Tefal PY 300233 Handleiding

Categorie
Voedsel verwerkers
Type
Handleiding
www.tefal.com
Ts crêpiers FrNeDeItRuYk 04-07 16/04/07 15:34 Page 1
• • • •
• •
A1 B1
A2 B2
A3 B3
A4 B4
Crep’Party Compact
Ts crêpiers FrNeDeItRuYk 04-07 16/04/07 15:34 Page 2
C1
C5
C2
C6
C3
C4
Crep’Party Dual
Ts crêpiers FrNeDeItRuYk 04-07 16/04/07 15:34 Page 3
NL
Wij danken u voor de aanschaf van dit TEFAL apparaat. Welk
model u ook heeft gekozen, gelieve de instructies
zorgvuldig te lezen en deze binnen handbereik te bewaren.
Voor uw veiligheid voldoet dit apparaat aan de toepasselijke
normen en regelgevingen (Richtlijnene Laagspanning,
Elektromagnetische Compatibiliteit, Materialen in contact met
voedingswaren, Milieu…).
TEFAL behoudt zich het recht voor dit apparaat of onderdelen daarvan in het belang
van de gebruiker te allen tijde zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen.
Het voorkomen van ongelukken
in huis
Dit apparaat is niet bedoeld om zonder hulp en of toezicht
gebruikt te worden door kinderen of andere personen indien hun
fysieke, zintuiglijke of mentale vermogen hen niet in staat stellen
dit apparaat op een veilige wijze te gebruiken. Er moet toezicht
zijn op kinderen zodat zij niet met het apparaat kunnen spelen.
• Wanneer het apparaat aanstaat, kan de temperatuur hoog
oplopen.
• Raak de hete delen van het apparaat niet aan.
• Sluit het apparaat nooit aan als u het niet gebruikt.
Als iemand zich brandt, koel de brandplek dan gelijk met koud
water en roep, indien nodig, de hulp in van een huisarts.
Accessoires (afhankelijk van het model)
Installatie
Verwijder alle verpakkingsdelen, stickers of accessoires aan
binnen- en buitenkant van het apparaat.
Verwijder de accessoires één voor één, in omgekeerde volgorde
als van het opbergen.
Maak de spatels ( & ), maatlepel ( ) en verdeler ( ) met
water schoon (afhankelijk van het model).
3241
Spatels klein ( )
1
Maatlepel ( )
2
Verdeler van
beslag ( )
3
Spatel groot ( )
4
Ts crêpiers FrNeDeItRuYk 04-07 16/04/07 15:34 Page 13
NL
Plaats de bakplaat (afhankelijk van het model) op het
verwarmingselement.
Plaats het apparaat op een stevige tafel: gebruik het niet op een
zachte ondergrond.
Plaats het apparaat nooit direct op een breekbare
ondergrond (glazen tafel, tafelkleed, gelakt meubel...).
Schenk bij het eerste gebruik een beetje olie op de plaat en veeg
deze af met een absorberende keukendoek.
Aansluiting en voorverwarming
Wikkel het snoer volledig af.
Sluit het snoer op het apparaat aan (afhankelijk van het model)
en steek dan de stekker in het stopcontact.
Zorg ervoor dat het snoer de mensen rondom de tafel niet
hindert.
Controleer of uw elektrische installatie overeenkomt met
het vermogen en de voltage die aangegeven zijn onder op
het apparaat.
Sluit het apparaat aan op een geaard stopcontact.
Modellen met een thermostaat: Zet de thermostaat op de
maximum stand.
Andere modellen: Het apparaat functioneert zodra de stekker
in een stopcontact is gestoken.
Laat het apparaat 8 tot 10 minuten voorverwarmen.
Bij het eerste gebruik kan het apparaat een lichte geur
verspreiden en wat rook afgeven.
Raak de metalen delen niet aan als het apparaat aan is.
Deze zijn erg heet.
Laat het apparaat nooit achter zonder toezicht.
Dit apparaat is niet geschikt om gebruikt te worden in
combinatie met een tijdschakelaar of afstandsbediening.
Thermo-Spot
TM
(afhankelijk van model): zodra het apparaat
goed is voorverwarmd wordt het Thermo-Spot signaal effen
rood: het bakken kan beginnen.
Ts crêpiers FrNeDeItRuYk 04-07 16/04/07 15:34 Page 14
NL
Bakken
Na de voorverwarming is het apparaat gereed voor gebruik.
Afhankelijk van het model, schep met behulp van de beslaglepel
de juiste hoeveelheid beslag:
Voor 6 mini crêpes:Vul de maatlepel ( ) tot aan het eerste niveau.
Voor hartige en zoete pannenkoekjes: Vul de maatlepel ( )
tot aan de rand.
Voor grote pannenkoeken (afhankelijk van het model): Vul de
maatlepel ( ) twee keer tot aan de rand.
