39
Kaas-sandwich
4 plakjes toastbrood, 2 plakjes kaas (bijv.
Scheibletten), 2 plakjes gekookte ham
Deze sandwich kunt u variëren doordat u al
naargelang de smaak augurken of ananas uit
blik toevoegt.
Twee met boter gesmeerde plakjes toastbrood
(de kant met boter naar onderen) met elk
1 plakje kaas, ham en naar keuze ananas of
augurk beleggen.
Vervolgens de resterende plakjes toastbrood
(kant met boter naar boven) erop plaatsen en de
sandwiches in de voorverwarmde sandwichtoaster
plaatsen. Het apparaat dichtmaken en roosteren.
Chinese rollen
1 TL olie, 2 sjalotten, gewassen en fijngehakt,
½ kleine wortel, geschild en geraspt, 1 TL ketjap
150 g bonenkiemen, afgedropen (blik), 50 g
geschilde garnalen, een beetje sambal oelek,
4 plakjes toastbrood
een beetje gesmolten boter om in te smeren
Olie verhitten en uien kort aanbraden, wortel
toevoegen, nogmaals 2 minuten stoven totdat
ze een beetje zacht worden. Vervolgens ketjap,
bonenkiemen en garnalen toevoegen en laten
trekken.
Toastbroodranden verwijderen en het toastbrood
met de deegrol zeer dun uitrollen. De onderkant
met gesmolten boter insmeren. De vulling
gelijkmatig op de plakjes verdelen en er oprollen.
Telkens een rol diagonaal in de uitsparingen van
de sandwichtoaster leggen. Het deksel sluiten
en roosteren.
Gevulde deegflappen - Samosas
Voor deze deegflappen kunnen ook kleine
hoeveelheden groente worden gebruikt. De
vulling kan dienovereenkomstig worden
gevarieerd.
4 plakjes toastbrood, 150 g in de schil gekookte
aardappelen, geschild en in dobbelsteentjes
gesneden, 1 EL olie, 75 g uien, fijngehakt,
1 ½ TL kerrie, 75 g diepgevroren erwten,
ontdooid, 1 TL verse, fijn geraspte gember,
1 kleine chili, ontpit en fijngehakt, 2 EL water,
1 snufje cayennepeper, 2 EL citroensap,
gesmolten boter om in te smeren, 2 EL verse,
fijngehakte koriander
Eerst de vulling bereiden. Hiervoor de uien in
olie aanbraden, kerrie toevoegen en kort laten
doorstoven, vervolgens erwten, gember, chili en
water toevoegen en laten doorstoven totdat de
erwten gaar zijn. Nu de resterende ingrediënten
en de aardappelen toevoegen en nogmaals
3–4 min. laten smoren.
Het brood uitrollen en in ca. 13 cm grote
vierkanten snijden. De voorverwarmde
uitsparingen van de sandwichtoaster met boter
insmeren, 2 broodplaten er opleggen en goed
vullen. Met twee verdere broodplaten afdekken
en met boter insmeren. Het apparaat dichtmaken
en de samosas goudbruin bakken.
Appel-rozijnenflappen
15 g boter, 250 g geschilde en uitgeholde
appelen, in dubbel-steentjes gesneden, 25 g
rozijnen, 1 EL suiker, ½ TL kaneel, 3 EL water,
1 TL citroensap, 4 plakjes witbrood, gesmolten
boter om in te smeren
Boter smelten, appels, rozijnen, suiker, kaneel,
water en citroensap toevoegen en al roerende,
net gaar stoven.
Het brood tot een 3 mm dikke plaat uitrollen en
in 13 cm grote deegvierkanten snijden.
Twee dbroodlaten met boter insmeren en
op de voorverwarmde uitsparingen van de
sandwichtoaster leggen. Telkens 1 eetlepel
vulling op de broodplaten deponeren en met een
geboterde broodplaat afdekken.
Het apparaat dichtmaken en ca. 4 min.
roosteren totdat het bladerdeeg goudbruin is.
Warm serveren.