Documenttranscriptie
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
64
Display / Control Panel
Draaispit (DG 40)
Spit uitnemer (DG 40)
Grillrooster
Bakplaat
Water tank
Deurhendel
Glazen deur
Water drip bak
Behuizing
Microschakelaar
Ovenhandschoen
Algemeen
Dit geïsoleerde apparaat is uitsluitend bedoeld voor privé gebruik en gebruik binnenshuis en niet geschikt voor commerciële
doeleinden. Hij is geschikt voor grillen, bakken, gratineren en opwarmen van voedsel. Lees de handleiding zorgvuldig en bewaar
deze op een veilige plaats. Wanneer het apparaat aan iemand anders wordt gegeven, zorg ervoor dat de handleiding ook wordt
meegegeven aan deze persoon. Gebruik het apparaat alleen zoals beschreven in de handleiding en let op de veiligheidsinformatie. Geen aansprakelijkheid voor schade of ongelukken wordt
geaccepteerd welke worden veroorzaakt door het niet opvolgen
van de instructies uit de handleiding. Verwijder alle verpakking
en stickers voor gebruik. Was alle onderdelen zorgvuldig af (zie
Reinigen).
Veiligheidsinformatie
∙∙
Heet oppervlak! Er bestaat gevaar voor verbranding
wanneer u het oppervlak aanraakt tijdens gebruik.
Plaats de achterzijde van het apparaat op 10 centimeter
afstand van de keukenmuur.
∙∙ Sluit het apparaat aan en gebruik het in overeenstemming met
de specificaties op het etiket.
∙∙ Dit apparaat is geen inbouwoven en kan niet op deze manier
worden gebruikt.
∙∙ Niet gebruiken wanneer het snoer of stekker is beschadigd.
Controleer dit voor elk gebruik.
∙∙ Sluit niet aan met natte handen.
∙∙ Sluit de stekker alleen aan op een correct geïnstalleerd en gemakkelijk toegankelijk stopcontact.
∙∙ Trek altijd aan de stekker en niet aan het snoer om deze uit het
stopcontact te verwijderen.
∙∙ Haal de stekker na elk gebruik of in het geval van storing uit
het stopcontact.
∙∙ Trek niet aan het snoer. Trek het snoer niet over randen en buig
het niet te veel.
65
∙∙ Houd het snoer uit de buurt van hete oppervlakken.
∙∙
Het apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8
jaar en ouder en door personen met beperkte fysieke,
sensorische of mentale capaciteiten of gebrek aan ervaring/
kennis, op voorwaarde dat er toezicht gehouden wordt of instructies hebben gekregen over veilig gebruik van het apparaat
en bewust zijn van de gevaren die hierbij komen kijken. Kinderen mogen de verpakking niet als speelgoed gebruiken. Reiniging en gebruikersonderhoud mogen niet door kinderen
worden uitgevoerd, tenzij ze 8 jaar of ouder zijn en onder toezicht staan.
∙∙ Kinderen onder de 8 jaar moeten uit de buurt van het apparaat
en de stroomkabel worden gehouden.
∙∙ Kinderen moeten onder toezicht staan om ervoor te zorgen dat
ze niet met het apparaat of verpakkingsmateriaal spelen (bijvoorbeeld plastic zakken)
∙∙ Het apparaat mag niet worden bediend met behulp van een
externe timer of een afzonderlijk systeem op afstand.
∙∙ Laat het apparaat nooit onbeheerd achter tijdens gebruik.
∙∙ Laat het apparaat niet buiten of in een vochtige ruimte achter.
∙∙
Plaats nooit iets bovenop het apparaat en bedek de ventilatiesleuven niet.
∙∙ Dompel het apparaat nooit in water.
∙∙ Laat een ruimte van ongeveer 10 cm rond het apparaat vrij.
∙∙ Gebruik het apparaat nooit na een storing, bijvoorbeeld als het
gevallen is of op een andere manier beschadigd is geraakt.
∙∙ De fabrikant is niet aansprakelijk voor de schade die ontstaat
door gebruik van het apparaat op een andere manier dan beschreven, of een fout in het gebruikt.
∙∙ Om letsel te voorkomen mogen reparaties zoals het vervangen
van een beschadigd snoer alleen worden uitgevoerd door een
reparatiedienst. Alleen originele onderdelen mogen worden
gebruikt.
∙∙ Het apparaat wordt heet, verplaats deze alleen wanneer hij afgekoeld is.
66
∙∙ Gebruik het apparaat alleen zoals beschreven is in deze handleiding.
∙∙ U mag de grill niet omwikkelen met aluminiumfolie (ophoping
van warmte).
∙∙ Plaats geen materialen zoals papier, karton, plastic enz. In het
apparaat.
∙∙ Dit apparaat is bedoeld om te gebruiken voor huishoudelijk
setting, zoals:
o personeelskeukens in winkels, kantoren en andere werkomgevingen
o door gasten in hotels, motels en andere type woonomgevingen
o bed & breakfast- achtige omgevingen.
∙∙ Voor het eerste gebruik: reinig alle delen – behalve de verwarmingselementen – zorgvuldig en laat deze drogen. Verwarm het apparaat gedurende 15 minuten om de geur van nieuwheid te elimineren.
∙∙
Let op! Behuizing en glas worden heet. Gevaar
voor verbranding! Aanraakbare oppervlakken worden
heet tijdens gebruik! Plaats het apparaat op een vlak
en ongevoelig oppervlak en houd een afstand van minimaal 70
centimeter tot brandbare materialen.
∙∙ Tijdens gebruik kan er stoom ontsnappen. Houd handen en gezicht weg.
∙∙ Wanneer er een verlengkabel wordt gebruikt, moet deze een
doorsnede van 1,5 mm² hebben.
∙∙ Als een GS-geteste 16 A multi-pin extensie wordt gebruikt,
wordt deze met niet meer dan 3680 watt belast wegens brandgevaar.
∙∙ Zorg ervoor dat kinderen niet met de kabel kunnen spelen of
erover struikelen.
∙∙ Het apparaat moet altijd worden losgekoppeld van de stroomvoorziening als het niet onder toezicht staat en voor montage,
demontage of reiniging.
67
∙∙ Let op: druipend vet kan eenvoudig ontbranden op de verwarmingselementen, grill nooit zonder bakplaat! Wanneer de
bakplaat wordt uitgenomen, mors dan geen vet op de verwarmingselementen.
∙∙ Gebruik de meegeleverde uitnemer om het rooster of bakplaat
te verwijderen.
∙∙ Hygiëne: Maak altijd het apparaat schoon om bacteriën en
schimmelvorming te voorkomen.
Reiniging
Let op! Haal de stekker uit het stopcontact voordat
u hem schoonmaakt en laat hem eerst afkoelen.
∙∙ Dompel het apparaat nooit onder in water.
∙∙ Vetresten moeten worden verwijderd om hygiënische en brandgevaarlijke redenen.
∙∙ Verwijder vuil en vet onmiddellijk na elk gebruik. Hoe langer
het in apparaat blijft, hoe moeilijker het verwijderd kan worden.
∙∙ Gebruik geen schuurmiddelen, ovenspray of oplosmiddelen.
∙∙ Reinig de behuizing en de binnenzijde met een vochtige doek
met afwasmiddel, maak het glas schoon met glasreiniger en
droog het.
∙∙ Klap de radiator in door op de veer te drukken, hierdoor kan
het binnenplafond gemakkelijk gereinigd worden.
∙∙ Klap de radiator na het reinigen weer op
∙∙ Reinig the drip bak en platen in heet water en laat het opdrogen
∙∙ Reinig de binnenkant, deurafdichting en glazen deur na elk gebruik. Maak de onderste stoomplaat schoon door het af te nemen met een spons.
∙∙ Droog alle delen zorgvuldig, doe de drip bak terug onder het
apparaat. Sluit de deur alleen als de binnenkant volledig droog
is.
∙∙
68
Plaatsing
Belangrijk: Plaats dit apparaat nooit op of naast hete oppervlakken (bijvoorbeeld hete kachels). Gebruik het alleen op een gelijk, stabiele en hittebestendig oppervlak. Het is belangrijk dat er
geen ontvlambare items zijn in de buurt van het apparaat. Plaats
het apparaat niet op de rand van een tafel of werkblad zodat
het niet door kinderen kan worden aangeraakt, of vallen als u
het aanraakt.
Kookwaren
Gebruik alleen hittebestendig kookgerei. Plastic gerechten smelten bij hogere temperaturen. Gesloten blikjes of potten mogen
niet worden verwarmd, omdat er overdruk kan ontstaan en de
blikjes kunnen barsten. Voor vloeibaar voedsel mag slechts 2/3
van de container worden gevuld.
Met dit universele apparaat kunt u:
o Stomen
o Bakken
o Grillen
o Braden
o Ontdooien
o Ontwateren
Net als bij een ingebouwde oven, kan voedselbereiding met dit apparaat worden
gedaan. De vooraf geïnstalleerde tijd- en temperatuur programma’s kunnen worden
gebruikt. Met het DIY-programma kunnen individuele waarden worden gekozen. De
resultaten zijn afhankelijk van de individuele smaak, voedselkwaliteit, temperatuur
etc.
Eigen recepten of andere recepten van het internet kunnen perfect worden voorbereid in dit apparaat.
Verdere functies
Bovenste/onderste verwarming
∙∙ Goede resultaten voor de meeste recepten
∙∙ Universeel gebruik
∙∙ Voor het koken met een bakplaat
69
Bovenste/onderste verwarming met hete lucht
∙∙ De intense temperatuur wordt gelijkmatig verdeeld binnen het apparaat
∙∙ Het gebruik van meerdere bakplaten is mogelijk
∙∙ Intense warmteontwikkeling
Bovenste/onderste verwarming met convectie
∙∙ Voor het grillen van platte stukken vlees en voor gegratineerde gerechten
Hete lucht
∙∙ Zelfs bakken en braden
∙∙ Bij lage temperaturen kan voedsel op verschillende niveaus worden bereid
Stomen
∙∙ Bereiden van mals voedsel, met behouding van vitamines en mineralen
Hete lucht met verminderde stoom
∙∙ Voor braden, bakken en ontdooien
∙∙ De stoom voorkomt het uitdrogen van het voedsel.
Hete lucht met rotisserie-spit
∙∙ De hete lucht stroomt rond het voedsel
Energie besparend
∙∙ Voor koken met hoge temperaturen, zet de thermostaat 5 minuten voor het einde
van de kooktijd op een minimumtemperatuur en gebruik de restwarmte.
∙∙ Een voorverwarming van de oven is slechts nodig voor een paar recepten, b.v.
brood of cake met een korte baktijd.
1. Binnenverlichting / kinderslot
o De binnenverlichting kan met deze knop worden in- en uitgeschakeld
o De lamp schijnt 3 minuten nadat het kookproces is voltooid of nadat de deur is
geopend.
o Kinderslot: houd deze knop 3 seconden ingedrukt om het kinderslot in te schakelen. Druk opnieuw om te ontgrendelen.
2.Voorinstelling van de knopknoptijd instellen
o Druk op deze knop om de starttijd van een programma in te stellen
70
3. Terug knop
o Druk op deze knop om terug te keren in het menu
4.Selecteer knop achteruit
o Selectie van de functie en de 10 modi
o Timer instelling
o Temperatuur instelling
5. AAN UIT
o Druk op de knop, alle symbolen zijn glanzend
o Druk op de knop om een programma te stoppen
o Het ontwerp wordt standby
6.Selecteer knop vooruit
o Selectie van de functie en de 10 modi
o Timer instelling
o Temperatuur instelling
7. Enter knop
o Start/pauze/enter
Stel de tijd voorinstelling in
Met deze functie kunt u kiezen wanneer een programma b.v. het stomen moet beginnen (bijvoorbeeld 2 uur, 20 minuten)
Druk op
knoppen
en
. De uur setting verlicht, stel de gewenste uren (2 uur) met de
en bevestig met
. 30 min verlicht.
Stel de gewenste minuten (20 minuten) in met de knoppen
en bevestig met
.
Selecteer hierna het gewenste programma uit het hoofdmenu. Bijvoorbeeld stoom.
code E-4 en bevestig met
Nadat de tijd afgelopen is, zal het apparaat het gewenste programma stomen E-4
beginnen.
71
Symbool
Functie
Beschrijving
1
Tijd
De eerste twee LED tonen de
uren (0-12)
De tweede twee LED tonen de
minuten (0-59)
2
Temperatuur
Aanpasbaar 30 – 230°C
3
Delay-Functie / Werktijdvertraging
4
Verlenging van de werktijd na
afloop van het programma
5
Water tank
6
Maak het water reservoir
schoon
7
Kinderslot
8
Ontkalk het apparaat
9
Bovenste verwarming
10
Onderste verwarming
11
Symbool voor hoge temperatuur
12
Fermenteren
13
Verwarm 180° C voor
72
Voor maximaal 1,2 liter
14
Ontdooien
15
Yoghurt
16
Droog fruit
17
Stomen
18
Braden
19
Bakken
20
Doe het zelf
21
Ontkalken
Watertank
De maximale capaciteit van 1,2 liter is voldoende voor ca. 2 uur stoom bij 100 ° C.
De minimumcapaciteit van 0,75 liter is voldoende voor ongeveer 60 minuten. De
maximale capaciteit mag niet worden overschreden. Na gebruik, het waterreservoir
aftappen en de kookkamer reinigen. De tank mag niet in de vaatwasser worden gereinigd. De tank moet altijd volledig in het apparaat worden geduwd. Gebruik alleen
kraan of gedestilleerd water, maar geen mineraalwater!
Als er geen water in de tank zit, piept het apparaat en licht het symbool op. Vul het
waterreservoir en druk het opnieuw in. Het apparaat gaat automatisch door met het
geselecteerde programma.
Vanwege de hoge temperaturen tijdens bedrijf moet het waterreservoir tijdens elk programma altijd worden gevuld en in het apparaat
worden geplaatst, anders zal het worden beschadigd!
In gebruik nemen
∙∙
∙∙
∙∙
∙∙
Plaats de lekbak op het laagste niveau en het water druppelt onder het apparaat.
Sluit het apparaat aan, het piept en de AAN / UIT-knop licht op.
Druk op de knop AAN, het volledige display licht op.
Als er binnen 3 minuten geen instelling wordt gemaakt, keert het apparaat terug
naar de stand-bymodus.
73
Instellingen
Selecteer een individueel programma zoals hieronder beschreven. Tijdens bedrijf
worden de cijfers en symbolen worden op het display weergegeven.
Wanneer de deur open is, wordt het programma onderbroken en zal het worden
voortgezet zodra de deur is gesloten.
1)
Druk op
Druk op
Stomen
en gebruik de knoppen
om het symbool
, de code E-1 verlicht. Gebruik de knoppen
programma van E-1 tot E-9 te selecteren en start met
te selecteren.
om het gewenste
.
∙∙ Vitaminen, mineralen en smaak worden behouden.
∙∙ Bij het stomen wordt een maximum van ongeveer 100 ° C bereikt, waarin bijna al
het voedsel kan worden gekookt.
∙∙ Het eten is niet bruin.
∙∙ Om te garanderen dat de stoom alle zijden van het voedsel kan bereiken, moet een
geperforeerde schaal of een geperforeerde aluminium bak op het rooster worden
gebruikt.
∙∙ Duw de opvangbak altijd op het laagste niveau zodat druipende vloeistof kan worden opgevangen.
∙∙ De andere containers kunnen op elk niveau worden geplaatst, maar er moet een
minimale afstand van 3 cm tot het plafond zijn om te garanderen dat er voldoende
stoom in de container kan komen.
∙∙ Bij het bereiden van bevroren voedsel moet de kooktijd overeenkomstig worden
verlengd.
74
Vooraf ingestelde stoom tijd en temperatuur
De tijd begint met aftellen zodra de gewenste temperatuur is bereikt.
Code
Tijd in min
Temperatuur in °C
E–1
10
100
E–2
12
100
E–3
14
100
E–4
16
100
E–5
20
100
E–6
25
100
E–7
30
100
E–8
35
100
E–9
40
100
* Tijd en temperatuur kunnen individueel worden aangepast met het DIY-programma.
De gegeven tijden en temperaturen zijn bij benadering en afhankelijk van:
o Vers of bevroren voedsel
o Koud of kamertemperatuur
o Consistentie
o Eetgewoontes
o Kookpot (dikwandige containers geleiden de warmte slechter
Circa-Stoom tijd bij 100°C:
Vis
Minuten
Kabeljauw
10
Mosselen
10 – 12*
Zalm
10 – 12
Garnalen
10
Karper
16 – 20
Krab
6-8
Minuten
Zeeduivel
10
- 12
* Mosselen die open zijn voordat ze stomen of niet opengaan na het stomen, zijn
verwend. Eet deze in geen geval!
Groenten
Minuten
Bloemkoolroosjes
10
Koolraap
10 - 12
Bonen
10
Aardappel partjes
20 - 25
Gehalveerd wortels
10 - 12
Pastinaak
12 - 14
Spruitjes
14 - 16
Asperges
16 - 20
Minuten
75
Rijst
Doe de rijst en de 1,5-voudige hoeveelheid water in een bak.
Stoomtijd: 30 - 35 minuten
Eieren
De eieren hoeven niet te worden doorboord omdat ze langzaam in de stoom worden
verwarmd. Plaats de eieren in de geperforeerde plaat of een geperforeerde aluminium bak en plaats ze op het middelste niveau.
Stoom tijd:
Zacht 10 minutes
Medium 12 minutes
Hard 15 minutes
Vlees
Ontdooi ingevroren vlees in het apparaat (zie hoofdstuk Ontdooien).
De kooktijd is afhankelijk van de dikte en de temperatuur van het vlees.
Vlees
Minuten
Kip
16 - 20
Minuten
Weense worst
10 – 12
Gerookte karbonade, in plakjes 12 - 14
gesneden
Krachtige stoom
De stoom wordt tot 230 ° C verwarmd door de extra hete lucht.
Druk op
te selecteren. Druk
Braden met bovenste vuur en
rotisserie (rotisserie alleen met DG 40!)
Druk op
Druk op
en gebruik de knoppen
om het symbool
, de code F-1 verlicht. Gebruik de knoppen
programma van F-1 tot F-9 te selecteren.
76
om het symbool
om te beginnen.
op
2)
en gebruik de knoppen
.
te selecteren .
om het gewenste
Code
Tiij in min.
Temperatuur in °C
Heat
F–1
60
230
Boven verwarming + roteren
F–2
15
230
Boven verwarming
F–3
25
230
Boven verwarming
F–4
20
150
Onder verwarming
F–5
25
230
Boven/onder verwarming
F–6
20
200
Boven/onder verwarming
F–7
25
230
Hete lucht
F–8
30
200
Hete lucht
F–9
30
180
Hete lucht
Roterende spies (alleen met de DG 40)
Bevestig een draaispit-vork aan het spit.
Plaats het gebonden vlees of gevogelte
aan het spit en fixeer deze met de tweede
draaispit-vork.
Zorg ervoor dat het vlees in het midden van
de draaispit geplaatst is. Plaats het spit met
het vlees op de spituitnemer en steek de
punt van het spit in de motor opening in
de rechter binnenzijde van de oven. Plaats
daarna de andere kant van het spit op de
spithouder aan de linkerzijde. Gebruik de
spituitnemer om het klaargemaakte voedsel uit de oven te nemen.
77
3)
Bakken
Druk op
en gebruik de knoppen
Druk op
om het symbool
, de code H-1 verlicht. Gebruik de knoppen
programma van H-1 tot H-9 en start met
te selecteren.
om het gewenste
.
Code
Tijd in min
Temperatuur in °C
Heat
H–1
50
180
Bovenste / onderste
H–2
45
190
Bovenste / onderste
H–3
60
200
Bovenste / onderste
H–4
45
200
Bovenste / onderste
H–5
50
180
Hete lucht
H–6
45
170
Bovenste / onderste + hete lucht
H–7
45
160
Bovenste / onderste + hete lucht
H–8
25
230
Hete lucht
H–9
90
180
Hete lucht
4)
Drogen
Druk op
en gebruik de knoppen
Druk op
om het symbool
, de code L-1 verlicht. Gebruik de knoppen
van L-1 tot L-9 te selecteren en start met
te selecteren.
om het programma
.
∙∙ Natuurlijke conservering van fruit en groenten in een warme luchtstroom van 55
- 70 ° C.
∙∙ Vitaminen worden behouden, de smaak wordt geïntensiveerd.
∙∙ Er mag geen rest vocht in het voedsel achterblijven, omdat dit zou leiden tot schimmelvorming tijdens opslag in containers.
∙∙ Snijd het voedsel in gelijke stukken - dunne plakjes drogen sneller - en spreiden
met de gesneden kant naar boven op de lade.
∙∙ Omdat verschillende gerechten verschillende tijden en temperaturen hebben om
te drogen, moeten vergelijkbare voedingsmiddelen altijd samen worden gedroogd.
78
Vooraf ingestelde tijden:
Code
Tijd in uren
Temperatuur in °C
Heat
L–1
5
55
Hete lucht
L–2
4
60
Hete lucht
L–3
6
65
Hete lucht
L–4
8
65
Hete lucht
L–5
6:40
65
Hete lucht
L–6
11:40
65
Hete lucht
L–7
4
70
Hete lucht
L–8
6
70
Bovenste / onderste
L–9
8
70
Bovenste / onderste
Groenten
Dikte
in mm
Temp.
in °C
Tijd
in h
Dikte Temp.
in mm in °C
Tijd
in h
Paddestoelen
5–6
55
6–8
Uien
5
60
6–8
Courgette
3–4
65
6–8
Prei
10
70
3–4
Pompoen
3–4
65
6–8
Wortel
5
70
4–5
Paprika
3–4
65
6–8
Selderij
5
70
5–6
Tomaten
3–4
65
6–8
Fruit
Dikte
in mm
Temp.
in °C
Tijd
in h
Halve
65
14 – 16
Sinaasappels 3
65
Citroenen
65
Kersen
3
Dikte
in mm
Temp.
in °C
Tijd
in h
Appels
2–4
70
8 – 10
6–8
Peren
2–4
70
5–6
6–8
abrikozen
5–7
70
12 – 14
Bananen
3
70
10 - 12
De gegeven waarden zijn richtwaarden en kunnen aanzienlijk veranderen.
Droge toestand: kruiden = bros, fruit / groente = flexibel, broos
79
5)
Yoghurt
Druk op
en gebruik de knoppen
Druk op
om het symbool
te selecteren.
om het programma te starten.
∙∙ Het standaardprogramma (45 ° C / 8 uur) kan niet worden gewijzigd. Het apparaat
werkt met lichte stoom.
∙∙ Meng ongekoelde melk met 1,5 tot 3,5% vetgehalte met een startcultuur van de
natuurvoedingswinkel en vul een schone, droge bril met een deksel.
∙∙ Beweeg de bril niet tijdens de bereidingstijd. Bewaar de glazen vervolgens in de
koelkast. De opslagperiode is maximaal 10 dagen.
∙∙ De consistentie van de yoghurt wordt bepaald door het vetgehalte van de melk.
∙∙ Pure natuurlijke yoghurt kan worden gebruikt als startcultuur, maar het vetgehalte moet hetzelfde zijn.
6)
ontdooien
Druk op
en gebruik de knoppen
Druk op
om de gewenste uren te selecteren (tot 6 uur) en beves-
, 20 min verlicht.
Gebruik de knoppen
met
te selecteren.
, de uren display verlicht.
Gebruik de knoppen
tig met
om het symbool
om de gewenste minuten (5-59) te selecteren en bevestig
, 55°C is verlicht.
Gebruik de knoppens
om de gewenste temperatuur (50 – 60°C) en start met
. Het apparaat werkt met lichte stoom.
∙∙ Risico op salmonella! Pluimvee neigt naar salmonella. Verwijder het bevroren
voedsel uit de verpakking en spoel kort. Leg ze op het rooster en leg ze in het
apparaat met de pan eronder. Het voedsel mag niet in contact komen met de verzamelde vloeistof.
80
7)
Voorverwarmen
Druk op
en gebruik de knoppen
om het symbool
te selecteren.
om het programma te starten.
Druk op
Zodra 180 ° C is bereikt, piept het apparaat en wordt 180 ° C weergegeven. Nu kan
het bakprogramma worden gestart.
8)
Gisten
Druk op
en gebruik de knoppen
Druk op
te selecteren.
, het uren display verlicht.
om de gewenste uren te selecteren (tot 6 uur) en beves-
Gebruik de knoppen
tig met
om het symbool
, 30 min verlicht.
om de gewenste minuten (5-59) te selecteren en bevestig
Gebruik de knoppen
, 40°C is verlicht.
met
om de gewenste temperatuur (25 – 50°C) en start met
Gebruik de knoppens
.
9)
DIY Do It Yourself
∙∙ U kunt kiezen uit 9 functies: van koken op lage temperatuur op 80 ° C, via hete
lucht, stomen, uitdrogen, boven- / onderverwarming tot 230 ° C, het apparaat kan
individueel worden geprogrammeerd
Druk op
Druk op
en gebruik de knoppen
en gebruik de knoppen
teren en start met
om het symbool
te selecteren.
om het gewenste programma te selec-
.
81
Standaard
instelling
functie
aanpasbaarheid
1
30 min
100°C
stomen
6 uur 59 min
50 – 110°C
De tijd gaat in als de
juiste temperatuur is
bereikt
2
30 min
180°C Boven
verwarming
180°C onder
verwarming
Boven/ onder
verwarming met hete
lucht
3 uur 59 min
100 – 230°C Boven
verwarming
100 – 230°C onder
verwarming
Verschillende waarde
voor boven en onder
kan worden geselecteerd
3
30 min
180°C Boven
verwarming
Boven verwarming
3 uur 59 min
100 – 230°C Boven
verwarming
4
30 min
180°C Boven
verwarming
180°C onder
verwarming
Boven/ onder
verwarming
3 uur 59 min
100 – 230°C Boven
verwarming
100 – 230°C onder
verwarming
5
30 min
180°C Boven
verwarming
Boven verwarming met
convectie
3 uur 59 min
100 – 230°C Boven
verwarming
6
30 min
180°C hete
lucht
hete lucht
3 uur 59 min
100 – 230°C
7
30 min
180°C
hete lucht
met soom
6 uur 59 min
120 – 230°C
8
30 min
180°C
Hot air met
rotisserie
3 uur 59 min
100 – 230°C
Alleen voor DG 40
9
30 min
180°C
Boven verwarming met
rotisserie
3 uur 59 min
100 – 230°C
Alleen voorDG 40
Het symbool
Verschillende waarde
voor boven en onder
kan worden geselecteerd
laat zien dat het apparaat met stoom werkt.
Tijd en temperatuurinstelling
Als een functie is geselecteerd met de knoppen
met
om zo de tijd en temperatuur in te stellen.
deze
.
82
, moet het worden bevestigd
waarde
kunnen
zouden
moeten
veranderen
naar
Het display voor de uren knipperd, gebruik de knoppen
(1 uur) en bevestig met de knop
Gebruik de knoppen
vestig met
30 min knipperd.
om de gewenste minuten (40 min) te selecteren en be-
,
80°C knipperd.
Gebruik de knoppen
bevestig met
,
om de gewenste uren
om de gewenste temperatuur (200°C) te selecteren en
.
is zichtbaar op het display. Het apparaat werkt nu in DIY modus.
Alle tijd- en temperatuurfuncties moeten in deze volgorde worden geprogrammeerd. Vaste waarden voor tijd en temperatuur zijn uitgesloten.
10)
ontkalken
∙∙ Na ongeveer 50 uur van stomen, wordt u herinnerd dat u het apparaat moet ontkalken. Het display laat
zien.
∙∙ Doe de koffiemachine ontkalker en water in de watertank. Druk op
en gebruik
om het symbool
te selecteren en druk op
.
e knoppen
∙∙ Het systeem warmt langzaam op tot 85 ° C.
∙∙ Na 30 minuten geeft het apparaat aan dat de tank met de ontkalker moet worden
geleegd en opnieuw moet worden gevuld met zuiver water.
∙∙ Na nog eens 10 minuten het water opnieuw vervangen en opnieuw opstarten.
∙∙ De standaardtijd van 50 minuten kan niet worden gewijzigd. Aan het einde van het
programma piept het apparaat 10 keer en gaat het in de standby-modus.
Restwarmte
Dit symbool geeft aan dat de binnentemperatuur hoger is dan 50 ° C. de
ventilatie voor koeling blijft ongeveer 3 minuten draaien om de elektronica te koelen.
83
Probleem oplossen
Beste klant,
Hartelijk dank voor de aankoop van dit STEBA artikel. De volgende tabel zal u helpen met problemen die zich kunnen voordoen bij het gebruik van het apparaat.
Voor veel problemen is er een eenvoudige oplossing, want niet alles wat lijkt op een
storing is ernstig. Controleer de volgende lijst voordat u contact opneemt met de
klantenservice.
Probleem
Reden
Oplossing
Het apparaat
werkt niet
∙∙ Geen stroom
∙∙ Teveel apparaten op een
stopcontact
∙∙ Deur is niet goed dicht
∙∙ Check of de stekker goed in
het stopcontact zit
∙∙ Doe de deur dicht
∙∙ Controleer de zekering
Het display verlicht niet
∙∙ Doe de stekker voor een minuut het uit stopcontact
Het apparaat
wordt niet heet
ER1 / ER2
ER3 / ER 4
∙∙ Oververhitting van de
sensor
∙∙ Open de deur en laat het 10
minuten afkoelen
∙∙ Contact onze service
ER 7
∙∙ stoom sensor
∙∙ Contact onze service
ER 8
∙∙ Stoomsensor met kortsluiting
∙∙ Contact onze service
Ventilatie werkt
niet
∙∙ Slechte contacten
∙∙ Ventilatie is beschadigd
∙∙ Contact onze service
Geen stoom
∙∙ Geen water in de tank
∙∙ Water tank zit niet juist
in het apparaat
∙∙ Stoom generator is beschadigd
∙∙ Hervul het water
∙∙ Doe de tank juist in het apparaat
∙∙ Contact onze service
Stoom komt uit
de oven
∙∙ Deur zit niet goed dicht
∙∙ Zegel is losgemaakt of is
beschadigd
∙∙ Deur is beschadigd
∙∙ Contact onze service
Geluid van
ventilatie na het
uitschakelen
∙∙ Koeling van het apparaat
∙∙ Gaat automatisch uit
Het opwarmen
duurt lang
∙∙ Stoomgenerator is gekalkt
∙∙ Ontkalk het apparaat
∙∙ Use distilled water
84
Correcte afvalverwijdering van dit product
Versleten apparaten onmiddellijk onbruikbaar maken.
Binnen de Europese Unie duidt dit symbool erop dat dit product niet samen
met huishoudelijk afval verwijderd mag worden. Oude apparaten bevatten
waardevolle, recycleerbare materialen, die aan recycling onderworpen moeten worden om het milieu c.q. de menselijke gezondheid niet door een ongecontroleerde afvalverwijdering te schaden. Gelieve oude apparaten daarom via geschikte inzamelsystemen te verwijderen of het apparaat met het oog op de
afvalverwijdering terug naar de afzender (waar u het product gekocht hebt) te zenden. De afzender zal dan het apparaat aan een stoffelijke recycling onderwerpen.
Evacuatie van de verpakking
Verpakkingsmateriaal niet gewoon wegwerpen, maar aan recycling onderwerpen.
Verpakkingen van papier, karton en gegolfd karton in verzamelcentra voor oud papier afgeven. Onderdelen van kunststofverpakkingen en folie dienen eveneens in de
daarvoor bestemde verzamelbakken gedeponeerd te worden.
In de voorbeelden voor de kunststofbenaming staat: PE voor polyethyleen, het kencijfer 02 voor PE-HD, 04 voor PE-LD, PP voor polypropyleen, PS voor polystyreen.
Klantenserviceafdeling:
Indien uw apparaat tegen de verwachting in dan toch al eens de klantenserviceafdeling nodig heeft, gelieve u dan tot onderstaand adres te richten. Wij zullen dan
in geval van garantie voor de afhaling zorgen. Het apparaat moet transporteerbaar
verpakt zijn.
Ongefrankeerde pakjes kunnen niet aanvaard worden!
STEBA Elektrogeräte GmbH & Co KG
Pointstr. 2, 96129 Strullendorf / Germany
Verkopen-Tel.: 09543 / 449-17 / -18,
Service-Tel.: 09543 / 449-44, Fax: 09543 / 449-19
e-Mail:
[email protected] Internet: http://www.steba.com
Opgelet! Elektrische apparaten mogen uitsluitend door vakkundig geschoolde elektriciens gerepareerd worden, omdat er door ondeskundige reparaties aanzienlijke
gevolgschade kan ontstaan.
85