RECEPTEN
Geroosterd brood met rammenas
en komkommer
Doe de kwark, het geperste knoflookteentje, waaruit u eerst de kiem heeft verwijderd,
de gehakte bieslook en kervel, zout en peper in een kom.
Snijd de komkommer en de radijs met de 2 mm snijschijf in dunne schijfjes.
Rooster de sneetjes brood in de broodrooster.
Bestrijk het brood met het kwarkmengsel en leg er afwisselend de schijfjes komkommer
en radijs op.
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 10 min.
4 sneden granenbrood - 2 el dikke kwark - ½ rammenas - ½ komkommer - ½ bosje
bieslook - ½ bosje kervel - 1 knoflookteentje - zout - peper
2-mm
Bouillon met knapperige groenten
en een Aziatische tintje
Was de groenten, schil de wortels, de selderij en de gember.
Breng 1 liter water aan de kook. Voeg het kippenbouillonblokje, het sap van de
citroen, de schil van de limoen, de geraspte gember en het platgedrukte
knoflookteentje toe.
Draai het vuur uit en laat de bouillon met het deksel op de pan ongeveer 10 min.
trekken.
Rasp de wortels met de 2 mm raspschijf, leeg de kom en rasp de courgette en de
selderij.
Breng de bouillon weer aan de kook, doe er zodra deze kookt de groenten in en laat
ongeveer 5 min. koken.
Kook ondertussen de noedels apart, volgens de aanwijzingen op het pak, giet ze af
en voeg ze op het laatste moment aan de bouillon toe.
Serveer in soepkommen, bestrooid met de gehakte basilicum en bieslook, en voeg
een klein scheutje sesamolie toe.
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 10 min.
Kooktijd: 15 min.
2 middelgrote wortels - 1 kleine courgette - ¼ selderijknol - 1 citroen - 1 limoen
1 cm verse gember - 50 g Chinese noedels - 1 kippenbouillonblokje
1 knoflookteen - zout, peper - 8 blaadjes basilicum - 1 bosje bieslook
1 el sesamolie
2-mm
19