Documenttranscriptie
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
INHALTSVERZEICHNIS
Bedienungsanleitung Modell 58565
Notice d’utilisation modèle 58565
Technische Daten..................................... 10
Spécification technique ............................ 33
Symbolerklärung....................................... 10
Explication des symboles........................... 33
Sicherheitshinweise.................................. 10
Consignes de sécurité............................... 33
Montieren und in Betrieb nehmen.............. 13
Montage et mise en service........................ 36
Bedienen................................................. 14
Utilisation................................................ 37
Grillen ohne Gestell.................................. 16
Griller sans châssis................................... 38
Reinigen und Pflegen................................ 16
Nettoyage et entretien............................... 38
Rezeptideen............................................. 17
Recettes.................................................. 38
Garantiebestimmungen............................. 21
Conditions de Garantie.............................. 43
Entsorgung / Umweltschutz....................... 21
Traitement des déchets /
Informationen für den Fachhandel.............. 21
Protection de l’environnement.................... 43
Service-Adressen...................................... 22
Service.................................................... 22
Instructions for use Model 58565
Gebruiksaanwijzing model 58565
Technical Specifications............................ 23
Technische gegevens ................................ 44
Explanation of symbols.............................. 23
Verklaring van de symbolen........................ 44
Important Safeguards................................ 23
Veiligheidsvoorschriften............................. 44
Assembly and preparation for operation...... 26
Monteren en in gebruik nemen................... 47
Operation................................................. 27
Bedienen................................................. 48
Grilling without the stand.......................... 28
Grillen zonder onderstel............................ 48
Cleaning the appliance ............................. 28
Reiniging van het apparaat ....................... 49
Recipes................................................... 28
Recepten................................................. 49
Guarantee Conditions................................ 32
Garantievoorwaarden................................. 53
Waste Disposal/Environmental Protection.... 32
Verwijderen van afval/Milieubescherming.... 53
Service.................................................... 22
Service.................................................... 22
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
DE
EINZELTEILE
DE
EN
Ab Seite 10
1
Ablagegitter
FR
Page 33
1
Tablette grillagée
EN
2
Windschutz
Grillplatte
2
3
Coupe-vent
Plaque du grill
FR
3
4
Heizelement mit Kontrolleinheit
4
NL
5
Wasserwanne
Élément chauffant avec unité de
contrôle
6
Abstandshalter (4 Stück)
Seitenablagen (2 Stück)
8
Einsatz
Bac à eau
Entretoise (4 pièces)
Tablettes latérales (2 pièces)
Plateau
IT
7
5
6
7
8
9
Rohre (4 Stück)
10
Ablagefläche
9
Tubes (4 pièces)
11
Standfüße (4 Stück)
10
Surface de pose
12
Handgriff (vergrößerte
Darstellung, 2 Stück)
11
Pieds (4 pièces)
13
14
Gummi-Füße (4 Stück)
Kunststoff-Winkel (4-Stück)
12
13
Poignée (2 pièces)
Pied caoutchouté (4 pièces)
14
Supports en plastique (4 p.)
