worden.
Om te ontdooien doet men het vacuüm verpakt levensmiddel bij ca. 55°C in het
apparaat en ontdooit men het in het zakje. Daarna uit het zakje nemen, onmiddellijk
consumeren of even heet laten braden.
Onmiddellijk consumeren: Men kan het vlees natuurlijk ook meteen na het
sous-vide koken zonder afkoeling eten of in een zeer hete pan met een beetje
zonnebloemolie langs iedere zijde max. 1 minuut lang heet aanbranden. Hoe korter
gebraden, hoe sappiger het vlees blijft. Ook de mogelijkheid bestaat, het vlees met
olie te bestrijken en met een butaangasbrander af te zengen. Breng op smaak met
zout. Voordat het vlees aangesneden wordt, laat men het ca. 2 minuten lang ont-
spannen.
Achterwaarts koken: Doordat men het rauwe vlees even laat braden en reeds
gekruid vacuümeert, is het vlees na het sous-vide koken al helemaal klaar voor
consumptie. Voor het overige kan men een gekruide basis met rode wijn/balsamico
bereiden, het vlees erbij doen, vacuümeren en sous-vide koken.
29
Correcte afvalverwijdering van dit product
Versleten apparaten onmiddellijk onbruikbaar maken.
Binnen de Europese Unie duidt dit symbool erop dat dit product niet samen
met huishoudelijk afval verwijderd mag worden. Oude apparaten bevatten
waardevolle, recycleerbare materialen, die aan recycling onderworpen
moeten worden om het milieu c.q. de menselijke gezondheid niet door een
ongecontroleerde afvalverwijdering te schaden. Gelieve oude apparaten daarom via
geschikte inzamelsystemen te verwijderen of het apparaat met het oog op de
afvalverwijdering terug naar de afzender (waar u het product gekocht hebt) te
zenden. De afzender zal dan het apparaat aan een stoffelijke recycling onderwerpen.
Evacuatie van de verpakking
Verpakkingsmateriaal niet gewoon wegwerpen, maar aan recycling onderwerpen.
Verpakkingen van papier, karton en gegolfd karton in verzamelcentra voor oud pa-
pier afgeven. Onderdelen van kunststofverpakkingen en folie dienen eveneens in de
daarvoor bestemde verzamelbakken gedeponeerd te worden.
In de voorbeelden voor de kunststofbenaming staat: PE voor
polyethyleen, het kencijfer 02 voor PE-HD, 04 voor PE-LD, PP voor
polypropyleen, PS voor polystyreen.
Klantenserviceafdeling:
Indien uw apparaat tegen de verwachting in dan toch al eens de klantenserviceaf-
deling nodig heeft, gelieve u dan tot onderstaand adres te richten. Wij zullen dan
in geval van garantie voor de afhaling zorgen. Het apparaat moet transporteerbaar
verpakt zijn.
Ongefrankeerde pakjes kunnen niet aanvaard worden!
STEBA Elektrogeräte GmbH & Co KG
Pointstr. 2, 96129 Strullendorf / Germany
Verkopen-Tel.: 09543 / 449-17 / -18,
Service-Tel.: 09543 / 449-44, Fax: 09543 / 449-19
e-Mail: elek[email protected] Internet: http://www.steba.com
Opgelet! Elektrische apparaten mogen uitsluitend door vakkundig geschoolde elek-
triciens gerepareerd worden, omdat er door ondeskundige reparaties aanzienlijke
gevolgschade kan ontstaan.

