Bediening en onderhoud
NL
Verwijder alle verpakkingen van het apparaat.
Controleer of de spanning van het apparaat overeenkomt met de netspanning van uw huis.
Voltage 220V-240V 50Hz. Sluit het apparaat altijd aan op een geaard stopcontact.
Met de OV-1420 kookt u steeds met hete lucht (droge roostering) en met het voedsel op een
zwevend rooster. Het vastgehouden vet wordt tot op een minimum beperkt, wat leidt tot minder
calorieën en een lager vetgehalte, wat dus goed voor de gezondheid is.
De OV-1420 is geschikt voor allerlei soorten voedsel: vlees, kip, vis, zeebanket, aardappelen,
rijst, groenten, enz. Binnen een zeer korte tijd is uw maaltijd bereid en kunt u aan tafel!
Om uw multifunctionele halogeenoven optimaal te kunnen gebruiken dient u rekening te
houden met de volgende kooktips.
• Afhankelijk van het voedingstype, het gewicht, volume en textuur moet het voedsel tijdens
het bereidingsproces worden omgedraaid.
• Indien mogelijk, het voedsel rechtstreeks op het rooster leggen.
• Bereid een volledige maaltijd in een keer door gebruik te maken van de twee
roosterniveaus en de verhogingsring.
Eerste gebruik
Laat het apparaat een keer functioneren door het netsnoer in het stopcontact te steken en de
aan/uitknop van de tijdschakelaar (nr. 3) op 10 minuten in te stellen.
Lees voordat u dit doet de gehele gebruiksaanwijzing en veiligheidsvoorschriften.
Bij het eerste gebruik kan het zijn dat het apparaat gaat roken of een geur geeft, dit is normaal.
Gebruik
Haal de stekker uit het stopcontact.
Plaats het apparaat op een vlakke en stabiele ondergrond.
Verwijder het deksel (nr. 4) met behulp van de veiligheidshendel (nr. 1) en zet dit neer op een
warmtebestendige ondergrond. Breng 1 of beide meegeleverde voedsel rekjes aan in de
glazen pan (nr. 5).
Leg uw etenswaren, welke u wilt bereiden, op de rekjes. Breng
het deksel (nr. 4) weer op de pan (nr. 5) aan. Er moet minstens
4 cm. afstand bestaan tussen de etenswaren en de deksel.
Indien u de minimale afstand van 4 cm. niet gehaald kan worden,
plaats dan de bijgeleverde verhogingsring op de glazen pan
(nr. 5) en plaats daarna het deksel (nr. 4). Sluit het apparaat aan
op een geaard stopcontact.
2
3
7 8
Draai de aan/uit tijdschakelaar (nr. 3) altijd met de klok mee naar de gewenste bereidingstijd
en stel de thermostaat knop (nr. 2) in op de gewenste temperatuur.
Druk de veiligheidshendel (nr. 1) omlaag om het apparaat in werking te stellen. De twee
controlelampjes (nr. 7 en 8) zullen gaan branden.
Als de gewenste temperatuur is bereikt, gaat het controlelampje (nr. 8) uit, terwijl de ventilator
blijft draaien. Als de bereidingstijd is bereikt, gaat het controlelampje (nr. 7) uit en klinkt er een
geluidssignaal om aan te geven dat uw gerechten klaar zijn.
De kooktijd en de temperatuur kunnen tijdens of na de kooktijd gewijzigd worden door de
knoppen (nr. 2 of 3) in te stellen.
Voedsel plaatsen voor een optimale bereiding
Wanneer u verschillende stukken voedsel op het rooster legt, moet u ervoor zorgen dat u
minstens 1,5 cm. ruimte vrij laat tussen de stukken voedsel en zijkant van de glazen kom.
Dankzij deze tussen ruimte kan de lucht vrij door de oven bewegen. Vermijd ook voedselwaren
bovenop elkaar te stappelen om meer in een keer te kunnen bereiden. De hete lucht moet vrij
kunnen circuleren om het voedsel correct te kunnen bereiden.
Indien het te bereiden gerecht voorschrijft dat de oven moet worden voorverwarmd, dient u de
oven 6 minuten op 250°C vooraf in te schakelen.
Het voedsel knapperig houden
Als het voedsel klaar is, zet u de thermostaat laag en houdt u de ventilator aan. Zo blijft het
voedsel warm en knapperig.
Na gebruik
Haal de stekker uit het het stopcontact en verwijder de deksel met behulp van de
veiligheidshendel (nr. 1).
Gebruik altijd de meegeleverde tang om de rekjes met de gerechten beet te pakken.
De rekjes zijn zeer heet, raak deze nooit aan, u kunt zich ernstig verwonden.
Laat het apparaat afkoelen alvorens het te reinigen.
Schoonmaken
Haal voor het schoonmaken altijd de stekker uit het stopcontact en laat het apparaat volledig
afkoelen. U dient het apparaat na ieder gebruik te reinigen.
De oven beschikt over een speciale “self-cleaning” stand op te temperatuurschakelaar (nr. 2),
welke dient te worden gebruikt om de glazen pan te reinigen.
Verwijder alle voedsel en vet uit de pan. Vul de pan met ongeveer 15 cm koud water waaraan
een scheutje afwasmiddel is toegevoegd.
Draai de temperatuurschakelaar naar het symbool “Wash”.
De combinatie van warmte en de draaibeweging van het water met het afwasmiddel zal de
glazen pan snel en efficient reinigen.
De rekjes kunt u ook in de pan laten staan om eventuele voedselresten te laten weken.
Hardnekkig vuil kunt u verwijderen d.m.v. een borstel.
Alle delen, behalve het deksel (nr. 4) en de plastic steun (nr. 6), zijn vaatwasmachine
bestendig. Deze kunt u met een vochtige doek afnemen.
Gebruik geen agresieve schoonmaakmiddelen of schuursponzen.