Russell Hobbs 19550-56 Handleiding

Categorie
Barbecues
Type
Handleiding
14
Lees de instructies, bewaar ze goed en geef ze met het apparaat mee wanneer u deze aan een
derde geeft. Verwijder alle verpakkingsmaterialen voor gebruik.
A BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN
1 Dit apparaat kan gebruikt worden door kinderen van 8 jaar en
ouder en personen met verminderde lichamelijke, zintuiglijke en
verstandelijke vaardigheden of die onvoldoende ervaring of
kennis hebben, indien zij onder toezicht staan of goed
geïnformeerd zijn en zij de risico’s begrijpen. Kinderen mogen
niet met het apparaat spelen. Schoonmaak en
gebruikersonderhoud mag niet door kinderen uitgevoerd
worden, tenzij ze ouder dan 8 zijn en onder toezicht staan. Houd
het apparaat en de kabel buiten het bereik van kinderen van
jonger dan 8 jaar.
2 Sluit het apparaat niet via een timer- of een
afstandsbedieningsysteem aan.
3 Indien het snoer beschadigd is, moet het door de fabrikant, een
technicus of een ander deskundige persoon vervangen worden
om eventuele risico’s te vermijden.
¬ De oppervlakken van het apparaat zullen heet worden.
¬ De ovendeur wordt heet – gebruik ovenhandschoenen.
H Dompel het apparaat niet onder in vloeistof.
4 Plaats het apparaat op een stabiele, vlakke, hittebestendige ondergrond tenminste 75cm
boven vloerniveau.
5 Laat tenminste 50mm ruimte vrij rondom het apparaat.
6 Gebruik het toestel niet in de buurt van of onder brandbare materialen (bijv. gordijnen).
7 Draag ovenhandschoenen bij het vullen of legen van het apparaat.
8 Controleer of u de deur zonder obstakels kunt openen.
9 Laat geen voorwerpen aan de deur hangen wanneer deze open staat - hierdoor zou de deur
kunnen breken.
10 Houd de bovenkant van het apparaat vrij; zet er niets bovenop.
11 Haal de stekker uit het stopcontact wanneer het apparaat niet gebruikt wordt, verplaatst of
gereinigd wordt.
12 Gebruik alleen de bijgeleverde toebehoren of hulpstukken.
13 Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan degene die in deze
gebruiksaanwijzing worden beschreven.
14 Gebruik het apparaat niet bij beschadigingen of storingen.
uitsluitend voor huishoudelijk gebruik
U VOOR HET EERSTE GEBRUIK
1 Controleer of u alle verpakkingsmaterialen in en rondom het apparaat en rondom de
elementen verwijderd hebt.
2 Steek de stekker in het stopcontact.
3 Zet de temperatuurregelaar op 230.
15
4 Stel de ovenbediening in op H.
5 Stel de timer in op 10.
6 Bedien het apparaat leeg.
7 Dit kan een lichte geur verspreiden, maar hier hoeft u zich geen zorgen om te maken. Zorg
voor goede ventilatie.
C DE BAKPLAAT EN HET ROOSTER
8 De bakplaat en het rooster schuiven gemakkelijk in de sleuven aan de binnenzijde van de oven.
9 Gebruik de onderste sleuf voor bakken en roosteren.
10 Gebruik de bovenste sleuf voor grillen, toasten en het bruin kleuren van de bovenste laag
van gerechten.
11 Indien u de bakplaat niet gebruikt, kunt u deze in de onderste sleuf schuiven om vocht en
vet op te vangen.
C HET HANDVAT
12 Om het handvat op de bakplaat/het rooster te monteren:
a) plaats de haken aan de bovenkant van de bakplaat/het rooster
b) laat het handvat zakken, totdat de onderkant de onderzijde van de bakplaat/het rooster
bereikt
c) til het handvat omhoog en de bakplaat/het rooster zullen meebewegen
d) De bovenhaken passen op de bakplaat, de onderhaken passen op het rooster
C DE OVEN GEBRUIKEN
13 Steek de stekker in het stopcontact.
14 Stel de temperatuurregeling in op de benodigde temperatuur (100-230°C).
15 Stel de oven in op de functie die u nodig heeft:
/ alle elementen uit
O bovenelement en draaispit
F onderelement
H beide elementen
16 Draai de timer met de klok mee naar de benodigde tijd. Het lampje zal oplichten.
, Indien u voor langer dan 60 minuten wilt koken, kunt u de timer opnieuw instellen nadat
deze op 0 belandt.
17 Wanneer de timer op 0 staat, wordt het apparaat uitgeschakeld. U hoort dan een “ping”. Het
lampje zal uitgaan.
18 Wanneer u het bovenelement of beide elementen (F, H) gebruikt, moet u de oven
voorverwarmen en wachten totdat het lampje uitgaat, voordat u begint met koken.
C DE DEUR – OPEN OF GESLOTEN?
19 De deur heeft 3 stabiele posities: open, gesloten en half open (zo'n 30°).
20 Houd de deur half open wanneer u het boven element O , als een gril gebruikt of met een
draaispit.
21 Dit voorkomt dat de thermostaat het element uitschakelt.
22 Houd de deur gesloten wanneer u het onderelement F gebruikt voor bakken of beide
elementen samen gebruikt voor traditioneel H ovengebruik.
instructies
afbeeldingen
c temperatuurregelaar
A ovenbediening
T timer
0 uit
1 lampje
2 bovenelement
3 ladeondersteuning
4 geleider
5 aandrijving van het draaispit
6 onderelement
7 deur
8 handvat
9 rek
10 bak
11 handvat
12 bovenhaken
13 onderhaken
14 schroeven
15 vleespennen
16 draaispit
17 punt
18 inkeping
19 houder van het draaispit
16
C GRILLEN EN SPETTEREN
23 Bij het grillen of het koken van producten in de buurt van het bovenelement dient u erop te
letten dat er geen vet of sappen op het bovenelement terechtkomen.
24 Indien u het eten ziet spetteren, verplaats het eten dan naar beneden, weg van het
bovenelement.
25 Dit kan uw kooktijd lichtelijk verlengen vanwege de grotere afstand.
26 Spetters maken het schoonmaken lastig.
27 Residuen die op het bovenelement verbranden kunnen zijn levensduur verkorten.
28 Verbrande resten die terug in het eten vallen, kunnen het uiterlijk en de smaak van het eten
beïnvloeden.
C HET DRAAISPIT
29 Ongeacht wat u roostert, kip, konijn of andersoortig vlees, het moet altijd in het midden van
het draaispit geplaatst worden.
30 Indien het niet in het midden van het draaispit geplaatst wordt, zal de ene kant sneller koken
dan de andere.
31 Vermijd losse stukken, deze zullen anders ongelijkmatig worden geroosterd.
32 Des te dichter u bij een cilindervorm in de buurt kunt komen, met het draaispit precies in het
midden, des te beter het resultaat.
33 Bind losse stukjes, zoals vleugels of kleine benen, met een koord vast.
34 Verwijder de beide schroeven en verwijder vervolgens de vleespen van het puntige uiteinde
van het draaispit.
35 Duw het puntige uiteinde door het midden van het vlees en aan de andere kant naar buiten.
36 Vervang de vleespen op het draaispit en duw beide vleespennen in de uiteinden van het
vlees.
37 Het vlees zal krimpen tijdens het roosteren en mag niet van de vleespennen vallen, u moet
deze dus goed naar binnen drukken.
38 Verplaats het vlees en de vleespennen langs het draaispit naar het midden, draai vervolgens
de beide schroeven aan om het vlees op zijn plaats te houden.
39 Plaats het puntige uiteinde van het draaispit in de aanvoering van het draaispit. Laat het
andere uiteinde vervolgens in de geleider zakken aan de andere kant van de oven.
40 Verzeker dat het vlees de binnenkant van de oven niet aanraakt bij het ronddraaien van het
draaispit.
41 Schuif de bakplaat in de onderste sleuf om de druppels op te vangen.
42 Laat de deur half open.
43 Stel de temperatuurregeling in op de benodigde temperatuur (100-230°C).
44 Indien de temperatuur te hoog is, zal de buitenkant sneller koken dan de binnenkant.
45 Wij raden u aan om op een lage of gemiddelde temperatuur te roosteren.
46 Indien u de buitenkant van het vlees krokant wilt maken, kunt u de temperatuur verhogen
aan het einde van de bereidingstijd.
47 Stel de ovenbediening in op O.
48 Draai de timer met de klok mee naar de benodigde tijd.
49 Gebruik de houder van het draaispit om het draaispit uit de oven te verwijderen.
50 Plaats de uiteinden van de houder onder de inkepingen in het draaispit.
51 Houd de houder met beide handen vast.
52 Til de linkerkant een beetje omhoog om het uiteinde van de geleider los te maken, beweeg
vervolgens het draaispit naar rechts om het puntige uiteinde los te maken.
53 Verwijder de houder en draaispit zorgvuldig uit de oven.
54 Wij raden u aan om een aantal keren te oefenen, voordat u begint.
17
C ZORG EN ONDERHOUD
55 Haal de stekker uit het stopcontact en laat het apparaat volledig afkoelen, voordat u hem
reinigt en opbergt.
56 Neem alle oppervlakken af met een schone vochtige doek.
57 Was de verwijderbare onderdelen in warm water met afwasmiddel, goed afspoelen, laten
uitlekken en aan de lucht laten drogen.
58 Gebruik geen schuursponsjes of staalwol.
59 Plaats geen enkel onderdeel van het apparaat in de vaatwasmachine.
verkleuring
60 Bij gebruik zullen de oppervlakken van het apparaat verkleuren.
61 Dit is onvermijdelijk, onschadelijk en zal geen invloed hebben op de werking van het
apparaat.
W
MILIEUBESCHERMING
Om milieu- en gezondheidsproblemen als gevolg van gevaarlijke stoffen in elektrische en
elektronische producten te vermijden, mogen apparaten met dit symbool niet worden
weggegooid met niet-gesorteerd gemeentelijk afval, maar moeten ze worden teruggewonnen,
opnieuw gebruikt of gerecycled.
C KOOKTIJDEN & VOEDSELVEILIGHEID
• Gebruik deze tijden uitsluitend als aanwijzing.
• Rooster vlees, gevogelte en vergelijkbare producten (gehakt, hamburgers e.d.) tot het sap
dat eruit loopt kleurloos is. Rooster vis totdat deze overal ondoorzichtig is.
• Bij het koken van voorverpakte voedingsmiddelen, volg de richtlijnen op de verpakking of
het label.
eten temperatuur eten temperatuur
rundvlees 190-210 °C gebak 190-210 °C
brood 200-220 °C varkensvlees 190-210 °C
stoofschotels 140-160 °C quiche/vlaai 160-180 °C
kip 190-210 °C vruchtentaart 140-160 °C
vis 170-190 °C scones 190-220 °C
lam 190-210 °C biscuitgebak 160-180 °C
schuimgebak 90 -110 °C Yorkshire pudding 200-220 °C
melkpudding 140-160 °C

Documenttranscriptie

Lees de instructies, bewaar ze goed en geef ze met het apparaat mee wanneer u deze aan een derde geeft. Verwijder alle verpakkingsmaterialen voor gebruik. A BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN 1 Dit apparaat kan gebruikt worden door kinderen van 8 jaar en ouder en personen met verminderde lichamelijke, zintuiglijke en verstandelijke vaardigheden of die onvoldoende ervaring of kennis hebben, indien zij onder toezicht staan of goed geïnformeerd zijn en zij de risico’s begrijpen. Kinderen mogen niet met het apparaat spelen. Schoonmaak en gebruikersonderhoud mag niet door kinderen uitgevoerd worden, tenzij ze ouder dan 8 zijn en onder toezicht staan. Houd het apparaat en de kabel buiten het bereik van kinderen van jonger dan 8 jaar. 2 Sluit het apparaat niet via een timer- of een afstandsbedieningsysteem aan. 3 Indien het snoer beschadigd is, moet het door de fabrikant, een technicus of een ander deskundige persoon vervangen worden om eventuele risico’s te vermijden. ¬ De oppervlakken van het apparaat zullen heet worden. ¬ De ovendeur wordt heet – gebruik ovenhandschoenen. H Dompel het apparaat niet onder in vloeistof. 4 Plaats het apparaat op een stabiele, vlakke, hittebestendige ondergrond tenminste 75cm boven vloerniveau. 5 Laat tenminste 50mm ruimte vrij rondom het apparaat. 6 Gebruik het toestel niet in de buurt van of onder brandbare materialen (bijv. gordijnen). 7 Draag ovenhandschoenen bij het vullen of legen van het apparaat. 8 Controleer of u de deur zonder obstakels kunt openen. 9 Laat geen voorwerpen aan de deur hangen wanneer deze open staat - hierdoor zou de deur kunnen breken. 10 Houd de bovenkant van het apparaat vrij; zet er niets bovenop. 11 Haal de stekker uit het stopcontact wanneer het apparaat niet gebruikt wordt, verplaatst of gereinigd wordt. 12 Gebruik alleen de bijgeleverde toebehoren of hulpstukken. 13 Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan degene die in deze gebruiksaanwijzing worden beschreven. 14 Gebruik het apparaat niet bij beschadigingen of storingen. uitsluitend voor huishoudelijk gebruik U VOOR HET EERSTE GEBRUIK 1 Controleer of u alle verpakkingsmaterialen in en rondom het apparaat en rondom de elementen verwijderd hebt. 2 Steek de stekker in het stopcontact. 3 Zet de temperatuurregelaar op 230. 14 4 5 6 7 4 geleider 5 aandrijving van het draaispit 6 onderelement 7 deur 8 handvat 9 rek 10 bak 11 handvat 12 bovenhaken 13 onderhaken 14 schroeven 15 vleespennen 16 draaispit 17 punt 18 inkeping 19 houder van het draaispit Stel de ovenbediening in op H. Stel de timer in op 10. Bedien het apparaat leeg. Dit kan een lichte geur verspreiden, maar hier hoeft u zich geen zorgen om te maken. Zorg voor goede ventilatie. C DE BAKPLAAT EN HET ROOSTER 8 De bakplaat en het rooster schuiven gemakkelijk in de sleuven aan de binnenzijde van de oven. 9 Gebruik de onderste sleuf voor bakken en roosteren. 10 Gebruik de bovenste sleuf voor grillen, toasten en het bruin kleuren van de bovenste laag van gerechten. 11 Indien u de bakplaat niet gebruikt, kunt u deze in de onderste sleuf schuiven om vocht en vet op te vangen. C HET HANDVAT 12 Om het handvat op de bakplaat/het rooster te monteren: a) plaats de haken aan de bovenkant van de bakplaat/het rooster b) laat het handvat zakken, totdat de onderkant de onderzijde van de bakplaat/het rooster bereikt c) til het handvat omhoog en de bakplaat/het rooster zullen meebewegen d) De bovenhaken passen op de bakplaat, de onderhaken passen op het rooster C DE OVEN GEBRUIKEN 13 Steek de stekker in het stopcontact. 14 Stel de temperatuurregeling in op de benodigde temperatuur (100-230°C). 15 Stel de oven in op de functie die u nodig heeft: / alle elementen uit O bovenelement en draaispit F onderelement H beide elementen 16 Draai de timer met de klok mee naar de benodigde tijd. Het lampje zal oplichten. , Indien u voor langer dan 60 minuten wilt koken, kunt u de timer opnieuw instellen nadat deze op 0 belandt. 17 Wanneer de timer op 0 staat, wordt het apparaat uitgeschakeld. U hoort dan een “ping”. Het lampje zal uitgaan. 18 Wanneer u het bovenelement of beide elementen (F, H) gebruikt, moet u de oven voorverwarmen en wachten totdat het lampje uitgaat, voordat u begint met koken. C DE DEUR – OPEN OF GESLOTEN? 19 De deur heeft 3 stabiele posities: open, gesloten en half open (zo'n 30°). 20 Houd de deur half open wanneer u het boven element O , als een gril gebruikt of met een draaispit. 21 Dit voorkomt dat de thermostaat het element uitschakelt. 22 Houd de deur gesloten wanneer u het onderelement F gebruikt voor bakken of beide elementen samen gebruikt voor traditioneel H ovengebruik. 15 instructies afbeeldingen c temperatuurregelaar A ovenbediening T timer 0 uit 1 lampje 2 bovenelement 3 ladeondersteuning C GRILLEN EN SPETTEREN 23 Bij het grillen of het koken van producten in de buurt van het bovenelement dient u erop te letten dat er geen vet of sappen op het bovenelement terechtkomen. 24 Indien u het eten ziet spetteren, verplaats het eten dan naar beneden, weg van het bovenelement. 25 Dit kan uw kooktijd lichtelijk verlengen vanwege de grotere afstand. 26 Spetters maken het schoonmaken lastig. 27 Residuen die op het bovenelement verbranden kunnen zijn levensduur verkorten. 28 Verbrande resten die terug in het eten vallen, kunnen het uiterlijk en de smaak van het eten beïnvloeden. C HET DRAAISPIT 29 Ongeacht wat u roostert, kip, konijn of andersoortig vlees, het moet altijd in het midden van het draaispit geplaatst worden. 30 Indien het niet in het midden van het draaispit geplaatst wordt, zal de ene kant sneller koken dan de andere. 31 Vermijd losse stukken, deze zullen anders ongelijkmatig worden geroosterd. 32 Des te dichter u bij een cilindervorm in de buurt kunt komen, met het draaispit precies in het midden, des te beter het resultaat. 33 Bind losse stukjes, zoals vleugels of kleine benen, met een koord vast. 34 Verwijder de beide schroeven en verwijder vervolgens de vleespen van het puntige uiteinde van het draaispit. 35 Duw het puntige uiteinde door het midden van het vlees en aan de andere kant naar buiten. 36 Vervang de vleespen op het draaispit en duw beide vleespennen in de uiteinden van het vlees. 37 Het vlees zal krimpen tijdens het roosteren en mag niet van de vleespennen vallen, u moet deze dus goed naar binnen drukken. 38 Verplaats het vlees en de vleespennen langs het draaispit naar het midden, draai vervolgens de beide schroeven aan om het vlees op zijn plaats te houden. 39 Plaats het puntige uiteinde van het draaispit in de aanvoering van het draaispit. Laat het andere uiteinde vervolgens in de geleider zakken aan de andere kant van de oven. 40 Verzeker dat het vlees de binnenkant van de oven niet aanraakt bij het ronddraaien van het draaispit. 41 Schuif de bakplaat in de onderste sleuf om de druppels op te vangen. 42 Laat de deur half open. 43 Stel de temperatuurregeling in op de benodigde temperatuur (100-230°C). 44 Indien de temperatuur te hoog is, zal de buitenkant sneller koken dan de binnenkant. 45 Wij raden u aan om op een lage of gemiddelde temperatuur te roosteren. 46 Indien u de buitenkant van het vlees krokant wilt maken, kunt u de temperatuur verhogen aan het einde van de bereidingstijd. 47 Stel de ovenbediening in op O. 48 Draai de timer met de klok mee naar de benodigde tijd. 49 Gebruik de houder van het draaispit om het draaispit uit de oven te verwijderen. 50 Plaats de uiteinden van de houder onder de inkepingen in het draaispit. 51 Houd de houder met beide handen vast. 52 Til de linkerkant een beetje omhoog om het uiteinde van de geleider los te maken, beweeg vervolgens het draaispit naar rechts om het puntige uiteinde los te maken. 53 Verwijder de houder en draaispit zorgvuldig uit de oven. 54 Wij raden u aan om een aantal keren te oefenen, voordat u begint. 16 C ZORG EN ONDERHOUD 55 Haal de stekker uit het stopcontact en laat het apparaat volledig afkoelen, voordat u hem reinigt en opbergt. 56 Neem alle oppervlakken af met een schone vochtige doek. 57 Was de verwijderbare onderdelen in warm water met afwasmiddel, goed afspoelen, laten uitlekken en aan de lucht laten drogen. 58 Gebruik geen schuursponsjes of staalwol. 59 Plaats geen enkel onderdeel van het apparaat in de vaatwasmachine. verkleuring 60 Bij gebruik zullen de oppervlakken van het apparaat verkleuren. 61 Dit is onvermijdelijk, onschadelijk en zal geen invloed hebben op de werking van het apparaat. W MILIEUBESCHERMING Om milieu- en gezondheidsproblemen als gevolg van gevaarlijke stoffen in elektrische en elektronische producten te vermijden, mogen apparaten met dit symbool niet worden weggegooid met niet-gesorteerd gemeentelijk afval, maar moeten ze worden teruggewonnen, opnieuw gebruikt of gerecycled. C KOOKTIJDEN & VOEDSELVEILIGHEID • Gebruik deze tijden uitsluitend als aanwijzing. • Rooster vlees, gevogelte en vergelijkbare producten (gehakt, hamburgers e.d.) tot het sap dat eruit loopt kleurloos is. Rooster vis totdat deze overal ondoorzichtig is. • Bij het koken van voorverpakte voedingsmiddelen, volg de richtlijnen op de verpakking of het label. eten temperatuur eten temperatuur rundvlees 190-210 °C gebak 190-210 °C brood 200-220 °C varkensvlees 190-210 °C stoofschotels 140-160 °C quiche/vlaai 160-180 °C kip 190-210 °C vruchtentaart 140-160 °C vis 170-190 °C scones 190-220 °C lam 190-210 °C biscuitgebak 160-180 °C schuimgebak 90-110 °C Yorkshire pudding 200-220 °C melkpudding 140-160 °C 17
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96

Russell Hobbs 19550-56 Handleiding

Categorie
Barbecues
Type
Handleiding