Documenttranscriptie

Sous-vide Sous-vide is een methode om levensmiddelen in gevacuümeerde, met folie dichtgelaste zakjes bij lage temperaturen gedurende een langere tijdspanne te koken. Het stroomverbruik bij koud water, dat tot op 63°C opgewarmd en 24 uur lang gebruikt wordt, bedraagt slechts 2,9 kWatt! Door de vacuümverpakking, de langzame kookmethode en de warmteoverdracht rondom van het water op het levensmiddel wordt de groei van bacteriën verminderd. De zouten, de eigen smaak en de sappigheid blijven behouden! Alleen vacuüm verpakt voedsel kan worden opgewarmd in dit apparaat. Besteed aandacht aan een dikke lasnaad. Algemeen Dit toestel is alleen voor huishoudelijk gebruik bestemd en niet voor handelsgebruik. Gelieve de gebruiksaanwijzing aandachtig te lezen en deze zorgvuldig te bewaren. De gebruiksaanwijzing dient samen met het toestel aan andere personen te worden doorgegeven. Gebruik het toestel zoals in de gebruiksaanwijzing wordt beschreven en neem de veiligheidsinstructies in acht. Wij staan niet in voor schade en ongevallen, die ontstaan door het niet opvolgen van de aanwijzingen in de handleiding. Veiligheidsinstructies ∙∙ Laat de temperatuur niet lager komen dan aangegeven in de tabel. ∙∙ Apparaat uitsluitend in overeenstemming met gegevens op het typeaanduidingplaatje op een geaard stopcontact aansluiten en gebruiken. ∙∙ Uitsluitend gebruiken indien netaansluitingssnoer en apparaat geen beschadigingen vertonen. Telkens vóór gebruik controleren! Uitsluitend het daarvoor voorziene snoer gebruiken. ∙∙ Het apparaat vóór gebruik met lauw water vullen, waarbij in de hoogte nog voldoende plaats voor het levensmiddel moet zijn. Geen water in de buitenste kan doen. ∙∙ Het apparaat kan door kinderen vanaf 8 jaar en tevens door personen met verminderde fysieke, zintuiglijke of mentale capaciteiten of met een gebrek aan ervaring en/of 23 kennis gebruikt worden wanneer ze onder toezicht staan of met betrekking tot een veilig gebruik van het apparaat onderricht werden en de daaruit voortvloeiende gevaren begrepen hebben. Kinderen mogen niet met het apparaat spelen. Reiniging en gebruikersonderhoud mogen niet door kinderen doorgevoerd worden, tenzij ze ouder dan 8 jaar zijn en onder toezicht staan. ∙∙ Kinderen jonger dan 8 jaar dienen op een veilige afstand tot apparaat, aansluitleiding en verpakking gehouden te worden. ∙∙ Het apparaat mag niet met een tijdschakelklok of met een apart, op afstand bediend systeem bediend worden! ∙∙ Telkens na gebruik of in geval van (een) fout(en) stekker uittrekken. ∙∙ Ruk niet aan het netaansluitingssnoer. Laat dit niet tegen randen schuren of knel het niet in. ∙∙ Snoer op een veilige afstand van hete onderdelen houden. ∙∙ Bewaar het apparaat niet in de open lucht of in een vochtige ruimte. ∙∙ Dompel het apparaat niet in water. ∙∙ Om gevaren te vermijden mogen reparaties aan het apparaat – bijv. het vervangen van een beschadigd aansluitsnoer – uitsluitend worden uitgevoerd door de klantenservice. ∙∙ Opgepast! Apparaat wordt warm. Uitsluitend na afkoeling transporteren. Tijdens de werking neemt de temperatuur van de aanraakbare oppervlakken toe. ∙∙ Wees voorzichtig voor vrijkomende damp tijdens het koken en bij het openen van het deksel. ∙∙ Trek de stekker uit wanneer het apparaat niet gebruikt wordt. ∙∙ Bij gebruikmaking van een verlengsnoer erop letten dat kinderen er niet aan trekken of dat er een struikelval ontstaat. ∙∙ Het deksel voorzichtig afnemen omdat er zich warm water aan de binnenzijde van het deksel bevindt. 24 Reiniging en verzorging ∙∙ Na het gebruik geen water in de bak achterlaten. ∙∙ Vóór de reiniging altijd de netstekker uittrekken. ∙∙ Apparaat tot op kamertemperatuur laten afkoelen. ∙∙ Het elektrische gedeelte niet in water dompelen. ∙∙ Pot voorzichtig uit het apparaat tillen. ∙∙ Pot en deksel kunnen in het warme water door toevoeging van in de handel verkrijgbare afwasmiddelen gereinigd worden. De onderdelen daarna goed afdrogen en ervoor zorgen dat er zich geen water in het deksel bevindt. ∙∙ Geen agressieve of schurende reinigingsmiddelen gebruiken. ∙∙ Verwarmingselement en oppervlak van de behuizing met een vochtig doekje schoonvegen. ∙∙ Na de reiniging het apparaat hermonteren. Vóór het eerste gebruik: ∙∙ Voordat er vloeistof ingegoten wordt, dient het apparaat in eerste instantie grondig gereinigd te worden. ∙∙ Reservoir met heet water en een beetje afwasmiddel grondig reinigen, naspoelen en droog vegen. ∙∙ Opgelet: elektrisch gedeelte niet in het water dompelen! ∙∙ Binnenzijde van het deksel uitsluitend met een vochtig doekje schoonvegen en nadrogen. Vacuümeren Gebruik uitsluitend zakjes, die vacuümeerbaar zijn. Normale zakjes garanderen geen correcte afsluiting. Let erop dat er zich geen kruiden in het bereik van de lasnaad bevinden omdat in het andere geval een hermetische lasbewerking niet mogelijk is. vacuum Sealer VK5: folie zak: 22 x 30cm: folie zak: 28 x 40cm: folierol: 22 x 500cm: folierol: 28 x 500cm: Art No 05-05-00 Art No 93-30-00 Art No 93-40-00 Art No 93-22-00 Art No 93-28-00 EAN: 4011833301819 EAN: 4011833400574 EAN: 4011833400581 EAN: 4011833400550 EAN: 4011833400567 25 Instelling van het apparaat Display Temperatuur Controlelampje Tijd Start / stopp Aan / uit scale 1:1 ∙∙ Minstens 2 seconden lang op de toets “Aan/uit” drukken. De toets is verlicht, op het display brandt „0000“. Temperatuur toets 1x drukken, op het Display verschijnt “40C”. Met de toets “+/-“ de gewenste temperatuur instellen. Tijdteets indrukken , op het display verschijnt 00:01 uur, met de toests +/- de gewenste tijd indrukken en met de toets Start/Stop starten. Toets even indrukken = stap van 1 minuut, toets langer indrukken = snelle werking. Maximale tijdinstelling is 24 uur. ∙∙ Wanneer het apparaat in werking is, is het controlelampje verlicht. ∙∙ Circa 2-3°C voordat de ingestelde watertemperatuur bereikt wordt, knippert het lampje „Temperatuur“ totdat het kookproces beëindigd is. ∙∙ Om uit te schakelen de toets “Aan/uit” indrukken. Hoeveelheid water Doe niet teveel water in het apparaat opdat er voldoende plaats voor de levensmiddelen is. Vul dan eventueel de hoeveelheid water tot 2 cm onder de rand aan (Max). Het levensmiddel dient altijd met water bedekt te zijn. Als er opgewarmd water gebruikt wordt, heeft de temperatuursensor een paar minuten nodig voordat hij zich op de ingestelde temperatuur afgestemd heeft. Kruiden De levensmiddelen kan men vóór het vacuümeren kruiden of men kan de levensmiddelen ook kruiden toevoegen. Gelieve bij het kruiden voorzichtig te zijn omdat de eigen smaak bij de sous-vide bereiding behouden blijft. 26 Algemeen Door de sous-vide methode wordt bij exacte temperaturen het levensmiddel gepasteuriseerd en wordt daardoor de houdbaarheid verlengd. Na de pasteurisatie de zakjes onmiddellijk in het ijswater laten afkoelen en in de koelkast bij een temperatuur van minder dan 7°C bewaren, invriezen of onmiddellijk consumeren. De pasteurisatie geschiedt bij ca. 62°C kerntemperatuur. Over het algemeen ontwikkelt het levensmiddel zich het best bij temperaturen tussen 55 en 65°C. Temperaturen tot 65°C hebben een plustolerantie van 1°C. Bij temperaturen van 70°C en meer, plus 2-3°C. Met deze tolerantie dient bij de temperatuurinstelwaarden rekening gehouden te worden (bv. 72°C instellen wanneer een temperatuur van 75°C gewenst wordt). Kooktijd is afhankelijk van de dikte van het levensmiddel ∙∙ Het apparaat functioneert alleen correct wanneer het deksel opgelegd is. ∙∙ Bij diepgevroren producten wordt de tijd met minstens 20% verlengd. ∙∙ Alle vooropgestelde tijden zijn richtwaarden en dienen volgens eigen smaak aangepast te worden. ∙∙ Bij taai vlees wordt de tijd dubbel zo lang. Vlees: Temperatuur 58°C – 62°C Vis: Temperatuur 55°C – 58°C Dikte 10 mm 20 mm 30 mm 40 mm 50 mm 60 mm Dikte 10 mm 20 mm 30 mm 40 mm 50 mm 60 mm Tijd 30 minuten 45 minuten 95 minuten 120 minuten 180 minuten 250 minuten Gevogelte: Temperatuur 63°C – 65°C Dikte 10 mm 20 mm 30 mm 40 mm Tijd 20 minuten 40 minuten 75 minuten 90 minuten Tijd 10 minuten 20 minuten 30 minuten 40 minuten 50 minuten 60 minuten Groente: Temperatuur 80°C – 85°C Soort Asperge Aardappelen Wortelgewas Tijd 25 minuten 40 minuten 70 minuten Laat de temperatuur niet lager komen dan aangegeven in de tabel. 27 Gelieve in acht te nemen dat de tijdaanduidingen in de gebruiksaanwijzing en in het receptenboekje aanbevolen minimumtijden zijn wanneer het apparaat met warm water vullen, het apparaat reeds met warm (leiding) water gevuld is. Bij vulling met koud water worden de tijdaanduidingen met ca. 30 minuten verlengd. Plaats de etenswaren in de Sous Vide en vul deze tot de Max-markering met water. Hierdoor garandeer je dat de ingestelde temperatuur in de Sous Vide met bereik tussen 65°C +/- 1°C kan worden gehandhaafd. Het gerecht kan in beide gevallen onmiddellijk na het vullen in de bain-marie gedaan worden en kan omwille van de sousvide techniek ook duidelijk boven de aangegeven minimumtijden uit in het water blijven zonder dat de gewenste kerntemperatuur via de insteltemperatuur verhoogt. Verdere verwerking Verduurzaming: Na het pasteuriseren het vlees onmiddellijk in ijswater laten afkoelen. Daarna kan het in de koelkast meerdere dagen lang (7°C koelkasttemperatuur = 5 dagen, 5°C koelkasttemperatuur = 10 dagen) zonder kwaliteitsverlies bewaard of in het diepvriesvak ingevroren worden. Om te ontdooien doet men het vacuüm verpakt levensmiddel bij ca. 55°C in het apparaat en ontdooit men het in het zakje. Daarna uit het zakje nemen, onmiddellijk consumeren of even heet laten braden. Onmiddellijk consumeren: Men kan het vlees natuurlijk ook meteen na het sous-vide koken zonder afkoeling eten of in een zeer hete pan met een beetje zonnebloemolie langs iedere zijde max. 1 minuut lang heet aanbranden. Hoe korter gebraden, hoe sappiger het vlees blijft. Ook de mogelijkheid bestaat, het vlees met olie te bestrijken en met een butaangasbrander af te zengen. Breng op smaak met zout. Voordat het vlees aangesneden wordt, laat men het ca. 2 minuten lang ontspannen. Achterwaarts koken: Doordat men het rauwe vlees even laat braden en reeds gekruid vacuümeert, is het vlees na het sous-vide koken al helemaal klaar voor consumptie. Voor het overige kan men een gekruide basis met rode wijn/balsamico bereiden, het vlees erbij doen, vacuümeren en sous-vide koken. 28 Correcte afvalverwijdering van dit product Versleten apparaten onmiddellijk onbruikbaar maken. Binnen de Europese Unie duidt dit symbool erop dat dit product niet samen met huishoudelijk afval verwijderd mag worden. Oude apparaten bevatten waardevolle, recycleerbare materialen, die aan recycling onderworpen moeten worden om het milieu c.q. de menselijke gezondheid niet door een ongecontroleerde afvalverwijdering te schaden. Gelieve oude apparaten daarom via geschikte inzamelsystemen te verwijderen of het apparaat met het oog op de afvalverwijdering terug naar de afzender (waar u het product gekocht hebt) te zenden. De afzender zal dan het apparaat aan een stoffelijke recycling onderwerpen. Evacuatie van de verpakking Verpakkingsmateriaal niet gewoon wegwerpen, maar aan recycling onderwerpen. Verpakkingen van papier, karton en gegolfd karton in verzamelcentra voor oud papier afgeven. Onderdelen van kunststofverpakkingen en folie dienen eveneens in de daarvoor bestemde verzamelbakken gedeponeerd te worden. In de voorbeelden voor de kunststofbenaming staat: PE voor polyethyleen, het kencijfer 02 voor PE-HD, 04 voor PE-LD, PP voor polypropyleen, PS voor polystyreen. Klantenserviceafdeling: Indien uw apparaat tegen de verwachting in dan toch al eens de klantenserviceafdeling nodig heeft, gelieve u dan tot onderstaand adres te richten. Wij zullen dan in geval van garantie voor de afhaling zorgen. Het apparaat moet transporteerbaar verpakt zijn. Ongefrankeerde pakjes kunnen niet aanvaard worden! STEBA Elektrogeräte GmbH & Co KG Pointstr. 2, 96129 Strullendorf / Germany Verkopen-Tel.: 09543 / 449-17 / -18, Service-Tel.: 09543 / 449-44, Fax: 09543 / 449-19 e-Mail: [email protected] Internet: http://www.steba.com Opgelet! Elektrische apparaten mogen uitsluitend door vakkundig geschoolde elektriciens gerepareerd worden, omdat er door ondeskundige reparaties aanzienlijke gevolgschade kan ontstaan. 29
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52

Steba SV 1 PRECISE Handleiding

Type
Handleiding