Magimix LE MICRO CHROME (18115 EB) de handleiding

Categorie
Voedsel verwerkers
Type
de handleiding
Consignes de sécurité ............................................2
Descriptif...............................................................3
Utilisation ..............................................................4
Recommandations..................................................5
Tableau d’utilisation................................................6
Entretien................................................................7
Comment lire les recettes ........................................8
Index des chapitres ................................................8
Veiligheidsvoorschriften .......................................26
Beschrijving van het apparaat...............................27
Gebruiksaanwijzing .............................................28
Aanbevelingen.....................................................29
Overzichtstabel van het gebruik ............................30
Onderhoud..........................................................31
Toelichting bij de recepten ....................................32
Lijst van recepten .................................................32
Sicherheitshinweise..............................................50
Beschreibung des Gerätes.....................................51
Bedienung ...........................................................52
Empfehlungen......................................................53
Verarbeitungstabelle.............................................54
Wartung..............................................................55
Hinweise zu den Rezepten....................................56
Liste der Rezepte..................................................56
Istruzioni di sicurezza ..........................................74
Descrizione dell’apparecchio ................................75
Utilizzo................................................................76
Raccomandazioni ................................................77
Tabella d’uso .......................................................78
Pulizia.................................................................79
Come leggere le ricette.........................................80
Indice delle ricette ................................................80
LISEZ ATTENTIVEMENT LES CONSIGNES DE SÉCURITÉ
(p.2) AVANT D’UTILISER VOTRE APPAREIL
!
LEES DE VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN (BLZ. 26) AANDACHTIG DOOR,
VOORDAT U HET APPARAAT GAAT GEBRUIKEN.
!
DIE SICHERHEITSHINWEISE (P. 50) VOR DEM ERSTEN GEBRAUCH DES
GERÄTES BITTE SORGFÄLTIG DURCHLESEN.
!
LEGGERE CON ATTENZIONE LE ISTRUZIONI DI SICUREZZA (P. 74)
PRIMA DI UTILIZZARE QUESTO APPARECCHIO.
!
Sommaire - Inhoudsopgave - Inhalt - Indice
VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
Controleer of de spanning van het lichtnet overeenstemt met de spanning die op het
typeplaatje van het apparaat wordt vermeld.
Laat kinderen niet zonder toezicht in de buurt van het apparaat. Dit apparaat is
geen speelgoed; het is niet bestemd om door kinderen te worden gebruikt.
Laat het snoer niet over de rand van het werkblad hangen. Let op dat het snoer nooit
in aanraking komt met warme of natte oppervlakken.
Gebruik het apparaat nooit nadat het gevallen is. Breng het in dat geval naar een
door de fabrikant erkende klantenservice om het te laten nakijken.
Als het snoer beschadigd is, moet dit worden vervangen door de fabrikant, zijn
klantenservice of een persoon met gelijkwaardige vakbekwaamheid, om ieder
gevaar te voorkomen.
Het gebruik van onderdelen die niet door Magimix zijn aanbevolen of verkocht, kan
verwondingen of elektrische schokken tot gevolg hebben.
In geval van barsten, vervorming of dimensionale verandering van een onderdeel of
een accessoire moet dit worden vervangen.
Hanteer de messen altijd met de grootste voorzichtigheid, want deze zijn heel
scherp.
Plaats het mes nooit op de as, voordat u de kom goed op zijn plaats heeft gebracht.
Steek terwijl het mes draait nooit uw vingers of een voorwerp in de toevoergoot, om
geen gevaar te lopen van ernstige verwondingen en om het apparaat niet te bes-
chadigen. Gebruik uitsluitend de aanduwer.
Controleer of het deksel goed vlak geplaatst en vergrendeld is, voordat u het appa-
raat in werking stelt.
Let op dat de motor volledig stilstaat, voordat u het apparaat schoonmaakt.
Trek de stekker van het apparaat uit het stopcontact, wanneer het niet gebruikt wordt
en voordat u de accessoires op hun plaats brengt of deze losneemt om schoon te
maken.
Probeer nooit het veiligheidsmechanisme te blokkeren.
Dompel het motorblok nooit onder water en plaats het niet in de vaatwasmachine,
om ieder gevaar van elektrische schokken te vermijden.
Gebruik het apparaat niet buitenshuis.
Dit apparaat is niet bestemd om te worden gebruikt door personen (inclusief
kinderen) met verminderde ichamelijke, zintuiglijke of geestelijke capaciteiten, of
door personen zonder enige kennis of ervaring, tenzij zij toezicht of voorafgaande
aanwijzingen over het gebruik van het apparaat hebben kunnen krijgen van een
voor hun veiligheid verantwoordelijke persoon.
Let op de kinderen om te zorgen dat zij niet met het apparaat spelen.
Uw apparaat is uitsluitend bestemd voor huishoudelijk gebruik. Het is er niet op
berekend te worden gebruikt in de volgende gevallen, die niet door de garantie wor-
den gedekt: in keukentjes bestemd voor het personeel in winkels, kantoren of ande-
re professionele omgevingen, in boerenbedrijven, door gasten van hotels, motels en
andere residentiële omgevingen, in bed- en breakfast omgevingen.
!
26
26
26
26
26
26
26
26
27
BESCHRIJVING
Spatel
U kunt de lengte van de snoer aanpassen. Plaats de snoer op de juiste
wijze in de hiertoe bestemde inkepingen om trillingen te voorkomen.
*
Motorblok
Motoras
Kom
Mengmes = om te mengen en emulgeren
Metalen mes = hakken, mixen enz.
Deksel
Invoerbuis om
ingredienten
toe te voegen
Opening om
vloeistoffen
toe te voegen
PULSE toets
(werking met tussenpozen)
*
GEBRUIKSAANWIJZING
Grundel de kom op de motorblok.
Was de onderdelen (behalve de motorblok) zorgvuldig af, voordat u de apparaat voor de
eerste keer gaat gebruiken.
Plaats de hulpstuk op de motoras.
Voeg de ingrediënten toe.
Grundel de deksel.
De mes staat stil = u kunt Druk op de PULSE
toets de deksel openen.
Druk op de PULSE toets.
Pas op! De metalen mes is zeer scherp, pak de altijd vast bij de as in de
! midden.
!
1
4
7
8 9
5 6
2
3
1 PULSE = 1 druk van 1 à 2 seconden op de PULSE toets
28
28
28
28
28
28
AANBEVELINGEN
Voeg vloeistoffen toe via de vloeistoffen -
opening in de deksel.
Voeg vaste stoffen toe via de invoerbuis in
de deksel.
Duw de ingrediënten indien nodig met de
spatel omlaag en druk 2 à 3 keer op de
PULSE toets.
Houd de mes tegen terwijl u de inhoud
uitschenkt.
PULSE werking
De apparaat schakelt automatisch uit wanneer u de toets loslaat, hierdoor kunt u
de hakken en mixen perfect onder controle houden.
Continuwerking
Om een meer homogene samenstelling te krijgen of om bereidingen te emulge-
ren, houdt u de toets enkele seconden lang ingedrukt.
Dubbele veiligheid
Als de kom en de deksel niet goed vergrendeld en gesloten zijn, werkt de appa-
raat niet. Laat de deksel in de onvergrendelde stand, wanneer u de apparaat niet
gebruikt.
292929
OVERZICHTSTABEL VAN DE GEBRUIK
Algemene regel:
Snijd de ingrediënten in blokjes van 2 cm.
Vul de kom voor niet meer dan 2 à 3.
• Wanneer u vaste en vloeibare ingrediënten wilt mengen, verwerk dan eerst
de vaste ingrediënten en voeg daarna de vloeistoffen toe.
P werking = Pulse werking
C werking = Continuwerking
De tijden worden slechts ter informatie gegeven: pas de duur en de
aantal pulsen aan afhankelijk van de gewenste resultaat.
De Micro is ook ideaal om in een handomdraai zelf kleine hapjes te maken
(puree, moes, vruchtenroom etc.) om uw baby te laten kennismaken met de
lekkere smaak van vers eten.
Gebruik Le Micro nooit voor de hakken van zeer harde ingrediënten,
zoals muskaatnoten. U loopt dan de gevaar de apparaat te
beschadigen.
ui, sjalot
2
/3 kom 20 s in vieren gesneden
knoflook
2
/3 kom 20 s
verse tuinkruiden
2
/3 kom 20 s
gekookte ham 200 g 20 s in blokjes van 2 cm
vlees 350 g 15 s in blokjes van 2 cm
kaas 200 g 50 s in blokjes van 2 cm
walnoten, hazelnoten 200 g 25 s
vruchten
2
/3 kom 35 s in blokjes van 2 cm
groenten
2
/3 kom 35 s in blokjes van 2 cm
biscuits 50 g 30 s in vieren gebroken
Max.
Hoeveelheid Tijd** PC
Werking* Advies
!
**
*
30
30
30
30
30
30
ONDERHOUD
Dompel de motorblok nooit onder water.
Trek altijd eerst de stekker uit de
stopcontact voordat u de apparaat
schoonmaakt.
Maak de apparaat onmiddellijk na
gebruik
schoon (water + afwasmiddel).
Hulpstukken: gebruik een flessenrager om
de onderkant van de hulpstukken schoon
te maken.
Motorblok: schoon vegen met een vochti-
ge zachte doek.
De is noodzakelijk u aan onderstaande voorwaarden te houden om te voorko-
men dat de losse onderdelen beschadigd worden:
• Vaatwasmachine: stel de laagste temperatuur in (< 40°C) en vermijd de
droogcyclus (meestal > 60°C).
• Met de hand afwassen: laat de onderdelen niet te lang in water met reini-
gingsmiddel ondergedompeld liggen. Gebruik geen schurende producten
(vb.: metalen schuursponsjes).
• Reinigingsmiddelen: controleer op de gebruiksaanwijzing of deze geschikt
zijn voor plastic artikelen.
Laat de onderdelen niet weken. Droog ze na het afwassen meteen af.
De roestvrijstalen onderdelen goed afdrogen om oxidatievlekken te
voorkomen, ook al doen deze geenszins af aan de kwaliteit van de messen,
schijven, kom etc.
Sommige voedingsmiddelen, zoals worteltjes kleuren het plastic: met een
stuk keukenpapier gedrenkt in plantaardige olie kunt u deze verkleuring
verminderen.
!
313131
TOELICHTING BIJ DE RECEPTEN
LIJST VAN RECEPTEN
Moeilijkheid
van de recept:
Maten:
1 glas = 250 - 300 g
tl.= theelepel
el.= eetlepel
1 puls = 1 druk van 1 à 2 seconden op de PULSE toets
zeer gemakkelijk gemakkelijk
Gebruik van de metalen mes
Gebruik van de emulgeermes
De grote klassiekers .......................................................................33
Koude sausen voor originele voorgerechten .............................37
Bij de borrel.......................................................................................41
32
32
Voor 1 kom
2 eierdooiers
1 el. scherpe mosterd
250 ml olie
zout, peper
Doe de eierdooier, de mosterd, zout, peper en 1 el.
olie in de kom. Serveer 3 pulsen. Blijf op de PULSE
toets drukken (continu werking), terwijl u de olie en
azijn in een heel dun straaltje toevoegt via de vloeis-
toffen opening in de deksel totdat u de gewenste dikte
heeft (ca. 30 s).
Alle ingrediënten moeten op dezelfde temperatuur zijn.
U kunt naar smaak 1 tl. azijn of citroensap toevoegen.
Gebruik een heel ei om een soepelere mayonaise te
krijgen.
Klassieke mayonaise
Bereidingstijd: 5 min.
Voor 1 kom
2 hardgekookte eierdooiers
1 tl. scherpe mosterd
220 g magere kwark
1 tl. azijn
zout, peper
Doe de eierdooiers in de kom en serveer 3 pulsen
Voeg de overige ingrediënten toe en serveer 4 à 5
pulsen totdat u een homogene massa heeft.
Mayonaise zonder olie
Bereidingstijd: 5 min.
34
34
De grote klassiekers
Voor 1 kom
1 beker mayonaise
4 augurkjes
2 el. kappertjes
1 bosuitje
peterselie, bieslook, kervel
zout, peper
Doe de augurkjes, de kappertjes, de ui en de
tuinkruiden in de kom van de Micro voorzien van
de metalen mes. Bewaar dit mengsel en vervang
de metalen mes door de emulgeermes. Maak
mayonaise zoals beschreven boven. Voeg de
kruidenmengsel toe en serveer nog 2 à 3 pulsen.
Voeg naar smaak peper en zout toe.
Lekker bij rauwe gehakte biefstuk, vis e.d.
Tartaarsaus
Bereidingstijd: 5 min.
Voor 1 kom
2 sjalotten
2 takjes dragon
100 g koude boter
2 eierdooiers
50 ml azijn
zout, peper
Hak de sjalotten en de dragon met behulp van de
Micro (4 à 5 pulsen).
Doe in een kleine pan met dikke bodem de gehakte
mengsel, de azijn, zout en peper.
Laat dit op een laag vuur tot de helft inkoken.
Giet de ingekookte mengsel in de kom, Voeg de
eierdooiers toe en serveer 3 pulsen.
Voeg de in blokjes gesneden boter toe en serveer 5 à
6 pulsen totdat u de gewenste consistentie heeft.
Lekker bij alle soorten gegrild vlees.
Bearnaisesaus
Bereidingstijd: 10 min. Kooktijd: 10 min.
35
De grote klassiekers
Voor 1 kom
2 teentjes knoflook
2 eierdooiers
1 el tomatenpuree
1 g saffraanpoeder
1 mespuntje Cayennepeper
Zout, peper
Maak de knoflook schoon en voeg toe aan de mini-
kom.
Voeg de eierdooiers, de saffraan, de
Cayennepeper toe. Breng op smaak met beetje
zout en peper.
Laat de machine 20 seconden draaien. Voeg via
de opening beetje bij beetje de olijfolie toe.
Voeg de tomatenpuree toe via de invoerbuis en
druk enkele keren op PULSE om een homogene
saus te krijgen
U kunt de saffraan vervangen door paprika.
Serveren bij bouillabaisse, gebakken of gepo-
cheerde* vis, vissoep enz.
Rouille
Bereidingstijd: 10 min
Volg de recept van klassieke mayonaise.
Voeg, zodra de mayonaise de juiste dikte heeft, de
overige ingrediënten toe en serveer 5 à 6 pulsen,
totdat u een homogeen mengsel heeft.
Lekker bij avocado, garnalen e.d.
Cocktailsaus
Bereidingstijd: 10 min.
Voor 1 kom
1 beker mayonaise
1 el. ketchup
1 el. Port of Cognac
1 tl. Worcestershire saus
2 druppels Tabasco
®
1 el. crème fraîche
36
36
De grote klassiekers
Voor 1 kom
2 kleine knoflookteentjes
1 bosje basilicum
50 g pijnboompitten
50 g parmezaanse kaas
100 ml olijfolie toe
zout en peper
Was de basilicum, haal de blaadjes van de steelt-
jes en dep ze droog. Pel de knoflookteentjes, snijd
ze in tweeën en verwijder de kiem in de hart. Doe
de knoflook, de basilicum, de pijnboompitten, de
parmezaanse kaas de peper en 1 tl. zeezout in de
kom. Serveer ongeveer 10 pulsen tot u een homo-
geen mengsel heeft. Voeg dan, terwijl u de PULSE
toets ingedrukt houdt, de olijfolie toe via de vloeis-
toffenopening in de deksel.
Heerlijk bij pasta. U kunt eventueel ook wat
geraspte parmezaanse kaas toevoegen.
Pesto
Bereidingstijd: 10 min.
Voor 1 kom
250 g rode pepers
1 knoflookteentje
1 tl. koriander
1 tl. kummel
5 el. olijfolie
1 tl. zout
1 tl. komijn (optioneel)
Verwijder de zaadjes uit de pepers, spoel
de pepers verschillende keren af en laat ze
uitdruipen in een zeef. Doe ze in de kom van de
Micro, samen met de in vieren gesneden en van de
kiem ontdane knoflook en serveer 6 à 7 pulsen
Voeg de overige ingrediënten toe en serveer
nogmaals 4 à 5 pulsen.
Doe de harissa over in een potje met dekseltje en
bedek de saus met 3 el. olijfolie: Op deze manier
bereid, kunt u de harissa meerdere weken in de
koelkast bewaren.
Harissa
Bereidingstijd: 15 min.
Koude sausen voor originele voorgerechten
38
38
38
Koude sausen voor originele voorgerechten
Voor 1 kom
6 el. crème fraîche
1 tl. kerriepoeder
3 tl. citroensap
Doe alle ingrediënten in de kom en serveer 3 à 4
pulsen.
Deze romige saus smaakt heerlijk bij een salade
met artisjokharten of bij kipsalade. Voor de variatie
kunt u de citroensap vervangen door 1 tl. grove
mosterd.
Kerriesaus
Bereidingstijd: 5 min.
Voor 1 kom
1 el. honing
5 el. olijfolie
1 el. grove mosterd
2 el. citroensap
1/2 uitgeperst teentje kno-
flook
Doe de honing, de mosterd, de citroensap en de
uitgeperste knoflook in de kom. Serveer 2 pulsen
en voeg daarna via de vloeistoffenopening de
olijfolie toe, terwijl u de Micro continu laat werken
(ca.10 s).
Maakt een salade van witlof met walnoten,
geserveerd met reepjes kipfilet, extra lekker.
Mosterdsaus met honing
Bereidingstijd: 5 min.
Voor 1 kom
1 bekertje yoghurt
1 roze grapefruit
2 el. zonnebloemolie
1 tl. bieslook
zout, peper
Doe de yoghurt, de sap van de grapefruit en de
olie in de kom, serveer 2 à 3 pulsen. Met fijnge-
hakte bieslook bestrooien en met zout en peper op
smaak maken.
Lekker bij sla, avocado, garnalen, grapefruit…
Grapefruitsaus
Bereidingstijd: 5 min.
Koude sausen voor originele voorgerechten
Voor 1 kom
10 cl schenkroom
de sap van 1 limoen
2 el. kokosmelk
2 druppels Tabasco
®
zout, peper
Doe alle ingrediënten in de kom en serveer 3 à 4
pulsen.
Geeft een exotisch tintje aan uw voorgerechten op
basis van vis.
Exotische saus
Bereidingstijd: 5 min.
Voor 1 kom
4 el. magere geklopte kwark
0% vet
1 el. tonijn op water en zout
uit blik
1/2 sjalot
1 takje peterselie
3 sprietjes bieslook
zout, peper
Doe de sjalot, peterselie en bieslook in de kom:
serveer 2 à 3 pulsen Voeg de tonijn, de kwark,
zout en peper toe en mix 10 s.
Een caloriearme saus om bij rauwe groenten te
serveren.
Tonijnsaus
Bereidingstijd: 5 min.
Voor 1 kom
4 groene pepers
1/4 ui
1 takje koriander
1 takje peterselie
2 el. citroensap
2 el. olijfolie
3 tl. azijn
1 tl. zout
Snijd de pepers open, verwijder de zaadjes en
snijd ze in stukken van 2 cm. Doe ze in de kom met
de ui, de koriander en de peterselie. Serveer 4 à 5
pulsen. Voeg de overige ingrediënten toe en laat
de Micro 30 s continu werken.
Een zeer pikante, Chileense saus die even lekker is
bij vis, vlees of groente. Als u niet van te pikant
houdt, gebruik dan milde pepers!
Pikante Latinosaus
Bereidingstijd: 7 min.
39
40
40
40
Koude sausen voor originele voorgerechten
Voor 1 kom
4 el. citroensap
3 el. olijfolie
1 el. sojasaus
1 el. sesamolie
1 mespunt rietsuiker
1 cm3 verse gember
1/2 teentje knoflook
10 basilicumblaadjes
1 mespunt chilipoeder
Schil de gember en de knoflookteentje en doe ze in
de kom met de basilicumblaadjes. Serveer 5 à 6
pulsen. Voeg de overige ingrediënten toe en
serveer opnieuw 3 à 4 pulsen.
Serveer met gemengde rauwe groenten: geraspte
worteltjes, taugé, sla, Chinese paddestoelen
Thaise saus
Bereidingstijd: 5 min.
Voor 1 kom
8 kerstomaatjes
6 el. olijfolie
1/2 knoflookteentje
1 el. balsamico azijn
10 basilicumblaadjes
zout, versgemalen peper
Doe de kerstomaatjes, de basilicum en de knoflook
in de kom. Voeg naar smaak peper en zout
toe. Serveer 3 à 4 pulsen en voeg dan via de
vloeistoffen opening de azijn en de olie toe, terwijl
u de Micro continu laat werken (ca. 10 s).
Lekker bij een salade van pasta of sperzieboontjes.
Dressing met kerstomaatjes
Bereidingstijd: 5 min.
Bij de borrel
42
42
Bij de borrel
Voor 1 kom
200 g ansjovis in olijfolie
2 teentjes knoflook
1 tl. balsamico azijn
1 sneetje witbrood
20 cl olijfolie
peper
Laat de ansjovis uitlekken op keukenpapier, week
de brood in de melk en knijp de uit. Doe de
ansjovis, de brood, de knoflookteentjes, waaruit u
de kiem verwijderd heeft, de azijn et de peper in
de kom. Mix ca. 30 s, totdat u een puree heeft.
Laat de Micro ongeveer 20 s continu werken
en voeg beetje bij beetje de olie toe via de
vloeistoffen opening in de deksel, totdat alle olie is
opgenomen.
Heerlijk bij rauwe groenten.
Anchoïade
Bereidingstijd: 10 min.
Voor 1 kom
1 kleine aubergine
1 teentje knoflook
2 el. olijfolie
1 el. citroensap
grof zout
zout, peper
De oven voorverwarmen op 180°C. De aubergine
wassen, afdrogen en er met een vork in prikken.
Leg de aubergine in een schotel op een laag grof
zout en laat ongeveer 45 min. garen totdat de schil
gerimpeld en de vruchtvlees zacht is.
Laten afkoelen.
Snijd de knoflookteentje in tweeën en verwijder de
kiem. Snijd de aubergine in tweeën, schep er met
een lepel de vruchtvlees uit en doe de in de kom.
Voeg de overige ingrediënten toe en serveer ca. 10
pulsen totdat u een homogeen mengsel heeft.
Garneer met fijngehakte zwarte olijven en serveer
er geroosterd boerenbrood bij.
Auberginepuree
Bereidingstijd: 10 min. Kooktijd: 1 uur.
Bij de borrel
43
Voor 1 kom
1 rode paprika
10 cl kokosmelk
200 g kwark
de sap van een 1/2 limoen
zout, chilipoeder
Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd
hem in stukjes. Laat de paprika 5 min. koken in de
kokosmelk. Voeg een mespunt zout en chilipoeder
toe. Laten afkoelen en in de kom van de Micro
overdoen. Voeg de kwark en de limoen toe.
Serveer 2 à 3 pulsen serveren en laat de Micro
daarna 30 s continu werken.
Een originele dipsaus bij rauwe groenten.
Creoolse dipsaus
Bereidingstijd: 10 min. Kooktijd: 5 min.
Voor 1 kom
1 venkelknol
100 g verse geitenkaas
1/2 citroen
bieslook, munt, kervel
25 g hazelnoten
1 scheutje hazelnotenolie
zout, peper
Hak de hazelnoten (6 à 7 pulsen) in de kom en
bewaar ze. Was de venkel, snijd hem in stukjes,
doe deze in de kom en serveer enkele pulsen. Voeg
de sap van de citroen, de geitenkaas, de olie, de
tuinkruiden, zout en peper toe en serveer nogmaals
5 a 6 pulsen. Bestrooi met de hazelnoten.
Serveer er geroosterd brood bij.
Venkel en verse geitenkaas
Bereidingstijd: 10 min.
Voor 1 kom
2 rijpe avocado's
1 el. crème fraîche
1 limoen
Tabasco
®
1 kleine ui (of bosuitje)
Olijfolie
Zout, peper
Snijd de ui in vieren en doe hem in de kom.
Serveer 3 pulsen en voeg dan de gepelde en in
stukken gesneden avocado toe, de sap van de
limoen, de crème fraîche, enkele druppels tabasco
en een scheutje olijfolie. Ongeveer 1 min. mixen tot
u een homogene puree heeft en deze met peper en
zout op smaak maken.
Op de laatste moment kunt u er in stukjes gesneden
tomaat doorroeren.
Serveer er tortillachips bij.
Guacamole
Bereidingstijd: 5 min.
Bij de borrel
45
Voor 1 kom
100 g cottage cheese
100 g kwark
1 blikje krab
(170 g nettogewicht)
50 g groene olijven
1 el. whisky
zout, peper
Doe alle ingrediënten in de kom. Serveer 2 à 3
pulsen en laat de Micro 30 s continu werken.
Serveer er dipzoutjes bij.
Engelse saus
Bereidingstijd: 5 min. Kooktijd: 5 min.
Voor 1 kom
2 plakjes gekookte ham
2 el. crème fraîche
1 tl. grove mosterd
Doe de grof gesneden ham, de crème frche en de
grove mosterd in de kom. Serveer 4 à 5 pulsen. En uw
saus is klaar!
Serveer er bloemkoolroosjes en in staafjes gesneden
courgettes en worteltjes bij…
Dijonaise saus
Bereidingstijd: 5 min.
Voor 1 kom
1 blikje tonijn
(190 g nettogewicht)
2 el. crème fraîche
1 tl. olijfolie
1 tl. mosterd
de sap van een 1/2 citroen
bieslook
zout, peper
De tonijn grof snipperen en in de kom doen. De
overige ingrediënten toevoegen en 4 à 5 pulsen
serveren. Uw tonijnpastei is klaar!
Besmeer er sneetjes geroosterd boerenbrood mee.
Tonijnpastei
Bereidingstijd: 5 min.
Voor 1 kom
1 beker mayonaise met
olijfolie
1 rode paprika
1 tomaat
1 teentje knoflook
1 tl. tomatenpuree
5 takjes basilicum
1 mespunt suiker
zout, peper
Gril de paprika ongeveer 15 min. onder de
ovengril, terwijl u hem regelmatig omdraait. Maak
in die tijd een mayonaise (zie blz. 34) met olijfolie
en bewaar deze in de kom van de Micro.
Verwijder de schil en de zaadlijsten van de papri-
ka en snijd hem in stukken. Dompel de tomaat in
kokend water, verwijder de schil en de pitjes en
snijd hem in dobbelsteentjes. Snijd de knoflook-
teentje in vieren en verwijder de kiem. Was de
basilicum en haal de blaadjes van de steel. Voeg
alle ingrediënten toe aan de mayonaise, serveer 2
à 3 pulsen en laat de Micro daarna 1 min. continu
werken.
Serveer de saus bij maïschips en rauwe groenten.
Tomatenpaprikasaus
Bereidingstijd: 15 min. Kooktijd: 15 min.
Voor 1 kom
250 g ontpitte zwarte olijven
20 ml olijfolie
1 el kappertjes
2 tl mosterd
Sap van 1 citroen
Peper, zout
Doe alle ingrednten behalve de olie in de mini-kom.
Mix ca. 30 seconden totdat u een pasta heeft.
Laat de machine 10 à 20 seconden continu draaien,
terwijl u via de opening beetje bij beetje de olie
toevoegt totdat deze volledig is opgenomen. Breng de
tapenade op smaak met zout en peper.
Heerlijk op sneetjes geroosterd boerenbrood.
Vervang voor meer smaak de zwarte olijven door
ontpitte Griekse zwarte olijven of gekruide olijven.
Tapenade
Bereidingstijd: 5 min
46
46
Bij de borrel
Voor 1 kom
200 g gerookte kuit van
kabeljauw of karper
1 citroen (sap)
10 cl melk
1 dikke snee droog witbrood
10 cl olijfolie
zout, peper
Snijd de korst van de brood en week de in de melk.
Doe de kuit, de uitgeknepen brood, zout en peper
in de kom. Ongeveer 5 s mixen totdat u een
gladde massa heeft. Voeg beetje bij beetje de olie
toe via de vloeistoffenopening in de deksel: de
tarama moet de consistentie hebben van een
mayonaise. De citroensap erbij gieten, zonodig
met zoute en peper op smaak maken en nog 4 à 5
pulsen serveren.
Lekker op warme boekweit flensjes of schijfjes
rammenas.
Tarama
Bereidingstijd: 10 min.
Voor 1 kom
1 kleine komkommer
2 1/2 bekertje Griekse
yoghurt
1 teentje knoflook zonder
de kiem
2 el. olijfolie
1 el. wijnazijn
1 takje munt
zout, peper
Schil de komkommer en snijd hem in blokjes van
ongeveer 2 cm. Doe deze in de kom en serveer 5
pulsen Doe de gehakte komkommer in een zeef,
strooi er zout over en laat 30 min uitlekken.
Druk in een theedoek de vocht uit de komkommer.
Hak de knoflookteentje in de kom van de Micro en
voeg de Griekse yoghurt, de munt, de olijfolie en
de azijn toe. Serveer 2 à 3 pulsen, voeg de
komkommer toe, bestrooi met peper en serveer
nogmaals 2 à 3 pulsen.
Koel serveren op geroosterd brood of bij koude of
gerookte vis.
Tzatziki
Bereidingstijd: 15 min. + 30 min.
48
48
Bij de borrel
Nous nous réservons le droit de modifier à tout moment et sans préavis les caractéristiques techniques de cet appareil.
Les informations figurant dans ce document ne sont pas contractuelles et peuvent être modifiées à tout moment.
© Tous droits réservés pour tous pays par Magimix.
Wij behouden ons het recht voor de technische kenmerken van dit apparaat op elk moment en zonder voorafgaande
kennisgeving te wijzigen.
De in dit document vermelde informatie is niet contractueel bindend en kan op elk moment worden gewijzigd.
© Alle rechten voorbehouden voor alle landen door Magimix.
Wir behalten uns vor, die technischen Eigenschaften dieses Gerätes jederzeit und ohne Vorankündigung zu ändern.
Die in diesem Dokument enthaltenen Angaben sind nicht vertraglich bindend und können jederzeit verändert werden.
© Magimix. Alle Rechte für alle Länder vorbehalten.
Ci riserviamo il diritto di modificare senza preavviso e in qualsiasi momento le caratteristiche
tecniche di questo apparecchio.
Le informazioni che figurano in questo documento non sono contrattuali e possono essere
modificate in qualsiasi istante. ©
Tutti i diritti riservati per tutti i paesi dalla Magimix.
Réf : 460 025 - 05/2014
Ce symbole indique que ce produit ne doit pas être traité avec les déchets
ménagers. Il doit être apporté dans un point de collecte adapté au recyclage des
équipements électriques et électroniques. Pour connaître l’emplacement des points
de collecte, vous pouvez contacter votre municipalité ou votre déchetterie.
Dit symbool wijst aan dat dit produkt niet met het gewoon huisvuil behandeld mag
worden. Men moet het naar een recyclage punt voor elektrische en elektronische
toestellen brengen. Meer inlichtingen over die recyclage punten zijn te verkrijgen
bij het gemeentebestuur of containerpark.
Dieses Symbol bedeutet, dass das Produkt nicht mit dem Hausmü ll entsorgt werden
darf. Es muss zu einer für die Verwertung von Elektro- und Elektronik-Altgeräten
geeigneten Sammelstelle gebracht werden. Fü r Informationen zu solchen
Sammelstellen wenden Sie sich bitte an Ihre Gemeindeverwaltung oder an Ihre
Mülldeponie.
Questo simbolo indica che il prodotto non deve essere eliminato con i rifiuti
domestici.
Deve essere portato in un centro di riciclaggio per attrezzature elettriche ed
elettroniche.
Contattare il vostro rivenditore o il comune per conoscere gli indirizzi di questo
tipo di centri di recupero dei rifiuti.
Remerciements : à toutes les personnes qui ont partagé leurs recettes
Photographies : Prise De Vue Production, Studio Crampont, Studio Péchart, Fotolia
Photogravure : Fotimprim - Paris
Imprimé en France par Bezin Haller - Juin 2014

Documenttranscriptie

LISEZ ATTENTIVEMENT LES CONSIGNES DE SÉCURITÉ ! (p.2) AVANT D’UTILISER VOTRE APPAREIL Veiligheidsvoorschriften .......................................26 Beschrijving van het apparaat...............................27 Gebruiksaanwijzing .............................................28 Aanbevelingen.....................................................29 Overzichtstabel van het gebruik ............................30 Onderhoud..........................................................31 Toelichting bij de recepten ....................................32 Lijst van recepten .................................................32 LEES DE VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN (BLZ. 26) AANDACHTIG DOOR, ! VOORDAT U HET APPARAAT GAAT GEBRUIKEN. Sicherheitshinweise..............................................50 Beschreibung des Gerätes.....................................51 Bedienung ...........................................................52 Empfehlungen ......................................................53 Verarbeitungstabelle.............................................54 Wartung..............................................................55 Hinweise zu den Rezepten ....................................56 Liste der Rezepte ..................................................56 DIE SICHERHEITSHINWEISE (P. 50) VOR DEM ERSTEN GEBRAUCH DES ! GERÄTES BITTE SORGFÄLTIG DURCHLESEN. Istruzioni di sicurezza ..........................................74 Descrizione dell’apparecchio ................................75 Utilizzo................................................................76 Raccomandazioni ................................................77 Tabella d’uso .......................................................78 Pulizia .................................................................79 Come leggere le ricette.........................................80 Indice delle ricette ................................................80 LEGGERE CON ATTENZIONE LE ISTRUZIONI DI SICUREZZA (P. 74) ! PRIMA DI UTILIZZARE QUESTO APPARECCHIO. Sommaire - Inhoudsopgave - Inhalt - Indice Consignes de sécurité ............................................2 Descriptif ...............................................................3 Utilisation ..............................................................4 Recommandations ..................................................5 Tableau d’utilisation................................................6 Entretien ................................................................7 Comment lire les recettes ........................................8 Index des chapitres ................................................8 ! VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN • Controleer of de spanning van het lichtnet overeenstemt met de spanning die op het typeplaatje van het apparaat wordt vermeld. • Laat kinderen niet zonder toezicht in de buurt van het apparaat. Dit apparaat is geen speelgoed; het is niet bestemd om door kinderen te worden gebruikt. • Laat het snoer niet over de rand van het werkblad hangen. Let op dat het snoer nooit in aanraking komt met warme of natte oppervlakken. • Gebruik het apparaat nooit nadat het gevallen is. Breng het in dat geval naar een door de fabrikant erkende klantenservice om het te laten nakijken. • Als het snoer beschadigd is, moet dit worden vervangen door de fabrikant, zijn klantenservice of een persoon met gelijkwaardige vakbekwaamheid, om ieder gevaar te voorkomen. • Het gebruik van onderdelen die niet door Magimix zijn aanbevolen of verkocht, kan verwondingen of elektrische schokken tot gevolg hebben. • In geval van barsten, vervorming of dimensionale verandering van een onderdeel of een accessoire moet dit worden vervangen. • Hanteer de messen altijd met de grootste voorzichtigheid, want deze zijn heel scherp. • Plaats het mes nooit op de as, voordat u de kom goed op zijn plaats heeft gebracht. • Steek terwijl het mes draait nooit uw vingers of een voorwerp in de toevoergoot, om geen gevaar te lopen van ernstige verwondingen en om het apparaat niet te beschadigen. Gebruik uitsluitend de aanduwer. • Controleer of het deksel goed vlak geplaatst en vergrendeld is, voordat u het apparaat in werking stelt. • Let op dat de motor volledig stilstaat, voordat u het apparaat schoonmaakt. • Trek de stekker van het apparaat uit het stopcontact, wanneer het niet gebruikt wordt en voordat u de accessoires op hun plaats brengt of deze losneemt om schoon te maken. • Probeer nooit het veiligheidsmechanisme te blokkeren. • Dompel het motorblok nooit onder water en plaats het niet in de vaatwasmachine, om ieder gevaar van elektrische schokken te vermijden. • Gebruik het apparaat niet buitenshuis. • Dit apparaat is niet bestemd om te worden gebruikt door personen (inclusief kinderen) met verminderde ichamelijke, zintuiglijke of geestelijke capaciteiten, of door personen zonder enige kennis of ervaring, tenzij zij toezicht of voorafgaande aanwijzingen over het gebruik van het apparaat hebben kunnen krijgen van een voor hun veiligheid verantwoordelijke persoon. Let op de kinderen om te zorgen dat zij niet met het apparaat spelen. • Uw apparaat is uitsluitend bestemd voor huishoudelijk gebruik. Het is er niet op berekend te worden gebruikt in de volgende gevallen, die niet door de garantie worden gedekt: in keukentjes bestemd voor het personeel in winkels, kantoren of andere professionele omgevingen, in boerenbedrijven, door gasten van hotels, motels en andere residentiële omgevingen, in bed- en breakfast omgevingen. 26 26 26 BESCHRIJVING Invoerbuis om ingredienten toe te voegen Deksel Opening om vloeistoffen toe te voegen Metalen mes = hakken, mixen enz. Mengmes = om te mengen en emulgeren Spatel Kom Motoras * PULSE toets (werking met tussenpozen) Motorblok * U kunt de lengte van de snoer aanpassen. Plaats de snoer op de juiste wijze in de hiertoe bestemde inkepingen om trillingen te voorkomen. 27 GEBRUIKSAANWIJZING Was de onderdelen (behalve de motorblok) zorgvuldig af, voordat u de apparaat voor de eerste keer gaat gebruiken. 1 2 3 Grundel de kom op de motorblok. Plaats de hulpstuk op de motoras. 4 5 Voeg de ingrediënten toe. Grundel de deksel. 7 8 Druk op de PULSE toets. De mes staat stil = u kunt Druk op de PULSE toets de deksel openen. 6 9 1 PULSE = 1 druk van 1 à 2 seconden op de PULSE toets ! 28 Pas op! De metalen mes is zeer scherp, pak de altijd vast bij de as in de ! midden. AANBEVELINGEN Voeg vloeistoffen toe via de vloeistoffen opening in de deksel. Voeg vaste stoffen toe via de invoerbuis in de deksel. Duw de ingrediënten indien nodig met de spatel omlaag en druk 2 à 3 keer op de PULSE toets. Houd de mes tegen terwijl u de inhoud uitschenkt. PULSE werking De apparaat schakelt automatisch uit wanneer u de toets loslaat, hierdoor kunt u de hakken en mixen perfect onder controle houden. Continuwerking Om een meer homogene samenstelling te krijgen of om bereidingen te emulgeren, houdt u de toets enkele seconden lang ingedrukt. Dubbele veiligheid Als de kom en de deksel niet goed vergrendeld en gesloten zijn, werkt de apparaat niet. Laat de deksel in de onvergrendelde stand, wanneer u de apparaat niet gebruikt. 29 OVERZICHTSTABEL VAN DE GEBRUIK Max. Hoeveelheid Werking* Tijd** P • Advies C ui, sjalot 2 20 s knoflook 2 20 s verse tuinkruiden 2 /3 kom 20 s gekookte ham 200 g 20 s in blokjes van 2 cm vlees 350 g 15 s in blokjes van 2 cm kaas 200 g 50 s in blokjes van 2 cm 200 g 25 s walnoten, hazelnoten /3 kom /3 kom in vieren gesneden vruchten 2 35 s in blokjes van 2 cm groenten 2 /3 kom 35 s in blokjes van 2 cm 50 g 30 s in vieren gebroken biscuits /3 kom De Micro is ook ideaal om in een handomdraai zelf kleine hapjes te maken (puree, moes, vruchtenroom etc.) om uw baby te laten kennismaken met de lekkere smaak van vers eten. Algemene regel: • Snijd de ingrediënten in blokjes van 2 cm. • Vul de kom voor niet meer dan 2 à 3. * • Wanneer u vaste en vloeibare ingrediënten wilt mengen, verwerk dan eerst de vaste ingrediënten en voeg daarna de vloeistoffen toe. ** ! 30 P werking = Pulse werking C werking = Continuwerking De tijden worden slechts ter informatie gegeven: pas de duur en de aantal pulsen aan afhankelijk van de gewenste resultaat. Gebruik Le Micro nooit voor de hakken van zeer harde ingrediënten, zoals muskaatnoten. U loopt dan de gevaar de apparaat te beschadigen. ONDERHOUD Trek altijd eerst de stekker uit de stopcontact voordat u de apparaat schoonmaakt. Maak de apparaat onmiddellijk na gebruik schoon (water + afwasmiddel). Hulpstukken: gebruik een flessenrager om de onderkant van de hulpstukken schoon te maken. Motorblok: schoon vegen met een vochtige zachte doek. De is noodzakelijk u aan onderstaande voorwaarden te houden om te voorkomen dat de losse onderdelen beschadigd worden: • Vaatwasmachine: stel de laagste temperatuur in (< 40°C) en vermijd de droogcyclus (meestal > 60°C). • Met de hand afwassen: laat de onderdelen niet te lang in water met reinigingsmiddel ondergedompeld liggen. Gebruik geen schurende producten (vb.: metalen schuursponsjes). • Reinigingsmiddelen: controleer op de gebruiksaanwijzing of deze geschikt zijn voor plastic artikelen. Laat de onderdelen niet weken. Droog ze na het afwassen meteen af. De roestvrijstalen onderdelen goed afdrogen om oxidatievlekken te voorkomen, ook al doen deze geenszins af aan de kwaliteit van de messen, schijven, kom etc. Sommige voedingsmiddelen, zoals worteltjes kleuren het plastic: met een stuk keukenpapier gedrenkt in plantaardige olie kunt u deze verkleuring verminderen. ! Dompel de motorblok nooit onder water. 31 TOELICHTING BIJ DE RECEPTEN Moeilijkheid van de recept: zeer gemakkelijk gemakkelijk Maten: 1 glas = 250 - 300 g tl.= theelepel el.= eetlepel Gebruik van de metalen mes Gebruik van de emulgeermes 1 puls = 1 druk van 1 à 2 seconden op de PULSE toets LIJST VAN RECEPTEN • De grote klassiekers .......................................................................33 • Koude sausen voor originele voorgerechten .............................37 • Bij de borrel.......................................................................................41 32 Klassieke mayonaise • • Bereidingstijd: 5 min. Voor 1 kom 2 eierdooiers 1 el. scherpe mosterd 250 ml olie zout, peper Doe de eierdooier, de mosterd, zout, peper en 1 el. olie in de kom. Serveer 3 pulsen. Blijf op de PULSE toets drukken (continu werking), terwijl u de olie en azijn in een heel dun straaltje toevoegt via de vloeistoffen opening in de deksel totdat u de gewenste dikte heeft (ca. 30 s). Alle ingrediënten moeten op dezelfde temperatuur zijn. U kunt naar smaak 1 tl. azijn of citroensap toevoegen. Gebruik een heel ei om een soepelere mayonaise te krijgen. Mayonaise zonder olie • • Bereidingstijd: 5 min. Voor 1 kom 2 hardgekookte eierdooiers 1 tl. scherpe mosterd 220 g magere kwark 1 tl. azijn zout, peper Doe de eierdooiers in de kom en serveer 3 pulsen Voeg de overige ingrediënten toe en serveer 4 à 5 pulsen totdat u een homogene massa heeft. Tartaarsaus • • • Bereidingstijd: 5 min. Voor 1 kom 1 beker mayonaise 4 augurkjes 2 el. kappertjes 1 bosuitje peterselie, bieslook, kervel zout, peper De grote klassiekers 3434 Doe de augurkjes, de kappertjes, de ui en de tuinkruiden in de kom van de Micro voorzien van de metalen mes. Bewaar dit mengsel en vervang de metalen mes door de emulgeermes. Maak mayonaise zoals beschreven boven. Voeg de kruidenmengsel toe en serveer nog 2 à 3 pulsen. Voeg naar smaak peper en zout toe. Lekker bij rauwe gehakte biefstuk, vis e.d. Bearnaisesaus • • Bereidingstijd: 10 min. • Kooktijd: 10 min. Voor 1 kom 2 sjalotten 2 takjes dragon 100 g koude boter 2 eierdooiers 50 ml azijn zout, peper Hak de sjalotten en de dragon met behulp van de Micro (4 à 5 pulsen). Doe in een kleine pan met dikke bodem de gehakte mengsel, de azijn, zout en peper. Laat dit op een laag vuur tot de helft inkoken. Giet de ingekookte mengsel in de kom, Voeg de eierdooiers toe en serveer 3 pulsen. Voeg de in blokjes gesneden boter toe en serveer 5 à 6 pulsen totdat u de gewenste consistentie heeft. Lekker bij alle soorten gegrild vlees. Rouille • • Bereidingstijd: 10 min Voor 1 kom 2 teentjes knoflook 2 eierdooiers 1 el tomatenpuree 1 g saffraanpoeder 1 mespuntje Cayennepeper Zout, peper Maak de knoflook schoon en voeg toe aan de minikom. Voeg de eierdooiers, de saffraan, de Cayennepeper toe. Breng op smaak met beetje zout en peper. Laat de machine 20 seconden draaien. Voeg via de opening beetje bij beetje de olijfolie toe. Voeg de tomatenpuree toe via de invoerbuis en druk enkele keren op PULSE om een homogene saus te krijgen U kunt de saffraan vervangen door paprika. Serveren bij bouillabaisse, gebakken of gepocheerde* vis, vissoep enz. De grote klassiekers 35 Cocktailsaus • • Bereidingstijd: 10 min. Voor 1 kom 1 1 1 1 2 1 beker mayonaise el. ketchup el. Port of Cognac tl. Worcestershire saus druppels Tabasco® el. crème fraîche Volg de recept van klassieke mayonaise. Voeg, zodra de mayonaise de juiste dikte heeft, de overige ingrediënten toe en serveer 5 à 6 pulsen, totdat u een homogeen mengsel heeft. Lekker bij avocado, garnalen e.d. Pesto • • Bereidingstijd: 10 min. Voor 1 kom 2 kleine knoflookteentjes 1 bosje basilicum 50 g pijnboompitten 50 g parmezaanse kaas 100 ml olijfolie toe zout en peper Was de basilicum, haal de blaadjes van de steeltjes en dep ze droog. Pel de knoflookteentjes, snijd ze in tweeën en verwijder de kiem in de hart. Doe de knoflook, de basilicum, de pijnboompitten, de parmezaanse kaas de peper en 1 tl. zeezout in de kom. Serveer ongeveer 10 pulsen tot u een homogeen mengsel heeft. Voeg dan, terwijl u de PULSE toets ingedrukt houdt, de olijfolie toe via de vloeistoffenopening in de deksel. Heerlijk bij pasta. U kunt eventueel ook wat geraspte parmezaanse kaas toevoegen. Harissa • • Bereidingstijd: 15 min. Voor 1 kom 250 g rode pepers 1 knoflookteentje 1 tl. koriander 1 tl. kummel 5 el. olijfolie 1 tl. zout 1 tl. komijn (optioneel) De grote klassiekers 3636 Verwijder de zaadjes uit de pepers, spoel de pepers verschillende keren af en laat ze uitdruipen in een zeef. Doe ze in de kom van de Micro, samen met de in vieren gesneden en van de kiem ontdane knoflook en serveer 6 à 7 pulsen Voeg de overige ingrediënten toe en serveer nogmaals 4 à 5 pulsen. Doe de harissa over in een potje met dekseltje en bedek de saus met 3 el. olijfolie: Op deze manier bereid, kunt u de harissa meerdere weken in de koelkast bewaren. Koude sausen voor originele voorgerechten Kerriesaus • • Bereidingstijd: 5 min. Voor 1 kom Doe alle ingrediënten in de kom en serveer 3 à 4 6 el. crème fraîche 1 tl. kerriepoeder 3 tl. citroensap pulsen. Deze romige saus smaakt heerlijk bij een salade met artisjokharten of bij kipsalade. Voor de variatie kunt u de citroensap vervangen door 1 tl. grove mosterd. Mosterdsaus met honing • • Bereidingstijd: 5 min. Voor 1 kom Doe de honing, de mosterd, de citroensap en de 1 el. honing 5 el. olijfolie 1 el. grove mosterd 2 el. citroensap 1/2 uitgeperst teentje knoflook uitgeperste knoflook in de kom. Serveer 2 pulsen en voeg daarna via de vloeistoffenopening de olijfolie toe, terwijl u de Micro continu laat werken (ca.10 s). Maakt een salade van witlof met walnoten, geserveerd met reepjes kipfilet, extra lekker. Grapefruitsaus • • Bereidingstijd: 5 min. Voor 1 kom 1 bekertje yoghurt 1 roze grapefruit 2 el. zonnebloemolie 1 tl. bieslook zout, peper 38 Doe de yoghurt, de sap van de grapefruit en de olie in de kom, serveer 2 à 3 pulsen. Met fijngehakte bieslook bestrooien en met zout en peper op smaak maken. Lekker bij sla, avocado, garnalen, grapefruit… Koude sausen voor originele voorgerechten Tonijnsaus • • Bereidingstijd: 5 min. Voor 1 kom 4 el. magere geklopte kwark 0% vet 1 el. tonijn op water en zout uit blik 1/2 sjalot 1 takje peterselie 3 sprietjes bieslook zout, peper Doe de sjalot, peterselie en bieslook in de kom: serveer 2 à 3 pulsen Voeg de tonijn, de kwark, zout en peper toe en mix 10 s. Een caloriearme saus om bij rauwe groenten te serveren. Exotische saus • • Bereidingstijd: 5 min. Voor 1 kom 10 cl schenkroom de sap van 1 limoen 2 el. kokosmelk 2 druppels Tabasco® zout, peper Doe alle ingrediënten in de kom en serveer 3 à 4 pulsen. Geeft een exotisch tintje aan uw voorgerechten op basis van vis. Pikante Latinosaus • • Bereidingstijd: 7 min. Voor 1 kom 4 groene pepers 1/4 ui 1 takje koriander 1 takje peterselie 2 el. citroensap 2 el. olijfolie 3 tl. azijn 1 tl. zout Snijd de pepers open, verwijder de zaadjes en snijd ze in stukken van 2 cm. Doe ze in de kom met de ui, de koriander en de peterselie. Serveer 4 à 5 pulsen. Voeg de overige ingrediënten toe en laat de Micro 30 s continu werken. Een zeer pikante, Chileense saus die even lekker is bij vis, vlees of groente. Als u niet van te pikant houdt, gebruik dan milde pepers! Koude sausen voor originele voorgerechten 39 Thaise saus • • Bereidingstijd: 5 min. Voor 1 kom 4 el. citroensap 3 el. olijfolie 1 el. sojasaus 1 el. sesamolie 1 mespunt rietsuiker 1 cm3 verse gember 1/2 teentje knoflook 10 basilicumblaadjes 1 mespunt chilipoeder Schil de gember en de knoflookteentje en doe ze in de kom met de basilicumblaadjes. Serveer 5 à 6 pulsen. Voeg de overige ingrediënten toe en serveer opnieuw 3 à 4 pulsen. Serveer met gemengde rauwe groenten: geraspte worteltjes, taugé, sla, Chinese paddestoelen… Dressing met kerstomaatjes • 40 • Bereidingstijd: 5 min. Voor 1 kom Doe de kerstomaatjes, de basilicum en de knoflook 8 kerstomaatjes 6 el. olijfolie 1/2 knoflookteentje 1 el. balsamico azijn 10 basilicumblaadjes zout, versgemalen peper in de kom. Voeg naar smaak peper en zout toe. Serveer 3 à 4 pulsen en voeg dan via de vloeistoffen opening de azijn en de olie toe, terwijl u de Micro continu laat werken (ca. 10 s). Lekker bij een salade van pasta of sperzieboontjes. Koude sausen voor originele voorgerechten Bij de borrel Anchoïade • • Bereidingstijd: 10 min. Voor 1 kom 200 g ansjovis in olijfolie 2 teentjes knoflook 1 tl. balsamico azijn 1 sneetje witbrood 20 cl olijfolie peper Laat de ansjovis uitlekken op keukenpapier, week de brood in de melk en knijp de uit. Doe de ansjovis, de brood, de knoflookteentjes, waaruit u de kiem verwijderd heeft, de azijn et de peper in de kom. Mix ca. 30 s, totdat u een puree heeft. Laat de Micro ongeveer 20 s continu werken en voeg beetje bij beetje de olie toe via de vloeistoffen opening in de deksel, totdat alle olie is opgenomen. Heerlijk bij rauwe groenten. Auberginepuree • • Bereidingstijd: 10 min. • Kooktijd: 1 uur. Voor 1 kom De oven voorverwarmen op 180°C. De aubergine 1 kleine aubergine 1 teentje knoflook 2 el. olijfolie 1 el. citroensap grof zout zout, peper wassen, afdrogen en er met een vork in prikken. Leg de aubergine in een schotel op een laag grof zout en laat ongeveer 45 min. garen totdat de schil gerimpeld en de vruchtvlees zacht is. Laten afkoelen. Snijd de knoflookteentje in tweeën en verwijder de kiem. Snijd de aubergine in tweeën, schep er met een lepel de vruchtvlees uit en doe de in de kom. Voeg de overige ingrediënten toe en serveer ca. 10 pulsen totdat u een homogeen mengsel heeft. Garneer met fijngehakte zwarte olijven en serveer er geroosterd boerenbrood bij. 4242 Bij de borrel Creoolse dipsaus • • Bereidingstijd: 10 min. • Kooktijd: 5 min. Voor 1 kom 1 rode paprika 10 cl kokosmelk 200 g kwark de sap van een 1/2 limoen zout, chilipoeder Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in stukjes. Laat de paprika 5 min. koken in de kokosmelk. Voeg een mespunt zout en chilipoeder toe. Laten afkoelen en in de kom van de Micro overdoen. Voeg de kwark en de limoen toe. Serveer 2 à 3 pulsen serveren en laat de Micro daarna 30 s continu werken. Een originele dipsaus bij rauwe groenten. Venkel en verse geitenkaas • • Bereidingstijd: 10 min. Voor 1 kom 1 venkelknol 100 g verse geitenkaas 1/2 citroen bieslook, munt, kervel 25 g hazelnoten 1 scheutje hazelnotenolie zout, peper Hak de hazelnoten (6 à 7 pulsen) in de kom en bewaar ze. Was de venkel, snijd hem in stukjes, doe deze in de kom en serveer enkele pulsen. Voeg de sap van de citroen, de geitenkaas, de olie, de tuinkruiden, zout en peper toe en serveer nogmaals 5 a 6 pulsen. Bestrooi met de hazelnoten. Serveer er geroosterd brood bij. Guacamole • • Bereidingstijd: 5 min. Voor 1 kom Snijd de ui in vieren en doe hem in de kom. 2 rijpe avocado's 1 el. crème fraîche 1 limoen Tabasco® 1 kleine ui (of bosuitje) Olijfolie Zout, peper Serveer 3 pulsen en voeg dan de gepelde en in stukken gesneden avocado toe, de sap van de limoen, de crème fraîche, enkele druppels tabasco en een scheutje olijfolie. Ongeveer 1 min. mixen tot u een homogene puree heeft en deze met peper en zout op smaak maken. Op de laatste moment kunt u er in stukjes gesneden tomaat doorroeren. Serveer er tortillachips bij. Bij de borrel 43 Tonijnpastei • • Bereidingstijd: 5 min. Voor 1 kom 1 blikje tonijn (190 g nettogewicht) 2 el. crème fraîche 1 tl. olijfolie 1 tl. mosterd de sap van een 1/2 citroen bieslook zout, peper De tonijn grof snipperen en in de kom doen. De overige ingrediënten toevoegen en 4 à 5 pulsen serveren. Uw tonijnpastei is klaar! Besmeer er sneetjes geroosterd boerenbrood mee. Dijonaise saus • • Bereidingstijd: 5 min. Voor 1 kom 2 plakjes gekookte ham 2 el. crème fraîche 1 tl. grove mosterd Doe de grof gesneden ham, de crème fraîche en de grove mosterd in de kom. Serveer 4 à 5 pulsen. En uw saus is klaar! Serveer er bloemkoolroosjes en in staafjes gesneden courgettes en worteltjes bij…… Engelse saus • • Bereidingstijd: 5 min. • Kooktijd: 5 min. Voor 1 kom 100 g cottage cheese 100 g kwark 1 blikje krab (170 g nettogewicht) 50 g groene olijven 1 el. whisky zout, peper Doe alle ingrediënten in de kom. Serveer 2 à 3 pulsen en laat de Micro 30 s continu werken. Serveer er dipzoutjes bij. Bij de borrel 45 Tomatenpaprikasaus • • • Bereidingstijd: 15 min. • Kooktijd: 15 min. Voor 1 kom 1 beker mayonaise met olijfolie 1 rode paprika 1 tomaat 1 teentje knoflook 1 tl. tomatenpuree 5 takjes basilicum 1 mespunt suiker zout, peper Gril de paprika ongeveer 15 min. onder de ovengril, terwijl u hem regelmatig omdraait. Maak in die tijd een mayonaise (zie blz. 34) met olijfolie en bewaar deze in de kom van de Micro. Verwijder de schil en de zaadlijsten van de paprika en snijd hem in stukken. Dompel de tomaat in kokend water, verwijder de schil en de pitjes en snijd hem in dobbelsteentjes. Snijd de knoflookteentje in vieren en verwijder de kiem. Was de basilicum en haal de blaadjes van de steel. Voeg alle ingrediënten toe aan de mayonaise, serveer 2 à 3 pulsen en laat de Micro daarna 1 min. continu werken. Serveer de saus bij maïschips en rauwe groenten. Tapenade • • Bereidingstijd: 5 min Voor 1 kom 250 g ontpitte zwarte olijven 20 ml olijfolie 1 el kappertjes 2 tl mosterd Sap van 1 citroen Peper, zout Doe alle ingrediënten behalve de olie in de mini-kom. Mix ca. 30 seconden totdat u een pasta heeft. Laat de machine 10 à 20 seconden continu draaien, terwijl u via de opening beetje bij beetje de olie toevoegt totdat deze volledig is opgenomen. Breng de tapenade op smaak met zout en peper. Heerlijk op sneetjes geroosterd boerenbrood. Vervang voor meer smaak de zwarte olijven door ontpitte Griekse zwarte olijven of gekruide olijven. 4646 Bij de borrel Tarama • • Bereidingstijd: 10 min. Voor 1 kom Snijd de korst van de brood en week de in de melk. 200 g gerookte kuit van kabeljauw of karper 1 citroen (sap) 10 cl melk 1 dikke snee droog witbrood 10 cl olijfolie zout, peper Doe de kuit, de uitgeknepen brood, zout en peper in de kom. Ongeveer 5 s mixen totdat u een gladde massa heeft. Voeg beetje bij beetje de olie toe via de vloeistoffenopening in de deksel: de tarama moet de consistentie hebben van een mayonaise. De citroensap erbij gieten, zonodig met zoute en peper op smaak maken en nog 4 à 5 pulsen serveren. Lekker op warme boekweit flensjes of schijfjes rammenas. Tzatziki • • Bereidingstijd: 15 min. + 30 min. Voor 1 kom 1 kleine komkommer 2 1/2 bekertje Griekse yoghurt 1 teentje knoflook zonder de kiem 2 el. olijfolie 1 el. wijnazijn 1 takje munt zout, peper Schil de komkommer en snijd hem in blokjes van ongeveer 2 cm. Doe deze in de kom en serveer 5 pulsen Doe de gehakte komkommer in een zeef, strooi er zout over en laat 30 min uitlekken. Druk in een theedoek de vocht uit de komkommer. Hak de knoflookteentje in de kom van de Micro en voeg de Griekse yoghurt, de munt, de olijfolie en de azijn toe. Serveer 2 à 3 pulsen, voeg de komkommer toe, bestrooi met peper en serveer nogmaals 2 à 3 pulsen. Koel serveren op geroosterd brood of bij koude of gerookte vis. 4848 Bij de borrel Remerciements : à toutes les personnes qui ont partagé leurs recettes Photographies : Prise De Vue Production, Studio Crampont, Studio Péchart, Fotolia Photogravure : Fotimprim - Paris Imprimé en France par Bezin Haller - Juin 2014 Ce symbole indique que ce produit ne doit pas être traité avec les déchets ménagers. Il doit être apporté dans un point de collecte adapté au recyclage des équipements électriques et électroniques. Pour connaître l’emplacement des points de collecte, vous pouvez contacter votre municipalité ou votre déchetterie. Dit symbool wijst aan dat dit produkt niet met het gewoon huisvuil behandeld mag worden. Men moet het naar een recyclage punt voor elektrische en elektronische toestellen brengen. Meer inlichtingen over die recyclage punten zijn te verkrijgen bij het gemeentebestuur of containerpark. Dieses Symbol bedeutet, dass das Produkt nicht mit dem Hausmü ll entsorgt werden darf. Es muss zu einer fü r die Verwertung von Elektro- und Elektronik-Altgeräten geeigneten Sammelstelle gebracht werden. Fü r Informationen zu solchen Sammelstellen wenden Sie sich bitte an Ihre Gemeindeverwaltung oder an Ihre Mü lldeponie. Questo simbolo indica che il prodotto non deve essere eliminato con i rifiuti domestici. Deve essere portato in un centro di riciclaggio per attrezzature elettriche ed elettroniche. Contattare il vostro rivenditore o il comune per conoscere gli indirizzi di questo tipo di centri di recupero dei rifiuti. Réf : 460 025 - 05/2014 Nous nous réservons le droit de modifier à tout moment et sans préavis les caractéristiques techniques de cet appareil. Les informations figurant dans ce document ne sont pas contractuelles et peuvent être modifiées à tout moment. © Tous droits réservés pour tous pays par Magimix. Wij behouden ons het recht voor de technische kenmerken van dit apparaat op elk moment en zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen. De in dit document vermelde informatie is niet contractueel bindend en kan op elk moment worden gewijzigd. © Alle rechten voorbehouden voor alle landen door Magimix. Wir behalten uns vor, die technischen Eigenschaften dieses Gerätes jederzeit und ohne Vorankü ndigung zu ändern. Die in diesem Dokument enthaltenen Angaben sind nicht vertraglich bindend und können jederzeit verändert werden. © Magimix. Alle Rechte fü r alle Länder vorbehalten. Ci riserviamo il diritto di modificare senza preavviso e in qualsiasi momento le caratteristiche tecniche di questo apparecchio. Le informazioni che figurano in questo documento non sono contrattuali e possono essere modificate in qualsiasi istante. © Tutti i diritti riservati per tutti i paesi dalla Magimix.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100

Magimix LE MICRO CHROME (18115 EB) de handleiding

Categorie
Voedsel verwerkers
Type
de handleiding