F
NL
D
I
GB
TR
E
P
GR
24
Tajine van lamsvlees met kardoen
Voorbereiding: 20 min • Kooktijd: 3u15
Doe de olie, het vlees, de tomaten, de uien en de koriander
in de tajine. Breng op smaak met peper en zout en meng
de ingrediënten er doorheen.
Leng de komijn en de saffraan aan met 1,5 glas water en giet dit over
het vlees. Schakel het toestel aan en laat alles afgedekt 1 uur koken.
Voeg de kardoen erbij en laat nog 2u15 koken. Dien op.
Tajine van lamsvlees met voorjaarsgroenten
Voorbereiding: 40 min • Kooktijd: 3 uren
Giet de olie in een pan en laat hierin de stukjes vlees
goudbruin braden.
Breng het vlees over in de tajine. Voeg er de knoflook, de gember en
de kurkuma bij. Meng alle ingrediënten goed dooreen. Voeg er 3 dl
water bij en meng opnieuw goed. Schakel de tajine aan en laat het
gerecht 2 uren afgedekt koken.
Bereid intussen de groenten: verwijder de steeltjes van de prinsessen-
boontjes, schil de aardappelen, dop de bonen en verwijder het vliesje.
Blancheer de groenten gedurende 1 min in gezouten kokend water en
laat ze vervolgens uitlekken.
Voeg nadat het vlees 2 uren heeft gekookt de geblancheerde groenten
toe aan de tajine, de paprika, de komijn, het citroensap en de
koriander. Schep alles goed dooreen en laat nog 1 uur afgedekt koken.
Dien op.
Tajine van lamsvlees met amandelen en olijven
Voorbereiding: 30 min • Kooktijd: 3 uren
Schep 2 eetlepels olie in een pan en fruit de uien. Schep de
goudbruin gebraden uien over in de tajine.
Schep 2 eetlepels olie in de pan en stoof hierin de stukjes vlees.
Bereid intussen 3 dl bouillon. Los hiervoor het bouillonblokje op in
warm water en giet dit in de tajine. Voeg er de honing, de saffraan, de
komijn en de gember bij. Breng op smaak met peper en zout en meng
de ingrediënten er doorheen. Voeg er het bruin gebakken vlees bij en
schep alles goed ondereen. Schakel het toestel aan en laat het gerecht
afgedekt 2 uren koken.
Bak intussen de amandelen zonder vetstof in een pan met anti-aan-
baklaag. Leg de amandelen nog even aan de kant.
Voeg de amandelen nadat het vlees 2 uren heeft gekookt in de tajine
en laat nog 50 min afgedekt verder koken.
Voeg er de olijven bij en laat nog 10 min koken.
Garneer met fijn gehakte koriander en dien op.
Tajine van lamsvlees met olijven en zachte kruiden
Voorbereiding: 25 min • Kooktijd: 2u30
Giet de olie in de pan. Braad hierin het lamsvlees samen
met de uien goudbruin.
Giet alles over in de tajine. Voeg er de olijven, de knoflook, de kruiden
en 1,5 glas water bij. Breng op smaak met peper en zout en meng de
ingrediënten er doorheen. Schakel het toestel aan en laat het gerecht
1u15 afgedekt koken.
Laat de tomaten schrikken in heet water, schil ze, verwijder de zaadjes
en snijd in grote stukken.
Breng de tomaten, de aardappelen, de citroen en de koriander over in
de tajine en overgiet met 1 glas water. Laat nog 1u15 afgedekt koken.
Dien op.
• 1 kg lamsvlees, in stukken
versneden • 1 blik 4/4 kardoen
• 1 fijn gehakte ui
• 1 (2) gepelde tomat
• gehakte koriander
• 1/2 koffielepel komijn
• 1/2 koffielepel saffraan
• 2 eetlepels olijfolie • zout
• peper
• 1 kg ontbeend en in blokjes
gesneden lamsvlees • 170 gr
prinsessen boontjes • 400 gr
aardappelen
• 6 artisjokkenharten • 350 gr
gedroogde bonen • 1/2 gehakt
teentje knoflook • 1 koffielepel
gemberpoeder • een paar
snuifjes kurkuma • 1 eetlepel
paprikapoeder • 1/2 koffielepel
komijnpoeder • 2 eetlepels
citroensap • 1 eetlepel fijn
gehakte koriander • 2 eetlepels
olijfolie • zout
• 1 kg ontbeend en in blokjes
gesneden lamszadel • 70 gr
gepelde amandelen • 70 gr
ontpitte groene olijven • 3 grof
gehakte uien • 1 bouillonblokje
• 1 eetlepel vloeibare honing
• 1/2 hoeveelheid saffraan
• 1 snuifje komijnzaadjes
• 1 snuifje gemberpoeder
• 1 klein bosje verse koriander
• 3 eetlepels olijfolie • zout
• peper
• 1 kg lamsschouder, in blokjes
versneden • 70 gr zwarte
olijven • 1 staafje kaneel
• 1 koffielepel komijnpoeder
• 1 ui verdeeld in kwartjes
• 1 gepelde teentje knoflook
• 3 tomaten • 500 gr
vastkokende aardappelen, in
vier verdeeld • 1/2 in schijfjes
gesneden citroen • 1 eetlepel
fijn gehakte koriander
• 2 eetlepels olijfolie • zout
• peper