21
VOORAFGAAND AAN HET EERSTE GEBRUIK
• Verwijder al het verpakkingsmateriaal en de etiketten.
• Reinig de stamper, het deksel, de zeef, de afscheider, het filter, de pulpkom, de pers, de kan en de
messen in warm zeepwater. Spoel en droog af.
• Reinig de motorbasis met een vochtige doek.
• Plaats het apparaat op een droge, stevige, horizontale ondergrond, bij een stopcontact.
SAPCENTRIGUFE FIG. A
Het sapaccessoire kan gebruikt worden om sap te onttrekken aan fruit, groente en zelfs groene bladgroente.
MONTAGE
1. Lijn d op de afscheider uit met op de motorbasis. Draai de afscheider met de klok mee om d
uit te lijnen met .
2. Plaats de zeef in de afscheider en duw deze naar onder op de aandrijfas.
3. Lijn d op het deksel uit met op de motorbasis. Draai de afscheider met de klok mee om d uit
te lijnen met .
4. Plaats de pulpkom onder de linkerkant van het deksel.
5. Zet de multifunctionele kan onder de tuit om het sap op te vangen.
6. Plaats de stamper in de buis.
GEBRUIK
1. Controleer dat het apparaat is uitgeschakeld (O).
2. Steek de stekker in het stopcontact.
3. Schakel uw sapcentrifuge in (I).
4. Verwijder de stamper en laat de ingrediënten door de tube vallen.
5. De buis is breed genoeg voor de meeste hele vruchten en groente, maar het kan zijn dat u grotere
ingrediënten moet snijden.
6. Plaats de stamper weer en gebruik hem om de ingrediënten zachtjes door de tube te duwen.
7. Schakel uw sapcentrifuge uit als u klaar bent (O).
8. De tuit kan naar boven gedraaid worden om druppelen te voorkomen wanneer u klaar bent met het
gebruik van het apparaat.
9. U kunt het afsluitbare deksel gebruiken om de multifunctionele kan op te slaan of om de kan als
drinkfles te gebruiken.
TIPS
• Koop zoveel mogelijk organisch geplante groenten en fruit om de inname van insecticide- en
meststofresten tot een minimum te herleiden.
• Verwijder pitten uit fruit als perziken, pruimen, mango’s ...
• Gebruik verse en rijpe groenten en fruit van hoge kwaliteit. Zachte groenten of overrijp fruit kunnen
het sap dik en troebel maken met een eigenaardige smaak.
• Was alle groenten en fruit. Gebruik een borstel op hardere groenten en fruit. Verwijder de buitenste
bladeren op niet organische groenten en fruit. Schil alle niet-organische of wassen groenten of fruit.
Verwijder eventuele plekken met een mes want deze kunnen de smaak van het sap beïnvloeden.
• Maak geen sap van te sterke of scherpe ingrediënten, zoals uien of knoflook. U raakt deze smaak
nooit meer kwijt, ongeacht hoe vaak u de fruitpers schoonmaakt.
• Rol bladgroenten, peterselie, grassen en sojascheuten in een kleine bal en duw deze doorheen de
vultrechter met de stamper.
WAARSCHUWING! Rabarberbladeren zijn giftig, ze bevatten oxaalzuur – u mag deze niet
gebruiken voor sap of opeten.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE