Unold Crepesmaker Pro Specificatie

Categorie
Cupcake
Type
Specificatie
31
GEBRUIKSAANWIJZING MODEL 48155
VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
TECHNISCHE GEGEVENS
Lees de volgende aanwijzingen
a.u.b. door en bewaar ze goed.
1. Het apparaat kan door kinderen van 8 jaar
en ouder gebruikt worden en door personen
met beperkte fysieke, sensorische of men-
tale vaardigheden of met gebrek aan erva-
ring en/of kennis, mits zij onder toezicht
staan of instructies over het gebruik van
dit apparaat hebben gekregen en de hieruit
resulterende gevaren begrepen hebben. Het
apparaat is geen speelgoed. Het apparaat
mag uitsluitend door kinderen gereinigd
en onderhouden worden, indien deze onder
toezicht staan.
2. Kinderen onder de 3 jaar moeten verwijderd
worden gehouden van het apparaat of per-
manent onder toezicht staan.
3. Kinderen tussen de 3 en 8 jaar mogen het
apparaat uitsluitend in- en uitschakelen,
wanneer het apparaat zich in zijn voorziene,
normale bedieningspositie bevindt, de kin-
deren onder toezicht staan of instructies
over het gebruik van dit apparaat hebben
gekregen en de hieruit resulterende gevaren
begrepen hebben. Kinderen tussen de 3 en
8 jaar mogen het apparaat niet aansluiten,
bedienen, reinigen of onderhouden.
4. LET OP - Delen van dit product kunnen heel
heet worden en verbrandingen veroorza-
ken! Wees in aanwezigheid van kinderen en
kwetsbare personen bijzonder voorzichtig.
5. Kinderen moeten onder toezicht gehouden
worden om te voorkomen dat ze met het
apparaat gaan spelen.
6. Bewaar het apparaat op een voor kinderen
niet toegankelijke plaats.
7. Sluit het apparaat alleen aan op wissel-
stroom met spanning conform typeplaatje.
8. Dit apparaat mag niet met een externe tij-
dschakelklok of een afstandsbedieningssys-
teem worden gebruikt.
9. Dompel het apparaat of het snoer om rede-
nen van de elektrische veiligheid in geen
geval in water of andere vloeistoffen.
10. Reinig het apparaat om redenen van de
elektrische veiligheid niet in de vaatwasser.
11. Schakelaar en snoer mogen niet met water
of andere vloeistoffen in contact komen.
Wanneer dit toch gebeurt, moeten alle
VERKLARING VAN DE SYMBOLEN
Dit symbool wijst op eventuele gevaren die letsel tot gevolg kunnen hebben of tot schade
aan het apparaat leiden.
Dit symbool wijst op een eventueel verbrandingsgevaar. Ga hier altijd zeer voorzichtig te
werk.
Vermogen: 1.250 W, 230 V~, 50 Hz
Plaat: Gietijzeren plaat, met antiaanbaklaag, diameter ca. 33 cm
Snoerlengte: Ca. 137 cm
Grootte: Ca. 34,7 x 37,7 x 11,6 cm
Gewicht: Ca. 2,35 kg
Uitrusting: Traploze temperatuurinstelling, controlelampje
Toebehoren: Houten deeg verdeler, houten spatel, gebruiksaanwijzing met recepten
Wijzigingen en vergissingen in de uitrustingskenmerken, techniek, kleuren en design voorbehouden.
32
onderdelen vóór een volgend gebruik weer
helemaal droog zijn
12. Raak het apparaat resp. het snoer nooit met
natte handen aan.
13. Het apparaat is uitsluitend bedoeld voor
huishoudelijke doeleinden of soortgelijke
doeleinden, bijv.
kitchenettes in winkels, kantoren of
andere werkplaatsen,
landbouwbedrijven,
voor gebruik door gasten in hotels, motels
of andere toeristische accomodaties,
in privé pensions of vakantiewoningen.
14. Plaats het apparaat om redenen van vei-
ligheid nooit op hete oppervlakken, op een
metalen dienblad of op een natte onder-
grond.
15. Het apparaat of het snoer mogen niet in de
buurt van vlammen worden gebruikt.
16. Gebruik de Crêpes Maker steeds op een vrij,
vlak en hittebestendig oppervlak.
17. Gebruik het apparaat uitsluitend voor het
bereiden van crêpes en niet voor andere
doeleinden.
18. Plaats het apparaat op een droge, stabiele
en hittebestendige ondergrond. Leg in geval
van twijfel een hittebestendige plaat onder
het apparaat.
19. Let erop dat het snoer niet over het werkv-
lak heen hangt, omdat dit tot ongelukken
kan leiden, bijv. als kleine kinderen er aan
trekken.
20. Het snoer of de gebruikte verlenging moet
zo worden geplaatst dat eraan trekken of
erover struikelen voorkomen wordt.
21. Wikkel het snoer niet rond het apparaat en
vermijd knikken in het snoer om schade aan
het snoer te voorkomen.
22. Vóór het verwarmen het snoer a.u.b. volledig
afwikkelen, opdat dit niet met hete delen in
contact komt.
23. Kom tijdens het bedrijf nooit met uw han-
den tegen de hete bakplaat – gevaar voor
verbranding!
24. Houd tijdens het gebruik voldoende afstand
t.o.v. wanden en brandbare voorwerpen
zoals bijv. gordijnen.
25. Gebruik de Crêpes Maker uitsluitend vol-
gens deze gebruiksaanwijzing.
26. Gebruik uitsluitend de meegeleverde spatel
om de crêpes van de plaat te halen. Snijd
de gebakken crêpes nooit op de bakplaat.
Onjuist gereedschap, bijv. van metaal, kan
de antiaanbaklaag beschadigen.
27. Bereid uitsluitend crêpes op de bakplaat.
De plaat is er niet voor geschikt om andere
levensmiddelen zoals eieren, braadworst
e.d. te bereiden.
28. Gebruik het apparaat uitsluitend in binnen-
ruimten.
29. Dek het apparaat tijdens het gebruik nooit
af om een oververhitting van het apparaat
te voorkomen.
30. Beweeg het apparaat niet zolang dit in
bedrijf is om verwondingen te voorkomen.
31. Het apparaat mag niet met toebehoren van
andere fabrikanten of merken worden gebru-
ikt om schade te voorkomen.
32. Na gebruik en voor het reinigen de netstek-
ker uit het stopcontact trekken. Laat het
apparaat nooit zonder toezicht wanneer de
netstekker zich in het stopcontact bevindt.
33. Controleer het apparaat, de stekker en het
snoer regelmatig op slijtage en beschadigin-
gen. Stuur het apparaat of het snoer in geval
van beschadigingen van het snoer of andere
onderdelen a.u.b. voor controle en/of repa-
ratie aan onze klantenservice. Ondeskundig
uitgevoerde reparaties kunnen aanzienlijke
gevaren voor de gebruiker veroorzaken en
leiden tot het vervallen van de garantie.
34. Als het snoer van dit apparaat beschadigd
is, dient dit door de fabrikant, zijn klanten-
service of een op een soortgelijke manier
gekwalificeerde persoon te worden vervan-
gen om gevaren te voorkomen.
LET OP:
Het apparaat wordt tijdens de werking heel heet!
Open de behuizing van het apparaat in geen geval. Er bestaat gevaar voor een elektrische
schok.
De fabrikant aanvaardt geen aansprakelijkheid bij foutieve montage, bij ondeskundig of foutief gebruik of
als reparaties door niet geautoriseerde personen worden uitgevoerd.
33
INGEBRUIKNAME
CRÊPES BEREIDEN
1. Verwijder alle verpakkingsmaterialen en
eventuele transportbeveiligingen.
2. Controleer of alle genoemde toebehoren
voorhanden zijn.
3. Steek het snoer eerst in de aansluitbus op
het apparaat.
4. Steek dan de stekker in een stopcontact vol-
gens typeplaatje.
5. Schakel het apparaat aan de temperatuur-
schakelaar in. Het rode controlelampje gaat
branden en het apparaat verwarmt.
6. Als het controlelampje uitgaat, is de Crêpes
Maker klaar voor gebruik.
7. Laat het apparaat gedurende enkele minu-
ten opwarmen, om eventuele fabricage-
residuen te verwijderen. Open het raam
gedurende deze fase. Na het inbranden ver-
toont het apparaat misschien al sporen van
gebruik, deze hebben echter geen nadelige
invloed op de werking van het apparaat en
zijn geen reden voor reclamatie.
8. Laat het apparaat enkele minuten afkoelen.
9. Reinig dan alle onderdelen met een voch-
tige doek zoals beschreven in het hoofdstuk
“Reiniging en onderhoud”.
10. Veeg de bakplaat met een vochtige doek
af en olie de plaat in met een beetje vet.
Op grond van de antiaanbaklaag is het niet
nodig om de plaat verder in te vetten.
1. Bereid een crêpes-deeg volgens het basis-
recept.
2. Steek de stekker in een contactdoos en
schakel het apparaat aan de temperatuur-
schakelaar in.
3. Het rode controlelampje geeft aan dat het
apparaat verwarmt. Zodra het apparaat de
gewenste temperatuur heeft bereikt, gaat
het controlelampje uit.
4. Doe ca. 150 tot 175 ml (komt overeen met
één soepopscheplepel) van het bereide
deeg in het midden van de bakplaat en
verdeel het deeg vlug en gelijkmatig met
de deegverdeler op de bakplaat. Beweeg
de deegverdeler altijd in een cirkelvormige
beweging. Op deze manier bereikt u een
gelijkmatig bakresultaat. Eventueel vergt dit
wat oefening.
5. Attentie: De bij de eerste inbedrijname
bereide crêpe niet opeten. Gooi de eerste
crêpe weg.
6. Zodra het oppervlak van de crêpe niet meer
vloeibaar is en de crêpe eenvoudig kan wor-
den opgelicht, kunt u de crêpe voorzichtig
met de houten spatel omdraaien. Schuif de
spatel onder de crêpe, maak de crêpe voor-
zichtig los van de bakplaat en draai de crêpe
om.
7. Laat de crêpe nog eens een kort moment
bakken en neem de crêpe dan voorzichtig
van de bakplaat. U kunt nu de volgende
crêpe bereiden.
8. Veeg de bakplaat eventueel tussendoor met
een keukenpapier af wanneer er te veel vet
op het oppervlak van de plaat is.
9. Crêpes smaken het beste als zij vers zijn.
U kunt een groter aantal crêpes op elkaar
gestapeld op een afgedekte plaat bij 80°C
in de oven warmhouden.
34
REINIGING
TIPS VOOR DE CRÊPESMAKER
BASISRECEPT
Laat het apparaat volledig afkoelen
alvorens dit te reinigen.
Vóór het reinigen het apparaat steeds
uitschakelen en de stekker uit het
stopcontact trekken.
1. Dompel het apparaat voor het reinigen nooit
in water of een andere vloeistof.
2. Veeg de plaat en de behuizing met een goed
uitgewrongen vochtige doek af. Gebruik
geen harde schuurmiddelen, staalwol,
metalen voorwerpen, hete reinigingsmidde-
len of desinfectiemiddelen omdat deze tot
beschadigingen kunnen leiden. Dit geldt
vooral voor de antikleeflaag van de bakplaat.
3. Bewaar het apparaat op een tegen stof
beschermde plaats.
10. Schakel het apparaat na het gebruik uit,
laat dit afkoelen en trek de stekker uit het
stopcontact.
11. U kunt de crêpes na het bakken volgens
onze receptideën verfijnen.
LET OP:
Het apparaat wordt tijdens de werking
heel heet!
1. Crêpes kunnen niet allen puur genoten wor-
den, maar ook met een zoete of hartige
vulling.
2. Na het bakken kunnen de crêpes heet wor-
den opgerold, opgevouwen of gedrapeerd.
3. Dun met kruidenkwark besmeerde en ste-
vig opgerolde crêpes maken van een salade
iets bijzonders. Snijd de opgerolde crêpes
in plakken van ½ cm en verdeel ze over de
salade.
4. Crêpes met groene of rode pesto besmeren,
stevig oprollen en in plakken snijden – als
vulling voor een soep of als decoratie voor
de salade.
5. In plaats van kwark kunnen ook pastas of
mayonaises met liefst kleurige ingrediënten
worden gebruikt.
6. Bind gehakte jonge spinazie met een ei en
verdeel hem over de crêpes. De crêpes ste-
vig oprollen, laten afkoelen en in plakken
van 1 cm snijden - een heerlijke vulling voor
een heldere bouillon.
7. Een echt feestelijk dessert is een crêpetaart!
Maak een stapel van afwisselend crêpes,
slagroom, wat amandelschaafsel en in
plakjes gesneden aardbeien, totdat u een
ca. 7 cm hoge taart heeft. De laatste laag
moet een crêpe zijn. Bestuif de taart met
poedersuiker of garneer hem met toefjes
slagroom en aardbeien.
8. Voor een hartige crêpetaart als blikvanger
op een koud buffet kunt u b.v. een vulling
van gerookte zalm met room en mierikswor-
tel of verse roomkaas met paprika en radijs-
jes gebruiken.
Crêpes
250 g meel
250 ml melk (0,3 of 1,5 %)
125 g vloeibare boter
3 eieren, klasse M
1 snufje zout
suiker afhankelijk van de crêpesvulling
Alle ingrediënten met de pureerstaaf of een
handmixer goed doorroeren en ½ uur lang in de
koelkast plaatsen, zodat het meel in het deeg
goed kan opzwellen.
Galettes
250 g boekweitemeel
250 ml melk (0,3 of 1,5 %)
125 g vloeibare boter
3 eieren, klasse M
1 snufje zout
Alle ingrediënten met de pureerstaaf of een
handmixer goed doorroeren en ½ uur lang in de
koelkast plaatsen, zodat het meel in het deeg
goed kan opzwellen. Het deeg moet relatief
dunvloeibaar zijn (zoals koffieroom), want hoe
dunner het deeg des te zachter en dunner
worden uw crêpes.
35
DEEG-BASISRECEPT VARIËREN
BASISRECEPTEN VOOR DIABETICI EN MENSEN MET EEN ALLERGIE VOOR GLUTEN
Klassisch met sinaasappellikeur bedrui-
pen of met wat suiker bestrooien.
Met confiture besmeren, oprollen en er
poedersuiker overheen strooien.
Met choco-hazelnoot-creme besmeren.
Uit de crêpes puntzakken vormen en deze
met fruit en slagroom vullen.
Crêpe-puntzakken met ijs vullen en er
hete chocoladesaus overheen gieten.
Crêpes besmeren met sinaasappel-
confiture, er mandarijntjes overheen
doen, oprollen en hierbij vanillesaus
serveren.
Met asperges en een beetje kruiden-
mayonaise vullen.
Crêpe met ragout-fin opvullen.
De crêpes in dunne strookjes snijden
en als vulling voor de soep (Flädle)
gebruiken.
Met geraspte kaas (kaas direct op het
deeg op de Crêpes maker verdelen en
erop laten smelten)
Salami, rauwe of gekookte ham
Tomatenconcassee (gepelde, ontpitte, en
in fijne blokjes gesneden tomaten, evt.
kruiden)
Eenvoudige vullingen voor crêpes en galettes
Crêpes van tarwemeel worden traditioneel zoet
gebruikt. Daartoe kan het deeg op vele manieren
worden gevarieerd:
geraspte schil van een onbespoten
sinaasappel of citroen toevoegen.
eruit geschrapt merg van een vanillestokje
toevoegen
gemalen kaneel of anijs naar smaak
toevoegen
1 EL zeer fijn gemalen hazelnoten, wal-
noten of amandelen toevoegen
1 EL fijn geraspte kokos toevoegen
1 EL rum of sinaasappellikeur toevoegen
fijn gehakte pepermunt of citroentijm
toevoegen
Galettes van boekwijtemeel worden traditioneel
hartig gebruikt. Natuurlijk kunnen ook crêpes
van tarwemeel voor hartige creaties worden ge-
bruikt, dan moet het deeg echter zonder suiker
bereid worden. Hiertoe kan het deeg voor beide
varianten gewijzigd worden:
1 EL zeer fijn gemalen gedroogd eek-
hoorntjesbrood toevoegen
1 EL zeer fijn gehakte kruiden toevoegen
30 g boter door geraspte Parmezaanse
kaas vervangen
fijn gemalen specerijen toevoegen, bijv.
jenever, nootmuskaat, enz.
de helft van de melk vervangen door
sterke zwarte koffie (met koffiedik).
Basisrecept voor ca. 15 glutenvrije crêpes
1 ei (klasse M)
1 EL suiker = 30 g
50 g vloeibare boter
100 g glutenvrij meelmengsel voor fijn gebak
150 ml melk (1,5 %)
1 snufje zout
Tip:
Voor hartige crêpes het deeg zonder suiker
bereiden.
Vermeng alle ingrediënten tot een glad deeg.
Het deeg moet dunvloeibaar zijn, ongeveer zoals
koffieroom. Daarna niet meer kloppen, omdat
anders lucht in het deeg komt en de crêpes bij
het bakken grote gaten krijgen. Laat het deeg
gedurende ca. 15 min. opzwellen.
Neem a.u.b. het volgende in acht:
Sommige glutenvrije meelmengsels zwellen erg
na. Als het deeg te taai wordt, indien nodig ca.
50 ml vetarme melk of water toevoegen, omdat
een te taaie deeg niet aan de Crêpes Maker blijft
vastzitten.
Als u aan diabetes of allergieën, in het bijzonder meervoudige allergieën, lijdt, aanbevelen wij eerst
uw arts te consulteren, welke ingrediënten u voor het bereiden en vullen van crêpes en galettes mag
gebruiken. Diabetici kunnen de boven genoemde basisrecepten gebruiken, de suiker dient echter
door de overeenkomstige hoeveelheid suiker voor diabetici te worden vervangen.
36
De recepten in deze gebruiksaanwijzing zijn door de auteurs en door UNOLD AG zorgvuldig ontwik-
keld en getest. Een garantie kan er echter niet worden aanvaard. De auteurs en/of UNOLD AG en
haar gemachtigden kunnen in geen geval aansprakelijk worden gesteld voor letsel, materiële schade
en financiële schade.
GARANTIEVOORWAARDEN
VERWIJDEREN VAN AFVAL / MILIEUBESCHERMING
Onze apparaten zijn geproduceerd met een hoge qualiteit voor een lange gebruik. Regelmatige onderhoud en
vakkundig reparaties door onze klantenservice verlengt de gebruiksduur. Wanneer het apparat defekt is en
kan niet meer gerepareerd worden, let op de volgende instructies.
Dit product mag niet samen met het normale huishoudelijke afval worden afgevoerd. U dient dit product bij
een voor het recycleren van elektrische of elektronische apparaten aangewezen verzamelplaats in te leveren.
Door het separaat inzamelen en recycleren van afvalproducten helpt u mee bij het zuinig omgaan met de
natuurlijke hulpbronnen en zorgt u ervoor dat het product op een gezondheids- en milieuvriendelijke manier
afgevoerd wordt.
Wij geven op onze apparaten een garantietermijn van 24 maanden (12 maanden bij commerciële gebruik), gerekend vanaf de
dag van aanschaf. Deze garantie geldt voor schade, die bij correct gebruik aantoonbaar is veroorzaakt door een fout in de pro-
ductie. Binnen de garantietermijn verhelpen wij materiaal- en productiefouten door herstelling of vervanging naar onze keuze.
Onze garantie is slechts geldig voor in Duitsland en Oostenrijk verkopte apparaten. In andere landen a.u.b. de importeur
aanspreken. Apparaaten, waarvoor garantie in aanspraak wordt genomen, moeten ons samen met een kopie van de machineel
gegenereerde kassabon waaruit de koopdatum duidelijk wordt, alsmede een beschrijving van de fout goed verpakt aan onze
klantenservice worden toegezonden, porto betaald. Als er sprake van garantie is, worden de verzendingskosten in Duitsland
en Oostenrijk aan de klant vergoed. De garantie dekt geen schade veroorzaakt door slijtage, onbehoorlijk gebruik/foutieve han-
delingen en niet-naleving van de onderhouds- en reinigingsaanwijzingen. Het recht op garantie vervalt, wanneer reparaties
of manipulaties aan het apparaat door derden worden doorgevoerd. Eventuele rechten van de eindgebruiker t.o.v. de verkoper
of distributeur worden door deze garantie niet aangetast.
RECEPTEN
Crêpes Suzette
100 g boter, 100 g suiker, sap van ½
sinaasappel, 1 glaasje Curaçao
Bereid crêpes volgens het basisrecept, waarbij u
wat minder melk dan aangegeven gebruikt, en in
plaats hiervan het sap van een halve sinaasappel
en een vleugje Curaçao gebruikt.
Boter en suiker in een flambeerpan tot karamel
laten worden en met sinaasappelsap blussen.
De crêpes tweevoudig opvouwen en in de pan
leggen. Er sinaasappellikeur overheen gieten en
met rum flamberen.
Crêpes met ham en kaas
8 plakjes gekookte ham, 8 plakjes toastkaas,
40 g boter, mosterd
Crêpes van zoutig deeg volgens het basisrecept
vervaardigen.
De crêpes met een dun laagje mosterd insmeren
en er telkens een plakje kaas en ham opleggen.
De crêpes oprollen, in een soufflé vorm plaatsen
en er vloeibare boter overheen gieten.
Op 230 °C 10 minuten in de oven bakken en
warm serveren.
Crêpes met paddestoelen en lever
250 g cantharellen of champignons, 150 g
kalfslever, 40 g boter, 4 plakjes ham,
100 ml room, 2 eetlepels parmezaanse kaas,
½ fijngehakte ui, 1 snufje nootmuskaat, zout en
peper
De ui in de boter goudbruin aanbraen, de
paddestoelen erbij doen en ca. 10 min. smoren.
De fijngesneden lever toevoegen en het geheel
ca. 3 minuten garen.
Uit een zoutig basisdeeg crêpes vervaardigen
en er telkens 1/2 plak ham opleggen. Hierop
het paddestoel/ vermengsel doen en de crêpes
oprollen.
De rolletjes in een uitgeboterde soufflé-
vorm plaatsen, er room overheen gieten en er
parmezaanse kaas overeen strooien.
Op 230 °C in de oven gratineren.

Documenttranscriptie

GEBRUIKSAANWIJZING MODEL 48155 TECHNISCHE GEGEVENS Vermogen: 1.250 W, 230 V~, 50 Hz Plaat: Gietijzeren plaat, met antiaanbaklaag, diameter ca. 33 cm Snoerlengte: Ca. 137 cm Grootte: Ca. 34,7 x 37,7 x 11,6 cm Gewicht: Ca. 2,35 kg Uitrusting: Traploze temperatuurinstelling, controlelampje Toebehoren: Houten deeg verdeler, houten spatel, gebruiksaanwijzing met recepten Wijzigingen en vergissingen in de uitrustingskenmerken, techniek, kleuren en design voorbehouden. VERKLARING VAN DE SYMBOLEN Dit symbool wijst op eventuele gevaren die letsel tot gevolg kunnen hebben of tot schade aan het apparaat leiden. Dit symbool wijst op een eventueel verbrandingsgevaar. Ga hier altijd zeer voorzichtig te werk. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN Lees de volgende aanwijzingen a.u.b. door en bewaar ze goed. 1. Het apparaat kan door kinderen van 8 jaar en ouder gebruikt worden en door personen met beperkte fysieke, sensorische of mentale vaardigheden of met gebrek aan ervaring en/of kennis, mits zij onder toezicht staan of instructies over het gebruik van dit apparaat hebben gekregen en de hieruit resulterende gevaren begrepen hebben. Het apparaat is geen speelgoed. Het apparaat mag uitsluitend door kinderen gereinigd en onderhouden worden, indien deze onder toezicht staan. 2. Kinderen onder de 3 jaar moeten verwijderd worden gehouden van het apparaat of permanent onder toezicht staan. 3. Kinderen tussen de 3 en 8 jaar mogen het apparaat uitsluitend in- en uitschakelen, wanneer het apparaat zich in zijn voorziene, normale bedieningspositie bevindt, de kinderen onder toezicht staan of instructies over het gebruik van dit apparaat hebben gekregen en de hieruit resulterende gevaren begrepen hebben. Kinderen tussen de 3 en 8 jaar mogen het apparaat niet aansluiten, bedienen, reinigen of onderhouden. 4. LET OP - Delen van dit product kunnen heel heet worden en verbrandingen veroorzaken! Wees in aanwezigheid van kinderen en kwetsbare personen bijzonder voorzichtig. 5. Kinderen moeten onder toezicht gehouden worden om te voorkomen dat ze met het apparaat gaan spelen. 6. Bewaar het apparaat op een voor kinderen niet toegankelijke plaats. 7. Sluit het apparaat alleen aan op wisselstroom met spanning conform typeplaatje. 8. Dit apparaat mag niet met een externe tijdschakelklok of een afstandsbedieningssysteem worden gebruikt. 9. Dompel het apparaat of het snoer om redenen van de elektrische veiligheid in geen geval in water of andere vloeistoffen. 10. Reinig het apparaat om redenen van de elektrische veiligheid niet in de vaatwasser. 11. Schakelaar en snoer mogen niet met water of andere vloeistoffen in contact komen. Wanneer dit toch gebeurt, moeten alle 31 onderdelen vóór een volgend gebruik weer helemaal droog zijn 12. Raak het apparaat resp. het snoer nooit met natte handen aan. 13. Het apparaat is uitsluitend bedoeld voor huishoudelijke doeleinden of soortgelijke doeleinden, bijv. ƒƒ kitchenettes in winkels, kantoren of andere werkplaatsen, ƒƒ landbouwbedrijven, ƒƒ voor gebruik door gasten in hotels, motels of andere toeristische accomodaties, ƒƒ in privé pensions of vakantiewoningen. 14. Plaats het apparaat om redenen van veiligheid nooit op hete oppervlakken, op een metalen dienblad of op een natte ondergrond. 15. Het apparaat of het snoer mogen niet in de buurt van vlammen worden gebruikt. 16. Gebruik de Crêpes Maker steeds op een vrij, vlak en hittebestendig oppervlak. 17. Gebruik het apparaat uitsluitend voor het bereiden van crêpes en niet voor andere doeleinden. 18. Plaats het apparaat op een droge, stabiele en hittebestendige ondergrond. Leg in geval van twijfel een hittebestendige plaat onder het apparaat. 19. Let erop dat het snoer niet over het werkvlak heen hangt, omdat dit tot ongelukken kan leiden, bijv. als kleine kinderen er aan trekken. 20. Het snoer of de gebruikte verlenging moet zo worden geplaatst dat eraan trekken of erover struikelen voorkomen wordt. 21. Wikkel het snoer niet rond het apparaat en vermijd knikken in het snoer om schade aan het snoer te voorkomen. 22. Vóór het verwarmen het snoer a.u.b. volledig afwikkelen, opdat dit niet met hete delen in contact komt. 23. Kom tijdens het bedrijf nooit met uw handen tegen de hete bakplaat – gevaar voor verbranding! 24. Houd tijdens het gebruik voldoende afstand t.o.v. wanden en brandbare voorwerpen zoals bijv. gordijnen. 25. Gebruik de Crêpes Maker uitsluitend volgens deze gebruiksaanwijzing. 26. Gebruik uitsluitend de meegeleverde spatel om de crêpes van de plaat te halen. Snijd de gebakken crêpes nooit op de bakplaat. Onjuist gereedschap, bijv. van metaal, kan de antiaanbaklaag beschadigen. 27. Bereid uitsluitend crêpes op de bakplaat. De plaat is er niet voor geschikt om andere levensmiddelen zoals eieren, braadworst e.d. te bereiden. 28. Gebruik het apparaat uitsluitend in binnenruimten. 29. Dek het apparaat tijdens het gebruik nooit af om een oververhitting van het apparaat te voorkomen. 30. Beweeg het apparaat niet zolang dit in bedrijf is om verwondingen te voorkomen. 31. Het apparaat mag niet met toebehoren van andere fabrikanten of merken worden gebruikt om schade te voorkomen. 32. Na gebruik en voor het reinigen de netstekker uit het stopcontact trekken. Laat het apparaat nooit zonder toezicht wanneer de netstekker zich in het stopcontact bevindt. 33. Controleer het apparaat, de stekker en het snoer regelmatig op slijtage en beschadigingen. Stuur het apparaat of het snoer in geval van beschadigingen van het snoer of andere onderdelen a.u.b. voor controle en/of reparatie aan onze klantenservice. Ondeskundig uitgevoerde reparaties kunnen aanzienlijke gevaren voor de gebruiker veroorzaken en leiden tot het vervallen van de garantie. 34. Als het snoer van dit apparaat beschadigd is, dient dit door de fabrikant, zijn klantenservice of een op een soortgelijke manier gekwalificeerde persoon te worden vervangen om gevaren te voorkomen. LET OP: Het apparaat wordt tijdens de werking heel heet! Open de behuizing van het apparaat in geen geval. Er bestaat gevaar voor een elektrische schok. De fabrikant aanvaardt geen aansprakelijkheid bij foutieve montage, bij ondeskundig of foutief gebruik of als reparaties door niet geautoriseerde personen worden uitgevoerd. 32 INGEBRUIKNAME 1. Verwijder alle verpakkingsmaterialen en eventuele transportbeveiligingen. 2. Controleer of alle genoemde toebehoren voorhanden zijn. 3. Steek het snoer eerst in de aansluitbus op het apparaat. 4. Steek dan de stekker in een stopcontact volgens typeplaatje. 5. Schakel het apparaat aan de temperatuurschakelaar in. Het rode controlelampje gaat branden en het apparaat verwarmt. 6. Als het controlelampje uitgaat, is de Crêpes Maker klaar voor gebruik. 7. Laat het apparaat gedurende enkele minuten opwarmen, om eventuele fabricageresiduen te verwijderen. Open het raam gedurende deze fase. Na het inbranden vertoont het apparaat misschien al sporen van gebruik, deze hebben echter geen nadelige invloed op de werking van het apparaat en zijn geen reden voor reclamatie. 8. Laat het apparaat enkele minuten afkoelen. 9. Reinig dan alle onderdelen met een vochtige doek zoals beschreven in het hoofdstuk “Reiniging en onderhoud”. 10. Veeg de bakplaat met een vochtige doek af en olie de plaat in met een beetje vet. Op grond van de antiaanbaklaag is het niet nodig om de plaat verder in te vetten. CRÊPES BEREIDEN 1. Bereid een crêpes-deeg volgens het basisrecept. 2. Steek de stekker in een contactdoos en schakel het apparaat aan de temperatuurschakelaar in. 3. Het rode controlelampje geeft aan dat het apparaat verwarmt. Zodra het apparaat de gewenste temperatuur heeft bereikt, gaat het controlelampje uit. 4. Doe ca. 150 tot 175 ml (komt overeen met één soepopscheplepel) van het bereide deeg in het midden van de bakplaat en verdeel het deeg vlug en gelijkmatig met de deegverdeler op de bakplaat. Beweeg de deegverdeler altijd in een cirkelvormige beweging. Op deze manier bereikt u een gelijkmatig bakresultaat. Eventueel vergt dit wat oefening. 5. Attentie: De bij de eerste inbedrijname bereide crêpe niet opeten. Gooi de eerste crêpe weg. 6. Zodra het oppervlak van de crêpe niet meer vloeibaar is en de crêpe eenvoudig kan worden opgelicht, kunt u de crêpe voorzichtig met de houten spatel omdraaien. Schuif de spatel onder de crêpe, maak de crêpe voorzichtig los van de bakplaat en draai de crêpe om. 7. Laat de crêpe nog eens een kort moment bakken en neem de crêpe dan voorzichtig van de bakplaat. U kunt nu de volgende crêpe bereiden. 8. Veeg de bakplaat eventueel tussendoor met een keukenpapier af wanneer er te veel vet op het oppervlak van de plaat is. 9. Crêpes smaken het beste als zij vers zijn. U kunt een groter aantal crêpes op elkaar gestapeld op een afgedekte plaat bij 80°C in de oven warmhouden. 33 10. Schakel het apparaat na het gebruik uit, laat dit afkoelen en trek de stekker uit het stopcontact. 11. U kunt de crêpes na het bakken volgens onze receptideën verfijnen. LET OP: Het apparaat wordt tijdens de werking heel heet! REINIGING Laat het apparaat volledig afkoelen alvorens dit te reinigen. Vóór het reinigen het apparaat steeds uitschakelen en de stekker uit het stopcontact trekken. 1. Dompel het apparaat voor het reinigen nooit in water of een andere vloeistof. 2. Veeg de plaat en de behuizing met een goed uitgewrongen vochtige doek af. Gebruik geen harde schuurmiddelen, staalwol, metalen voorwerpen, hete reinigingsmiddelen of desinfectiemiddelen omdat deze tot beschadigingen kunnen leiden. Dit geldt vooral voor de antikleeflaag van de bakplaat. 3. Bewaar het apparaat op een tegen stof beschermde plaats. TIPS VOOR DE CRÊPESMAKER 1. Crêpes kunnen niet allen puur genoten worden, maar ook met een zoete of hartige vulling. 2. Na het bakken kunnen de crêpes heet worden opgerold, opgevouwen of gedrapeerd. 3. Dun met kruidenkwark besmeerde en stevig opgerolde crêpes maken van een salade iets bijzonders. Snijd de opgerolde crêpes in plakken van ½ cm en verdeel ze over de salade. 4. Crêpes met groene of rode pesto besmeren, stevig oprollen en in plakken snijden – als vulling voor een soep of als decoratie voor de salade. 5. In plaats van kwark kunnen ook pastas of mayonaises met liefst kleurige ingrediënten worden gebruikt. 6. Bind gehakte jonge spinazie met een ei en verdeel hem over de crêpes. De crêpes stevig oprollen, laten afkoelen en in plakken van 1 cm snijden - een heerlijke vulling voor een heldere bouillon. 7. Een echt feestelijk dessert is een crêpetaart! Maak een stapel van afwisselend crêpes, slagroom, wat amandelschaafsel en in plakjes gesneden aardbeien, totdat u een ca. 7 cm hoge taart heeft. De laatste laag moet een crêpe zijn. Bestuif de taart met poedersuiker of garneer hem met toefjes slagroom en aardbeien. 8. Voor een hartige crêpetaart als blikvanger op een koud buffet kunt u b.v. een vulling van gerookte zalm met room en mierikswortel of verse roomkaas met paprika en radijsjes gebruiken. BASISRECEPT Crêpes 250 g meel 250 ml melk (0,3 of 1,5 %) 125 g vloeibare boter 3 eieren, klasse M 1 snufje zout suiker afhankelijk van de crêpesvulling Alle ingrediënten met de pureerstaaf of een handmixer goed doorroeren en ½ uur lang in de koelkast plaatsen, zodat het meel in het deeg goed kan opzwellen. 34 Galettes 250 g boekweitemeel 250 ml melk (0,3 of 1,5 %) 125 g vloeibare boter 3 eieren, klasse M 1 snufje zout Alle ingrediënten met de pureerstaaf of een handmixer goed doorroeren en ½ uur lang in de koelkast plaatsen, zodat het meel in het deeg goed kan opzwellen. Het deeg moet relatief dunvloeibaar zijn (zoals koffieroom), want hoe dunner het deeg des te zachter en dunner worden uw crêpes. Eenvoudige vullingen voor crêpes en galettes ƒƒ Klassisch met sinaasappellikeur bedruipen of met wat suiker bestrooien. ƒƒ Met confiture besmeren, oprollen en er poedersuiker overheen strooien. ƒƒ Met choco-hazelnoot-creme besmeren. ƒƒ Uit de crêpes puntzakken vormen en deze met fruit en slagroom vullen. ƒƒ Crêpe-puntzakken met ijs vullen en er hete chocoladesaus overheen gieten. ƒƒ Crêpes besmeren met sinaasappelconfiture, er mandarijntjes overheen doen, oprollen en hierbij vanillesaus serveren. ƒƒ Met asperges en een beetje kruidenmayonaise vullen. ƒƒ Crêpe met ragout-fin opvullen. ƒƒ De crêpes in dunne strookjes snijden en als vulling voor de soep (Flädle) gebruiken. ƒƒ Met geraspte kaas (kaas direct op het deeg op de Crêpes maker verdelen en erop laten smelten) ƒƒ Salami, rauwe of gekookte ham ƒƒ Tomatenconcassee (gepelde, ontpitte, en in fijne blokjes gesneden tomaten, evt. kruiden) DEEG-BASISRECEPT VARIËREN Crêpes van tarwemeel worden traditioneel zoet gebruikt. Daartoe kan het deeg op vele manieren worden gevarieerd: ƒƒ geraspte schil van een onbespoten sinaasappel of citroen toevoegen. ƒƒ eruit geschrapt merg van een vanillestokje toevoegen ƒƒ gemalen kaneel of anijs naar smaak toevoegen ƒƒ 1 EL zeer fijn gemalen hazelnoten, walnoten of amandelen toevoegen ƒƒ 1 EL fijn geraspte kokos toevoegen ƒƒ 1 EL rum of sinaasappellikeur toevoegen ƒƒ fijn gehakte pepermunt of citroentijm toevoegen Galettes van boekwijtemeel worden traditioneel hartig gebruikt. Natuurlijk kunnen ook crêpes van tarwemeel voor hartige creaties worden gebruikt, dan moet het deeg echter zonder suiker bereid worden. Hiertoe kan het deeg voor beide varianten gewijzigd worden: ƒƒ 1 EL zeer fijn gemalen gedroogd eekhoorntjesbrood toevoegen ƒƒ 1 EL zeer fijn gehakte kruiden toevoegen ƒƒ 30 g boter door geraspte Parmezaanse kaas vervangen ƒƒ fijn gemalen specerijen toevoegen, bijv. jenever, nootmuskaat, enz. ƒƒ de helft van de melk vervangen door sterke zwarte koffie (met koffiedik). BASISRECEPTEN VOOR DIABETICI EN MENSEN MET EEN ALLERGIE VOOR GLUTEN Als u aan diabetes of allergieën, in het bijzonder meervoudige allergieën, lijdt, aanbevelen wij eerst uw arts te consulteren, welke ingrediënten u voor het bereiden en vullen van crêpes en galettes mag gebruiken. Diabetici kunnen de boven genoemde basisrecepten gebruiken, de suiker dient echter door de overeenkomstige hoeveelheid suiker voor diabetici te worden vervangen. Basisrecept voor ca. 15 glutenvrije crêpes 1 ei (klasse M) 1 EL suiker = 30 g 50 g vloeibare boter 100 g glutenvrij meelmengsel voor fijn gebak 150 ml melk (1,5 %) 1 snufje zout Tip: Voor hartige crêpes het deeg zonder suiker bereiden. koffieroom. Daarna niet meer kloppen, omdat anders lucht in het deeg komt en de crêpes bij het bakken grote gaten krijgen. Laat het deeg gedurende ca. 15 min. opzwellen. Neem a.u.b. het volgende in acht: Sommige glutenvrije meelmengsels zwellen erg na. Als het deeg te taai wordt, indien nodig ca. 50 ml vetarme melk of water toevoegen, omdat een te taaie deeg niet aan de Crêpes Maker blijft vastzitten. Vermeng alle ingrediënten tot een glad deeg. Het deeg moet dunvloeibaar zijn, ongeveer zoals 35 RECEPTEN Crêpes Suzette 100  g boter, 100  g suiker, sinaasappel, 1 glaasje Curaçao sap van ½ Bereid crêpes volgens het basisrecept, waarbij u wat minder melk dan aangegeven gebruikt, en in plaats hiervan het sap van een halve sinaasappel en een vleugje Curaçao gebruikt. Boter en suiker in een flambeerpan tot karamel laten worden en met sinaasappelsap blussen. De crêpes tweevoudig opvouwen en in de pan leggen. Er sinaasappellikeur overheen gieten en met rum flamberen. Crêpes met ham en kaas 8 plakjes gekookte ham, 8 plakjes toastkaas, 40 g boter, mosterd Crêpes van zoutig deeg volgens het basisrecept vervaardigen. De crêpes met een dun laagje mosterd insmeren en er telkens een plakje kaas en ham opleggen. De crêpes oprollen, in een soufflé­vorm plaatsen en er vloeibare boter overheen gieten. Op 230 °C 10 minuten in de oven bakken en warm serveren. Crêpes met paddestoelen en lever 250  g cantharellen of champignons, 150  g kalfslever, 40  g boter, 4 plakjes ham, 100 ml room, 2 eetlepels parmezaanse kaas, ½ fijngehakte ui, 1 snufje nootmuskaat, zout en peper De ui in de boter goudbruin aanbraen, de paddestoelen erbij doen en ca. 10 min. smoren. De fijngesneden lever toevoegen en het geheel ca. 3 minuten garen. Uit een zoutig basisdeeg crêpes vervaardigen en er telkens 1/2 plak ham opleggen. Hierop het paddestoel/ vermengsel doen en de crêpes oprollen. De rolletjes in een uitgeboterde soufflé­ vorm plaatsen, er room overheen gieten en er parmezaanse kaas overeen strooien. Op 230 °C in de oven gratineren. GARANTIEVOORWAARDEN Wij geven op onze apparaten een garantietermijn van 24 maanden (12 maanden bij commerciële gebruik), gerekend vanaf de dag van aanschaf. Deze garantie geldt voor schade, die bij correct gebruik aantoonbaar is veroorzaakt door een fout in de productie. Binnen de garantietermijn verhelpen wij materiaal- en productiefouten door herstelling of vervanging naar onze keuze. Onze garantie is slechts geldig voor in Duitsland en Oostenrijk verkopte apparaten. In andere landen a.u.b. de importeur aanspreken. Apparaaten, waarvoor garantie in aanspraak wordt genomen, moeten ons samen met een kopie van de machineel gegenereerde kassabon waaruit de koopdatum duidelijk wordt, alsmede een beschrijving van de fout goed verpakt aan onze klantenservice worden toegezonden, porto betaald. Als er sprake van garantie is, worden de verzendingskosten in Duitsland en Oostenrijk aan de klant vergoed. De garantie dekt geen schade veroorzaakt door slijtage, onbehoorlijk gebruik/foutieve handelingen en niet-naleving van de onderhouds- en reinigingsaanwijzingen. Het recht op garantie vervalt, wanneer reparaties of manipulaties aan het apparaat door derden worden doorgevoerd. Eventuele rechten van de eindgebruiker t.o.v. de verkoper of distributeur worden door deze garantie niet aangetast. VERWIJDEREN VAN AFVAL / MILIEUBESCHERMING Onze apparaten zijn geproduceerd met een hoge qualiteit voor een lange gebruik. Regelmatige onderhoud en vakkundig reparaties door onze klantenservice verlengt de gebruiksduur. Wanneer het apparat defekt is en kan niet meer gerepareerd worden, let op de volgende instructies. Dit product mag niet samen met het normale huishoudelijke afval worden afgevoerd. U dient dit product bij een voor het recycleren van elektrische of elektronische apparaten aangewezen verzamelplaats in te leveren. Door het separaat inzamelen en recycleren van afvalproducten helpt u mee bij het zuinig omgaan met de natuurlijke hulpbronnen en zorgt u ervoor dat het product op een gezondheids- en milieuvriendelijke manier afgevoerd wordt. De recepten in deze gebruiksaanwijzing zijn door de auteurs en door UNOLD AG zorgvuldig ontwikkeld en getest. Een garantie kan er echter niet worden aanvaard. De auteurs en/of UNOLD AG en haar gemachtigden kunnen in geen geval aansprakelijk worden gesteld voor letsel, materiële schade en financiële schade. 36
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64

Unold Crepesmaker Pro Specificatie

Categorie
Cupcake
Type
Specificatie