Unold 58550 de handleiding

Categorie
Barbecues
Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

Bedienungsanleitung
Instructions for use | Notice d´utilisation
Gebruiksaanwijzing
| Istruzioni per l’uso
Instrucciones de uso
| Instrukcja obsługi
Modell 58550
BARBECUE-GRILL BLACK RACK
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
INHALTSVERZEICHNIS
Bedienungsanleitung Modell 58550
Technische Daten .....................................8
Symbolerklärung ....................................... 8
Sicherheitshinweise ..................................8
Montieren und in Betrieb nehmen ..............11
Bedienen .................................................12
Grillen ohne Gestell ..................................13
Reinigen und Pflegen ................................ 13
Rezeptideen .............................................14
Garantiebestimmungen .............................18
Entsorgung / Umweltschutz .......................18
Informationen für den Fachhandel .............. 18
Service-Adressen ......................................19
Instructions for use Model 58550
Technical Specifications ............................20
Explanation of symbols .............................. 20
Important Safeguards ................................ 20
Assembly and preparation for operation ......22
Operation ................................................. 23
Grilling without the stand ..........................24
Cleaning the appliance ............................. 25
Recipes ...................................................25
Guarantee Conditions ................................29
Waste Disposal/Environmental Protection ....29
Service ....................................................19
Notice d’utilisation modèle 58550
Spécification technique ............................ 30
Explication des symboles ........................... 30
Consignes de sécurité ...............................30
Montage et mise en service ........................ 33
Utilisation ................................................33
Griller sans châssis ...................................34
Nettoyage et entretien ...............................35
Recettes ..................................................35
Conditions de Garantie ..............................40
Traitement des déchets /
Protection de l’environnement .................... 40
Service ....................................................19
Gebruiksaanwijzing model 58550
Technische gegevens ................................ 41
Verklaring van de symbolen ........................41
Veiligheidsvoorschriften ............................. 41
Monteren en in gebruik nemen ................... 44
Bedienen .................................................45
Grillen zonder onderstel ............................46
Reiniging van het apparaat .......................46
Recepten .................................................46
Garantievoorwaarden .................................50
Verwijderen van afval/Milieubescherming ....50
Service ....................................................19
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
Stand 21.2.2020
41 von 80
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
GEBRUIKSAANWIJZING MODEL 58550
VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
TECHNISCHE GEGEVENS
Lees de volgende aanwijzingen a.u.b. door en bewaar ze goed.
1. Het apparaat kan door kinderen van 8 jaar en ouder gebruikt
worden en door personen met beperkte fysieke, sensorische of
mentale vaardigheden of met gebrek aan ervaring en/of kennis,
mits zij onder toezicht staan of instructies over het gebruik van
dit apparaat hebben gekregen en de hieruit resulterende gevaren
begrepen hebben.
2. Kinderen mogen niet met het apparaat spelen.
3. Kinderen jonger dan 8 jaar moeten weggehouden worden van het
apparaat en de aansluitkabel.
4. Sluit het apparaat uitsluitend aan op wisselstroom met spanning
overeenkomstig het typeplaatje.
5. Dit apparaat mag niet met een externe tijdklok of met een
afstandsbediening bediend worden.
6. Dompel het apparaat nooit in water of andere vloeistoffen.
7. Het apparaat en de aansluitkabel mogen niet in de vaatwasser
gereinigd worden.
VERKLARING VAN DE SYMBOLEN
Dit symbool wijst op eventuele gevaren die letsel tot gevolg kunnen hebben of tot schade
aan het apparaat leiden.
Vermogen: 2.000 W, 230 V~, 50 Hz
Afmetingen: Ca. 47,0 x 38,0 x 76,0 cm (lxb/dxh)
Aansluitkabel: Ca. 140 cm
Gewicht: Ca. 3,45 kg
Uitrusting: Kompakt elektrische barbecue, extra groot grilloppervlak: 36,4 x 25 cm,
traploze temperatuurregeling, oververhittingsbeveiliging, compleet uit elkaar te
halen, stabiele kunststof barbecuetafel met grote legplank, ook te gebruiken
als tafelgrill, alle onderdelen (behalve verwarmingselement en aluminium
waterschaal) geschikt voor de vaatwasser
Wijzigingen en vergissingen in de uitrustingskenmerken, techniek, kleuren en design voorbehouden.
Dit symbool wijst op een eventueel verbrandingsgevaar. Ga hier altijd zeer voorzichtig te
werk.
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
42 von 80
Stand 21.2.2020
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
8. Het apparaat is uitsluitend bedoeld voor huishoudelijke doelein-
den of soortgelijke doeleinden, bijv.
 kitchenettes in winkels, kantoren of andere werkplaatsen,
 landbouwbedrijven,
 voor gebruik door gasten in hotels, motels of andere toeristische
accommodaties,
 in privé pensions of vakantiewoningen.
9. De elektrische barbecue mag, met uitzondering van de waterbak,
niet in contact komen met water of andere vloeistoffen. Als dit
toch eens gebeurt, moeten alle delen volkomen droog zijn, voor
-
dat het apparaat weer gebruikt wordt.
10.
Raak het apparaat of de aansluitkabel nooit met natte handen
aan.
11. Zet het apparaat om veiligheidsredenen nooit neer op hete opper
-
vlakken, een metalen dienblad of op een natte ondergrond. Het
apparaat en de kabel mogen niet in de buurt van open vuur
gebruikt worden.
12.
Gebruik de elektrische barbecue steeds op een vrij en effen
oppervlak.
13. Als u het apparaat als tafelgrill gebruikt, let dan op dat de aan
-
sluitkabel niet over de rand van het werkvlak heen hangt, omdat
dit anders ongevallen kan veroorzaken, als bijv. kleine kinderen
aan de kabel trekken.
14.
U mag het apparaat binnen om veiligheidsredenen uitsluitend
als tafelgrill gebruiken. Als staande grill mag het apparaat uit
-
sluitend op beschermde plekken buitenshuis worden gebruikt.
15.
De aansluitkabel mag niet onder het apparaat doorlopen of met
hete delen van het apparaat in contact komen, omdat de kabel
anders beschadigd kan worden.
16. Als u een verlengkabel gebruikt, controleer dan eerst of de kabel
intact is, omdat de kabel anders oververhit kan raken.
17. Als u een kabeltrommel voor de verlengkabel gebruikt, moet
deze verlengkabel compleet afgerold worden, om oververhitting
te vermijden.
18. Gebruik de elektrische barbecue alleen met een volle waterbak,
omdat de bodem van de barbecue anders oververhit raakt.
19. De elektrische barbecue mag uitsluitend binnenshuis of op
beschermde plekken buitenshuis (balkon, terras) gebruikt wor
-
den.
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
Stand 21.2.2020
43 von 80
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
20. Zet de elektrische barbecue, als deze in werking is, nooit direct
bij een wand neer of in de buurt van ontvlambare materialen,
zoals bijv. gordijnen.
21. Gebruik geen houtskool of andere brandbare materialen.
22. Dek de elektrische barbecue, als deze in werking is, nooit met
aluminiumfolie of andere materialen af, om oververhitting van
het apparaat te vermijden.
23. Raak de barbecue en het rooster niet aan, zo lang deze nog heet
zijn – verbrandingsgevaar!
24. Om schade te vermijden, mag het apparaat niet met toebehoren
van andere fabrikanten of andere merken worden gebruikt.
25. Trek de netstekker uit het stopcontact nadat u het apparaat
heeft gebruikt en voordat u het gaat reinigen. Laat het apparaat
nooit zonder toezicht achter, als de netstekker in het stopcon
-
tact steekt.
26.
Reinig het apparaat na elk gebruik (hoofdstuk „Reiniging en
onderhoud“).
27. Controleer het apparaat, de stekker en de aansluitkabel regel
-
matig op slijtage of beschadiging. Als de aansluitkabel of andere
delen beschadigd zijn, stuur het apparaat resp. uitsluitend het
verwarmingselement dan a.u.b. ter controle en reparatie naar
onze klantenservice. Ondeskundige reparaties kunnen ernstige
gevaren
voor de gebruiker veroorzaken en hebben uitsluiting van
de garantie tot gevolg.
LET OP:
Het apparaat wordt tijdens de werking heel heet!
Open de behuizing van het apparaat in geen geval. Er bestaat
gevaar voor een elektrische schok.
De fabrikant aanvaardt geen aansprakelijkheid bij foutieve montage, bij ondeskundig of foutief gebruik of
als reparaties door niet geautoriseerde personen worden uitgevoerd.
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
44 von 80
Stand 21.2.2020
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
MONTEREN EN IN GEBRUIK NEMEN
1. Verwijder alle verpakkingsmaterialen. Houd verpakkingsmateriaal uit de buurt van kinderen -
gevaar voor verstikking!
2. Reinig alle delen met een vochtige doek, zoals beschreven in het hoofdstuk „Reiniging en onder-
houd“.
3. Schuif de poten (8) door de openingen aan de legplank (7).
4. Stel het onderstel op en draai indien nodig de poten zodanig dat het apparaat stabiel staat. Steek
indien nodig de pootafdekdoppen op het uiteinde van de poten.
5. Steek de buizen (6) boven in de openingen van de legplank.
6. Steek de inzet (5) met lichte druk op het onderstel.
7. Bevestig de afstandshouders (4) in de daarvoor beoogde uitsparingen van de inzet. De kant met
de drie openingen moet hierbij naar boven wijzen.
8. Sluit de meegeleverde handgrepen (niet abgebeeld) in de grille behuizing inzet (no. 5 of pagina
6/7). Druk erbij de grepen van beneden in de juiste sleuf van het behuizing inzet tot dat deze
inklikt.
9. Door middel van de handgrepen veilig vervoer van het apparaat is gegarandeerd.
10. Plaats de waterbak (3) in de opening van de inzet. Let er hierbij op dat de twee openingen aan
de waterbak naar de uitsparing voor het verwarmingselement (2) bij de inzet naar voren wijzen.
11. Controleer of de barbecuetafel stabiel staat.
Vul de waterbak met minstens 1.300 ml water. Gebruik de barbecue nooit, zonder
dat u eerst water in de waterbak heeft gedaan.
12. Plaats het verwarmingselement (2) in de barbecue. Aan de inzet bevindt zich een passende uit-
sparing voor de controle-eenheid. Zet het verwarmingselement goed vast, omdat anders de inge-
bouwde veiligheidsschakelaar aan de onderkant van de controle/eenheid voorkomt dat het appa-
raat kan worden ingeschakeld.
13. Leg het rooster (1) op de barbecue.
14. Controleer of alle delen correct gemonteerd zijn.
15. Sluit het apparaat op een stopcontact (wisselstroom 230 V~, 50 Hz) aan.
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
Stand 21.2.2020
45 von 80
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
BEDIENEN
1. Bereid het apparaat voor zoals beschreven in het hoofdstuk „Monteren en in gebruik nemen“.
2. Controleer of alle delen correct gemonteerd zijn en of de barbecuetafel stabiel staat.
3. U mag het apparaat binnen om veiligheidsredenen uitsluitend als tafelgrill gebruiken. Als
staande grill mag het apparaat uitsluitend op beschermde plekken buitenshuis worden gebruikt.
4. Sluit het apparaat m.b.v. de aansluitkabel op het stroomnet aan (wisselstroom, 230 V~, 50 Hz)
aan.
5. Stel de draaischakelaar in op de gewenste temperatuur.
6. Als de noodzakelijke temperatuur bereikt is, kunt u beginnen met barbecuen.
7. Als u het apparaat voor de eerste keer gebruikt, kan een geringe rookontwikkeling optreden.
8. Er kan door het water in de waterbak eveneens een beetje stoom worden gevormd. Het water
voorkomt dat de plek onder de barbecue belast wordt door te hoge temperaturen.
9. Let er a.u.b. op dat het water steeds de bodem van de bak bedekt. Als dit niet het geval is, vul dan
a.u.b. water bij.
Schakel het apparaat hiervoor uit en laat het iets afkoelen. Let op dat er geen waterspetters op
de hete spiralen terechtkomen.
10. Dek het grillrooster a.u.b. niet compleet met aluminiumfolie of andere voorwerpen af, om overver-
hitting van het apparaat te vermijden. U kunt natuurlijk wel de normaal in de handel verkrijgbare
schalen van aluminium gebruiken en u kunt in aluminium gewikkelde levensmiddelen barbe-
cuen, zoals bijv. aardappelen.
11. Als u de hoogte van het grillrooster wilt verstellen, dan heeft u de keus uit 2 standen. Verstel het
rooster a.u.b. niet met de hand, zo lang het heet is, omdat anders verbrandingsgevaar bestaat.
Om in de laagste stand te kunnen grillen, moet u de pootjes van het rooster helemaal in de
betreffende openingen steken. Voor de hoogste stand moet u de pootjes elk op het kleine opper-
vlak links naast deze opening zetten. Als u de hoogte van het grillrooster wilt veranderen, zo lang
het rooster nog heet is, gebruik dan a.u.b. geschikte pannenlappen of ovenwanten.
12. Ingevroren levensmiddelen moeten volledig ontdooid zijn voordat ze gebarbecued worden.
13. Om een optimaal barbecue-resultaat te verkrijgen, moet het vlees of de groente regelmatig omge-
draaid worden.
14. Het kan voorkomen dat er tijdens het barbecuen vet omlaag spat. Zorg evt. voor een bescherming
van de vloer waarop het apparaat staat, om beschadiging door omlaag spattend vet te voorkomen.
15. Als u met grillen stopt, draait u de regelaar naar positie „MIN“ en trekt u daarna de stekker uit
het stopcontact.
LET OP:
Het apparaat wordt tijdens de werking heel heet!
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
46 von 80
Stand 21.2.2020
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
REINIGING VAN HET APPARAAT
RECEPTEN
Laat het apparaat afkoelen, voordat u het reinigt.
Voordat u het apparaat gaat reinigen, schakelt u het uit en trekt u de stekker uit
het stopcontact.
Het apparaat en de aansluitkabel mogen niet in water of een andere vloeistof wor-
den gedompeld.
1. Veeg het onderstel, de legplanken en de kunststof inzet af met een vochtige doek een een
beetje afwasmiddel. Gebruik geen scherpe schuurmiddelen, staalwol, metalen voorwerpen, hete
schoonmaakmiddelen of desinfecterende middelen, omdat deze het apparaat kunnen bescha-
digen.
2. De waterbak moet volledig afgekoeld zijn, voordat u de bak verwijdert om hem leeg te maken.
3. U kunt het grillrooster zonodig in de vaatwasser reinigen.
4. Het apparaat moet volkomen droog zijn, voordat u het weer mag gebruiken.
5. Berg de volledig droge barbecue op een droge en veilige plaats op, om het apparaat tegen stof,
stoten, hitte en vocht te beschermen.
Grilltijden
De in de navolgende tabel aangegeven grilltijden zijn slechts grove richtwaarden, omdat meerdere
factoren zoals de kwaliteit en dikte van de levensmiddelen die u wilt barbecuen, belangrijk zijn voor
het resultaat. Houd het vlees of de groente daarom steeds in het oog, om het optimale barbecuere-
sultaat te verkrijgen.
GRILLEN ZONDER ONDERSTEL
U kunt de barbecue natuurlijk ook zonder het onderstel gebruiken. Als u het apparaat binnen wilt ge-
bruiken, dan mag dit om veiligheidsredenen uitsluitend zonder onderstel gebeuren. Als staande grill
mag u het apparaat uitsluitend buiten gebruiken.
Hiervoor bereidt u het apparaat voor zoals beschreven en zet u de inzet met de correct ingebouw-
de en gevulde waterbak, het verwarmingselement en de grillplaat op een geschikt, egaal oppervlak.
Vul de waterbak met minstens 1.300 ml water. Gebruik de barbecue nooit, zonder
dat u eerst water in de waterbak heeft gedaan.
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
Stand 21.2.2020
47 von 80
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
Soort vlees Voorbereiding Grilltijd ca.
Varkensspek in lapjes 12–14 min. aan elke kant
Runderfilet, 200 gr. 7–8 min. aan elke kant
Rundersteak, 200 g 12–14 min. aan elke kant
T-Bone steak, 500 g 14–16 min. aan elke kant
Cevapcici op een spies steken 8 min. aan elke kant
Braadworst, dun 5 min. aan elke kant
Braadworst, dik 6 min. aan elke kant
Worst van varkensvlees, ring elke 2 cm schuin insnijden 6 min. aan elke kant
Bockworst elke 2 cm schuin insnijden 6 min. aan elke kant
Leverkaas, 1,5 cm dik 5 min. aan elke kant
Gevulde hamlappen in aluminiumfolie wikkelen 5 min. aan elke kant
Hamburgers 10–12 min. aan elke kant
Vleesspiezen, klein 11–12 min. aan elke kant
Vleesspiezen, groot 14–16 min. aan elke kant
Varkenssteak 10–12 min. aan elke kant
Kippenborst 8–9 min. aan elke kant
Kippenbouten 12–14 min. aan elke kant
Konijnenbouten meermaals omdraaien 52–57 min. in totaal
Eendenborst eerst met de huidkant 16–18 min. aan elke kant
Lamskoteletten 9–10 min. aan elke kant
Spareribs, dun 10–12 min. aan elke kant
Spareribs, dik 17–20 min. aan elke kant
Vlees
Vis
Soort Vis Voorbereiding Grilltijd ca.
Roodbaarsfilet/Zalmfilet in aluminiumfolie 9–10 min. aan elke kant
Garnalen, gepeld op een spies steken 5–-6 min. aan elke kant
Soort Voorbereiding Grilltijd ca.
Courgettes,
2 cm dikke plakken
4–5 min. aan elke kant
Tomaten in aluminiumfolie wikkelen,
meermaals omdraaien
8–9 min. in totaal
Venkel in aluminiumfolie wikkelen 10–12 min. in totaal
Paddestoelen op een spies steken 12 min.
Aardappel in folie, middelgroot meermaals omdraaien 60–70 min.
Maïskolven van tevoren 10 min. in water
met zout koken, meermaals
omdraaien
12–14 min.
Appelen in aluminiumfolie wikkelen,
meermals omdraaien
10–12 min.
Aubergines
2 cm dikke plakken
7–8 min. aan elke kant
Groente en Fruit
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
48 von 80
Stand 21.2.2020
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
De volgende marinades zijn geschikt voor steaks van rundvlees, varkensvlees, lamsvlees of gevo-
gelte. De steaks in de marinade leggen of ze met marinade bestrijken en meerdere uren, het beste
de hele nacht, in de koelkast laten staan. Af en toe in de marinade omdraaien. Vóór het grillen het
vlees droogdeppen met een keukendoek. Met de rest van de marinade kunt u het vlees tijdens het
grillen bestrijken.
Aziatische marinade (nr. 1)
1 el honing, 2 tl sambal oelek, 1 el rijstwijn,
8 el zoete ketjap (manis), 2 el sinaasappelsap,
2 el sherry
Alle ingrediënten door elkaar roeren en het vlees
ermee bestrijken.
Rozemarijnmarinade (nr. 2)
2 tl gedroogde rozemarijn, 4 teentjes knoflook,
4 jeneverbessen, 8 zwarte peperkorrels, 4 tl
mosterdzaad, 5 el olijfolie.
Alle ingrediënten, behalve de olie, in een vij-
zel fijn maken of bijv. met een ESGE-staafmixer
(molen). De massa met de olie vermengen en
het vlees ermee bestrijken.
Kerriemarinade (nr. 3)
2 tl kerriepoeder, een duimdik stuk verse gember,
50 ml droge witte wijn, 100 ml ananassap
Gember schillen en fijn wrijven, met de overige
ingrediënten mengen, het vlees ermee bestrij-
ken.
Citroenmarinade (nr. 4)
6 teentjes knoflook, 100 ml olijfolie, het sap en
de geraspte schil van 2 onbehandelde citroenen,
¼ tl peper
Teentjes knoflook fijn snijden, met citroenschil,
citroensap en peper verroeren, het vlees met de
marinade bestrijken.
Kokosmarinade (nr. 5)
1 onbehandelde citroen, 1 mespuntje cayenne-
peper, 1 duimdik stuk verse gember, 1 teentje
knoflook, 150 ml ongezoete kokosmelk
Gember schillen en fijn wrijven, knoflook schil-
len en fijn persen, citroenschil raspen, citroen
uitpersen. Gember, knoflook, citroenschil en ci-
troensap met de andere ingrediënten mengen,
het vlees in de marinade leggen.
Pittig-hete marinade (nr. 6)
1 ui, ½ rode chilipeper, 2 el olijfolie, 2 el
rietsuiker, 3 el azijn, 50 ml appelsap, 50 ml
tomatensap, 2 tl worcestersaus, 2 jeneverbessen
Ui en chilipeper in kleine blokjes snijden, even
in een pan met olie glazig aanbraden. Suiker,
azijn en appelsap toevoegen, even opkoken. Van
het fornuis nemen. Tomatensap, worcestersaus
en klein gedrukte jeneverbessen toevoegen. La-
ten afkoelen en dan het vlees erin marineren.
Marinades (voor 4 stukken vlees)
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
Stand 21.2.2020
49 von 80
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
Kiproulade
4 dunne kipschnitzels, zout, peper, 8 champig-
nons, 1 ui, 2 el olie, 120 g geraspte Goudse
kaas, 2 el olie, 2 tl majoraan, 4 rouladeklemmen
Schnitzels plat slaan, met zout en peper be-
strooien, ui in blokjes snijden, even in een pan
met olie glazig aanbraden. Champignons in
schijfjes snijden en even meebraden. Het ui-
champignon.mengsel over de schnitzels verde-
len, met geraspte kaas bestrooien. Schnitzels
oprollen en met de rouladeklemmen (of keu-
kengaren) bevestigen. 2 el olie met de majo-
raan mengen, roulades hiermee bestrijken, ca.
30 min. grillen, hierbij meermaals omdraaien en
steeds weer met de majoraan insmeren.
Aziatische eendenborst
4 kleine eendenborsten à ca. 250 g, marinade
nr. 1, 1 onbehandelde limoen
De eendenborsten ca. 6 uur marineren. Uit de
marinade nemen en droog deppen. Met de huid-
kant op het rooster leggen en grillen. Met de
resterende marinade bestrijken, na 25 min. om-
draaien en nog eens 12 min. braden. De een-
denborst met de limoenschil insmeren.
Gekruide lamskoteletten met gegrilde groente
8 lamskoteletten, marinade nr. 2, 2 courgettes,
3 takjes peterselie, 2 teentjes knoflook, 2 el olie
Koteletten ca. 6 uur in de marinade marineren.
Aan elke kant ca. 8 min. grillen.
Courgette in de lengte in 2 cm dikke schijven
snijden. Knoflook en peterselie fijn hakken, met
de olie mengen. Courgette met de kruidenolie
bestrijken en aan elke kant ca. 5 min. grillen.
Tip: Serveer de koteletten met stokbrood.
Recepten met vlees
Vis moet in aluminiumfolie worden gewikkeld, voordat hij gegrild wordt. De folie moet van tevoren
steeds met olie ingesmeerd worden. Toch kan het gebeuren dat delen van de huid blijven hangen.
Roodbaarsfilet met tomatenkruiden
4 roodbaarsfilets à 200 g, marinade nr. 4,
2 tomaten, 3 el basilicumblaadjes, 4 lente-ui-
tjes, 4 stukken met olie ingesmeerde alumini-
umfolie
De filets met de marinade bestrijken en min-
stens 2 uur marineren. Telkens 1 roodbaarsfi-
let op een stuk met olie ingesmeerde folie leg-
gen. Tomaten in schijven snijden, over de filets
verdelen. Basilicumblaadjes en tenslotte de in
schijven gesneden lente-uitjes op de tomaten
leggen. Aluminiumfolie dicht maken, op het
rooster leggen, aan elke kant ca. 12 min. grillen.
Garnalenspiezen
(als voorgerecht, als hoofdgerecht de dubbele
hoeveelheid nemen)
8 gepelde garnalen, ½ hoeveelheid van mari-
nade nr. 5, 4 met olie ingesmeerde houten spie-
zen, 4 stukken aluminiumfolie
Telkens 2 garnalen op een houten spies steken,
met marinade bestrijken en minstens 1–1,5 uur
laten intrekken.
Telkens 1 spies op een stuk met olie ingesmeer-
de aluminiumfolie leggen en aan elke kant ca.
6–7 minuten grillen.
Heerlijke vis
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
50 von 80
Stand 21.2.2020
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
GARANTIEVOORWAARDEN
VERWIJDEREN VAN AFVAL / MILIEUBESCHERMING
Onze apparaten zijn geproduceerd met een hoge qualiteit voor een lange gebruik. Regelmatige onderhoud
en vakkundig reparaties door onze klantenservice verlengt de gebruiksduur. Wanneer het apparat defekt is
en kan niet meer gerepareerd worden, let op de volgende instructies. Dit product mag niet samen met het
normale huishoudelijke afval worden afgevoerd. U dient dit product bij een voor het recycleren van elektri-
sche of elektronische apparaten aangewezen verzamelplaats in te leveren. Door het separaat inzamelen en
recycleren van afvalproducten helpt u mee bij het zuinig omgaan met de natuurlijke hulpbronnen en zorgt u
ervoor dat het product op een gezondheids- en milieuvriendelijke manier afgevoerd wordt.
De recepten in deze gebruiksaanwijzing zijn door de auteurs en door UNOLD AG zorgvuldig ontwik-
keld en getest. Een garantie kan er echter niet worden aanvaard. De auteurs en/of UNOLD AG en
haar gemachtigden kunnen in geen geval aansprakelijk worden gesteld voor letsel, materiële schade
en financiële schade.
Wij geven op onze apparaten een garantietermijn van 24 maanden (12 maanden bij commerciële gebruik), gerekend vanaf
de dag van aanschaf. Deze garantie geldt voor schade, die bij correct gebruik aantoonbaar is veroorzaakt door een fout in
de productie. Binnen de garantietermijn verhelpen wij materiaal- en productiefouten door herstelling of vervanging naar
onze keuze. Onze garantie is slechts geldig voor in Duitsland en Oostenrijk verkopte apparaten. In andere landen a.u.b. de
importeur aanspreken. Apparaaten, waarvoor garantie in aanspraak wordt genomen, moeten ons samen met een kopie van de
machineel gegenereerde kassabon waaruit de koopdatum duidelijk wordt, alsmede een beschrijving van de fout goed verpakt
aan onze klantenservice worden toegezonden. U kunt een retourbon afdrukken op onze website www.unold.de/ruecksendung.
(alleen voor inzendingen uit Duitsland en Oostenrijk). De garantie dekt geen schade veroorzaakt door slijtage, onbehoorlijk
gebruik/foutieve handelingen en niet-naleving van de onderhouds- en reinigingsaanwijzingen. Het recht op garantie vervalt,
wanneer reparaties of manipulaties aan het apparaat door derden worden doorgevoerd. Eventuele rechten van de eindgebrui-
ker t.o.v. de verkoper of distributeur worden door deze garantie niet aangetast.
