Unold 48155 de handleiding

Type
de handleiding
INHALTSVERZEICHNIS
Bedienungsanleitung Modell 48155
Technische Daten ....................................6
Symbolerklärung ......................................6
Für Ihre Sicherheit ...................................6
In Betrieb nehmen ................................... 9
Crêpes zubereiten ....................................10
Reinigen und Pflegen ............................... 11
Tipps zum Crêpes maker ...........................11
Crêpes Grundrezept .................................12
Abwandeln des Grundrezeptes ..................13
Grundrezept für Diabetiker
und Glutenallergiker ................................14
Rezepte ..................................................14
Garantiebestimmungen ............................17
Entsorgung / Umweltschutz ......................17
Informationen für den Fachhandel .............17
Service-Adressen .....................................18
Instructions for use Model 48155
Technical Specifications ........................... 19
Explanation of symbols .............................19
Important Safeguards ...............................19
First use .................................................22
Preparing crêpes ......................................22
Cleaning .................................................23
Tips for using the crêpes maker ................ 24
Basic recipe ............................................24
Variations on the basic recipes ................. 25
Basic recipe for people suffering
from diabetes and gluten allergy ...............26
Recipes ..................................................26
Guarantee Conditions ............................... 28
Waste Disposal/Environmental Protection ...28
Service ...................................................18
Notice d’utilisation modèle 48155
Spécification technique ...........................30
Explication des symboles ..........................30
Consignes de sécurité ..............................30
Mise en service........................................33
Préparer les crêpes ..................................33
Nettoyage ...............................................34
Tuyaux pour l’utilisation du crêpes maker ... 35
Recette de base .......................................35
Variations de la recette de base .................36
Les recettes pour les personnes
souffrant d’allergies ou de diabète .............36
Les recettes ............................................37
Conditions de Garantie ............................. 38
Traitement des déchets /
Protection de l’environnement ...................38
Service ...................................................18
Gebruiksaanwijzing model 48155
Technische gegevens ...............................39
Verklaring van de symbolen .......................39
Veiligheidsvoorschriften ............................39
Ingebruikname ........................................42
Crêpes bereiden ......................................43
Reiniging ...............................................43
Tips voor de Crêpesmaker .........................44
Basisrecept .............................................44
Deeg-basisrecept variëren ........................ 45
Basisrecepten voor diabetici
en mensen met een allergie voor gluten .....46
Recepten ................................................46
Garantievoorwaarden ................................ 47
Verwijderen van afval/Milieubescherming ...47
Service ...................................................18
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
Stand 19.2.2020
39 von 76
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
Vermogen: 1.250 W, 230 V~, 50 Hz
Plaat: Gietijzeren plaat, met antiaanbaklaag, diameter ca. 33 cm
Snoerlengte: Ca. 137 cm
Grootte: Ca. 34,7 x 37,7 x 11,6 cm
Gewicht: Ca. 2,35 kg
Uitrusting: Traploze temperatuurinstelling, controlelampje
Toebehoren: Houten deeg verdeler, houten spatel, gebruiksaanwijzing met recepten
Wijzigingen en vergissingen in de uitrustingskenmerken, techniek, kleuren en design voorbehouden.
GEBRUIKSAANWIJZING MODEL 48155
VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
TECHNISCHE GEGEVENS
Lees de volgende aanwijzingen a.u.b. door en bewaar ze goed.
1. Dit apparaat kan door kinderen vanaf 8 jaar worden gebruikt en
door personen die over gebrekkige fysieke, sensorische of gees
-
telijke vaardigheden of gebrek aan ervaring en/of kennis beschik-
ken, mits zij onder toezicht staan of instructies hebben gekre-
gen aangaande het veilige gebruik van dit apparaat en de hieruit
resulterende gevaren begrepen hebben.
2.
Kinderen mogen niet met het apparaat spelen.
3. Reiniging en onderhoud door de gebruiker mogen niet door kin
-
deren worden uitgevoerd, tenzij deze ouder dan 8 jaar zijn en
onder toezicht staan.
4.
Berg het apparaat en de kabel op buiten bereik van kinderen
onder de 8 jaar.
5. VOORZICHTIG - delen van dit product kunnen zeer heet worden
en brandwonden veroorzaken! Wees in aanwezigheid van kinde
-
ren en kwetsbare personen bijzonder voorzichtig.
VERKLARING VAN DE SYMBOLEN
Dit symbool wijst op eventuele gevaren die letsel tot gevolg kunnen hebben of tot schade
aan het apparaat leiden.
Dit symbool wijst op een eventueel verbrandingsgevaar. Ga hier altijd zeer voorzichtig te
werk.
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
40 von 76
Stand 19.2.2020
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
6. Sluit het apparaat alleen aan op wisselstroom met spanning con-
form typeplaatje.
7.
Dit apparaat mag niet met een externe tijdschakelklok of een
afstandsbedieningssysteem worden gebruikt.
8. Dompel het apparaat of het snoer om redenen van de elektrische
veiligheid in geen geval in water of andere vloeistoffen.
9. Reinig het apparaat om redenen van de elektrische veiligheid
niet in de vaatwasser.
10. Schakelaar en snoer mogen niet met water of andere vloeistoffen
in contact komen. Wanneer dit toch gebeurt, moeten alle onder
-
delen vóór een volgend gebruik weer helemaal droog zijn.
11.
Raak het apparaat resp. het snoer nooit met natte handen aan.
12. Het apparaat is uitsluitend bedoeld voor huishoudelijke doelein
-
den of soortgelijke doeleinden, bijv.
kitchenettes in winkels, kantoren of andere werkplaatsen,
landbouwbedrijven,
voor gebruik door gasten in hotels, motels of andere toeristische
accommodaties,
in privé pensions of vakantiewoningen.
13. Plaats het apparaat om redenen van veiligheid nooit op hete
oppervlakken, op een metalen dienblad of op een natte onder
-
grond.
14.
Het apparaat of het snoer mogen niet in de buurt van vlammen
worden gebruikt.
15. Gebruik de Crêpes Maker steeds op een vrij, vlak en hittebesten
-
dig oppervlak.
16.
Gebruik het apparaat uitsluitend voor het bereiden van crêpes en
niet voor andere doeleinden.
17. Plaats het apparaat op een droge, stabiele en hittebestendige
ondergrond. Leg in geval van twijfel een hittebestendige plaat
onder het apparaat.
18. Let erop dat het snoer niet over het werkvlak heen hangt, omdat
dit tot ongelukken kan leiden, bijv. als kleine kinderen er aan
trekken.
19. Het snoer of de gebruikte verlenging moet zo worden geplaatst
dat eraan trekken of erover struikelen voorkomen wordt.
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
Stand 19.2.2020
41 von 76
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
20. Wikkel het snoer niet rond het apparaat en vermijd knikken in het
snoer om schade aan het snoer te voorkomen.
21. Vóór het verwarmen het snoer a.u.b. volledig afwikkelen, opdat
dit niet met hete delen in contact komt.
22. Kom tijdens het bedrijf nooit met uw handen tegen de hete bak
-
plaat – gevaar voor verbranding!
23.
Houd tijdens het gebruik voldoende afstand t.o.v. wanden en
brandbare voorwerpen zoals bijv. gordijnen.
24. Gebruik de Crêpes Maker uitsluitend volgens deze gebruiksaan
-
wijzing.
25.
Gebruik uitsluitend de meegeleverde spatel om de crêpes van de
plaat te halen. Snijd de gebakken crêpes nooit op de bakplaat.
Onjuist gereedschap, bijv. van metaal, kan de antiaanbaklaag
beschadigen.
26. Bereid uitsluitend crêpes op de bakplaat. De plaat is er niet voor
geschikt om andere levensmiddelen zoals eieren, braadworst e.d.
te bereiden.
27. Gebruik het apparaat uitsluitend in binnenruimten.
28. Dek het apparaat tijdens het gebruik nooit af om een oververhit
-
ting van het apparaat te voorkomen.
29.
Beweeg het apparaat niet zolang dit in bedrijf is om verwondin-
gen te voorkomen.
30.
Het apparaat mag niet met toebehoren van andere fabrikanten of
merken worden gebruikt om schade te voorkomen.
31. Na gebruik en voor het reinigen de netstekker uit het stopcontact
trekken. Laat het apparaat nooit zonder toezicht wanneer de net
-
stekker zich in het stopcontact bevindt.
32.
Controleer het apparaat, de stekker en het snoer regelmatig op
slijtage en beschadigingen. Stuur het apparaat of het snoer in
geval van beschadigingen van het snoer of andere onderdelen
a.u.b. voor controle en/of reparatie aan onze klantenservice.
Ondeskundig uitgevoerde reparaties kunnen aanzienlijke geva
-
ren voor de gebruiker veroorzaken en leiden tot het vervallen van
de garantie.
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
42 von 76
Stand 19.2.2020
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
33. Als het snoer van dit apparaat beschadigd is, dient dit door de
fabrikant, zijn klantenservice of een op een soortgelijke manier
gekwalificeerde persoon te worden vervangen om gevaren te voor
-
komen.
LET OP:
Het apparaat wordt tijdens de werking heel heet!
Open de behuizing van het apparaat in geen geval. Er bestaat
gevaar voor een elektrische schok.
De fabrikant aanvaardt geen aansprakelijkheid bij foutieve montage, bij ondeskundig of foutief gebruik of
als reparaties door niet geautoriseerde personen worden uitgevoerd.
INGEBRUIKNAME
1. Verwijder alle verpakkingsmaterialen en eventuele transportbeveiligingen. Houd verpakkingsma-
terialen verwijderd van kinderen– Kans op verstikking!
2. Controleer of alle genoemde toebehoren voorhan-
den zijn.
3. Steek het snoer eerst in de aansluitbus op het appa-
raat.
4. Steek dan de stekker in een stopcontact volgens
typeplaatje.
5. Schakel het apparaat aan de temperatuurschake-
laar in. Het rode controlelampje gaat branden en
het apparaat verwarmt.
6. Als het controlelampje uitgaat, is de Crêpes Maker klaar voor gebruik.
7. Laat het apparaat gedurende enkele minuten opwarmen, om eventuele fabricageresiduen te
verwijderen. Open het raam gedurende deze fase. Na het inbranden vertoont het apparaat mis-
schien al sporen van gebruik, deze hebben echter geen nadelige invloed op de werking van het
apparaat en zijn geen reden voor reclamatie.
8. Laat het apparaat enkele minuten afkoelen.
9. Reinig dan alle onderdelen met een vochtige doek zoals beschreven in het hoofdstuk “Reiniging
en onderhoud”.
10. Veeg de bakplaat met een vochtige doek af en olie de plaat in met een beetje vet. Op grond van
de antiaanbaklaag is het niet nodig om de plaat verder in te vetten.
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
Stand 19.2.2020
43 von 76
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
1. Bereid een crêpes-deeg volgens het basisrecept.
2. Steek de stekker in een contactdoos en schakel het apparaat aan de temperatuurschakelaar in.
3. Het rode controlelampje geeft aan dat het apparaat verwarmt. Zodra het apparaat de gewenste
temperatuur heeft bereikt, gaat het controlelampje uit.
4. Doe ca. 150 tot 175 ml (komt overeen met één
soepopscheplepel) van het bereide deeg in het
midden van de bakplaat en verdeel het deeg
vlug en gelijkmatig met de deegverdeler op de
bakplaat. Beweeg de deegverdeler altijd in een
cirkelvormige beweging. Op deze manier bereikt
u een gelijkmatig bakresultaat. Eventueel vergt
dit wat oefening.
5. Attentie: De bij de eerste inbedrijname bereide
crêpe niet opeten. Gooi de eerste crêpe weg.
6. Zodra het oppervlak van de crêpe niet meer
vloeibaar is en de crêpe eenvoudig kan worden opgelicht, kunt u de crêpe voorzichtig met de
houten spatel omdraaien. Schuif de spatel onder de crêpe, maak de crêpe voorzichtig los van de
bakplaat en draai de crêpe om.
7. Laat de crêpe nog eens een kort moment bakken en neem de crêpe dan voorzichtig van de bak-
plaat. U kunt nu de volgende crêpe bereiden.
8. Veeg de bakplaat eventueel tussendoor met een keukenpapier af wanneer er te veel vet op het
oppervlak van de plaat is.
