Magimix SMOOTHIEMIX de handleiding

Categorie
Sapmakers
Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

Cocktails
SOMMAIRE - INHOUDSOPGAVE - CONTENTS
MODE D’EMPLOI
Descriptif 2
Utilisation de la Centrifugeuse 3
Utilisation du Presse-coulis 4
Nettoyage 5
Recommandations - Comment lire les recettes 6
Recettes
Jus de fruits et légumes 7
Pomme, fraise 8
Orange, mandarine 8
Fruits rouges 8
Ananas, mangue kiwi 9
Ananas, brocoli 9
Passion, orange, banane, citron 9
Abricot, carotte 9
Pomme, carotte, orange 10
Salade, concombre, raids, céleri, tomate 10
Carottes, betterave, céleri 10
Plaisirs sucrés 11
Yaourt aux framboises 12
Tisane revitalisante 12
Lassi au melon 12
Mousse au chocolat blanc passion 13
Petits flans pamplemousse 13
Sorbet myrtille 14
Granité menthe, citron vert 14
Confiture de fraises 16
Gelée de groseilles 16
Coulis et soupes 17
Coulis de tomates classique 18
Coulis de légumes au basilic 18
Gaspacho 19
Velouté de concombre à la grecque 19
GEBRUIKSAANWIJZING
Beschrijving 20
Gebruik van de Sapcentrifuge 21
Gebruik van de Sap-sauspers 22
Schoonmaken 23
Aanbevelingen - Toelichting bij de recepten 24
Recepten
Vruchten- en groentesappen 25
Appel, aardbeien 26
Sinaasappel, mandarijn 26
Rode vruchten 26
Ananas, mango, kiwi 27
Aardbeien, frambozen, meloen 27
Rode biet, appel, venkel 27
Tomaat, peer, citroen 28
Appel, wortel, sinaasappel 28
Sla, komkommer, radijs, selderij, tomaat 28
7
JUS DE FRUITS ET LEGUMES
11
PLAISIRS SUCRÉS
17
COULIS ET SOUPES
20
BESCHRIJVING
• Deksel
• Aanduwer
• Sapcentrifuge
• Deksel
• Trechter
• Aanduwer
• Schoep
• Sapcentrifuge
SAPCENTRIFUGE SAP-SAUSPERS*
Voor stevige vruchten of groenten: appels,
wortels, meloen, komkommer...
voor zachte (of gekookte) vruchten of
groenten: frambozen, zwarte bessen,
tomaten,...
* hang van model af
21
GEBRUIK VAN DE SAPCENTRIFUGE
Schuif de centrifugezeef op de aandrijfas. Het deksel op de kom plaatsen en draaien
totdat het blokkeert.
1 2
U kunt allerlei vruchten- en groentesappen
maken: appels, ananas, rode bieten,
worteltjes, selderij, komkommer enz.
5
De vruchten en groenten voorbereiden:
wassen en in stukken snijden. Het is niet
nodig vruchten en groenten met een dunne
schil te schillen of de pitjes te verwijderen.
3
De stukken fruit en groenten in kleine
hoeveelheden invoeren. Met behulp van de
aanduwer omlaag duwen. Aan het eind de
machine uitschakelen.
4
Steek nooit voorwerpen of uw vingers
in de invoerbuis. Gebruik uitsluitend de
hiervoor bestemde aanduwer.
Wacht tot de centrifugeerzeef volledig stil
staat, voordat u het deksel ontgrendelt.
Gebruik de centrifuge niet als de zeef
beschadigd is.
LET OP!
Als het apparaat begint te trillen, schakel het dan uit en leeg de sapcentrifuge.
Voor optimaal rendement het fruit (of de groente) zachtjes aandrukken om de rasp goed zijn
werk te laten doen.
Aan het eind van de bereiding, het apparaat nog enkele seconden laten draaien om het laatste
beetje sap uit de ingrediënten te onttrekken.
22
GEBRUIK VAN DE SAP-SAUSPERS
Voer de vruchten of groenten bij kleine
hoeveelheden tegelijk toe en duw ze met de
aanduwer omlaag. Schakel het apparaat uit.
Steek nooit voorwerpen of uw vingers in de
invoerbuis. Gebruik uitsluitend de voor dit
doel bestemde aanduwer.
Wacht totdat de sapcentrifuge volledig tot
stilstand is gekomen voordat u de deksel opent.
Doe nooit harde vruchten of groenten in het
apparaat.
Plaats de deksel op het mengkom en draai
hem totdat hij blokkeert.
Plaats de trechter op de invoerbuis. Druk op
en laat de machine onafgebroken draaien
totdat u klaar bent met de bereiding.
Schuif de centrifugezeef op de aandrijfas. Zet de schoep in de sapcentrifuge.
1 2
3 4
5
LET OP!
Als het apparaat begint te trillen, schakel het dan uit en leeg de sapcentrifuge.
Bij sommige zachte vruchten (bv. frambozen) kan het nodig zijn het apparaat iets langer
te laten draaien om een optimaal rendement te krijgen.
23
SCHOONMAKEN
Sapcentrifuge: steek de korte kant van
de spatel in de zeef en schraap er zoveel
mogelijk pulp uit.
1
Alle elementen zijn verwijderbaar, om ze gemakkelijk te kunnen schoonmaken.
Was de losneembare delen onmiddellijk na gebruik af in water met afwasmiddel.
Opgedroogd vruchtvlees is namelijk moeilijk te verwijderen.
Bepaalde voedingsmiddelen, zoals worteltjes, kleuren het kunststof. U kunt deze verkleuring
verminderen met behulp van keukenpapier gedrenkt in plantaardige olie.
Het is noodzakelijk om bepaalde voorwaarden in acht te nemen om ernstige beschadiging
van de losneembare onderdelen te voorkomen. Gebruik van de vaatwasser verkort de
levensduur van het kunststof
Vaatwasmachine: kies de laagste temperatuuren sla de droogcyclus over (meestal
60°C).
Met de hand afwassen: laat de onderdelen niet te lang weken in water met
reinigingsmiddel.
Reinigingsmiddelen: verieer op de gebruiksaanwijzing of ze geschikt zijn voor
kunststof artikelen.
Houd de korf verticaal onder een waterstraal.
Schraap met de spatel eerst de buitenkant
en daarna de binnenkant schoon. Houd de
korf vervolgens schuin onder de stromende
kraan, om alle fruitresten te verwijderen.
2
24
AANBEVELINGEN
Varieer vruchten en groenten, want elke vrucht of groente bevat weer andere stoffen, die op
verschillende manieren een heilzame werking op de gezondheid uitoefenen.
Hoe verser de vruchten en groenten, hoe meer vitamines ze bevatten en hoe meer
sap ze geven. Neem zo mogelijk biologische producten, vooral voor de vruchten en
groenten die u met schil en al kunt gebruiken, want de schil is over het algemeen rijk aan
voedingswaarde.
Als u sap wilt verdunnen, gebruik hiervoor mineraalwater. Dit geldt ook voor het maken van
ijsblokjes voor uw cocktails.
Drink of gebruik sappen zo mogelijk onmiddellijk na het persen, want sommige vitamines
gaan door lucht en licht verloren. Als u sap moet bewaren, voeg dan enkele druppels
citroensap toe om het beter te conserveren en zet het in de koelkast. Verdun sappen van
groene of rode groenten altijd, want het zijn zeer krachtige bloedzuiverende middelen.
Vruchten zijn rijk aan fructose (natuurlijke suiker), dus als u niet tegen suiker kunt pas dan
goed op.
Het spijsverteringsstelsel van kinderen is gevoeliger dan dat van volwassenen, daarom
dient u sappen voor kinderen te verdunnen, om hun organen langzaam te gewennen aan
dit soort geconcentreerde voeding. Neem voor kinderen sappen van verse vruchten met
een lichte smaak.
TOELICHTING BIJ DE RECEPTEN
Moeilijkheid
van het recept:
zeer gemakkelijk - gemakkelijk - moeilijker
Maten: theel. = theelepel - eetl. = eetlepel
Gebruik de citruspers*
Gebruik de sapcentrifuge
Gebruik de sap-sauspers
Wanneer u voor eenzelfde recept de keus heeft tussen 2 hulpstukken, zetten we de meest
geschikte altijd op de eerste plaats.
Afhankelijk van het recept wordt het apparaat gedurende 1 à 5 minuten in werking gesteld.
*Standaard geleverd bij bepaalde modellen. De citruspers kan als optionele accessoire
worden gekocht.
25
moeilijker
JUS DE FRUITS ET LEGUMES
26
VRUCHTEN- EN GROENTESAPPEN
Appel, aardbeien
Bloedzuiverend en hongerstillend
Voor 2 glazen
2 appels
200 g aardbeien
Was de aardbeien en verwijder de steeltjes. Bewaar er 2
voor de decoratie. Was de appels en snijd ze in stukken.
Pers ze uit met de sapcentrifuge of met de sap-sauspers,
eerst de aardbeien en dan de appels. Doorroeren en
onmiddellijk serveren.
Decoratietip: snijd de aardbeien in en zet een aardbei
op de rand van elk glas.
• Bereidingstijd: 5 min.
of
Sinaasappel, mandarijn
Een glas van dit sap dekt vrijwel geheel de dagelijks behoefte aan vitamine C
Voor 2 glazen
2 sinaasappels
4 mandarijnen
Snijd de sinaasappels en mandarijnen doormidden.
De vruchten persen en het sap meteen opdrinken.
• Bereidingstijd: 5 min.
Rode vruchten
Een subtiel mengsel: de zoete druiven compenseren de zure smaak van de bessen
Voor 2 glazen
200 g aardbeien
200 g bessen (aalbessen,
frambozen, bramen e.d.)
200 g blauwe druiven
De vruchten voorzichtig wassen. De steeltjes van de
aardbeien verwijderen en de druiven afristen.
Maak een saus: te beginnen met de bessen, gevolgd
door de aardbeien en tot slot de druiven.
• Bereidingstijd: 5 min.
27
VRUCHTEN- EN GROENTESAPPEN
Ananas, mango, kiwi
Een heerlijke natuurlijke kick
Voor 2 glazen
½ middelgrote ananas
1 kleine mango
1 kiwi
Schil de vruchten en ontpit de mango. Snijd ze in
grote stukken. Pers alle vruchten met de sap-sauspers,
met de ananas als laatste. U kunt dit sap ook met de
sapcentrifuge maken, maar het rendement zal dan
minder zijn.
• Bereidingstijd: 5 min.
of
Rode biet, appel, venkel
Een heerlijk zoet en voedzaam sap en een uitstekend bloedzuiverend middel
Voor 2 glazen
1 kleine gekookte biet
1 Granny Smith appel
1 kleine venkelknol
Schil de gekookte biet. Was de appel en de venkel
en snijd ze in stukken. Bewaar eventueel wat
venkelpluimpjes voor de decoratie. Pers vervolgens alle
ingrediënten met de sapcentrifuge.
Onmiddellijk serveren en opdrinken.
• Bereidingstijd : 5 min
Aardbeien, frambozen, meloen
Een fantastische oppepper die ook bij kinderen zeer in de smaak valt
Voor 2 glazen
½ meloen
100 g aardbeien
100 g frambozen
Verwijder de pitjes en de schil van de meloen en snijd
hem in stukken. Was de aardbeien en verwijder de
steeltjes. Pers eerst de aardbeien en de frambozen en
vervolgens de meloen met de sap-sauspers. Heel koud
serveren. Eventueel aanlengen met een beetje water.
• Bereidingstijd: 5 min.
28
VRUCHTEN- EN GROENTESAPPEN
Tomaat, peer, citroen
Een origineel aperitief, rijk aan mineralen
Voor 2 glazen
4 tomaten
1 peer
½ citroen
Was de tomaten en de peer en droog ze af. Snijd ze in
stukken en pers ze uit met de sap-sauspers. Het sap van
een halve citroen toevoegen en vermengen. Heel koud
serveren.
• Bereidingstijd: 5 min.
Appel, wortel, sinaasappel
Een succescocktail die bij iedereen in de smaak valt. Opwekkend en goed voor de lever
Voor 2 glazen
1 appel
2 sinaasappels
2 worteltjes
Was de vruchten en groenten. Verwijder de uiteinden
van de worteltjes en snijd de appel in stukken. Pers
ze uit met de sapcentrifuge. Bewaar het sap. Pers de
sinaasappels met de citruspers. Meng de twee soorten
sap in een shaker, en voeg eventueel wat gestampt ijs
toe. Ogenblikkelijk, heel koud opdrinken.
• Bereidingstijd: 5 min.
Sla, komkommer, radijs, selderij, tomaat
Heel goed voor de huid
Voor 2 glazen
6 slabladeren
2 tomaten
100 g radijs
1 selderijsteel
½ komkommer
bieslook
Was alle groenten. De komkommer grof schillen en de
steeltjes van de tomaten verwijderen. Snijd de grote
groenten in stukken. Pers met de sapcentrifuge: de
samen opgerolde slabladeren, de tomaten, de radijsjes,
de selderij en tot slot de komkommer. Bestrooi met
gehakte bieslook.
• Bereidingstijd: 5 min
en
29
NAGERECHTEN
30
NAGERECHTEN
Fuchsiaroze
Voor 4 glazen
¼ watermeloen
6 grote aardbeien
1 limoen
20 cl koude Earl Grey thee
muntblaadjes
Maak een kop slappe Earl Grey thee en laat deze
afkoelen. Schil de watermeloen en snijd deze in stukken
(het is niet nodig de pitjes te verwijderen). Schil de
limoen met inbegrip van het witte velletje en snijd hem
in vieren. Veeg de aardbeien voorzichtig af met vochtig
absorberend papier en pers ze met de sapcentrifuge of
de sap-sauspers (voor een romiger resultaat), gevolgd
door de watermeloen en de limoen. De ijskoude thee
toevoegen en mengen. Over de glazen verdelen en
garneren met muntblaadjes.
• Bereidingstijd: 10 min.
Yoghurt met frambozen
Een heerlijk nagerecht of tussendoortje om gifstoffen af te voeren
Voor 4 glazen
300 g frambozen
1 mooie tros blauwe
druiven
300 g romige yoghurt
100 ml melk
½ theel. witte peper
2 theel. honing
Maak saus van de frambozen (bewaar enkele
frambozen voor de garnering). De druiven wassen,
afristen en ook met de sap-sauspers uitpersen.
Ongeveer 100 ml van de frambozen-druivensaus
bewaren en de rest met een klopper met de yoghurt,
de melk, de peper en de honing vermengen.
De frambozensaus over de 4 glazen verdelen en
vervolgens het yoghurtmengsel er voorzichtig bovenop
schenken.
• Bereidingstijd: 10 min.
Meloenlassi
Lassi is een Indiase drank die vaak bij gekruide gerechten wordt geserveerd
Voor 4 glazen
½ meloen
1 bekertje romige yoghurt
20 cl water
1 theel. honing
1 eetl. citroensap
Snijd de meloen in tweeën en verwijder de pitjes.
Schil de meloen, snijd hem in stukken en pers
hem uit met de sapcentrifuge. De yoghurt, het
water, de honing en het citroensap toevoegen en
met een klopper door elkaar mengen.
Onmiddellijk goed koud serveren.
• Bereidingstijd: 5 min.
of
31
NAGERECHTEN
Snelle aardbeienmousse
Voor 6 personen
300 g aardbeien
400 g magere kwark
3 eiwitten
125 g kristalsuiker
Veeg de aardbeien voorzichtig af met vochtig
absorberend papier, verwijder de steeltjes en pers ze
uit met de sap-sauspers. In een kom de saus vermengen
met de suiker en de kwark. De eiwitten stijf kloppen
en voorzichtig door de bereiding scheppen.
De mousse over schaaltjes verdelen en onmiddellijk
opdienen.
U kunt de aardbeien vervangen door frambozen of
zwarte bessen.
• Bereidingstijd: 15 min.
Mousse van witte chocolade met passievruchten
Voor 6 personen
200 g witte chocolade
5 passievruchten
4 eieren
125 g opgeklopte room
75 g suiker
muntblaadjes
Snijd 4 passievruchten in tweeën, schep de inhoud eruit
met een lepeltje en pers dit uit met de sap-sauspers.
Laat de witte chocolade smelten in een pannetje in
een warmwaterbad. Neem het pannetje van het vuur
af en voeg 60 g van de passievuchtenmoes toe en 4
eierdooiers. Goed mengen. Schep de opgeklopte room
erdoorheen. De eiwitten heel stijf kloppen en 75 g suiker
toevoegen. Schep de gezoete stijfgeklopte eiwitten
voorzichtig door de bereiding. Verdeel de zo verkregen
mousse onmiddellijk over schaaltjes en zet deze
gedurende minstens 4 uur in de koelkast. Vlak voor het
opdienen de resterende vruchtenmoes over de schaaltjes
verdelen en garneren met muntblaadjes.
Decoratietip: verdeel de passievruchtenmoes (met de
pitjes) tussen 2 lagen witte chocolademousse.
• Bereidingstijd: 15 min. • Kooktijd: 5 min.
• Rusttijd: 4 uur
32
NAGERECHTEN
Meloenijs met kiwisaus
Voor 6 personen
1 mooie meloen
5 cl muskaatwijn
30 g suiker
1 limoen
4 kiwi’s
In een pan de suiker en 30 cl water verwarmen. Zodra
het aan de kook komt, van het vuur nemen en laten
afkoelen. Snijd de meloen in tweeën, verwijder de pitjes
en de schil. Snijd hem in stukken die in de invoerbuis
passen en pers hem uit met de sapcentrifuge. Voeg het
limoensap, de muskaatwijn en de suikersiroop toe. Doe
het mengsel vervolgens in een ijsmachine en laat het
gedurende ongeveer 25 minuten bevriezen.
Pel ondertussen de kiwi’s, snijd ze in stukken en pers ze
uit met de sapcentrifuge of de sap-sauspers. Vlak voor
het opdienen de kiwisaus in schaaltjes gieten en op elk
schaaltje 2 bolletjes meloenijs leggen.
Eventueel garneren met rode vruchten en muntblaadjes
Bosbessenijs
Voor ongeveer 1 liter
600 g bosbessen
50 g kristalsuiker
In een pan 30 cl water met de suiker tot een siroop laten
koken en van het vuur afnemen. De bosbessen wassen en
in de nog warme siroop leggen. Het geheel met de sap-
sauspers verwerken en het mengsel laten afkoelen. De
saus vervolgens in een ijsmachine gieten en gedurende
ongeveer 25 minuten laten bevriezen.
• Bereidingstijd: 10 min. + 25 min.
• Kooktijd: 5 min.
of
• Bereidingstijd: 15 min. + 25 min.
• Kooktijd: 5 min.
34
NAGERECHTEN
Aalbessengelei
Voor 4 potten
1,5 kg aalbessen
800 g suiker
20 g geleermiddel voor
vruchtengelei
De aalbessen wassen en afristen. De vruchten met de
sap-sauspers persen en het sap wegen. In een kom het
geleermiddel met 2 soeplepels suiker vermengen. Het sap
in een confituurpan doen en onder voorzichtig roeren
met een houten lepel met het geleermiddel bestrooien.
Aan de kook brengen en gedurende ongeveer 2
minuten onder voortdurend roeren aan de kook houden.
Hetzelfde gewicht aan suiker toevoegen, opnieuw aan
de kook brengen en gedurende 2 minuten op hoog vuur
onder voortdurend roeren laten doorkoken. Het schuim
afscheppen en de gelei onmiddellijk in potten gieten.
• Bereidingstijd: 15 min.
• Kooktijd: 10 min.
Appel-kaneelgelei met citrusvruchten
Voor 3 tot 4 potten
1,5 kg Granny Smith
appels
1 kg suiker
40 g geleermiddel voor
vruchtengelei
1 citroen
1 sinaasappel
1 theel. kaneel
Pers de helft van de appels uit met de sapcentrifuge,
leeg de zeef en pers de rest van de appels uit. Pers
de sinaasappel en de citroen uit met de citruspers en
voeg het sap toe aan dat van de appels. Weeg het sap.
Weeg hetzelfde gewicht aan suiker af en bewaar dit.
In een kom het geleermiddel mengen met 2 eetlepels
suiker. Doe het sap in een pan en bestrooi het met het
geleermiddel terwijl u voorzichtig roert met een houten
lepel. Aan de kook brengen en gedurende 3 minuten
onder voortdurend roeren aan de kook houden. De
rest van de suiker en een theelepel kaneel toevoegen.
Weer aan de kook brengen en gedurende 3 minuten
onder voortdurend roeren op hoog vuur laten inkoken.
Onmiddellijk in potten doen.
Om te controleren of de gelei indikt: een druppel gelei
op een heel koud bord laten vallen, de druppel moet
meteen opstijven.
• Bereidingstijd: 15 min. • Kooktijd: 10 min.
en
35
SAUZEN EN SOEPEN
36
Klassieke tomatensaus
Voor ½ liter saus
(na inkoken)
1 kg tomaten
2 eetl. olijfolie
2 theel. suiker
2 teentjes knoflook
tijm of verse basilicum
zout, peper
De tomaten wassen, in stukken snijden, met de sap-
sauspers uitpersen en bewaren. De olijfolie in een grote
pan doen, de tomatensaus, de geplette knoflookteentjes,
de tijm of basilicum en de suiker toevoegen. Met zout en
peper op smaak brengen. Op laag vuur gedurende ca.
30 minuten laten inkoken. Eventueel nog wat zout en
peper toevoegen.
Tip: maak tijdens het tomatenseizoen een grote
hoeveelheid van deze saus en vries hem in.
• Bereidingstijd: 5 min. • Kooktijd: 30 min.
Saus van gegrilde paprika’s met olijfolie
Voor 30 cl.
1 rode paprika
2 gele paprika’s
2 eetl. olijfolie
1 teentje knoflook
zout, peper
De oven voorverwarmen op de stand: grill. De paprika’s
wassen en afdrogen. Leg ze op een stuk aluminiumfolie
op de bakplaat en schuif deze in het midden van de oven.
Draai de paprika’s regelmatig om totdat ze rondom goed
bruin zijn (ongeveer 45 minuten). Neem de paprika’s
uit de oven en laat ze tot lauw afkoelen. Verwijder de
steeltjes. Snijd de paprika’s in grote stukken, zonder
de zaadjes of de schil te verwijderen (behalve als de
schil verkoold is) en pers ze uit met de sap-sauspers.
Voeg olijfolie en een uitgedrukt knoflookteentje toe en
breng het geheel met zout en peper op smaak. Goed
mengen.
Warm eten bij gebraden vlees of koud bij gehakte zalm
bijvoorbeeld.
• Bereidingstijd: 10 min.
• Kooktijd: 45 min.
SAUZEN EN SOEPEN
37
Gazpacho
Voor 4 personen*
600 g goed rijpe tomaten
¼ komkommer
¼ rode paprika
½ knoflookteentje
2 eetl. olijfolie
zout, peper
De groenten wassen. De komkommer grof schillen, de
steel van de paprika en de steeltjes van de tomaten
verwijderen. Snijd de groenten in stukken die klein
genoeg zijn om door de invoerbuis te kunnen. Pel de
knoflook. Pers alle groenten uit met de sap-sauspers
voor een romig uitziende soep (of met de sapcentrifuge
voor een meer vloeibaar resultaat). Op smaak brengen
met zout, peper en olijfolie. Minstens 3 uur koelen.
Voor een uitgebreider voorgerecht kunt u op het moment
van serveren kleine dobbelsteentjes groenten toevoegen
* Met de functie sapcentrifuge krijgt u minder rendement (2-3
personen)
• Bereidingstijd: 10 min. • Rusttijd: 3 uur
Romige Griekse komkommersoep
Voor 40 cl
½ komkommer
2 bakjes Griekse yoghurt
bieslook
munt
zout, peper
1 scheutje citroensap
De komkommer wassen en grof schillen. In stukken snijden
en uitpersen met de sapcentrifuge of de sap-sauspers.
Het komkommersap met een klopper door de yoghurt
kloppen en naar smaak gehakte munt en bieslook, zout,
peper en een scheutje citroensap toevoegen.
Suggestie: bij het aperitief, serveer deze soep heel koud
in kleine glaasjes, gegarneerd met een toefje bieslook.
• Bereidingstijd: 10 min.
SAUZEN EN SOEPEN
of
of
38
DESCRIPTION
• Lid
• Pusher
• Juice extractor
• Lid
• Funnel
• Pusher
• Paddle
• Juice extractor
JUICER COULIS MAKER*
For firm-fleshed fruit and vegetables, such
as apples, carrots, melons and cucumbers.
For soft (or cooked) fruit and vegetables,
such as raspberries, blackcurrants and
tomatoes
* according to models
43
FRUIT AND VEGETABLE JUICES
47
JUST DESSERTS
56
Nous nous réservons le droit de modifier à tout moment et sans préavis les caractéristiques techniques de cet
appareil. Les informations figurant dans ce document ne sont pas contractuelles et peuvent être modifiées à tout
moment.
© Tous droits réservés pour tous pays par Magimix.
Wij behouden ons het recht voor de technische kenmerken van dit apparaat op elk moment en zonder
voorafgaande kennisgeving te wijzigen.
De in dit document vermelde informatie is niet contractueel bindend en kan op elk moment worden gewijzigd.
© Alle rechten voorbehouden voor alle landen door Magimix.
We reserve the right to alter at any time without notice the technical specifications of this appliance.
None of the information contained in this document is of a contractual nature. Modifications may be made at
any time.
© All rights reserved for all countries by : Magimix.
www.magimix.com
Ref. 460 321 - 12/2008

Documenttranscriptie

Cocktails SOMMAIRE - INHOUDSOPGAVE - CONTENTS MODE D’EMPLOI Recettes Descriptif Utilisation de la Centrifugeuse Utilisation du Presse-coulis Nettoyage Recommandations - Comment lire les recettes Jus de fruits et légumes Pomme, fraise Orange, mandarine  Fruits rouges Ananas, mangue kiwi Ananas, brocoli  Passion, orange, banane, citron Abricot, carotte Pomme, carotte, orange Salade, concombre, raids, céleri, tomate Carottes, betterave, céleri Plaisirs sucrés Yaourt aux framboises Tisane revitalisante  Lassi au melon Mousse au chocolat blanc passion Petits flans pamplemousse Sorbet myrtille Granité menthe, citron vert  Confiture de fraises Gelée de groseilles Coulis et soupes Coulis de tomates classique Coulis de légumes au basilic  Gaspacho Velouté de concombre à la grecque  2 3 4 5 6 7 8 8 8 9 9 9 9 10 10 10 11 12 12 12 13 13 14 14 16 16 17 18 18 19 19 GEBRUIKSAANWIJZING Beschrijving Gebruik van de Sapcentrifuge Gebruik van de Sap-sauspers Schoonmaken Aanbevelingen - Toelichting bij de recepten Recepten Vruchten- en groentesappen  Appel, aardbeien Sinaasappel, mandarijn  Rode vruchten Ananas, mango, kiwi Aardbeien, frambozen, meloen  Rode biet, appel, venkel Tomaat, peer, citroen Appel, wortel, sinaasappel Sla, komkommer, radijs, selderij, tomaat 20 21 22 23 24 25 26 26 26 27 27 27 28 28 28 JUS DE FRUITS ET LEGUMES 7 PLAISIRS SUCRÉS 11 COULIS ET SOUPES 17 BESCHRIJVING Sapcentrifuge Sap-sauspers* • Aanduwer • Aanduwer • Trechter • Deksel • Deksel • Schoep • Sapcentrifuge Voor stevige vruchten of groenten: appels, wortels, meloen, komkommer... 20 • Sapcentrifuge voor zachte (of gekookte) vruchten of groenten: frambozen, zwarte bessen, tomaten,... * hang van model af GEBRUIK VAN DE SAPCENTRIFUGE 1 2 Schuif de centrifugezeef op de aandrijfas. Het deksel op de kom plaatsen en draaien totdat het blokkeert. 3 4 De vruchten en groenten voorbereiden: wassen en in stukken snijden. Het is niet nodig vruchten en groenten met een dunne schil te schillen of de pitjes te verwijderen. De stukken fruit en groenten in kleine hoeveelheden invoeren. Met behulp van de aanduwer omlaag duwen. Aan het eind de machine uitschakelen. 5 • Steek nooit voorwerpen of uw vingers in de invoerbuis. Gebruik uitsluitend de hiervoor bestemde aanduwer. • Wacht tot de centrifugeerzeef volledig stil staat, voordat u het deksel ontgrendelt. • Gebruik de centrifuge niet als de zeef beschadigd is. L E T O P ! U kunt allerlei vruchten- en groentesappen maken: appels, ananas, rode bieten, worteltjes, selderij, komkommer enz. Als het apparaat begint te trillen, schakel het dan uit en leeg de sapcentrifuge. Voor optimaal rendement het fruit (of de groente) zachtjes aandrukken om de rasp goed zijn werk te laten doen. Aan het eind van de bereiding, het apparaat nog enkele seconden laten draaien om het laatste beetje sap uit de ingrediënten te onttrekken. 21 GEBRUIK VAN DE SAP-SAUSPERS 1 2 Schuif de centrifugezeef op de aandrijfas. Zet de schoep in de sapcentrifuge. 3 4 Plaats de deksel op het mengkom en draai hem totdat hij blokkeert. Plaats de trechter op de invoerbuis. Druk op en laat de machine onafgebroken draaien totdat u klaar bent met de bereiding. L E T 5 O P ! • Steek nooit voorwerpen of uw vingers in de invoerbuis. Gebruik uitsluitend de voor dit doel bestemde aanduwer. • Wacht totdat de sapcentrifuge volledig tot stilstand is gekomen voordat u de deksel opent. • Doe nooit harde vruchten of groenten in het apparaat. Voer de vruchten of groenten bij kleine hoeveelheden tegelijk toe en duw ze met de aanduwer omlaag. Schakel het apparaat uit. Als het apparaat begint te trillen, schakel het dan uit en leeg de sapcentrifuge. Bij sommige zachte vruchten (bv. frambozen) kan het nodig zijn het apparaat iets langer te laten draaien om een optimaal rendement te krijgen. 22 SCHOONMAKEN Alle elementen zijn verwijderbaar, om ze gemakkelijk te kunnen schoonmaken. Was de losneembare delen onmiddellijk na gebruik af in water met afwasmiddel. Opgedroogd vruchtvlees is namelijk moeilijk te verwijderen. Bepaalde voedingsmiddelen, zoals worteltjes, kleuren het kunststof. U kunt deze verkleuring verminderen met behulp van keukenpapier gedrenkt in plantaardige olie. 1 2 Sapcentrifuge: steek de korte kant van de spatel in de zeef en schraap er zoveel mogelijk pulp uit. houd de korf verticaal onder een waterstraal. Schraap met de spatel eerst de buitenkant en daarna de binnenkant schoon. Houd de korf vervolgens schuin onder de stromende kraan, om alle fruitresten te verwijderen. Het is noodzakelijk om bepaalde voorwaarden in acht te nemen om ernstige beschadiging van de losneembare onderdelen te voorkomen. Gebruik van de vaatwasser verkort de levensduur van het kunststof • Vaatwasmachine: kies de laagste temperatuuren sla de droogcyclus over (meestal ≥ 60°C). • Met de hand afwassen: laat de onderdelen niet te lang weken in water met reinigingsmiddel. • Reinigingsmiddelen: verifieer op de gebruiksaanwijzing of ze geschikt zijn voor kunststof artikelen. 23 AANBEVELINGEN Varieer vruchten en groenten, want elke vrucht of groente bevat weer andere stoffen, die op verschillende manieren een heilzame werking op de gezondheid uitoefenen. Hoe verser de vruchten en groenten, hoe meer vitamines ze bevatten en hoe meer sap ze geven. Neem zo mogelijk biologische producten, vooral voor de vruchten en groenten die u met schil en al kunt gebruiken, want de schil is over het algemeen rijk aan voedingswaarde. Als u sap wilt verdunnen, gebruik hiervoor mineraalwater. Dit geldt ook voor het maken van ijsblokjes voor uw cocktails. Drink of gebruik sappen zo mogelijk onmiddellijk na het persen, want sommige vitamines gaan door lucht en licht verloren. Als u sap moet bewaren, voeg dan enkele druppels citroensap toe om het beter te conserveren en zet het in de koelkast. Verdun sappen van groene of rode groenten altijd, want het zijn zeer krachtige bloedzuiverende middelen. Vruchten zijn rijk aan fructose (natuurlijke suiker), dus als u niet tegen suiker kunt pas dan goed op. Het spijsverteringsstelsel van kinderen is gevoeliger dan dat van volwassenen, daarom dient u sappen voor kinderen te verdunnen, om hun organen langzaam te gewennen aan dit soort geconcentreerde voeding. Neem voor kinderen sappen van verse vruchten met een lichte smaak. TOELICHTING BIJ DE RECEPTEN Moeilijkheid van het recept: Maten: zeer gemakkelijk - gemakkelijk - moeilijker theel. = theelepel - eetl. = eetlepel Gebruik de citruspers* Gebruik de sapcentrifuge Gebruik de sap-sauspers Wanneer u voor eenzelfde recept de keus heeft tussen 2 hulpstukken, zetten we de meest geschikte altijd op de eerste plaats. Afhankelijk van het recept wordt het apparaat gedurende 1 à 5 minuten in werking gesteld. 24 *Standaard geleverd bij bepaalde modellen. De citruspers kan als optionele accessoire worden gekocht. JUS DE FRUITS ET LEGUMES 25 VRUCHTEN- EN GROENTESAPPEN Appel, aardbeien Bloedzuiverend en hongerstillend of Voor 2 glazen 2 appels 200 g aardbeien • Bereidingstijd: 5 min. Was de aardbeien en verwijder de steeltjes. Bewaar er 2 voor de decoratie. Was de appels en snijd ze in stukken. Pers ze uit met de sapcentrifuge of met de sap-sauspers, eerst de aardbeien en dan de appels. Doorroeren en onmiddellijk serveren. Decoratietip: snijd de aardbeien in en zet een aardbei op de rand van elk glas. Sinaasappel, mandarijn Een glas van dit sap dekt vrijwel geheel de dagelijks behoefte aan vitamine C • Bereidingstijd: 5 min. Voor 2 glazen 2 sinaasappels 4 mandarijnen Snijd de sinaasappels en mandarijnen doormidden. De vruchten persen en het sap meteen opdrinken. Rode vruchten Een subtiel mengsel: de zoete druiven compenseren de zure smaak van de bessen • Bereidingstijd: 5 min. Voor 2 glazen 200 g aardbeien 200 g bessen (aalbessen, frambozen, bramen e.d.) 200 g blauwe druiven 26 De vruchten voorzichtig wassen. De steeltjes van de aardbeien verwijderen en de druiven afristen. Maak een saus: te beginnen met de bessen, gevolgd door de aardbeien en tot slot de druiven. VRUCHTEN- EN GROENTESAPPEN Ananas, mango, kiwi Een heerlijke natuurlijke kick of Voor 2 glazen ½ middelgrote ananas 1 kleine mango 1 kiwi • Bereidingstijd: 5 min. Schil de vruchten en ontpit de mango. Snijd ze in grote stukken. Pers alle vruchten met de sap-sauspers, met de ananas als laatste. U kunt dit sap ook met de sapcentrifuge maken, maar het rendement zal dan minder zijn. Aardbeien, frambozen, meloen Een fantastische oppepper die ook bij kinderen zeer in de smaak valt • Bereidingstijd: 5 min. Voor 2 glazen ½ meloen 100 g aardbeien 100 g frambozen Verwijder de pitjes en de schil van de meloen en snijd hem in stukken. Was de aardbeien en verwijder de steeltjes. Pers eerst de aardbeien en de frambozen en vervolgens de meloen met de sap-sauspers. Heel koud serveren. Eventueel aanlengen met een beetje water. Rode biet, appel, venkel Een heerlijk zoet en voedzaam sap en een uitstekend bloedzuiverend middel • Bereidingstijd : 5 min Voor 2 glazen 1 kleine gekookte biet 1 Granny Smith appel 1 kleine venkelknol Schil de gekookte biet. Was de appel en de venkel en snijd ze in stukken. Bewaar eventueel wat venkelpluimpjes voor de decoratie. Pers vervolgens alle ingrediënten met de sapcentrifuge. Onmiddellijk serveren en opdrinken. 27 VRUCHTEN- EN GROENTESAPPEN Tomaat, peer, citroen Een origineel aperitief, rijk aan mineralen • Bereidingstijd: 5 min. Voor 2 glazen 4 tomaten 1 peer ½ citroen Was de tomaten en de peer en droog ze af. Snijd ze in stukken en pers ze uit met de sap-sauspers. Het sap van een halve citroen toevoegen en vermengen. Heel koud serveren. Appel, wortel, sinaasappel Een succescocktail die bij iedereen in de smaak valt. Opwekkend en goed voor de lever en Voor 2 glazen 1 appel 2 sinaasappels 2 worteltjes • Bereidingstijd: 5 min. Was de vruchten en groenten. Verwijder de uiteinden van de worteltjes en snijd de appel in stukken. Pers ze uit met de sapcentrifuge. Bewaar het sap. Pers de sinaasappels met de citruspers. Meng de twee soorten sap in een shaker, en voeg eventueel wat gestampt ijs toe. Ogenblikkelijk, heel koud opdrinken. Sla, komkommer, radijs, selderij, tomaat Heel goed voor de huid • Bereidingstijd: 5 min Voor 2 glazen 6 slabladeren 2 tomaten 100 g radijs 1 selderijsteel ½ komkommer bieslook 28 Was alle groenten. De komkommer grof schillen en de steeltjes van de tomaten verwijderen. Snijd de grote groenten in stukken. Pers met de sapcentrifuge: de samen opgerolde slabladeren, de tomaten, de radijsjes, de selderij en tot slot de komkommer. Bestrooi met gehakte bieslook. Nagerechten 29 Nagerechten Fuchsiaroze of Voor 4 glazen ¼ watermeloen 6 grote aardbeien 1 limoen 20 cl koude Earl Grey thee muntblaadjes • Bereidingstijd: 10 min. Maak een kop slappe Earl Grey thee en laat deze afkoelen. Schil de watermeloen en snijd deze in stukken (het is niet nodig de pitjes te verwijderen). Schil de limoen met inbegrip van het witte velletje en snijd hem in vieren. Veeg de aardbeien voorzichtig af met vochtig absorberend papier en pers ze met de sapcentrifuge of de sap-sauspers (voor een romiger resultaat), gevolgd door de watermeloen en de limoen. De ijskoude thee toevoegen en mengen. Over de glazen verdelen en garneren met muntblaadjes. Yoghurt met frambozen Een heerlijk nagerecht of tussendoortje om gifstoffen af te voeren • Bereidingstijd: 10 min. Voor 4 glazen 300 g frambozen 1 mooie tros blauwe druiven 300 g romige yoghurt 100 ml melk ½ theel. witte peper 2 theel. honing Meloenlassi Maak saus van de frambozen (bewaar enkele frambozen voor de garnering). De druiven wassen, afristen en ook met de sap-sauspers uitpersen. Ongeveer 100 ml van de frambozen-druivensaus bewaren en de rest met een klopper met de yoghurt, de melk, de peper en de honing vermengen. De frambozensaus over de 4 glazen verdelen en vervolgens het yoghurtmengsel er voorzichtig bovenop schenken. Lassi is een Indiase drank die vaak bij gekruide gerechten wordt geserveerd • Bereidingstijd: 5 min. Voor 4 glazen ½ meloen 1 bekertje romige yoghurt 20 cl water 1 theel. honing 1 eetl. citroensap 30 Snijd de meloen in tweeën en verwijder de pitjes. Schil de meloen, snijd hem in stukken en pers hem uit met de sapcentrifuge. De yoghurt, het water, de honing en het citroensap toevoegen en met een klopper door elkaar mengen. Onmiddellijk goed koud serveren. Nagerechten Snelle aardbeienmousse • Bereidingstijd: 15 min. Voor 6 personen 300 g aardbeien 400 g magere kwark 3 eiwitten 125 g kristalsuiker Veeg de aardbeien voorzichtig af met vochtig absorberend papier, verwijder de steeltjes en pers ze uit met de sap-sauspers. In een kom de saus vermengen met de suiker en de kwark. De eiwitten stijf kloppen en voorzichtig door de bereiding scheppen. De mousse over schaaltjes verdelen en onmiddellijk opdienen. U kunt de aardbeien vervangen door frambozen of zwarte bessen. Mousse van witte chocolade met passievruchten Voor 6 personen 200 g witte chocolade 5 passievruchten 4 eieren 125 g opgeklopte room 75 g suiker muntblaadjes • Bereidingstijd: 15 min. • Kooktijd: 5 min. • Rusttijd: 4 uur Snijd 4 passievruchten in tweeën, schep de inhoud eruit met een lepeltje en pers dit uit met de sap-sauspers. Laat de witte chocolade smelten in een pannetje in een warmwaterbad. Neem het pannetje van het vuur af en voeg 60 g van de passievuchtenmoes toe en 4 eierdooiers. Goed mengen. Schep de opgeklopte room erdoorheen. De eiwitten heel stijf kloppen en 75 g suiker toevoegen. Schep de gezoete stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door de bereiding. Verdeel de zo verkregen mousse onmiddellijk over schaaltjes en zet deze gedurende minstens 4 uur in de koelkast. Vlak voor het opdienen de resterende vruchtenmoes over de schaaltjes verdelen en garneren met muntblaadjes. Decoratietip: verdeel de passievruchtenmoes (met de pitjes) tussen 2 lagen witte chocolademousse. 31 Nagerechten Meloenijs met kiwisaus of Voor 6 personen 1 mooie meloen 5 cl muskaatwijn 30 g suiker 1 limoen 4 kiwi’s • Bereidingstijd: 15 min. + 25 min. • Kooktijd: 5 min. In een pan de suiker en 30 cl water verwarmen. Zodra het aan de kook komt, van het vuur nemen en laten afkoelen. Snijd de meloen in tweeën, verwijder de pitjes en de schil. Snijd hem in stukken die in de invoerbuis passen en pers hem uit met de sapcentrifuge. Voeg het limoensap, de muskaatwijn en de suikersiroop toe. Doe het mengsel vervolgens in een ijsmachine en laat het gedurende ongeveer 25 minuten bevriezen. Pel ondertussen de kiwi’s, snijd ze in stukken en pers ze uit met de sapcentrifuge of de sap-sauspers. Vlak voor het opdienen de kiwisaus in schaaltjes gieten en op elk schaaltje 2 bolletjes meloenijs leggen. Eventueel garneren met rode vruchten en muntblaadjes Bosbessenijs Voor ongeveer 1 liter 600 g bosbessen 50 g kristalsuiker 32 • Bereidingstijd: 10 min. + 25 min. • Kooktijd: 5 min. In een pan 30 cl water met de suiker tot een siroop laten koken en van het vuur afnemen. De bosbessen wassen en in de nog warme siroop leggen. Het geheel met de sapsauspers verwerken en het mengsel laten afkoelen. De saus vervolgens in een ijsmachine gieten en gedurende ongeveer 25 minuten laten bevriezen. Nagerechten Aalbessengelei Voor 4 potten 1,5 kg aalbessen 800 g suiker 20 g geleermiddel voor vruchtengelei • Bereidingstijd: 15 min. • Kooktijd: 10 min. De aalbessen wassen en afristen. De vruchten met de sap-sauspers persen en het sap wegen. In een kom het geleermiddel met 2 soeplepels suiker vermengen. Het sap in een confituurpan doen en onder voorzichtig roeren met een houten lepel met het geleermiddel bestrooien. Aan de kook brengen en gedurende ongeveer 2 minuten onder voortdurend roeren aan de kook houden. Hetzelfde gewicht aan suiker toevoegen, opnieuw aan de kook brengen en gedurende 2 minuten op hoog vuur onder voortdurend roeren laten doorkoken. Het schuim afscheppen en de gelei onmiddellijk in potten gieten. Appel-kaneelgelei met citrusvruchten en Voor 3 tot 4 potten 1,5 kg Granny Smith appels 1 kg suiker 40 g geleermiddel voor vruchtengelei 1 citroen 1 sinaasappel 1 theel. kaneel • Bereidingstijd: 15 min. • Kooktijd: 10 min. Pers de helft van de appels uit met de sapcentrifuge, leeg de zeef en pers de rest van de appels uit. Pers de sinaasappel en de citroen uit met de citruspers en voeg het sap toe aan dat van de appels. Weeg het sap. Weeg hetzelfde gewicht aan suiker af en bewaar dit. In een kom het geleermiddel mengen met 2 eetlepels suiker. Doe het sap in een pan en bestrooi het met het geleermiddel terwijl u voorzichtig roert met een houten lepel. Aan de kook brengen en gedurende 3 minuten onder voortdurend roeren aan de kook houden. De rest van de suiker en een theelepel kaneel toevoegen. Weer aan de kook brengen en gedurende 3 minuten onder voortdurend roeren op hoog vuur laten inkoken. Onmiddellijk in potten doen. Om te controleren of de gelei indikt: een druppel gelei op een heel koud bord laten vallen, de druppel moet meteen opstijven. 34 Sauzen en soepen 35 Sauzen en soepen Klassieke tomatensaus • Bereidingstijd: 5 min. • Kooktijd: 30 min. Voor ½ liter saus (na inkoken) 1 kg tomaten 2 eetl. olijfolie 2 theel. suiker 2 teentjes knoflook tijm of verse basilicum zout, peper De tomaten wassen, in stukken snijden, met de sapsauspers uitpersen en bewaren. De olijfolie in een grote pan doen, de tomatensaus, de geplette knoflookteentjes, de tijm of basilicum en de suiker toevoegen. Met zout en peper op smaak brengen. Op laag vuur gedurende ca. 30 minuten laten inkoken. Eventueel nog wat zout en peper toevoegen. Tip: maak tijdens het tomatenseizoen een grote hoeveelheid van deze saus en vries hem in. Saus van gegrilde paprika’s met olijfolie Voor 30 cl. 1 rode paprika 2 gele paprika’s 2 eetl. olijfolie 1 teentje knoflook zout, peper • Bereidingstijd: 10 min. • Kooktijd: 45 min. De oven voorverwarmen op de stand: grill. De paprika’s wassen en afdrogen. Leg ze op een stuk aluminiumfolie op de bakplaat en schuif deze in het midden van de oven. Draai de paprika’s regelmatig om totdat ze rondom goed bruin zijn (ongeveer 45 minuten). Neem de paprika’s uit de oven en laat ze tot lauw afkoelen. Verwijder de steeltjes. Snijd de paprika’s in grote stukken, zonder de zaadjes of de schil te verwijderen (behalve als de schil verkoold is) en pers ze uit met de sap-sauspers. Voeg olijfolie en een uitgedrukt knoflookteentje toe en breng het geheel met zout en peper op smaak. Goed mengen. Warm eten bij gebraden vlees of koud bij gehakte zalm bijvoorbeeld. 36 Sauzen en soepen Gazpacho of Voor 4 personen* 600 g goed rijpe tomaten ¼ komkommer ¼ rode paprika ½ knoflookteentje 2 eetl. olijfolie zout, peper • Bereidingstijd: 10 min. • Rusttijd: 3 uur De groenten wassen. De komkommer grof schillen, de steel van de paprika en de steeltjes van de tomaten verwijderen. Snijd de groenten in stukken die klein genoeg zijn om door de invoerbuis te kunnen. Pel de knoflook. Pers alle groenten uit met de sap-sauspers voor een romig uitziende soep (of met de sapcentrifuge voor een meer vloeibaar resultaat). Op smaak brengen met zout, peper en olijfolie. Minstens 3 uur koelen. Voor een uitgebreider voorgerecht kunt u op het moment van serveren kleine dobbelsteentjes groenten toevoegen * Met de functie sapcentrifuge krijgt u minder rendement (2-3 personen) Romige Griekse komkommersoep of Voor 40 cl ½ komkommer 2 bakjes Griekse yoghurt bieslook munt zout, peper 1 scheutje citroensap • Bereidingstijd: 10 min. De komkommer wassen en grof schillen. In stukken snijden en uitpersen met de sapcentrifuge of de sap-sauspers. Het komkommersap met een klopper door de yoghurt kloppen en naar smaak gehakte munt en bieslook, zout, peper en een scheutje citroensap toevoegen. Suggestie: bij het aperitief, serveer deze soep heel koud in kleine glaasjes, gegarneerd met een toefje bieslook. 37 DESCRIPTION JUICER COULIS MAKER* • Pusher • Pusher • Funnel • Lid • Lid • Paddle • Juice extractor For firm-fleshed fruit and vegetables, such as apples, carrots, melons and cucumbers. 38 • Juice extractor For soft (or cooked) fruit and vegetables, such as raspberries, blackcurrants and tomatoes * according to models FRUIT AND VEGETABLE JUICES 43 JUST DESSERTS 47 Nous nous réservons le droit de modifier à tout moment et sans préavis les caractéristiques techniques de cet appareil. Les informations figurant dans ce document ne sont pas contractuelles et peuvent être modifiées à tout moment. © Tous droits réservés pour tous pays par Magimix. Wij behouden ons het recht voor de technische kenmerken van dit apparaat op elk moment en zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen. De in dit document vermelde informatie is niet contractueel bindend en kan op elk moment worden gewijzigd. © Alle rechten voorbehouden voor alle landen door Magimix. We reserve the right to alter at any time without notice the technical specifications of this appliance. None of the information contained in this document is of a contractual nature. Modifications may be made at any time. © All rights reserved for all countries by : Magimix. 56 www.magimix.com Ref. 460 321 - 12/2008
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60

Magimix SMOOTHIEMIX de handleiding

Categorie
Sapmakers
Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor