Magimix Salad kit duo Handleiding

Type
Handleiding
SOMMAIRE - INHOUDSOPGAVE - SUMMARY
Mode d’emploi
Descriptif 4
Utilisation 5
Capacités 7
Recettes
Rouleaux de printemps au chèvre frais 8
Salade grecque 8
Tartine de radis noir et concombre 10
Bouillon de légumes croquants au parfum d’Asie 10
Carpaccio de champignons au parmesan 11
Clafoutis printanier 11
Eventail de melon au coulis de framboises 12
Salade de fruits vitaminée 12
Gebruiksaanwijzing
Beschrijving 13
Gebruik 14
Verwerkingshoeveelheden 16
Recepten
Loempia's met verse geitenkaas 18
Griekse salade 18
Geroosterd brood met rammenas en komkommer 19
Bouillon met knapperige groenten en een Aziatisch tintje 19
Carpaccio van champignons met parmezaanse kaas 20
Voorjaarsclafoutis 20
Waaier van meloen met frambozensaus 21
Vitaminerijke vruchtensalade 21
FR
NL
2
13
BESCHRIJVING
Motorblok
*De functie staat op de schijf gegraveerd. R/G = Raspen, E/S = Snijden.
Het cijfer duidt de snijdikte aan: 2 = 2 mm
Kom met metalen tuit
Midi-kom
Aanduwer-maatbeker
Invoerbuis
Rasp- en snijschijf 4 mm*
Rasp- en snijschijf 2 mm*
Deksel
Schijvenas
CONTROLEER, VOORDAT U DE KOM OP ZIJN PLAATS BRENGT, ALTIJD EERST
OF ER GEEN UITWORPSCHIJF AANWEZIG IS (ACCESSOIRE GEBRUIKT VOOR
DE SMOOTHIEMIX FUNCTIE)
!
HET GEBRUIK VAN DE RASP- EN SNIJSCHIJVEN
Schuif de midi-kom op de aandrijfas. Schuif het schijvenas op de aandrijfas.
Breng de gekozen snijschijf op zijn
plaats met de aanduiding van de
functie en de snijdikte omhoog gericht.
Schuif de snijschijf op het verlengstuk.
Draai hem totdat hij goed op zijn plaats
valt. Dit gebeurt in twee fasen.
Schuif het deksel op de kom en draai
het totdat het blokkeert.
Ga altijd voorzichtig om met de
schijven: de snijbladen zijn heel
scherp.
Steek nooit voorwerpen of uw
vingers in de invoerbuis.
Gebruik uitsluitend de hiertoe
bestemde aanduwer.
L E T O P !
1
3
5 6
4
2
E
/
S
2
14
HET GEBRUIK VAN DE RASP- EN SNIJSCHIJVEN
Plaats de groenten of vruchten in de
invoerbuis.
Snijden: plaats langwerpige groenten en
vruchten (prei, wortels enz.) rechtop en
goed aaneengesloten in de invoerbuis.
Snijd ronde vruchten en groenten (appels,
tomaten enz.) indien nodig doormidden.
Zet het apparaat aan en druk de
ingrediënten met de aanduwer omlaag.
Raspen: Plaats groenten of vruchten horizontaal in de invoerbuis om langere reepjes te
krijgen.
7 8 9
15
MAXIMALE VERWERKINGSHOEVEELHEDEN
MAX. 600 g
geraspte of gesneden groenten of fruit
=
=
=
=
=
De overeenkomstige hoeveelheid is bepaald met groenten of vruchten
van gemiddelde omvang.
Het is heel belangrijk om de te verwerken hoeveelheid niet te overschrijden.
Als u een schurend geluid hoort, schakel het apparaat dan onmiddellijk uit.
Leeg de kom regelmatig als u grotere hoeveelheden wilt verwerken.
16
RECEPTEN
Loempia's met verse geitenkaas
Rasp de wortels met de 2 mm raspschijf.
Meng in een kom de geraspte wortels met 1 tl sojasaus voor nems en 2 el olijfolie.
Bevochtig de rijstvellen (door ze op een vochtige schone theedoek te leggen).
Leg op elk rijstvel 3 blaadjes munt, verdeel hierover de geraspte wortels en de
verkruimelde geitenkaas. Bestrooi met peper.
Rol de rijstvellen goed strak op.
Serveer met sojasaus voor nems, waardoor u fijngehakte bieslook hebt geroerd.
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 10 min.
2 middelgrote wortels - 300 g verse geitenkaas - blaadjes munt olijfolie - sojasaus voor
nems - 8 loempiavellen van rijstmeel
2-mm
Griekse salade
Was de groenten. Schil de komkommer.
Breng de 4 mm snijschijf op zijn plaats en snijd de komkommer in schijfjes.
Verwissel de 4 mm snijschijf door de 2 mm snijschijf.
Snijd de paprika en de ui in dunne schijfjes.
Leeg de kom in de slakom.
Voeg het citroensap, de olijfolie, de fetablokjes en de olijven toe.
Met peper bestrooien en voorzichtig omscheppen.
Bestrooi met oregano.
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 10 min.
½ komkommer - ½ rode paprika - 4 kleine trostomaten - 1 rode ui - 150 g feta in
blokjes, een handje Griekse zwarte olijven - ½ citroen - 4 à 5 el olijfolie - versgemalen
peper - oregano (facultatief)
4-mm2-mm
18
RECEPTEN
Geroosterd brood met rammenas
en komkommer
Doe de kwark, het geperste knoflookteentje, waaruit u eerst de kiem heeft verwijderd,
de gehakte bieslook en kervel, zout en peper in een kom.
Snijd de komkommer en de radijs met de 2 mm snijschijf in dunne schijfjes.
Rooster de sneetjes brood in de broodrooster.
Bestrijk het brood met het kwarkmengsel en leg er afwisselend de schijfjes komkommer
en radijs op.
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 10 min.
4 sneden granenbrood - 2 el dikke kwark - ½ rammenas - ½ komkommer - ½ bosje
bieslook - ½ bosje kervel - 1 knoflookteentje - zout - peper
2-mm
Bouillon met knapperige groenten
en een Aziatische tintje
Was de groenten, schil de wortels, de selderij en de gember.
Breng 1 liter water aan de kook. Voeg het kippenbouillonblokje, het sap van de
citroen, de schil van de limoen, de geraspte gember en het platgedrukte
knoflookteentje toe.
Draai het vuur uit en laat de bouillon met het deksel op de pan ongeveer 10 min.
trekken.
Rasp de wortels met de 2 mm raspschijf, leeg de kom en rasp de courgette en de
selderij.
Breng de bouillon weer aan de kook, doe er zodra deze kookt de groenten in en laat
ongeveer 5 min. koken.
Kook ondertussen de noedels apart, volgens de aanwijzingen op het pak, giet ze af
en voeg ze op het laatste moment aan de bouillon toe.
Serveer in soepkommen, bestrooid met de gehakte basilicum en bieslook, en voeg
een klein scheutje sesamolie toe.
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 10 min.
Kooktijd: 15 min.
2 middelgrote wortels - 1 kleine courgette - ¼ selderijknol - 1 citroen - 1 limoen
1 cm verse gember - 50 g Chinese noedels - 1 kippenbouillonblokje
1 knoflookteen - zout, peper - 8 blaadjes basilicum - 1 bosje bieslook
1 el sesamolie
2-mm
19
RECEPTEN
Carpaccio van champignons met
parmezaanse kaas
Meng de olijfolie met het citroensap en de gehakte basilicum.
Snijd het uiteinde van de steeltjes van de champignons en spoel ze snel af.
Snijd de champignons met de 2 mm snijschijf in schijfjes en leg deze in een rozet op
de borden.
Sprenkel er de dressing over en bestrooi met zeezout en peper.
Snijd de parmezaanse kaas met de 2 mm snijschijf in flinters (druk niet op de
aanduwer om dunnere flinters te krijgen) en leg de kaasflinters op de champignons.
Zet de salade minstens een uur in de koelkast voordat u deze serveert.
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 15 min.
Rusttijd: 1 uur
12 verse champignons (middelgroot) - 2 el olijfolie - 1 citroen - 50 g parmezaanse
kaas - 20 blaadjes basilicum - zeezout - peper
2-mm
Voorjaarsclafoutis
Verwarm de oven voor tot 170°C.
Was en schil zo nodig de groenten. Rasp met de 4 mm rapschijf de wortel, de
courgette en het raapje.
Leeg de kom, draai de schijf om en snijd de paprika en de ui in schijfjes.
Doe de eieren, de room, de bieslook en de nootmuskaat in een kom. Bestrooi met
zout en peper.
Meng met de garde totdat u een homogeen mengsel heeft.
Beboter een ovenschotel en leg de groenten erin. Giet het eimengsel over de
groenten en voeg de gehalveerde kersentomaatjes toe met de gesneden kant
omhoog. Bestrooi met tijm.
Zet de schotel in de oven en bak de clafoutis in 40 min. gaar.
Lauw serveren met een salade en knoflookdressing.
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 10 min.
Baktijd: 40 min.
3 eieren - 50 cl vloeibare room - 1 kleine courgette - 1 wortel - 1 raapje - ½ rode
paprika 1 ui - 8 kersentomaatjes - enkele takjes bieslook - tijm - 3 mespuntjes
nootmuskaat - 1 klontje boter - zout - peper
4-mm
4-mm
20
RECEPTEN
Waaier van meloen
met frambozensaus
Snijd de meloen in vieren, verwijder de pitjes en de schil. Snijd de kwarten in schijfjes
met de 4 mm snijschijf. Zet opzij.
Spoel de frambozen snel af. Zet het SmoothieMix accessoire op Le Duo (zie de
gebruiksaanwijzing van Le Duo) en maak een frambozensaus.
Voeg een scheutje citroensap en de poedersuiker toe en vermeng het geheel.
Giet in elk bord wat saus en leg hierop in een waaier de schijfjes meloen.
Garneer met enkele verse muntblaadjes en serveer onmiddellijk.
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 10 min.
1 grote meloen - 300 g frambozen - ½ citroen - 3 el poedersuiker - verse munt
4-mm
Vitaminerijke vruchtensalade
Pel de clementines en snijd ze met de 4 mm snijschijf in schijfjes. Zet opzij.
Schil de mango, snijd het vruchtvlees los van de pit en snijd dit met de 4 mm snijschijf
in schijfjes.
Leg in een schotel afwisselend de schijfjes clementine en mango.
Meng in een kom de poedersuiker, het oranjebloesemwater en de geraspte schil van
de limoen.
Sprenkel het mengsel over de vruchten.
Laat de salade 30 min. op een koele plaats macereren voordat u hem serveert.
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 10 min.
Rusttijd: 30 min.
4 clementines - 1 mango - ½ limoen - 1 el poedersuiker - 1 el oranjebloesemwater
21

Documenttranscriptie

SOMMAIRE - INHOUDSOPGAVE - SUMMARY FR Mode d’emploi Descriptif Utilisation Capacités 4 5 7 Recettes Rouleaux de printemps au chèvre frais Salade grecque Tartine de radis noir et concombre Bouillon de légumes croquants au parfum d’Asie Carpaccio de champignons au parmesan Clafoutis printanier Eventail de melon au coulis de framboises Salade de fruits vitaminée 8 8 10 10 11 11 12 12 NL Gebruiksaanwijzing Beschrijving Gebruik Verwerkingshoeveelheden 13 14 16 Recepten Loempia's met verse geitenkaas Griekse salade Geroosterd brood met rammenas en komkommer Bouillon met knapperige groenten en een Aziatisch tintje Carpaccio van champignons met parmezaanse kaas Voorjaarsclafoutis Waaier van meloen met frambozensaus Vitaminerijke vruchtensalade 2 18 18 19 19 20 20 21 21 BESCHRIJVING Aanduwer-maatbeker Invoerbuis Deksel Rasp- en snijschijf 2 mm* Midi-kom Rasp- en snijschijf 4 mm* Kom met metalen tuit Schijvenas Motorblok *De functie staat op de schijf gegraveerd. R/G = Raspen, E/S = Snijden. Het cijfer duidt de snijdikte aan: 2 = 2 mm ! CONTROLEER, VOORDAT U DE KOM OP ZIJN PLAATS BRENGT, ALTIJD EERST OF ER GEEN UITWORPSCHIJF AANWEZIG IS (ACCESSOIRE GEBRUIKT VOOR DE SMOOTHIEMIX FUNCTIE) 13 HET GEBRUIK VAN DE RASP- EN SNIJSCHIJVEN 1 2 Schuif de midi-kom op de aandrijfas. Schuif het schijvenas op de aandrijfas. E/ S 2 3 4 Breng de gekozen snijschijf op zijn plaats met de aanduiding van de functie en de snijdikte omhoog gericht. Schuif de snijschijf op het verlengstuk. Draai hem totdat hij goed op zijn plaats valt. Dit gebeurt in twee fasen. L E T O P ! • Ga altijd voorzichtig om met de schijven: de snijbladen zijn heel scherp. 5 6 Schuif het deksel op de kom en draai het totdat het blokkeert. 14 • Steek nooit voorwerpen of uw vingers in de invoerbuis. Gebruik uitsluitend de hiertoe bestemde aanduwer. HET GEBRUIK VAN DE RASP- EN SNIJSCHIJVEN 7 8 9 Plaats de groenten of vruchten in de invoerbuis. Zet het apparaat aan en druk de ingrediënten met de aanduwer omlaag. Snijden: plaats langwerpige groenten en vruchten (prei, wortels enz.) rechtop en goed aaneengesloten in de invoerbuis. Snijd ronde vruchten en groenten (appels, tomaten enz.) indien nodig doormidden. Raspen: Plaats groenten of vruchten horizontaal in de invoerbuis om langere reepjes te krijgen. 15 MAXIMALE VERWERKINGSHOEVEELHEDEN MAX. 600 g geraspte of gesneden groenten of fruit = = = = = = = ¼ ¼ De overeenkomstige hoeveelheid is bepaald met groenten of vruchten van gemiddelde omvang. Het is heel belangrijk om de te verwerken hoeveelheid niet te overschrijden. Als u een schurend geluid hoort, schakel het apparaat dan onmiddellijk uit. Leeg de kom regelmatig als u grotere hoeveelheden wilt verwerken. 16 RECEPTEN 2-mm Loempia's met verse geitenkaas Voor 4 personen Bereidingstijd: 10 min. 2 middelgrote wortels - 300 g verse geitenkaas - blaadjes munt olijfolie - sojasaus voor nems - 8 loempiavellen van rijstmeel Rasp de wortels met de 2 mm raspschijf. Meng in een kom de geraspte wortels met 1 tl sojasaus voor nems en 2 el olijfolie. Bevochtig de rijstvellen (door ze op een vochtige schone theedoek te leggen). Leg op elk rijstvel 3 blaadjes munt, verdeel hierover de geraspte wortels en de verkruimelde geitenkaas. Bestrooi met peper. Rol de rijstvellen goed strak op. Serveer met sojasaus voor nems, waardoor u fijngehakte bieslook hebt geroerd. Griekse salade 2-mm 4-mm • Voor 4 personen Bereidingstijd: 10 min. ½ komkommer - ½ rode paprika - 4 kleine trostomaten - 1 rode ui - 150 g feta in blokjes, een handje Griekse zwarte olijven - ½ citroen - 4 à 5 el olijfolie - versgemalen peper - oregano (facultatief) Was de groenten. Schil de komkommer. Breng de 4 mm snijschijf op zijn plaats en snijd de komkommer in schijfjes. Verwissel de 4 mm snijschijf door de 2 mm snijschijf. Snijd de paprika en de ui in dunne schijfjes. Leeg de kom in de slakom. Voeg het citroensap, de olijfolie, de fetablokjes en de olijven toe. Met peper bestrooien en voorzichtig omscheppen. Bestrooi met oregano. 18 RECEPTEN Geroosterd brood met rammenas en komkommer 2-mm Voor 4 personen Bereidingstijd: 10 min. 4 sneden granenbrood - 2 el dikke kwark - ½ rammenas - ½ komkommer - ½ bosje bieslook - ½ bosje kervel - 1 knoflookteentje - zout - peper Doe de kwark, het geperste knoflookteentje, waaruit u eerst de kiem heeft verwijderd, de gehakte bieslook en kervel, zout en peper in een kom. Snijd de komkommer en de radijs met de 2 mm snijschijf in dunne schijfjes. Rooster de sneetjes brood in de broodrooster. Bestrijk het brood met het kwarkmengsel en leg er afwisselend de schijfjes komkommer en radijs op. Bouillon met knapperige groenten en een Aziatische tintje 2-mm Voor 4 personen Bereidingstijd: 10 min. Kooktijd: 15 min. 2 middelgrote wortels - 1 kleine courgette - ¼ selderijknol - 1 citroen - 1 limoen 1 cm verse gember - 50 g Chinese noedels - 1 kippenbouillonblokje 1 knoflookteen - zout, peper - 8 blaadjes basilicum - 1 bosje bieslook 1 el sesamolie Was de groenten, schil de wortels, de selderij en de gember. Breng 1 liter water aan de kook. Voeg het kippenbouillonblokje, het sap van de citroen, de schil van de limoen, de geraspte gember en het platgedrukte knoflookteentje toe. Draai het vuur uit en laat de bouillon met het deksel op de pan ongeveer 10 min. trekken. Rasp de wortels met de 2 mm raspschijf, leeg de kom en rasp de courgette en de selderij. Breng de bouillon weer aan de kook, doe er zodra deze kookt de groenten in en laat ongeveer 5 min. koken. Kook ondertussen de noedels apart, volgens de aanwijzingen op het pak, giet ze af en voeg ze op het laatste moment aan de bouillon toe. Serveer in soepkommen, bestrooid met de gehakte basilicum en bieslook, en voeg een klein scheutje sesamolie toe. 19 RECEPTEN Carpaccio van champignons met parmezaanse kaas 2-mm Voor 4 personen Bereidingstijd: 15 min. Rusttijd: 1 uur 12 verse champignons (middelgroot) - 2 el olijfolie - 1 citroen - 50 g parmezaanse kaas - 20 blaadjes basilicum - zeezout - peper Meng de olijfolie met het citroensap en de gehakte basilicum. Snijd het uiteinde van de steeltjes van de champignons en spoel ze snel af. Snijd de champignons met de 2 mm snijschijf in schijfjes en leg deze in een rozet op de borden. Sprenkel er de dressing over en bestrooi met zeezout en peper. Snijd de parmezaanse kaas met de 2 mm snijschijf in flinters (druk niet op de aanduwer om dunnere flinters te krijgen) en leg de kaasflinters op de champignons. Zet de salade minstens een uur in de koelkast voordat u deze serveert. Voorjaarsclafoutis Voor 4 personen Bereidingstijd: 10 min. Baktijd: 40 min. 4-mm 4-mm • 3 eieren - 50 cl vloeibare room - 1 kleine courgette - 1 wortel - 1 raapje - ½ rode paprika 1 ui - 8 kersentomaatjes - enkele takjes bieslook - tijm - 3 mespuntjes nootmuskaat - 1 klontje boter - zout - peper Verwarm de oven voor tot 170°C. Was en schil zo nodig de groenten. Rasp met de 4 mm rapschijf de wortel, de courgette en het raapje. Leeg de kom, draai de schijf om en snijd de paprika en de ui in schijfjes. Doe de eieren, de room, de bieslook en de nootmuskaat in een kom. Bestrooi met zout en peper. Meng met de garde totdat u een homogeen mengsel heeft. Beboter een ovenschotel en leg de groenten erin. Giet het eimengsel over de groenten en voeg de gehalveerde kersentomaatjes toe met de gesneden kant omhoog. Bestrooi met tijm. Zet de schotel in de oven en bak de clafoutis in 40 min. gaar. Lauw serveren met een salade en knoflookdressing. 20 RECEPTEN Waaier van meloen met frambozensaus 4-mm • Voor 4 personen Bereidingstijd: 10 min. 1 grote meloen - 300 g frambozen - ½ citroen - 3 el poedersuiker - verse munt Snijd de meloen in vieren, verwijder de pitjes en de schil. Snijd de kwarten in schijfjes met de 4 mm snijschijf. Zet opzij. Spoel de frambozen snel af. Zet het SmoothieMix accessoire op Le Duo (zie de gebruiksaanwijzing van Le Duo) en maak een frambozensaus. Voeg een scheutje citroensap en de poedersuiker toe en vermeng het geheel. Giet in elk bord wat saus en leg hierop in een waaier de schijfjes meloen. Garneer met enkele verse muntblaadjes en serveer onmiddellijk. Vitaminerijke vruchtensalade Voor 4 personen Bereidingstijd: 10 min. Rusttijd: 30 min. 4 clementines - 1 mango - ½ limoen - 1 el poedersuiker - 1 el oranjebloesemwater Pel de clementines en snijd ze met de 4 mm snijschijf in schijfjes. Zet opzij. Schil de mango, snijd het vruchtvlees los van de pit en snijd dit met de 4 mm snijschijf in schijfjes. Leg in een schotel afwisselend de schijfjes clementine en mango. Meng in een kom de poedersuiker, het oranjebloesemwater en de geraspte schil van de limoen. Sprenkel het mengsel over de vruchten. Laat de salade 30 min. op een koele plaats macereren voordat u hem serveert. 21
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31

Magimix Salad kit duo Handleiding

Type
Handleiding