Documenttranscriptie
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
BARBECUE-GRILL BLACK RACK
Bedienungsanleitung
Instructions for use | Notice d´utilisation
Gebruiksaanwijzing | Istruzioni per l’uso
Instrucciones de uso | Instrukcja obsługi
Modell 58550
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
INHALTSVERZEICHNIS
Bedienungsanleitung Modell 58550
Notice d’utilisation modèle 58550
Technische Daten......................................8
Spécification technique .............................30
Symbolerklärung........................................8
Explication des symboles............................30
Sicherheitshinweise...................................8
Consignes de sécurité................................30
Montieren und in Betrieb nehmen...............11
Montage et mise en service.........................33
Bedienen..................................................12
Utilisation.................................................33
Grillen ohne Gestell...................................13
Griller sans châssis....................................34
Reinigen und Pflegen.................................13
Nettoyage et entretien................................35
Rezeptideen..............................................14
Recettes...................................................35
Garantiebestimmungen..............................18
Conditions de Garantie...............................40
Entsorgung / Umweltschutz........................18
Traitement des déchets /
Informationen für den Fachhandel...............18
Protection de l’environnement.....................40
Service-Adressen.......................................19
Service.....................................................19
Instructions for use Model 58550
Gebruiksaanwijzing model 58550
Technical Specifications.............................20
Technische gegevens .................................41
Explanation of symbols...............................20
Verklaring van de symbolen.........................41
Important Safeguards.................................20
Veiligheidsvoorschriften..............................41
Assembly and preparation for operation.......22
Monteren en in gebruik nemen....................44
Operation..................................................23
Bedienen..................................................45
Grilling without the stand...........................24
Grillen zonder onderstel.............................46
Cleaning the appliance ..............................25
Reiniging van het apparaat ........................46
Recipes....................................................25
Recepten..................................................46
Guarantee Conditions.................................29
Garantievoorwaarden..................................50
Waste Disposal/Environmental Protection.....29
Verwijderen van afval/Milieubescherming.....50
Service.....................................................19
Service.....................................................19
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
DE
GEBRUIKSAANWIJZING MODEL 58550
EN
TECHNISCHE GEGEVENS
Vermogen:
2.000 W, 230 V~, 50 Hz
Afmetingen:
Ca. 47,0 x 38,0 x 76,0 cm (lxb/dxh)
Aansluitkabel:
Ca. 140 cm
Gewicht:
Ca. 3,45 kg
Uitrusting:
Kompakt elektrische barbecue, extra groot grilloppervlak: 36,4 x 25 cm,
traploze temperatuurregeling, oververhittingsbeveiliging, compleet uit elkaar te
halen, stabiele kunststof barbecuetafel met grote legplank, ook te gebruiken
als tafelgrill, alle onderdelen (behalve verwarmingselement en aluminium
waterschaal) geschikt voor de vaatwasser
Wijzigingen en vergissingen in de uitrustingskenmerken, techniek, kleuren en design voorbehouden.
VERKLARING VAN DE SYMBOLEN
Dit symbool wijst op eventuele gevaren die letsel tot gevolg kunnen hebben of tot schade
aan het apparaat leiden.
Dit symbool wijst op een eventueel verbrandingsgevaar. Ga hier altijd zeer voorzichtig te
werk.
VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
Lees de volgende aanwijzingen a.u.b. door en bewaar ze goed.
1. Het apparaat kan door kinderen van 8 jaar en ouder gebruikt
worden en door personen met beperkte fysieke, sensorische of
mentale vaardigheden of met gebrek aan ervaring en/of kennis,
mits zij onder toezicht staan of instructies over het gebruik van
dit apparaat hebben gekregen en de hieruit resulterende gevaren
begrepen hebben.
2. Kinderen mogen niet met het apparaat spelen.
3. Kinderen jonger dan 8 jaar moeten weggehouden worden van het
apparaat en de aansluitkabel.
4. Sluit het apparaat uitsluitend aan op wisselstroom met spanning
overeenkomstig het typeplaatje.
5. Dit apparaat mag niet met een externe tijdklok of met een
afstandsbediening bediend worden.
6. Dompel het apparaat nooit in water of andere vloeistoffen.
7. Het apparaat en de aansluitkabel mogen niet in de vaatwasser
gereinigd worden.
Stand 21.2.2020
41 von 80
FR
NL
IT
ES
PL
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
8. Het apparaat is uitsluitend bedoeld voor huishoudelijke doeleinden of soortgelijke doeleinden, bijv.
ƒ kitchenettes in winkels, kantoren of andere werkplaatsen,
ƒ landbouwbedrijven,
ƒ voor gebruik door gasten in hotels, motels of andere toeristische
accommodaties,
ƒ in privé pensions of vakantiewoningen.
9. De elektrische barbecue mag, met uitzondering van de waterbak,
niet in contact komen met water of andere vloeistoffen. Als dit
toch eens gebeurt, moeten alle delen volkomen droog zijn, voordat het apparaat weer gebruikt wordt.
10. Raak het apparaat of de aansluitkabel nooit met natte handen
aan.
11. Zet het apparaat om veiligheidsredenen nooit neer op hete oppervlakken, een metalen dienblad of op een natte ondergrond. Het
apparaat en de kabel mogen niet in de buurt van open vuur
gebruikt worden.
12. Gebruik de elektrische barbecue steeds op een vrij en effen
oppervlak.
13. Als u het apparaat als tafelgrill gebruikt, let dan op dat de aansluitkabel niet over de rand van het werkvlak heen hangt, omdat
dit anders ongevallen kan veroorzaken, als bijv. kleine kinderen
aan de kabel trekken.
14. U mag het apparaat binnen om veiligheidsredenen uitsluitend
als tafelgrill gebruiken. Als staande grill mag het apparaat uitsluitend op beschermde plekken buitenshuis worden gebruikt.
15. De aansluitkabel mag niet onder het apparaat doorlopen of met
hete delen van het apparaat in contact komen, omdat de kabel
anders beschadigd kan worden.
16. Als u een verlengkabel gebruikt, controleer dan eerst of de kabel
intact is, omdat de kabel anders oververhit kan raken.
17. Als u een kabeltrommel voor de verlengkabel gebruikt, moet
deze verlengkabel compleet afgerold worden, om oververhitting
te vermijden.
18. Gebruik de elektrische barbecue alleen met een volle waterbak,
omdat de bodem van de barbecue anders oververhit raakt.
19. De elektrische barbecue mag uitsluitend binnenshuis of op
beschermde plekken buitenshuis (balkon, terras) gebruikt worden.
42 von 80
Stand 21.2.2020
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
20. Zet de elektrische barbecue, als deze in werking is, nooit direct
bij een wand neer of in de buurt van ontvlambare materialen,
zoals bijv. gordijnen.
21. Gebruik geen houtskool of andere brandbare materialen.
22. Dek de elektrische barbecue, als deze in werking is, nooit met
aluminiumfolie of andere materialen af, om oververhitting van
het apparaat te vermijden.
23. Raak de barbecue en het rooster niet aan, zo lang deze nog heet
zijn – verbrandingsgevaar!
24. Om schade te vermijden, mag het apparaat niet met toebehoren
van andere fabrikanten of andere merken worden gebruikt.
25. Trek de netstekker uit het stopcontact nadat u het apparaat
heeft gebruikt en voordat u het gaat reinigen. Laat het apparaat
nooit zonder toezicht achter, als de netstekker in het stopcontact steekt.
26. Reinig het apparaat na elk gebruik (hoofdstuk „Reiniging en
onderhoud“).
27. Controleer het apparaat, de stekker en de aansluitkabel regelmatig op slijtage of beschadiging. Als de aansluitkabel of andere
delen beschadigd zijn, stuur het apparaat resp. uitsluitend het
verwarmingselement dan a.u.b. ter controle en reparatie naar
onze klantenservice. Ondeskundige reparaties kunnen ernstige
gevaren voor de gebruiker veroorzaken en hebben uitsluiting van
de garantie tot gevolg.
LET OP:
Het apparaat wordt tijdens de werking heel heet!
Open de behuizing van het apparaat in geen geval. Er bestaat
gevaar voor een elektrische schok.
De fabrikant aanvaardt geen aansprakelijkheid bij foutieve montage, bij ondeskundig of foutief gebruik of
als reparaties door niet geautoriseerde personen worden uitgevoerd.
Stand 21.2.2020
43 von 80
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
DE
EN
FR
NL
MONTEREN EN IN GEBRUIK NEMEN
1. Verwijder alle verpakkingsmaterialen. Houd verpakkingsmateriaal uit de buurt van kinderen gevaar voor verstikking!
2. Reinig alle delen met een vochtige doek, zoals beschreven in het hoofdstuk „Reiniging en onderhoud“.
3. Schuif de poten (8) door de openingen aan de legplank (7).
IT
4. Stel het onderstel op en draai indien nodig de poten zodanig dat het apparaat stabiel staat. Steek
ES
5. Steek de buizen (6) boven in de openingen van de legplank.
PL
indien nodig de pootafdekdoppen op het uiteinde van de poten.
6. Steek de inzet (5) met lichte druk op het onderstel.
7. Bevestig de afstandshouders (4) in de daarvoor beoogde uitsparingen van de inzet. De kant met
de drie openingen moet hierbij naar boven wijzen.
8. Sluit de meegeleverde handgrepen (niet abgebeeld) in de grille behuizing inzet (no. 5 of pagina
6/7). Druk erbij de grepen van beneden in de juiste sleuf van het behuizing inzet tot dat deze
inklikt.
9. Door middel van de handgrepen veilig vervoer van het apparaat is gegarandeerd.
10. Plaats de waterbak (3) in de opening van de inzet. Let er hierbij op dat de twee openingen aan
de waterbak naar de uitsparing voor het verwarmingselement (2) bij de inzet naar voren wijzen.
11. Controleer of de barbecuetafel stabiel staat.
Vul de waterbak met minstens 1.300 ml water. Gebruik de barbecue nooit, zonder
dat u eerst water in de waterbak heeft gedaan.
12. Plaats het verwarmingselement (2) in de barbecue. Aan de inzet bevindt zich een passende uitsparing voor de controle-eenheid. Zet het verwarmingselement goed vast, omdat anders de ingebouwde veiligheidsschakelaar aan de onderkant van de controle/eenheid voorkomt dat het apparaat kan worden ingeschakeld.
13. Leg het rooster (1) op de barbecue.
14. Controleer of alle delen correct gemonteerd zijn.
15. Sluit het apparaat op een stopcontact (wisselstroom 230 V~, 50 Hz) aan.
44 von 80
Stand 21.2.2020
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
DE
BEDIENEN
1. Bereid het apparaat voor zoals beschreven in het hoofdstuk „Monteren en in gebruik nemen“.
2. Controleer of alle delen correct gemonteerd zijn en of de barbecuetafel stabiel staat.
3. U mag het apparaat binnen om veiligheidsredenen uitsluitend als tafelgrill gebruiken. Als
staande grill mag het apparaat uitsluitend op beschermde plekken buitenshuis worden gebruikt.
4. Sluit het apparaat m.b.v. de aansluitkabel op het stroomnet aan (wisselstroom, 230 V~, 50 Hz)
EN
FR
NL
IT
aan.
5. Stel de draaischakelaar in op de gewenste temperatuur.
ES
6. Als de noodzakelijke temperatuur bereikt is, kunt u beginnen met barbecuen.
7. Als u het apparaat voor de eerste keer gebruikt, kan een geringe rookontwikkeling optreden.
8. Er kan door het water in de waterbak eveneens een beetje stoom worden gevormd. Het water
voorkomt dat de plek onder de barbecue belast wordt door te hoge temperaturen.
9. Let er a.u.b. op dat het water steeds de bodem van de bak bedekt. Als dit niet het geval is, vul dan
a.u.b. water bij.
Schakel het apparaat hiervoor uit en laat het iets afkoelen. Let op dat er geen waterspetters op
de hete spiralen terechtkomen.
10. Dek het grillrooster a.u.b. niet compleet met aluminiumfolie of andere voorwerpen af, om oververhitting van het apparaat te vermijden. U kunt natuurlijk wel de normaal in de handel verkrijgbare
schalen van aluminium gebruiken en u kunt in aluminium gewikkelde levensmiddelen barbecuen, zoals bijv. aardappelen.
11. Als u de hoogte van het grillrooster wilt verstellen, dan heeft u de keus uit 2 standen. Verstel het
rooster a.u.b. niet met de hand, zo lang het heet is, omdat anders verbrandingsgevaar bestaat.
Om in de laagste stand te kunnen grillen, moet u de pootjes van het rooster helemaal in de
betreffende openingen steken. Voor de hoogste stand moet u de pootjes elk op het kleine oppervlak links naast deze opening zetten. Als u de hoogte van het grillrooster wilt veranderen, zo lang
het rooster nog heet is, gebruik dan a.u.b. geschikte pannenlappen of ovenwanten.
12. Ingevroren levensmiddelen moeten volledig ontdooid zijn voordat ze gebarbecued worden.
13. Om een optimaal barbecue-resultaat te verkrijgen, moet het vlees of de groente regelmatig omgedraaid worden.
14. Het kan voorkomen dat er tijdens het barbecuen vet omlaag spat. Zorg evt. voor een bescherming
van de vloer waarop het apparaat staat, om beschadiging door omlaag spattend vet te voorkomen.
15. Als u met grillen stopt, draait u de regelaar naar positie „MIN“ en trekt u daarna de stekker uit
het stopcontact.
LET OP:
Het apparaat wordt tijdens de werking heel heet!
Stand 21.2.2020
45 von 80
PL
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
DE
EN
FR
NL
GRILLEN ZONDER ONDERSTEL
U kunt de barbecue natuurlijk ook zonder het onderstel gebruiken. Als u het apparaat binnen wilt gebruiken, dan mag dit om veiligheidsredenen uitsluitend zonder onderstel gebeuren. Als staande grill
mag u het apparaat uitsluitend buiten gebruiken.
Hiervoor bereidt u het apparaat voor zoals beschreven en zet u de inzet met de correct ingebouwde en gevulde waterbak, het verwarmingselement en de grillplaat op een geschikt, egaal oppervlak.
IT
Vul de waterbak met minstens 1.300 ml water. Gebruik de barbecue nooit, zonder
dat u eerst water in de waterbak heeft gedaan.
ES
PL
REINIGING VAN HET APPARAAT
Laat het apparaat afkoelen, voordat u het reinigt.
Voordat u het apparaat gaat reinigen, schakelt u het uit en trekt u de stekker uit
het stopcontact.
Het apparaat en de aansluitkabel mogen niet in water of een andere vloeistof worden gedompeld.
1. Veeg het onderstel, de legplanken en de kunststof inzet af met een vochtige doek een een
beetje afwasmiddel. Gebruik geen scherpe schuurmiddelen, staalwol, metalen voorwerpen, hete
schoonmaakmiddelen of desinfecterende middelen, omdat deze het apparaat kunnen beschadigen.
2. De waterbak moet volledig afgekoeld zijn, voordat u de bak verwijdert om hem leeg te maken.
3. U kunt het grillrooster zonodig in de vaatwasser reinigen.
4. Het apparaat moet volkomen droog zijn, voordat u het weer mag gebruiken.
5. Berg de volledig droge barbecue op een droge en veilige plaats op, om het apparaat tegen stof,
stoten, hitte en vocht te beschermen.
RECEPTEN
Grilltijden
De in de navolgende tabel aangegeven grilltijden zijn slechts grove richtwaarden, omdat meerdere
factoren zoals de kwaliteit en dikte van de levensmiddelen die u wilt barbecuen, belangrijk zijn voor
het resultaat. Houd het vlees of de groente daarom steeds in het oog, om het optimale barbecueresultaat te verkrijgen.
46 von 80
Stand 21.2.2020
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
Vlees
Soort vlees
Varkensspek in lapjes
Runderfilet, 200 gr.
Rundersteak, 200 g
T-Bone steak, 500 g
Cevapcici
Braadworst, dun
Braadworst, dik
Worst van varkensvlees, ring
Bockworst
Leverkaas, 1,5 cm dik
Gevulde hamlappen
Hamburgers
Vleesspiezen, klein
Vleesspiezen, groot
Varkenssteak
Kippenborst
Kippenbouten
Konijnenbouten
Eendenborst
Lamskoteletten
Spareribs, dun
Spareribs, dik
Voorbereiding
op een spies steken
elke 2 cm schuin insnijden
elke 2 cm schuin insnijden
in aluminiumfolie wikkelen
meermaals omdraaien
eerst met de huidkant
Grilltijd ca.
12–14 min. aan elke kant
7–8 min. aan elke kant
12–14 min. aan elke kant
14–16 min. aan elke kant
8 min. aan elke kant
5 min. aan elke kant
6 min. aan elke kant
6 min. aan elke kant
6 min. aan elke kant
5 min. aan elke kant
5 min. aan elke kant
10–12 min. aan elke kant
11–12 min. aan elke kant
14–16 min. aan elke kant
10–12 min. aan elke kant
8–9 min. aan elke kant
12–14 min. aan elke kant
52–57 min. in totaal
16–18 min. aan elke kant
9–10 min. aan elke kant
10–12 min. aan elke kant
17–20 min. aan elke kant
Vis
Soort Vis
Roodbaarsfilet/Zalmfilet
Garnalen, gepeld
Voorbereiding
in aluminiumfolie
op een spies steken
Grilltijd ca.
9–10 min. aan elke kant
5–-6 min. aan elke kant
Groente en Fruit
Soort
Courgettes,
2 cm dikke plakken
Tomaten
Venkel
Paddestoelen
Aardappel in folie, middelgroot
Maïskolven
Appelen
Aubergines
2 cm dikke plakken
Stand 21.2.2020
Voorbereiding
Grilltijd ca.
4–5 min. aan elke kant
in aluminiumfolie wikkelen,
meermaals omdraaien
in aluminiumfolie wikkelen
op een spies steken
8–9 min. in totaal
meermaals omdraaien
van tevoren 10 min. in water
met zout koken, meermaals
omdraaien
in aluminiumfolie wikkelen,
meermals omdraaien
10–12 min. in totaal
12 min.
60–70 min.
12–14 min.
10–12 min.
7–8 min. aan elke kant
47 von 80
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
DE
Marinades (voor 4 stukken vlees)
EN
De volgende marinades zijn geschikt voor steaks van rundvlees, varkensvlees, lamsvlees of gevo-
FR
de hele nacht, in de koelkast laten staan. Af en toe in de marinade omdraaien. Vóór het grillen het
NL
IT
ES
PL
gelte. De steaks in de marinade leggen of ze met marinade bestrijken en meerdere uren, het beste
vlees droogdeppen met een keukendoek. Met de rest van de marinade kunt u het vlees tijdens het
grillen bestrijken.
Aziatische marinade (nr. 1)
Kokosmarinade (nr. 5)
1 el honing, 2 tl sambal oelek, 1 el rijstwijn,
1 onbehandelde citroen, 1 mespuntje cayenne-
8 el zoete ketjap (manis), 2 el sinaasappelsap,
peper, 1 duimdik stuk verse gember, 1 teentje
2 el sherry
knoflook, 150 ml ongezoete kokosmelk
Alle ingrediënten door elkaar roeren en het vlees
Gember schillen en fijn wrijven, knoflook schil-
ermee bestrijken.
len en fijn persen, citroenschil raspen, citroen
Rozemarijnmarinade (nr. 2)
2 tl gedroogde rozemarijn, 4 teentjes knoflook,
4 jeneverbessen, 8 zwarte peperkorrels, 4 tl
uitpersen. Gember, knoflook, citroenschil en citroensap met de andere ingrediënten mengen,
het vlees in de marinade leggen.
mosterdzaad, 5 el olijfolie.
Pittig-hete marinade (nr. 6)
Alle ingrediënten, behalve de olie, in een vij-
1 ui, ½ rode chilipeper, 2 el olijfolie, 2 el
zel fijn maken of bijv. met een ESGE-staafmixer
rietsuiker, 3 el azijn, 50 ml appelsap, 50 ml
(molen). De massa met de olie vermengen en
tomatensap, 2 tl worcestersaus, 2 jeneverbessen
het vlees ermee bestrijken.
Ui en chilipeper in kleine blokjes snijden, even
Kerriemarinade (nr. 3)
2 tl kerriepoeder, een duimdik stuk verse gember,
50 ml droge witte wijn, 100 ml ananassap
Gember schillen en fijn wrijven, met de overige
ingrediënten mengen, het vlees ermee bestrij-
in een pan met olie glazig aanbraden. Suiker,
azijn en appelsap toevoegen, even opkoken. Van
het fornuis nemen. Tomatensap, worcestersaus
en klein gedrukte jeneverbessen toevoegen. Laten afkoelen en dan het vlees erin marineren.
ken.
Citroenmarinade (nr. 4)
6 teentjes knoflook, 100 ml olijfolie, het sap en
de geraspte schil van 2 onbehandelde citroenen,
¼ tl peper
Teentjes knoflook fijn snijden, met citroenschil,
citroensap en peper verroeren, het vlees met de
marinade bestrijken.
48 von 80
Stand 21.2.2020
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
DE
Recepten met vlees
Kiproulade
De eendenborsten ca. 6 uur marineren. Uit de
4 dunne kipschnitzels, zout, peper, 8 champig-
marinade nemen en droog deppen. Met de huid-
nons, 1 ui, 2 el olie, 120 g geraspte Goudse
kant op het rooster leggen en grillen. Met de
kaas, 2 el olie, 2 tl majoraan, 4 rouladeklemmen
resterende marinade bestrijken, na 25 min. om-
Schnitzels plat slaan, met zout en peper be-
draaien en nog eens 12 min. braden. De een-
strooien, ui in blokjes snijden, even in een pan
denborst met de limoenschil insmeren.
met olie glazig aanbraden. Champignons in
schijfjes snijden en even meebraden. Het uichampignon.mengsel over de schnitzels verdelen, met geraspte kaas bestrooien. Schnitzels
oprollen en met de rouladeklemmen (of keukengaren) bevestigen. 2 el olie met de majoraan mengen, roulades hiermee bestrijken, ca.
30 min. grillen, hierbij meermaals omdraaien en
steeds weer met de majoraan insmeren.
Gekruide lamskoteletten met gegrilde groente
8 lamskoteletten, marinade nr. 2, 2 courgettes,
3 takjes peterselie, 2 teentjes knoflook, 2 el olie
Koteletten ca. 6 uur in de marinade marineren.
Aan elke kant ca. 8 min. grillen.
Courgette in de lengte in 2 cm dikke schijven
snijden. Knoflook en peterselie fijn hakken, met
de olie mengen. Courgette met de kruidenolie
bestrijken en aan elke kant ca. 5 min. grillen.
Aziatische eendenborst
Tip: Serveer de koteletten met stokbrood.
4 kleine eendenborsten à ca. 250 g, marinade
nr. 1, 1 onbehandelde limoen
Heerlijke vis
Vis moet in aluminiumfolie worden gewikkeld, voordat hij gegrild wordt. De folie moet van tevoren
steeds met olie ingesmeerd worden. Toch kan het gebeuren dat delen van de huid blijven hangen.
Roodbaarsfilet met tomatenkruiden
Garnalenspiezen
4 roodbaarsfilets à 200 g, marinade nr. 4,
(als voorgerecht, als hoofdgerecht de dubbele
2 tomaten, 3 el basilicumblaadjes, 4 lente-ui-
hoeveelheid nemen)
tjes, 4 stukken met olie ingesmeerde alumini-
8 gepelde garnalen, ½ hoeveelheid van mari-
umfolie
nade nr. 5, 4 met olie ingesmeerde houten spie-
De filets met de marinade bestrijken en min-
zen, 4 stukken aluminiumfolie
stens 2 uur marineren. Telkens 1 roodbaarsfilet op een stuk met olie ingesmeerde folie leggen. Tomaten in schijven snijden, over de filets
verdelen. Basilicumblaadjes en tenslotte de in
schijven gesneden lente-uitjes op de tomaten
leggen. Aluminiumfolie dicht maken, op het
rooster leggen, aan elke kant ca. 12 min. grillen.
Stand 21.2.2020
Telkens 2 garnalen op een houten spies steken,
met marinade bestrijken en minstens 1–1,5 uur
laten intrekken.
Telkens 1 spies op een stuk met olie ingesmeerde aluminiumfolie leggen en aan elke kant ca.
6–7 minuten grillen.
49 von 80
EN
FR
NL
IT
ES
PL
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
DE
GARANTIEVOORWAARDEN
EN
Wij geven op onze apparaten een garantietermijn van 24 maanden (12 maanden bij commerciële gebruik), gerekend vanaf
FR
de productie. Binnen de garantietermijn verhelpen wij materiaal- en productiefouten door herstelling of vervanging naar
NL
IT
de dag van aanschaf. Deze garantie geldt voor schade, die bij correct gebruik aantoonbaar is veroorzaakt door een fout in
onze keuze. Onze garantie is slechts geldig voor in Duitsland en Oostenrijk verkopte apparaten. In andere landen a.u.b. de
importeur aanspreken. Apparaaten, waarvoor garantie in aanspraak wordt genomen, moeten ons samen met een kopie van de
machineel gegenereerde kassabon waaruit de koopdatum duidelijk wordt, alsmede een beschrijving van de fout goed verpakt
aan onze klantenservice worden toegezonden. U kunt een retourbon afdrukken op onze website www.unold.de/ruecksendung.
ES
(alleen voor inzendingen uit Duitsland en Oostenrijk). De garantie dekt geen schade veroorzaakt door slijtage, onbehoorlijk
PL
wanneer reparaties of manipulaties aan het apparaat door derden worden doorgevoerd. Eventuele rechten van de eindgebrui
gebruik/foutieve handelingen en niet-naleving van de onderhouds- en reinigingsaanwijzingen. Het recht op garantie vervalt,
ker t.o.v. de verkoper of distributeur worden door deze garantie niet aangetast.
VERWIJDEREN VAN AFVAL / MILIEUBESCHERMING
Onze apparaten zijn geproduceerd met een hoge qualiteit voor een lange gebruik. Regelmatige onderhoud
en vakkundig reparaties door onze klantenservice verlengt de gebruiksduur. Wanneer het apparat defekt is
en kan niet meer gerepareerd worden, let op de volgende instructies. Dit product mag niet samen met het
normale huishoudelijke afval worden afgevoerd. U dient dit product bij een voor het recycleren van elektri
sche of elektronische apparaten aangewezen verzamelplaats in te leveren. Door het separaat inzamelen en
recycleren van afvalproducten helpt u mee bij het zuinig omgaan met de natuurlijke hulpbronnen en zorgt u
ervoor dat het product op een gezondheids- en milieuvriendelijke manier afgevoerd wordt.
De recepten in deze gebruiksaanwijzing zijn door de auteurs en door UNOLD AG zorgvuldig ontwikkeld en getest. Een garantie kan er echter niet worden aanvaard. De auteurs en/of UNOLD AG en
haar gemachtigden kunnen in geen geval aansprakelijk worden gesteld voor letsel, materiële schade
en financiële schade.
50 von 80
Stand 21.2.2020