17
4. Til deze voorzichtig omhoog en uit de onderzijde van de kan.
5. Verwijder de afdichting van de messeneenheid.
6. Was de dichting en de messeneenheid in een warm zeepsopje, spoel af en droog zorgvuldig af.
7. Pas heel goed op met de mesjes – raak ze nooit rechtstreeks aan en gebruik een nylon afwasborstel.
8. Vervang de afdichting rond de messeneenheid.
9. Plaats de messeneenheid weer in het voetstuk.
10. Draai het mes tegen de klok in om het te ontgrendelen.
RECYCLING
W
Om milieu- en gezondheidsproblemen door gevaarlijke stoffen te vermijden, mogen
apparaten en oplaadbare en niet oplaadbare batterijen met een van deze symbolen
niet samen met het huishoudelijk afval worden verwijderd. Breng elektrische en
elektronische producten en, indien van toepassing, oplaadbare en niet-oplaadbare
batterijen, altijd naar een officieel recycling-/inzamelpunt.
U vindt recepten op onze website: http://eu.russellhobbs.com/recipes/
RECEPTJES
h = handenvol T = soeplepel/eetlepel g = gram
b = bosje t = theelepel m = milliliter
c = teen
PREI & AARDAPPEL SOEP
150g prei 150g aardappel 2 bouillonblokjes
800 m water zout en peper
Verwerk de prei en aardappel gedurende 2 seconden. Doe het mengsel in een grote pan. Voeg het water
en de bouillonblokjes toe. Breng al roerend aan de kook. Verminder de warmte. Bedek de pan. Laat 20
minuten koken. Haal van het vuur af. Laat een half uur afkoelen. Verwerk alles tot een glad mengsel. Breng
op de juiste temperatuur (laat het niet meer koken). Maak op smaak. Dien op met brood.
Voor Vichyssoise voegt u bieslook toe aan de prei en aardappels, u doet een stukje boter in de pan voor
het verhitten, u laat de soep afkoelen in plaats van deze weer op te warmen en voegt 150 ml room toe
voordat u de soep koud opdient.
PITTIGE POMPOENSOEP
900g pompoen 2 T plantaardige olie 2 prei
1 t gemalen gember 900 m kippen/groentebouillon 2 c look
1 b korianderblaadjes 2 T enkele/dubbele room zout en peper
1 t gemalen koriander
Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snij in stukken Verwarm de olie in een pan Voeg de prei,
knoflook en kruiden toe. Roer drie minuten. Voeg de bouillon en de pompoen toe. Breng al roerend aan
de kook. Verminder de warmte. Bedek de pan. Laat 20-30 minuten koken. Haal van het vuur af. Roer de
koriander en de room erdoor. Laat een half uur afkoelen. Verwerk alles tot een glad mengsel. Breng op de
juiste temperatuur (laat het niet meer koken). Maak op smaak. Dien op met brood.
KORIANDER PESTO
2 h korianderblaadjes 60g pijnboompitten 2 c look
60g geraspte parmezaan 125 m olijfolie
Verwerk de koriander, knoflook, pijnboompitten en de helft van de olie tot het een glad mengsel is
geworden. Plaats dan in een grotere kom. Meng de Parmezaan. Voeg olie toe om de consistentie aan de
passen. Als dipsaus: dik. Als topping: medium. Als pastasaus: dun.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE