• 100 gr. doorregen buikspek
•1 ui
• 1 wortel
• 100 g selderij
• 2 eetlepels olijfolie
• 400 g gemengd gehakt (rundvlees en varkensvlees)
• 100 ml vleesbouillon
• 1 klein blik tomaten, in stukjes gesneden (circa 400 g)
• oregano, tijm, zout en peper
Ingrediënten voor de béchamelsaus:
• 75 g boter
• 50 g bloem
• 600 ml melk
• zout, peper en nootmuskaat
Samenvoegen met:
• 3 eetlepels boter
• 250 gr. groene lasagnebladen
• 50 g parmezaanse kaas, geraspt
• 50 g milde kaas, geraspt
Bereidingswijze:
Het spek met een scherp mes van zwoerd en kraakbeen ontdoen en in blokjes snijden. De ui
en de wortel schillen, de selderij schoonmaken, alle groente in kleine blokjes snijden.
De olie in een stoofpan verhitten, de spekblokjes en de groente daarin roerbakken.
Het gehakt beetje bij beetje toevoegen, los bakken en blussen met wat bouillon. De vlees-
saus op smaak brengen met tomatenpuree, de kruiden, zout en peper en afgedekt op een
laag pitje ongeveer 30 minuten in laten koken.
Ondertussen de béchamelsaus klaarmaken: Laat de boter smelten in een pan, voeg de bloem
toe en blijf roeren. Beetje bij beetje onder voortdurend roeren de melk erbij gieten. De saus
op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat en zonder deksel ongeveer 10 minuten
laten inkoken.
Een grote rechthoekige ovenschaal invetten met een eetlepel boter. Afwisselend een laag
pastabladen, vleessaus, béchamelsaus en geraspte kaas in de schaal leggen. De bovenste
laag moet een met kaas bestrooide laag béchamelsaus zijn. De rest van de boter in kleine
stukjes op het gerecht leggen.
– Bereidingstijd in de oven: 55 minuten
– Ovenniveau: 1
Cannelloni
Ingrediënten voor de vulling:
• 50 g uien, in blokjes gesneden
• 30 g boter
• 350 g bladspinazie, in stukjes gesneden
• 100 g crème fraîche
50 Recepten met Kook- en bakassistent