Afhankelijk van het model, verdeel het beslag gelijkmatig met de
onderkant van de maatlepel ( ) (voor pannenkoekjes) en met
de verdeler ( ) (voor grote pannenkoeken) door vanuit het
midden een ronde beweging te maken. Draai de pannenkoek
halverwege de baktijd om met de spatel ( of ). Laat de
pannenkoek 2 min. bakken aan iedere zijde. Vouw de crêpe zoals
gewenst: in een rolletje of in tweeën, in vieren of gevouwen als
een envelop of in een bloemvorm.
Afhankelijk van het model, om het beslag makkelijk te kunnen
verspreiden, raden wij u aan de maatlepel
( ) of de
verdeler
()
na elke flens af te vegen en in een kan met water te steken.
Wij raden u aan een houten of kunststof spatel te gebruiken om
de anti-aanbaklaag van de grillplaat niet te beschadigen zodat
aanbakken wordt voorkomen.
Garneer de pannenkoek het liefst op het bord in plaats van op de
bakplaat.
Afhankelijk van het model kunt u ook vleesgerechten grillen.
Na gebruik
Modellen met een thermostaat: Zet de thermostaat op de
uit-stand.
Neem dan het snoer uit het stopcontact en verwijder (afhankelijk van
het model) het snoer uit het apparaat. Laat het apparaat afkoelen.
Verwijder de bakplaat (afhankelijk van het model).
Maak de bakplaat en het voetstuk van het apparaat schoon met
een spons, heet water en vloeibaar afwasmiddel.
De maatlepel ( ), de spatels ( & ) en de bakplaat zijn
vaatwasmachinebestendig (afhankelijk van het model).
Gebruik geen schuurspons of een scherp schuurmiddel.
Dompel het apparaat nooit met het snoer in water.
412
32
41
3
2
2b
2b
2a
2a
2b
Ts crêpiers FrNeDeItRuYk 04-07 16/04/07 15:34 Page 15
Opbergen (afhankelijk van het model)
Plaats het apparaat ondersteboven op een schone, gladde en
stabiele ondergrond, bij voorkeur op een tafelkleed, om
beschadiging van de bakplaat te voorkomen (A1 of B1 of C1).
Onder het apparaat vindt u ruimtes voor het opbergen van de
verschillende accessoires. Berg altijd de accessoires in de
volgende volgorde op:
1 – Snoer, volg de afgebeelde symbolen: A2 of B2 of C2
(afhankelijk van het model) ;
2 – Spatels ( of ), opbergen zoals afgebeeld bij de
symbolen: A3 of B3 of C3 (afhankelijk van het model) ;
3 Maatlepel ( ) of verdeler ( ), opbergen zoals afgebeeld bij
het symbool: A4 of B4 of C4 (afhankelijk van het model).
4 – De plaat, vergrendelen op het voetstuk zoals afgebeeld bij
de symbolen: C5 en C6 (uitsluitend voor het model Crep'
Party Dual).
NB: De dampen die tijdens het bereiden van voedsel
vrijkomen kunnen gevaarlijk zijn voor (huis)dieren met
bijzonder gevoelige luchtwegen, zoals vogels. Wij raden u
daarom aan eventuele vogels op een veilige afstand van de
plek waar u het apparaat gebruikt te plaatsen.
Wees vriendelijk voor het milieu !
Uw apparaat bevat materialen die geschikt zijn voor
hergebruik.
Lever het in bij het milieustation in uw gemeente of bij onze
technische dienst.
32
41
NL
Ts crêpiers FrNeDeItRuYk 04-07 16/04/07 15:34 Page 16
Recettes
NL
40 tot 60 mini pannenkoekjes of 20 tot 25 grote pannenkoeken (afhankelijk van
de bakplaat) • Baktijd : 2 min. aan elke kant
Het klassieke beslag met melk
• 500 g gezeefde tarwebloem • 1 liter melk • 6 geklutste eieren • zout • olie of
boter
Doe de gezeefde tarwebloem in een kom en voeg al kloppend met een garde één liter
melk toe. Meng beide ingrediënten tot u een vloeibaar beslag krijgt. Voeg de
geklutste eieren, 2 mespuntjes zout en 2 eetlepels olie of gesmolten boter toe. Laat
het beslag 1 tot 2 uur rusten.
Indien u bij het bakken vaststelt dat uw beslag te dik is, raden wij u aan een glaasje
water toe te voegen en het beslag opnieuw te mengen.
Indien u hartige pannenkoekjes maakt, mag bij de bereiding iets meer zout aan het
beslag worden toegevoegd.
Beslag met boekweitmeel
Voor hartige pannenkoeken kan de tarwebloem door boekweitmeel worden vervangen.
Beslag met bier
Voor een luchtig beslag kunt u 1/4 liter melk door bier vervangen.
Beslag met water
Voor zeer lichte pannenkoeken kunt u de melk door water vervangen.
Flensjes met ham en room
• 3 plakken ham • 1 kom geraspte kaas • 1 pot verse room
Leg 1/2 hamplak op uw flens wanneer de tweede kant gebakken is. Strooi de
geraspte kaas er over. Wanneer de ham heet is, deze bedekken met de verse room
en de flens in envelop vouwen.
Flensjes met Roquefort, verse room en walnoten
• 1 stuk verkruimelde Roquefort • 1 klein potje verse room • 4 tot 5 gemalen
walnoten
Meng alle ingrediënten. Garneer de flens op uw plaat met deze bereiding en vouw in
vieren.
Flensjes
Recepten
Ts crêpiers FrNeDeItRuYk 04-07 16/04/07 15:34 Page 17
Recettes
NL
Recepten
Flensjes met honing, walnoten of hazelnoten
• 3 soeplepels honing • 100 g gehakte walnoten of hazelnoten
Meng alle ingrediënten. Wanneer de tweede kant gebakken is, de flens vullen met
deze bereiding en in vieren vouwen. Nog enkele seconden op de bakplaat laten
liggen. Serveer en versier met slagroom.
Als voorgerecht
• in dunne plakjes gesneden gerookte zalm (besprenkeld met citroensap
• krab, garnalen of tonijn met mayonaise of mosterd • asperges gedoopt in
mayonaise • gesneden avocado met vinaigrette saus • champignons ‘op z’n
Grieks’
Als hoofdgerecht
• kipfilet in plakjes met currysaus (currysaus: béchamelsaus met 1 fijngehakte
ui en 1/2 theelepel curry) • zeevruchten in een romige witte saus of dressing
• groenten zoals spinazie, wortels, raap of pompoen
Met kaas
• geraspte kaas (jong, belegen, Gruyère of Parmezaanse kaas): de kaas na het
draaien op de pannenkoek leggen en laten smelten • Roquefort, gorgonzola,
crème fraîche, kwark (de pannenkoek op het bord garneren)
Als nagerecht
• gesmolten chocolade met amandelen, nootjes of gemalen hazelnoten • jam,
honing of ahornstroop • bolletjes roomijs (vanille, chocolade) of sorbet
• banaanschijfjes met chocoladesaus • vers fruit zoals aardbeien, framboos,
appel etc. • vers sinaasappelsap en suiker
Geflambeerde flensjes
• suiker en Grand Marnier • ananas en rum • appels en Calvados
Garneersuggesties
Ts crêpiers FrNeDeItRuYk 04-07 16/04/07 15:34 Page 18
Recettes
NL
Alleen voor de bakplaat voor 6 kleine pannenkoekjes.
Voor ongeveer 20 blinis • Baktijd : 2,5 min. aan elke kant
Kaukasische Blinis
• 300 g bloem • 2 gesplitste eieren • 10 g biergist of verse gist • 1/2 l melk
• 1 klontje gesmolten boter • 1/2 theelepeltje zout
Los de gist op in 3 eetlepels lauwe melk en laat dit 10 minuten rusten. Doe de
tarwebloem in een kom en maak er een kuiltje in. Voeg de melk in dit kuiltje beetje
bij beetje toe, terwijl u het met de bloem vermengt. Vervolgens voegt u de
gistoplossing, de eierdooiers en het zout toe en maakt u er een egaal mengsel van.
Laat het beslag 1 uur rusten. Net voor het bakken de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig
door het beslag scheppen. Serveer de blinis met rauwe ham of als dessert met een
zoete garnituur.
In het laatste geval kunt u voor het bakken een eetlepel suiker aan het beslag
toevoegen.
Blinis van boekweitmeel
200 g boekweitmeel • 100 g tarwebloem • 3 gesplitste eieren • 3 dl melk
• 10 g biergist of verse gist (opgelost in water) • 1 snufje zout
Los de gist op in wat lauw water en laat dit 10 minuten rusten. Meng de 2 soorten
meel in een kom en maak er een kuiltje in. Giet daar de melk, de eierdooiers, de gist-
oplossing en het snufje zout in en klop alles tot een egaal mengsel. Laat het beslag
1 uur rusten. Net voor u de blinis bakt, klopt u de eiwitten stijf en schept u dit
voorzichtig door het beslag.
Serveer de blinis met bijvoorbeeld gerookte zalm, paling of heilbot. In dit geval brengt
u het beslag bij voorkeur op smaak met peper en zout.
Blinis
Recepten
Ts crêpiers FrNeDeItRuYk 04-07 16/04/07 15:34 Page 19
Recettes
NL
Recepten
Alleen voor de bakplaat voor 6 kleine pannenkoekjes.
Begin 1 uur van tevoren.
Voor ongeveer 20 pannenkoekjes • Bereidingstijd : 15 min. • Baktijd : 2,5 min.
aan elke kant
• 300 g bloem • 20 g verse gist • 3 eieren • 3 dl melk • 30 g poedersuiker
• 2 eetlepels gesmolten boter • 1 snufje zout • 30 g boter voor het bakken
Los de gist op in 3 eetlepels lauwe melk. Doe de bloem in een kom en voeg de
poedersuiker, het zout en de gesmolten boter er aan toe. Maak in het midden een
kuiltje en giet daarin de eieren en de gist-melkoplossing. Meng het beslag met de
garde en voeg beetje bij beetje de melk toe. Dek het beslag af d.m.v. een doek en
laat het tenminste 1 uur rusten in een warme omgeving. Opdienen met ahornsiroop
of jam.
Alleen voor de bakplaat voor 6 kleine pannenkoekjes.
Voor 6 rösti’s • Baktijd : 2,5 min. aan elke kant
Rösti met kaas en spek
• 600 g aardappelen • 1 ui • 200 g spekblokjes • 100 g geraspte kaas • 1 ei
Kook de aardappelen een dag tevoren. Schil ze niet, maar laat ze in hun schil gaar
worden in gezout, kokend water. Schil ze de volgende dag en rasp ze met een
middelgrove rasp. Fruit de gesnipperde ui en de spekblokjes. Meng de geraspte
aardappelen met de kaas, het ei, de uisnippers en de spekblokjes.
Rösti uit Bazel
• 600 g aardappelen, die een dag tevoren in de schil zijn gekookt • 2 uien
• 1 eetlepel room • 1 ei
Schil de aardappelen en rasp ze met een middelgrove rasp. Fruit de in dunne plakjes
gesneden ui. Meng de geraspte aardappelen met het los geklopte ei en de room.
Rösti uit Ticino
• 600 g aardappelen, die een dag tevoren in de schil zijn gekookt • 200 g
spekblokjes • 1 ei • verse of gedroogde rozemarijn
Schil de aardappelen en rasp ze met een middelgrove rasp. Bak de spekblokjes uit.
Meng de geraspte aardappelen met het los geklopte ei en de spekblokjes. Breng het
op smaak met rozemarijn.
Pannenkoekjes
Rösti
Ts crêpiers FrNeDeItRuYk 04-07 16/04/07 15:34 Page 20
Recettes
NL
Begin 1 uur van tevoren.
Voor ongeveer 20 maaltijdpannenkoeken • Baktijd : 2 min. aan elke kant
Beslag voor maaltijdpannenkoeken
250 g bloem • 1/2 l melk • 2 eieren • 1 flinke eetlepel notenolie • zout
Doe de bloem in een kom. Maak in het midden een kuiltje en breek daarin de eieren.
Voeg de olie, het zout en een glas melk toe. Roer het beslag krachtig met een houten
lepel, zodat het mooi homogeen wordt. Voeg beetje bij beetje de resterende melk toe,
tot uw beslag gelijkmatig van de lepel loopt.
Maaltijdpannenkoeken met ham en kaas
Snij een plak ham van 1/2 cm dik in kleine blokjes. Rasp 100 g kaas (bv. Leerdammer).
Smelt een klontje boter met 2 soeplepels olie in een koekenpan en laat daarin de
stukjes brood krokant bakken. Meng de ham, kaas en het brood door het beslag.
Variatietip : u kunt de ham en de kaas vervangen door champignons.
Jagerspannenkoeken
Snij een grote ui fijn. Laat een klontje boter smelten en bak de uisnippers glazig. Snij
een dikke plak ham in blokjes en vermeng de ham en de ui met het beslag.
Maaltijdpannenkoeken "Caroline"
Hier bestaat de vulling uit schijfjes banaan die in boter worden gebakken en op de
half gebakken pannenkoek worden gelegd. Daarna worden ze overgoten met honing.
Daar wordt een tweede lepel met beslag over gegoten en de pannenkoek wordt dan
verder gebakken zoals hierboven.
Bestrooien met suiker of desgewenst flamberen met rum.
Maaltijdpannenkoeken "Adeline"
Laat schijfjes appels trekken in Calvados. Laat ze uitlekken, voordat deze op de
pannenkoek worden gelegd. Bestrooi het met bruine suiker en laat ze even bakken
om de suiker goed in de appelschijfjes te laten smelten. Giet daar een lepel beslag
over, laat het gaar worden en keer de pannenkoek dan om. Laat de andere kant
bakken, leg de pannenkoek op een voorverwarmd bord en bestrooi hem met bruine
suiker. Verwarm wat Calvados in een steelpannetje, giet die over de pannenkoek en
flambeer. De suiker zal carameliseren.
Maaltijdpannenkoeken
Recepten
Ts crêpiers FrNeDeItRuYk 04-07 16/04/07 15:34 Page 21
Ts crêpiers FrNeDeItRuYk 04-07 16/04/07 15:34 Page 59
RC 301 520 920 – Ref. 2016980.982 – 04/07
Ts crêpiers FrNeDeItRuYk 04-07 16/04/07 15:34 Page 60

Documenttranscriptie

Ts crêpiers FrNeDeItRuYk 04-07 16/04/07 15:34 Page 1 www.tefal.com Ts crêpiers FrNeDeItRuYk 04-07 16/04/07 15:34 Page 2 Crep’Party Compact • • • • • • A1 B1 A2 B2 • • • A3 B3 A4 B4 Ts crêpiers FrNeDeItRuYk 04-07 16/04/07 15:34 Page 3 Crep’Party Dual C1 C2 C3 C4 C5 C6 Ts crêpiers FrNeDeItRuYk 04-07 16/04/07 15:34 Page 13 Wij danken u voor de aanschaf van dit TEFAL apparaat. Welk model u ook heeft gekozen, gelieve de instructies zorgvuldig te lezen en deze binnen handbereik te bewaren. Voor uw veiligheid voldoet dit apparaat aan de toepasselijke normen en regelgevingen (Richtlijnene Laagspanning, Elektromagnetische Compatibiliteit, Materialen in contact met voedingswaren, Milieu…). TEFAL behoudt zich het recht voor dit apparaat of onderdelen daarvan in het belang van de gebruiker te allen tijde zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen. NL Het voorkomen van ongelukken in huis Dit apparaat is niet bedoeld om zonder hulp en of toezicht gebruikt te worden door kinderen of andere personen indien hun fysieke, zintuiglijke of mentale vermogen hen niet in staat stellen dit apparaat op een veilige wijze te gebruiken. Er moet toezicht zijn op kinderen zodat zij niet met het apparaat kunnen spelen. • Wanneer het apparaat aanstaat, kan de temperatuur hoog oplopen. • Raak de hete delen van het apparaat niet aan. • Sluit het apparaat nooit aan als u het niet gebruikt. Als iemand zich brandt, koel de brandplek dan gelijk met koud water en roep, indien nodig, de hulp in van een huisarts. Accessoires (afhankelijk van het model) Spatels klein ( 1 ) Maatlepel ( 2 ) Verdeler van beslag ( 3 ) Spatel groot ( 4 ) Installatie Verwijder alle verpakkingsdelen, stickers of accessoires aan binnen- en buitenkant van het apparaat. Verwijder de accessoires één voor één, in omgekeerde volgorde als van het opbergen. Maak de spatels ( 1 & 4 ), maatlepel ( 2 ) en verdeler ( 3 ) met water schoon (afhankelijk van het model). Ts crêpiers FrNeDeItRuYk 04-07 NL 16/04/07 15:34 Page 14 Plaats de bakplaat (afhankelijk van het model) op het verwarmingselement. Plaats het apparaat op een stevige tafel: gebruik het niet op een zachte ondergrond. Plaats het apparaat nooit direct op een breekbare ondergrond (glazen tafel, tafelkleed, gelakt meubel...). Schenk bij het eerste gebruik een beetje olie op de plaat en veeg deze af met een absorberende keukendoek. Aansluiting en voorverwarming Wikkel het snoer volledig af. Sluit het snoer op het apparaat aan (afhankelijk van het model) en steek dan de stekker in het stopcontact. Zorg ervoor dat het snoer de mensen rondom de tafel niet hindert. Controleer of uw elektrische installatie overeenkomt met het vermogen en de voltage die aangegeven zijn onder op het apparaat. Sluit het apparaat aan op een geaard stopcontact. • Modellen met een thermostaat: Zet de thermostaat op de maximum stand. • Andere modellen: Het apparaat functioneert zodra de stekker in een stopcontact is gestoken. Laat het apparaat 8 tot 10 minuten voorverwarmen. Bij het eerste gebruik kan het apparaat een lichte geur verspreiden en wat rook afgeven. Raak de metalen delen niet aan als het apparaat aan is. Deze zijn erg heet. Laat het apparaat nooit achter zonder toezicht. Dit apparaat is niet geschikt om gebruikt te worden in combinatie met een tijdschakelaar of afstandsbediening. Thermo-SpotTM (afhankelijk van model): zodra het apparaat goed is voorverwarmd wordt het Thermo-Spot signaal effen rood: het bakken kan beginnen. Ts crêpiers FrNeDeItRuYk 04-07 16/04/07 15:34 Page 15 Bakken Na de voorverwarming is het apparaat gereed voor gebruik. Afhankelijk van het model, schep met behulp van de beslaglepel de juiste hoeveelheid beslag: • Voor 6 mini crêpes:Vul de maatlepel ( 2a ) tot aan het eerste niveau. • Voor hartige en zoete pannenkoekjes: Vul de maatlepel ( 2b ) tot aan de rand. • Voor grote pannenkoeken (afhankelijk van het model): Vul de maatlepel ( 2b ) twee keer tot aan de rand. Afhankelijk van het model, verdeel het beslag gelijkmatig met de onderkant van de maatlepel ( 2 ) (voor pannenkoekjes) en met de verdeler ( 3 ) (voor grote pannenkoeken) door vanuit het midden een ronde beweging te maken. Draai de pannenkoek halverwege de baktijd om met de spatel ( 1 of 4 ). Laat de pannenkoek 2 min. bakken aan iedere zijde. Vouw de crêpe zoals gewenst: in een rolletje of in tweeën, in vieren of gevouwen als een envelop of in een bloemvorm. Afhankelijk van het model, om het beslag makkelijk te kunnen verspreiden, raden wij u aan de maatlepel ( 2 ) of de verdeler ( 3 ) na elke flens af te vegen en in een kan met water te steken. Wij raden u aan een houten of kunststof spatel te gebruiken om de anti-aanbaklaag van de grillplaat niet te beschadigen zodat aanbakken wordt voorkomen. Garneer de pannenkoek het liefst op het bord in plaats van op de bakplaat. Afhankelijk van het model kunt u ook vleesgerechten grillen. Na gebruik • Modellen met een thermostaat: Zet de thermostaat op de uit-stand. Neem dan het snoer uit het stopcontact en verwijder (afhankelijk van het model) het snoer uit het apparaat. Laat het apparaat afkoelen. Verwijder de bakplaat (afhankelijk van het model). Maak de bakplaat en het voetstuk van het apparaat schoon met een spons, heet water en vloeibaar afwasmiddel. De maatlepel ( 2 ), de spatels ( 1 & 4 ) en de bakplaat zijn vaatwasmachinebestendig (afhankelijk van het model). Gebruik geen schuurspons of een scherp schuurmiddel. Dompel het apparaat nooit met het snoer in water. 2a 2b NL Ts crêpiers FrNeDeItRuYk 04-07 16/04/07 15:34 Page 16 Opbergen (afhankelijk van het model) NL Plaats het apparaat ondersteboven op een schone, gladde en stabiele ondergrond, bij voorkeur op een tafelkleed, om beschadiging van de bakplaat te voorkomen (A1 of B1 of C1). Onder het apparaat vindt u ruimtes voor het opbergen van de verschillende accessoires. Berg altijd de accessoires in de volgende volgorde op: 1 – Snoer, volg de afgebeelde symbolen: A2 of B2 of C2 (afhankelijk van het model) ; 2 – Spatels ( 1 of 4 ), opbergen zoals afgebeeld bij de symbolen: A3 of B3 of C3 (afhankelijk van het model) ; 3 – Maatlepel ( 2 ) of verdeler ( 3 ), opbergen zoals afgebeeld bij het symbool: A4 of B4 of C4 (afhankelijk van het model). 4 – De plaat, vergrendelen op het voetstuk zoals afgebeeld bij de symbolen: C5 en C6 (uitsluitend voor het model Crep' Party Dual). NB: De dampen die tijdens het bereiden van voedsel vrijkomen kunnen gevaarlijk zijn voor (huis)dieren met bijzonder gevoelige luchtwegen, zoals vogels. Wij raden u daarom aan eventuele vogels op een veilige afstand van de plek waar u het apparaat gebruikt te plaatsen. Wees vriendelijk voor het milieu ! • Uw apparaat bevat materialen die geschikt zijn voor hergebruik. • Lever het in bij het milieustation in uw gemeente of bij onze technische dienst. Ts crêpiers FrNeDeItRuYk 04-07 16/04/07 15:34 Page 17 Recepten Recettes Flensjes 40 tot 60 mini pannenkoekjes of 20 tot 25 grote pannenkoeken (afhankelijk van de bakplaat) • Baktijd : 2 min. aan elke kant Het klassieke beslag met melk • 500 g gezeefde tarwebloem • 1 liter melk • 6 geklutste eieren • zout • olie of boter Doe de gezeefde tarwebloem in een kom en voeg al kloppend met een garde één liter melk toe. Meng beide ingrediënten tot u een vloeibaar beslag krijgt. Voeg de geklutste eieren, 2 mespuntjes zout en 2 eetlepels olie of gesmolten boter toe. Laat het beslag 1 tot 2 uur rusten. Indien u bij het bakken vaststelt dat uw beslag te dik is, raden wij u aan een glaasje water toe te voegen en het beslag opnieuw te mengen. Indien u hartige pannenkoekjes maakt, mag bij de bereiding iets meer zout aan het beslag worden toegevoegd. Beslag met boekweitmeel Voor hartige pannenkoeken kan de tarwebloem door boekweitmeel worden vervangen. Beslag met bier Voor een luchtig beslag kunt u 1/4 liter melk door bier vervangen. Beslag met water Voor zeer lichte pannenkoeken kunt u de melk door water vervangen. Flensjes met ham en room • 3 plakken ham • 1 kom geraspte kaas • 1 pot verse room Leg 1/2 hamplak op uw flens wanneer de tweede kant gebakken is. Strooi de geraspte kaas er over. Wanneer de ham heet is, deze bedekken met de verse room en de flens in envelop vouwen. Flensjes met Roquefort, verse room en walnoten • 1 stuk verkruimelde Roquefort • 1 klein potje verse room • 4 tot 5 gemalen walnoten Meng alle ingrediënten. Garneer de flens op uw plaat met deze bereiding en vouw in vieren. NL Ts crêpiers FrNeDeItRuYk 04-07 16/04/07 15:34 Page 18 Recettes Recepten Flensjes met honing, walnoten of hazelnoten • 3 soeplepels honing • 100 g gehakte walnoten of hazelnoten NL Meng alle ingrediënten. Wanneer de tweede kant gebakken is, de flens vullen met deze bereiding en in vieren vouwen. Nog enkele seconden op de bakplaat laten liggen. Serveer en versier met slagroom. Garneersuggesties Als voorgerecht • in dunne plakjes gesneden gerookte zalm (besprenkeld met citroensap • krab, garnalen of tonijn met mayonaise of mosterd • asperges gedoopt in mayonaise • gesneden avocado met vinaigrette saus • champignons ‘op z’n Grieks’ Als hoofdgerecht • kipfilet in plakjes met currysaus (currysaus: béchamelsaus met 1 fijngehakte ui en 1/2 theelepel curry) • zeevruchten in een romige witte saus of dressing • groenten zoals spinazie, wortels, raap of pompoen Met kaas • geraspte kaas (jong, belegen, Gruyère of Parmezaanse kaas): de kaas na het draaien op de pannenkoek leggen en laten smelten • Roquefort, gorgonzola, crème fraîche, kwark (de pannenkoek op het bord garneren) Als nagerecht • gesmolten chocolade met amandelen, nootjes of gemalen hazelnoten • jam, honing of ahornstroop • bolletjes roomijs (vanille, chocolade) of sorbet • banaanschijfjes met chocoladesaus • vers fruit zoals aardbeien, framboos, appel etc. • vers sinaasappelsap en suiker Geflambeerde flensjes • suiker en Grand Marnier • ananas en rum • appels en Calvados Ts crêpiers FrNeDeItRuYk 04-07 16/04/07 15:34 Page 19 Recepten Recettes Blinis Alleen voor de bakplaat voor 6 kleine pannenkoekjes. Voor ongeveer 20 blinis • Baktijd : 2,5 min. aan elke kant Kaukasische Blinis • 300 g bloem • 2 gesplitste eieren • 10 g biergist of verse gist • 1/2 l melk • 1 klontje gesmolten boter • 1/2 theelepeltje zout Los de gist op in 3 eetlepels lauwe melk en laat dit 10 minuten rusten. Doe de tarwebloem in een kom en maak er een kuiltje in. Voeg de melk in dit kuiltje beetje bij beetje toe, terwijl u het met de bloem vermengt. Vervolgens voegt u de gistoplossing, de eierdooiers en het zout toe en maakt u er een egaal mengsel van. Laat het beslag 1 uur rusten. Net voor het bakken de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door het beslag scheppen. Serveer de blinis met rauwe ham of als dessert met een zoete garnituur. In het laatste geval kunt u voor het bakken een eetlepel suiker aan het beslag toevoegen. Blinis van boekweitmeel • 200 g boekweitmeel • 100 g tarwebloem • 3 gesplitste eieren • 3 dl melk • 10 g biergist of verse gist (opgelost in water) • 1 snufje zout Los de gist op in wat lauw water en laat dit 10 minuten rusten. Meng de 2 soorten meel in een kom en maak er een kuiltje in. Giet daar de melk, de eierdooiers, de gistoplossing en het snufje zout in en klop alles tot een egaal mengsel. Laat het beslag 1 uur rusten. Net voor u de blinis bakt, klopt u de eiwitten stijf en schept u dit voorzichtig door het beslag. Serveer de blinis met bijvoorbeeld gerookte zalm, paling of heilbot. In dit geval brengt u het beslag bij voorkeur op smaak met peper en zout. NL Ts crêpiers FrNeDeItRuYk 04-07 16/04/07 15:34 Page 20 Recepten Recettes Pannenkoekjes Alleen voor de bakplaat voor 6 kleine pannenkoekjes. Begin 1 uur van tevoren. Voor ongeveer 20 pannenkoekjes • Bereidingstijd : 15 min. • Baktijd : 2,5 min. aan elke kant NL • 