9. Crêpes smaken het beste als zij vers zijn. U kunt een groter aantal crêpes op elkaar gestapeld op
een afgedekte plaat bij 80°C in de oven warmhouden.
10. Schakel het apparaat na het gebruik uit, laat dit afkoelen en trek de stekker uit het stopcontact.
11. U kunt de crêpes na het bakken volgens onze receptideën verfijnen.
LET OP: Het apparaat wordt tijdens de werking heel heet!
CRÊPES BEREIDEN
REINIGING
Laat het apparaat volledig afkoelen alvorens dit te reinigen.
Vóór het reinigen het apparaat steeds uitschakelen en de stekker uit het stop-
contact trekken.
1. Dompel het apparaat voor het reinigen nooit in water of een andere vloeistof.
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
44 von 76
Stand 19.2.2020
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
TIPS VOOR DE CRÊPESMAKER
1. Crêpes kunnen niet allen puur genoten worden, maar ook met een zoete of hartige vulling.
2. Na het bakken kunnen de crêpes heet worden opgerold, opgevouwen of gedrapeerd.
3. Dun met kruidenkwark besmeerde en stevig opgerolde crêpes maken van een salade iets bijzon-
ders. Snijd de opgerolde crêpes in plakken van ½ cm en verdeel ze over de salade.
4. Crêpes met groene of rode pesto besmeren, stevig oprollen en in plakken snijden – als vulling
voor een soep of als decoratie voor de salade.
5. In plaats van kwark kunnen ook pastas of mayonaises met liefst kleurige ingrediënten worden
gebruikt.
6. Bind gehakte jonge spinazie met een ei en verdeel hem over de crêpes. De crêpes stevig oprollen,
laten afkoelen en in plakken van 1 cm snijden - een heerlijke vulling voor een heldere bouillon.
7. Een echt feestelijk dessert is een crêpetaart! Maak een stapel van afwisselend crêpes, slagroom,
wat amandelschaafsel en in plakjes gesneden aardbeien, totdat u een ca. 7 cm hoge taart heeft.
De laatste laag moet een crêpe zijn. Bestuif de taart met poedersuiker of garneer hem met toef-
jes slagroom en aardbeien.
8. Voor een hartige crêpetaart als blikvanger op een koud buffet kunt u b.v. een vulling van gerookte
zalm met room en mierikswortel of verse roomkaas met paprika en radijsjes gebruiken.
BASISRECEPT
Galettes
250 g boekweitemeel
250 ml melk (0,3 of 1,5 %)
125 g vloeibare boter
3 eieren, klasse M
1 snufje zout
Alle ingrediënten met de pureerstaaf of een
handmixer goed doorroeren en ½ uur lang in de
koelkast plaatsen, zodat het meel in het deeg
goed kan opzwellen. Het deeg moet relatief
dunvloeibaar zijn (zoals koffieroom), want hoe
dunner het deeg des te zachter en dunner
worden uw crêpes.
Crêpes
250 g meel
250 ml melk (0,3 of 1,5 %)
125 g vloeibare boter
3 eieren, klasse M
1 snufje zout
suiker afhankelijk van de crêpesvulling
2. Veeg de plaat en de behuizing met een goed uitgewrongen vochtige doek af. Gebruik geen harde
schuurmiddelen, staalwol, metalen voorwerpen, hete reinigingsmiddelen of desinfectiemidde-
len omdat deze tot beschadigingen kunnen leiden. Dit geldt vooral voor de antikleeflaag van de
bakplaat.
3. Bewaar het apparaat op een tegen stof beschermde plaats.
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
Stand 19.2.2020
45 von 76
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
Alle ingrediënten met de pureerstaaf of een
handmixer goed doorroeren en ½ uur lang in de
koelkast plaatsen, zodat het meel in het deeg
goed kan opzwellen.
Klassisch met sinaasappellikeur bedrui-
pen of met wat suiker bestrooien.
Met confiture besmeren, oprollen en er
poedersuiker overheen strooien.
Met choco-hazelnoot-creme besmeren.
Uit de crêpes puntzakken vormen en deze
met fruit en slagroom vullen.
Crêpe-puntzakken met ijs vullen en er
hete chocoladesaus overheen gieten.
Crêpes besmeren met sinaasappel-
confiture, er mandarijntjes overheen
doen, oprollen en hierbij vanillesaus
serveren.
Met asperges en een beetje kruiden-
mayonaise vullen.
Crêpe met ragout-fin opvullen.
De crêpes in dunne strookjes snijden
en als vulling voor de soep (Flädle)
gebruiken.
Met geraspte kaas (kaas direct op het
deeg op de Crêpes maker verdelen en
erop laten smelten)
Salami, rauwe of gekookte ham
Tomatenconcassee (gepelde, ontpitte, en
in fijne blokjes gesneden tomaten, evt.
kruiden)
Eenvoudige vullingen voor crêpes en galettes
DEEG-BASISRECEPT VARIËREN
Crêpes van tarwemeel worden traditioneel zoet
gebruikt. Daartoe kan het deeg op vele manieren
worden gevarieerd:
geraspte schil van een onbespoten
sinaasappel of citroen toevoegen.
eruit geschrapt merg van een vanillestokje
toevoegen
gemalen kaneel of anijs naar smaak
toevoegen
1 EL zeer fijn gemalen hazelnoten, wal-
noten of amandelen toevoegen
1 EL fijn geraspte kokos toevoegen
1 EL rum of sinaasappellikeur toevoegen
fijn gehakte pepermunt of citroentijm
toevoegen
Galettes van boekwijtemeel worden traditioneel
hartig gebruikt. Natuurlijk kunnen ook crêpes
van tarwemeel voor hartige creaties worden ge-
bruikt, dan moet het deeg echter zonder suiker
bereid worden. Hiertoe kan het deeg voor beide
varianten gewijzigd worden:
1 EL zeer fijn gemalen gedroogd eek-
hoorntjesbrood toevoegen
1 EL zeer fijn gehakte kruiden toevoegen
30 g boter door geraspte Parmezaanse
kaas vervangen
fijn gemalen specerijen toevoegen, bijv.
jenever, nootmuskaat, enz.
de helft van de melk vervangen door
sterke zwarte koffie (met koffiedik).
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
46 von 76
Stand 19.2.2020
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
BASISRECEPTEN VOOR DIABETICI EN MENSEN MET EEN ALLERGIE VOOR GLUTEN
Basisrecept voor ca. 15 glutenvrije crêpes
1 ei (klasse M)
1 EL suiker = 30 g
50 g vloeibare boter
100 g glutenvrij meelmengsel voor fijn gebak
150 ml melk (1,5 %)
1 snufje zout
Tip: Voor hartige crêpes het deeg zonder suiker
bereiden. Vermeng alle ingrediënten tot een
glad deeg. Het deeg moet dunvloeibaar zijn,
ongeveer zoals koffieroom. Daarna niet meer
kloppen, omdat anders lucht in het deeg komt
en de crêpes bij het bakken grote gaten krijgen.
Laat het deeg gedurende ca. 15 min. opzwellen.
Neem a.u.b. het volgende in acht: Sommige
glutenvrije meelmengsels zwellen erg na. Als
het deeg te taai wordt, indien nodig ca. 50 ml
vetarme melk of water toevoegen, omdat een
te taaie deeg niet aan de Crêpes Maker blijft
vastzitten.
Als u aan diabetes of allergieën, in het bijzonder meervoudige allergieën, lijdt, aanbevelen wij eerst
uw arts te consulteren, welke ingrediënten u voor het bereiden en vullen van crêpes en galettes mag
gebruiken. Diabetici kunnen de boven genoemde basisrecepten gebruiken, de suiker dient echter
door de overeenkomstige hoeveelheid suiker voor diabetici te worden vervangen.
RECEPTEN
Crêpes Suzette
100 g boter, 100 g suiker, sap van ½ sinaasappel, 1 glaasje Curaçao
Bereid crêpes volgens het basisrecept, waarbij u wat minder melk dan aangegeven gebruikt, en in
plaats hiervan het sap van een halve sinaasappel en een vleugje Curaçao gebruikt. Boter en suiker
in een flambeerpan tot karamel laten worden en met sinaasappelsap blussen. De crêpes tweevoudig
opvouwen en in de pan leggen. Er sinaasappellikeur overheen gieten en met rum flamberen.
Crêpes met ham en kaas
8 plakjes gekookte ham, 8 plakjes toastkaas, 40 g boter, mosterd
Crêpes van zoutig deeg volgens het basisrecept vervaardigen. De crêpes met een dun laagje mosterd
insmeren en er telkens een plakje kaas en ham opleggen.
De crêpes oprollen, in een soufflé vorm plaatsen en er vloeibare boter overheen gieten.
Op 230 °C 10 minuten in de oven bakken en warm serveren.
Crêpes met paddestoelen en lever
250 g cantharellen of champignons, 150 g kalfslever, 40 g boter, 4 plakjes ham, 100 ml room,
2 eetlepels parmezaanse kaas, ½ fijngehakte ui, 1 snufje nootmuskaat, zout en peper
De ui in de boter goudbruin aanbraen, de paddestoelen erbij doen en ca. 10 min. smoren.
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
Stand 19.2.2020
47 von 76
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
De fijngesneden lever toevoegen en het geheel ca. 3 minuten garen. Uit een zoutig basisdeeg crêpes
vervaardigen en er telkens 1/2 plak ham opleggen. Hierop het paddestoel/ vermengsel doen en de
crêpes oprollen. De rolletjes in een uitgeboterde soufflé vorm plaatsen, er room overheen gieten en er
parmezaanse kaas overeen strooien. Op 230 °C in de oven gratineren.
De recepten in deze gebruiksaanwijzing zijn door de auteurs en door UNOLD AG zorgvuldig ontwik-
keld en getest. Een garantie kan er echter niet worden aanvaard. De auteurs en/of UNOLD AG en
haar gemachtigden kunnen in geen geval aansprakelijk worden gesteld voor letsel, materiële schade
en financiële schade.
GARANTIEVOORWAARDEN
VERWIJDEREN VAN AFVAL / MILIEUBESCHERMING
Onze apparaten zijn geproduceerd met een hoge qualiteit voor een lange gebruik. Regelmatige
onderhoud en vakkundig reparaties door onze klantenservice verlengt de gebruiksduur. Wanneer
het apparat defekt is en kan niet meer gerepareerd worden, let op de volgende instructies. Dit
product mag niet samen met het normale huishoudelijke afval worden afgevoerd. U dient dit
product bij een voor het recycleren van elektrische of elektronische apparaten aangewezen ver-
zamelplaats in te leveren. Door het separaat inzamelen en recycleren van afvalproducten helpt u
mee bij het zuinig omgaan met de natuurlijke hulpbronnen en zorgt u ervoor dat het product op
een gezondheids- en milieuvriendelijke manier afgevoerd wordt.
Wij geven op onze apparaten een garantietermijn van 24 maanden (12 maanden bij commerciële gebruik),
gerekend vanaf de dag van aanschaf. Deze garantie geldt voor schade, die bij correct gebruik aantoonbaar is
veroorzaakt door een fout in de productie. Binnen de garantietermijn verhelpen wij materiaal- en productiefou-
ten door herstelling of vervanging naar onze keuze. Onze garantie is slechts geldig voor in Duitsland en Oos-
tenrijk verkopte apparaten. In andere landen a.u.b. de importeur aanspreken. Apparaaten, waarvoor garantie in
aanspraak wordt genomen, moeten ons samen met een kopie van de machineel gegenereerde kassabon waaruit
de koopdatum duidelijk wordt, alsmede een beschrijving van de fout goed verpakt aan onze klantenservice
worden toegezonden. U kunt een retourbon afdrukken op onze website www.unold.de/ruecksendung. (alleen voor
inzendingen uit Duitsland en Oostenrijk). De garantie dekt geen schade veroorzaakt door slijtage, onbehoorlijk
gebruik/foutieve handelingen en niet-naleving van de onderhouds- en reinigingsaanwijzingen. Het recht op
garantie vervalt, wanneer reparaties of manipulaties aan het apparaat door derden worden doorgevoerd. Even-
tuele rechten van de eindgebruiker t.o.v. de verkoper of distributeur worden door deze garantie niet aangetast.
Copyright UNOLD AG | www.unold.de

Documenttranscriptie

Copyright UNOLD AG | www.unold.de INHALTSVERZEICHNIS Bedienungsanleitung Modell 48155 Notice d’utilisation modèle 48155 Technische Daten.....................................6 Spécification technique ............................30 Symbolerklärung.......................................6 Explication des symboles...........................30 Für Ihre Sicherheit....................................6 Consignes de sécurité...............................30 In Betrieb nehmen....................................9 Mise en service........................................33 Crêpes zubereiten.....................................10 Préparer les crêpes...................................33 Reinigen und Pflegen................................11 Nettoyage................................................34 Tipps zum Crêpes maker............................11 Tuyaux pour l’utilisation du crêpes maker....35 Crêpes Grundrezept..................................12 Recette de base........................................35 Abwandeln des Grundrezeptes...................13 Variations de la recette de base..................36 Grundrezept für Diabetiker Les recettes pour les personnes und Glutenallergiker.................................14 souffrant d’allergies ou de diabète..............36 Rezepte...................................................14 Les recettes.............................................37 Garantiebestimmungen.............................17 Conditions de Garantie..............................38 Entsorgung / Umweltschutz.......................17 Traitement des déchets / Informationen für den Fachhandel..............17 Protection de l’environnement....................38 Service-Adressen......................................18 Service....................................................18 Instructions for use Model 48155 Gebruiksaanwijzing model 48155 Technical Specifications............................19 Technische gegevens ................................39 Explanation of symbols..............................19 Verklaring van de symbolen........................39 Important Safeguards................................19 Veiligheidsvoorschriften.............................39 First use..................................................22 Ingebruikname.........................................42 Preparing crêpes.......................................22 Crêpes bereiden.......................................43 Cleaning..................................................23 Reiniging ................................................43 Tips for using the crêpes maker .................24 Tips voor de Crêpesmaker..........................44 Basic recipe.............................................24 Basisrecept..............................................44 Variations on the basic recipes ..................25 Deeg-basisrecept variëren .........................45 Basic recipe for people suffering Basisrecepten voor diabetici from diabetes and gluten allergy................26 en mensen met een allergie voor gluten......46 Recipes...................................................26 Recepten.................................................46 Guarantee Conditions................................28 Garantievoorwaarden.................................47 Waste Disposal/Environmental Protection....28 Verwijderen van afval/Milieubescherming....47 Service....................................................18 Service....................................................18 Copyright UNOLD AG | www.unold.de DE GEBRUIKSAANWIJZING MODEL 48155 EN TECHNISCHE GEGEVENS Vermogen: 1.250 W, 230 V~, 50 Hz Plaat: Gietijzeren plaat, met antiaanbaklaag, diameter ca. 33 cm Snoerlengte: Ca. 137 cm Grootte: Ca. 34,7 x 37,7 x 11,6 cm Gewicht: Ca. 2,35 kg Uitrusting: Traploze temperatuurinstelling, controlelampje FR NL IT ES Toebehoren: Houten deeg verdeler, houten spatel, gebruiksaanwijzing met recepten Wijzigingen en vergissingen in de uitrustingskenmerken, techniek, kleuren en design voorbehouden. VERKLARING VAN DE SYMBOLEN Dit symbool wijst op eventuele gevaren die letsel tot gevolg kunnen hebben of tot schade aan het apparaat leiden. Dit symbool wijst op een eventueel verbrandingsgevaar. Ga hier altijd zeer voorzichtig te werk. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN Lees de volgende aanwijzingen a.u.b. door en bewaar ze goed. 1. Dit apparaat kan door kinderen vanaf 8 jaar worden gebruikt en door personen die over gebrekkige fysieke, sensorische of geestelijke vaardigheden of gebrek aan ervaring en/of kennis beschikken, mits zij onder toezicht staan of instructies hebben gekregen aangaande het veilige gebruik van dit apparaat en de hieruit resulterende gevaren begrepen hebben. 2. Kinderen mogen niet met het apparaat spelen. 3. Reiniging en onderhoud door de gebruiker mogen niet door kinderen worden uitgevoerd, tenzij deze ouder dan 8 jaar zijn en onder toezicht staan. 4. Berg het apparaat en de kabel op buiten bereik van kinderen onder de 8 jaar. 5. VOORZICHTIG - delen van dit product kunnen zeer heet worden en brandwonden veroorzaken! Wees in aanwezigheid van kinderen en kwetsbare personen bijzonder voorzichtig. Stand 19.2.2020 39 von 76 PL Copyright UNOLD AG | www.unold.de DE EN FR NL IT ES PL 6. Sluit het apparaat alleen aan op wisselstroom met spanning conform typeplaatje. 7. Dit apparaat mag niet met een externe tijdschakelklok of een afstandsbedieningssysteem worden gebruikt. 8. Dompel het apparaat of het snoer om redenen van de elektrische veiligheid in geen geval in water of andere vloeistoffen. 9. Reinig het apparaat om redenen van de elektrische veiligheid niet in de vaatwasser. 10. Schakelaar en snoer mogen niet met water of andere vloeistoffen in contact komen. Wanneer dit toch gebeurt, moeten alle onderdelen vóór een volgend gebruik weer helemaal droog zijn. 11. Raak het apparaat resp. het snoer nooit met natte handen aan. 12. Het apparaat is uitsluitend bedoeld voor huishoudelijke doeleinden of soortgelijke doeleinden, bijv. ƒ kitchenettes in winkels, kantoren of andere werkplaatsen, ƒ landbouwbedrijven, ƒ voor gebruik door gasten in hotels, motels of andere toeristische accommodaties, ƒ in privé pensions of vakantiewoningen. 13. Plaats het apparaat om redenen van veiligheid nooit op hete oppervlakken, op een metalen dienblad of op een natte ondergrond. 14. Het apparaat of het snoer mogen niet in de buurt van vlammen worden gebruikt. 15. Gebruik de Crêpes Maker steeds op een vrij, vlak en hittebestendig oppervlak. 16. Gebruik het apparaat uitsluitend voor het bereiden van crêpes en niet voor andere doeleinden. 17. Plaats het apparaat op een droge, stabiele en hittebestendige ondergrond. Leg in geval van twijfel een hittebestendige plaat onder het apparaat. 18. Let erop dat het snoer niet over het werkvlak heen hangt, omdat dit tot ongelukken kan leiden, bijv. als kleine kinderen er aan trekken. 19. Het snoer of de gebruikte verlenging moet zo worden geplaatst dat eraan trekken of erover struikelen voorkomen wordt. 40 von 76 Stand 19.2.2020 Copyright UNOLD AG | www.unold.de 20. Wikkel het snoer niet rond het apparaat en vermijd knikken in het snoer om schade aan het snoer te voorkomen. 21. Vóór het verwarmen het snoer a.u.b. volledig afwikkelen, opdat dit niet met hete delen in contact komt. 22. Kom tijdens het bedrijf nooit met uw handen tegen de hete bakplaat – gevaar voor verbranding! 23. Houd tijdens het gebruik voldoende afstand t.o.v. wanden en brandbare voorwerpen zoals bijv. gordijnen. 24. Gebruik de Crêpes Maker uitsluitend volgens deze gebruiksaanwijzing. 25. Gebruik uitsluitend de meegeleverde spatel om de crêpes van de plaat te halen. Snijd de gebakken crêpes nooit op de bakplaat. Onjuist gereedschap, bijv. van metaal, kan de antiaanbaklaag beschadigen. 26. Bereid uitsluitend crêpes op de bakplaat. De plaat is er niet voor geschikt om andere levensmiddelen zoals eieren, braadworst e.d. te bereiden. 27. Gebruik het apparaat uitsluitend in binnenruimten. 28. Dek het apparaat tijdens het gebruik nooit af om een oververhitting van het apparaat te voorkomen. 29. Beweeg het apparaat niet zolang dit in bedrijf is om verwondingen te voorkomen. 30. Het apparaat mag niet met toebehoren van andere fabrikanten of merken worden gebruikt om schade te voorkomen. 31. Na gebruik en voor het reinigen de netstekker uit het stopcontact trekken. Laat het apparaat nooit zonder toezicht wanneer de netstekker zich in het stopcontact bevindt. 32. Controleer het apparaat, de stekker en het snoer regelmatig op slijtage en beschadigingen. Stuur het apparaat of het snoer in geval van beschadigingen van het snoer of andere onderdelen a.u.b. voor controle en/of reparatie aan onze klantenservice. Ondeskundig uitgevoerde reparaties kunnen aanzienlijke gevaren voor de gebruiker veroorzaken en leiden tot het vervallen van de garantie. Stand 19.2.2020 41 von 76 DE EN FR NL IT ES PL Copyright UNOLD AG | www.unold.de DE EN FR 33. Als het snoer van dit apparaat beschadigd is, dient dit door de fabrikant, zijn klantenservice of een op een soortgelijke manier gekwalificeerde persoon te worden vervangen om gevaren te voorkomen. NL LET OP: Het apparaat wordt tijdens de werking heel heet! Open de behuizing van het apparaat in geen geval. Er bestaat gevaar voor een elektrische schok. IT ES PL De fabrikant aanvaardt geen aansprakelijkheid bij foutieve montage, bij ondeskundig of foutief gebruik of als reparaties door niet geautoriseerde personen worden uitgevoerd. INGEBRUIKNAME 1. Verwijder alle verpakkingsmaterialen en eventuele transportbeveiligingen. Houd verpakkingsmaterialen verwijderd van kinderen– Kans op verstikking! 2. Controleer of alle genoemde toebehoren voorhanden zijn. 3. Steek het snoer eerst in de aansluitbus op het apparaat. 4. Steek dan de stekker in een stopcontact volgens typeplaatje. 5. Schakel het apparaat aan de temperatuurschakelaar in. Het rode controlelampje gaat branden en het apparaat verwarmt. 6. Als het controlelampje uitgaat, is de Crêpes Maker klaar voor gebruik. 7. Laat het apparaat gedurende enkele minuten opwarmen, om eventuele fabricageresiduen te verwijderen. Open het raam gedurende deze fase. Na het inbranden vertoont het apparaat misschien al sporen van gebruik, deze hebben echter geen nadelige invloed op de werking van het apparaat en zijn geen reden voor reclamatie. 8. Laat het apparaat enkele minuten afkoelen. 9. Reinig dan alle onderdelen met een vochtige doek zoals beschreven in het hoofdstuk “Reiniging en onderhoud”. 10. Veeg de bakplaat met een vochtige doek af en olie de plaat in met een beetje vet. Op grond van de antiaanbaklaag is het niet nodig om de plaat verder in te vetten. 42 von 76 Stand 19.2.2020 Copyright UNOLD AG | www.unold.de DE CRÊPES BEREIDEN EN 1. Bereid een crêpes-deeg volgens het basisrecept. 2. Steek de stekker in een contactdoos en schakel het apparaat aan de temperatuurschakelaar in. 3. Het rode controlelampje geeft aan dat het apparaat verwarmt. Zodra het apparaat de gewenste temperatuur heeft bereikt, gaat het controlelampje uit. NL 4. Doe ca. 150 tot 175 ml (komt overeen met één IT soepopscheplepel) van het bereide deeg in het midden van de bakplaat en verdeel het deeg ES vlug en gelijkmatig met de deegverdeler op de bakplaat. Beweeg de deegverdeler altijd in een PL cirkelvormige beweging. Op deze manier bereikt u een gelijkmatig bakresultaat. Eventueel vergt dit wat oefening. 5. Attentie: De bij de eerste inbedrijname bereide crêpe niet opeten. Gooi de eerste crêpe weg. 6. Zodra het oppervlak van de crêpe niet meer vloeibaar is en de crêpe eenvoudig kan worden opgelicht, kunt u de crêpe voorzichtig met de houten spatel omdraaien. Schuif de spatel onder de crêpe, maak de crêpe voorzichtig los van de bakplaat en draai de crêpe om. 7. Laat de crêpe nog eens een kort moment bakken en neem de crêpe dan voorzichtig van de bakplaat. U kunt nu de volgende crêpe bereiden. 8. Veeg de bakplaat eventueel tussendoor met een keukenpapier af wanneer er te veel vet op het oppervlak van de plaat is. 9. Crêpes smaken het beste als zij vers zijn. U kunt een groter aantal crêpes op elkaar gestapeld op een afgedekte plaat bij 80°C in de oven warmhouden. 10. Schakel het apparaat na het gebruik uit, laat dit afkoelen en trek de stekker uit het stopcontact. 11. U kunt de crêpes na het bakken volgens onze receptideën verfijnen. LET OP: Het apparaat wordt tijdens de werking heel heet! REINIGING Laat het apparaat volledig afkoelen alvorens dit te reinigen. Vóór het reinigen het apparaat steeds uitschakelen en de stekker uit het stopcontact trekken. 1. Dompel het apparaat voor het reinigen nooit in water of een andere vloeistof. Stand 19.2.2020 FR 43 von 76 Copyright UNOLD AG | www.unold.de DE EN FR 2. Veeg de plaat en de behuizing met een goed uitgewrongen vochtige doek af. Gebruik geen harde schuurmiddelen, staalwol, metalen voorwerpen, hete reinigingsmiddelen of desinfectiemiddelen omdat deze tot beschadigingen kunnen leiden. Dit geldt vooral voor de antikleeflaag van de bakplaat. 3. Bewaar het apparaat op een tegen stof beschermde plaats. NL IT ES PL TIPS VOOR DE CRÊPESMAKER 1. Crêpes kunnen niet allen puur genoten worden, maar ook met een zoete of hartige vulling. 2. Na het bakken kunnen de crêpes heet worden opgerold, opgevouwen of gedrapeerd. 3. Dun met kruidenkwark besmeerde en stevig opgerolde crêpes maken van een salade iets bijzonders. Snijd de opgerolde crêpes in plakken van ½ cm en verdeel ze over de salade. 4. Crêpes met groene of rode pesto besmeren, stevig oprollen en in plakken snijden – als vulling voor een soep of als decoratie voor de salade. 5. In plaats van kwark kunnen ook pastas of mayonaises met liefst kleurige ingrediënten worden gebruikt. 6. Bind gehakte jonge spinazie met een ei en verdeel hem over de crêpes. De crêpes stevig oprollen, laten afkoelen en in plakken van 1 cm snijden - een heerlijke vulling voor een heldere bouillon. 7. Een echt feestelijk dessert is een crêpetaart! Maak een stapel van afwisselend crêpes, slagroom, wat amandelschaafsel en in plakjes gesneden aardbeien, totdat u een ca. 7 cm hoge taart heeft. De laatste laag moet een crêpe zijn. Bestuif de taart met poedersuiker of garneer hem met toefjes slagroom en aardbeien. 8. Voor een hartige crêpetaart als blikvanger op een koud buffet kunt u b.v. een vulling van gerookte zalm met room en mierikswortel of verse roomkaas met paprika en radijsjes gebruiken. BASISRECEPT Galettes dunvloeibaar zijn (zoals koffieroom), want hoe 250 g boekweitemeel dunner het deeg des te zachter en dunner 250 ml melk (0,3 of 1,5 %) worden uw crêpes. 125 g vloeibare boter 3 eieren, klasse M 1 snufje zout Crêpes 250 g meel 250 ml melk (0,3 of 1,5 %) Alle ingrediënten met de pureerstaaf of een 125 g vloeibare boter handmixer goed doorroeren en ½ uur lang in de 3 eieren, klasse M koelkast plaatsen, zodat het meel in het deeg 1 snufje zout goed kan opzwellen. Het deeg moet relatief suiker afhankelijk van de crêpesvulling 44 von 76 Stand 19.2.2020 Copyright UNOLD AG | www.unold.de Alle ingrediënten met de pureerstaaf of een koelkast plaatsen, zodat het meel in het deeg handmixer goed doorroeren en ½ uur lang in de goed kan opzwellen. EN Eenvoudige vullingen voor crêpes en galettes ƒ Klassisch met sinaasappellikeur bedruipen of met wat suiker bestrooien. ƒ Met confiture besmeren, oprollen en er poedersuiker overheen strooien. ƒ Uit de crêpes puntzakken vormen en deze met fruit en slagroom vullen. hete chocoladesaus overheen gieten. besmeren confiture, er met NL mayonaise vullen. ƒ Crêpe met ragout-fin opvullen. en als vulling voor de soep (Flädle) gebruiken. ƒ Met geraspte kaas (kaas direct op het ƒ Crêpe-puntzakken met ijs vullen en er ƒ Crêpes FR ƒ Met asperges en een beetje kruiden- ƒ De crêpes in dunne strookjes snijden ƒ Met choco-hazelnoot-creme besmeren. sinaasappel- mandarijntjes deeg op de Crêpes maker verdelen en erop laten smelten) ƒ Salami, rauwe of gekookte ham overheen ƒ Tomatenconcassee (gepelde, ontpitte, en doen, oprollen en hierbij vanillesaus in fijne blokjes gesneden tomaten, evt. serveren. kruiden) DEEG-BASISRECEPT VARIËREN Crêpes van tarwemeel worden traditioneel zoet Galettes van boekwijtemeel worden traditioneel gebruikt. Daartoe kan het deeg op vele manieren hartig gebruikt. Natuurlijk kunnen ook crêpes worden gevarieerd: van tarwemeel voor hartige creaties worden ge- ƒ geraspte schil van een onbespoten sinaasappel of citroen toevoegen. ƒ eruit geschrapt merg van een vanillestokje toevoegen ƒ gemalen kaneel of anijs naar smaak toevoegen ƒ 1 EL zeer fijn gemalen hazelnoten, walnoten of amandelen toevoegen ƒ 1 EL fijn geraspte kokos toevoegen ƒ 1 EL rum of sinaasappellikeur toevoegen ƒ fijn gehakte pepermunt of citroentijm toevoegen Stand 19.2.2020 DE bruikt, dan moet het deeg echter zonder suiker bereid worden. Hiertoe kan het deeg voor beide varianten gewijzigd worden: ƒ 1 EL zeer fijn gemalen gedroogd eekhoorntjesbrood toevoegen ƒ 1 EL zeer fijn gehakte kruiden toevoegen ƒ 30 g boter door geraspte Parmezaanse kaas vervangen ƒ fijn gemalen specerijen toevoegen, bijv. jenever, nootmuskaat, enz. ƒ de helft van de melk vervangen door sterke zwarte koffie (met koffiedik). 