•Rol het snoer volledig uit.
•Verwijder de vorkenhouder (C) door hier aan te draaien - 3.
• Was de fonduepan (B) : af volg de paragraaf “Na
gebruik".
Gebruik alleen de bij het apparaat geleverde of bij
een erkend service center fonduepan.
•De fonduepan op de voetstuk plaatsen (A) - 6.
Zie er op toe dat de fonduepan stabiel en op juiste wijze
op het voetstuk van het apparaat is geplaatst.
•Smeer de binnenzijde van de fonduepan in met keukenpa-
pier gedrenkt in (olijf) olie - 7.
•Vul de fonduepan. Denk tijdens het vullen van de fondue-
pan altijd aan het aan de binnenzijde van de pan aan-
gegeven minimum en maximumniveau - 8.
Inhoud
- Olie: minimaal 1L en maximaal 1,25 L.
- Bouillon: minimaal 1 L en maximaal 2 L.
•Plaats de vorkenhouder (deze is niet nodig voor kaasfondue,
Provençaalse fondue en chocoladefondue) - 9.
•Draai de thermostaat op de minimum stand - 10.
•Steek het snoer in het apparaat en steek de stekker van het
snoer in het stopcontact - 11.
•Stel de thermostaat en laat het apparaat voorverwarmen
volgens de instructies van het gekozen recept - 12.
•Was voor ieder gebruik alle onderdelen af die in contact
komen met etenswaren.
Na het voorverwarmen is het apparaat klaar voor gebruik.
Sluit het apparaat uitsluitend aan op
een geaard stopcontact.
Zorg ervoor dat u het snoer, met of
zonder verlengsnoer, zo neerlegt dat
iedereen vrij rond de tafel kan lopen
en er niemand over kan struikelen.
Indien het netsnoer beschadigd is,
moet dit vervangen worden door een
speciaal snoer dat verkrijgbaar is bij
de fabrikant of zijn servicedienst.
Dit apparaat is niet geschikt om
gebruikt te worden in combinatie
met een tijdschakelaar of
afstandsbediening.
•Het apparaat niet gebruiken als het leeg is.
•Draai de thermostaat op de gekozen stand of volgens de
instructies van het recept - 12.
•Iedereen plaatst zijn vork (D) in de fonduepan met daaraan
het te bereiden gerecht.
•Afhankelijk van het recept, worden de vorken door de
vorkenhouder op hun plaats gehouden.
Gebruik
U mag nooit een velletje
aluminiumfolie of ander voorwerp
tussen de fonduepan en het
verwarmingselement leggen.
Gebruik de de fonduepan alleen op
het hiervoor bestemde apparaat
(bijv: niet in een oven, op een gaspit
of elektrische kookplaat gebruiken...).
• telkens nieuwe olie.
•Gebruik geen mengsel van verschillende soorten olie.
•Voeg nooit water toe aan de olie of een andere
vette substantie.
•Voeg geen tuinkruiden of andere specerijen toe
aan de olie.
•Wij raden u aan zonnebloemolie, arachideolie of
plantaardig frituurvet, zoals bijv. kokosolie, te
gebruiken.
•Gebruik geen gearomatiseerde oliën met ingre-
diënten (bijv.: tuinkruiden).
•Gebruik geen druivenpitten olie.
•Spoel de fonduepan goed om en droog het af
voor gebruik als u de pan heeft schoonge-
maakt.
Belangrijke adviezen voor het gebruik FONDUE MET OLIE
14
NL