300 g bloem • 20 g verse gist • 3 eieren • 3 dl melk • 30 g poedersuiker • 2 eetlepels gesmolten boter • 1 snufje zout • 30 g boter voor het bakken Los de gist op in 3 eetlepels lauwe melk. Doe de bloem in een kom en voeg de poedersuiker, het zout en de gesmolten boter er aan toe. Maak in het midden een kuiltje en giet daarin de eieren en de gist-melkoplossing. Meng het beslag met de garde en voeg beetje bij beetje de melk toe. Dek het beslag af d.m.v. een doek en laat het tenminste 1 uur rusten in een warme omgeving. Opdienen met ahornsiroop of jam. Rösti Alleen voor de bakplaat voor 6 kleine pannenkoekjes. Voor 6 rösti’s • Baktijd : 2,5 min. aan elke kant Rösti met kaas en spek • 600 g aardappelen • 1 ui • 200 g spekblokjes • 100 g geraspte kaas • 1 ei Kook de aardappelen een dag tevoren. Schil ze niet, maar laat ze in hun schil gaar worden in gezout, kokend water. Schil ze de volgende dag en rasp ze met een middelgrove rasp. Fruit de gesnipperde ui en de spekblokjes. Meng de geraspte aardappelen met de kaas, het ei, de uisnippers en de spekblokjes. Rösti uit Bazel • 600 g aardappelen, die een dag tevoren in de schil zijn gekookt • 2 uien • 1 eetlepel room • 1 ei Schil de aardappelen en rasp ze met een middelgrove rasp. Fruit de in dunne plakjes gesneden ui. Meng de geraspte aardappelen met het los geklopte ei en de room. Rösti uit Ticino • 600 g aardappelen, die een dag tevoren in de schil zijn gekookt • 200 g spekblokjes • 1 ei • verse of gedroogde rozemarijn Schil de aardappelen en rasp ze met een middelgrove rasp. Bak de spekblokjes uit. Meng de geraspte aardappelen met het los geklopte ei en de spekblokjes. Breng het op smaak met rozemarijn. Ts crêpiers FrNeDeItRuYk 04-07 16/04/07 15:34 Page 21 Recepten Recettes Maaltijdpannenkoeken Begin 1 uur van tevoren. Voor ongeveer 20 maaltijdpannenkoeken • Baktijd : 2 min. aan elke kant Beslag voor maaltijdpannenkoeken • 250 g bloem • 1/2 l melk • 2 eieren • 1 flinke eetlepel notenolie • zout Doe de bloem in een kom. Maak in het midden een kuiltje en breek daarin de eieren. Voeg de olie, het zout en een glas melk toe. Roer het beslag krachtig met een houten lepel, zodat het mooi homogeen wordt. Voeg beetje bij beetje de resterende melk toe, tot uw beslag gelijkmatig van de lepel loopt. Maaltijdpannenkoeken met ham en kaas Snij een plak ham van 1/2 cm dik in kleine blokjes. Rasp 100 g kaas (bv. Leerdammer). Smelt een klontje boter met 2 soeplepels olie in een koekenpan en laat daarin de stukjes brood krokant bakken. Meng de ham, kaas en het brood door het beslag. Variatietip : u kunt de ham en de kaas vervangen door champignons. Jagerspannenkoeken Snij een grote ui fijn. Laat een klontje boter smelten en bak de uisnippers glazig. Snij een dikke plak ham in blokjes en vermeng de ham en de ui met het beslag. Maaltijdpannenkoeken "Caroline" Hier bestaat de vulling uit schijfjes banaan die in boter worden gebakken en op de half gebakken pannenkoek worden gelegd. Daarna worden ze overgoten met honing. Daar wordt een tweede lepel met beslag over gegoten en de pannenkoek wordt dan verder gebakken zoals hierboven. Bestrooien met suiker of desgewenst flamberen met rum. Maaltijdpannenkoeken "Adeline" Laat schijfjes appels trekken in Calvados. Laat ze uitlekken, voordat deze op de pannenkoek worden gelegd. Bestrooi het met bruine suiker en laat ze even bakken om de suiker goed in de appelschijfjes te laten smelten. Giet daar een lepel beslag over, laat het gaar worden en keer de pannenkoek dan om. Laat de andere kant bakken, leg de pannenkoek op een voorverwarmd bord en bestrooi hem met bruine suiker. Verwarm wat Calvados in een steelpannetje, giet die over de pannenkoek en flambeer. De suiker zal carameliseren. NL Ts crêpiers FrNeDeItRuYk 04-07 16/04/07 15:34 Page 59 Ts crêpiers FrNeDeItRuYk 04-07 16/04/07 15:34 RC 301 520 920 – Ref. 2016980.982 – 04/07 Page 60
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60

Tefal PY 300233 Handleiding

Categorie
Voedsel verwerkers
Type
Handleiding