45 von 76 IT ES PL Copyright UNOLD AG | www.unold.de DE BASISRECEPTEN VOOR DIABETICI EN MENSEN MET EEN ALLERGIE VOOR GLUTEN EN Als u aan diabetes of allergieën, in het bijzonder meervoudige allergieën, lijdt, aanbevelen wij eerst FR gebruiken. Diabetici kunnen de boven genoemde basisrecepten gebruiken, de suiker dient echter uw arts te consulteren, welke ingrediënten u voor het bereiden en vullen van crêpes en galettes mag NL door de overeenkomstige hoeveelheid suiker voor diabetici te worden vervangen. IT Basisrecept voor ca. 15 glutenvrije crêpes ongeveer zoals koffieroom. Daarna niet meer 1 ei (klasse M) kloppen, omdat anders lucht in het deeg komt 1 EL suiker = 30 g en de crêpes bij het bakken grote gaten krijgen. 50 g vloeibare boter Laat het deeg gedurende ca. 15 min. opzwellen. 100 g glutenvrij meelmengsel voor fijn gebak Neem a.u.b. het volgende in acht: Sommige 150 ml melk (1,5 %) glutenvrije meelmengsels zwellen erg na. Als 1 snufje zout het deeg te taai wordt, indien nodig ca. 50 ml Tip: Voor hartige crêpes het deeg zonder suiker vetarme melk of water toevoegen, omdat een bereiden. Vermeng alle ingrediënten tot een te taaie deeg niet aan de Crêpes Maker blijft glad deeg. Het deeg moet dunvloeibaar zijn, vastzitten. ES PL RECEPTEN Crêpes Suzette 100 g boter, 100 g suiker, sap van ½ sinaasappel, 1 glaasje Curaçao Bereid crêpes volgens het basisrecept, waarbij u wat minder melk dan aangegeven gebruikt, en in plaats hiervan het sap van een halve sinaasappel en een vleugje Curaçao gebruikt. Boter en suiker in een flambeerpan tot karamel laten worden en met sinaasappelsap blussen. De crêpes tweevoudig opvouwen en in de pan leggen. Er sinaasappellikeur overheen gieten en met rum flamberen. Crêpes met ham en kaas 8 plakjes gekookte ham, 8 plakjes toastkaas, 40 g boter, mosterd Crêpes van zoutig deeg volgens het basisrecept vervaardigen. De crêpes met een dun laagje mosterd insmeren en er telkens een plakje kaas en ham opleggen. De crêpes oprollen, in een soufflé­vorm plaatsen en er vloeibare boter overheen gieten. Op 230 °C 10 minuten in de oven bakken en warm serveren. Crêpes met paddestoelen en lever 250 g cantharellen of champignons, 150 g kalfslever, 40 g boter, 4 plakjes ham, 100 ml room, 2 eetlepels parmezaanse kaas, ½ fijngehakte ui, 1 snufje nootmuskaat, zout en peper De ui in de boter goudbruin aanbraen, de paddestoelen erbij doen en ca. 10 min. smoren. 46 von 76 Stand 19.2.2020 Copyright UNOLD AG | www.unold.de De fijngesneden lever toevoegen en het geheel ca. 3 minuten garen. Uit een zoutig basisdeeg crêpes vervaardigen en er telkens 1/2 plak ham opleggen. Hierop het paddestoel/ vermengsel doen en de crêpes oprollen. De rolletjes in een uitgeboterde soufflé­vorm plaatsen, er room overheen gieten en er parmezaanse kaas overeen strooien. Op 230 °C in de oven gratineren. EN FR NL GARANTIEVOORWAARDEN Wij geven op onze apparaten een garantietermijn van 24 maanden (12 maanden bij commerciële gebruik), gerekend vanaf de dag van aanschaf. Deze garantie geldt voor schade, die bij correct gebruik aantoonbaar is veroorzaakt door een fout in de productie. Binnen de garantietermijn verhelpen wij materiaal- en productiefouten door herstelling of vervanging naar onze keuze. Onze garantie is slechts geldig voor in Duitsland en Oostenrijk verkopte apparaten. In andere landen a.u.b. de importeur aanspreken. Apparaaten, waarvoor garantie in aanspraak wordt genomen, moeten ons samen met een kopie van de machineel gegenereerde kassabon waaruit de koopdatum duidelijk wordt, alsmede een beschrijving van de fout goed verpakt aan onze klantenservice worden toegezonden. U kunt een retourbon afdrukken op onze website www.unold.de/ruecksendung. (alleen voor inzendingen uit Duitsland en Oostenrijk). De garantie dekt geen schade veroorzaakt door slijtage, onbehoorlijk gebruik/foutieve handelingen en niet-naleving van de onderhouds- en reinigingsaanwijzingen. Het recht op garantie vervalt, wanneer reparaties of manipulaties aan het apparaat door derden worden doorgevoerd. Eventuele rechten van de eindgebruiker t.o.v. de verkoper of distributeur worden door deze garantie niet aangetast. VERWIJDEREN VAN AFVAL / MILIEUBESCHERMING Onze apparaten zijn geproduceerd met een hoge qualiteit voor een lange gebruik. Regelmatige onderhoud en vakkundig reparaties door onze klantenservice verlengt de gebruiksduur. Wanneer het apparat defekt is en kan niet meer gerepareerd worden, let op de volgende instructies. Dit product mag niet samen met het normale huishoudelijke afval worden afgevoerd. U dient dit product bij een voor het recycleren van elektrische of elektronische apparaten aangewezen verzamelplaats in te leveren. Door het separaat inzamelen en recycleren van afvalproducten helpt u mee bij het zuinig omgaan met de natuurlijke hulpbronnen en zorgt u ervoor dat het product op een gezondheids- en milieuvriendelijke manier afgevoerd wordt. De recepten in deze gebruiksaanwijzing zijn door de auteurs en door UNOLD AG zorgvuldig ontwikkeld en getest. Een garantie kan er echter niet worden aanvaard. De auteurs en/of UNOLD AG en haar gemachtigden kunnen in geen geval aansprakelijk worden gesteld voor letsel, materiële schade en financiële schade. Stand 19.2.2020 DE 47 von 76 IT ES PL
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76

Unold 48155 de handleiding

Type
de handleiding