Stand 5.3.2020
41 von 68
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
koel-kast laten doortrekken. Bloem en boter
kneden. Witte wijn eventjes laten koken, met de
bloemboter binden en het melk-kaas-mengsel
onderroeren. Tot slot het door elkaar geroerde
eigeel onderroeren. Massa niet meer laten koken
opdat het eigeel niet stolt.
Grissini met ham omwikkelen en in de kaasmassa
soppen. Met Italiaanse antipasti serveren.
Britse kaasfondue
Voor 4 à 6 personen
250 g cheddar kaas, 150 g stilton kaas, 3 EL boter,
75 ml slagroom of melk, 3-4 EL tomatenketchup,
1 TL maïzena, 1-2 EL heldere port
Wit brood / walnotenbrood, 6-8 stengels
bleekselderij, 3-4 vaste peren
De klaas in kleine stukjes snijden en met de bo-
ter en de slagroom al roerend smelten. De toma-
tenketchup toevoegen. De maïzena met water of
wijn verroeren, toevoegen en onderroeren.
Het brood en de peren in blokjes, de selderij
in plakjes snijden en met de fonduevork in de
kaasmassa soppen.
ZOETE FONDUE
Chocoladefondue - basisrecept
Naar smaak melkchocolade, pure chocolade
of witte chocolade smelten, zoals boven be-
schreven. Naar smaak fruit schillen en in
hapklare stukjes snijden, bijv. bananen,
aardbeien, frambozen, appels, abrikozen enz.
De fruitstukjes in de beide schotels serveren.
Afhankelijk van het fruitsoort eventueel met wat
citroensap bedruppelen. Aan tafel telkens een
stukje fruit op een fonduevorkje prikken en in
de warme chocolade dippen. Onmiddellijk weer
eruit nemen, afkoelen laten en ervan genieten!
Variaties Verfijn de chocolademassa met een
scheutje slagroom of melk. Ze wordt daardoor
crème-achtiger.
Kruid de chocolademassa naar smaak, bijv.
met een snufje gemalen kaneel, peper of
kardemom of een scheutje sinaasappellikeur of
vanillestroop. Serveer met de fondue behalve
fruit bijv. in stukken gesneden muffins of
crêpesrolletjes: Hiervoor vliesdunne crêpes
bakken (bijv. met de UNOLD
®
Crêpesmaker).
Bestrijk de nog warme crêpes dun met jam
(abrikozen- of sinaasappeljam) en rol deze
stevig op. Snijd de crêpes in hapklare stukjes.
Fruit in chocoladesaus
200 ml slagroom, 140 g zachtbittere jam,
1 snufje peperkoekkruiden of cayennepeper (na-
ar smaak), 100 ml sinaasappelsap
Fruit naar smaak, bijv. bananen, aardbeien, ana-
nas, peren, mandarijnen.
Bereiding: Slagroom met de kruiden verwarmen.
Chocolade in stukken breken en in de slagroom
smelten. Sinaasappelsap onderroeren. Fruit
poetsen en in stukken snijden. Fruitstukken
opprikken en in de chocoladesaus dippen. Tip:
1. Stel de temperatuurregelaar op een lage tot gemiddelde stand.
2. Smelt de chocolade al roerend in de keramische pan. Zodra de chocolade gesmolten is, de
regelaar op een lage stand zetten.
3. De chocolade moet alleen vloeibaar gehouden worden, ze mag in geen geval koken.
Copyright UNOLD AG | www.unold.de