Samenvoegen met:
• 3 eetlepels boter
• 250 gr. groene lasagnebladen
• 50 g parmezaanse kaas, geraspt
• 50 g milde kaas, geraspt
Bereidingswijze:
Het spek met een scherp mes van
zwoerd en kraakbeen ontdoen en in
blokjes snijden. De ui en de wortel schil-
len, de selderij schoonmaken, alle
groente in kleine blokjes snijden.
De olie in een stoofpan verhitten, de
spekblokjes en de groente daarin roer-
bakken.
Het gehakt beetje bij beetje toevoegen,
los bakken en blussen met wat bouillon.
De vleessaus op smaak brengen met to-
matenpuree, de kruiden, zout en peper
en afgedekt op een laag pitje ongeveer
30 minuten in laten koken.
Ondertussen de béchamelsaus klaarma-
ken: Laat de boter smelten in een pan,
voeg de bloem toe en blijf roeren. Beet-
je bij beetje onder voortdurend roeren
de melk erbij gieten. De saus op smaak
brengen met zout, peper en nootmus-
kaat en zonder deksel ongeveer 10 mi-
nuten laten inkoken.
Een grote rechthoekige ovenschaal in-
vetten met 1 eetlepel boter. Afwisselend
een laag pastabladen, vleessaus, bécha-
melsaus en geraspte kaas in de schaal
leggen. De bovenste laag moet een met
kaas bestrooide laag béchamelsaus zijn.
De rest van de boter in kleine stukjes op
het gerecht leggen.
– Bereidingstijd in het apparaat: 55 mi-
nuten
– Plaathoogte: 1
– Voeg 300 ml water toe aan de waterla-
de
Cannelloni
Ingrediënten voor de vulling:
• 50 g uien, in blokjes gesneden
• 30 g boter
• 350 g bladspinazie, in stukjes gesne-
den
• 100 g verse room
• 200 g vers zalm, in blokjes
• 200 g nijlbaars, in blokjes
• 150 g garnalen
• 150 g mosselvlees
•zout, peper
Ingrediënten voor de bechamelsaus:
• 75 g boter
• 50 g bloem
• 600 ml melk
• zout, peper en nootmuskaat
Samenvoegen met:
• 1 pakje cannelloni
• 50 g parmezaanse kaas, geraspt
• 150 g geraspte kaas
• 40 g boter
Bereidingswijze:
Doe de uien en de boter in een pan en
bak tot de uien glazig zijn. Voeg de
bladspinazie toe en laat het zachtjes ko-
ken. Voeg de crème fraiche toe, mix en
laat afkoelen.
Ondertussen de béchamelsaus klaarma-
ken: Laat de boter smelten in een pan,
voeg de bloem toe en blijf roeren. Beet-
je bij beetje onder voortdurend roeren
de melk erbij gieten. De saus op smaak
brengen met zout, peper en nootmus-
kaat en zonder deksel ongeveer 10 mi-
nuten laten inkoken.
Voeg zalm, baars, garnalen en mossel-
vlees toe aan de spinazie en roer door
elkaar.
Een grote rechthoekige ovenschaal in-
vetten met 1 eetlepel boter.
Vul de cannelloni met het spinaziemeng-
sel en plaats in een ovenschaal. Leg tus-
sen elke rij cannelloni een laagje bécha-
melsaus . De bovenste laag moet een
met kaas bestrooide laag béchamelsaus
zijn. De rest van de boter in kleine stuk-
jes op het gerecht leggen.
– Bereidingstijd in het apparaat: 55 mi-
nuten
– Plaathoogte: 1
– Voeg 300 ml water toe aan de waterla-
de
Aardappelgratin
Ingrediënten:
• 1000 g aardappelen
• 1 theelepel zout, peper en nootmus-
kaat
• 2 teentjes knoflook
• 200 g geraspte kaas
• 200 ml melk
NEDERLANDS 23