43
De vulling gelijkmatig op de plakjes verdelen
en er oprollen. Telkens een rol diagonaal in de
uitsparingen van de sandwichtoaster leggen.
Het deksel sluiten en roosteren.
Gevulde deegflappen - Samosas
Voor deze deegflappen kunnen ook kleine hoe-
veelheden groente worden gebruikt. De vulling
kan dienovereenkomstig worden gevarieerd.
4 plakjes toastbrood, 150 g in de schil gekookte
aardappelen, geschild en in dobbelsteentjes
gesneden, 1 EL olie, 75 g uien, fijngehakt,
1 ½ TL kerrie, 75 g diepgevroren erwten,
ontdooid, 1 TL verse, fijn geraspte gember,
1 kleine chili, ontpit en fijngehakt, 2 EL water,
1 snufje cayennepeper, 2 EL citroensap,
gesmolten boter om in te smeren, 2 EL verse,
fijngehakte koriander
Eerst de vulling bereiden. Hiervoor de uien
in olie aanbraden, kerrie toevoegen en kort
laten doorstoven, vervolgens erwten, gember,
chili en water toevoegen en laten doorstoven
totdat de erwten gaar zijn. Nu de resterende
ingrediënten en de aardappelen toevoegen en
nogmaals 3-4 min. laten smoren. Het brood
uitrollen en in ca. 13 cm grote vierkanten
snijden. De voorverwarmde uitsparingen van
de sandwichtoaster met boter insmeren,
2 broodplaten er opleggen en goed vullen. Met
twee verdere broodplaten afdekken en met
boter insmeren. Het apparaat dichtmaken en de
samosas goudbruin bakken.
Appel-rozijnenflappen
15 g boter, 250 g geschilde en uitgeholde
appelen, in dubbel-steentjes gesneden, 25 g
rozijnen, 1 EL suiker, ½ TL kaneel, 3 EL water,
1 TL citroensap, 4 plakjes witbrood, gesmolten
boter om in te smeren
Boter smelten, appels, rozijnen, suiker, kaneel,
water en citroensap toevoegen en al roerende,
net gaar stoven. Het brood tot een 3 mm dikke
plaat uitrollen en in 13 cm grote deegvierkanten
snijden. Twee dbroodlaten met boter insmeren
en op de voorverwarmde uitsparingen van de
sandwichtoaster leggen. Telkens 1 eetlepel
vulling op de broodplaten deponeren en met een
geboterde broodplaat afdekken. Het apparaat
dichtmaken en ca. 4 min. roosteren totdat het
bladerdeeg goudbruin is. Warm serveren.
Vegetarisch – Licht en lekker
Mexicaans
4 plakjes wittebrood of
4 plakjes maïsbrood
2 EL maïskorrels
2 TL paprika in dobbelsteentjes
2 TL uien, in dobbelsteentjes
enkele sprenkeltjes worcester-
saus
een sprenkeltje chilisaus
Leipziger Allerlei
4 plakjes wittebrood
4 EL gemengde groente (erw-
ten, worteltjes, asperges)
2 TL zoete room
een beetje soepgroentepoeder
verse gehakte kruiden
Aziatisch
4 plakjes wittebrood
4 EL diepvries-chinagroente
een sprenkeltje sojasaus
Copyright UNOLD AG | www.unold.de