62 von 108
Stand 6.3.2020
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
Het pannetje met een beetje vloeibare boter
vetten, enkele noedels en een beetje vlees er
indoen, met kerrie, zout en peper kruiden. Met
sinaasappelsaus bedekken, 3–4 minuten garen.
Gerookte zalm met room-mierikswortelsaus
150 g asperge in stukjes (pot), 100 g gerookte
zalm, boter
Pannetje met boter vetten, enkele stukjes as-
perge er inleggen, een beetje gerookte zalm
erop verdelen, met roommierikswortelsaus
6bedekken. 5–7 minuten garen. Hierbij smaakt
witbrood dat u op de grilplaat kunt roosteren.
Appel-kalfslever met yoghurtsaus
150 g kalfslever, 1 appel, ½ ui, 150 g aard-
appelpuree (kant-en-klaar product), 2 TL vosse-
bessen, 2 TL olie, yoghurtsaus
De lever in dunne, hapklare stukjes snijden,
appel schillen, klokkenhuis verwijderen, in
plakjes snijden, uien schoonmaken, in dunne
plakjes snijden. Op de grillplaat wat olie doen
en de lever, appel en ui heel kort 1-2 minuten
al draaiende aanbraden. 1-2 EL aardappelpuree
in het gevette pannetje doen, een beetje van
het gebraden product erop verdelen. Met
yoghurtsaus bedekken, 3 minuten garen, met
vossebessen serveren.
Aardappel, courgettes, ham met pepersaus
100 g geschilde, in de schil gekookte aard-
appelen, 100 g kleine courgettes in plakjes,
100 g gekookte ham in strookjes, een beetje
boter, zout, peper
Pannetje met boter vetten, courgetteplakjes op
de grilplaat aanbraden, van beide kanten ca.
2minuten, enkele aardappelen courgetteplakjes
in het pannetje doen.
Ham erop leggen, kruiden, met pepersaus
bedekken, 3–4 minuten garen.
Fruit met zoete saus – een lekker dessert
150 g fruit naar jaargetijde in hapklare stukjes
gesneden, citroensap, zoete saus
Een beetje fruit in het pannetje doen, weinig
citroensap eroverheen sprenkelen, met zoete
saus bedekken. 3–4 minuten garen.
Diversiteit uit het racletpannetje
De ingrediëntenlijst kent bij het racletten bijna geen grenzen, daarom kunnen de volgende recepten
ook slechts een kleine suggestie vormen voor talloze mogelijkheden.
Gevulde tomaten
3 kleine tomaten, 2 champignons, 1 plakje toast-
brood, 2 EL fijn gehakte basilicumblaadjes,
2 TL fijn gehakte peterselie, 50 g gekookte
ham, 2 EL zure room, 1 TL tomatenpuree, zout,
peper, 100 g mozarella, boter
Toastbrood roosteren toasten en met champignons
en ham in een elektrische pureermachine, bijv.
ESGE-Zauberstab
®
met ESGE-Zauberette
®
, fijn
hakken. Basilicum, peterselie, zure room en to-
matenpuree toevoegen, kort mengen, met zout
en peper op smaak brengen, nogmaals mengen,
tomaten ermee vullen, het pannetje met boter
vetten, 2 tomatenhelften er indoen, mozzarella
in plakjes snijden, op de tomaten legen en 6–8
minuten garen.
Camembert en vossenbessen
150 g gekookte lintvormige macaroni, 1 EL
vossenbessen, 100 g rijpe camembert, boter
Het pannetje met boter vetten, een deel van de
noedels er indoen, vossebessen erop verdelen,
camembert in plakjes snijden en op de noedels
leggen, 4–5 minuten garen.
Gevulde champignons
4 grote champignons, 1 plakje toastbrood, 1 EL
fijn gehakte peterselie, 1 hardgekookt geschild
ei, 50 g gerookte zalm, 2 EL zure room, 1 TL
zoete mosterd, ½ TL geraspte mierikswortel,
zout, peper, 100 g mozarella, boter
De champignons schoonmaken, steeltjes ver-
wijderen. Paddestoelkoppen bewaren. Pa-
Copyright UNOLD AG | www.unold.de