Page 23
1
Gridwork shelf
2
Wind shield
3
Grill plate
4
Heating element
with control unit
NL
PL
Pagina 44
1
Legrooster
2
Windscherm
3
Grillplaat
5
6
7
8
Water tray
Spacers (4 x)
Side trays (2 x)
Insert
5
6
7
8
Verwarmingselement met
controle-eenheid
Waterbak
Afstandshouder (4 stuks)
Legplanken aan zijkant (2 stuks)
Inzet
9
Tubes (4 x)
9
Buizen (4 stuks)
10
Tray
10
Legplank
11
12
13
14
Legs (4 x)
Handle (2x)
Rubber feet (4 x)
Brackets (4 x)
11
12
13
14
Poten (4 stuks)
Handvat (2 stuks)
Rubberen voetjes (4 stuks)
Hoeken (4 stuks)
Stand 21.2.2020
4
ES
7 von 84
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
GEBRUIKSAANWIJZING MODEL 58565
TECHNISCHE GEGEVENS
Vermogen:
1.600 W, 230 V~, 50 Hz
Afmetingen:
Ca. 86,6 x 46,5 x 86,0 cm (lxb/dxh)
Aansluitkabel:
Ca. 140 cm
Gewicht:
Ca. 5,3 kg
Uitrusting:
Hoogwaardige gietijzeren grillplaat om snel te grillen, grillplaat van
spuitgietaluminium met anti-aanbaklaag voor eenvoudige reiniging, afgedekt
verwarmingselement, extra groot grilloppervlak 36,4 x 25,0 cm, traploze
temperatuurregeling, compleet uit elkaar te halen, stabiele tafel met grote
legplank, bovendien legplanken aan de zijkant insteekbaar, insteekbaar
windscherm met legrooster, als tafelgrill met en zonder windscherm te
gebruiken, alle onderdelen (behalve verwarmingselement en aluminium
waterschaal) geschikt voor de vaatwasser, oververhittingsbeveiliging
Wijzigingen en vergissingen in de uitrustingskenmerken, techniek, kleuren en design voorbehouden.
VERKLARING VAN DE SYMBOLEN
Dit symbool wijst op eventuele gevaren die letsel tot gevolg kunnen hebben of tot schade
aan het apparaat leiden.
Dit symbool wijst op een eventueel verbrandingsgevaar. Ga hier altijd zeer voorzichtig te
werk.
VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
Lees de volgende aanwijzingen a.u.b. door en bewaar ze goed.
1. Dit apparaat kan door kinderen vanaf 8 jaar worden gebruikt en
door personen die over gebrekkige fysieke, sensorische of geestelijke vaardigheden of gebrek aan ervaring en/of kennis beschikken, mits zij onder toezicht staan of instructies hebben gekregen aangaande het veilige gebruik van dit apparaat en de hieruit
resulterende gevaren begrepen hebben.
2. Kinderen mogen niet met het apparaat spelen.
3. Reiniging en onderhoud door de gebruiker mogen niet door kinderen worden uitgevoerd, tenzij deze ouder dan 8 jaar zijn en
onder toezicht staan.
4. Berg het apparaat en de kabel op buiten bereik van kinderen
onder de 8 jaar.
5. VOORZICHTIG - delen van dit product kunnen zeer heet worden
en brandwonden veroorzaken! Wees in aanwezigheid van kinderen en kwetsbare personen bijzonder voorzichtig.
44 von 84
Stand 21.2.2020
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
6. Sluit het apparaat uitsluitend aan op wisselstroom met spanning
overeenkomstig het typeplaatje.
7. Dit apparaat mag niet met een externe tijdklok of met een
afstandsbediening bediend worden.
8. Dompel het apparaat nooit in water of andere vloeistoffen.
9. Het apparaat en de aansluitkabel mogen niet in de vaatwasser
gereinigd worden.
10. Het apparaat is uitsluitend bedoeld voor huishoudelijke doeleinden of soortgelijke doeleinden, bijv.
ƒ kitchenettes in winkels, kantoren of andere werkplaatsen,
ƒ landbouwbedrijven,
ƒ voor gebruik door gasten in hotels, motels of andere toeristische
accommodaties,
ƒ in privé pensions of vakantiewoningen.
11. De elektrische barbecue mag, met uitzondering van de waterbak,
niet in contact komen met water of andere vloeistoffen. Als dit
toch eens gebeurt, moeten alle delen volkomen droog zijn, voordat het apparaat weer gebruikt wordt.
12. Raak het apparaat of de aansluitkabel nooit met natte handen
aan.
13. Zet het apparaat om veiligheidsredenen nooit neer op hete oppervlakken, een metalen dienblad of op een natte ondergrond. Het
apparaat en de kabel mogen niet in de buurt van open vuur
gebruikt worden.
14. Gebruik de elektrische barbecue steeds op een vrij en effen
oppervlak.
15. Als u het apparaat als tafelgrill gebruikt, let dan op dat de aansluitkabel niet over de rand van het werkvlak heen hangt, omdat
dit anders ongevallen kan veroorzaken, als bijv. kleine kinderen
aan de kabel trekken.
16. U mag het apparaat binnen om veiligheidsredenen uitsluitend
als tafelgrill gebruiken. Als staande grill mag het apparaat uitsluitend op beschermde plekken buitenshuis worden gebruikt.
17. De aansluitkabel mag niet onder het apparaat doorlopen of met
hete delen van het apparaat in contact komen, omdat de kabel
anders beschadigd kan worden.
18. Als u een verlengkabel gebruikt, controleer dan eerst of de kabel
intact is, omdat de kabel anders oververhit kan raken.
Stand 21.2.2020
45 von 84
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
19. Als u een kabeltrommel voor de verlengkabel gebruikt, moet
deze verlengkabel compleet afgerold worden, om oververhitting
te vermijden.
20. Gebruik de elektrische barbecue alleen met een volle waterbak,
omdat de bodem van de barbecue anders oververhit raakt.
21. De elektrische barbecue mag uitsluitend binnenshuis of op
beschermde plekken buitenshuis (balkon, terras) gebruikt worden.
22. Zet de elektrische barbecue, als deze in werking is, nooit direct
bij een wand neer of in de buurt van ontvlambare materialen,
zoals bijv. gordijnen.
23. Gebruik geen houtskool of andere brandbare materialen.
24. Dek de elektrische barbecue, als deze in werking is, nooit met
aluminiumfolie of andere materialen af, om oververhitting van
het apparaat te vermijden.
25. Raak de barbecue en het rooster niet aan, zo lang deze nog heet
zijn – verbrandingsgevaar!
26. Om schade te vermijden, mag het apparaat niet met toebehoren
van andere fabrikanten of andere merken worden gebruikt.
27. Trek de netstekker uit het stopcontact nadat u het apparaat
heeft gebruikt en voordat u het gaat reinigen. Laat het apparaat
nooit zonder toezicht achter, als de netstekker in het stopcontact steekt.
28. Reinig het apparaat na elk gebruik (hoofdstuk „Reiniging en
onderhoud“).
29. Controleer het apparaat, de stekker en de aansluitkabel regelmatig op slijtage of beschadiging. Als de aansluitkabel of andere
delen beschadigd zijn, stuur het apparaat resp. uitsluitend het
verwarmingselement dan a.u.b. ter controle en reparatie naar
onze klantenservice. Ondeskundige reparaties kunnen ernstige
gevaren voor de gebruiker veroorzaken en hebben uitsluiting van
de garantie tot gevolg.
LET OP:
Het apparaat en het windscherm zijn tijdens de werking heel
heet!
Open de behuizing van het apparaat in geen geval. Er bestaat
gevaar voor een elektrische schok.
De fabrikant aanvaardt geen aansprakelijkheid bij foutieve montage, bij ondeskundig of foutief gebruik of
als reparaties door niet geautoriseerde personen worden uitgevoerd.
46 von 84
Stand 21.2.2020
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
DE
MONTEREN EN IN GEBRUIK NEMEN
1. Verwijder alle verpakkingsmaterialen. Houd verpakkingsmateriaal uit de buurt van kinderen gevaar voor verstikking!
2. Reinig alle delen met een vochtige doek, zoals beschreven in het hoofdstuk „Reiniging en onderhoud“.
FR
NL
3. Schuif de poten (11) door de openingen aan de legplank (10).
4. Stel het onderstel op en draai indien nodig de poten zodanig dat het apparaat stabiel staat. Steek
indien nodig de pootafdekdoppen op het uiteinde van de poten.
IT
ES
5. Steek de buizen (9) boven in de openingen van de legplank.
6. Steek de inzet (8) met lichte druk op het onderstel.
7. Bevestig de afstandshouders (6) in de daarvoor beoogde uitsparingen van de inzet. De kant met
de drie openingen moet hierbij naar boven wijzen.
8. Sluit de meegeleverde handgrepen (12) in de grille behuizing inzet (8).
9. Druk erbij de grepen van beneden in de juiste sleuf van het behuizing inzet tot dat deze inklikt.
Door middel van de handgrepen veilig vervoer van het apparaat is gegarandeerd.
10. Monteer de legplank aan de zijkant (7), doordat u de breedste kant van de legplanken van de zijkant op de betreffende houder bij de inzet drukt.
11. Plaats de waterbak (5) in de opening van de inzet. Let er hierbij op dat de twee openingen aan
de waterbak naar de uitsparing voor het verwarmingselement (4) bij de inzet naar voren wijzen.
12. Controleer of de barbecuetafel stabiel staat.
Vul de waterbak met minstens 1.300 ml water. Gebruik de barbecue nooit, zonder
dat u eerst water in de waterbak heeft gedaan.
13. Plaats het verwarmingselement (4) in de barbecue. Aan de inzet bevindt zich een passende uitsparing voor de controle-eenheid. Zet het verwarmingselement goed vast, omdat anders de ingebouwde veiligheidsschakelaar aan de onderkant van de controle/eenheid voorkomt dat het apparaat kan worden ingeschakeld.
14. Leg de grillplaat (3) op de barbecue.
15. Installeer het windscherm (2), de inkervingen van het windscherm moeten hierbij naar beneden
wijzen. Steek nu zo nodig het kleine legrooster (1) in het windscherm.
16. Controleer of alle delen correct gemonteerd zijn.
17. Sluit het apparaat op een stopcontact (wisselstroom 230 V~, 50 Hz) aan.
Stand 21.2.2020
EN
47 von 84
PL
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
BEDIENEN
1. Bereid het apparaat voor zoals beschreven in het hoofdstuk „Monteren en in gebruik nemen“.
2. Controleer of alle delen correct gemonteerd zijn en of de barbecuetafel stabiel staat.
3. U mag het apparaat binnen om veiligheidsredenen uitsluitend als tafelgrill gebruiken. Als
staande grill mag het apparaat uitsluitend op beschermde plekken buitenshuis worden gebruikt.
4. Sluit het apparaat m.b.v. de aansluitkabel op het stroomnet aan (wisselstroom, 230 V~, 50 Hz)
aan.
5. Stel de draaischakelaar in op de gewenste temperatuur.
6. Als de noodzakelijke temperatuur bereikt is, kunt u beginnen met barbecuen.
7. Als u het apparaat voor de eerste keer gebruikt, kan een geringe rookontwikkeling optreden.
8. Er kan door het water in de waterbak eveneens een beetje stoom worden gevormd. Het water
voorkomt dat de plek onder de barbecue belast wordt door te hoge temperaturen.
9. Let er a.u.b. op dat het water steeds de bodem van de bak bedekt. Als dit niet het geval is, vul dan
a.u.b. water bij.
Schakel het apparaat hiervoor uit en laat het iets afkoelen. Let op dat er geen waterspetters op
de hete spiralen terechtkomen. De grillplaat beschikt over een kleine uitsparing waardoor u
het water eenvoudig kunt bijvullen zonder de hete grillplaat van het apparaat te hoeven nemen.
10. Dek de barbecueplaat a.u.b. niet compleet met aluminiumfolie of andere voorwerpen af om oververhitting van het apparaat te vermijden. U kunt natuurlijk wel de normaal in de handel verkrijgbare
schalen van aluminium gebruiken en u kunt in aluminium gewikkelde levensmiddelen barbecuen, zoals bijv. aardappelen.
11. Raak de grillplaat niet aan terwijl het apparaat in bedrijf is, omdat er gevaar voor verbranding
bestaat. Ook na het grillen blijft de plaat nog enige tijd heet.
12. Ingevroren levensmiddelen moeten volledig ontdooid zijn, voordat ze gebarbecued worden.
13. Om een optimaal barbecue-resultaat te verkrijgen moet het vlees of de groente regelmatig omgedraaid worden.
14. Het kan voorkomen dat er tijdens het barbecuen vet omlaag spat. Zorg evt. voor een bescherming
van de vloer waarop het apparaat staat, om beschadiging door omlaag spattend vet te voorkomen.
15. Als u met grillen stopt, draait u de regelaar naar positie „MIN“ en trekt u daarna de stekker uit
het stopcontact.
LET OP:
Het apparaat en het windscherm zijn tijdens de werking heel heet!
GRILLEN ZONDER ONDERSTEL
U kunt de barbecue natuurlijk ook zonder het onderstel gebruiken. Als u het apparaat binnen wilt gebruiken, dan mag dit om veiligheidsredenen uitsluitend zonder onderstel gebeuren. Als staande grill
mag u het apparaat uitsluitend buiten gebruiken.
48 von 84
Stand 21.2.2020
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
Hiervoor bereidt u het apparaat voor zoals beschreven en zet u de inzet met de correct ingebouwde en gevulde waterbak, het verwarmingselement en de grillplaat op een geschikt, egaal oppervlak.
Vul de waterbak met minstens 1.300 ml water. Gebruik de barbecue nooit, zonder
dat u eerst water in de waterbak heeft gedaan.
NL
IT
Laat het apparaat afkoelen, voordat u het reinigt.
Voordat u het apparaat gaat reinigen, schakelt u het uit en trekt u de stekker uit
het stopcontact.
Het apparaat en de aansluitkabel mogen niet in water of een andere vloeistof worden gedompeld.
1. Het apparaat en de aansluitkabel mogen niet in water of een andere vloeistof worden gedompeld.
2. Veeg het onderstel, het legrooster, de grillplaat, de legplanken en de kunststof inzet af met een
vochtige doek een beetje afwasmiddel. Gebruik geen scherpe schuurmiddelen, staalwol, metalen voorwerpen, desinfecterende middelen of hete schoonmaakmiddelen, omdat deze het apparaat kunnen beschadigen.
3. De waterbak moet volledig afgekoeld zijn, voordat u de bak verwijdert om hem leeg te maken. U
kunt de grillplaat zo nodig in de vaatwasser reinigen. Wij adviseren handmatige reiniging, omdat
aluminium in de vaatwasser kan verkleuren. Dergelijke verkleuringen zijn niet schadelijk voor de
gezondheid en geen reden voor reclamatie.
4. Het apparaat moet volkomen droog zijn, voordat u het weer mag gebruiken.
5. Berg de volledig droge barbecue op een droge en veilige plaats op om het apparaat tegen stof,
stoten, hitte en vocht te beschermen.
RECEPTEN
Grilltijden
De in de navolgende tabel aangegeven grilltijden zijn slechts grove richtwaarden, omdat meerdere
factoren zoals de kwaliteit en dikte van de levensmiddelen die u wilt barbecuen, belangrijk zijn voor
het resultaat. Houd het vlees of de groente daarom steeds in het oog, om het optimale barbecueresultaat te verkrijgen.
Vlees
Stand 21.2.2020
Voorbereiding
op een spies steken
EN
FR
REINIGING VAN HET APPARAAT
Soort vlees
Varkensspek in lapjes
Runderfilet, 200 gr.
Rundersteak, 200 g
T-Bone steak, 500 g
Cevapcici
Braadworst, dun
DE
Grilltijd ca.
12–14 min. aan elke kant
7–8 min. aan elke kant
12–14 min. aan elke kant
14–16 min. aan elke kant
8 min. aan elke kant
5 min. aan elke kant
49 von 84
ES
PL
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
Soort vlees
Braadworst, dik
Worst van varkensvlees, ring
Bockworst
Leverkaas, 1,5 cm dik
Gevulde hamlappen
Hamburgers
Vleesspiezen, klein
Vleesspiezen, groot
Varkenssteak
Kippenborst
Kippenbouten
Konijnenbouten
Eendenborst
Voorbereiding
elke 2 cm schuin insnijden
elke 2 cm schuin insnijden
in aluminiumfolie wikkelen
meermaals omdraaien
eerst met de huidkant
Lamskoteletten
Spareribs, dun
Spareribs, dik
Grilltijd ca.
6 min. aan elke kant
6 min. aan elke kant
6 min. aan elke kant
5 min. aan elke kant
5 min. aan elke kant
10–12 min. aan elke kant
11–12 min. aan elke kant
14–16 min. aan elke kant
10–12 min. aan elke kant
8–9 min. aan elke kant
12–14 min. aan elke kant
52–57 min. in totaal
16–18 min. aan elke kant
9–10 min. aan elke kant
10–12 min. aan elke kant
17–20 min. aan elke kant
Vis
Soort Vis
Roodbaarsfilet/Zalmfilet
Garnalen, gepeld
Voorbereiding
in aluminiumfolie
op een spies steken
Grilltijd ca.
9–10 min. aan elke kant
5–-6 min. aan elke kant
Groente en Fruit
Soort
Courgettes, 2 cm dikke plakken
Voorbereiding
Grilltijd ca.
4–5 min. aan elke kant
Tomaten
in aluminiumfolie wikkelen,
meermaals omdraaien
in aluminiumfolie wikkelen
op een spies steken
meermaals omdraaien
van tevoren 10 min. in water
met zout koken, meermaals
omdraaien
in aluminiumfolie wikkelen,
meermals omdraaien
8–9 min. in totaal
Venkel
Paddestoelen
Aardappel in folie, middelgroot
Maïskolven
Appelen
Aubergines 2 cm dikke plakken
10–12 min. in totaal
12 min.
60–70 min.
12–14 min.
10–12 min.
7–8 min. aan elke kant
Marinades (voor 4 stukken vlees)
De volgende marinades zijn geschikt voor steaks van rundvlees, varkensvlees, lamsvlees of gevogelte.
De steaks in de marinade leggen of ze met marinade bestrijken en meerdere uren, het beste de hele
nacht, in de koelkast laten staan. Af en toe in de marinade omdraaien.
Vóór het grillen het vlees droogdeppen met een keukendoek. Met de rest van de marinade kunt u het
vlees tijdens het grillen bestrijken.
50 von 84
Stand 21.2.2020
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
DE
Aziatische marinade (nr. 1)
Teentjes knoflook fijn snijden, met citroenschil,
1 el honing, 2 tl sambal oelek, 1 el rijstwijn,
citroensap en peper verroeren, het vlees met de
8 el zoete ketjap (manis), 2 el sinaasappelsap,
marinade bestrijken.
EN
Kokosmarinade (nr. 5)
FR
2 el sherry
Alle ingrediënten door elkaar roeren en het vlees
ermee bestrijken.
1 onbehandelde citroen, 1 mespuntje cayennepeper, 1 duimdik stuk verse gember, 1 teentje
Rozemarijnmarinade (nr. 2)
knoflook, 150 ml ongezoete kokosmelk
2 tl gedroogde rozemarijn, 4 teentjes knoflook,
Gember schillen en fijn wrijven, knoflook schil-
4 jeneverbessen, 8 zwarte peperkorrels, 4 tl
len en fijn persen, citroenschil raspen, citroen
mosterdzaad, 5 el olijfolie.
uitpersen. Gember, knoflook, citroenschil en ci-
Alle ingrediënten, behalve de olie, in een vij-
troensap met de andere ingrediënten mengen,
zel fijn maken of bijv. met een ESGE-staafmixer
het vlees in de marinade leggen.
(molen). De massa met de olie vermengen en
het vlees ermee bestrijken.
Pittig-hete marinade (nr. 6)
1 ui, ½ rode chilipeper, 2 el olijfolie, 2 el
Kerriemarinade (nr. 3)
rietsuiker, 3 el azijn, 50 ml appelsap, 50 ml
2 tl kerriepoeder, een duimdik stuk verse gember,
tomatensap, 2 tl worcestersaus, 2 jeneverbessen
50 ml droge witte wijn, 100 ml ananassap
Ui en chilipeper in kleine blokjes snijden, even
Gember schillen en fijn wrijven, met de overige
in een pan met olie glazig aanbraden. Suiker,
ingrediënten mengen, het vlees ermee bestrij-
azijn en appelsap toevoegen, even opkoken. Van
ken.
het fornuis nemen. Tomatensap, worcestersaus
en klein gedrukte jeneverbessen toevoegen. La-
Citroenmarinade (nr. 4)
6 teentjes knoflook, 100 ml olijfolie, het sap en
ten afkoelen en dan het vlees erin marineren.
de geraspte schil van 2 onbehandelde citroenen,
¼ tl peper
Recepten met vlees
Kiproulade
30 min. grillen, hierbij meermaals omdraaien en
4 dunne kipschnitzels, zout, peper, 8 champig-
steeds weer met de majoraan insmeren.
nons, 1 ui, 2 el olie, 120 g geraspte Goudse
kaas, 2 el olie, 2 tl majoraan, 4 rouladeklemmen
Schnitzels plat slaan, met zout en peper bestrooien, ui in blokjes snijden, even in een pan
met olie glazig aanbraden. Champignons in
schijfjes snijden en even meebraden. Het uichampignon.mengsel over de schnitzels verdelen, met geraspte kaas bestrooien. Schnitzels
oprollen en met de rouladeklemmen (of keukengaren) bevestigen. 2 el olie met de majo-
Aziatische eendenborst
4 kleine eendenborsten à ca. 250 g, marinade
nr. 1, 1 onbehandelde limoen
De eendenborsten ca. 6 uur marineren. Uit de
marinade nemen en droog deppen. Met de huidkant op het rooster leggen en grillen. Met de
resterende marinade bestrijken, na 25 min. omdraaien en nog eens 12 min. braden. De eendenborst met de limoenschil insmeren.
raan mengen, roulades hiermee bestrijken, ca.
Stand 21.2.2020
51 von 84
NL
IT
ES
PL
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
DE
EN
FR
Gekruide lamskoteletten met gegrilde groente
Courgette in de lengte in 2 cm dikke schijven
8 lamskoteletten, marinade nr. 2, 2 courgettes,
snijden. Knoflook en peterselie fijn hakken, met
3 takjes peterselie, 2 teentjes knoflook, 2 el olie
de olie mengen. Courgette met de kruidenolie
Koteletten ca. 6 uur in de marinade marineren.
bestrijken en aan elke kant ca. 5 min. grillen.
Aan elke kant ca. 8 min. grillen.
Tip: Serveer de koteletten met stokbrood.
NL
IT
ES
PL
Heerlijke vis
Vis moet in aluminiumfolie worden gewikkeld, voordat hij gegrild wordt. De folie moet van tevoren
steeds met olie ingesmeerd worden. Toch kan het gebeuren dat delen van de huid blijven hangen.
Roodbaarsfilet met tomatenkruiden
Garnalenspiezen
4 roodbaarsfilets à 200 g, marinade nr. 4, 2 to-
(als voorgerecht, als hoofdgerecht de dubbele
maten, 3 el basilicumblaadjes, 4 lenteuitjes,
hoeveelheid nemen)
4 stukken met olie ingesmeerde aluminiumfolie
8
De filets met de marinade bestrijken en min-
marinade nr. 5, 4 met olie ingesmeerde houten
stens 2 uur marineren. Telkens 1 roodbaarsfi-
spiezen, 4 stukken aluminiumfolie
let op een stuk met olie ingesmeerde folie leg-
Telkens 2 garnalen op een houten spies steken,
gen. Tomaten in schijven snijden, over de filets
met marinade bestrijken en minstens 1–1,5 uur
verdelen. Basilicumblaadjes en tenslotte de in
laten intrekken.
schijven gesneden lente-uitjes op de tomaten
Telkens 1 spies op een stuk met olie ingesmeer-
leggen. Aluminiumfolie dicht maken, op het
de aluminiumfolie leggen en aan elke kant ca.
rooster leggen, aan elke kant ca. 12 min. grillen.
6–7 minuten grillen.
52 von 84
gepelde
garnalen,
½
hoeveelheid
van
Stand 21.2.2020
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
DE
GARANTIEVOORWAARDEN
Wij geven op onze apparaten een garantietermijn van 24 maanden (12 maanden bij commerciële gebruik),
gerekend vanaf de dag van aanschaf. Deze garantie geldt voor schade, die bij correct gebruik aantoonbaar is
veroorzaakt door een fout in de productie. Binnen de garantietermijn verhelpen wij materiaal- en productiefou
ten door herstelling of vervanging naar onze keuze. Onze garantie is slechts geldig voor in Duitsland en Oos
tenrijk verkopte apparaten. In andere landen a.u.b. de importeur aanspreken. Apparaaten, waarvoor garantie in
aanspraak wordt genomen, moeten ons samen met een kopie van de machineel gegenereerde kassabon waaruit
de koopdatum duidelijk wordt, alsmede een beschrijving van de fout goed verpakt aan onze klantenservice
worden toegezonden. U kunt een retourbon afdrukken op onze website www.unold.de/ruecksendung. (alleen voor
inzendingen uit Duitsland en Oostenrijk). De garantie dekt geen schade veroorzaakt door slijtage, onbehoorlijk
gebruik/foutieve handelingen en niet-naleving van de onderhouds- en reinigingsaanwijzingen. Het recht op
garantie vervalt, wanneer reparaties of manipulaties aan het apparaat door derden worden doorgevoerd. Even
tuele rechten van de eindgebruiker t.o.v. de verkoper of distributeur worden door deze garantie niet aangetast.
VERWIJDEREN VAN AFVAL / MILIEUBESCHERMING
Onze apparaten zijn geproduceerd met een hoge qualiteit voor een lange gebruik. Regelmatige
onderhoud en vakkundig reparaties door onze klantenservice verlengt de gebruiksduur. Wanneer
het apparat defekt is en kan niet meer gerepareerd worden, let op de volgende instructies. Dit
product mag niet samen met het normale huishoudelijke afval worden afgevoerd. U dient dit
product bij een voor het recycleren van elektrische of elektronische apparaten aangewezen ver
zamelplaats in te leveren. Door het separaat inzamelen en recycleren van afvalproducten helpt u
mee bij het zuinig omgaan met de natuurlijke hulpbronnen en zorgt u ervoor dat het product op
een gezondheids- en milieuvriendelijke manier afgevoerd wordt.
De recepten in deze gebruiksaanwijzing zijn door de auteurs en door UNOLD AG zorgvuldig ontwikkeld en getest. Een garantie kan er echter niet worden aanvaard. De auteurs en/of UNOLD AG en
haar gemachtigden kunnen in geen geval aansprakelijk worden gesteld voor letsel, materiële schade
en financiële schade.
Stand 21.2.2020
53 von 84
EN
FR
NL
IT
ES
PL