Tefal PY7005 - Pro Type de handleiding

Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

F
NL
D
GB
U heeft zojuist een TEFAL apparaat aangeschaft, daarvoor onze hartelijke
dank. Lees de instructies in deze gebruiksaanwijzing aandachtig door en houd
hem bij de hand.
Uw machine is uitsluitend bedoeld om gebruikt te worden voor huishoudelijk
gebruik.
Deze is niet ontworpen voor een gebruik in de volgende gevallen, waarvoor de
garantie niet geldig is:
In kleinschalige personeelskeukens in winkels, kantoren en andere
arbeidsomgevingen,
• In boerderijen,
• Door gasten van hotels, motels of andere verblijfsvormen,
• In bed & breakfast locaties.
Voor uw veiligheid voldoet dit apparaat aan de toepasselijke normen en
regelgevingen (Richtlijnen Laagspanning, Elektromagnetische Compatibiliteit,
Materialen in contact met voedingswaren, Milieu…).
De fabrikant behoudt zich het recht voor dit apparaat of onderdelen daarvan in het
belang van de gebruiker te allen tijde zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen.
Het voorkomen van ongelukken in huis
Dit apparaat is niet bedoeld om zonder hulp en of
toezicht gebruikt te worden door kinderen of andere
personen indien hun fysieke, zintuiglijke of mentale
vermogen hen niet in staat stellen dit apparaat op een
veilige wijze te gebruiken.
Er moet toezicht zijn op kinderen zodat zij niet met het
apparaat kunnen spelen.
Als iemand zich brandt, koel de brandplek dan gelijk
met koud water en roep, indien nodig, de hulp in van
een huisarts.
Wanneer het apparaat aanstaat, kan de
temperatuur hoog oplopen.
De dampen die tijdens het bereiden van voedsel
vrijkomen kunnen gevaarlijk zijn voor (huis)
dieren met bijzonder gevoelige luchtwegen, zoals
vogels. Wij raden u daarom aan eventuele vogels
op een veilige afstand van de plek waar u het
apparaat gebruikt te plaatsen.
Montage
Voor het eerste gebruik:
Verwijder alle verpakkingen, stickers of accessoires
aan de binnen- en buitenkant van het apparaat.
Maak de bakplaat schoon (volg hierbij de instructies
uit de paragraaf "Na gebruik").
Raak de hete delen van
het apparaat niet aan.
Sluit het apparaat
nooit aan als u het niet
gebruikt.
Het apparaat nooit
zonder toezicht
gebruiken.
Tijdens het gebruik
buiten bereik van
kinderen houden.
Zorg ervoor dat de
bakplaat goed op het
voetstuk van het
apparaat staat.
13
Tef-CrepPro 09-09 22/09/09 14:15 Page 13
Zet het voetstuk van het
apparaat (1) op een schone
en vlakke ondergrond.
Plaats de bakplaat (2) op
het voetstuk van het
apparaat (1).
Voorkom beschadigingen
van de bakplaat door:
• De bakplaat uitsluitend
op het voetstuk waarvoor hij gemaakt is te
gebruiken (bijv.: de bakplaat nooit in een oven, op
gas of een elektrische kookplaat gebruiken…).
• Na het koken:
- zet de hete bakplaat nooit op een kwetsbare
ondergrond.
- spoel de hete bakplaat nooit af met water.
Aansluiting en voorverwarmen
Plaats het apparaat op een stevige ondergrond.
Plaats het apparaat nooit rechtstreeks op een
kwetsbare ondergrond (glazen tafel, tafelkleed,
gelakt meubel…) of op een zachte ondergrond.
Rol het hele snoer uit.
Controleer of het elektriciteitsnet overeenkomt
met het vermogen en de spanning die onderop het
apparaat staan aangegeven.
Gebruikt u een verlengsnoer:
- dan dient deze in goede staat en geaard te zijn;
- dan dient u ervoor te zorgen dat niemand erover
kan struikelen.
Wanneer het netsnoer is beschadigd dient deze te
worden vervangen door de fabrikant, zijn
servicedienst of een gelijkwaardig gekwalificeerd
persoon om een gevaarlijke situatie te voorkomen.
Steek de stekker in het stopcontact: het controlelampje
gaat branden.
Bij het eerste gebruik kan er gedurende de eerste
minuten een beetje rook en een geur vrijkomen.
Dit apparaat is niet geschikt om gebruikt te worden
in combinatie met een tijdschakelaar of
afstandsbediening.
F
NL
D
GB
Gebruik uitsluitend de
bij het apparaat
geleverde bakplaat of
een bakplaat die bij
een erkend
servicecentrum
vandaan komt.
Leg nooit een velletje
aluminiumfolie of enig
ander voorwerp tussen
de kookplaat en de te
bereiden gerechten.
Om oververhitting van
het apparaat te
voorkomen, dient u dit
niet in een hoek of
tegen een muur te
plaatsen.
Sluit het apparaat
uitsluitend aan op een
geaard stopcontact.
Laat het apparaat
nooit leeg aanstaan.
14
Tef-CrepPro 09-09 22/09/09 14:15 Page 14
F
NL
D
GB
Bakken
Thermo-Spot
TM
(afhankelijk van model): zodra het
apparaat goed is voorverwarmd wordt het Thermo-
Spot signaal effen rood: het bakken kan beginnen.
Na het voorverwarmen is het apparaat klaar voor
gebruik.
Schenk m.b.v. een pollepel (niet bij het apparaat
geleverd) het beslag op de
bakplaat.
Laat het beslag meteen
over de pan uitvloeien
m.b.v. het daarvoor
bedoelde keukengerei.
Om het verspreiden van het
beslag te vergemakkelijken
kunt u het keukengerei na
ieder gebruik in een
kommetje water zetten.
Laat het beslag ca. 45
seconden bakken.
Draai de pannenkoek met
de daarvoor bedoelde
spatel om.
Om de beschermlaag van de bakplaat te behouden
dient u uitsluitend de bij het apparaat geleverde spatel
te gebruiken.
Laat de pannenkoek nog ca. 45 seconden bakken en
neem hem m.b.v. de spatel van de bakplaat.
Garneer de pannenkoeken bij voorkeur op uw bord en
niet direct op de bakplaat.
Snijd de pannenkoek niet op de bakplaat in stukjes.
Na gebruik
Haal de stekker uit het stopcontact: het controlelampje
gaat uit.
Laat het apparaat afkoelen.
Maak de bakplaat grondig schoon met een sponsje,
warm water en afwasmiddel.
De bakplaat kan schoongemaakt worden in de
vaatwasmachine.
Het voetstuk van het apparaat kan schoongemaakt
worden met een in warm water gedompelde spons en
een beetje afwasmiddel.
Het verwarmingselement kan niet schoongemaakt
worden.
Is het verwarmingselement erg vuil, boen deze dan met
een droge doek af als hij afgekoeld is.
Na en tijdens het
bakken is het apparaat
heet: - ga er uiterst
voorzichtig mee om.
Dit apparaat en zijn
snoer mogen niet
ondergedompeld
worden of in de
vaatwasser afgewassen
worden.
Dit apparaat dient niet
ondergedompeld te
worden.
Gebruik geen metalen
schuursponsje of
schuurmiddelen.
15
Tef-CrepPro 09-09 22/09/09 14:15 Page 15
Wees vriendelijk voor het milieu!
Uw apparaat bevat materialen die geschikt zijn voor hergebruik.
Lever het in bij het milieustation in uw gemeente of bij onze
technische dienst.
Algemene informatie
De koksmutsen geven de moeilijkheidsgraad aan:
Zeer makkelijk Makkelijk Moeilijk
De kooktijden die zijn vermeld zijn gegeven als richtlijn. Ze variëren afhankelijk van
de grootte en de hoeveelheid van de ingrediënten en van uw persoonlijke smaak.
Basisrecepten beslag
Beslag voor "galettes" (boekweitpannenkoeken)
Voor 12 galettes: • 2 eieren • 1 liter melk • 500 g boekweitmeel • 100 g
tarwebloem • zout • 100 gesmolten boter
Voorbereiding: 5 min. • Rusttijd beslag: 1 u.
Klop de eieren. Voeg de melk en 30 cl water toe.
Meng de twee soorten meel in een beslagkom met snufje zout toe. Vorm een kuiltje
in het midden en voeg geleidelijk het eimengsel toe. Doe hier vervolgens de
afgekoelde gesmolten boter bij en roer dit mengsel tot een glad beslag. Laat het
beslag vervolgens 1 uur rusten.
Beslag voor "crêpes" (flensjes)
Voor 12 crêpes: • 6 eieren • 1 liter melk • 500 g bloem • 3 eetl. olie
Voorbereiding: 5 min. • Rusttijd beslag: 1 u.
Klop de eieren. Voeg de melk toe.
Doe de bloem in een beslagkom. Vorm een kuiltje in het midden en voeg geleidelijk
het eimengsel toe. Doe hier vervolgens de olie bij en roer dit mengsel tot een glad
beslag. Laat het beslag vervolgens 1 uur rusten.
F
NL
D
GB
16
Tef-CrepPro 09-09 22/09/09 14:15 Page 16
F
NL
D
GB
"Galettes" (boekweitpannenkoeken)
Parmezaanse galettes
Voor 12 galettes: • beslag voor "galettes" • 12 plakjes
Parmezaanse ham • 150 g geraspte Parmezaanse kaas
Voorbereiding: 10 min. • Rusttijd beslag: 1 u. • Kookduur: 3 min.
per pannenkoek
Maak het beslag klaar (zie rubriek "Basisrecepten beslag") en laat het vervolgens 1 u.
rusten.
Laat het beslag uitvloeien over de pan en bak de onderkant van de pannenkoek
1 min. Draai de pannenkoek om en bak vervolgens de andere kant belegd met een
plak ham en een beetje geraspte Parmezaanse kaas nog 2 min. Vouw de pannenkoek
dubbel. Opdienen.
"Galettes complètes"
Voor 12 galettes: • beslag voor "galettes" • 12 plakken ham
• 150 g geraspte Gruyere kaas • 12 eieren• zout • peper
Voorbereiding: 10 min. • Rusttijd beslag: 1 u. • Kookduur: 3 min.
per pannenkoek
Maak het beslag klaar (zie rubriek "Basisrecepten beslag") en laat het vervolgens 1 u.
rusten.
Laat het beslag uitvloeien over de pan en bak de onderkant van de pannenkoek
1 min. Draai de pannenkoek om en bak vervolgens de andere kant belegd met een
plak ham, een beetje geraspte kaas en een ei nog 2 min. Op smaak brengen met
peper en zout. Vouw de pannenkoek dubbel. Opdienen.
Galettes met gerookte zalm en crème fraîche
Voor 12 galettes: • beslag voor "galettes" • 500 g plakjes gerookte
zalm • 25 cl crème fraîche • 2 citroenen • 100 g kaviaar van de
snotdolf ("Duitse kaviaar")
Voorbereiding: 10 min. • Rusttijd beslag: 1 u. • Kookduur: 3 min.
per pannenkoek
Maak het beslag klaar (zie rubriek "Basisrecepten beslag") en laat het vervolgens 1 u.
rusten.
Laat het beslag uitvloeien over de pan en bak de onderkant van de pannenkoek
1 min. Draai de pannenkoek om en bak vervolgens de andere kant belegd met een
plakje gerookte zalm, een beetje crème fraîche en een dun schijfje citroen nog 2 min.
De randen van de pannenkoek naar het midden vouwen (het midden open laten) en
de pannenkoek vervolgens in het midden met 1 theel. kaviaar van de snotdolf
garneren. Opdienen.
17
Tef-CrepPro 09-09 22/09/09 14:15 Page 17
"Galettes à la Concarnoise"
Voor 12 galettes: • beslag voor "galettes" • 500 g tonijn uit een
blikje • 1 kg diepvriesspinazie • 300 g sjalotjes • 50 g maïzena
• 25 cl melk • 250 g geraspte Gruyère kaas • 1 citroen • 50 g
boter • zout• peper
Voorbereiding: 20 min. • Rusttijd beslag: 1 u. • Kookduur: 3 min. per
pannenkoek
Maak het beslag klaar (zie rubriek "Basisrecepten beslag") en laat het vervolgens 1 u.
rusten.
Snipper de sjalotjes. Verkruimel de tonijn. Fruit de sjalotjes met de boter in een pan
en voeg vervolgens de diepvriesspinazie toe.
Los de maïzena op in de melk en verwarm het op een zacht vuurtje tot een
gelijkmatige saus. Doe hier vervolgens de spinazie bij. Voeg geleidelijk de
verkruimelde tonijn, de geraspte kaas en een paar druppels citroensap toe. Op smaak
brengen en doorroeren.
Laat het beslag uitvloeien over de pan en bak de onderkant van de pannenkoek
1 min. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant belegd met het
spinaziemengsel nog 2 min. Vouw de pannenkoek dubbel. Opdienen.
Galettes met gerookte forel
Voor 12 galettes: • beslag voor "galettes" • 500 g gerookte forel
• 300 g kwark • 250 g uien • 10 cl crème fraîche • zout • peper
Voorbereiding: 15 min.
Rusttijd beslag: 1 u. • Kookduur: 3 min. per pannenkoek
Maak het beslag klaar (zie rubriek "Basisrecepten beslag") en laat het vervolgens 1 u.
rusten.
Verkruimel de gerookte forel in kleine stukjes. Snipper de uien.
Meng de gerookte forel met de kwark, de uien en de crème fraîche. Op smaak
brengen.
Laat het beslag uitvloeien over de pan en bak de onderkant van de pannenkoek
1 min. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant belegd met het forelmengsel
nog 2 min. Vouw de pannenkoek dubbel. Opdienen.
Rustieke galettes
Voor 12 galettes: • 600 g wit brood • 1,5 liter melk • 18 eieren
• zout • peper • nootmuskaat
Voorbereiding: 5 min. • Kookduur: 3 min. per pannenkoek
Week het brood in de melk. Laat het vervolgens zorgvuldig uitdruppen en prak het fijn.
Klop de eieren en breng ze op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Voeg
vervolgens het brood toe en roer het mengsel goed door.
Giet het mengsel uit over de pan en laat de pannenkoek 1 min. bakken. Draai de
pannenkoek om en laat de andere kant nog 2 min. bakken. Opdienen.
F
NL
D
GB
18
Tef-CrepPro 09-09 22/09/09 14:15 Page 18
F
NL
D
GB
Indische galettes
Voor 12 galettes: • beslag voor "galettes" • 6 stuks kipfilet
• 3 volle eetl. kerriepoeder • 6 uien • 6 appels (Goudreinet) • 60 cl
vloeibare crème fraîche • 90 g boter • zout • peper
Voorbereiding: 20 min. • Rusttijd beslag: 1 u. • Kookduur: 3 min.
per pannenkoek
Maak het beslag klaar (zie rubriek "Basisrecepten beslag") en laat het vervolgens 1 u.
rusten.
Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Snipper de uien. Schil de appels en snijd ze in kleine
blokjes.
Verwarm de boter in een pan en bak de reepjes kip. Voeg de uien en de appelblokjes
toe. Strooi de kerrie erover en breng op smaak met peper en zout. Doe hier vervolgens
de crème fraîche bij en laat het ca. 10 min. sudderen.
Laat het beslag uitvloeien over de pan en bak de onderkant van de pannenkoek
1 min. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant belegd met het kipmengsel
nog 2 min. Vouw de pannenkoek dubbel. Opdienen.
Galettes met champignons
Voor 12 galettes: • beslag voor "galettes" • 500 g champignons
(vers of uit blik) • 150 g boter • 100 g bloem • 1,5 liter melk
• 200 g geraspte Gruyère kaas • zout • peper
Voorbereiding: 15 min. • Rusttijd beslag: 1 u. • Kookduur: 3 min.
per pannenkoek + 15 min. in de oven om te
Maak het beslag klaar (zie rubriek "Basisrecepten beslag") en laat het vervolgens 1 u.
rusten.
Snijd de champignons in dunne plakjes en smoor ze in 50 g boter.
Maak een Béchamelsaus van de bloem, de melk en 100 g boter. Op smaak brengen
met peper en zout. Voeg vervolgens de champignons en 150 g geraspte Gruyère toe.
Laat het beslag uitvloeien over de pan en bak de onderkant van de pannenkoek
1 min. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant belegd met het
champignonmengsel nog 2 min. Rol de pannenkoek op.
Leg de 12 pannenkoeken in een ovenschaal. Strooi de rest van de geraspte kaas
erover en laat ze 15 min. in de oven gratineren. Opdienen.
19
Tef-CrepPro 09-09 22/09/09 14:15 Page 19
Galettes met tonijn
Voor 12 galettes: • beslag voor "galettes" • 500 g tonijn uit een
blikje • 100 g ontpitte olijven • 6 eetl. fijn geknipte bieslook
• 600 g gepureerde tomaten • 150 g geraspte Parmezaanse kaas
• 12 blaadjes basilicum
Voorbereiding: 10 min. • Rusttijd beslag: 1 u. • Kookduur: 3 min. per
pannenkoek + 3 min. in de oven om te gratineren
Maak het beslag klaar (zie rubriek "Basisrecepten beslag") en laat het vervolgens 1 u.
rusten.
Hak de olijven fijn. Laat de tonijn uitlekken en meng het met de olijven. Doe hier de
bieslook en de gepureerde tomaten bij en roer het goed door.
Laat het beslag uitvloeien over de pan en bak de onderkant van de pannenkoek
1 min. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant belegd met het tonijnmengsel
nog 2 min. Rol de pannenkoek op.
Leg de 12 pannenkoeken in een ovenschaal. Strooi hier de geraspte Parmezaanse
kaas over en laat ze 3 min in de oven gratineren. Strooi hier de gehakte basilicum
over. Opdienen.
Galettes met uien
Voor 24 kleine galettes: • 600 g uien • 300 g bloem • 6 eieren
• 4 eetl. olie • 1 theel. zout
Voorbereiding: 15 min. • Kookduur: 3 min. per serie van 4 kleine
galettes
Snipper de uien. Doe ze in een pan en fruit ze zachtjes aan in 1 eetl. olie.
Klop de eieren. Voeg 60 cl water toe.
Doe de bloem in een beslagkom met een beetje zout. Vorm een kuiltje in het midden
en voeg geleidelijk het eimengsel toe. Doe hier vervolgens 3 eetl. olie bij en roer dit
mengsel tot een glad beslag. Voeg vervolgens de uien toe en roer dit alles goed door.
Schenk het beslag in vier kleine porties in de pan en bak de pannenkoekjes 2 min.
Draai de pannenkoekjes om en laat de andere kant nog 1 min. bakken. Serveren.
F
NL
D
GB
20
Tef-CrepPro 09-09 22/09/09 14:15 Page 20
F
NL
D
GB
"Crêpes"
Crêpes met perziken en amandel
Voor 12 Crêpes: • beslag voor "crêpes" (flensjes) • 1 kg perziken op
siroop • 200 g geschaafde amandelen • 50 g boter • 100 g suiker
Voorbereiding: 10 min. • Rusttijd beslag: 1 u. • Kookduur: 3 min.
per pannenkoek
Maak het beslag klaar (zie rubriek "Basisrecepten beslag") en laat het vervolgens 1 u.
rusten.
Doe de boter in een pan en bak de amandelen bruin. Strooi hier wat suiker over, roer
dit alles goed door en verwijder de pan van het vuur.
Laat het beslag uitvloeien over de pan en bak de onderkant van de pannenkoek
1 min. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant belegd met een in stukjes
gesneden halve perzik nog 2 min. Giet hier vervolgens een beetje siroop over. Vouw
de pannenkoek dubbel en bestrooi hem met de geschaafde amandelen. Opdienen.
Crêpes met suiker en citroen
Voor 12 Crêpes: • beslag voor "crêpes" (flensjes) • poedersuiker
• 3 citroenen
Voorbereiding: 5 min. • Rusttijd beslag: 1 u. • Kookduur: 3 min.
per pannenkoek
Maak het beslag klaar (zie rubriek "Basisrecepten beslag") en laat het vervolgens 1 u.
rusten.
Laat het beslag uitvloeien over de pan en bak de onderkant van de pannenkoek
1 min. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant bestrooid met wat suiker en
een beetje citroensap nog 2 min. Vouw de pannenkoek dubbel. Opdienen.
Crêpes met chocolade, peer en noga
Voor 12 Crêpes: • beslag voor "crêpes" (flensjes) • 150 g pure
chocolade • 1 kg peren op siroop • 3 theel. perenlikeur • 100 g
nogapoeder
Voorbereiding: 10 min. • Rusttijd beslag: 1 u. • Kookduur: 3 min.
per pannenkoek
Maak het beslag klaar (zie rubriek "Basisrecepten beslag") en laat het vervolgens 1 u.
rusten.
Verwarm de helft van de siroop in een pan met de perenlikeur. Doe hier de in stukjes
gebroken chocolade bij en laat het al roerende langzaam smelten. Laat het beslag
uitvloeien over de pan en bak de onderkant van de pannenkoek 1 min. Draai de
pannenkoek om en bak de andere kant belegd met een in stukjes gesneden halve
peer nog 2 min. Giet hier vervolgens de chocoladesaus over. Vouw de pannenkoek
dubbel en bestrooi hem met nogapoeder. Opdienen.
21
Tef-CrepPro 09-09 22/09/09 14:15 Page 21
Geflambeerde Crêpes met rum
Voor 12 Crêpes: • beslag voor "crêpes" (flensjes) • 100 g suiker
• 15 cl rum
Voorbereiding: 15 min. • Rusttijd beslag: 1 u. • Kookduur: 3 min.
per pannenkoek
Maak het beslag klaar (zie rubriek "Basisrecepten beslag") en laat het vervolgens 1 u.
rusten.
Laat het beslag uitvloeien over de pan en bak de onderkant van de pannenkoek
1 min. Draai de pannenkoek om en laat de andere kant nog 2 min. bakke. Rol de
pannenkoek op. Doe de 12 pannenkoeken over op een schaal en bestrooi ze met
suiker. Giet direct de rum erover en flambeer. Opdienen.
Crêpes met frambozen en kirsch
Voor 12 Crêpes: • beslag voor "crêpes" (flensjes) • 500 g
frambozen (vers of diepvries) • 10 cl kirsch • 100 g suiker
• 12 bolletjes vanille-ijs (facultatief)
Voorbereiding: 15 min. • Rusttijd beslag: 1 u. • Kookduur: 3 min.
per pannenkoek
Maak het beslag klaar (zie rubriek "Basisrecepten beslag") en laat het vervolgens 1 u.
rusten.
Verwarm de frambozen in een pan met de kirsch en de suiker.
Laat het beslag uitvloeien over de pan en bak de onderkant van de pannenkoek
1 min. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant met 2 eetl. frambozensaus
nog 2 min. Vouw de pannenkoek dubbel. Opdienen.
Serveren met een bolletje vanille-ijs (facultatief).
Normandische Crêpes
Voor 12 Crêpes: • beslag voor "crêpes" (flensjes) • 1 kg appels
• 100 g boter • 300 g suiker • 3 theel. kaneel • 15 cl Calvados
• 250 g crème fraîche
Voorbereiding: 15 min. • Rusttijd beslag: 1 u. • Kookduur: 3 min.
per pannenkoek
Maak het beslag klaar (zie rubriek "Basisrecepten beslag") en laat het vervolgens 1 u.
rusten.
Schil de appels en snijd ze in plakjes. Bak de appels bruin met de boter en de suiker.
Bestrooi ze met kaneel. Voeg vervolgens de Calvados en de crème fraîche toe en roer
dit alles goed door.
Laat het beslag uitvloeien over de pan en bak de onderkant van de pannenkoek
1 min. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant belegd met de appels nog
2 min. Vouw de pannenkoek dubbel. Opdienen.
F
NL
D
GB
22
Tef-CrepPro 09-09 22/09/09 14:15 Page 22
F
NL
D
GB
Crêpes met chocolade en kokos
Voor 12 Crêpes: • beslag voor "crêpes" (flensjes) • 500 g chocolade
• 250 g geraspte kokos • 500 g crème fraîche
Voorbereiding: 10 min. • Rusttijd beslag: 1 u. • Kookduur: 3 min.
per pannenkoek
Maak het beslag klaar (zie rubriek "Basisrecepten beslag") en laat het vervolgens 1 u.
rusten.
Verwarm de crème fraîche in een pan en doe hier de in stukjes gebroken chocolade
bij. Laat dit al roerende langzaam smelten.
Laat het beslag uitvloeien over de pan en bak de onderkant van de pannenkoek
1 min. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant met 2 eetl. chocoladesaus nog
2 min. Vouw de pannenkoek dubbel en strooi er geraspte kokos over. Opdienen.
Crêpes met gekaramelliseerde ananas
Voor 12 Crêpes: • beslag voor "crêpes" (flensjes) • 12 schijven
ananas op siroop • 500 g crème fraîche • 12 eetl. vloeibare
karamel
Voorbereiding: 10 min. • Rusttijd beslag: 1 u. • Kookduur: 3 min.
per pannenkoek
Maak het beslag klaar (zie rubriek "Basisrecepten beslag") en laat het vervolgens 1 u.
rusten.
Snijd de ananasschijven in stukjes. Laat ze met een beetje siroop in een pan
karamelliseren.
Laat het beslag uitvloeien over de pan en bak de onderkant van de pannenkoek
1 min. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant belegd met de ananasstukjes
nog 2 min. Voeg 1 eetl. crème fraîche toe. Vouw de pannenkoek dubbel en giet er
1 eetl. vloeibare karamel over. Opdienen.
Crêpes met bananenmarmelade
Voor 12 Crêpes: • beslag voor "crêpes" (flensjes) • 6 bananen
• 150 g poedersuiker • 1 theel. kaneelpoeder • 2 citroenen
• basterdsuiker • rum
Voorbereiding: 15 min. • Rusttijd beslag: 1 u. • Kookduur: 3 min.
per pannenkoek + 5 min. in de oven om te gratineren
Maak het beslag klaar (zie rubriek "Basisrecepten beslag") en laat het vervolgens 1 u.
rusten.
Prak de bananen met de suiker, de kaneel en het citroensap en laat ze 10 min. op
zacht vuur koken.
Laat het beslag uitvloeien over de pan en bak de onderkant van de pannenkoek
1 min. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant belegd met de
bananenmarmelade nog 2 min. Rol de pannenkoek op.
Leg de 12 pannenkoeken in een ovenschaal. Strooi er basterdsuiker over en laat ze
5 min. in de oven gratineren. Giet vervolgens de rum erover en flambeer. Opdienen.
23
Tef-CrepPro 09-09 22/09/09 14:15 Page 23
Geflambeerde Crêpes met sinaasappel
Voor 12 Crêpes: • beslag voor "crêpes" (flensjes) • 3 sinaasappels
• 20 g boter • 1 afgestreken eetl. suiker • sinaasappellikeur
Voorbereiding: 15 min. •
Rusttijd beslag: 1 u. • Kookduur: 3 min.
per pannenkoek
Maak het beslag klaar (zie rubriek "Basisrecepten beslag").
Doe hier 1 eetl. sinaasappellikeur bij en laat het beslag 1 u. rusten. Schil de
sinaasappels en verdeel ze in partjes.
Laat de boter smelten in een pan, doe hier 2/3 van de sinaasappelpartjes en de
geraspte schil van één sinaasappel bij. Bestrooi ze met de suiker en laat ze op hoog
vuur bakken. Breng dit vervolgens met 1 eetl. sinaasappellikeur op smaak.
Laat het beslag uitvloeien over de pan en bak de onderkant van de pannenkoek
1 min. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant belegd met 2 of 3
sinaasappelpartjes nog 2 min. Rol de pannenkoek op.
Doe de 12 pannenkoeken over op een schaal en leg de rest van de sinaasappelpartjes
er omheen. Giet hier 1 dl sinaasappellikeur over en flambeer. Opdienen.
F
NL
D
GB
24
Tef-CrepPro 09-09 22/09/09 14:15 Page 24

Documenttranscriptie

Tef-CrepPro 09-09 22/09/09 14:15 Page 13 U heeft zojuist een TEFAL apparaat aangeschaft, daarvoor onze hartelijke dank. Lees de instructies in deze gebruiksaanwijzing aandachtig door en houd hem bij de hand. Uw machine is uitsluitend bedoeld om gebruikt te worden voor huishoudelijk gebruik. Deze is niet ontworpen voor een gebruik in de volgende gevallen, waarvoor de garantie niet geldig is: • In kleinschalige personeelskeukens in winkels, kantoren en andere arbeidsomgevingen, • In boerderijen, • Door gasten van hotels, motels of andere verblijfsvormen, • In bed & breakfast locaties. Voor uw veiligheid voldoet dit apparaat aan de toepasselijke normen en regelgevingen (Richtlijnen Laagspanning, Elektromagnetische Compatibiliteit, Materialen in contact met voedingswaren, Milieu…). De fabrikant behoudt zich het recht voor dit apparaat of onderdelen daarvan in het belang van de gebruiker te allen tijde zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen. F NL D GB Het voorkomen van ongelukken in huis Raak de hete delen van het apparaat niet aan. Sluit het apparaat nooit aan als u het niet gebruikt. Het apparaat nooit zonder toezicht gebruiken. Tijdens het gebruik buiten bereik van kinderen houden. Dit apparaat is niet bedoeld om zonder hulp en of toezicht gebruikt te worden door kinderen of andere personen indien hun fysieke, zintuiglijke of mentale vermogen hen niet in staat stellen dit apparaat op een veilige wijze te gebruiken. Er moet toezicht zijn op kinderen zodat zij niet met het apparaat kunnen spelen. • Als iemand zich brandt, koel de brandplek dan gelijk met koud water en roep, indien nodig, de hulp in van een huisarts. • Wanneer het apparaat aanstaat, kan de temperatuur hoog oplopen. • De dampen die tijdens het bereiden van voedsel vrijkomen kunnen gevaarlijk zijn voor (huis) dieren met bijzonder gevoelige luchtwegen, zoals vogels. Wij raden u daarom aan eventuele vogels op een veilige afstand van de plek waar u het apparaat gebruikt te plaatsen. Montage Zorg ervoor dat de bakplaat goed op het voetstuk van het apparaat staat. Voor het eerste gebruik: • Verwijder alle verpakkingen, stickers of accessoires aan de binnen- en buitenkant van het apparaat. • Maak de bakplaat schoon (volg hierbij de instructies uit de paragraaf "Na gebruik"). 13 Tef-CrepPro 09-09 F NL D 22/09/09 Gebruik uitsluitend de bij het apparaat geleverde bakplaat of een bakplaat die bij een erkend servicecentrum vandaan komt. GB Leg nooit een velletje aluminiumfolie of enig ander voorwerp tussen de kookplaat en de te bereiden gerechten. 14:15 Page 14 Zet het voetstuk van het apparaat (1) op een schone en vlakke ondergrond. Plaats de bakplaat (2) op het voetstuk van het apparaat (1). Voorkom beschadigingen van de bakplaat door: • De bakplaat uitsluitend op het voetstuk waarvoor hij gemaakt is te gebruiken (bijv.: de bakplaat nooit in een oven, op gas of een elektrische kookplaat gebruiken…). • Na het koken: - zet de hete bakplaat nooit op een kwetsbare ondergrond. - spoel de hete bakplaat nooit af met water. Aansluiting en voorverwarmen Om oververhitting van het apparaat te voorkomen, dient u dit niet in een hoek of tegen een muur te plaatsen. Sluit het apparaat uitsluitend aan op een geaard stopcontact. Laat het apparaat nooit leeg aanstaan. 14 Plaats het apparaat op een stevige ondergrond. Plaats het apparaat nooit rechtstreeks op een kwetsbare ondergrond (glazen tafel, tafelkleed, gelakt meubel…) of op een zachte ondergrond. Rol het hele snoer uit. Controleer of het elektriciteitsnet overeenkomt met het vermogen en de spanning die onderop het apparaat staan aangegeven. Gebruikt u een verlengsnoer: - dan dient deze in goede staat en geaard te zijn; - dan dient u ervoor te zorgen dat niemand erover kan struikelen. Wanneer het netsnoer is beschadigd dient deze te worden vervangen door de fabrikant, zijn servicedienst of een gelijkwaardig gekwalificeerd persoon om een gevaarlijke situatie te voorkomen. Steek de stekker in het stopcontact: het controlelampje gaat branden. Bij het eerste gebruik kan er gedurende de eerste minuten een beetje rook en een geur vrijkomen. Dit apparaat is niet geschikt om gebruikt te worden in combinatie met een tijdschakelaar of afstandsbediening. Tef-CrepPro 09-09 22/09/09 14:15 Page 15 Bakken Na en tijdens het bakken is het apparaat heet: - ga er uiterst voorzichtig mee om. F Thermo-SpotTM (afhankelijk van model): zodra het apparaat goed is voorverwarmd wordt het ThermoSpot signaal effen rood: het bakken kan beginnen. Na het voorverwarmen is het apparaat klaar voor gebruik. Schenk m.b.v. een pollepel (niet bij het apparaat geleverd) het beslag op de bakplaat. Laat het beslag meteen over de pan uitvloeien m.b.v. het daarvoor bedoelde keukengerei. Om het verspreiden van het beslag te vergemakkelijken kunt u het keukengerei na ieder gebruik in een kommetje water zetten. Laat het beslag ca. 45 seconden bakken. Draai de pannenkoek met de daarvoor bedoelde spatel om. Om de beschermlaag van de bakplaat te behouden dient u uitsluitend de bij het apparaat geleverde spatel te gebruiken. Laat de pannenkoek nog ca. 45 seconden bakken en neem hem m.b.v. de spatel van de bakplaat. Garneer de pannenkoeken bij voorkeur op uw bord en niet direct op de bakplaat. Snijd de pannenkoek niet op de bakplaat in stukjes. NL D GB Na gebruik Dit apparaat en zijn snoer mogen niet ondergedompeld worden of in de vaatwasser afgewassen worden. Dit apparaat dient niet ondergedompeld te worden. Gebruik geen metalen schuursponsje of schuurmiddelen. Haal de stekker uit het stopcontact: het controlelampje gaat uit. Laat het apparaat afkoelen. Maak de bakplaat grondig schoon met een sponsje, warm water en afwasmiddel. De bakplaat kan schoongemaakt worden in de vaatwasmachine. Het voetstuk van het apparaat kan schoongemaakt worden met een in warm water gedompelde spons en een beetje afwasmiddel. Het verwarmingselement kan niet schoongemaakt worden. Is het verwarmingselement erg vuil, boen deze dan met een droge doek af als hij afgekoeld is. 15 Tef-CrepPro 09-09 22/09/09 14:15 Page 16 Wees vriendelijk voor het milieu! F NL D Uw apparaat bevat materialen die geschikt zijn voor hergebruik. Lever het in bij het milieustation in uw gemeente of bij onze technische dienst. Algemene informatie De koksmutsen geven de moeilijkheidsgraad aan: GB Zeer makkelijk Makkelijk Moeilijk De kooktijden die zijn vermeld zijn gegeven als richtlijn. Ze variëren afhankelijk van de grootte en de hoeveelheid van de ingrediënten en van uw persoonlijke smaak. Basisrecepten beslag Beslag voor "galettes" (boekweitpannenkoeken) Voor 12 galettes: • 2 eieren • 1 liter melk • 500 g boekweitmeel • 100 g tarwebloem • zout • 100 gesmolten boter Voorbereiding: 5 min. • Rusttijd beslag: 1 u. Klop de eieren. Voeg de melk en 30 cl water toe. Meng de twee soorten meel in een beslagkom met snufje zout toe. Vorm een kuiltje in het midden en voeg geleidelijk het eimengsel toe. Doe hier vervolgens de afgekoelde gesmolten boter bij en roer dit mengsel tot een glad beslag. Laat het beslag vervolgens 1 uur rusten. Beslag voor "crêpes" (flensjes) Voor 12 crêpes: • 6 eieren • 1 liter melk • 500 g bloem • 3 eetl. olie Voorbereiding: 5 min. • Rusttijd beslag: 1 u. Klop de eieren. Voeg de melk toe. Doe de bloem in een beslagkom. Vorm een kuiltje in het midden en voeg geleidelijk het eimengsel toe. Doe hier vervolgens de olie bij en roer dit mengsel tot een glad beslag. Laat het beslag vervolgens 1 uur rusten. 16 Tef-CrepPro 09-09 22/09/09 14:15 Page 17 "Galettes" (boekweitpannenkoeken) Parmezaanse galettes Voor 12 galettes: • beslag voor "galettes" • 12 plakjes Parmezaanse ham • 150 g geraspte Parmezaanse kaas Voorbereiding: 10 min. • Rusttijd beslag: 1 u. • Kookduur: 3 min. per pannenkoek Maak het beslag klaar (zie rubriek "Basisrecepten beslag") en laat het vervolgens 1 u. rusten. Laat het beslag uitvloeien over de pan en bak de onderkant van de pannenkoek 1 min. Draai de pannenkoek om en bak vervolgens de andere kant belegd met een plak ham en een beetje geraspte Parmezaanse kaas nog 2 min. Vouw de pannenkoek dubbel. Opdienen. F NL D GB "Galettes complètes" Voor 12 galettes: • beslag voor "galettes" • 12 plakken ham • 150 g geraspte Gruyere kaas • 12 eieren• zout • peper Voorbereiding: 10 min. • Rusttijd beslag: 1 u. • Kookduur: 3 min. per pannenkoek Maak het beslag klaar (zie rubriek "Basisrecepten beslag") en laat het vervolgens 1 u. rusten. Laat het beslag uitvloeien over de pan en bak de onderkant van de pannenkoek 1 min. Draai de pannenkoek om en bak vervolgens de andere kant belegd met een plak ham, een beetje geraspte kaas en een ei nog 2 min. Op smaak brengen met peper en zout. Vouw de pannenkoek dubbel. Opdienen. Galettes met gerookte zalm en crème fraîche Voor 12 galettes: • beslag voor "galettes" • 500 g plakjes gerookte zalm • 25 cl crème fraîche • 2 citroenen • 100 g kaviaar van de snotdolf ("Duitse kaviaar") Voorbereiding: 10 min. • Rusttijd beslag: 1 u. • Kookduur: 3 min. per pannenkoek Maak het beslag klaar (zie rubriek "Basisrecepten beslag") en laat het vervolgens 1 u. rusten. Laat het beslag uitvloeien over de pan en bak de onderkant van de pannenkoek 1 min. Draai de pannenkoek om en bak vervolgens de andere kant belegd met een plakje gerookte zalm, een beetje crème fraîche en een dun schijfje citroen nog 2 min. De randen van de pannenkoek naar het midden vouwen (het midden open laten) en de pannenkoek vervolgens in het midden met 1 theel. kaviaar van de snotdolf garneren. Opdienen. 17 Tef-CrepPro 09-09 22/09/09 14:15 Page 18 "Galettes à la Concarnoise" F NL D GB Voor 12 galettes: • beslag voor "galettes" • 500 g tonijn uit een blikje • 1 kg diepvriesspinazie • 300 g sjalotjes • 50 g maïzena • 25 cl melk • 250 g geraspte Gruyère kaas • 1 citroen • 50 g boter • zout• peper Voorbereiding: 20 min. • Rusttijd beslag: 1 u. • Kookduur: 3 min. per pannenkoek Maak het beslag klaar (zie rubriek "Basisrecepten beslag") en laat het vervolgens 1 u. rusten. Snipper de sjalotjes. Verkruimel de tonijn. Fruit de sjalotjes met de boter in een pan en voeg vervolgens de diepvriesspinazie toe. Los de maïzena op in de melk en verwarm het op een zacht vuurtje tot een gelijkmatige saus. Doe hier vervolgens de spinazie bij. Voeg geleidelijk de verkruimelde tonijn, de geraspte kaas en een paar druppels citroensap toe. Op smaak brengen en doorroeren. Laat het beslag uitvloeien over de pan en bak de onderkant van de pannenkoek 1 min. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant belegd met het spinaziemengsel nog 2 min. Vouw de pannenkoek dubbel. Opdienen. Galettes met gerookte forel Voor 12 galettes: • beslag voor "galettes" • 500 g gerookte forel • 300 g kwark • 250 g uien • 10 cl crème fraîche • zout • peper Voorbereiding: 15 min. Rusttijd beslag: 1 u. • Kookduur: 3 min. per pannenkoek Maak het beslag klaar (zie rubriek "Basisrecepten beslag") en laat het vervolgens 1 u. rusten. Verkruimel de gerookte forel in kleine stukjes. Snipper de uien. Meng de gerookte forel met de kwark, de uien en de crème fraîche. Op smaak brengen. Laat het beslag uitvloeien over de pan en bak de onderkant van de pannenkoek 1 min. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant belegd met het forelmengsel nog 2 min. Vouw de pannenkoek dubbel. Opdienen. Rustieke galettes Voor 12 galettes: • 600 g wit brood • 1,5 liter melk • 18 eieren • zout • peper • nootmuskaat Voorbereiding: 5 min. • Kookduur: 3 min. per pannenkoek Week het brood in de melk. Laat het vervolgens zorgvuldig uitdruppen en prak het fijn. Klop de eieren en breng ze op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Voeg vervolgens het brood toe en roer het mengsel goed door. Giet het mengsel uit over de pan en laat de pannenkoek 1 min. bakken. Draai de pannenkoek om en laat de andere kant nog 2 min. bakken. Opdienen. 18 Tef-CrepPro 09-09 22/09/09 14:15 Page 19 Indische galettes Voor 12 galettes: • beslag voor "galettes" • 6 stuks kipfilet • 3 volle eetl. kerriepoeder • 6 uien • 6 appels (Goudreinet) • 60 cl vloeibare crème fraîche • 90 g boter • zout • peper Voorbereiding: 20 min. • Rusttijd beslag: 1 u. • Kookduur: 3 min. per pannenkoek Maak het beslag klaar (zie rubriek "Basisrecepten beslag") en laat het vervolgens 1 u. rusten. Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Snipper de uien. Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Verwarm de boter in een pan en bak de reepjes kip. Voeg de uien en de appelblokjes toe. Strooi de kerrie erover en breng op smaak met peper en zout. Doe hier vervolgens de crème fraîche bij en laat het ca. 10 min. sudderen. Laat het beslag uitvloeien over de pan en bak de onderkant van de pannenkoek 1 min. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant belegd met het kipmengsel nog 2 min. Vouw de pannenkoek dubbel. Opdienen. F NL D GB Galettes met champignons Voor 12 galettes: • beslag voor "galettes" • 500 g champignons (vers of uit blik) • 150 g boter • 100 g bloem • 1,5 liter melk • 200 g geraspte Gruyère kaas • zout • peper Voorbereiding: 15 min. • Rusttijd beslag: 1 u. • Kookduur: 3 min. per pannenkoek + 15 min. in de oven om te Maak het beslag klaar (zie rubriek "Basisrecepten beslag") en laat het vervolgens 1 u. rusten. Snijd de champignons in dunne plakjes en smoor ze in 50 g boter. Maak een Béchamelsaus van de bloem, de melk en 100 g boter. Op smaak brengen met peper en zout. Voeg vervolgens de champignons en 150 g geraspte Gruyère toe. Laat het beslag uitvloeien over de pan en bak de onderkant van de pannenkoek 1 min. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant belegd met het champignonmengsel nog 2 min. Rol de pannenkoek op. Leg de 12 pannenkoeken in een ovenschaal. Strooi de rest van de geraspte kaas erover en laat ze 15 min. in de oven gratineren. Opdienen. 19 Tef-CrepPro 09-09 22/09/09 14:15 Page 20 Galettes met tonijn F NL D GB Voor 12 galettes: • beslag voor "galettes" • 500 g tonijn uit een blikje • 100 g ontpitte olijven • 6 eetl. fijn geknipte bieslook • 600 g gepureerde tomaten • 150 g geraspte Parmezaanse kaas • 12 blaadjes basilicum Voorbereiding: 10 min. • Rusttijd beslag: 1 u. • Kookduur: 3 min. per pannenkoek + 3 min. in de oven om te gratineren Maak het beslag klaar (zie rubriek "Basisrecepten beslag") en laat het vervolgens 1 u. rusten. Hak de olijven fijn. Laat de tonijn uitlekken en meng het met de olijven. Doe hier de bieslook en de gepureerde tomaten bij en roer het goed door. Laat het beslag uitvloeien over de pan en bak de onderkant van de pannenkoek 1 min. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant belegd met het tonijnmengsel nog 2 min. Rol de pannenkoek op. Leg de 12 pannenkoeken in een ovenschaal. Strooi hier de geraspte Parmezaanse kaas over en laat ze 3 min in de oven gratineren. Strooi hier de gehakte basilicum over. Opdienen. Galettes met uien Voor 24 kleine galettes: • 600 g uien • 300 g bloem • 6 eieren • 4 eetl. olie • 1 theel. zout Voorbereiding: 15 min. • Kookduur: 3 min. per serie van 4 kleine galettes Snipper de uien. Doe ze in een pan en fruit ze zachtjes aan in 1 eetl. olie. Klop de eieren. Voeg 60 cl water toe. Doe de bloem in een beslagkom met een beetje zout. Vorm een kuiltje in het midden en voeg geleidelijk het eimengsel toe. Doe hier vervolgens 3 eetl. olie bij en roer dit mengsel tot een glad beslag. Voeg vervolgens de uien toe en roer dit alles goed door. Schenk het beslag in vier kleine porties in de pan en bak de pannenkoekjes 2 min. Draai de pannenkoekjes om en laat de andere kant nog 1 min. bakken. Serveren. 20 Tef-CrepPro 09-09 22/09/09 14:15 Page 21 "Crêpes" Crêpes met perziken en amandel Voor 12 Crêpes: • beslag voor "crêpes" (flensjes) • 1 kg perziken op siroop • 200 g geschaafde amandelen • 50 g boter • 100 g suiker Voorbereiding: 10 min. • Rusttijd beslag: 1 u. • Kookduur: 3 min. per pannenkoek Maak het beslag klaar (zie rubriek "Basisrecepten beslag") en laat het vervolgens 1 u. rusten. Doe de boter in een pan en bak de amandelen bruin. Strooi hier wat suiker over, roer dit alles goed door en verwijder de pan van het vuur. Laat het beslag uitvloeien over de pan en bak de onderkant van de pannenkoek 1 min. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant belegd met een in stukjes gesneden halve perzik nog 2 min. Giet hier vervolgens een beetje siroop over. Vouw de pannenkoek dubbel en bestrooi hem met de geschaafde amandelen. Opdienen. F NL D GB Crêpes met suiker en citroen Voor 12 Crêpes: • beslag voor "crêpes" (flensjes) • poedersuiker • 3 citroenen Voorbereiding: 5 min. • Rusttijd beslag: 1 u. • Kookduur: 3 min. per pannenkoek Maak het beslag klaar (zie rubriek "Basisrecepten beslag") en laat het vervolgens 1 u. rusten. Laat het beslag uitvloeien over de pan en bak de onderkant van de pannenkoek 1 min. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant bestrooid met wat suiker en een beetje citroensap nog 2 min. Vouw de pannenkoek dubbel. Opdienen. Crêpes met chocolade, peer en noga Voor 12 Crêpes: • beslag voor "crêpes" (flensjes) • 150 g pure chocolade • 1 kg peren op siroop • 3 theel. perenlikeur • 100 g nogapoeder Voorbereiding: 10 min. • Rusttijd beslag: 1 u. • Kookduur: 3 min. per pannenkoek Maak het beslag klaar (zie rubriek "Basisrecepten beslag") en laat het vervolgens 1 u. rusten. Verwarm de helft van de siroop in een pan met de perenlikeur. Doe hier de in stukjes gebroken chocolade bij en laat het al roerende langzaam smelten. Laat het beslag uitvloeien over de pan en bak de onderkant van de pannenkoek 1 min. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant belegd met een in stukjes gesneden halve peer nog 2 min. Giet hier vervolgens de chocoladesaus over. Vouw de pannenkoek dubbel en bestrooi hem met nogapoeder. Opdienen. 21 Tef-CrepPro 09-09 22/09/09 14:15 Page 22 Geflambeerde Crêpes met rum F NL D GB Voor 12 Crêpes: • beslag voor "crêpes" (flensjes) • 100 g suiker • 15 cl rum Voorbereiding: 15 min. • Rusttijd beslag: 1 u. • Kookduur: 3 min. per pannenkoek Maak het beslag klaar (zie rubriek "Basisrecepten beslag") en laat het vervolgens 1 u. rusten. Laat het beslag uitvloeien over de pan en bak de onderkant van de pannenkoek 1 min. Draai de pannenkoek om en laat de andere kant nog 2 min. bakke. Rol de pannenkoek op. Doe de 12 pannenkoeken over op een schaal en bestrooi ze met suiker. Giet direct de rum erover en flambeer. Opdienen. Crêpes met frambozen en kirsch Voor 12 Crêpes: • beslag voor "crêpes" (flensjes) • 500 g frambozen (vers of diepvries) • 10 cl kirsch • 100 g suiker • 12 bolletjes vanille-ijs (facultatief) Voorbereiding: 15 min. • Rusttijd beslag: 1 u. • Kookduur: 3 min. per pannenkoek Maak het beslag klaar (zie rubriek "Basisrecepten beslag") en laat het vervolgens 1 u. rusten. Verwarm de frambozen in een pan met de kirsch en de suiker. Laat het beslag uitvloeien over de pan en bak de onderkant van de pannenkoek 1 min. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant met 2 eetl. frambozensaus nog 2 min. Vouw de pannenkoek dubbel. Opdienen. Serveren met een bolletje vanille-ijs (facultatief). Normandische Crêpes Voor 12 Crêpes: • beslag voor "crêpes" (flensjes) • 1 kg appels • 100 g boter • 300 g suiker • 3 theel. kaneel • 15 cl Calvados • 250 g crème fraîche Voorbereiding: 15 min. • Rusttijd beslag: 1 u. • Kookduur: 3 min. per pannenkoek Maak het beslag klaar (zie rubriek "Basisrecepten beslag") en laat het vervolgens 1 u. rusten. Schil de appels en snijd ze in plakjes. Bak de appels bruin met de boter en de suiker. Bestrooi ze met kaneel. Voeg vervolgens de Calvados en de crème fraîche toe en roer dit alles goed door. Laat het beslag uitvloeien over de pan en bak de onderkant van de pannenkoek 1 min. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant belegd met de appels nog 2 min. Vouw de pannenkoek dubbel. Opdienen. 22 Tef-CrepPro 09-09 22/09/09 14:15 Page 23 Crêpes met chocolade en kokos Voor 12 Crêpes: • beslag voor "crêpes" (flensjes) • 500 g chocolade • 250 g geraspte kokos • 500 g crème fraîche Voorbereiding: 10 min. • Rusttijd beslag: 1 u. • Kookduur: 3 min. per pannenkoek Maak het beslag klaar (zie rubriek "Basisrecepten beslag") en laat het vervolgens 1 u. rusten. Verwarm de crème fraîche in een pan en doe hier de in stukjes gebroken chocolade bij. Laat dit al roerende langzaam smelten. Laat het beslag uitvloeien over de pan en bak de onderkant van de pannenkoek 1 min. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant met 2 eetl. chocoladesaus nog 2 min. Vouw de pannenkoek dubbel en strooi er geraspte kokos over. Opdienen. F NL D GB Crêpes met gekaramelliseerde ananas Voor 12 Crêpes: • beslag voor "crêpes" (flensjes) • 12 schijven ananas op siroop • 500 g crème fraîche • 12 eetl. vloeibare karamel Voorbereiding: 10 min. • Rusttijd beslag: 1 u. • Kookduur: 3 min. per pannenkoek Maak het beslag klaar (zie rubriek "Basisrecepten beslag") en laat het vervolgens 1 u. rusten. Snijd de ananasschijven in stukjes. Laat ze met een beetje siroop in een pan karamelliseren. Laat het beslag uitvloeien over de pan en bak de onderkant van de pannenkoek 1 min. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant belegd met de ananasstukjes nog 2 min. Voeg 1 eetl. crème fraîche toe. Vouw de pannenkoek dubbel en giet er 1 eetl. vloeibare karamel over. Opdienen. Crêpes met bananenmarmelade Voor 12 Crêpes: • beslag voor "crêpes" (flensjes) • 6 bananen • 150 g poedersuiker • 1 theel. kaneelpoeder • 2 citroenen • basterdsuiker • rum Voorbereiding: 15 min. • Rusttijd beslag: 1 u. • Kookduur: 3 min. per pannenkoek + 5 min. in de oven om te gratineren Maak het beslag klaar (zie rubriek "Basisrecepten beslag") en laat het vervolgens 1 u. rusten. Prak de bananen met de suiker, de kaneel en het citroensap en laat ze 10 min. op zacht vuur koken. Laat het beslag uitvloeien over de pan en bak de onderkant van de pannenkoek 1 min. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant belegd met de bananenmarmelade nog 2 min. Rol de pannenkoek op. Leg de 12 pannenkoeken in een ovenschaal. Strooi er basterdsuiker over en laat ze 5 min. in de oven gratineren. Giet vervolgens de rum erover en flambeer. Opdienen. 23 Tef-CrepPro 09-09 22/09/09 14:15 Page 24 Geflambeerde Crêpes met sinaasappel F NL D GB 24 Voor 12 Crêpes: • beslag voor "crêpes" (flensjes) • 3 sinaasappels • 20 g boter • 1 afgestreken eetl. suiker • sinaasappellikeur Voorbereiding: 15 min. • Rusttijd beslag: 1 u. • Kookduur: 3 min. per pannenkoek Maak het beslag klaar (zie rubriek "Basisrecepten beslag"). Doe hier 1 eetl. sinaasappellikeur bij en laat het beslag 1 u. rusten. Schil de sinaasappels en verdeel ze in partjes. Laat de boter smelten in een pan, doe hier 2/3 van de sinaasappelpartjes en de geraspte schil van één sinaasappel bij. Bestrooi ze met de suiker en laat ze op hoog vuur bakken. Breng dit vervolgens met 1 eetl. sinaasappellikeur op smaak. Laat het beslag uitvloeien over de pan en bak de onderkant van de pannenkoek 1 min. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant belegd met 2 of 3 sinaasappelpartjes nog 2 min. Rol de pannenkoek op. Doe de 12 pannenkoeken over op een schaal en leg de rest van de sinaasappelpartjes er omheen. Giet hier 1 dl sinaasappellikeur over en flambeer. Opdienen.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48

Tefal PY7005 - Pro Type de handleiding

Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor