38
NL
niet worden geopend tot ten minste 3/4 van de be-
reidingstijd is verstreken.
Geklopt deeg moet moeilijk los te maken zijn van
een lepel, omdat de kooktijd nutteloos zou worden
verlengd wanneer het deeg te vloeibaar is.
Bereiden van vlees
Vlees dat u wilt bereiden moet ten minste 1 Kg
wegen om te voorkomen dat het teveel uitdroogt.
Voor het ‘rare’ bereiden van erg mals, rood vlees
(goed gebakken aan de buitenkant, maar sappig
van binnen) is een korte bereidingstijd op hoge
temperatuur (200-250°C) benodigd. De ingrediën-
ten voor de jus moet alleen direct in de pan wor-
den geplaatst als de bereidingstijd kort is, anders
moeten ze tijdens het laatste half uur worden toe-
gevoegd. U kunt de mate van bakken controleren
door het vlees samen te drukken met een lepel: als
het vlees niet meegeeft, dan is het juist gekookt.
Voor rosbief en fi let, die van binnen roze moeten
blijven, moet de bereidingstijd zeer kort zijn. Vlees
kan op een bord dat geschikt is voor ovens worden
geplaatst of rechtstreeks op de grill. Plaats in het
laatste geval een lade onder de grill om de jus op
te vangen. Als het bakken is voltooid, raden we aan
15 minuten te wachten voordat u het vlees snijdt,
zodat de jus niet uit het vlees loopt. De gerechten
kunnen voordat ze worden opgediend in de oven
warm worden gehouden op minimumtemperatuur
Grillen
Bijna alle vleessoorten kunnen worden gegrild,
met uitzondering van een aantal magere vlees-
soorten en vleesbroden. Breng wat olie aan op het
vlees of de vis die u wilt grillen en plaats het al-
tijd op de grill – plaats de grill in de geleiders het
dichtstbijgelegen of het verst van het grillverwar-
mingselement in verhouding tot het vlees om te
voorkomen dat het aan de buitenkant aanbrandt en
aan de binnenkant niet gaar is. Het is nuttig om een
bakje onder de grill te plaatsen om druppels jus en
vet op te vangen.
10. REINIGEN EN ONDERHOUD
(WAARSCHUWING: HAAL DE STEKKER UIT HET STOPCONTACT VOORDAT
U DEZE HANDELINGEN UITVOERT)
Reinigen algemeen
Reinig de oven als deze koud is. Was geëmailleerde
onderdelen met een lauw sopje. Gebruik geen
schuurmiddelen, staalwol of zuur, die de onder-
delen kunnen beschadigen. Gebruik geen pro-
ducten die die chloor (bleekmiddel, zoutzuur, etc.)
bevatten, zelfs indien verdund. Gebruik specifi eke
commerciële producten of wat warme azijn. Gron-
dig spoelen met water en drogen met een droge
en zachte doek. Reinig de glazen deur van de oven
alleen met warm water, en gebruik geen ruwe
doeken. Laat geen voedsel (vooral zure voeding-
smiddelen, zoals zout, azijn, citroen, etc.) achter op
de roestvrijstalen onderdelen, omdat die kunnen
beschadigen. Was het apparaat niet met directe
waterstralen, omdat de veiligheidsmechanismen
van het apparaat beschadigd kunnen raken als er
water in het apparaat loopt. Gebruik geen schuren-
de stoffen (bijv. zoutzuur) voor het reinigen van het
oppervlak waarop de oven is geplaatst.
De oven reinigen
Het is een goede gewoonte de ovenruimte elke dag
nadat het apparaat is gebruikt te reinigen. Zo zal
het eenvoudiger zijn kookresten te verwijderen en
te voorkomen dat kookresten aanbranden wanneer
de oven weer wordt gebruikt. Reinig de oven zorg-
vuldig met een warm sopje of met geschikte com-
merciële producten.
De ovendeur reinigen
Om de ovendeur grondig te reinigen wordt aanbev-
olen als volgt te werk te gaan:
• open de deur volledig;
• steek de meegeleverde stoppen in de gaten “A”
op de scharnieren (Fig. 4);
• til de deur voorzichtig op en trek de deur naar u
toe (Fig. 5);
• plaats de deur in omgekeerde volgorde terug op
zijn plaats.