Unold 58565 de handleiding

Categorie
Barbecues
Type
de handleiding
INHALTSVERZEICHNIS
Bedienungsanleitung Modell 58565
Technische Daten .................................... 10
Symbolerklärung ...................................... 10
Sicherheitshinweise ................................. 10
Montieren und in Betrieb nehmen ............. 13
Bedienen ................................................ 14
Grillen ohne Gestell ................................. 16
Reinigen und Pflegen ............................... 16
Rezeptideen ............................................ 17
Garantiebestimmungen ............................ 21
Entsorgung / Umweltschutz ...................... 21
Informationen für den Fachhandel ............. 21
Service-Adressen ..................................... 22
Instructions for use Model 58565
Technical Specifications ........................... 23
Explanation of symbols ............................. 23
Important Safeguards ............................... 23
Assembly and preparation for operation ..... 26
Operation ................................................ 27
Grilling without the stand ......................... 28
Cleaning the appliance ............................ 28
Recipes .................................................. 28
Guarantee Conditions ............................... 32
Waste Disposal/Environmental Protection ... 32
Service ................................................... 22
Notice d’utilisation modèle 58565
Spécification technique ........................... 33
Explication des symboles .......................... 33
Consignes de sécurité .............................. 33
Montage et mise en service ....................... 36
Utilisation ............................................... 37
Griller sans châssis .................................. 38
Nettoyage et entretien .............................. 38
Recettes ................................................. 38
Conditions de Garantie ............................. 43
Traitement des déchets /
Protection de l’environnement ................... 43
Service ................................................... 22
Gebruiksaanwijzing model 58565
Technische gegevens ............................... 44
Verklaring van de symbolen ....................... 44
Veiligheidsvoorschriften ............................ 44
Monteren en in gebruik nemen .................. 47
Bedienen ................................................ 48
Grillen zonder onderstel ........................... 48
Reiniging van het apparaat ...................... 49
Recepten ................................................ 49
Garantievoorwaarden ................................ 53
Verwijderen van afval/Milieubescherming ... 53
Service ................................................... 22
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
Stand 21.2.2020
7 von 84
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
EINZELTEILE
DE Ab Seite 10
1 Ablagegitter
2 Windschutz
3 Grillplatte
4 Heizelement mit Kontrolleinheit
5 Wasserwanne
6 Abstandshalter (4 Stück)
7 Seitenablagen (2 Stück)
8 Einsatz
9 Rohre (4 Stück)
10 Ablagefläche
11 Standfüße (4 Stück)
12 Handgriff (vergrößerte
Darstellung, 2 Stück)
13 Gummi-Füße (4 Stück)
14 Kunststoff-Winkel (4-Stück)
EN Page 23
1 Gridwork shelf
2 Wind shield
3 Grill plate
4 Heating element
with control unit
5 Water tray
6 Spacers (4 x)
7 Side trays (2 x)
8 Insert
9 Tubes (4 x)
10 Tray
11 Legs (4 x)
12 Handle (2x)
13 Rubber feet (4 x)
14 Brackets (4 x)
FR Page 33
1 Tablette grillagée
2 Coupe-vent
3 Plaque du grill
4 Élément chauffant avec unité de
contrôle
5 Bac à eau
6 Entretoise (4 pièces)
7 Tablettes latérales (2 pièces)
8 Plateau
9 Tubes (4 pièces)
10 Surface de pose
11 Pieds (4 pièces)
12 Poignée (2 pièces)
13 Pied caoutchouté (4 pièces)
14 Supports en plastique (4 p.)
NL Pagina 44
1 Legrooster
2 Windscherm
3 Grillplaat
4 Verwarmingselement met
controle-eenheid
5 Waterbak
6 Afstandshouder (4 stuks)
7 Legplanken aan zijkant (2 stuks)
8 Inzet
9 Buizen (4 stuks)
10 Legplank
11 Poten (4 stuks)
12 Handvat (2 stuks)
13 Rubberen voetjes (4 stuks)
14 Hoeken (4 stuks)
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
44 von 84
Stand 21.2.2020
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
GEBRUIKSAANWIJZING MODEL 58565
VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
TECHNISCHE GEGEVENS
Lees de volgende aanwijzingen a.u.b. door en bewaar ze goed.
1. Dit apparaat kan door kinderen vanaf 8 jaar worden gebruikt en
door personen die over gebrekkige fysieke, sensorische of gees
-
telijke vaardigheden of gebrek aan ervaring en/of kennis beschik-
ken, mits zij onder toezicht staan of instructies hebben gekre-
gen aangaande het veilige gebruik van dit apparaat en de hieruit
resulterende gevaren begrepen hebben.
2.
Kinderen mogen niet met het apparaat spelen.
3. Reiniging en onderhoud door de gebruiker mogen niet door kin
-
deren worden uitgevoerd, tenzij deze ouder dan 8 jaar zijn en
onder toezicht staan.
4.
Berg het apparaat en de kabel op buiten bereik van kinderen
onder de 8 jaar.
5. VOORZICHTIG - delen van dit product kunnen zeer heet worden
en brandwonden veroorzaken! Wees in aanwezigheid van kinde
-
ren en kwetsbare personen bijzonder voorzichtig.
VERKLARING VAN DE SYMBOLEN
Vermogen: 1.600 W, 230 V~, 50 Hz
Afmetingen: Ca. 86,6 x 46,5 x 86,0 cm (lxb/dxh)
Aansluitkabel: Ca. 140 cm
Gewicht: Ca. 5,3 kg
Uitrusting: Hoogwaardige gietijzeren grillplaat om snel te grillen, grillplaat van
spuitgietaluminium met anti-aanbaklaag voor eenvoudige reiniging, afgedekt
verwarmingselement, extra groot grilloppervlak 36,4 x 25,0 cm, traploze
temperatuurregeling, compleet uit elkaar te halen, stabiele tafel met grote
legplank, bovendien legplanken aan de zijkant insteekbaar, insteekbaar
windscherm met legrooster, als tafelgrill met en zonder windscherm te
gebruiken, alle onderdelen (behalve verwarmingselement en aluminium
waterschaal) geschikt voor de vaatwasser, oververhittingsbeveiliging
Wijzigingen en vergissingen in de uitrustingskenmerken, techniek, kleuren en design voorbehouden.
Dit symbool wijst op eventuele gevaren die letsel tot gevolg kunnen hebben of tot schade
aan het apparaat leiden.
Dit symbool wijst op een eventueel verbrandingsgevaar. Ga hier altijd zeer voorzichtig te
werk.
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
Stand 21.2.2020
45 von 84
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
6. Sluit het apparaat uitsluitend aan op wisselstroom met spanning
overeenkomstig het typeplaatje.
7. Dit apparaat mag niet met een externe tijdklok of met een
afstandsbediening bediend worden.
8. Dompel het apparaat nooit in water of andere vloeistoffen.
9. Het apparaat en de aansluitkabel mogen niet in de vaatwasser
gereinigd worden.
10. Het apparaat is uitsluitend bedoeld voor huishoudelijke doelein
-
den of soortgelijke doeleinden, bijv.
kitchenettes in winkels, kantoren of andere werkplaatsen,
landbouwbedrijven,
voor gebruik door gasten in hotels, motels of andere toeristische
accommodaties,
in privé pensions of vakantiewoningen.
11. De elektrische barbecue mag, met uitzondering van de waterbak,
niet in contact komen met water of andere vloeistoffen. Als dit
toch eens gebeurt, moeten alle delen volkomen droog zijn, voor
-
dat het apparaat weer gebruikt wordt.
12.
Raak het apparaat of de aansluitkabel nooit met natte handen
aan.
13. Zet het apparaat om veiligheidsredenen nooit neer op hete opper
-
vlakken, een metalen dienblad of op een natte ondergrond. Het
apparaat en de kabel mogen niet in de buurt van open vuur
gebruikt worden.
14.
Gebruik de elektrische barbecue steeds op een vrij en effen
oppervlak.
15. Als u het apparaat als tafelgrill gebruikt, let dan op dat de aan
-
sluitkabel niet over de rand van het werkvlak heen hangt, omdat
dit anders ongevallen kan veroorzaken, als bijv. kleine kinderen
aan de kabel trekken.
16.
U mag het apparaat binnen om veiligheidsredenen uitsluitend
als tafelgrill gebruiken. Als staande grill mag het apparaat uit
-
sluitend op beschermde plekken buitenshuis worden gebruikt.
17.
De aansluitkabel mag niet onder het apparaat doorlopen of met
hete delen van het apparaat in contact komen, omdat de kabel
anders beschadigd kan worden.
18. Als u een verlengkabel gebruikt, controleer dan eerst of de kabel
intact is, omdat de kabel anders oververhit kan raken.
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
46 von 84
Stand 21.2.2020
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
19. Als u een kabeltrommel voor de verlengkabel gebruikt, moet
deze verlengkabel compleet afgerold worden, om oververhitting
te vermijden.
20. Gebruik de elektrische barbecue alleen met een volle waterbak,
omdat de bodem van de barbecue anders oververhit raakt.
21. De elektrische barbecue mag uitsluitend binnenshuis of op
beschermde plekken buitenshuis (balkon, terras) gebruikt wor
-
den.
22.
Zet de elektrische barbecue, als deze in werking is, nooit direct
bij een wand neer of in de buurt van ontvlambare materialen,
zoals bijv. gordijnen.
23. Gebruik geen houtskool of andere brandbare materialen.
24. Dek de elektrische barbecue, als deze in werking is, nooit met
aluminiumfolie of andere materialen af, om oververhitting van
het apparaat te vermijden.
25. Raak de barbecue en het rooster niet aan, zo lang deze nog heet
zijn – verbrandingsgevaar!
26. Om schade te vermijden, mag het apparaat niet met toebehoren
van andere fabrikanten of andere merken worden gebruikt.
27. Trek de netstekker uit het stopcontact nadat u het apparaat
heeft gebruikt en voordat u het gaat reinigen. Laat het apparaat
nooit zonder toezicht achter, als de netstekker in het stopcon
-
tact steekt.
28.
Reinig het apparaat na elk gebruik (hoofdstuk „Reiniging en
onderhoud“).
29. Controleer het apparaat, de stekker en de aansluitkabel regel
-
matig op slijtage of beschadiging. Als de aansluitkabel of andere
delen beschadigd zijn, stuur het apparaat resp. uitsluitend het
verwarmingselement dan a.u.b. ter controle en reparatie naar
onze klantenservice. Ondeskundige reparaties kunnen ernstige
gevaren
voor de gebruiker veroorzaken en hebben uitsluiting van
de garantie tot gevolg.
LET OP:
Het apparaat en het windscherm
zijn tijdens de werking heel
heet!
Open de behuizing van het apparaat in geen geval. Er bestaat
gevaar voor een elektrische schok.
De fabrikant aanvaardt geen aansprakelijkheid bij foutieve montage, bij ondeskundig of foutief gebruik of
als reparaties door niet geautoriseerde personen worden uitgevoerd.
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
Stand 21.2.2020
47 von 84
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
1. Verwijder alle verpakkingsmaterialen. Houd verpakkingsmateriaal uit de buurt van kinderen -
gevaar voor verstikking!
2. Reinig alle delen met een vochtige doek, zoals beschreven in het hoofdstuk „Reiniging en onder-
houd“.
3. Schuif de poten (11) door de openingen aan de legplank (10).
4. Stel het onderstel op en draai indien nodig de poten zodanig dat het apparaat stabiel staat. Steek
indien nodig de pootafdekdoppen op het uiteinde van de poten.
5. Steek de buizen (9) boven in de openingen van de legplank.
6. Steek de inzet (8) met lichte druk op het onderstel.
7. Bevestig de afstandshouders (6) in de daarvoor beoogde uitsparingen van de inzet. De kant met
de drie openingen moet hierbij naar boven wijzen.
8. Sluit de meegeleverde handgrepen (12) in de grille behuizing inzet (8).
9. Druk erbij de grepen van beneden in de juiste sleuf van het behuizing inzet tot dat deze inklikt.
Door middel van de handgrepen veilig vervoer van het apparaat is gegarandeerd.
10. Monteer de legplank aan de zijkant (7), doordat u de breedste kant van de legplanken van de zij-
kant op de betreffende houder bij de inzet drukt.
11. Plaats de waterbak (5) in de opening van de inzet. Let er hierbij op dat de twee openingen aan
de waterbak naar de uitsparing voor het verwarmingselement (4) bij de inzet naar voren wijzen.
12. Controleer of de barbecuetafel stabiel staat.
Vul de waterbak met minstens 1.300 ml water. Gebruik de barbecue nooit, zonder
dat u eerst water in de waterbak heeft gedaan.
13. Plaats het verwarmingselement (4) in de barbecue. Aan de inzet bevindt zich een passende uit-
sparing voor de controle-eenheid. Zet het verwarmingselement goed vast, omdat anders de inge-
bouwde veiligheidsschakelaar aan de onderkant van de controle/eenheid voorkomt dat het appa-
raat kan worden ingeschakeld.
14. Leg de grillplaat (3) op de barbecue.
15. Installeer het windscherm (2), de inkervingen van het windscherm moeten hierbij naar beneden
wijzen. Steek nu zo nodig het kleine legrooster (1) in het windscherm.
16. Controleer of alle delen correct gemonteerd zijn.
17. Sluit het apparaat op een stopcontact (wisselstroom 230 V~, 50 Hz) aan.
MONTEREN EN IN GEBRUIK NEMEN
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
48 von 84
Stand 21.2.2020
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
BEDIENEN
1. Bereid het apparaat voor zoals beschreven in het hoofdstuk „Monteren en in gebruik nemen“.
2. Controleer of alle delen correct gemonteerd zijn en of de barbecuetafel stabiel staat.
3. U mag het apparaat binnen om veiligheidsredenen uitsluitend als tafelgrill gebruiken. Als
staande grill mag het apparaat uitsluitend op beschermde plekken buitenshuis worden gebruikt.
4. Sluit het apparaat m.b.v. de aansluitkabel op het stroomnet aan (wisselstroom, 230 V~, 50 Hz)
aan.
5. Stel de draaischakelaar in op de gewenste temperatuur.
6. Als de noodzakelijke temperatuur bereikt is, kunt u beginnen met barbecuen.
7. Als u het apparaat voor de eerste keer gebruikt, kan een geringe rookontwikkeling optreden.
8. Er kan door het water in de waterbak eveneens een beetje stoom worden gevormd. Het water
voorkomt dat de plek onder de barbecue belast wordt door te hoge temperaturen.
9. Let er a.u.b. op dat het water steeds de bodem van de bak bedekt. Als dit niet het geval is, vul dan
a.u.b. water bij.
Schakel het apparaat hiervoor uit en laat het iets afkoelen. Let op dat er geen waterspetters op
de hete spiralen terechtkomen. De grillplaat beschikt over een kleine uitsparing waardoor u
het water eenvoudig kunt bijvullen zonder de hete grillplaat van het apparaat te hoeven nemen.
10. Dek de barbecueplaat a.u.b. niet compleet met aluminiumfolie of andere voorwerpen af om overver-
hitting van het apparaat te vermijden. U kunt natuurlijk wel de normaal in de handel verkrijgbare
schalen van aluminium gebruiken en u kunt in aluminium gewikkelde levensmiddelen barbe-
cuen, zoals bijv. aardappelen.
11. Raak de grillplaat niet aan terwijl het apparaat in bedrijf is, omdat er gevaar voor verbranding
bestaat. Ook na het grillen blijft de plaat nog enige tijd heet.
12. Ingevroren levensmiddelen moeten volledig ontdooid zijn, voordat ze gebarbecued worden.
13. Om een optimaal barbecue-resultaat te verkrijgen moet het vlees of de groente regelmatig omge-
draaid worden.
14. Het kan voorkomen dat er tijdens het barbecuen vet omlaag spat. Zorg evt. voor een bescherming
van de vloer waarop het apparaat staat, om beschadiging door omlaag spattend vet te voorkomen.
15. Als u met grillen stopt, draait u de regelaar naar positie „MIN“ en trekt u daarna de stekker uit
het stopcontact.
LET OP:
Het apparaat en het windscherm zijn tijdens de werking heel heet!
GRILLEN ZONDER ONDERSTEL
U kunt de barbecue natuurlijk ook zonder het onderstel gebruiken. Als u het apparaat binnen wilt ge-
bruiken, dan mag dit om veiligheidsredenen uitsluitend zonder onderstel gebeuren. Als staande grill
mag u het apparaat uitsluitend buiten gebruiken.
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
Stand 21.2.2020
49 von 84
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
REINIGING VAN HET APPARAAT
Laat het apparaat afkoelen, voordat u het reinigt.
Voordat u het apparaat gaat reinigen, schakelt u het uit en trekt u de stekker uit
het stopcontact.
Het apparaat en de aansluitkabel mogen niet in water of een andere vloeistof wor-
den gedompeld.
1. Het apparaat en de aansluitkabel mogen niet in water of een andere vloeistof worden gedompeld.
2. Veeg het onderstel, het legrooster, de grillplaat, de legplanken en de kunststof inzet af met een
vochtige doek een beetje afwasmiddel. Gebruik geen scherpe schuurmiddelen, staalwol, meta-
len voorwerpen, desinfecterende middelen of hete schoonmaakmiddelen, omdat deze het appa-
raat kunnen beschadigen.
3. De waterbak moet volledig afgekoeld zijn, voordat u de bak verwijdert om hem leeg te maken. U
kunt de grillplaat zo nodig in de vaatwasser reinigen. Wij adviseren handmatige reiniging, omdat
aluminium in de vaatwasser kan verkleuren. Dergelijke verkleuringen zijn niet schadelijk voor de
gezondheid en geen reden voor reclamatie.
4. Het apparaat moet volkomen droog zijn, voordat u het weer mag gebruiken.
5. Berg de volledig droge barbecue op een droge en veilige plaats op om het apparaat tegen stof,
stoten, hitte en vocht te beschermen.
Hiervoor bereidt u het apparaat voor zoals beschreven en zet u de inzet met de correct ingebouw-
de en gevulde waterbak, het verwarmingselement en de grillplaat op een geschikt, egaal oppervlak.
Vul de waterbak met minstens 1.300 ml water. Gebruik de barbecue nooit, zonder
dat u eerst water in de waterbak heeft gedaan.
RECEPTEN
Grilltijden
De in de navolgende tabel aangegeven grilltijden zijn slechts grove richtwaarden, omdat meerdere
factoren zoals de kwaliteit en dikte van de levensmiddelen die u wilt barbecuen, belangrijk zijn voor
het resultaat. Houd het vlees of de groente daarom steeds in het oog, om het optimale barbecuere-
sultaat te verkrijgen.
Soort vlees Voorbereiding Grilltijd ca.
Varkensspek in lapjes 12–14 min. aan elke kant
Runderfilet, 200 gr. 7–8 min. aan elke kant
Rundersteak, 200 g 12–14 min. aan elke kant
T-Bone steak, 500 g 14–16 min. aan elke kant
Cevapcici op een spies steken 8 min. aan elke kant
Braadworst, dun 5 min. aan elke kant
Vlees
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
50 von 84
Stand 21.2.2020
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
Soort Voorbereiding Grilltijd ca.
Courgettes, 2 cm dikke plakken 4–5 min. aan elke kant
Tomaten in aluminiumfolie wikkelen,
meermaals omdraaien
8–9 min. in totaal
Venkel in aluminiumfolie wikkelen 10–12 min. in totaal
Paddestoelen op een spies steken 12 min.
Aardappel in folie, middelgroot meermaals omdraaien 60–70 min.
Maïskolven van tevoren 10 min. in water
met zout koken, meermaals
omdraaien
12–14 min.
Appelen in aluminiumfolie wikkelen,
meermals omdraaien
10–12 min.
Aubergines 2 cm dikke plakken 7–8 min. aan elke kant
Groente en Fruit
Vis
Soort Vis Voorbereiding Grilltijd ca.
Roodbaarsfilet/Zalmfilet in aluminiumfolie 9–10 min. aan elke kant
Garnalen, gepeld op een spies steken 5–-6 min. aan elke kant
De volgende marinades zijn geschikt voor steaks van rundvlees, varkensvlees, lamsvlees of gevogelte.
De steaks in de marinade leggen of ze met marinade bestrijken en meerdere uren, het beste de hele
nacht, in de koelkast laten staan. Af en toe in de marinade omdraaien.
Vóór het grillen het vlees droogdeppen met een keukendoek. Met de rest van de marinade kunt u het
vlees tijdens het grillen bestrijken.
Marinades (voor 4 stukken vlees)
Soort vlees Voorbereiding Grilltijd ca.
Braadworst, dik 6 min. aan elke kant
Worst van varkensvlees, ring elke 2 cm schuin insnijden 6 min. aan elke kant
Bockworst elke 2 cm schuin insnijden 6 min. aan elke kant
Leverkaas, 1,5 cm dik 5 min. aan elke kant
Gevulde hamlappen in aluminiumfolie wikkelen 5 min. aan elke kant
Hamburgers 10–12 min. aan elke kant
Vleesspiezen, klein 11–12 min. aan elke kant
Vleesspiezen, groot 14–16 min. aan elke kant
Varkenssteak 10–12 min. aan elke kant
Kippenborst 8–9 min. aan elke kant
Kippenbouten 12–14 min. aan elke kant
Konijnenbouten meermaals omdraaien 52–57 min. in totaal
Eendenborst eerst met de huidkant 16–18 min. aan elke kant
Lamskoteletten 9–10 min. aan elke kant
Spareribs, dun 10–12 min. aan elke kant
Spareribs, dik 17–20 min. aan elke kant
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
Stand 21.2.2020
51 von 84
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
Aziatische marinade (nr. 1)
1 el honing, 2 tl sambal oelek, 1 el rijstwijn,
8 el zoete ketjap (manis), 2 el sinaasappelsap,
2 el sherry
Alle ingrediënten door elkaar roeren en het vlees
ermee bestrijken.
Rozemarijnmarinade (nr. 2)
2 tl gedroogde rozemarijn, 4 teentjes knoflook,
4 jeneverbessen, 8 zwarte peperkorrels, 4 tl
mosterdzaad, 5 el olijfolie.
Alle ingrediënten, behalve de olie, in een vij-
zel fijn maken of bijv. met een ESGE-staafmixer
(molen). De massa met de olie vermengen en
het vlees ermee bestrijken.
Kerriemarinade (nr. 3)
2 tl kerriepoeder, een duimdik stuk verse gember,
50 ml droge witte wijn, 100 ml ananassap
Gember schillen en fijn wrijven, met de overige
ingrediënten mengen, het vlees ermee bestrij-
ken.
Citroenmarinade (nr. 4)
6 teentjes knoflook, 100 ml olijfolie, het sap en
de geraspte schil van 2 onbehandelde citroenen,
¼ tl peper
Teentjes knoflook fijn snijden, met citroenschil,
citroensap en peper verroeren, het vlees met de
marinade bestrijken.
Kokosmarinade (nr. 5)
1 onbehandelde citroen, 1 mespuntje cayenne-
peper, 1 duimdik stuk verse gember, 1 teentje
knoflook, 150 ml ongezoete kokosmelk
Gember schillen en fijn wrijven, knoflook schil-
len en fijn persen, citroenschil raspen, citroen
uitpersen. Gember, knoflook, citroenschil en ci-
troensap met de andere ingrediënten mengen,
het vlees in de marinade leggen.
Pittig-hete marinade (nr. 6)
1 ui, ½ rode chilipeper, 2 el olijfolie, 2 el
rietsuiker, 3 el azijn, 50 ml appelsap, 50 ml
tomatensap, 2 tl worcestersaus, 2 jeneverbessen
Ui en chilipeper in kleine blokjes snijden, even
in een pan met olie glazig aanbraden. Suiker,
azijn en appelsap toevoegen, even opkoken. Van
het fornuis nemen. Tomatensap, worcestersaus
en klein gedrukte jeneverbessen toevoegen. La-
ten afkoelen en dan het vlees erin marineren.
Kiproulade
4 dunne kipschnitzels, zout, peper, 8 champig-
nons, 1 ui, 2 el olie, 120 g geraspte Goudse
kaas, 2 el olie, 2 tl majoraan, 4 rouladeklemmen
Schnitzels plat slaan, met zout en peper be-
strooien, ui in blokjes snijden, even in een pan
met olie glazig aanbraden. Champignons in
schijfjes snijden en even meebraden. Het ui-
champignon.mengsel over de schnitzels verde-
len, met geraspte kaas bestrooien. Schnitzels
oprollen en met de rouladeklemmen (of keu-
kengaren) bevestigen. 2 el olie met de majo-
raan mengen, roulades hiermee bestrijken, ca.
30 min. grillen, hierbij meermaals omdraaien en
steeds weer met de majoraan insmeren.
Aziatische eendenborst
4 kleine eendenborsten à ca. 250 g, marinade
nr. 1, 1 onbehandelde limoen
De eendenborsten ca. 6 uur marineren. Uit de
marinade nemen en droog deppen. Met de huid-
kant op het rooster leggen en grillen. Met de
resterende marinade bestrijken, na 25 min. om-
draaien en nog eens 12 min. braden. De een-
denborst met de limoenschil insmeren.
Recepten met vlees
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
52 von 84
Stand 21.2.2020
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
Vis moet in aluminiumfolie worden gewikkeld, voordat hij gegrild wordt. De folie moet van tevoren
steeds met olie ingesmeerd worden. Toch kan het gebeuren dat delen van de huid blijven hangen.
Roodbaarsfilet met tomatenkruiden
4 roodbaarsfilets à 200 g, marinade nr. 4, 2 to-
maten, 3 el basilicumblaadjes, 4 lenteuitjes,
4 stukken met olie ingesmeerde aluminiumfolie
De filets met de marinade bestrijken en min-
stens 2 uur marineren. Telkens 1 roodbaarsfi-
let op een stuk met olie ingesmeerde folie leg-
gen. Tomaten in schijven snijden, over de filets
verdelen. Basilicumblaadjes en tenslotte de in
schijven gesneden lente-uitjes op de tomaten
leggen. Aluminiumfolie dicht maken, op het
rooster leggen, aan elke kant ca. 12 min. grillen.
Garnalenspiezen
(als voorgerecht, als hoofdgerecht de dubbele
hoeveelheid nemen)
8 gepelde garnalen, ½ hoeveelheid van
marinade nr. 5, 4 met olie ingesmeerde houten
spiezen, 4 stukken aluminiumfolie
Telkens 2 garnalen op een houten spies steken,
met marinade bestrijken en minstens 1–1,5 uur
laten intrekken.
Telkens 1 spies op een stuk met olie ingesmeer-
de aluminiumfolie leggen en aan elke kant ca.
6–7 minuten grillen.
Heerlijke vis
Gekruide lamskoteletten met gegrilde groente
8 lamskoteletten, marinade nr. 2, 2 courgettes,
3 takjes peterselie, 2 teentjes knoflook, 2 el olie
Koteletten ca. 6 uur in de marinade marineren.
Aan elke kant ca. 8 min. grillen.
Courgette in de lengte in 2 cm dikke schijven
snijden. Knoflook en peterselie fijn hakken, met
de olie mengen. Courgette met de kruidenolie
bestrijken en aan elke kant ca. 5 min. grillen.
Tip: Serveer de koteletten met stokbrood.
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
Stand 21.2.2020
53 von 84
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
GARANTIEVOORWAARDEN
VERWIJDEREN VAN AFVAL / MILIEUBESCHERMING
Onze apparaten zijn geproduceerd met een hoge qualiteit voor een lange gebruik. Regelmatige
onderhoud en vakkundig reparaties door onze klantenservice verlengt de gebruiksduur. Wanneer
het apparat defekt is en kan niet meer gerepareerd worden, let op de volgende instructies. Dit
product mag niet samen met het normale huishoudelijke afval worden afgevoerd. U dient dit
product bij een voor het recycleren van elektrische of elektronische apparaten aangewezen ver-
zamelplaats in te leveren. Door het separaat inzamelen en recycleren van afvalproducten helpt u
mee bij het zuinig omgaan met de natuurlijke hulpbronnen en zorgt u ervoor dat het product op
een gezondheids- en milieuvriendelijke manier afgevoerd wordt.
De recepten in deze gebruiksaanwijzing zijn door de auteurs en door UNOLD AG zorgvuldig ontwik-
keld en getest. Een garantie kan er echter niet worden aanvaard. De auteurs en/of UNOLD AG en
haar gemachtigden kunnen in geen geval aansprakelijk worden gesteld voor letsel, materiële schade
en financiële schade.
Wij geven op onze apparaten een garantietermijn van 24 maanden (12 maanden bij commerciële gebruik),
gerekend vanaf de dag van aanschaf. Deze garantie geldt voor schade, die bij correct gebruik aantoonbaar is
veroorzaakt door een fout in de productie. Binnen de garantietermijn verhelpen wij materiaal- en productiefou-
ten door herstelling of vervanging naar onze keuze. Onze garantie is slechts geldig voor in Duitsland en Oos-
tenrijk verkopte apparaten. In andere landen a.u.b. de importeur aanspreken. Apparaaten, waarvoor garantie in
aanspraak wordt genomen, moeten ons samen met een kopie van de machineel gegenereerde kassabon waaruit
de koopdatum duidelijk wordt, alsmede een beschrijving van de fout goed verpakt aan onze klantenservice
worden toegezonden. U kunt een retourbon afdrukken op onze website www.unold.de/ruecksendung. (alleen voor
inzendingen uit Duitsland en Oostenrijk). De garantie dekt geen schade veroorzaakt door slijtage, onbehoorlijk
gebruik/foutieve handelingen en niet-naleving van de onderhouds- en reinigingsaanwijzingen. Het recht op
garantie vervalt, wanneer reparaties of manipulaties aan het apparaat door derden worden doorgevoerd. Even-
tuele rechten van de eindgebruiker t.o.v. de verkoper of distributeur worden door deze garantie niet aangetast.
Copyright UNOLD AG | www.unold.de

Documenttranscriptie

Copyright UNOLD AG | www.unold.de INHALTSVERZEICHNIS Bedienungsanleitung Modell 58565 Notice d’utilisation modèle 58565 Technische Daten..................................... 10 Spécification technique ............................ 33 Symbolerklärung....................................... 10 Explication des symboles........................... 33 Sicherheitshinweise.................................. 10 Consignes de sécurité............................... 33 Montieren und in Betrieb nehmen.............. 13 Montage et mise en service........................ 36 Bedienen................................................. 14 Utilisation................................................ 37 Grillen ohne Gestell.................................. 16 Griller sans châssis................................... 38 Reinigen und Pflegen................................ 16 Nettoyage et entretien............................... 38 Rezeptideen............................................. 17 Recettes.................................................. 38 Garantiebestimmungen............................. 21 Conditions de Garantie.............................. 43 Entsorgung / Umweltschutz....................... 21 Traitement des déchets / Informationen für den Fachhandel.............. 21 Protection de l’environnement.................... 43 Service-Adressen...................................... 22 Service.................................................... 22 Instructions for use Model 58565 Gebruiksaanwijzing model 58565 Technical Specifications............................ 23 Technische gegevens ................................ 44 Explanation of symbols.............................. 23 Verklaring van de symbolen........................ 44 Important Safeguards................................ 23 Veiligheidsvoorschriften............................. 44 Assembly and preparation for operation...... 26 Monteren en in gebruik nemen................... 47 Operation................................................. 27 Bedienen................................................. 48 Grilling without the stand.......................... 28 Grillen zonder onderstel............................ 48 Cleaning the appliance ............................. 28 Reiniging van het apparaat ....................... 49 Recipes................................................... 28 Recepten................................................. 49 Guarantee Conditions................................ 32 Garantievoorwaarden................................. 53 Waste Disposal/Environmental Protection.... 32 Verwijderen van afval/Milieubescherming.... 53 Service.................................................... 22 Service.................................................... 22 Copyright UNOLD AG | www.unold.de DE EINZELTEILE DE EN Ab Seite 10 1 Ablagegitter FR Page 33 1 Tablette grillagée EN 2 Windschutz Grillplatte 2 3 Coupe-vent Plaque du grill FR 3 4 Heizelement mit Kontrolleinheit 4 NL 5 Wasserwanne Élément chauffant avec unité de contrôle 6 Abstandshalter (4 Stück) Seitenablagen (2 Stück) 8 Einsatz Bac à eau Entretoise (4 pièces) Tablettes latérales (2 pièces) Plateau IT 7 5 6 7 8 9 Rohre (4 Stück) 10 Ablagefläche 9 Tubes (4 pièces) 11 Standfüße (4 Stück) 10 Surface de pose 12 Handgriff (vergrößerte Darstellung, 2 Stück) 11 Pieds (4 pièces) 13 14 Gummi-Füße (4 Stück) Kunststoff-Winkel (4-Stück) 12 13 Poignée (2 pièces) Pied caoutchouté (4 pièces) 14 Supports en plastique (4 p.) Page 23 1 Gridwork shelf 2 Wind shield 3 Grill plate 4 Heating element with control unit NL PL Pagina 44 1 Legrooster 2 Windscherm 3 Grillplaat 5 6 7 8 Water tray Spacers (4 x) Side trays (2 x) Insert 5 6 7 8 Verwarmingselement met controle-eenheid Waterbak Afstandshouder (4 stuks) Legplanken aan zijkant (2 stuks) Inzet 9 Tubes (4 x) 9 Buizen (4 stuks) 10 Tray 10 Legplank 11 12 13 14 Legs (4 x) Handle (2x) Rubber feet (4 x) Brackets (4 x) 11 12 13 14 Poten (4 stuks) Handvat (2 stuks) Rubberen voetjes (4 stuks) Hoeken (4 stuks) Stand 21.2.2020 4 ES 7 von 84 Copyright UNOLD AG | www.unold.de DE EN FR NL IT ES PL GEBRUIKSAANWIJZING MODEL 58565 TECHNISCHE GEGEVENS Vermogen: 1.600 W, 230 V~, 50 Hz Afmetingen: Ca. 86,6 x 46,5 x 86,0 cm (lxb/dxh) Aansluitkabel: Ca. 140 cm Gewicht: Ca. 5,3 kg Uitrusting:  Hoogwaardige gietijzeren grillplaat om snel te grillen, grillplaat van spuitgietaluminium met anti-aanbaklaag voor eenvoudige reiniging, afgedekt verwarmingselement, extra groot grilloppervlak 36,4 x 25,0 cm, traploze temperatuurregeling, compleet uit elkaar te halen, stabiele tafel met grote legplank, bovendien legplanken aan de zijkant insteekbaar, insteekbaar windscherm met legrooster, als tafelgrill met en zonder windscherm te gebruiken, alle onderdelen (behalve verwarmingselement en aluminium waterschaal) geschikt voor de vaatwasser, oververhittingsbeveiliging Wijzigingen en vergissingen in de uitrustingskenmerken, techniek, kleuren en design voorbehouden. VERKLARING VAN DE SYMBOLEN Dit symbool wijst op eventuele gevaren die letsel tot gevolg kunnen hebben of tot schade aan het apparaat leiden. Dit symbool wijst op een eventueel verbrandingsgevaar. Ga hier altijd zeer voorzichtig te werk. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN Lees de volgende aanwijzingen a.u.b. door en bewaar ze goed. 1. Dit apparaat kan door kinderen vanaf 8 jaar worden gebruikt en door personen die over gebrekkige fysieke, sensorische of geestelijke vaardigheden of gebrek aan ervaring en/of kennis beschikken, mits zij onder toezicht staan of instructies hebben gekregen aangaande het veilige gebruik van dit apparaat en de hieruit resulterende gevaren begrepen hebben. 2. Kinderen mogen niet met het apparaat spelen. 3. Reiniging en onderhoud door de gebruiker mogen niet door kinderen worden uitgevoerd, tenzij deze ouder dan 8 jaar zijn en onder toezicht staan. 4. Berg het apparaat en de kabel op buiten bereik van kinderen onder de 8 jaar. 5. VOORZICHTIG - delen van dit product kunnen zeer heet worden en brandwonden veroorzaken! Wees in aanwezigheid van kinderen en kwetsbare personen bijzonder voorzichtig. 44 von 84 Stand 21.2.2020 Copyright UNOLD AG | www.unold.de 6. Sluit het apparaat uitsluitend aan op wisselstroom met spanning overeenkomstig het typeplaatje. 7. Dit apparaat mag niet met een externe tijdklok of met een afstandsbediening bediend worden. 8. Dompel het apparaat nooit in water of andere vloeistoffen. 9. Het apparaat en de aansluitkabel mogen niet in de vaatwasser gereinigd worden. 10. Het apparaat is uitsluitend bedoeld voor huishoudelijke doeleinden of soortgelijke doeleinden, bijv. ƒ kitchenettes in winkels, kantoren of andere werkplaatsen, ƒ landbouwbedrijven, ƒ voor gebruik door gasten in hotels, motels of andere toeristische accommodaties, ƒ in privé pensions of vakantiewoningen. 11. De elektrische barbecue mag, met uitzondering van de waterbak, niet in contact komen met water of andere vloeistoffen. Als dit toch eens gebeurt, moeten alle delen volkomen droog zijn, voordat het apparaat weer gebruikt wordt. 12. Raak het apparaat of de aansluitkabel nooit met natte handen aan. 13. Zet het apparaat om veiligheidsredenen nooit neer op hete oppervlakken, een metalen dienblad of op een natte ondergrond. Het apparaat en de kabel mogen niet in de buurt van open vuur gebruikt worden. 14. Gebruik de elektrische barbecue steeds op een vrij en effen oppervlak. 15. Als u het apparaat als tafelgrill gebruikt, let dan op dat de aansluitkabel niet over de rand van het werkvlak heen hangt, omdat dit anders ongevallen kan veroorzaken, als bijv. kleine kinderen aan de kabel trekken. 16. U mag het apparaat binnen om veiligheidsredenen uitsluitend als tafelgrill gebruiken. Als staande grill mag het apparaat uitsluitend op beschermde plekken buitenshuis worden gebruikt. 17. De aansluitkabel mag niet onder het apparaat doorlopen of met hete delen van het apparaat in contact komen, omdat de kabel anders beschadigd kan worden. 18. Als u een verlengkabel gebruikt, controleer dan eerst of de kabel intact is, omdat de kabel anders oververhit kan raken. Stand 21.2.2020 45 von 84 DE EN FR NL IT ES PL Copyright UNOLD AG | www.unold.de DE EN FR NL IT ES PL 19. Als u een kabeltrommel voor de verlengkabel gebruikt, moet deze verlengkabel compleet afgerold worden, om oververhitting te vermijden. 20. Gebruik de elektrische barbecue alleen met een volle waterbak, omdat de bodem van de barbecue anders oververhit raakt. 21. De elektrische barbecue mag uitsluitend binnenshuis of op beschermde plekken buitenshuis (balkon, terras) gebruikt worden. 22. Zet de elektrische barbecue, als deze in werking is, nooit direct bij een wand neer of in de buurt van ontvlambare materialen, zoals bijv. gordijnen. 23. Gebruik geen houtskool of andere brandbare materialen. 24. Dek de elektrische barbecue, als deze in werking is, nooit met aluminiumfolie of andere materialen af, om oververhitting van het apparaat te vermijden. 25. Raak de barbecue en het rooster niet aan, zo lang deze nog heet zijn – verbrandingsgevaar! 26. Om schade te vermijden, mag het apparaat niet met toebehoren van andere fabrikanten of andere merken worden gebruikt. 27. Trek de netstekker uit het stopcontact nadat u het apparaat heeft gebruikt en voordat u het gaat reinigen. Laat het apparaat nooit zonder toezicht achter, als de netstekker in het stopcontact steekt. 28. Reinig het apparaat na elk gebruik (hoofdstuk „Reiniging en onderhoud“). 29. Controleer het apparaat, de stekker en de aansluitkabel regelmatig op slijtage of beschadiging. Als de aansluitkabel of andere delen beschadigd zijn, stuur het apparaat resp. uitsluitend het verwarmingselement dan a.u.b. ter controle en reparatie naar onze klantenservice. Ondeskundige reparaties kunnen ernstige gevaren voor de gebruiker veroorzaken en hebben uitsluiting van de garantie tot gevolg. LET OP: Het apparaat en het windscherm zijn tijdens de werking heel heet! Open de behuizing van het apparaat in geen geval. Er bestaat gevaar voor een elektrische schok. De fabrikant aanvaardt geen aansprakelijkheid bij foutieve montage, bij ondeskundig of foutief gebruik of als reparaties door niet geautoriseerde personen worden uitgevoerd. 46 von 84 Stand 21.2.2020 Copyright UNOLD AG | www.unold.de DE MONTEREN EN IN GEBRUIK NEMEN 1. Verwijder alle verpakkingsmaterialen. Houd verpakkingsmateriaal uit de buurt van kinderen gevaar voor verstikking! 2. Reinig alle delen met een vochtige doek, zoals beschreven in het hoofdstuk „Reiniging en onderhoud“. FR NL 3. Schuif de poten (11) door de openingen aan de legplank (10). 4. Stel het onderstel op en draai indien nodig de poten zodanig dat het apparaat stabiel staat. Steek indien nodig de pootafdekdoppen op het uiteinde van de poten. IT ES 5. Steek de buizen (9) boven in de openingen van de legplank. 6. Steek de inzet (8) met lichte druk op het onderstel. 7. Bevestig de afstandshouders (6) in de daarvoor beoogde uitsparingen van de inzet. De kant met de drie openingen moet hierbij naar boven wijzen. 8. Sluit de meegeleverde handgrepen (12) in de grille behuizing inzet (8). 9. Druk erbij de grepen van beneden in de juiste sleuf van het behuizing inzet tot dat deze inklikt. Door middel van de handgrepen veilig vervoer van het apparaat is gegarandeerd. 10. Monteer de legplank aan de zijkant (7), doordat u de breedste kant van de legplanken van de zijkant op de betreffende houder bij de inzet drukt. 11. Plaats de waterbak (5) in de opening van de inzet. Let er hierbij op dat de twee openingen aan de waterbak naar de uitsparing voor het verwarmingselement (4) bij de inzet naar voren wijzen. 12. Controleer of de barbecuetafel stabiel staat. Vul de waterbak met minstens 1.300 ml water. Gebruik de barbecue nooit, zonder dat u eerst water in de waterbak heeft gedaan. 13. Plaats het verwarmingselement (4) in de barbecue. Aan de inzet bevindt zich een passende uitsparing voor de controle-eenheid. Zet het verwarmingselement goed vast, omdat anders de ingebouwde veiligheidsschakelaar aan de onderkant van de controle/eenheid voorkomt dat het apparaat kan worden ingeschakeld. 14. Leg de grillplaat (3) op de barbecue. 15. Installeer het windscherm (2), de inkervingen van het windscherm moeten hierbij naar beneden wijzen. Steek nu zo nodig het kleine legrooster (1) in het windscherm. 16. Controleer of alle delen correct gemonteerd zijn. 17. Sluit het apparaat op een stopcontact (wisselstroom 230 V~, 50 Hz) aan. Stand 21.2.2020 EN 47 von 84 PL Copyright UNOLD AG | www.unold.de DE EN FR NL IT ES PL BEDIENEN 1. Bereid het apparaat voor zoals beschreven in het hoofdstuk „Monteren en in gebruik nemen“. 2. Controleer of alle delen correct gemonteerd zijn en of de barbecuetafel stabiel staat. 3. U mag het apparaat binnen om veiligheidsredenen uitsluitend als tafelgrill gebruiken. Als staande grill mag het apparaat uitsluitend op beschermde plekken buitenshuis worden gebruikt. 4. Sluit het apparaat m.b.v. de aansluitkabel op het stroomnet aan (wisselstroom, 230 V~, 50 Hz) aan. 5. Stel de draaischakelaar in op de gewenste temperatuur. 6. Als de noodzakelijke temperatuur bereikt is, kunt u beginnen met barbecuen. 7. Als u het apparaat voor de eerste keer gebruikt, kan een geringe rookontwikkeling optreden. 8. Er kan door het water in de waterbak eveneens een beetje stoom worden gevormd. Het water voorkomt dat de plek onder de barbecue belast wordt door te hoge temperaturen. 9. Let er a.u.b. op dat het water steeds de bodem van de bak bedekt. Als dit niet het geval is, vul dan a.u.b. water bij. Schakel het apparaat hiervoor uit en laat het iets afkoelen. Let op dat er geen waterspetters op de hete spiralen terechtkomen. De grillplaat beschikt over een kleine uitsparing waardoor u het water eenvoudig kunt bijvullen zonder de hete grillplaat van het apparaat te hoeven nemen. 10. Dek de barbecueplaat a.u.b. niet compleet met aluminiumfolie of andere voorwerpen af om oververhitting van het apparaat te vermijden. U kunt natuurlijk wel de normaal in de handel verkrijgbare schalen van aluminium gebruiken en u kunt in aluminium gewikkelde levensmiddelen barbecuen, zoals bijv. aardappelen. 11. Raak de grillplaat niet aan terwijl het apparaat in bedrijf is, omdat er gevaar voor verbranding bestaat. Ook na het grillen blijft de plaat nog enige tijd heet. 12. Ingevroren levensmiddelen moeten volledig ontdooid zijn, voordat ze gebarbecued worden. 13. Om een optimaal barbecue-resultaat te verkrijgen moet het vlees of de groente regelmatig omgedraaid worden. 14. Het kan voorkomen dat er tijdens het barbecuen vet omlaag spat. Zorg evt. voor een bescherming van de vloer waarop het apparaat staat, om beschadiging door omlaag spattend vet te voorkomen. 15. Als u met grillen stopt, draait u de regelaar naar positie „MIN“ en trekt u daarna de stekker uit het stopcontact. LET OP: Het apparaat en het windscherm zijn tijdens de werking heel heet! GRILLEN ZONDER ONDERSTEL U kunt de barbecue natuurlijk ook zonder het onderstel gebruiken. Als u het apparaat binnen wilt gebruiken, dan mag dit om veiligheidsredenen uitsluitend zonder onderstel gebeuren. Als staande grill mag u het apparaat uitsluitend buiten gebruiken. 48 von 84 Stand 21.2.2020 Copyright UNOLD AG | www.unold.de Hiervoor bereidt u het apparaat voor zoals beschreven en zet u de inzet met de correct ingebouwde en gevulde waterbak, het verwarmingselement en de grillplaat op een geschikt, egaal oppervlak. Vul de waterbak met minstens 1.300 ml water. Gebruik de barbecue nooit, zonder dat u eerst water in de waterbak heeft gedaan. NL IT Laat het apparaat afkoelen, voordat u het reinigt. Voordat u het apparaat gaat reinigen, schakelt u het uit en trekt u de stekker uit het stopcontact. Het apparaat en de aansluitkabel mogen niet in water of een andere vloeistof worden gedompeld. 1. Het apparaat en de aansluitkabel mogen niet in water of een andere vloeistof worden gedompeld. 2. Veeg het onderstel, het legrooster, de grillplaat, de legplanken en de kunststof inzet af met een vochtige doek een beetje afwasmiddel. Gebruik geen scherpe schuurmiddelen, staalwol, metalen voorwerpen, desinfecterende middelen of hete schoonmaakmiddelen, omdat deze het apparaat kunnen beschadigen. 3. De waterbak moet volledig afgekoeld zijn, voordat u de bak verwijdert om hem leeg te maken. U kunt de grillplaat zo nodig in de vaatwasser reinigen. Wij adviseren handmatige reiniging, omdat aluminium in de vaatwasser kan verkleuren. Dergelijke verkleuringen zijn niet schadelijk voor de gezondheid en geen reden voor reclamatie. 4. Het apparaat moet volkomen droog zijn, voordat u het weer mag gebruiken. 5. Berg de volledig droge barbecue op een droge en veilige plaats op om het apparaat tegen stof, stoten, hitte en vocht te beschermen. RECEPTEN Grilltijden De in de navolgende tabel aangegeven grilltijden zijn slechts grove richtwaarden, omdat meerdere factoren zoals de kwaliteit en dikte van de levensmiddelen die u wilt barbecuen, belangrijk zijn voor het resultaat. Houd het vlees of de groente daarom steeds in het oog, om het optimale barbecueresultaat te verkrijgen. Vlees Stand 21.2.2020 Voorbereiding op een spies steken EN FR REINIGING VAN HET APPARAAT Soort vlees Varkensspek in lapjes Runderfilet, 200 gr. Rundersteak, 200 g T-Bone steak, 500 g Cevapcici Braadworst, dun DE Grilltijd ca. 12–14 min. aan elke kant 7–8 min. aan elke kant 12–14 min. aan elke kant 14–16 min. aan elke kant 8 min. aan elke kant 5 min. aan elke kant 49 von 84 ES PL Copyright UNOLD AG | www.unold.de DE EN FR NL IT ES PL Soort vlees Braadworst, dik Worst van varkensvlees, ring Bockworst Leverkaas, 1,5 cm dik Gevulde hamlappen Hamburgers Vleesspiezen, klein Vleesspiezen, groot Varkenssteak Kippenborst Kippenbouten Konijnenbouten Eendenborst Voorbereiding elke 2 cm schuin insnijden elke 2 cm schuin insnijden in aluminiumfolie wikkelen meermaals omdraaien eerst met de huidkant Lamskoteletten Spareribs, dun Spareribs, dik Grilltijd ca. 6 min. aan elke kant 6 min. aan elke kant 6 min. aan elke kant 5 min. aan elke kant 5 min. aan elke kant 10–12 min. aan elke kant 11–12 min. aan elke kant 14–16 min. aan elke kant 10–12 min. aan elke kant 8–9 min. aan elke kant 12–14 min. aan elke kant 52–57 min. in totaal 16–18 min. aan elke kant 9–10 min. aan elke kant 10–12 min. aan elke kant 17–20 min. aan elke kant Vis Soort Vis Roodbaarsfilet/Zalmfilet Garnalen, gepeld Voorbereiding in aluminiumfolie op een spies steken Grilltijd ca. 9–10 min. aan elke kant 5–-6 min. aan elke kant Groente en Fruit Soort Courgettes, 2 cm dikke plakken Voorbereiding Grilltijd ca. 4–5 min. aan elke kant Tomaten in aluminiumfolie wikkelen, meermaals omdraaien in aluminiumfolie wikkelen op een spies steken meermaals omdraaien van tevoren 10 min. in water met zout koken, meermaals omdraaien in aluminiumfolie wikkelen, meermals omdraaien 8–9 min. in totaal Venkel Paddestoelen Aardappel in folie, middelgroot Maïskolven Appelen Aubergines 2 cm dikke plakken 10–12 min. in totaal 12 min. 60–70 min. 12–14 min. 10–12 min. 7–8 min. aan elke kant Marinades (voor 4 stukken vlees) De volgende marinades zijn geschikt voor steaks van rundvlees, varkensvlees, lamsvlees of gevogelte. De steaks in de marinade leggen of ze met marinade bestrijken en meerdere uren, het beste de hele nacht, in de koelkast laten staan. Af en toe in de marinade omdraaien. Vóór het grillen het vlees droogdeppen met een keukendoek. Met de rest van de marinade kunt u het vlees tijdens het grillen bestrijken. 50 von 84 Stand 21.2.2020 Copyright UNOLD AG | www.unold.de DE Aziatische marinade (nr. 1) Teentjes knoflook fijn snijden, met citroenschil, 1 el honing, 2 tl sambal oelek, 1 el rijstwijn, citroensap en peper verroeren, het vlees met de 8 el zoete ketjap (manis), 2 el sinaasappelsap, marinade bestrijken. EN Kokosmarinade (nr. 5) FR 2 el sherry Alle ingrediënten door elkaar roeren en het vlees ermee bestrijken. 1 onbehandelde citroen, 1 mespuntje cayennepeper, 1 duimdik stuk verse gember, 1 teentje Rozemarijnmarinade (nr. 2) knoflook, 150 ml ongezoete kokosmelk 2 tl gedroogde rozemarijn, 4 teentjes knoflook, Gember schillen en fijn wrijven, knoflook schil- 4 jeneverbessen, 8 zwarte peperkorrels, 4 tl len en fijn persen, citroenschil raspen, citroen mosterdzaad, 5 el olijfolie. uitpersen. Gember, knoflook, citroenschil en ci- Alle ingrediënten, behalve de olie, in een vij- troensap met de andere ingrediënten mengen, zel fijn maken of bijv. met een ESGE-staafmixer het vlees in de marinade leggen. (molen). De massa met de olie vermengen en het vlees ermee bestrijken. Pittig-hete marinade (nr. 6) 1 ui, ½ rode chilipeper, 2 el olijfolie, 2 el Kerriemarinade (nr. 3) rietsuiker, 3 el azijn, 50 ml appelsap, 50 ml 2 tl kerriepoeder, een duimdik stuk verse gember, tomatensap, 2 tl worcestersaus, 2 jeneverbessen 50 ml droge witte wijn, 100 ml ananassap Ui en chilipeper in kleine blokjes snijden, even Gember schillen en fijn wrijven, met de overige in een pan met olie glazig aanbraden. Suiker, ingrediënten mengen, het vlees ermee bestrij- azijn en appelsap toevoegen, even opkoken. Van ken. het fornuis nemen. Tomatensap, worcestersaus en klein gedrukte jeneverbessen toevoegen. La- Citroenmarinade (nr. 4) 6 teentjes knoflook, 100 ml olijfolie, het sap en ten afkoelen en dan het vlees erin marineren. de geraspte schil van 2 onbehandelde citroenen, ¼ tl peper Recepten met vlees Kiproulade 30 min. grillen, hierbij meermaals omdraaien en 4 dunne kipschnitzels, zout, peper, 8 champig- steeds weer met de majoraan insmeren. nons, 1 ui, 2 el olie, 120 g geraspte Goudse kaas, 2 el olie, 2 tl majoraan, 4 rouladeklemmen Schnitzels plat slaan, met zout en peper bestrooien, ui in blokjes snijden, even in een pan met olie glazig aanbraden. Champignons in schijfjes snijden en even meebraden. Het uichampignon.mengsel over de schnitzels verdelen, met geraspte kaas bestrooien. Schnitzels oprollen en met de rouladeklemmen (of keukengaren) bevestigen. 2 el olie met de majo- Aziatische eendenborst 4 kleine eendenborsten à ca. 250 g, marinade nr. 1, 1 onbehandelde limoen De eendenborsten ca. 6 uur marineren. Uit de marinade nemen en droog deppen. Met de huidkant op het rooster leggen en grillen. Met de resterende marinade bestrijken, na 25 min. omdraaien en nog eens 12 min. braden. De eendenborst met de limoenschil insmeren. raan mengen, roulades hiermee bestrijken, ca. Stand 21.2.2020 51 von 84 NL IT ES PL Copyright UNOLD AG | www.unold.de DE EN FR Gekruide lamskoteletten met gegrilde groente Courgette in de lengte in 2 cm dikke schijven 8 lamskoteletten, marinade nr. 2, 2 courgettes, snijden. Knoflook en peterselie fijn hakken, met 3 takjes peterselie, 2 teentjes knoflook, 2 el olie de olie mengen. Courgette met de kruidenolie Koteletten ca. 6 uur in de marinade marineren. bestrijken en aan elke kant ca. 5 min. grillen. Aan elke kant ca. 8 min. grillen. Tip: Serveer de koteletten met stokbrood. NL IT ES PL Heerlijke vis Vis moet in aluminiumfolie worden gewikkeld, voordat hij gegrild wordt. De folie moet van tevoren steeds met olie ingesmeerd worden. Toch kan het gebeuren dat delen van de huid blijven hangen. Roodbaarsfilet met tomatenkruiden Garnalenspiezen 4 roodbaarsfilets à 200 g, marinade nr. 4, 2 to- (als voorgerecht, als hoofdgerecht de dubbele maten, 3 el basilicumblaadjes, 4 lenteuitjes, hoeveelheid nemen) 4 stukken met olie ingesmeerde aluminiumfolie 8 De filets met de marinade bestrijken en min- marinade nr. 5, 4 met olie ingesmeerde houten stens 2 uur marineren. Telkens 1 roodbaarsfi- spiezen, 4 stukken aluminiumfolie let op een stuk met olie ingesmeerde folie leg- Telkens 2 garnalen op een houten spies steken, gen. Tomaten in schijven snijden, over de filets met marinade bestrijken en minstens 1–1,5 uur verdelen. Basilicumblaadjes en tenslotte de in laten intrekken. schijven gesneden lente-uitjes op de tomaten Telkens 1 spies op een stuk met olie ingesmeer- leggen. Aluminiumfolie dicht maken, op het de aluminiumfolie leggen en aan elke kant ca. rooster leggen, aan elke kant ca. 12 min. grillen. 6–7 minuten grillen. 52 von 84 gepelde garnalen, ½ hoeveelheid van Stand 21.2.2020 Copyright UNOLD AG | www.unold.de DE GARANTIEVOORWAARDEN Wij geven op onze apparaten een garantietermijn van 24 maanden (12 maanden bij commerciële gebruik), gerekend vanaf de dag van aanschaf. Deze garantie geldt voor schade, die bij correct gebruik aantoonbaar is veroorzaakt door een fout in de productie. Binnen de garantietermijn verhelpen wij materiaal- en productiefou­ ten door herstelling of vervanging naar onze keuze. Onze garantie is slechts geldig voor in Duitsland en Oos­ tenrijk verkopte apparaten. In andere landen a.u.b. de importeur aanspreken. Apparaaten, waarvoor garantie in aanspraak wordt genomen, moeten ons samen met een kopie van de machineel gegenereerde kassabon waaruit de koopdatum duidelijk wordt, alsmede een beschrijving van de fout goed verpakt aan onze klantenservice worden toegezonden. U kunt een retourbon afdrukken op onze website www.unold.de/ruecksendung. (alleen voor inzendingen uit Duitsland en Oostenrijk). De garantie dekt geen schade veroorzaakt door slijtage, onbehoorlijk gebruik/foutieve handelingen en niet-naleving van de onderhouds- en reinigingsaanwijzingen. Het recht op garantie vervalt, wanneer reparaties of manipulaties aan het apparaat door derden worden doorgevoerd. Even­ tuele rechten van de eindgebruiker t.o.v. de verkoper of distributeur worden door deze garantie niet aangetast. VERWIJDEREN VAN AFVAL / MILIEUBESCHERMING Onze apparaten zijn geproduceerd met een hoge qualiteit voor een lange gebruik. Regelmatige onderhoud en vakkundig reparaties door onze klantenservice verlengt de gebruiksduur. Wanneer het apparat defekt is en kan niet meer gerepareerd worden, let op de volgende instructies. Dit product mag niet samen met het normale huishoudelijke afval worden afgevoerd. U dient dit product bij een voor het recycleren van elektrische of elektronische apparaten aangewezen ver­ zamelplaats in te leveren. Door het separaat inzamelen en recycleren van afvalproducten helpt u mee bij het zuinig omgaan met de natuurlijke hulpbronnen en zorgt u ervoor dat het product op een gezondheids- en milieuvriendelijke manier afgevoerd wordt. De recepten in deze gebruiksaanwijzing zijn door de auteurs en door UNOLD AG zorgvuldig ontwikkeld en getest. Een garantie kan er echter niet worden aanvaard. De auteurs en/of UNOLD AG en haar gemachtigden kunnen in geen geval aansprakelijk worden gesteld voor letsel, materiële schade en financiële schade. Stand 21.2.2020 53 von 84 EN FR NL IT ES PL
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84

Unold 58565 de handleiding

Categorie
Barbecues
Type
de handleiding