48765

Unold 48765, 48795, Delice de handleiding

  • Hallo! Ik ben een AI-chatbot die speciaal is getraind om je te helpen met de Unold 48765 de handleiding. Ik heb het document al doorgenomen en kan je duidelijke en eenvoudige antwoorden geven.
INHALTSVERZEICHNIS
Bedienungsanleitung Modell 48765
Technische Daten ....................................8
Symbolerklärung ......................................8
Sicherheitshinweise .................................8
Vor dem ersten Benutzen ..........................11
Bedienen ...............................................11
Allgemeine Hinweise zum Gerät ................12
Reinigen und Pflegen ............................... 13
Raclette ..................................................13
Raclette-Rezepte .....................................15
Grillen auf der Grillplatte .......................... 18
Rezepte für die Grillplatte ........................18
Grillzeiten ...............................................20
Crêpes .................................................... 20
Informationen für den Fachhandel .............23
Garantiebestimmungen ............................24
Entsorgung / Umweltschutz ......................24
Service-Adressen .....................................25
Bestellformular Ersatzteile ........................ 105
Instructions for use Model 48765
Technical Specifications ........................... 26
Explanation of symbols .............................26
Important Safeguards ...............................26
First time use ......................................... 28
Use of the appliance ...............................29
General remarks .....................................29
Cleaning .................................................30
Raclette ..................................................30
Recipes for Raclette .................................32
Grilling ...................................................35
Recipes for Grilling ..................................35
Grilling times .........................................36
Preparation of crêpes ...............................37
Guarantee Conditions ............................... 39
Waste Disposal/Environmental Protection ...39
Service ...................................................25
Notice d’utilisation modèle 48765
Spécification technique ...........................40
Explication des symboles ..........................40
Consignes de sécurité ..............................40
Mise en service........................................42
Utilisation de l’appareil ...........................43
Nettoyage et maintien .............................43
Remarques .............................................44
Raclette ..................................................44
Recettes pour la Raclette .........................45
Griller sur le plat de grill ..........................49
Recettes Pour le grill ................................49
Temps de cuisson ...................................50
Préparer des crêpes .................................51
Conditions de Garantie ............................. 53
Traitement des déchets /
Protection de l’environnement ...................53
Service ...................................................25
Gebruiksaanwijzing model 48765
Technische gegevens ...............................54
Verklaring van de symbolen .......................54
Veiligheidsvoorschriften ............................54
Vóór het eerste gebruik .............................56
Bediening ...............................................57
Reiniging en onderhoud ...........................57
Algemene opmerkingen ............................58
Raclette ..................................................58
Raclette recepten ....................................60
Grilleren op de grillplaat ........................... 63
Grilleren Recepten ................................... 63
Grilleertijden ...........................................65
Bereiding van crêpes ................................65
Garantievoorwaarden ................................ 68
Verwijderen van afval/Milieubescherming ...68
Service ...................................................25
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
Stand 6.3.2020
7 von 108
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
EINZELTEILE
DE Ab Seite 8
1 Wendbare Grillplatte
Art-Nr. 4873501
2 Naturstein-Grillplatte
Art-Nr. 4876501
3 Heizelement
4 Stufenloser Temperaturregler
5 Spatel
Art-Nr. 4873504
6 Raclettepfännchen
Art-Nr. 4873505
7 Pfännchenablage
8 Racletteplatte
EN Page 27
1 Grill plate
2 Hot stone plate
3 Heating element
4 Temperature control
5 Spatula
6 Raclette pan
7 Pan storage
8 Raclette plate
FR Page 41
1 Plat de gril
2 Pierre chaude
3 Elément de chauffe
4 Réglage de température
5 Spatule
6 Poêlette
7 Repos poêlettes
8 Plat de raclette
NL Pagina 55
1 Draaibare grillplaat
2 Hete steen
3 Verwarmingselement
4 Traploze temperatuurregelaar
5 Spatel
6 Raclette-pannetje
7 Opbergvakje voor de pannetjes
8 Raclette-plaat
IT Pagina 70
1 Piastra grill rigirabile
2 Piastra in pietra naturale
3 Elemento riscaldante
4 Termostato a regolazione
continua
5 Spatole
6 Padelline per raclette
7 Portapadelline
8 Piastra raclette
ES Página 83
1 Parrilla reversible
2 Placa de piedra natural
3 Elemento calefactor
4 Regulación continua de la
temperatura
5 Espátulas
6 Pequeñas sartenes
7 Soporte para las pequeñas
sartenes
8 Placa raclette
PL Strony 95
1 Płyta grillowa dwustronna
2 Płyta grillowa z kamienia
naturalnego
3 Element grzejny
4 Bezstopniowy regulator
temperatury
5 Łopatka
6 Mini patelnie raclette
7 Miejsce na mini patelnie
8 Płyta raclette
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
54 von 108
Stand 6.3.2020
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
Vermogen: 1.100 W, 230 V~, 50 Hz
Afmetingen: Ca. 48,0 x 20,0 x 13,0 cm
Snoer: Ca. 100 cm
Gewicht: Ca. 5,4 kg
Grillplaat: Ca. 40,0 x 20,0 cm, uitneembaar
Uitrusting: traploze temperatuurinstelling, geïntegreerd opbergvakje voor de pannetjes, contro-
lelampje
Toebehoren: 8 raclette-pannetjes met anti-aanbaklaag, 8 spatels, gebruiksaanwijzing, graniet-
plaat, grillplaat
Wijzigingen en vergissingen in de uitrustingskenmerken, techniek, kleuren en design voorbehouden.
GEBRUIKSAANWIJZING MODEL 48765
VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
TECHNISCHE GEGEVENS
Lees de volgende aanwijzingen a.u.b. door en bewaar ze goed.
1. Dit apparaat kan door kinderen vanaf 8 jaar worden gebruikt
en door personen die over gebrekkige fysieke, sensorische of
geestelijke vaardigheden of gebrek aan ervaring en/of kennis
beschikken, mits zij onder toezicht staan of instructies hebben
gekregen aangaande het veilige gebruik van dit apparaat en de
hieruit resulterende gevaren begrepen hebben.
2. Kinderen mogen niet met het apparaat spelen.
3. Reiniging en onderhoud door de gebruiker mogen niet door
kinderen worden uitgevoerd, tenzij deze ouder dan 8 jaar zijn en
onder toezicht staan.
4. Berg het apparaat en de kabel op buiten bereik van kinderen
onder de 8 jaar.
5. VOORZICHTIG - delen van dit product kunnen zeer heet worden
en brandwonden veroorzaken! Wees in aanwezigheid van
kinderen en kwetsbare personen bijzonder voorzichtig.
6. Sluit het apparaat alleen aan op wisselstroom met spanning con
-
form typeplaatje.
7.
Dit apparaat mag niet met een externe tijdschakelklok of een
afstandsbedieningssysteem worden gebruikt.
VERKLARING VAN DE SYMBOLEN
Dit symbool wijst op eventuele gevaren die letsel tot gevolg kunnen hebben of tot schade
aan het apparaat leiden.
Dit symbool wijst op een eventueel verbrandingsgevaar. Ga hier altijd zeer voorzichtig te
werk.
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
Stand 6.3.2020
55 von 108
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
8. Dompel het apparaat of het snoer om redenen van de elektrische
veiligheid in geen geval in water of andere vloeistoffen.
9. Reinig het apparaat om redenen van de elektrische veiligheid
niet in de vaatwasser.
10. Schakelaar en snoer mogen niet met water of andere vloeistoffen
in contact komen.
11. Wanneer dit toch gebeurt, moeten alle onderdelen vóór een vol-
gend gebruik weer helemaal droog zijn
12.
Raak het apparaat resp. het snoer nooit met natte handen aan.
13. Het apparaat is uitsluitend bedoeld voor huishoudelijke doelein-
den of soortgelijke doeleinden, bijv.
kitchenettes in winkels, kantoren of andere werkplaatsen,
landbouwbedrijven,
voor gebruik door gasten in hotels, motels of andere toeristische
accommodaties,
in privé pensions of vakantiewoningen.
14. Plaats het apparaat om redenen van veiligheid nooit op hete
oppervlakken, op een metalen dienblad of op een natte onder-
grond.
15.
Het apparaat of het snoer mogen niet in de buurt van vlammen
worden gebruikt.
16. Gebruik de raclette steeds op een vrij, vlak en hittebestendig
oppervlak.
17. Plaats het apparaat op een droge, stabiele en hittebestendige
ondergrond.
18. Leg in geval van twijfel een hittebestendige plaat onder het
apparaat.
19. Let erop dat het snoer niet over het werkvlak heen hangt, omdat
dit tot ongelukken kan leiden, bijv. als kleine kinderen er aan
trekken.
20. Het snoer of de gebruikte verlenging moet zo worden geplaatst
dat eraan trekken of erover struikelen voorkomen wordt.
21. Wikkel het snoer niet rond het apparaat en vermijd knikken in
het snoer om schade aan het snoer te voorkomen.
22. Gebruik de raclette uitsluitend in binnenruimten.
23. Dek het apparaat tijdens het gebruik nooit af om een oververhit
-
ting van het apparaat te voorkomen.
24.
Beweeg het apparaat niet zolang dit in bedrijf is om verwondin-
gen te voorkomen.
25.
Het apparaat mag niet met toebehoren van andere fabrikanten of
merken worden gebruikt om schade te voorkomen.
26. Kom tijdens het bedrijf nooit met uw handen tegen het hete
apparaat – gevaar voor verbranding!
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
56 von 108
Stand 6.3.2020
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
27. Raak het apparaat en ook de raclette pannetjes alleen aan de
handvatten aan.
28. Na gebruik en voor het reinigen de netstekker uit het stopcon-
tact trekken.
29.
Laat het apparaat nooit zonder toezicht wanneer de netstekker
zich in het stopcontact bevindt.
30. Controleer het apparaat, de stekker en het snoer regelmatig op
slijtage en beschadigingen. Stuur het apparaat of het snoer in
geval van beschadigingen van het snoer of andere onderdelen
a.u.b. voor controle en/of reparatie aan onze klantenservice.
31. Ondeskundig uitgevoerde reparaties kunnen aanzienlijke geva-
ren voor de gebruiker veroorzaken en leiden tot het vervallen van
de garantie.
32.
Als het snoer van dit apparaat beschadigd is, dient dit door de
fabrikant, zijn klantenservice of een op een soortgelijke manier
gekwalificeerde persoon worden vervangen om gevaren te voor-
komen.
LET OP:
Het apparaat wordt tijdens de werking heel heet!
Open de behuizing van het apparaat in geen geval. Er bestaat
gevaar voor een elektrische schok.
De fabrikant aanvaardt geen aansprakelijkheid bij foutieve montage, bij ondeskundig of foutief gebruik of
als reparaties door niet geautoriseerde personen worden uitgevoerd.
VÓÓR HET EERSTE GEBRUIK
1. Verwijder alle verpakkingsmaterialen en eventuele transportbeveiligingen. Houd
verpakkingsmaterialen uit de buurt van kinderen - gevaar voor verstikking!
2. Controleer of alle genoemde toebehoren voorhanden zijn.
3. Reinig alle onderdelen met een vochtige doek zoals beschreven in het hoofdstuk “Reiniging en
onderhoud”.
4. Olie de grillplaat en de pannetjes voor het eerste gebruik iets in, het beste met kokosolie of een
ander hittebestendig vet.
5. Leg de gecoate grillplaat met de gewenste zijde naar boven op het apparaat.
6. Controleer of alle onderdelen correct zijn gemonteerd en of het apparaat stabiel staat.
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
Stand 6.3.2020
57 von 108
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
7. Overtuigt u zich ervan dat de temperatuurregelaar zich in de laagste stand (MIN)bevindt.
8. Steek de stekker in een stopcontact (230 V~, 50 Hz).
9. Laat het apparaat gedurende ca. 30 minuten opwarmen om eventuele fabricageresiduen te
verwijderen. Open het raam gedurende deze fase. Na het inbranden vertoont het apparaat
misschien al sporen van gebruik, deze hebben echter geen nadelige invloed op de werking van
het apparaat en zijn geen reden voor reclamatie.
De stenen plaat is zeer zwaar. Beweeg het apparaat a.u.b. alleen voordat de grillplaat erin
geplaatst is.
BEDIENING
1. Om aan tafel te grilleren / racletten plaats het apparaat midden op de tafel. Als u er niet zeker
van bent dat uw tafel hittebestendig is, leg dan voor de veiligheid een hittebestendige plaat
onder het apparaat, in geen geval echter een metalen plaat.
2. Bereid alle ingrediënten voor en zet deze in schotels op de tafel gereed voordat u met het
grilleren of het bereiden van raclette begint.
3. Leg de gecoate grillplaat met de gewenste zijde naar boven op het apparaat.
4. Overtuigt u zich ervan dat de temperatuurregelaar zich in de laagste stand (MIN)bevindt.
5. Steek de stekker in een stopcontact (230 V~, 50 Hz).
6. Draai de schakelaar op de gewenste temperatuurstand. Het controlelampje gaat branden. Zodra
de gewenste temperatuur bereikt is, gaat het lampje uit. Het controlelampje schakelt afwisselend
in en uit.
7. Laat het apparaat gedurende ca. 15minuten voorverwarmen voordat u met de bereiding begint
(de pannetjes hiervoor uit het apparaat nemen).
8. Voor het bereiden van raclette aanbevelen wij de middelste stand, voor het grilleren de hoogste
stand. Olie de grillplaat iets in met een hittebestendig vet, bijv. kokosolie, voordat het te grilleren
product erop wordt gelegd.
9. Als het te grilleren product resp. de kaas te sterk of te vlug bruinen, schakel het apparaat iets
omlaag.
10. Draai de schakelaar na gebruik van het apparaat op de laagste stand en trek de stekker uit het
stopcontact.
11. Laat het apparaat afkoelen.
Neem a.u.b. ook de algemene opmerkingen bij de recepten in acht!
REINIGING EN ONDERHOUD
Draai de schakelaar op MIN en trek de stekker uit het stopcontact.
Laat het apparaat afkoelen voordat u het apparaat schoonmaakt.
Let op: De stenen plaat heeft veel tijd nodig om af te koelen!
1. Het apparaat mag voor het reinigen in geen geval in water worden gedompeld of met water of
een andere vloeistof in aanraking komen. Indien nodig kunt u het verwarmingselement met een
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
58 von 108
Stand 6.3.2020
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
vochtige, goed uitgedrukte doek afvegen. Let erop dat geen vocht het apparaat binnendringt. Het
verwarmingselement moet helemaal droog zijn voordat het opnieuw wordt gebruikt.
2. Alle demonteerbare onderdelen kunnen in heet water met een mild afwasmiddel worden schoon
gemaakt.
3. In het geval van sterke vervuiling, laat de grillplaat resp. de pannetjes een tijdje in heet water
met een mild afwasmiddel inweken.
4. Gebruik a.u.b. beslist geen pannensponsjes of dergelijke reinigingsgereedschappen of scherpe
en schurende reinigingsmiddelen die het oppervlak zouden kunnen beschadigen.
1. Om de stenen plaat te reinigen kan de meegeleverde krabber worden gebruikt. De stenen plaat is
een natuurproduct en kan door het gebruik duurzaam van kleur veranderen.
5. Let erop dat alle onderdelen helemaal droog zijn voordat u het apparaat weer in elkaar zet en
opbergt.
ALGEMENE OPMERKINGEN
1. De ingrediënten voor de racletterecepten zijn telkens berekend voor 1 persoon. Vermenigvuldig
de ingrediënten afhankelijk van het aantal gasten.
2. Per persoon heeft men ongeveer 200 g vast kokende, in de schil gekookte aardappelen nodig en
150 g raclettekaas.
3. Doe niet te veel ingrediënten in de pannetjes, anders kan de kaas aanbranden of de andere
ingrediënten worden niet goed gaar.
4. Verwarm de borden, een koud bord laat de kaas snel drogen.
5. Sausen en kaas worden soms zeer snel bruin, daarom dient u de pannetjes meerdere keren uit
het apparaat te nemen en het gaarproces te controleren.
6. Denk er bij het kruiden van de kaas aan dat deze ten dele ook reeds sterk gezouten is.
7. Doe de aardappelen, noedels of rijst heet in de pannetjes, dan hebt u kortere gaartijden.
8. Bereid alle ingrediënten hapklaar gesneden in kleine schaaltjes en plaats de schaaltjes binnen
handbereik van de raclette.
9. Verwarm het apparaat ca. 15 minuten voor op de hoogste stand om te grilleren.
10. Snijd de grotere vleesstukken (bijv. Eenden-filet) in plakjes van 1 cm, daardoor wordt de gaartijd
aanzienlijk korter.
11. Grilleer rauw vlees altijd op de grillplaat, niet in de raclettepannetjes.
12. Verzorg het te grilleren product met olie of marineer het.
13. Werk voor het grilleren op de hoogste stand. Voor het bereiden van raclette aanbevelen wij de
middelste stand, voor het warmhouden een lage stand.
RACLETTE
De oorspronkelijke raclette bestond uit in de schil gekookte aardappelen, raclettekaas en
verschillende in azijn gemarineerde groenten. Vandaag de dag echter kent onze inventiviteit wat
betreft de ingrediënten bijna geen grenzen meer.
Naast aardappelen en kaas kunt u de pannetjes ook vullen met vlees, worst, wild, gevogelte, vis,
vers fruit en groente, zelfs ook met zoete lekkernijen. Wie geen aardappelen lust, kan als basis ook
witbrood, vermicelli of rijst gebruiken.
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
Stand 6.3.2020
59 von 108
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
In plaats van de raclettekaas kunt u ook andere goed smeltende harde kaas gebruiken, bijv. Goudse
kaas, Greyerzer, Cheddar of Appenzeller. Ook zachte kaas zoals Roquefort en Gorgonzola smelten
gemakkelijk en geven de gerechten een pittige smaak. Boterkaas en camembert zijn zachter wat
betreft het aroma. Zeer mild en licht smeltend is mozzarella.
De kaas dient bij het racletten alleen te worden gesmolten, hij dient niet bruin te worden.
U kunt uw gasten ook bonte platen met verschillende ingrediënten aanbieden. Dan kan iedereen zijn
pannetje naar eigen smaak vullen.
Enkele suggesties: (ga per persoon uit van 100 – 200 g extra beleg, natuurlijk kan de lijst willekeurig
worden uitgebreid)
Groente
Gedroogd, ingeweekt eekhoorntjesbrood, verse paddestoelen in plakjes, spruitjes gestoomd, cour-
gette-, tomaten-, aubergine-, prei- of uienplakjes, maïs, asperges, schorseneer- of peenstukjes
(vooraf garen), sjalotten in ringen, geblancheerde spinazie, rucola of snijbietbladeren, peulen.
Vlees en gevogelte
Gebraden of gekookte kippen- of kalkoenfilets in plakjes, strookjes of dobbelsteentjes; gekookte ham,
gebraden kalfslever, gegaarde hazenrug getrancheerd en in plakjes gesneden, kleine braadworstjes
gebraden, gebraden kleine gehakt-schijfjes, kleine gebraden filets, gebraden eendenfilet.
Vis en schaaldieren
Gerookte zalm, forellenfilets, gestoomde scholfilets, tonijn in eigen sap (blik), gestoomde zeetong of
kabeljauwfilets, garnalen, krabbenvlees
Fruit
Bananen, mango, papaya, aardbeien, ananas, peren, appels, bosbessen. Bij bessen zijn verse en
ontdooide vruchten geschikt.
1. Om raclette te bereiden dient de grillplaat in het apparaat te zijn geplaatst (zie ook
Ingebruikneming, Bediening van het apparaat).
2. Vul nu de raclette-pannetjes volgens uw smaak resp. onze recepten met ingrediënten en plaats
deze in de overeenkomstige uitsparingen op de racletteplaat. Overbak zo lang tot dat de kaas
gaat smelten.
3. Zodra de kaas is gesmolten het pannetje eruit nemen. Laat de inhoud op een bord glijden. Als de
kaas mocht vastplakken, maak deze a.u.b. met behulp van de spatel los.
4. Wanneer u bij het bereiden even wilt pauzeren, schuif dan het pannetje a.u.b. in de houder onder
de racletteplaat.
ATTENTIE!
A.u.b. de pannetjes uitsluitend aan de handgrepen aanraken omdat de pannetjes zelf bij het
overbakken zeer heet worden.
De pannetjes zijn voorzien van een antiaanbaklaag. Gebruik daarom geen messen, vorken of
andere metalen voorwerpen om aangebakken levensmiddelen los te maken. U kunt daardoor
de laag beschadigen.
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
60 von 108
Stand 6.3.2020
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
RACLETTE RECEPTEN
De navolgende recepten zijn telkens berekend voor één persoon. Vermenigvuldig a.u.b. de
ingrediënten overeenkomstig het aantal gasten.
Aardappelen, kaas en …. De oorspronkelijke raclette
Ingrediënten:
200 g in de schil gekookte aardappelen
150 g raclettekaas in ca. 3 mm plakjes
100 g mixed pickles
een beetje olie of boter voor het pannetje
Bereiding:
De aardappelen schillen, in dunne plakjes
snijden, een zeer dun laagje boter in het
pannetje, meerdere plakjes aardappel in
het pannetje doen, 1 EL Mixed Pickles erop
deponeren, met een plakje kaas bedekken,
racletten.
In plaats van kaas kunt u ook sausen (crèmes) gebruiken: Op de volgende pagina’s vindt u enkele
recepten voor pikante sausen alsmede recepten voor het gebruik van deze sausen.
Citroensaus
100 g volvette verse kaas, ¼ TL geraspte verse
citroenschil, 1 EL citroensap, 1 snufje noot-
muskaat, 3 EL melk, 30 g geraspte Parmezaanse
kaas, zout, peper.
Alle ingrediënten mengen (bijv. met de ESGE-
Zauberstab
®
).
Tomatensaus
100 g volvette verse kaas, 1 EL room, 1 ge-
droogde in olijfolie gemarineerde tomaat, 1 tee-
ntje knoflook, cayennepeper, zout, peper.
Volvette verse kaas en room mengen, tomaat
in kleine stukjes snijden, bijv. met de ESGE-
Zauberstab
®
, tevens het knoflookteentje, met
kaasroom mengen. Met cayennepeper, peper en
zout kruiden.
Sinaasappelsaus
Ingrediënten als citroensaus, in plaats van
citroensap en -schil sinaasappelsap en -schil
gebruiken. Naar believen ¼ TL kerriepoeder
toevoegen.
Ingwersaus
100 g volvette verse kaas, ¼ TL geraspte,
verse gember, 1 TL sojasaus, 1 snufje tabasco,
2 TL citroensap, 2 EL appelsap, 30 g geraspte
Parmezaanse kaas, zout
Alle ingrediënten mengen
Yoghurtsaus
100 g volle yoghurt, 50 g grof geraspte Goudse
kaas
Alle ingrediënten mengen.
Pepersaus
50 g volvette verse kaas, 2 EL slagroom, 50 g
geraspte Goudse kaas, zout, 1 TL groene ge-
marineerde peperkorrels. Alle ingrediënten
mengen, de peperkorrels alleen erin roeren.
Amandelsaus
25 g geschilde amandelen, 100 g fetakaas,
2 EL zoete room, 1 knoflookteentje, zout, peper.
De amandelen kort in de pan aanbraden en
wanneer ze afgekoeld zijn, in kleine stukjes
hakken of malen (bijv. met de ESGE-Zauberstab
®
en de ESGE-Zauberette
®
). Alle ingrediënten
in een elektrische pureermachine doen en fijn
pureren. Tip: In plaats van amandelen kunt u
ook pistaches, pinda’s of walnoten gebruiken.
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
Stand 6.3.2020
61 von 108
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
Room-mierikswortel-saus
100 g volvette verse kaas, 3 EL zure room, 1 ei,
1 TL mierikswortel, peper
Alle ingrediënten mengen.
Knoflooksaus
1 hele knoflookknol, 100 g volvette verse kaas,
3 EL room, ½ bosje gladde peterselie zonder
steeltjes fijn gehakt, zout, peper.
De gehele knoflookknol in een vochtige papieren
keukendoek wikkelen en in de magnetron
4–5minuten garen totdat de teentjes zacht zijn.
De knol enigszins laten afkoelen en de teentjes
uit de schillen pellen. De knoflookteentjes en
alle andere ingrediënten in een elektrische
pureermachine (bijv. met de ESGE-Zauberstab
®
en ESGE-Zauberette
®
) pureren.
Tip: wanneer u daslook kunt krijgen, doet u er
nog ½bosje verse daslook bij, klein gesneden.
Zoete saus
100 g volvette verse kaas,1 TL vanillesuiker,
½ EL honing, 3 EL room
Alle ingrediënten mengen
Garnalen met tomatensaus
100 g gegaarde garnalen (pot), 100 g courgettes
in plakjes, een beetje olijfolie, 100 g gekookte
rijst, tomatensaus
De garnalen en de courgetteplakjes op de
geoliede grilplaat 2 minuten lang braden, regel-
matig omdraaien. In het met boter gevette
pannetje een beetje rijst doen, courgettes
en garnalen eroverheen, met tomatensaus
bedekken en 3–4 minuten lang garen.
Roodbars met citroensaus
150 g in de schil gekookte en geschilde aard-
appelen, 150 g dunne roodbarsfilet, 1 tomaat,
1 EL uiengroen in ringen gesneden, zout, peper,
boter, citroensap.
Aardappelen en tomaten in plakjes snijden,
roodbars in hapklare stukjes snijden. Het
pannetje met een beetje vloeibare boter vetten,
enkele plakjes aardappel er inleggen, daarop
enkele dobbelsteentjes vis. De vis met het
citroensap besprenkelen, peperen, zouten, 1-2
plakjes tomaat op de vis leggen, met citroensaus
bedekken. Het pannetje in het raclettoestel
schuiven en 6–8 minuten garen.
Spinazie met amandelsaus
100 g bladspinazie (diepvries), ½ ui, 1 teentje
knoflook, 1 TL boter, 150 g geschilde, in de
schil gekookde aardappelen, zout, peper, noot-
muskaat, boter
De ui en het knoflook schoonmaken, in kleine
dobbelsteentjes snijden en met de boter blan-
cheren, de diepvriesspinazie er bijdoen en
roeren totdat de spinazie ontdooid en heet is.
Het pannetje met een beetje vloeibare boter
vetten, enkele plakjes aardappel er indoen,
de spinazie met zout, peper en nootmuskaat
kruiden, een beetje van de spinazie toevoegen,
met amandelsaus bedekken, 3–4 minuten
garen.
Eendenfilet met gembersaus
150 g eendenfilet, 150 g gekookte rijst, 2 TL
sojasaus, 2 TL citroengelei, gembersaus, boter
De eendenfilet in ½ cm dunne plakjes snijden
en op de grilplaat van uw raclette 2 minuten
braden, meerdere keren omdraaien.
Het pannetje met een beetje vloeibare boter
vetten, een beetje rijst en een beetje vlees in
het pannetje doen. Het vlees met citroengelei
insmeren, sojasaus eroverheen sprenkelen en
met gembersaus bedekken, 3–4 minuten garen.
Kippenvlees met sinaasappelsaus
150 g gekookte lintvormige macaroni, 100 g ge-
kookt kippevlees, sinaasappelsaus, boter, zout,
kerriepoeder
Probeer de volgende recepten met sauzen
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
62 von 108
Stand 6.3.2020
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
Het pannetje met een beetje vloeibare boter
vetten, enkele noedels en een beetje vlees er
indoen, met kerrie, zout en peper kruiden. Met
sinaasappelsaus bedekken, 3–4 minuten garen.
Gerookte zalm met room-mierikswortelsaus
150 g asperge in stukjes (pot), 100 g gerookte
zalm, boter
Pannetje met boter vetten, enkele stukjes as-
perge er inleggen, een beetje gerookte zalm
erop verdelen, met roommierikswortelsaus
6bedekken. 5–7 minuten garen. Hierbij smaakt
witbrood dat u op de grilplaat kunt roosteren.
Appel-kalfslever met yoghurtsaus
150 g kalfslever, 1 appel, ½ ui, 150 g aard-
appelpuree (kant-en-klaar product), 2 TL vosse-
bessen, 2 TL olie, yoghurtsaus
De lever in dunne, hapklare stukjes snijden,
appel schillen, klokkenhuis verwijderen, in
plakjes snijden, uien schoonmaken, in dunne
plakjes snijden. Op de grillplaat wat olie doen
en de lever, appel en ui heel kort 1-2 minuten
al draaiende aanbraden. 1-2 EL aardappelpuree
in het gevette pannetje doen, een beetje van
het gebraden product erop verdelen. Met
yoghurtsaus bedekken, 3 minuten garen, met
vossebessen serveren.
Aardappel, courgettes, ham met pepersaus
100 g geschilde, in de schil gekookte aard-
appelen, 100 g kleine courgettes in plakjes,
100 g gekookte ham in strookjes, een beetje
boter, zout, peper
Pannetje met boter vetten, courgetteplakjes op
de grilplaat aanbraden, van beide kanten ca.
2minuten, enkele aardappelen courgetteplakjes
in het pannetje doen.
Ham erop leggen, kruiden, met pepersaus
bedekken, 3–4 minuten garen.
Fruit met zoete saus – een lekker dessert
150 g fruit naar jaargetijde in hapklare stukjes
gesneden, citroensap, zoete saus
Een beetje fruit in het pannetje doen, weinig
citroensap eroverheen sprenkelen, met zoete
saus bedekken. 3–4 minuten garen.
Diversiteit uit het racletpannetje
De ingrediëntenlijst kent bij het racletten bijna geen grenzen, daarom kunnen de volgende recepten
ook slechts een kleine suggestie vormen voor talloze mogelijkheden.
Gevulde tomaten
3 kleine tomaten, 2 champignons, 1 plakje toast-
brood, 2 EL fijn gehakte basilicumblaadjes,
2 TL fijn gehakte peterselie, 50 g gekookte
ham, 2 EL zure room, 1 TL tomatenpuree, zout,
peper, 100 g mozarella, boter
Toastbrood roosteren toasten en met champignons
en ham in een elektrische pureermachine, bijv.
ESGE-Zauberstab
®
met ESGE-Zauberette
®
, fijn
hakken. Basilicum, peterselie, zure room en to-
matenpuree toevoegen, kort mengen, met zout
en peper op smaak brengen, nogmaals mengen,
tomaten ermee vullen, het pannetje met boter
vetten, 2 tomatenhelften er indoen, mozzarella
in plakjes snijden, op de tomaten legen en 6–8
minuten garen.
Camembert en vossenbessen
150 g gekookte lintvormige macaroni, 1 EL
vossenbessen, 100 g rijpe camembert, boter
Het pannetje met boter vetten, een deel van de
noedels er indoen, vossebessen erop verdelen,
camembert in plakjes snijden en op de noedels
leggen, 4–5 minuten garen.
Gevulde champignons
4 grote champignons, 1 plakje toastbrood, 1 EL
fijn gehakte peterselie, 1 hardgekookt geschild
ei, 50 g gerookte zalm, 2 EL zure room, 1 TL
zoete mosterd, ½ TL geraspte mierikswortel,
zout, peper, 100 g mozarella, boter
De champignons schoonmaken, steeltjes ver-
wijderen. Paddestoelkoppen bewaren. Pa-
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
Stand 6.3.2020
63 von 108
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
GRILLEREN OP DE GRILLPLAAT
GRILLEREN RECEPTEN
1. De grillplaat moet met een hittebestendig vet, bijv. kokosvet, iets worden ingevet.
2. Schakel om te grilleren het apparaat in de hoogste stand.
3. Plaats het te grilleren product op de grillplaat en draai de levensmiddelen tijdens het grilleren
af en toe om tot deze gaar zijn.
4. Mocht het te grilleren product te bruin worden, zet de temperatuurregelaar op een lagere stand.
LET OP:
Het apparaat wordt tijdens de werking heel heet!
Pizzaburger
100 g gehakt half-om-half, 1 teentje knoflook
en ½ ui in kleine dobbelsteentjes, 1 ei, 2 EL
paneermeel, 50 g Goudse kaas, 50 g gekookte
ham, 2 TL tomatenpuree, ½ TL pizzakruiden,
evtl. zout en peper, 1 broodje, 2 blaadjes ijssla,
1 EL mayonnaise, 1 EL tomatenketchup, 2 plak-
jes tomaat, 2 plakjes ui
Gehakt, knoflook en uiendobbelsteentjes, ei,
paneermeel, in kleine dobbelsteentjes gesneden
Goudse kaas, in kleine dobbelsteentjes gesne-
den ham, tomatenpuree en pizzakruiden tot een
deeg kneden. 2 platgedrukte burgers vormen.
De grilplaat met een dun laagje olie vetten,
de burgers grilleren, 6- 8 minuten, één keer
omdraaien. Het broodje één keer overdwars
open snijden, kort van beide kanten op de gril
roosteren. Met een beetje mayonaise insmeren,
slablaadjes wassen, drogen, centrifugeren, op
de mayonaise leggen, daarop de 1e burger.
Hierop ketchup doen, de 2e burger er opleggen,
tomaten en uien erop, deksel van het broodje er
opleggen.
ddestoelsteeltjes en alle andere ingrediënten
als bij gevulde tomaten beschreven verwerken.
De massa in de paddestoelen doen, mozzarella
in plakjes snijden, op de massa leggen. Het
pannetje met boter vetten en 2 paddestoelen er
indoen. 4–6 minuten garen.
Tomaten-basilicum-crostini
1 vleestomaat, 2 EL basilicumblaadjes vers,
12 groene pitloze olijven, zout, peper, 100 g
mozarella, 6 dunne plakjes stokbrood, olijfolie
Tomaat in dobbelsteentjes snijden, basilicum in
kleine stukjes snijden, olijven in ringen snijden,
1 stokbroodplakje op de grilplaat roosteren,
het pannetje vetten, het brood in het pannetje
leggen. Dobbelsteentjes tomaat, basilicum en
olijven op het brood verdelen, zouten, peperen,
met mozzarella bedekken en 4–6 minuten lang
garen.
Salami-Paprika
150 g in de schil gekookte en geschilde aard-
appelen, 100 g gegrilleerde gemarineerde pap-
rika’s, 50 g salami in plakjes, 120 g raclettekaas
in plakjes, paprika, boter
De pannetjes met boter vetten, enkele plakjes
aardappel er indoen, paprika in strookjes
snijden, enkele strookjes op de aardappelen
leggen, tevens de salami met raclettekaas
bedekken. 3–4 minuten garen, met paprika
bestuiven.
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
64 von 108
Stand 6.3.2020
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
Grieks gehakt
100 g lamsgehakt, 1 teentje knoflook, ½ ui,
1 ei, 2 EL paneermeel, 10 pitloze groene olij-
ven, zout, peper, 50 g schapenkaas
Gehakt met fijn gesneden knoflook en ui, ei,
paneermeel, in kleine dobbelsteentjes gesne-
den olijven, in dobbelsteentjes gesneden scha-
penkaas, zout en peper tot een deeg kneden.
De grilplaat met een dun laagje olie vetten, 3
gehaktballen vormen en van beide kanten teza-
men 6-8 minuten lang grilleren. Serveer hierbij
pitabrood en koolsla.
Courgettespiesjes
1 kleine courgette (ca. 150 g), 1 EL tomaten-
puree, 1 TL olijfolie, 1 in dobbelsteentjes ge-
sneden teentje knoflook, ½ TL oregano, zout,
peper, 2 geoliede houten spiesjes
De courgettes met de allessnijder in zeer dunne
lange plakjes snijden, van tomatenpuree, olie,
knoflook, oregano, zout en peper een pasta ver-
vaardigen. Courgetteplakjes hier dun mee be-
strijken, op-rollen en op de spiesjes steken. Ca.
6–8 minuten op de met een zeer dun laagje olie
gevette grilplaat grilleren.
Worstspiesjes
2 Weense worstjes of cabanossi, 100 kers-toma-
ten, een beetje olie, 2 houten spiesjes geolied
De worstjes in 4 cm lange stukjes verdelen, hier-
bij schuin snijden. Afwisselend de worstjes en
de kerstomaten op de spiesjes steken, oliën en
6–8 minuten grilleren.
Pikante spiesjes
200 g kippenvlees, 3 EL sojasaus, 2 msp. chili-
kruidenpasta, ½ TL verse, fijn geraspte gember,
een beetje olie, 3 houten spiesjes
Kippenfilet kort invriezen en met de allessnijder
in zeer dunne plakjes snijden (tegen de vlees-
vezelrichting), sojasaus met chili en gember
mengen. Vlees ermee marineren en 2-3uur met
deksel erop in de koelkast zetten. De grilplaat
met een dun laagje olie vetten, tevens de hou-
ten spiesjes. Het vlees golfvormig op de spies-
jes steken, d.w.z. dat de vleesplakjes één keer
worden samengevouwen en 2 keer worden door-
gestoken. Regelmatig omdraaiend 10 minuten
lang grilleren. Tip: In plaats van kippenfilet var-
kenshaas gebruiken.
Garnalenspiesjes
4 garnalen, 4 sjalotten, een beetje kruis-
kummelolie, 1 houten spiesje geolied
De garnalen en de sjalotten afwisselend op het
houten spiesje steken, met kruiskummelolie (of
knoflookolie) insmeren en grilleren. 8-10 minu-
ten.
Spekpruimenspiesjes
4 plakjes ontbijtspek (bacon), 4 zachte ge-
droogde pruimen, 1 appel, 4 sjalotten, 2 houten
spiesjes geolied.
Telkens 1 plakje spek om 1 pruim wikkelen,
de appel schillen en in vier of in acht stukjes
verdelen (afhankelijk van de grootte), sjalotten
schoonmaken, afwisselend sjalot, appel, spek-
pruim op het spiesje steken, met olie vetten,
6–8 minuten grilleren, regelmatig omdraaien.
Leverspiesjes
150 g kalfslever, zout, peper, andere ingrediën-
ten als spekpruimenspiesje, alleen geen prui-
men
Lever in 4 stukjes verdelen, in bacon wikke-
len, verder als bij spekpruimen te werk gaan.
Grilleer-tijd 8–10 minuten, pas na het grilleren
kruiden (zout maakt de lever anders hard).
Kalkoenrolletjes
1 dunne kalkoenschnitzel, zout, peper, 1 TL mo-
sterd, 1 sjalot, 3 plakjes ontbijtspek (bacon),
een beetje olie, 3 tandenstokers geolied
Schnitzel zeer dun kloppen, zouten, peperen,
met mosterd insmeren, in 3 stukken verdelen.
Sjalot in fijne ringen snijden en op de schnit-
zels verdelen, op iedere schnitzel 1 plakje spek.
De schnitzels strak oprollen, de uiteinden met
tandenstokers vastprikken, oliën en 10–12mi-
nuten lang garen.
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
Stand 6.3.2020
65 von 108
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
GRILLEERTIJDEN
BEREIDING VAN CRÊPES
Wij adviseren om grotere stukken vlees (bijv. eendenfilet) in plakjes van 1 cm te snijden, daardoor
wordt de gaartijd aanzienlijk korter. Smeer het te grilleren product vooraf met olie in of marineer het.
De aangegeven grilleertijden zijn gemiddelde waarden en kunnen op grond van de kwaliteit van het
te grilleren product, de dikte ervan, de voorbehandeling langer of korter zijn.
Te grilleren product Voorbereiding Grilleertijd
Runderenfilet 200 g 10–12 minuten
Runderenfricandeau 20–24 minuten
Cevapcici (diepvries-product) Ontdooien, op spiesjes steken 10–12 minuten
Braadworst dun 6–8 minuten
Vleesspiesjes 8–12 minuten
Varkenssteak 200 g 20–25 minuten
Kippenborst In 1 cm strookjes, regelmatig omdraaien 4–6 minuten
Kalkoenfilet In 1 cm strookjes, regelmatig omdraaien 4–6 minuten
Eendenfilet In 1 cm strookjes, regelmatig omdraaien 4–6 minuten
Haasrug zonder benderen In 1 cm strookjes, Regelmatig omdraaien 5–8 minuten
Lamkoteletten 12–15 minuten
Forellenfilet 5–8 minuten
Zalmfilet 10–15 minuten
Garnalen geschild 8–10 minuten
Courgettes In 1 cm plakjes 3–5 minuten
1. Met het apparaat kunt u ook crêpes maken.
2. Draai hiervoor de grillplaat om zo dat de gladde zijde naar boven wijst.
ATTENTIE!
Als u eerst hebt gegrilleerd of raclette hebt bereid, laat dan eerst de grillplaat volledig
afkoelen!
3. Verwarm het apparaat voor op de middelste stand gedurende ca. 5 minuten.
4. Bereid een crêpes-deeg en laat deze gedurende ca. 30 minuten opzwellen.
5. Geef een kleine scheplepel deeg in het midden van de crêpesplaat.
6. Zodra de deeg dik geworden is, de crêpes met behulp van een spatel omdraaien.
7. Dan kunt u het gewenste belegsel er op leggen en samen met de crêpes verdergaren of de bereide
crêpes eraf nemen en naar uw smaak vullen.
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
66 von 108
Stand 6.3.2020
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
Basisrecept crêpes
175 g bloem, 1 ei, 3 eigeel, 1/8 l room, 1 snufje
zout, mineraalwater met koolzuur, botervet om
te bakken
In plaats van room kunt u ook melk gebruiken.
Hoe vetter de room resp. melk, des te zachter
wordt het deeg.
Basisrecept galettes
Vervang 75 g bloem door boekweitmeel, u kunt
ook tarwe- of speltvolkorenmeel gebruiken. Dan
hebt u een beetje meer mineraalwater nodig.
Alle ingrediënten met de pureerstaaf of een
handmixer roeren totdat er een dunvloeibaar
deeg ontstaat en ½ uur lang in de koelkast
plaatsen, zodat het meel in het deeg kan
opzwellen.
Telkens een beetje botervet op de crêpeplaat
doen, verhitten en 2-3 EL deeg (of een kleine
scheplepel) deeg op de plaat doen en met
een houtenspatel of een houten palet dun
uitsmeren. Het deeg kort bruin laten worden,
vervolgens met de houten spatel omdraaien.
De vulling ofwel na het omdraaien direct op de
crêpes/galettes doen en kort meegaren of de
crêpes resp. galettes garen, van de plaat nemen
en naar smaak vullen. Reeds gebakken crêpes
kunnen in de oven op 100 °C bedekt worden
warm gehouden.
Crêpes Suzette
100 g boter, 100 g suiker, sap van ½
sinaasappel, 1 glaasje curaçao
Crêpes bereiden, waarbij u een beetje minder
melk dan aangegeven en in plaats daarvan het
sap van een halve sinaasappel en een spetter
curaçao toevoegt. Boter en suiker in een
flambeerpan tot karamel laten worden en met
sinaasappelsap blussen. De crêpes twee keer
opvouwen, in de pan doen, sinaasappellikeur
eroverheen gieten en met rum flamberen.
Crêpes met champignons en lever
250 g champignons, 150 g kalfslever, 40 g boter,
4 plakjes ham, 100 ml room, 2 EL Parmezaanse
kaas, 1/2 fijn gehakte ui 1 snufje nootmuskaat,
zout en peper, 1 basisrecept crêpes of galettes
De ui in de boter roosteren, de paddestoelen
toevoegen en ca. 10 min. blancheren. De fijn
gesneden lever toevoegen en het geheel ca.
3min. garen. Uit een gezouten basisdeeg crêpes
of galettes vervaardigen en met telkens ½
plakje ham beleggen. Hierop het champignon/
lever-mengsel doen en de crêpes oprollen. De
rolletjes in een met boter gevette soufflévorm
doen, room eroverheen gieten en Parmezaanse
kaas eroverheen strooien. Op 230 °C in de oven
gratineren.
Crêpes met ham en kaas
8 plakjes gekookte ham, 8 plakjes toastkaas,
40 g boter, mosterd, 1 basisrecept zoute crêpes
of galettes
Crêpes of galettes volgens basisrecept
vervaardigen. De crêpes met een dun laagje
mosterd insmeren en er telkens één plakje kaas
en ham opleggen. De crêpes oprollen, in een
soufflévorm doen en vloeibare boter eroverheen
gieten. Op 250 °C ca. 10 min. in de oven
gratineren.
Crêpes Gourmet
5 kippenlevertjes, 200 g kalfshersenen, 40 g
boter, zout en peper, een beetje witte wijn
Voor de béchamelsaus:
Crêpes en galettes zijn specialiteiten uit de Bretagne. Traditioneel worden crêpes met zoete vulling,
de stevige galettes van boekweitmeel met pittige vulling geserveerd. Maar vanzelfsprekend kunnen
er ook zoute crêpes met pittige vulling worden bereid. Probeer gewoon eens nieuwe vullingen uit.
In dunne strookjes gesneden crêpes zijn overigens een kostelijke verfijning voor soep (“Flädle”).
Crêpes en galettes van zoet tot pittig
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
Stand 6.3.2020
67 von 108
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
50 g boter, 50 g bloem, 1/2 l melk, zout, peper,
nootmuskaat, 1 basisrecept zoute crêpes of
galettes
De kalfshersenen in dunne plakjes snijden en in
de boter aanbraden. De fijn gehakte kippenlever
toevoegen. Het geheel enkele minuten laten
smoren, kruiden en met de witte wijn blussen.
Voor de saus de bloem in de hete boter
oplossen. Al roerende de melk toevoegen en 5
min. laten koken. De saus kruiden en de helft
ervan wegzetten. De andere helft van de saus
door de vulling roeren. Crêpes van gezouten
deeg volgens het basisrecept vervaardigen. De
crêpes met de vulling insmeren, oprollen. De
rolletjes in een geboterde soufflévorm doen, de
resterende béchamelsaus eroverheen doen en
botervlokjes er opleggen. In de oven op 230 °C
gratineren totdat de oppervlakte goudbruin is.
Vullingen van zoet tot pittig
Zoet
Met jam besmeren, oprollen, poedersuiker
eroverheen strooien.
Zakjes vormen en deze met fruit en slagroom
vullen.
Crêpezakjes met ijs vullen, hete chocoladesaus
eroverheen gieten.
Crêpes met sinaasappeljam insmeren, mand-
arijntjes er opdoen, oprollen en hierbij
vanillesaus opdienen.
Pittig
Met aspergespitsen en een beetje kruidenmayo-
naise vullen.
Crêpezakjes met Ragout fin vullen.
Na het omdraaien een ei opslaan, op de galette
laten glijden en meegaren.
Grof gehakte tomaten met fijn gehakte kruiden
(peterselie, basilicum) na het omdraaien op de
galette doen en kort verhitten.
De recepten in deze gebruiksaanwijzing zijn door de auteurs en door UNOLD AG zorgvuldig ontwikkeld
en getest. Een garantie kan er echter niet worden aanvaard. De auteurs en/of UNOLD AG en haar
gemachtigden kunnen in geen geval aansprakelijk worden gesteld voor letsel, materiële schade en
financiële schade.
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
68 von 108
Stand 6.3.2020
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
VERWIJDEREN VAN AFVAL / MILIEUBESCHERMING
Onze apparaten zijn geproduceerd met een hoge qualiteit voor een lange gebruik. Regelmatige
onderhoud en vakkundig reparaties door onze klantenservice verlengt de gebruiksduur. Wan-
neer het apparat defekt is en kan niet meer gerepareerd worden, let op de volgende instructies.
Dit product mag niet samen met het normale huishoudelijke afval worden afgevoerd. U dient
dit product bij een voor het recycleren van elektrische of elektronische apparaten aangewezen
verzamelplaats in te leveren. Door het separaat inzamelen en recycleren van afvalproducten
helpt u mee bij het zuinig omgaan met de natuurlijke hulpbronnen en zorgt u ervoor dat het
product op een gezondheids- en milieuvriendelijke manier afgevoerd wordt.
GARANTIEVOORWAARDEN
Wij geven op onze apparaten een garantietermijn van 24 maanden (12 maanden bij commerciële gebruik),
gerekend vanaf de dag van aanschaf. Deze garantie geldt voor schade, die bij correct gebruik aantoonbaar is
veroorzaakt door een fout in de productie. Binnen de garantietermijn verhelpen wij materiaal- en productiefou-
ten door herstelling of vervanging naar onze keuze. Onze garantie is slechts geldig voor in Duitsland en Oos-
tenrijk verkopte apparaten. In andere landen a.u.b. de importeur aanspreken. Apparaaten, waarvoor garantie in
aanspraak wordt genomen, moeten ons samen met een kopie van de machineel gegenereerde kassabon waaruit
de koopdatum duidelijk wordt, alsmede een beschrijving van de fout goed verpakt aan onze klantenservice
worden toegezonden. U kunt een retourbon afdrukken op onze website www.unold.de/ruecksendung. (alleen voor
inzendingen uit Duitsland en Oostenrijk). De garantie dekt geen schade veroorzaakt door slijtage, onbehoorlijk
gebruik/foutieve handelingen en niet-naleving van de onderhouds- en reinigingsaanwijzingen. Het recht op
garantie vervalt, wanneer reparaties of manipulaties aan het apparaat door derden worden doorgevoerd. Even-
tuele rechten van de eindgebruiker t.o.v. de verkoper of distributeur worden door deze garantie niet aangetast.
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
1/108