FRUIT
Aanbevelingen
Aardbeien • Heel laten en de kroontjes verwijderen
Abrikozen • Indien nodig doormidden snijden
Ananas • In stukken snijden
Appel • In vieren snijden
Bananen •
Niet te rijp en in twee of drie stukken
snijden
Kiwi •
Niet te rijp gebruiken en indien nodig
doormidden snijden
Mango • In stukken snijden
Meloen • In vieren snijden
Peer • Doormidden snijden
Perziken •
Niet te rijp gebruiken en zo nodig
doormidden snijden
Watermeloen • In stukken snijden
TIPS VOOR GROENTEN EN FRUIT
21
NEDERLANDS
Makkelijk
Moeilijker Moeilijk
Deze lijst van groente en fruit is niet uitputtend.
TIPS EN ADVIEZEN
• Ongelijkmatige snijresultaten zijn onvermijdelijk en kunnen variëren
afhankelijk van de grootte en de vorm van uw groenten en vruchten.
• Alle ingrediënten met een stevige of zeer stevige consistentie (bijv. wortels),
moeten van tevoren gekookt worden.
• Harde of langwerpige groenten (bijv. komkommer) moeten in stukken van
ca. 4 cm gesneden worden voor een optimaal resultaat.
• Bij gebruik van dit accessoire voor bepaalde zachte of kleine ingrediënten
(bijv. aardbeien) produceert het onregelmatige stukjes en geen blokjes.
• Verwijder de pit of pitjes en de schil (bananen, sinaasappels, kiwi, avocado
etc.) voordat u de vruchten of groenten in de aainvoergoot doet.
• Kaas: de meeste kazen zijn te zacht. Het is gemakkelijker om staafjes te
snijden van kaas van het type emmentaler. Om blokjes te snijden van feta
of gerookte tahoe, verwijdert u de plakjesschijf en snijdt u de ingrediënten
in stukken voordat u ze in de aanvoergoot doet. Om optimale resultaten te
krijgen kunt u ze enkele minuten in de vriezer zetten, voordat u ze met de
foodprocessor verwerkt.
• Dit accessoire is niet geschikt voor het in blokjes snijden van ham.
• Druk niet te hard op de aanduwer, u loopt dan kans het accessoire te
beschadigen.