24
Recepten
Vanille-ijs
300ml koude melk, 300 ml koude room,
3 eierdooiers, 100gr suiker en vanillesto-
kjes.
Basis recept
Verhit de melk, room en gebroken
vanillestokjes. Meng de eidooiers met de
suiker. Roer in de hete vloeistof en klop
deze op tot een schuimige massa. Laat
het mengsel afkoelen in de koelkast.
Stop het afgekoelde mengsel vervolgens
in de bevroren container en laat de ijs-
machine voor 30 tot 40 minuten draaien.
Malaga ijs
Gebruik het basisrecept voor vanille-ijs
en voeg, al roerend, via de vulopening
50gr rozijnen (gedrenkt in 4 eetlepels
rum voor 12 uur) toe.
Chocolade ijs
Gebruik het basisrecept voor vanille-ijs
en voeg 80gr cacao toe terwijl u de melk
verwarmt met de room.
Mokka ijs
Gebruik het recept voor chocolade ijs en
voeg 2 theelepels espressopoeder toe
aan het melk-roommengsel.
Yoghurt ijs
300gr koude yoghurt, 400gr koude
room, 150gr poedersuiker en 2 eetle-
pels citroensap. Meng de yoghurt met
de poedersuiker en citroensap. Klop
vervolgens de room op. Vul de bevroren
container en laat de ijsmachine voor 30
tot 40 minuten draaien.
Bessen ijs
300gr koude yoghurt, 300gr koude,
gemengde bessen en 150gr poedersui-
ker. Pureer de gewassen bessen en voeg
de poedersuiker en yoghurt toe. Vul de
bevroren container en laat de ijsmachine
voor 30 tot 40 minuten draaien.
Frambozensorbet
500gr koude frambozen, 125 poedersui-
ker, 150ml witte wijn en 2 eetlepels aard-
beienlikeur. Pureer de koude bessen met
de poedersuiker en witte wijn. Vul de
bevroren container en laat de ijsmachine
voor 30 tot 40 minuten draaien.
Appel sorbet
600ml appelsap, 200gr suiker en 1 eetle-
pel citroensap. Kook de appelsap, suiker
en citroensap. Laat deze vervolgens
afkoelen in de koelkast. Vul de bevroren
container en laat de ijsmachine voor 30
tot 40 minuten draaien.
Ananas ijs
150ml koude melk, 200ml room, 1
vanillestokje, 3 eierdooiers, 120gr suiker
en 1 blikje ananas (600gr). Kook de
melk, room en gebroken vanillestokjes.
Brouw dit gedurende 10 minuten. Eigeel
en suiker luchtig opkloppen. Vouw het
eimengsel in de melk-room mix. Verhit
alles tot 85°C, terwijl u het mengsel
voortdurend roert. Laat het mengsel niet
koken! Pureer de ananas met wat zout
en voeg dit toe aan de melk-mix. Laat
het mengsel afkoelen in de koelkast voor
ongeveer 5 uur. Vul de bevroren contai-
ner en laat de ijsmachine voor 20 tot 40
minuten draaien.