Copyright UNOLD AG | www.unold.de

Documenttranscriptie

Copyright UNOLD AG | www.unold.de BARBECUE-GRILL BLACK RACK Bedienungsanleitung Instructions for use | Notice d´utilisation Gebruiksaanwijzing | Istruzioni per l’uso Instrucciones de uso | Instrukcja obsÅ‚ugi Modell 58550 Copyright UNOLD AG | www.unold.de INHALTSVERZEICHNIS Bedienungsanleitung Modell 58550 Notice d’utilisation modèle 58550 Technische Daten......................................8 Spécification technique .............................30 Symbolerklärung........................................8 Explication des symboles............................30 Sicherheitshinweise...................................8 Consignes de sécurité................................30 Montieren und in Betrieb nehmen...............11 Montage et mise en service.........................33 Bedienen..................................................12 Utilisation.................................................33 Grillen ohne Gestell...................................13 Griller sans châssis....................................34 Reinigen und Pflegen.................................13 Nettoyage et entretien................................35 Rezeptideen..............................................14 Recettes...................................................35 Garantiebestimmungen..............................18 Conditions de Garantie...............................40 Entsorgung / Umweltschutz........................18 Traitement des déchets / Informationen für den Fachhandel...............18 Protection de l’environnement.....................40 Service-Adressen.......................................19 Service.....................................................19 Instructions for use Model 58550 Gebruiksaanwijzing model 58550 Technical Specifications.............................20 Technische gegevens .................................41 Explanation of symbols...............................20 Verklaring van de symbolen.........................41 Important Safeguards.................................20 Veiligheidsvoorschriften..............................41 Assembly and preparation for operation.......22 Monteren en in gebruik nemen....................44 Operation..................................................23 Bedienen..................................................45 Grilling without the stand...........................24 Grillen zonder onderstel.............................46 Cleaning the appliance ..............................25 Reiniging van het apparaat ........................46 Recipes....................................................25 Recepten..................................................46 Guarantee Conditions.................................29 Garantievoorwaarden..................................50 Waste Disposal/Environmental Protection.....29 Verwijderen van afval/Milieubescherming.....50 Service.....................................................19 Service.....................................................19 Copyright UNOLD AG | www.unold.de DE GEBRUIKSAANWIJZING MODEL 58550 EN TECHNISCHE GEGEVENS Vermogen: 2.000 W, 230 V~, 50 Hz Afmetingen: Ca. 47,0 x 38,0 x 76,0 cm (lxb/dxh) Aansluitkabel: Ca. 140 cm Gewicht: Ca. 3,45 kg Uitrusting:  Kompakt elektrische barbecue, extra groot grilloppervlak: 36,4 x 25 cm, traploze temperatuurregeling, oververhittingsbeveiliging, compleet uit elkaar te halen, stabiele kunststof barbecuetafel met grote legplank, ook te gebruiken als tafelgrill, alle onderdelen (behalve verwarmingselement en aluminium waterschaal) geschikt voor de vaatwasser Wijzigingen en vergissingen in de uitrustingskenmerken, techniek, kleuren en design voorbehouden. VERKLARING VAN DE SYMBOLEN Dit symbool wijst op eventuele gevaren die letsel tot gevolg kunnen hebben of tot schade aan het apparaat leiden. Dit symbool wijst op een eventueel verbrandingsgevaar. Ga hier altijd zeer voorzichtig te werk. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN Lees de volgende aanwijzingen a.u.b. door en bewaar ze goed. 1. Het apparaat kan door kinderen van 8 jaar en ouder gebruikt worden en door personen met beperkte fysieke, sensorische of mentale vaardigheden of met gebrek aan ervaring en/of kennis, mits zij onder toezicht staan of instructies over het gebruik van dit apparaat hebben gekregen en de hieruit resulterende gevaren begrepen hebben. 2. Kinderen mogen niet met het apparaat spelen. 3. Kinderen jonger dan 8 jaar moeten weggehouden worden van het apparaat en de aansluitkabel. 4. Sluit het apparaat uitsluitend aan op wisselstroom met spanning overeenkomstig het typeplaatje. 5. Dit apparaat mag niet met een externe tijdklok of met een afstandsbediening bediend worden. 6. Dompel het apparaat nooit in water of andere vloeistoffen. 7. Het apparaat en de aansluitkabel mogen niet in de vaatwasser gereinigd worden. Stand 21.2.2020 41 von 80 FR NL IT ES PL Copyright UNOLD AG | www.unold.de DE EN FR NL IT ES PL 8. Het apparaat is uitsluitend bedoeld voor huishoudelijke doeleinden of soortgelijke doeleinden, bijv. ƒ kitchenettes in winkels, kantoren of andere werkplaatsen, ƒ landbouwbedrijven, ƒ voor gebruik door gasten in hotels, motels of andere toeristische accommodaties, ƒ in privé pensions of vakantiewoningen. 9. De elektrische barbecue mag, met uitzondering van de waterbak, niet in contact komen met water of andere vloeistoffen. Als dit toch eens gebeurt, moeten alle delen volkomen droog zijn, voordat het apparaat weer gebruikt wordt. 10. Raak het apparaat of de aansluitkabel nooit met natte handen aan. 11. Zet het apparaat om veiligheidsredenen nooit neer op hete oppervlakken, een metalen dienblad of op een natte ondergrond. Het apparaat en de kabel mogen niet in de buurt van open vuur gebruikt worden. 12. Gebruik de elektrische barbecue steeds op een vrij en effen oppervlak. 13. Als u het apparaat als tafelgrill gebruikt, let dan op dat de aansluitkabel niet over de rand van het werkvlak heen hangt, omdat dit anders ongevallen kan veroorzaken, als bijv. kleine kinderen aan de kabel trekken. 14. U mag het apparaat binnen om veiligheidsredenen uitsluitend als tafelgrill gebruiken. Als staande grill mag het apparaat uitsluitend op beschermde plekken buitenshuis worden gebruikt. 15. De aansluitkabel mag niet onder het apparaat doorlopen of met hete delen van het apparaat in contact komen, omdat de kabel anders beschadigd kan worden. 16. Als u een verlengkabel gebruikt, controleer dan eerst of de kabel intact is, omdat de kabel anders oververhit kan raken. 17. Als u een kabeltrommel voor de verlengkabel gebruikt, moet deze verlengkabel compleet afgerold worden, om oververhitting te vermijden. 18. Gebruik de elektrische barbecue alleen met een volle waterbak, omdat de bodem van de barbecue anders oververhit raakt. 19. De elektrische barbecue mag uitsluitend binnenshuis of op beschermde plekken buitenshuis (balkon, terras) gebruikt worden. 42 von 80 Stand 21.2.2020 Copyright UNOLD AG | www.unold.de 20. Zet de elektrische barbecue, als deze in werking is, nooit direct bij een wand neer of in de buurt van ontvlambare materialen, zoals bijv. gordijnen. 21. Gebruik geen houtskool of andere brandbare materialen. 22. Dek de elektrische barbecue, als deze in werking is, nooit met aluminiumfolie of andere materialen af, om oververhitting van het apparaat te vermijden. 23. Raak de barbecue en het rooster niet aan, zo lang deze nog heet zijn – verbrandingsgevaar! 24. Om schade te vermijden, mag het apparaat niet met toebehoren van andere fabrikanten of andere merken worden gebruikt. 25. Trek de netstekker uit het stopcontact nadat u het apparaat heeft gebruikt en voordat u het gaat reinigen. Laat het apparaat nooit zonder toezicht achter, als de netstekker in het stopcontact steekt. 26. Reinig het apparaat na elk gebruik (hoofdstuk „Reiniging en onderhoud“). 27. Controleer het apparaat, de stekker en de aansluitkabel regelmatig op slijtage of beschadiging. Als de aansluitkabel of andere delen beschadigd zijn, stuur het apparaat resp. uitsluitend het verwarmingselement dan a.u.b. ter controle en reparatie naar onze klantenservice. Ondeskundige reparaties kunnen ernstige gevaren voor de gebruiker veroorzaken en hebben uitsluiting van de garantie tot gevolg. LET OP: Het apparaat wordt tijdens de werking heel heet! Open de behuizing van het apparaat in geen geval. Er bestaat gevaar voor een elektrische schok. De fabrikant aanvaardt geen aansprakelijkheid bij foutieve montage, bij ondeskundig of foutief gebruik of als reparaties door niet geautoriseerde personen worden uitgevoerd. Stand 21.2.2020 43 von 80 DE EN FR NL IT ES PL Copyright UNOLD AG | www.unold.de DE EN FR NL MONTEREN EN IN GEBRUIK NEMEN 1. Verwijder alle verpakkingsmaterialen. Houd verpakkingsmateriaal uit de buurt van kinderen gevaar voor verstikking! 2. Reinig alle delen met een vochtige doek, zoals beschreven in het hoofdstuk „Reiniging en onderhoud“. 3. Schuif de poten (8) door de openingen aan de legplank (7). IT 4. Stel het onderstel op en draai indien nodig de poten zodanig dat het apparaat stabiel staat. Steek ES 5. Steek de buizen (6) boven in de openingen van de legplank. PL indien nodig de pootafdekdoppen op het uiteinde van de poten. 6. Steek de inzet (5) met lichte druk op het onderstel. 7. Bevestig de afstandshouders (4) in de daarvoor beoogde uitsparingen van de inzet. De kant met de drie openingen moet hierbij naar boven wijzen. 8. Sluit de meegeleverde handgrepen (niet abgebeeld) in de grille behuizing inzet (no. 5 of pagina 6/7). Druk erbij de grepen van beneden in de juiste sleuf van het behuizing inzet tot dat deze inklikt. 9. Door middel van de handgrepen veilig vervoer van het apparaat is gegarandeerd. 10. Plaats de waterbak (3) in de opening van de inzet. Let er hierbij op dat de twee openingen aan de waterbak naar de uitsparing voor het verwarmingselement (2) bij de inzet naar voren wijzen. 11. Controleer of de barbecuetafel stabiel staat. Vul de waterbak met minstens 1.300 ml water. Gebruik de barbecue nooit, zonder dat u eerst water in de waterbak heeft gedaan. 12. Plaats het verwarmingselement (2) in de barbecue. Aan de inzet bevindt zich een passende uitsparing voor de controle-eenheid. Zet het verwarmingselement goed vast, omdat anders de ingebouwde veiligheidsschakelaar aan de onderkant van de controle/eenheid voorkomt dat het apparaat kan worden ingeschakeld. 13. Leg het rooster (1) op de barbecue. 14. Controleer of alle delen correct gemonteerd zijn. 15. Sluit het apparaat op een stopcontact (wisselstroom 230 V~, 50 Hz) aan. 44 von 80 Stand 21.2.2020 Copyright UNOLD AG | www.unold.de DE BEDIENEN 1. Bereid het apparaat voor zoals beschreven in het hoofdstuk „Monteren en in gebruik nemen“. 2. Controleer of alle delen correct gemonteerd zijn en of de barbecuetafel stabiel staat. 3. U mag het apparaat binnen om veiligheidsredenen uitsluitend als tafelgrill gebruiken. Als staande grill mag het apparaat uitsluitend op beschermde plekken buitenshuis worden gebruikt. 4. Sluit het apparaat m.b.v. de aansluitkabel op het stroomnet aan (wisselstroom, 230 V~, 50 Hz) EN FR NL IT aan. 5. Stel de draaischakelaar in op de gewenste temperatuur. ES 6. Als de noodzakelijke temperatuur bereikt is, kunt u beginnen met barbecuen. 7. Als u het apparaat voor de eerste keer gebruikt, kan een geringe rookontwikkeling optreden. 8. Er kan door het water in de waterbak eveneens een beetje stoom worden gevormd. Het water voorkomt dat de plek onder de barbecue belast wordt door te hoge temperaturen. 9. Let er a.u.b. op dat het water steeds de bodem van de bak bedekt. Als dit niet het geval is, vul dan a.u.b. water bij. Schakel het apparaat hiervoor uit en laat het iets afkoelen. Let op dat er geen waterspetters op de hete spiralen terechtkomen. 10. Dek het grillrooster a.u.b. niet compleet met aluminiumfolie of andere voorwerpen af, om oververhitting van het apparaat te vermijden. U kunt natuurlijk wel de normaal in de handel verkrijgbare schalen van aluminium gebruiken en u kunt in aluminium gewikkelde levensmiddelen barbecuen, zoals bijv. aardappelen. 11. Als u de hoogte van het grillrooster wilt verstellen, dan heeft u de keus uit 2 standen. Verstel het rooster a.u.b. niet met de hand, zo lang het heet is, omdat anders verbrandingsgevaar bestaat. Om in de laagste stand te kunnen grillen, moet u de pootjes van het rooster helemaal in de betreffende openingen steken. Voor de hoogste stand moet u de pootjes elk op het kleine oppervlak links naast deze opening zetten. Als u de hoogte van het grillrooster wilt veranderen, zo lang het rooster nog heet is, gebruik dan a.u.b. geschikte pannenlappen of ovenwanten. 12. Ingevroren levensmiddelen moeten volledig ontdooid zijn voordat ze gebarbecued worden. 13. Om een optimaal barbecue-resultaat te verkrijgen, moet het vlees of de groente regelmatig omgedraaid worden. 14. Het kan voorkomen dat er tijdens het barbecuen vet omlaag spat. Zorg evt. voor een bescherming van de vloer waarop het apparaat staat, om beschadiging door omlaag spattend vet te voorkomen. 15. Als u met grillen stopt, draait u de regelaar naar positie „MIN“ en trekt u daarna de stekker uit het stopcontact. LET OP: Het apparaat wordt tijdens de werking heel heet! Stand 21.2.2020 45 von 80 PL Copyright UNOLD AG | www.unold.de DE EN FR NL GRILLEN ZONDER ONDERSTEL U kunt de barbecue natuurlijk ook zonder het onderstel gebruiken. Als u het apparaat binnen wilt gebruiken, dan mag dit om veiligheidsredenen uitsluitend zonder onderstel gebeuren. Als staande grill mag u het apparaat uitsluitend buiten gebruiken. Hiervoor bereidt u het apparaat voor zoals beschreven en zet u de inzet met de correct ingebouwde en gevulde waterbak, het verwarmingselement en de grillplaat op een geschikt, egaal oppervlak. IT Vul de waterbak met minstens 1.300 ml water. Gebruik de barbecue nooit, zonder dat u eerst water in de waterbak heeft gedaan. ES PL REINIGING VAN HET APPARAAT Laat het apparaat afkoelen, voordat u het reinigt. Voordat u het apparaat gaat reinigen, schakelt u het uit en trekt u de stekker uit het stopcontact. Het apparaat en de aansluitkabel mogen niet in water of een andere vloeistof worden gedompeld. 1. Veeg het onderstel, de legplanken en de kunststof inzet af met een vochtige doek een een beetje afwasmiddel. Gebruik geen scherpe schuurmiddelen, staalwol, metalen voorwerpen, hete schoonmaakmiddelen of desinfecterende middelen, omdat deze het apparaat kunnen beschadigen. 2. De waterbak moet volledig afgekoeld zijn, voordat u de bak verwijdert om hem leeg te maken. 3. U kunt het grillrooster zonodig in de vaatwasser reinigen. 4. Het apparaat moet volkomen droog zijn, voordat u het weer mag gebruiken. 5. Berg de volledig droge barbecue op een droge en veilige plaats op, om het apparaat tegen stof, stoten, hitte en vocht te beschermen. RECEPTEN Grilltijden De in de navolgende tabel aangegeven grilltijden zijn slechts grove richtwaarden, omdat meerdere factoren zoals de kwaliteit en dikte van de levensmiddelen die u wilt barbecuen, belangrijk zijn voor het resultaat. Houd het vlees of de groente daarom steeds in het oog, om het optimale barbecueresultaat te verkrijgen. 46 von 80 Stand 21.2.2020 Copyright UNOLD AG | www.unold.de Vlees Soort vlees Varkensspek in lapjes Runderfilet, 200 gr. Rundersteak, 200 g T-Bone steak, 500 g Cevapcici Braadworst, dun Braadworst, dik Worst van varkensvlees, ring Bockworst Leverkaas, 1,5 cm dik Gevulde hamlappen Hamburgers Vleesspiezen, klein Vleesspiezen, groot Varkenssteak Kippenborst Kippenbouten Konijnenbouten Eendenborst Lamskoteletten Spareribs, dun Spareribs, dik Voorbereiding op een spies steken elke 2 cm schuin insnijden elke 2 cm schuin insnijden in aluminiumfolie wikkelen meermaals omdraaien eerst met de huidkant Grilltijd ca. 12–14 min. aan elke kant 7–8 min. aan elke kant 12–14 min. aan elke kant 14–16 min. aan elke kant 8 min. aan elke kant 5 min. aan elke kant 6 min. aan elke kant 6 min. aan elke kant 6 min. aan elke kant 5 min. aan elke kant 5 min. aan elke kant 10–12 min. aan elke kant 11–12 min. aan elke kant 14–16 min. aan elke kant 10–12 min. aan elke kant 8–9 min. aan elke kant 12–14 min. aan elke kant 52–57 min. in totaal 16–18 min. aan elke kant 9–10 min. aan elke kant 10–12 min. aan elke kant 17–20 min. aan elke kant Vis Soort Vis Roodbaarsfilet/Zalmfilet Garnalen, gepeld Voorbereiding in aluminiumfolie op een spies steken Grilltijd ca. 9–10 min. aan elke kant 5–-6 min. aan elke kant Groente en Fruit Soort Courgettes, 2 cm dikke plakken Tomaten Venkel Paddestoelen Aardappel in folie, middelgroot Maïskolven Appelen Aubergines 2 cm dikke plakken Stand 21.2.2020 Voorbereiding Grilltijd ca. 4–5 min. aan elke kant in aluminiumfolie wikkelen, meermaals omdraaien in aluminiumfolie wikkelen op een spies steken 8–9 min. in totaal meermaals omdraaien van tevoren 10 min. in water met zout koken, meermaals omdraaien in aluminiumfolie wikkelen, meermals omdraaien 10–12 min. in totaal 12 min. 60–70 min. 12–14 min. 10–12 min. 7–8 min. aan elke kant 47 von 80 DE EN FR NL IT ES PL Copyright UNOLD AG | www.unold.de DE Marinades (voor 4 stukken vlees) EN De volgende marinades zijn geschikt voor steaks van rundvlees, varkensvlees, lamsvlees of gevo- FR de hele nacht, in de koelkast laten staan. Af en toe in de marinade omdraaien. Vóór het grillen het NL IT ES PL gelte. De steaks in de marinade leggen of ze met marinade bestrijken en meerdere uren, het beste vlees droogdeppen met een keukendoek. Met de rest van de marinade kunt u het vlees tijdens het grillen bestrijken. Aziatische marinade (nr. 1) Kokosmarinade (nr. 5) 1 el honing, 2 tl sambal oelek, 1 el rijstwijn, 1 onbehandelde citroen, 1 mespuntje cayenne- 8 el zoete ketjap (manis), 2 el sinaasappelsap, peper, 1 duimdik stuk verse gember, 1 teentje 2 el sherry knoflook, 150 ml ongezoete kokosmelk Alle ingrediënten door elkaar roeren en het vlees Gember schillen en fijn wrijven, knoflook schil- ermee bestrijken. len en fijn persen, citroenschil raspen, citroen Rozemarijnmarinade (nr. 2) 2 tl gedroogde rozemarijn, 4 teentjes knoflook, 4 jeneverbessen, 8 zwarte peperkorrels, 4 tl uitpersen. Gember, knoflook, citroenschil en citroensap met de andere ingrediënten mengen, het vlees in de marinade leggen. mosterdzaad, 5 el olijfolie. Pittig-hete marinade (nr. 6) Alle ingrediënten, behalve de olie, in een vij- 1 ui, ½ rode chilipeper, 2 el olijfolie, 2 el zel fijn maken of bijv. met een ESGE-staafmixer rietsuiker, 3 el azijn, 50 ml appelsap, 50 ml (molen). De massa met de olie vermengen en tomatensap, 2 tl worcestersaus, 2 jeneverbessen het vlees ermee bestrijken. Ui en chilipeper in kleine blokjes snijden, even Kerriemarinade (nr. 3) 2 tl kerriepoeder, een duimdik stuk verse gember, 50 ml droge witte wijn, 100 ml ananassap Gember schillen en fijn wrijven, met de overige ingrediënten mengen, het vlees ermee bestrij- in een pan met olie glazig aanbraden. Suiker, azijn en appelsap toevoegen, even opkoken. Van het fornuis nemen. Tomatensap, worcestersaus en klein gedrukte jeneverbessen toevoegen. Laten afkoelen en dan het vlees erin marineren. ken. Citroenmarinade (nr. 4) 6 teentjes knoflook, 100 ml olijfolie, het sap en de geraspte schil van 2 onbehandelde citroenen, ¼ tl peper Teentjes knoflook fijn snijden, met citroenschil, citroensap en peper verroeren, het vlees met de marinade bestrijken. 48 von 80 Stand 21.2.2020 Copyright UNOLD AG | www.unold.de DE Recepten met vlees Kiproulade De eendenborsten ca. 6 uur marineren. Uit de 4 dunne kipschnitzels, zout, peper, 8 champig- marinade nemen en droog deppen. Met de huid- nons, 1 ui, 2 el olie, 120 g geraspte Goudse kant op het rooster leggen en grillen. Met de kaas, 2 el olie, 2 tl majoraan, 4 rouladeklemmen resterende marinade bestrijken, na 25 min. om- Schnitzels plat slaan, met zout en peper be- draaien en nog eens 12 min. braden. De een- strooien, ui in blokjes snijden, even in een pan denborst met de limoenschil insmeren. met olie glazig aanbraden. Champignons in schijfjes snijden en even meebraden. Het uichampignon.mengsel over de schnitzels verdelen, met geraspte kaas bestrooien. Schnitzels oprollen en met de rouladeklemmen (of keukengaren) bevestigen. 2 el olie met de majoraan mengen, roulades hiermee bestrijken, ca. 30 min. grillen, hierbij meermaals omdraaien en steeds weer met de majoraan insmeren. Gekruide lamskoteletten met gegrilde groente 8 lamskoteletten, marinade nr. 2, 2 courgettes, 3 takjes peterselie, 2 teentjes knoflook, 2 el olie Koteletten ca. 6 uur in de marinade marineren. Aan elke kant ca. 8 min. grillen. Courgette in de lengte in 2 cm dikke schijven snijden. Knoflook en peterselie fijn hakken, met de olie mengen. Courgette met de kruidenolie bestrijken en aan elke kant ca. 5 min. grillen. Aziatische eendenborst Tip: Serveer de koteletten met stokbrood. 4 kleine eendenborsten à ca. 250 g, marinade nr. 1, 1 onbehandelde limoen Heerlijke vis Vis moet in aluminiumfolie worden gewikkeld, voordat hij gegrild wordt. De folie moet van tevoren steeds met olie ingesmeerd worden. Toch kan het gebeuren dat delen van de huid blijven hangen. Roodbaarsfilet met tomatenkruiden Garnalenspiezen 4 roodbaarsfilets à 200 g, marinade nr. 4, (als voorgerecht, als hoofdgerecht de dubbele 2 tomaten, 3 el basilicumblaadjes, 4 lente-ui- hoeveelheid nemen) tjes, 4 stukken met olie ingesmeerde alumini- 8 gepelde garnalen, ½ hoeveelheid van mari- umfolie nade nr. 5, 4 met olie ingesmeerde houten spie- De filets met de marinade bestrijken en min- zen, 4 stukken aluminiumfolie stens 2 uur marineren. Telkens 1 roodbaarsfilet op een stuk met olie ingesmeerde folie leggen. Tomaten in schijven snijden, over de filets verdelen. Basilicumblaadjes en tenslotte de in schijven gesneden lente-uitjes op de tomaten leggen. Aluminiumfolie dicht maken, op het rooster leggen, aan elke kant ca. 12 min. grillen. Stand 21.2.2020 Telkens 2 garnalen op een houten spies steken, met marinade bestrijken en minstens 1–1,5 uur laten intrekken. Telkens 1 spies op een stuk met olie ingesmeerde aluminiumfolie leggen en aan elke kant ca. 6–7 minuten grillen. 49 von 80 EN FR NL IT ES PL Copyright UNOLD AG | www.unold.de DE GARANTIEVOORWAARDEN EN Wij geven op onze apparaten een garantietermijn van 24 maanden (12 maanden bij commerciële gebruik), gerekend vanaf FR de productie. Binnen de garantietermijn verhelpen wij materiaal- en productiefouten door herstelling of vervanging naar NL IT de dag van aanschaf. Deze garantie geldt voor schade, die bij correct gebruik aantoonbaar is veroorzaakt door een fout in onze keuze. Onze garantie is slechts geldig voor in Duitsland en Oostenrijk verkopte apparaten. In andere landen a.u.b. de importeur aanspreken. Apparaaten, waarvoor garantie in aanspraak wordt genomen, moeten ons samen met een kopie van de machineel gegenereerde kassabon waaruit de koopdatum duidelijk wordt, alsmede een beschrijving van de fout goed verpakt aan onze klantenservice worden toegezonden. U kunt een retourbon afdrukken op onze website www.unold.de/ruecksendung. ES (alleen voor inzendingen uit Duitsland en Oostenrijk). De garantie dekt geen schade veroorzaakt door slijtage, onbehoorlijk PL wanneer reparaties of manipulaties aan het apparaat door derden worden doorgevoerd. Eventuele rechten van de eindgebrui­ gebruik/foutieve handelingen en niet-naleving van de onderhouds- en reinigingsaanwijzingen. Het recht op garantie vervalt, ker t.o.v. de verkoper of distributeur worden door deze garantie niet aangetast. VERWIJDEREN VAN AFVAL / MILIEUBESCHERMING Onze apparaten zijn geproduceerd met een hoge qualiteit voor een lange gebruik. Regelmatige onderhoud en vakkundig reparaties door onze klantenservice verlengt de gebruiksduur. Wanneer het apparat defekt is en kan niet meer gerepareerd worden, let op de volgende instructies. Dit product mag niet samen met het normale huishoudelijke afval worden afgevoerd. U dient dit product bij een voor het recycleren van elektri­ sche of elektronische apparaten aangewezen verzamelplaats in te leveren. Door het separaat inzamelen en recycleren van afvalproducten helpt u mee bij het zuinig omgaan met de natuurlijke hulpbronnen en zorgt u ervoor dat het product op een gezondheids- en milieuvriendelijke manier afgevoerd wordt. De recepten in deze gebruiksaanwijzing zijn door de auteurs en door UNOLD AG zorgvuldig ontwikkeld en getest. Een garantie kan er echter niet worden aanvaard. De auteurs en/of UNOLD AG en haar gemachtigden kunnen in geen geval aansprakelijk worden gesteld voor letsel, materiële schade en financiële schade. 50 von 80 Stand 21.2.2020
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80

Unold 58550 de handleiding

Categorie
Barbecues
Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor