Bosch MUZ5CC2(00) Handleiding

Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

30
Voor uw veiligheid
nl
In één oogopslag
X Afb. A
1 Stopperinzetstuk
2 Stopper
3 Deksel met vulschacht
4 Blokjessnijder-inzetstuk
a Messchijf
b Snijrooster, klein (9 mm)
c Snijrooster, groot (13 mm) *
d Basishouder
e Bevestigingsklemmen
f Snijroosterreiniger
5 Aandrijfas
6 Behuizing
Doorloopsnijder-inzetstuk *
7 Fijnmaakschijven
a Snijschijf – dik/dun
b Raspschijf – grof/fijn
c Maalschijf – fijn
d Maalschijf – grof
8 Schijfhouder
* bij sommige modellen
X Afb. B
Bedrijfspositie
Voor uw veiligheid
Dit toebehoren is voor de keukenmachine MUM5... bedoeld. De
gebruiksaanwijzing van de keukenmachine MUM5.. in acht nemen.
Dit toebehoren is geschikt om levensmiddelen in blokjes te snijden.
Levensmiddelen mogen geen botten, pitten of andere vaste
bestanddelen bevatten. Levensmiddelen mogen niet bevroren zijn.
Bij gebruik van de door de fabrikant goedgekeurd toebehoren zijn
andere toepassingen mogelijk.
Veiligheidsaanwijzingen
W Verwondingsgevaar door scherpe messen/roterende
aandrijving!
Nooit in het aangebrachte inzetstuk (blokjessnijder, doorloopsnijder)
grijpen! Niet in de vulschacht grijpen.
Het inzetstuk (blokjessnijder, doorloopsnijder) werkt alleen wanneer
het deksel is vastgedraaid.
Het inzetstuk alleen verwijderen/aanbrengen wanneer de
aandrijving stilstaat. Bij het uit elkaar nemen/samenbouwen van
het blokjessnijder-inzetstuk de messchijf alleen vastpakken aan de
kunststof knop in het midden.
Niet in de scherpe messen van het snijrooster grijpen.
Snijrooster alleen aan de rand vastpakken!

het doorloopsnijder-inzetstuk grijpen. Schijven alleen aan de rand
vastpakken!
W Belangrijk!
Toebehoren alleen gebruiken in de afgebeelde werkstand.
Toebehoren alleen in compleet samengebouwde toestand gebruiken.
31
Beveiliging tegen overbelasting
nl
Belangrijke aanwijzing
De aanbevolen richtwaarden voor de werk-
snelheid in deze handleiding hebben betrek-
king op de apparaten met een draaiknop met
7 standen. Erachter staan tussen haakjes de
waarden voor apparaten met een draaischa-
kelaar met 4 standen.
Beveiliging tegen
overbelasting
Om bij overbelasting grotere schade aan
uw apparaat te voorkomen, is de aandrijfas
voorzien van een inzetstuk (breekpunt).
Bij overbelasting breekt alleen het inzetstuk,
niet de aandrijfas. Een vervangingsonder-
deel voor het inzetstuk wordt meegeleverd
en kan eenvoudig worden vervangen. Het
is ook verkrijgbaar bij de klantenservice
(bestelnr. 623944).
Aanwijzing voor het vervangen
van het inzetstuk
X Afb. C
Defect inzetstuk verwijderen met behulp
van een schroevendraaier (1.). Vóór het
indrukken van het nieuwe inzetstuk contro-
leren of de vier afgebroken pinnen van het
oude inzetstuk niet meer in de aandrijfas
steken.
Bevestigen van het nieuwe inzetstuk:
Inzetstuk zodanig aanbrengen dat de
pinnen in de gaten passen (2.).
Het inzetstuk draaien tot de twee lippen
in de uitsparingen passen (3.) en dan in
de behuizing drukken.
Bedienen
Blokjessnijder-inzetstuk
W Attentie!
Aanwijzingen voor het gebruik!
Blokjessnijder is alleen geschikt voor het
snijden van aardappels (rauw of gekookt),
wortels, augurken, tomaten, paprika’s,
uien, bananen, appels, peren, aardbeien,
meloenen, kiwi’s, eieren, zachte worst (bijv.
mortadella), gekookt of gebraden gevogelte-
vlees zonder botjes.
Zeer zachte kaas (bijv. mozzarella, schapen-
kaas) kan niet worden verwerkt.
Bij snijdbare kaas (bijv. Goudse kaas) en
harde kaas (bijv. Emmentaler) mag men niet
meer dan 3 kg tegelijk verwerken.
Voor de verwerking van pit- en steen-
vruchten (appels, perziken enz.) moeten de
pitten/stenen worden verwijderd. Voor de
verwerking van gekookt of gebraden vlees
moeten de botten worden verwijderd.
Levensmiddelen mogen niet bevroren zijn.
W Attentie!
Aanwijzingen voor het gebruik!
Niet-nakoming van deze aanwijzingen kan
leiden tot beschadiging van de blokjessnijder
inclusief het snijrooster en het roterende
mes.
Als er wijzigingen worden aangebracht aan
de blokjessnijder, of als deze oneigenlijk of
ondeskundig wordt gebruikt, is Robert Bosch
Hausgeräte GmbH niet aansprakelijk voor
eventuele schade. Dit sluit aansprakelijkheid
voor schade uit (bijv. stompe of vervormde
messen) die ontstaat door verwerking van
niet-toegestane levensmiddelen.
Belangrijke aanwijzingen:
Fruit/groente mag niet te rijp zijn, omdat
er dan sap kan vrijkomen.
Gekookte levensmiddelen voor het
snijden laten afkoelen, dan zijn ze
steviger en wordt het snijresultaat beter.
Door meer of minder druk op de stopper
bij het aandrukken, kan de lengte van de
blokjes worden beïnvloed.
Werksnelheid
Een werksnelheid kiezen die past bij de te
snijden levensmiddelen.
Stand 3 (2): gekookte aardappels, wortels
en eieren, augurken, bananen, aardbeien,
meloenen.
Stand 5 (3): rauwe aardappels en wortels,
zachte worst (bijv. mortadella), snijdbare
kaas, harde kaas, paprika, tomaten, uien,
appels.
Blokjessnijder-inzetstuk samenbouwen
X Afb. D
Snijrooster in de basishouder
aanbrengen. Op de uitsparingen letten!
Messchijf aanbrengen in de basishouder.
32
Bedienen
nl
De 3 bevestigingsklemmen omhoog
drukken tot ze vastklikken.
Werken met de blokjessnijder
X Afb. E
Ontgrendelknop indrukken en de
draaiarm op positie 2 zetten.
Kom aanbrengen:
Kom iets naar voren laten hellen en
dan plaatsen,
vastklikken door tegen klok in te
draaien.
Ontgrendelknop indrukken en de
draaiarm op positie 1 zetten.
Aandrijvingsbeschermdeksel
verwijderen.
Behuizing op de aandrijving plaatsen
en met de klok mee tot aan de aanslag
draaien.
Aandrijfas aanbrengen.
Attentie!
De opening in de aandrijfas (afb. E-7) mag
niet verstopt zijn door etensresten o.i.d.
Blokjessnijder-inzetstuk aanbrengen. De
pijl op het blokjessnijder-inzetstuk moet
tegen de pijl op de behuizing staan!
Deksel aanbrengen (markering in acht
nemen, afb. E-9) en tot aan de aanslag
met de klok mee draaien.
Stekker in het stopcontact steken.
Draaischakelaar op de aanbevolen stand
zetten.
De te snijden levensmiddelen in de
vulschacht doen. Eventueel licht
aandrukken met de stopper. Zo nodig de
levensmiddelen vooraf kleiner maken.
Attentie!
Kom op tijd leegmaken:
– na verwerking van max. 1500 gram,
voordat de blokjes de onderkant van de
blokjessnijder hebben bereikt.
Aanwijzingen:
Om de kom te verwijderen of leeg te
maken hoeft de blokjessnijder niet van
het apparaat te worden afgenomen.
Alleen op de ontgrendelknop drukken en
de draaiarm op positie 2 zetten.
Wanneer er verschillende levensmid-
delen voor één recept worden verwerkt,
hoeft de blokjessnijder tussendoor niet
gereinigd te worden.
Na gebruik
Draaischakelaar op 0/off zetten.
Stekker uit het stopcontact halen.
Deksel tegen de klok in draaien en
verwijderen.
Blokjessnijder-inzetstuk uit de behuizing
nemen.
Aandrijfas verwijderen.
Behuizing tegen de klok in draaien en
verwijderen.
Levensmiddelresten uit het snijrooster
verwijderen met behulp van de
snijroosterreiniger.
Blokjessnijder-inzetstuk uit elkaar nemen
X Afb. F
De 3 bevestigingsklemmen naar buiten
drukken en de messchijf verwijderen.
Snijrooster uit de basishouder nemen.
Bij sommige modellen:
Doorloopsnijder-inzetstuk
Snijschijf – dik/dun
voor het snijden van fruit en groente.
Verwerking op stand 5 (3).
Aanduiding op de snijschijf:
„1” voor de dikke snijzijde
„3” voor de dunne snijzijde
Attentie!
De snijschijf is niet geschikt voor het snijden
van harde kaas, brood, broodjes en choco-
lade. Gekookte vastkokende aardappels in
koude toestand snijden.
Raspschijf – grof/fijn
Voor het raspen van groente, fruit en
kaas, uitgezonderd harde kaas (bijv. Parme-
zaanse kaas).
Verwerking op stand 3 (2) of 4 (3).
Aanduiding op de raspschijf:
„2” voor de grove raspzijde
„4” voor de fijne raspzijde
Attentie!
De raspschijf is niet geschikt voor het raspen
van noten. Zachte kaas alleen met de grove
zijde raspen op stand 7 (4).
33
Reiniging en onderhoud
nl
Maalschijf – fijn
Voor het malen van rauwe aardap-
pels, harde kaas (bijv. Parmezaanse kaas),
gekoelde chocolade en noten.
Verwerking op stand 7 (4).
Attentie!
De maalschijf is niet geschikt voor het malen
van zachte kaas en snijdbare kaas.
Maalschijf – grof
Voor het raspen van rauwe aard-
appels, bijv. voor aardappelkoekjes of
knoedels.
Verwerking op stand 7 (4).
Werken met het doorloopsnijder-inzetstuk
X Afb. G
Ontgrendelknop indrukken en de
draaiarm op positie 2 zetten.
Kom aanbrengen:
Kom iets naar voren laten hellen en
dan plaatsen,
vastklikken door tegen klok in te
draaien.
Ontgrendelknop indrukken en de
draaiarm op positie 1 zetten.
Aandrijvingsbeschermdeksel
verwijderen.
Behuizing op de aandrijving plaatsen
en met de klok mee tot aan de aanslag
draaien.
Aandrijfas aanbrengen.
Attentie!
De opening in de aandrijfas (afb. G-7) mag
niet verstopt zijn door etensresten o.i.d.
Fijnmaakschijf op de schijfhouder leggen.
Gewenste snij-/raspzijde naar boven
leggen. Schijf zodanig op de schijfhouder
leggen dat de meenemers van de schijf-
houder in de openingen van de schijven
steken. Schijf moet op de pen aan de
zijkant van de schijfhouder liggen.
Schijfhouder met een korte draaibewe-
ging op de aandrijfas aanbrengen.
Deksel aanbrengen (markering in acht
nemen, afb. G-10) en tot aan de aanslag
met de klok mee draaien.
Stekker in het stopcontact steken.
Draaischakelaar op de aanbevolen stand
zetten.
De te verwerken levensmiddelen in de
vulschacht doen en aandrukken met de
stopper.
Attentie!
Zorgen dat het gesneden product zich niet
ophoopt in de uitlaatopening.
Tip: voor een gelijkmatig snijresultaat kunt u
dun snijgoed het best gebundeld verwerken.
Na gebruik
Apparaat uitschakelen met de
draaischakelaar.
Deksel tegen de klok in draaien en
verwijderen.
Schijfhouder aan de uitsparingen eruit
tillen. Schijf verwijderen.
Aandrijfas verwijderen.
Behuizing tegen de klok in draaien en
verwijderen.
Onderdelen reinigen.
Reiniging en onderhoud
W Attentie!
Geen schurende reinigingsmiddelen
gebruiken. De oppervlakken kunnen
beschadigd raken. De onderdelen van het
blokjessnijder-inzetstuk niet reinigen in de
afwasautomaat, de messen worden bot.
Voor het reinigen het blokjessnijder-inzet-
stuk uit elkaar nemen.
Alle onderdelen voorspoelen onder
stromend water. Onderdelen reinigen
met een borstel.
De aandrijfas schoonvegen met een
vochtige doek.
Belangrijke aanwijzing
De opening in de aandrijfas (afb. E-7 of
G-7) mag niet verstopt zijn door etensresten
o.i.d. Resten grondig verwijderen met een
borstel.
Alle andere onderdelen (behuizing, deksel,
stopper, doorloopsnijder-inzetstuk) zijn
geschikt voor reiniging in de afwasautomaat.
Kunststof onderdelen niet vastklemmen in de
afwasautomaat, ze kunnen vervormd raken.
34
Recepten
nl
Tip: om na het verwerken van bijv. wortels
het rode laagje te verwijderen, kunt u
een beetje slaolie op een doek doen en
daarmee de kunststof onderdelen (niet de
fijnmaakschijven) schoonwrijven. Daarna de
onderdelen afwassen.
Recepten
Salade „Olivie“
(voor ca. 4 personen)
4 gekookte, afgekoelde aardappels
2 gekookte wortels
4 hardgekookte eieren
200 g gekookte kippenborst
1–2 zure bommen of gemarineerde
augurken
1–2 komkommers
300 g erwten, fijn (1 klein blikje)
Zout en peper
250 g mayonaise
De gekookte, afgekoelde aardappels,
de wortels en de eieren op stand 3
(2) in blokjes snijden. De augurken/
komkommers en het vlees op stand 5 (3)
in blokjes snijden.
Alle in blokjes gesneden ingrediënten in
een slakom doen en de erwten erdoor
roeren.
Op smaak brengen met peper en zout.
Mayonaise erdoor roeren en serveren.
Salade „Vinaigrette”
(voor ca. 4 personen)
4 gekookte, afgekoelde aardappels
500 g gekookte rode bieten
2 gekookte wortels
2 zure bommen
100 g erwten, fijn
½ bosje look (ca. 50 g)
Zout en peper
100 ml spijsolie
De gekookte, afgekoelde aardappels,
de wortels, de rode bieten en de look
op stand 3 (2) in blokjes snijden. De
zure bommen op stand 5 (3) in blokjes
snijden.
Alle in blokjes gesneden ingrediënten in
een slakom doen en de erwten erdoor
roeren.
Op smaak brengen met peper en zout.
Afmaken met spijsolie.
Salade „Stolichny”
(voor 2 personen)
150 g ham
3 gekookte, afgekoelde aardappels
2 zure bommen of gemarineerde
augurken
1 gekookte wortel
Een half blikje erwten
Zout en peper
Dressing:
¼ beker zure room
¼ glas mayonaise
De gekookte, afgekoelde aardappels
en de wortel op stand 3 (2) in blokjes
snijden. De ham en de zure bommen/
augurken op stand 5 (3) in blokjes
snijden.
Alle in blokjes gesneden ingrediënten in
een slakom doen en de erwten erdoor
roeren.
Op smaak brengen met peper en zout.
Alle ingrediënten door elkaar roeren.
Afmaken met zure room en mayonaise.
Krabsalade
(voor ca. 4 personen)
300 g gekookt vlees
300 g gekookte, afgekoelde aardappels
200 g komkommers
Groene salade
50 g krabvlees
3 hardgekookte eieren
150 g mayonaise
De gekookte, afgekoelde aardappels, de
eieren, de komkommers en het krabvlees
op stand 3 (2) in blokjes snijden. Het
gekookte vlees op stand 5 (3) in blokjes
snijden.
De groene salade fijnhakken.
Op smaak brengen met peper en zout.
Afmaken met mayonaise.
35
Recepten
nl
Rauwkostsalade
(voor 2-4 personen)
4 wortelen
1 koolrabi
1 appel
1 courgette
1 augurk
¼ bloemkool
100 g verse kaas
Vruchtensalade
½ ananas
½ meloen
2 bananen
2 perziken
2 kiwi’s
50 ml amaretto
De vruchten op stand 3 (2) in blokjes
snijden.
Alle in blokjes gesneden ingrediënten in
een slakom doen en vermengen met de
amaretto.
Soep „Okroshka”
(voor 4-6 personen)
Kvas, 2 liter
300 g gekookte worst of kippenborst
3-4 gekookte, afgekoelde aardappels
3-4 hardgekookte eieren
1 bosje radijsjes (8–10 stuks)
3 komkommers
½ bosje look (ca. 50 g)
Peterselie en dille
3 eetlepels zure room
Mosterd, suiker
De gekookte, afgekoelde aardappels
en de eieren op stand 3 (2) in blokjes
snijden. De komkommers, de radijsjes en
de worst of het kippenvlees op stand 5
(3) in blokjes snijden.
De zure room, de fijngehakte look en de
eieren goed vermengen met mosterd en
suiker en verdunnen met kvas.
De in blokjes gesneden ingrediënten,
de fijngehakte peterselie en de dille erbij
doen.
Op smaak brengen met peper en zout.
Wijzigingen voorbehouden.

Documenttranscriptie

nl Voor uw veiligheid Voor uw veiligheid Dit toebehoren is voor de keukenmachine MUM5... bedoeld. De gebruiksaanwijzing van de keukenmachine MUM5.. in acht nemen. Dit toebehoren is geschikt om levensmiddelen in blokjes te snijden. Levensmiddelen mogen geen botten, pitten of andere vaste bestanddelen bevatten. Levensmiddelen mogen niet bevroren zijn. Bij gebruik van de door de fabrikant goedgekeurd toebehoren zijn andere toepassingen mogelijk. Veiligheidsaanwijzingen W Verwondingsgevaar door scherpe messen/roterende aandrijving! Nooit in het aangebrachte inzetstuk (blokjessnijder, doorloopsnijder) grijpen! Niet in de vulschacht grijpen. Het inzetstuk (blokjessnijder, doorloopsnijder) werkt alleen wanneer het deksel is vastgedraaid. Het inzetstuk alleen verwijderen/aanbrengen wanneer de aandrijving stilstaat. Bij het uit elkaar nemen/samenbouwen van het blokjessnijder-inzetstuk de messchijf alleen vastpakken aan de kunststof knop in het midden. Niet in de scherpe messen van het snijrooster grijpen. Snijrooster alleen aan de rand vastpakken! Niet in de scherpe messen en randen van de fijnmaakschijven van het doorloopsnijder-inzetstuk grijpen. Schijven alleen aan de rand vastpakken! W Belangrijk! Toebehoren alleen gebruiken in de afgebeelde werkstand. Toebehoren alleen in compleet samengebouwde toestand gebruiken. In één oogopslag X 1 2 3 4 5 6 30 Afb. A Stopperinzetstuk Stopper Deksel met vulschacht Blokjessnijder-inzetstuk a Messchijf b Snijrooster, klein (9 mm) c Snijrooster, groot (13 mm) * d Basishouder e Bevestigingsklemmen f Snijroosterreiniger Aandrijfas Behuizing Doorloopsnijder-inzetstuk * 7 Fijnmaakschijven a Snijschijf – dik/dun b Raspschijf – grof/fijn c Maalschijf – fijn d Maalschijf – grof 8 Schijfhouder * bij sommige modellen X Afb. B Bedrijfspositie Beveiliging tegen overbelasting Belangrijke aanwijzing De aanbevolen richtwaarden voor de werksnelheid in deze handleiding hebben betrekking op de apparaten met een draaiknop met 7 standen. Erachter staan tussen haakjes de waarden voor apparaten met een draaischakelaar met 4 standen. Beveiliging tegen overbelasting Om bij overbelasting grotere schade aan uw apparaat te voorkomen, is de aandrijfas voorzien van een inzetstuk (breekpunt). Bij overbelasting breekt alleen het inzetstuk, niet de aandrijfas. Een vervangingsonderdeel voor het inzetstuk wordt meegeleverd en kan eenvoudig worden vervangen. Het is ook verkrijgbaar bij de klantenservice (bestelnr. 623944). Aanwijzing voor het vervangen van het inzetstuk X Afb. C Defect inzetstuk verwijderen met behulp van een schroevendraaier (1.). Vóór het indrukken van het nieuwe inzetstuk controleren of de vier afgebroken pinnen van het oude inzetstuk niet meer in de aandrijfas steken. Bevestigen van het nieuwe inzetstuk: ■ Inzetstuk zodanig aanbrengen dat de pinnen in de gaten passen (2.). ■ Het inzetstuk draaien tot de twee lippen in de uitsparingen passen (3.) en dan in de behuizing drukken. Bedienen Blokjessnijder-inzetstuk W Attentie! Aanwijzingen voor het gebruik! Blokjessnijder is alleen geschikt voor het snijden van aardappels (rauw of gekookt), wortels, augurken, tomaten, paprika’s, uien, bananen, appels, peren, aardbeien, meloenen, kiwi’s, eieren, zachte worst (bijv. mortadella), gekookt of gebraden gevogeltevlees zonder botjes. nl Zeer zachte kaas (bijv. mozzarella, schapenkaas) kan niet worden verwerkt. Bij snijdbare kaas (bijv. Goudse kaas) en harde kaas (bijv. Emmentaler) mag men niet meer dan 3 kg tegelijk verwerken. Voor de verwerking van pit- en steenvruchten (appels, perziken enz.) moeten de pitten/stenen worden verwijderd. Voor de verwerking van gekookt of gebraden vlees moeten de botten worden verwijderd. Levensmiddelen mogen niet bevroren zijn. W Attentie! Aanwijzingen voor het gebruik! Niet-nakoming van deze aanwijzingen kan leiden tot beschadiging van de blokjessnijder inclusief het snijrooster en het roterende mes. Als er wijzigingen worden aangebracht aan de blokjessnijder, of als deze oneigenlijk of ondeskundig wordt gebruikt, is Robert Bosch Hausgeräte GmbH niet aansprakelijk voor eventuele schade. Dit sluit aansprakelijkheid voor schade uit (bijv. stompe of vervormde messen) die ontstaat door verwerking van niet-toegestane levensmiddelen. Belangrijke aanwijzingen: – Fruit/groente mag niet te rijp zijn, omdat er dan sap kan vrijkomen. – Gekookte levensmiddelen voor het snijden laten afkoelen, dan zijn ze steviger en wordt het snijresultaat beter. – Door meer of minder druk op de stopper bij het aandrukken, kan de lengte van de blokjes worden beïnvloed. Werksnelheid Een werksnelheid kiezen die past bij de te snijden levensmiddelen. Stand 3 (2): gekookte aardappels, wortels en eieren, augurken, bananen, aardbeien, meloenen. Stand 5 (3): rauwe aardappels en wortels, zachte worst (bijv. mortadella), snijdbare kaas, harde kaas, paprika, tomaten, uien, appels. Blokjessnijder-inzetstuk samenbouwen X Afb. D ■ Snijrooster in de basishouder aanbrengen. Op de uitsparingen letten! ■ Messchijf aanbrengen in de basishouder. 31 nl Bedienen ■ De 3 bevestigingsklemmen omhoog drukken tot ze vastklikken. Werken met de blokjessnijder X Afb. E ■ Ontgrendelknop indrukken en de draaiarm op positie 2 zetten. ■ Kom aanbrengen: – Kom iets naar voren laten hellen en dan plaatsen, – vastklikken door tegen klok in te draaien. ■ Ontgrendelknop indrukken en de draaiarm op positie 1 zetten. ■ Aandrijvingsbeschermdeksel verwijderen. ■ Behuizing op de aandrijving plaatsen en met de klok mee tot aan de aanslag draaien. ■ Aandrijfas aanbrengen. Attentie! De opening in de aandrijfas (afb. E-7) mag niet verstopt zijn door etensresten o.i.d. ■ Blokjessnijder-inzetstuk aanbrengen. De pijl op het blokjessnijder-inzetstuk moet tegen de pijl op de behuizing staan! ■ Deksel aanbrengen (markering in acht nemen, afb. E-9) en tot aan de aanslag met de klok mee draaien. ■ Stekker in het stopcontact steken. ■ Draaischakelaar op de aanbevolen stand zetten. ■ De te snijden levensmiddelen in de vulschacht doen. Eventueel licht aandrukken met de stopper. Zo nodig de levensmiddelen vooraf kleiner maken. Attentie! Kom op tijd leegmaken: – na verwerking van max. 1500 gram, – voordat de blokjes de onderkant van de blokjessnijder hebben bereikt. Aanwijzingen: – Om de kom te verwijderen of leeg te maken hoeft de blokjessnijder niet van het apparaat te worden afgenomen. Alleen op de ontgrendelknop drukken en de draaiarm op positie 2 zetten. 32 – Wanneer er verschillende levensmiddelen voor één recept worden verwerkt, hoeft de blokjessnijder tussendoor niet gereinigd te worden. Na gebruik ■ Draaischakelaar op 0/off zetten. ■ Stekker uit het stopcontact halen. ■ Deksel tegen de klok in draaien en verwijderen. ■ Blokjessnijder-inzetstuk uit de behuizing nemen. ■ Aandrijfas verwijderen. ■ Behuizing tegen de klok in draaien en verwijderen. ■ Levensmiddelresten uit het snijrooster verwijderen met behulp van de snijroosterreiniger. Blokjessnijder-inzetstuk uit elkaar nemen X Afb. F ■ De 3 bevestigingsklemmen naar buiten drukken en de messchijf verwijderen. ■ Snijrooster uit de basishouder nemen. Bij sommige modellen: Doorloopsnijder-inzetstuk Snijschijf – dik/dun voor het snijden van fruit en groente. Verwerking op stand 5 (3). Aanduiding op de snijschijf: „1” voor de dikke snijzijde „3” voor de dunne snijzijde Attentie! De snijschijf is niet geschikt voor het snijden van harde kaas, brood, broodjes en chocolade. Gekookte vastkokende aardappels in koude toestand snijden. Raspschijf – grof/fijn Voor het raspen van groente, fruit en kaas, uitgezonderd harde kaas (bijv. Parmezaanse kaas). Verwerking op stand 3 (2) of 4 (3). Aanduiding op de raspschijf: „2” voor de grove raspzijde „4” voor de fijne raspzijde Attentie! De raspschijf is niet geschikt voor het raspen van noten. Zachte kaas alleen met de grove zijde raspen op stand 7 (4). Reiniging en onderhoud Maalschijf – fijn Voor het malen van rauwe aardappels, harde kaas (bijv. Parmezaanse kaas), gekoelde chocolade en noten. Verwerking op stand 7 (4). Attentie! De maalschijf is niet geschikt voor het malen van zachte kaas en snijdbare kaas. Maalschijf – grof Voor het raspen van rauwe aardappels, bijv. voor aardappelkoekjes of knoedels. Verwerking op stand 7 (4). Werken met het doorloopsnijder-inzetstuk X Afb. G ■ Ontgrendelknop indrukken en de draaiarm op positie 2 zetten. ■ Kom aanbrengen: – Kom iets naar voren laten hellen en dan plaatsen, – vastklikken door tegen klok in te draaien. ■ Ontgrendelknop indrukken en de draaiarm op positie 1 zetten. ■ Aandrijvingsbeschermdeksel verwijderen. ■ Behuizing op de aandrijving plaatsen en met de klok mee tot aan de aanslag draaien. ■ Aandrijfas aanbrengen. Attentie! De opening in de aandrijfas (afb. G-7) mag niet verstopt zijn door etensresten o.i.d. ■ Fijnmaakschijf op de schijfhouder leggen. Gewenste snij-/raspzijde naar boven leggen. Schijf zodanig op de schijfhouder leggen dat de meenemers van de schijfhouder in de openingen van de schijven steken. Schijf moet op de pen aan de zijkant van de schijfhouder liggen. ■ Schijfhouder met een korte draaibeweging op de aandrijfas aanbrengen. ■ Deksel aanbrengen (markering in acht nemen, afb. G-10) en tot aan de aanslag met de klok mee draaien. ■ Stekker in het stopcontact steken. ■ Draaischakelaar op de aanbevolen stand zetten. nl ■ De te verwerken levensmiddelen in de vulschacht doen en aandrukken met de stopper. Attentie! Zorgen dat het gesneden product zich niet ophoopt in de uitlaatopening. Tip: voor een gelijkmatig snijresultaat kunt u dun snijgoed het best gebundeld verwerken. Na gebruik ■ Apparaat uitschakelen met de draaischakelaar. ■ Deksel tegen de klok in draaien en verwijderen. ■ Schijfhouder aan de uitsparingen eruit tillen. Schijf verwijderen. ■ Aandrijfas verwijderen. ■ Behuizing tegen de klok in draaien en verwijderen. ■ Onderdelen reinigen. Reiniging en onderhoud W Attentie! Geen schurende reinigingsmiddelen gebruiken. De oppervlakken kunnen beschadigd raken. De onderdelen van het blokjessnijder-inzetstuk niet reinigen in de afwasautomaat, de messen worden bot. ■ Voor het reinigen het blokjessnijder-inzetstuk uit elkaar nemen. ■ Alle onderdelen voorspoelen onder stromend water. Onderdelen reinigen met een borstel. ■ De aandrijfas schoonvegen met een vochtige doek. Belangrijke aanwijzing De opening in de aandrijfas (afb. E-7 of G-7) mag niet verstopt zijn door etensresten o.i.d. Resten grondig verwijderen met een borstel. Alle andere onderdelen (behuizing, deksel, stopper, doorloopsnijder-inzetstuk) zijn geschikt voor reiniging in de afwasautomaat. Kunststof onderdelen niet vastklemmen in de afwasautomaat, ze kunnen vervormd raken. 33 nl Recepten Tip: om na het verwerken van bijv. wortels het rode laagje te verwijderen, kunt u een beetje slaolie op een doek doen en daarmee de kunststof onderdelen (niet de fijnmaakschijven) schoonwrijven. Daarna de onderdelen afwassen. Recepten Salade „Olivie“ (voor ca. 4 personen) – 4 gekookte, afgekoelde aardappels – 2 gekookte wortels – 4 hardgekookte eieren – 200 g gekookte kippenborst – 1–2 zure bommen of gemarineerde augurken – 1–2 komkommers – 300 g erwten, fijn (1 klein blikje) – Zout en peper – 250 g mayonaise ■ De gekookte, afgekoelde aardappels, de wortels en de eieren op stand 3 (2) in blokjes snijden. De augurken/ komkommers en het vlees op stand 5 (3) in blokjes snijden. ■ Alle in blokjes gesneden ingrediënten in een slakom doen en de erwten erdoor roeren. ■ Op smaak brengen met peper en zout. ■ Mayonaise erdoor roeren en serveren. Salade „Vinaigrette” (voor ca. 4 personen) – 4 gekookte, afgekoelde aardappels – 500 g gekookte rode bieten – 2 gekookte wortels – 2 zure bommen – 100 g erwten, fijn – ½ bosje look (ca. 50 g) – Zout en peper – 100 ml spijsolie ■ De gekookte, afgekoelde aardappels, de wortels, de rode bieten en de look op stand 3 (2) in blokjes snijden. De zure bommen op stand 5 (3) in blokjes snijden. ■ Alle in blokjes gesneden ingrediënten in een slakom doen en de erwten erdoor roeren. 34 ■ Op smaak brengen met peper en zout. ■ Afmaken met spijsolie. Salade „Stolichny” (voor 2 personen) – 150 g ham – 3 gekookte, afgekoelde aardappels – 2 zure bommen of gemarineerde augurken – 1 gekookte wortel – Een half blikje erwten – Zout en peper – Dressing: ¼ beker zure room ¼ glas mayonaise ■ De gekookte, afgekoelde aardappels en de wortel op stand 3 (2) in blokjes snijden. De ham en de zure bommen/ augurken op stand 5 (3) in blokjes snijden. ■ Alle in blokjes gesneden ingrediënten in een slakom doen en de erwten erdoor roeren. ■ Op smaak brengen met peper en zout. ■ Alle ingrediënten door elkaar roeren. Afmaken met zure room en mayonaise. Krabsalade (voor ca. 4 personen) – 300 g gekookt vlees – 300 g gekookte, afgekoelde aardappels – 200 g komkommers – Groene salade – 50 g krabvlees – 3 hardgekookte eieren – 150 g mayonaise ■ De gekookte, afgekoelde aardappels, de eieren, de komkommers en het krabvlees op stand 3 (2) in blokjes snijden. Het gekookte vlees op stand 5 (3) in blokjes snijden. ■ De groene salade fijnhakken. ■ Op smaak brengen met peper en zout. ■ Afmaken met mayonaise. Recepten nl Rauwkostsalade (voor 2-4 personen) – 4 wortelen – 1 koolrabi – 1 appel – 1 courgette – 1 augurk – ¼ bloemkool – 100 g verse kaas Vruchtensalade – – – – – – ■ ½ ananas ½ meloen 2 bananen 2 perziken 2 kiwi’s 50 ml amaretto De vruchten op stand 3 (2) in blokjes snijden. ■ Alle in blokjes gesneden ingrediënten in een slakom doen en vermengen met de amaretto. Soep „Okroshka” (voor 4-6 personen) – Kvas, 2 liter – 300 g gekookte worst of kippenborst – 3-4 gekookte, afgekoelde aardappels 3-4 hardgekookte eieren – 1 bosje radijsjes (8–10 stuks) – 3 komkommers – ½ bosje look (ca. 50 g) – Peterselie en dille – 3 eetlepels zure room – Mosterd, suiker ■ De gekookte, afgekoelde aardappels en de eieren op stand 3 (2) in blokjes snijden. De komkommers, de radijsjes en de worst of het kippenvlees op stand 5 (3) in blokjes snijden. ■ De zure room, de fijngehakte look en de eieren goed vermengen met mosterd en suiker en verdunnen met kvas. ■ De in blokjes gesneden ingrediënten, de fijngehakte peterselie en de dille erbij doen. ■ Op smaak brengen met peper en zout. Wijzigingen voorbehouden. 35
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108

Bosch MUZ5CC2(00) Handleiding

Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor